PDA

Pogledati punu verziju : Popust za ski pass - teritorijalna diskriminacija

bojan
01.04.2013, 08:29
Ovaj dodatni popust za građane Kragujevca, Niša ....... Je diskriminacija mušterija iz BG, NS, ZR ... pa i iz celog sveta. Da se radi o školskoj deci, studentima ili nekim posebnim grupama bilo bi u redu, ali da lična karta sa adresom nekog grada donosi dodatni popust odrasloj punoplatežnoj mušteriji je idiotizam.

Ovo smo već videli kod Bugara kada su primenjivali cenovnik 50% niži za građane Bugarske i reakciju Brisela na to.

wlad
01.04.2013, 08:43
Meni je to OK, privući goste iz okoline ski centra van špica. Taj dodatni popust važi samo radnim danima i to sada na kraju sezone.. Njima se sada vrte poluprazne žice svakako, što je ne bi popunili lokalnim stanovništvom..

Ne bih imao ništa protiv i da okolne opštine imaju popust i cele sezone, ali to neće dati SS zato što će odmah da se zloupotrebljava (kao i u Bugarskoj taj popust za lokalce od 50% što je bio).

bojan
01.04.2013, 11:21
A zašto ne bi snizili 50 posto za svakog skijaša, bez obzira odakle je? Niti bi se stvorila neka prevelika gužva niti bi oni bili u gubitku, možda bi čak i više inkasirali nego ovako. Nama koji smo podalje od Kopa i koji trošimo više novca na putarine, gorivo, retko se odlučujemo na skijanje bez noćenja ,dakle, više punimo budžet srbije (putara, goriva-akciza, privatne budžete-noćenje) treba naplatiti skuplju kartu? Da li je to odluka u skladu sa principima rada javnog preduzeća Skijališta Srbije u čijem upravljanju na neki način trebaju učestvovati građani cele Srbije? Ovde u Zrenjaninu dobar broj mojih poznanika skijaša čeka upravo taj značajan popust na kraju sezone. Pošto su videli ovu "poslovnu politiku" automatski su krenule priče da li da sezonu zatvorimo na novom skijalištu u transilvaniji koje je na istoj razdaljini kao i Kop (oko 330km). Ima li to smisla? SS su stvoreni funkcionišu zahvaljujući novcu iz budžeta, tj. novcem skinutim sa naših plata.

Grazer
01.04.2013, 12:57
zato sto je to mozda sama opstina subvencijama omogucila. ti mislis da je ski centar sam dosao na ideju da to uradu. To re radi u dogovoru s lokalnom samoupravom, opstina da subvencije i eto ti vraga. To sto su Bugari uradili subvencije su dosle od drzave.

gevara
01.04.2013, 13:44
Grejz, je l' to imaš iskustva i sa radom lokalne samouprave, opštinskim organima?
Samo, ako bi pročitao to što si napisao, cijenim da bi se zapitao šta je "pisac" htio reći...

Grazer
01.04.2013, 16:35
Imam veliko.

Koji deo mog texta je nejasan? Text je odgovor u potpunosti na njegovo pitanje. Lokalna samouprava odluci da sklopi ugovor o subvenciji s ski centrom i stanovnici te regije imau pravo na popust, jednostavno.
Isto tako Banja Luka moze sklopiti ugovor o subvenciji s OC jahorina i idemo s popustom gore. Ali u praksi nije sve tako jednostavno i to je komplikovan projekat.

skidam kapu Kragujevcu da ga je izveo

dzoninho
01.04.2013, 18:50
Beogradjani, mamicu vam ... :) Hahaha uvalise nam kobaju :)

gevara
01.04.2013, 22:36
Imam veliko.

Koji deo mog texta je nejasan? Text je odgovor u potpunosti na njegovo pitanje. Lokalna samouprava odluci da sklopi ugovor o subvenciji s ski centrom i stanovnici te regije imau pravo na popust, jednostavno.
Isto tako Banja Luka moze sklopiti ugovor o subvenciji s OC jahorina i idemo s popustom gore. Ali u praksi nije sve tako jednostavno i to je komplikovan projekat.

skidam kapu Kragujevcu da ga je izveo

Znači ima te i oko "subvencija"...
Pa zato što je možda ...ti misliš ...to se radi!

Stariji su takvi projekti i od mene i od tebe, samo nezgodno je vrijeme za to. Vidiš, odma' se ovi Bg-đani ljute. A i stalno čangrizaju, tako im i treba :smoke:.

dzoninho
01.04.2013, 22:41
Ali realno na Kopu smo najbrojniji :) Haha ja jesam Beogradjanin ali ni blizu onima koji na Kop idu da se kaze e bio sam na Kopu, ja sam samo ogroman ljubitelj skijanja :) I na Kop idem samo ako bas moram :)

gevara
01.04.2013, 22:51
E zato za vas puna cijena :). Ovo subvencionisanje je za popularizaciju u drugim sredinama, vi ste dovoljno "popularni", a eto pravite i gužvu :).
Kragujevac, Niš "rulez".

ibane
01.04.2013, 23:53
Nisu subvencije nego marketing. Prvenstvena ideja je popularizacija ovog sporta medju lokalnim stanovnistvom. Jedna od takvih akcija je bila i besplatan ski pas za ucenike osnovnih i srednjih skola iz odredjenih mesta u okolini planina. Ne secam se da se tada neko setio da pise da je to diskriminacija nego sad :hair:. Jedna narodna poslovica kaze: ne laje pas zbog sela nego zbog sebe :eek:.

Grazer
01.04.2013, 23:55
Bas zato sto Bg ima puno na kopu tesko je takav projekat napraviti. Sto je manje mesto i manji broj skijasa koji dolaze iz neke regije sansa za dogovorom je veca.

Jeste to marketing ali sve u dogovoru s lokalnom upravom. Uvek je problem samo u kolicino sredstava koja su u igri. Bg je velik pa su samim tim i velika sredstva u igri. manje mesto, manji broj skijasa te samim tim i manja sredstva ulaganja

Ta tvoja izjava "Znači ima te i oko "subvencija"..." to necu ni da komentarisem.

Ovo o cemu ja pricam je normalna ekonomija poslovanja i ljudi koji se ovim bave i razumeju se u ovakve stvari znaju o cemu pricam

dzoninho
02.04.2013, 00:02
Ovo o cemu ja pricam je normalna ekonomija poslovanja i ljudi koji se ovim bave i razumeju se u ovakve stvari znaju o cemu pricam

Ja se plasim da ljudi koji se time bave ne citaju ovaj forum :)

wlad
02.04.2013, 00:03
...Jedna od takvih akcija je bila i besplatan ski pas za ucenike osnovnih i srednjih skola iz odredjenih mesta u okolini planina...

Ako se dobro sećam te vesti prvo je krenulo za učenike na Staroj, upravo zato što su potpisali neki memorandum o razumevanju ;) između opštine i SS. Posle su i opštine Brus i Raška potpisale isti papir sa SSom i samim tim omogućili i svojim žiteljima iste uslove (ako se dobro sećam besplatni jednodnevni ski pass nedeljno)..

Tako da, Beograđani, poterajte gradonačelnika da ode do Skijališta i potpiše memorandum :bootyshak :sm022: :sm021:

Grazer
02.04.2013, 00:09
Citava poledjina ove price je interes lokalne zajednice. Da bi se napravio jedan ovakav dogovor mora postojati obostrani interes. Licno ne mogu da vidim kako su Nis i Kragujevac profitirali iz ove subvencije skijanja na Kopu tj sta su ti gradovi dobili od ovog ugovora. Mislim da je cela prica isla u smeru zdrav zivor, skijanje, planine itd. jeftiniji ski pass = vise skijasa iz te regije i mislim da se dobar deo ulozenih sredstava ako ne i sve Gradu vrati kad se predje neka odredjena vrednost broja posetioca i onda dobro gradu dobro ski centru

ibane
02.04.2013, 00:11
Da prvo je Knjazevac:

http://www.skijalistasrbije.rs/sr/besplatno-skijanje-na-staroj-planini-za-decu-knjazevca

pa Brus:

http://www.skijalistasrbije.rs/sr/besplatno-skijanje-i-za-dake-iz-opstine-brus

pa Raska:

http://www.skijalistasrbije.rs/sr/besplatno-skijanje-i-za-dake-opstine-raska

Oni su potpisali neki dogovor sto ne znaci da su subvencionisali. Barem nigde ne pise :sm022:.

ibane
02.04.2013, 00:14
A da ne bi pricali napamet da li je Nis, Kragujevac ili ko vec prvo procitajte vest pa onda komentarisite:

http://www.skijalistasrbije.rs/sr/dobro-skijanje-za-manje-novca

Djole87
02.04.2013, 10:12
Opstina Brus se odrekla naknade ili nekog dela naknade za koriscenje zemljista na njenoj teritoriji koju su SS u prethodnim godinama uplacivala u punom iznosu.

Grazer
02.04.2013, 11:18
Eto odgovora za Brus. kao sto sam rekoh, mora s naci zajedniciki interes a to je relativno tesko

gevara
02.04.2013, 11:44
Nisu subvencije nego marketing...

Dobro, "subvencionisanje" :).

...Ta tvoja izjava "Znači ima te i oko "subvencija"..." to necu ni da komentarisem.

Ovo o cemu ja pricam je normalna ekonomija poslovanja i ljudi koji se ovim bave i razumeju se u ovakve stvari znaju o cemu pricam...

Zar izjava? Običan komentar na prethodno pisanje...

Sugerišem oprez sa prevelikim samouvjerenjem, mnogo tople vode...

@ bojan - skibuldozer - slabo je, kao što vidiš, opšte informisanje pa se možda iza svega krije nega druga stvarnost. Bitno je da sve više ljudi ima šansu da osjeti draž skijanja, planine itd. Nadam se da u svemu ovome neće biti "oštećenih".

Snowman
02.04.2013, 12:13
Pre par dana se vratih iz Austrije (Solden). Lokalci iz cele Oetz doline takodje imaju ogroman popust na sve centre iz regije, reda veličine 250 eura za sezonski ski pas. Možete misliti koliko je to smešna cifra za Austrijance, a cena je na nivou šestodnevnog za ostale. Verujem da je tako i u drugim mestima.

Snowman
02.04.2013, 12:43
E, sada, slažem se da ljudi iz Kragujevca (iako sam ja iz KG-a) i Niša nisu baš lokalci:sm006:.

bojan
02.04.2013, 13:13
Dešavalo se to po ovom ili onom principu u srbiji ili austriji i bilo da sam ja oštećena ili počašćena strana, meni se takvo žigosanje sa ličnom kartom (ili đačkom knjižicom??) na kiosku za prodaju karata ne dopada. I nemojte decu da mešate u ovoj raspravi, niti bilo kakve kategorije ljudi koje bi trebale uvek imati popuste, reč je o punoplatežnim skijašima.

wlad
02.04.2013, 14:30
Sećam se da su Kolašinci imali 50% popusta na kupovinu sezonskog ski passa za Jezerine na početku sezone, a sada ne znam od kada je zavladala privatna ekonomija ;). Sećam se da im je to bila zgodna stvar da u startu sezone uzmu neke pare od lokalaca i svi su bili zadovoljni, tada su dolazili roditelji da uzmu deci sezonske ski pasove, po 2-3 kom po (skijaškoj) porodici...

Snowman
02.04.2013, 14:51
@Wlad
Pa su posle rentali turistima:)..

ibane
02.04.2013, 23:16
Dešavalo se to po ovom ili onom principu u srbiji ili austriji i bilo da sam ja oštećena ili počašćena strana, meni se takvo žigosanje sa ličnom kartom (ili đačkom knjižicom??) na kiosku za prodaju karata ne dopada. I nemojte decu da mešate u ovoj raspravi, niti bilo kakve kategorije ljudi koje bi trebale uvek imati popuste, reč je o punoplatežnim skijašima.

Lose si shvatio celu pricu. Sve je stvar marketinga kao legalnog sredstva u pokusaju uvecanja prihoda. Strategija same kampanje, koje su ciljne grupe (zasto bas te gradove) i zbog cega, to ne znam, to ces morati da pitas SS. Po tome ispada i da je nedelja za parove, porodicna nedelja, pa onda zenska nedelja itd. da su to sve diskriminacije. Eto zadnja navedena moze da se kaze da je polna diskrinimacija. I?
Jedan od primera marketinga je otvaranje sezone. Kada je otvaranje ako uplatis odredjeni smestaj dobijas dzabe ski pas. Tu praksu ne bi bilo lose da uvedu i npr. krajem marta pri kraju sezone. Tako sam npr. ja placao smestaj krajem marta 210 eura po osobi u Marilleva-i (italijanski dolomoiti) s'tim da dobijes dzabe ski pas za celu regiju (oko 1200 km staza). To je ista fora i sa 3D u FR pocetkom januara a ima i gomila drugih primera. A sve u cilju iskoriscenja kapaciteta i povecanja prihoda.

YIBLEX
03.04.2013, 09:00
Regoni , jaka Srbija:sm021:.

Sta znam, jes malo glupo, ali opet mi je drago zbog lokalnog zivlja koji ima manje prihode od Bg zone.Sa druge strane ima jos xy opstina koje lose stoje a daleko su od kopa.

Trebali su da roknu poust za sve, to sigurno ne bi umanjilo dolazak skijasa iz okolnih opstina

treba naci ljude koji imaju te LK i da nam oni kupe pass...

ftj
03.04.2013, 10:50
Nek je cilj što veći prihod od prodaje i to je sasvim legitimno ali meni nije jasno kako nisu izračunali da bi ukupan prihod bio veći ako bi stavili u startu 50% popust od 1. aprila? To u suštini jedino i može da bude validna kritika, nije skijanje socijalna kategorija pa da država treba da subvencioniše skijaše(iako ih praktično subvencioniše jer prave milion evra gubitka godišnje).

Snowman
03.04.2013, 11:04
Niti je skijanje socijalna kategorija, niti je posao države da se uopšte bavi skijanjem, skijalištima Srbije, ugostiteljstvom, finansiranjem sportskih klubova, izgradnjom stadiona i da ne nabrajam još gomilu gluposti. Ispada da je neko rešio da novac svih poreskih obveznika koristi kako bi subvencionisao skijaše, ulagao u ski centre itd...
Mi na forumu smo zainteresovani za to, ali je pitanje koliki procenat srpske populacije uopšte to zanima? A da je skijanje i skijaški turizam strateško opredeljenje Srbije, ne deluje baš ubedljivo.
Tako da što pre država izađe, pre će sve i doći na realne osnove, vođene realnim motivima.

plageton
03.04.2013, 11:56
Nije mi krivo zbog tog popusta jer znam da ljudi iz tih mesta mogu sebi teže da priušte skijanje nego Beograđani, Vojvovođani... ali u principu mislim da nema argumenata protiv toga što kaže Bojan.

Ne vidim da je to motivisano nekim marketingom. Neko iz Raške sigurno neće doći da uplati 7 dana u Grandu, a iz Beograda hoće, pa u tom smilu mnogo više ima smisla marketing usmeren ka Beogradu, nego prema Leposaviću ili Aleksandrovcu.

Što se tiče odricanja od zemljišne nakade opštine Brus, to s ovim nema veze. Opština Brus je imala (s razlogom) sasvim drugi motiv što se odrekla te naknade.

Neka su smanjili cene skijanja kome god, ali ja stvarno ne razumem zašto se to odnosi na žitelje jedne opštine a ne i neke druge, pa bilo to u Austriji, Srbiji, Grenlandu ili gde bilo.

bojan
03.04.2013, 12:39
Lose si shvatio celu pricu. Sve je stvar marketinga kao legalnog sredstva u pokusaju uvecanja prihoda. Strategija same kampanje, koje su ciljne grupe (zasto bas te gradove) i zbog cega, to ne znam, to ces morati da pitas SS. Po tome ispada i da je nedelja za parove, porodicna nedelja, pa onda zenska nedelja itd. da su to sve diskriminacije. Eto zadnja navedena moze da se kaze da je polna diskrinimacija. I?
Jedan od primera marketinga je otvaranje sezone. Kada je otvaranje ako uplatis odredjeni smestaj dobijas dzabe ski pas. Tu praksu ne bi bilo lose da uvedu i npr. krajem marta pri kraju sezone. Tako sam npr. ja placao smestaj krajem marta 210 eura po osobi u Marilleva-i (italijanski dolomoiti) s'tim da dobijes dzabe ski pas za celu regiju (oko 1200 km staza). To je ista fora i sa 3D u FR pocetkom januara a ima i gomila drugih primera. A sve u cilju iskoriscenja kapaciteta i povecanja prihoda.

Teško da sam ja shvatio pogrešno marketinški stil ovog poteza. U po treći put ponavljam da ne treba mešati bilo kakve logične grupe koje mogu da uđu u igru za popust, a to su i parovi i deca i stari i sportski klubovi i slični. Pričajmo o punoplatežnim skijašima (papagaj). Ako obezbediš popust parovima retko ko će se osećati pogođenim. Polna klasifikacija takođe, u igri su sve žene jedne države ili uopšte skijašice i sve one su jednake a ne nasumično razbacane geografski po nekom ključu "potpisanih memoranduma" ili tobožnjih subvencija.

Nadam se da znate da princip postojanja ski infrastrukture uglavnom i nije profit već privlačenje turističkih poseta. O tome sam pre par nedelja uživo razgovarao sa vlasnicom jednog manjeg skijališta i podosta naučio. Kada SS iskaže gubitak to je ok pošto radi funkciji privlačenja turista, obavlja svoj posao pa i u funkciji građana (manje-više) u čijem su (teoretski) vlasništvu. Ako bi surovo ekonomski gledali sa druge strane iz kojeg grada stižu najveća sredstva za funkcionisanje liftova jasno je da je BG u pitanju, pa treba li možda te najmnogobrojnije platiše počastiti posebnim popustom ili barem jednakim sa ostalima?

Ovde postavljam pitanje pre nego što ću pitati SS baš zato što je pored infokopa najbolje mesto gde se može obaviti diskusija pa nakon kvalitetne rasprave možda i poveća grupa skijaša bude i u potpisu pisma. Mislim da se skoro svi slažemo da bi popust za sve građane srbije iz čijeg je džepa stvoreno Javno Preduzeće SS ovih dana doneo bolje iskorištenje kapaciteta, veći priliv novca i nikakvu prejaku gužvu na stazama i da lokalce ne bi ostavilo u lošijoj poziciji. Kako stvari stoje, ako napravite mapu "lokalaca" dobićete nasumično izrešetane tačke.

hallo
03.04.2013, 13:21
4. strana? Auuu...zayebali ste i mene:smoke:
Bjez' na sneg dok ga jos ima.....:dziveli:

Milos011
03.04.2013, 13:24
Ja predlažem da se skijašima i borderima iz Beograda da popust od 90% u većem delu sezone. A kao dodatak, još 5% popusta građanima Novog Beograda kao opštini sa najvećim primanjima u Srbiji.

Dosta bre više sa glupim prepiskama tipa KS ratraka i donji veš. Potpuno je besmislena priča o teorijama zavere, subvencijama isl. Ako se neko oseća oštećenim što će da plati par stotina dinara više za par nedelja skijanja u aprilu na 4 žice nek se žali sudu u Strazburu.

hehehe
03.04.2013, 20:44
Da sam prek'juče umro ne bih znao da sam "lokalac" na Kopaoniku...
Ako ovo podrazumeva i pravo da lopatom naplaćujem parking mesto... na'ebali ste sledeće zime... :D

-Miki-
03.04.2013, 21:21
Hahahahaha genijalno :ok:

ibane
03.04.2013, 22:23
Ja predlažem da se skijašima i borderima iz Beograda da popust od 90% u većem delu sezone. A kao dodatak, još 5% popusta građanima Novog Beograda kao opštini sa najvećim primanjima u Srbiji.

Dosta bre više sa glupim prepiskama tipa KS ratraka i donji veš. Potpuno je besmislena priča o teorijama zavere, subvencijama isl. Ako se neko oseća oštećenim što će da plati par stotina dinara više za par nedelja skijanja u aprilu na 4 žice nek se žali sudu u Strazburu.

Moj Misko vozi ratrak zavezanih ociju :sm022:. Mala sala :sm011:. Milose mislim da si u pravu i da tu treba staviti tacku na I.

hehehe "lokalac" si ti a i ja ali samo do kraja sezone :smoke:. Sledece godine NO NO :bootyshak.

stekan
03.04.2013, 22:35
Ima li popusta za nas strance sa zapada? :bootyshak

Znam, znam: hebeš taki zapad...

Grazer
03.04.2013, 22:54
Mi smo zapad! tacka!

gevara
03.04.2013, 23:16
Ja vidim uzvičnik...

Ajte još malo, rano je da se spušta zavjesa :). Recimo, ove specijalne veze što imamo, možda tu ima nekog popusta :D.

Grazer
04.04.2013, 02:32
jeste uzvicnik. Geografski gledano mi i jesmo zapad tako da stevina izjava je tacna :)

stekan
04.04.2013, 07:32
...Recimo, ove specijalne veze što imamo, možda tu ima nekog popusta :D.

Specijalne veze B.Luke i Beograda su autoputevi kroz Hrvatsku i RS (još samo šverceri koriste koridor i Raču). Hrvatske autoceste nam neće dati popust, a naplata autoputa BL-Gradiška uskoro treba da počne.

gevara
04.04.2013, 11:51
He he... Ne, ne, preko Podrinja kad se završi novi most, a to je zajednički projekat obeju VLADA, a koje su suvlasnici ski kapaciteta pa možda bude nekih pogodnosti :).

furious
14.01.2014, 21:05
jel neko ikad probao da iskoristi 7dmodnevni ski pas na dva coveka???

Markoos
14.01.2014, 21:13
Ako mislis na Kop, ja jesam prosle godine. Imam i prijatelje koji su isto radili ranijih godina.

Situacija je jasna i cista, a prilicno realna. Zena i ja sa malim detetom. Pola dana skija ona pola ja, neko mora dete da cuva. Bilo bi suludo da neko pravi problem za tako nesto, a i ako mi bude pravio ove godine rado cu mu prvo ponuditi dete da mi cuva ili se nacestitati nove godine. Ski pass je bez slike ;)

furious
14.01.2014, 21:16
Ako mislis na Kop, ja jesam prosle godine. Imam i prijatelje koji su isto radili ranijih godina.

Situacija je jasna i cista, a prilicno realna. Zena i ja sa malim detetom. Pola dana skija ona pola ja, neko mora dete da cuva. Bilo bi suludo da neko pravi problem za tako nesto, a i ako mi bude pravio ove godine rado cu mu prvo ponuditi dete da mi cuva ili se nacestitati nove godine. Ski pass je bez slike ;)

e pazi sestodnevni je bez slike al sedmodnevni koji ja imam je sa slikom tj slikali su me kao za nesto im treba za njihovu bazu al nema fizicke slike na kartici sad ne znam ko to gleda i gde i dali se to prikazuje negde tamo na stazi cisto sumnjam haha al

Markoos
14.01.2014, 21:24
Na tvoju zalost prikazuje se na monitoru koji se nalazi u kucicama kada se ocita ski pass. Nisam skontao da si uzeo sedmodnevni. Moja greska.

furious
14.01.2014, 21:44
pa gde cas taj lik da nas dvoje slicnih prepozna u onoj masi koja samo ide i ide i ide

gio
14.01.2014, 22:30
Ma gde će da prepoznaju sa brilama, kapom/kacigom, fantomkom itd... Njima na ekranu ne izlazi slika već parametri muško /žensko /dečiji /penzioneri i ostali podaci koji imaju veze sa cenom i to je osetljivo pitanje. Ovo ostalo manje više ih boli uvo da li neko skija sa ženinim ski pasom. Jedino za ne daj Bože slučaj povrede ako skijaš sa "pogrešnim" ski pasom onda nemaš pravo na naknadu neiskorišćenih dana. U principu može da bude kontrola ali to ako praviš neke gluposti i slično.

furious
15.01.2014, 00:02
mislio sam sa zenom i da delim ski pass

akole
15.01.2014, 01:43
Ma gde će da prepoznaju sa brilama, kapom/kacigom, fantomkom itd... Njima na ekranu ne izlazi slika već parametri muško /žensko /dečiji /penzioneri i ostali podaci koji imaju veze sa cenom i to je osetljivo pitanje. Ovo ostalo manje više ih boli uvo da li neko skija sa ženinim ski pasom. Jedino za ne daj Bože slučaj povrede ako skijaš sa "pogrešnim" ski pasom onda nemaš pravo na naknadu neiskorišćenih dana. U principu može da bude kontrola ali to ako praviš neke gluposti i slično.
Obrati pažnju lako možeš videti na malom jezeru dok čekaš u redu za tanjir monitor i kako se podaci menju a slika dominira tamo gde je ima.
Kada jednom slika sa tvojim podacima dođe u bazu ne moraju da te više slikaju ona je tamo pa je tamo. Pitanje samo dali se baza nekada briše i na koji je to period? Pitanje je kako postupaju pa ličnim podacima koje skupljaju na ovaj način - pitanje za poverenika...
Mada tu ne treba brinuti direktor je bivši BIA član.

Na kraju krajeva mogu da traže ski pas na uvid. Tu onda sve razjasne.
Godine kada je klinac bio na prelazu dečiji - odrasli, par puta mu je tražen skipas na uvid.

Nezgodna stavar kod, nedaj bože, povreda je pored nemogućnosti povrata dela novca i gubitak osiguranja. Navodno zdravstveno imaš preko ZK ali svi troškovi transport, GSS padaju na onoga ko nema dobar pas a može se desiti i da trošak KCS pada na tebe jer nisi došao zbog prehlade već povrede na stazi...

mislio sam sa zenom i da delim ski pass

Postavljeno je pitanje direktoru SS kada će biti uvedena ova mogućnost jedan pas dve osobe, navodno razmišljaju na tu temu. Najverovatnije će ako bude uveden biti i malo skuplji za neki %. Svakako podaci o korisnicima moraju biti uneti u sistem radi osiguranja samo je pitanje dali baza podržava dvojni unos ili bi izdavali recimo dva skipasa ali bi samo jedan mogao da bude on line recimo jedan pre podne jedan popodne ili slično? Možda da se na zadnjoj vožnji odjavi onaj koji ide da čuva dete?

gio
15.01.2014, 08:12
Ako je kcs klinički centar Srbije, nema zakonskog osnova da bilo kom državljaninu Republike Srbije sa overenom zdravstvenom knjižicom, za decu i bez toga, naplate lečenje odnosno ukažu medicinsku pomoć uz novčanu naknadu. U hitnim slučajevima kod kojih postoji opasnost po život ili posebna težina zdravstvenog stanja kcs mora bez naknade ili drugog obezbeđenja naplate troškova (npr zdravstveno osiguranje za strance) da pruži negu pacijentu i bez ovrene zk.

furious
15.01.2014, 09:35
ovo mi je prvi ski pas sa slikom nikad pre nisam uzimao 7-dmodnevni,probacemo pa cemo videti