PDA

Pogledati punu verziju : Dynastar Speed 72 Express Da ili ne?

biohemicar
09.07.2013, 11:51
Pozdrav svima,

Kako sam se prosle godine zarazio virusom skijanja :ski:, vec duze vreme razmisljam o nabavci sopstvene opreme.

Na ski otvaranju na kop-u prosle godine sam skijao na Atomic entry level modelu skija (potpuni pocetnik sa 3 casa na Ski traci). Bio sam sa drustvom i vec poslednjeg dana sam stao na skije od prijatelja (elan - ne znam model, 2005 godina a iz price se secam da je on piste skija, intermediate lvl). Ovo pisem iz razloga sto je razlika koju sam osetio u toj jednoj voznji je bila drasticna. Skije su se mnogo bolje ponasale, dosta manje vibracija sam imao kada bih se spustao malo brze, skijanje je bilo neuporedivo lakse.

Zelja mi je bila da nadjem skije koje ce me terati da budem bolji, a ipak oprostiti trenutni nedostatak tehnike. Prateci forum dosao sam do zakljucka da bi verovatno najidealnije skije za mene u ovom trenutku bile Fisher Progresor 800. Ideja mi je bila da ih kupim za sezonu 2014/2015.

Medjutim, iskocila mi je jako povoljna ponuda za Dynastar Speed 72 Express koje mogu da kupim nove za 200e :dontknow:. Pored svega iznesenog, interesuje me vase misljenje o samim skijama, kao i da li bi ova kupovina bila pametna u ovom trenutku.

Svaka pomoc je dobro dosla :sm021:

stekan
09.07.2013, 15:26
Skija sa dna Dynastarove ponude. U prevodu: za početnike. Neuporedive sa Progressor 800.

Prijedlog za Progressor 700. Sin ih ima i vrlo je zadovoljan (voli brzu vožnju), a mene su pozitivno iznenadile: vrlo slične po ponašanju 800-tici. Orjentacije radi, sin je proskijao prije 15 godina, a ja dvije decenije ranije. U Njemačkoj se mogu naći za 250 EUR.

ninic
09.07.2013, 17:45
decko koji je aktivni clan foruma prodaje sledece....
http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?t=7496
procitaj ceo thread!

pozovi i pitaj,covek nije preprodavac,objasnice ti sve o ovoj skiji bez zelje da ti ih uvali!

jedan iskren savet,CUVAJ SE PREPRODAVACA i nikad ne kupuj nesto sa oglasa bez saveta nekoga ko bas poznaje materiju!!!

biohemicar
11.07.2013, 09:49
Hvala na savetima, jako su mi dragoceni. @ ninic Svidja mi se ponuda koju si okacio. Medjutim, sa mojih 188 cm mislim da mi je 166cm skija kratka. A sto se tice tvog iskrenog saveta, upravo tako i ja razmisljam. Bolje da pitam drustvo sa foruma, nego da napravim glupost.

Da se vratimo na temu skija, nazalost ne preostaje mi nista drugo vec da vratim na prvobitni plan i da sacekam sa kupovinom skija do sledece godine (da vidim koliko cu napredovati). Takodje, video sam i da preporucujete da se iznajme razlicite skije i testiraju. Jako koristan savet, i to cu uciniti ove godine.

Hvala jos jednom drustvo na savetima, mnogo su mi pomogli. :dziveli:

Pejamachine
11.07.2013, 10:47
ja imam 190 pa vozim skije oko 165 i ta mi je duzina sasvim ok..mada istina sve su skije iz race klase za smrtnike...

average
13.07.2013, 23:15
Hvala na savetima, jako su mi dragoceni. @ ninic Svidja mi se ponuda koju si okacio. Medjutim, sa mojih 188 cm mislim da mi je 166cm skija kratka. A sto se tice tvog iskrenog saveta, upravo tako i ja razmisljam. Bolje da pitam drustvo sa foruma, nego da napravim glupost.

Da se vratimo na temu skija, nazalost ne preostaje mi nista drugo vec da vratim na prvobitni plan i da sacekam sa kupovinom skija do sledece godine (da vidim koliko cu napredovati). Takodje, video sam i da preporucujete da se iznajme razlicite skije i testiraju. Jako koristan savet, i to cu uciniti ove godine.

Hvala jos jednom drustvo na savetima, mnogo su mi pomogli. :dziveli:

Pod pretpostavkom da si se skijanjem zarazio na nekoj od nasih planina i da tu nastavljas da ucis, ideja da rentas skiju koju ces nakon toga eventualno kupiti, mislim da nije bas najbolja. Nazalost, kod nas su u renti uglavnom matori i "razgazeni" modeli skija koje su odavno presle kilometrazu da bi se smatrale dobrim primerom. Preko je vec druga stvar, u svakom velikom centru mozes da iznajmis bukvalno sta pomislis - naravno, i najaktulenije modele za tu sezonu. E to je vec druga stvar