Pogledati punu verziju : Koje bucke da kupim?
Tek bih da probam sa skijama za off pa ne zelim da dajem neke znacajne pare. Od onoga sto sam gledao, sveo sam izbor na ove sa slike. Zna li neko koje su to skije i koliko vrede? Leve su bez vezova, busene... HEAD je sa vezovima.
Stanje im je onako... Kantne imaju jos mesa, podloga solidna, odozgo izgrebane ali to mi je najmanje bitno.
Unapred hvala svima.
Prve su Black DIamond Verdict 2010...
pa sa ovim head Mojo se necesh bash naskijati off piste obzirom da imaju 89mm u struku a i skija je recimo iz 2007. godine ako se ne varam. 124/89/117 spec. Black Diamond Verdict je iz 2010 touring skija 134/102/120 spec. kako sam negde procitao tvrda a lagana pluta u puderu napada neutabano i karva po stazi...tako pise :D
A druga je izgleda
Head 06/07 Mojo 90 Twin Tip Skis
pa sa ovim head Mojo se necesh bash naskijati off piste obzirom da imaju 89mm u struku a i skija je recimo iz 2007. godine ako se ne varam. 124/89/117 spec. Black Diamond Verdict je iz 2010 touring skija 134/102/120 spec. kako sam negde procitao tvrda a lagana pluta u puderu napada neutabano i karva po stazi...tako pise :D
Ma to procitah... Nego me zanima neko konkretno iskustvo/preporuka... I na tarabi pise... I koliko to vredi platiti?
Ma to procitah... Nego me zanima neko konkretno iskustvo/preporuka... I na tarabi pise... I koliko to vredi platiti?
vozio sam Mojo uze u struku otkud znam vise je park skija. nema tu sta da razmisljas ako hocesh off uzmi black diamond i naravno ako imash odgovarajuci vez za nju....
macak011
01.03.2013, 17:48
vozio sam Mojo uze u struku otkud znam vise je park skija. nema tu sta da razmisljas ako hocesh off uzmi black diamond i naravno ako imash odgovarajuci vez za nju....
Ovaj lik ima dobre vezove i odgovarajuce siroke kocnice:
http://www.kupujemprodajem.com/Dynastar-Legend-NX-12-4455688-oglas.htm?filter_id=7162441
Doduse, znam da ima krsh kocnica 95, a ovo je 102.. probaj, pitaj, glasam za crni dijamant :sm011:
Mislite da nema smisla montirati obicne vezove na Black DIamond? I opet... Koliko to ima smisla platiti bez vezova?
macak011
01.03.2013, 18:11
Kako mislis obicne vezove? Pa i ovi su obicni, nego su im kocnice neobicne - tebi naime treba vez sa wide kocnicom, sirokom najmanje 105 -110mm...
treba ti siroka kocnica kao na ovom vezu. ona je 120mm:
http://store.dynastar.com/products/631832
vecina wide dynastar vezova ima kocnice 100mm, nisam siguran, ali verovatno bi moglo da se nabudzi... treba pitati servisera.
Kako mislis obicne vezove? Pa i ovi su obicni, nego su im kocnice neobicne - tebi naime treba vez sa wide kocnicom, sirokom najmanje 105 -110mm...
treba ti siroka kocnica kao na ovom vezu. ona je 120mm:
http://store.dynastar.com/products/631832
vecina wide dynastar vezova ima kocnice 100mm, nisam siguran, ali verovatno bi moglo da se nabudzi... treba pitati servisera.
Hm... ma ne kupujemo nista, skidamo sa starih. I budzimo kocnice ako treba. A moze i kanapce za pancericu :yay:
Hm... ma ne kupujemo nista, skidamo sa starih. I budzimo kocnice ako treba. A moze i kanapce za pancericu :yay:
Dobro razmisli o svemy nemoj da se za^jebes ipak ne treba ti skija da je probash nego da je vozish duze vreme a kocnica ne da bi skija stala blizu nego da ne ubijesh nekoga. Lovci oko noge mogu da prodju ali generalno ja bi nasao neko dugorocnije o sogurnije resenje. :D
macak011
02.03.2013, 13:52
Takodje nesto sigurnije. Nema zezanja sa kocnicama i vezovima ako planiras ozbiljno da se skijas i zbog sebe i zbog drugih
Ma kanapce zakon! Vidi, kad se navuces na offpist i postanes rajder, sa kanapcetom oko noge ti se nece desit da u snjegu do prsa trazis skiju 10 minuta ko sto se meni onomad desilo :D
Ps
Salim se naravno, pa stoper je bitan koliko i sam vez, kakav crni kanap pa ako ne ubijes drugog a ono ce tebe skija srediti u potiljak, kad se vez otkaci
A mozda da nabudzis i cok za paljenje cigare na prednjem vezu, a na zadnjem da instaliras stonu lampu sa prekidacem koji ide u dzep od pantalona: vez takozvani ''pretty Diana'' model ;)
macak011
02.03.2013, 15:24
pretty diana... ehehehe, cuveni film, mad-max.. :D
Zezao sam se za kanapce, bude se uspomene iz detinjstva dok smo imali "poluautomatske" Marker vezove sa oprugama koje se vide na zadnjem vezu... ko se seca ;)
I hoce li neko da mi kaze koliko vredi platiti Black Diamond Verdict 2010?
macak011
02.03.2013, 16:19
100 - 150e
100 - 150e
bez vezova? auuuuuu.... nisam ocekiv'o....
citah neki review... kazu ok po suvom snegu, po vlaznom, citiram - "sinking like Titanic" :)
sve tone ako ne terash kako valja :-)
macak011
02.03.2013, 19:54
Pa ako su u dobrom stanju, tako, oko 100e, nove su bile prilicno skupe... Sve zavisi, ponudi mu 50e za pocetak, APP :)
sve tone ako ne terash kako valja :-)
Ma to znam, nego ovo potpisao lik koji godisnje ima 50-70 dana na snegu, mada za stariju verziju...
I have the older version, blue in color. 190 cm. I have skied about 40 - 50 days on these skis. Mounted free rides and a regular binding. I am 511 185 lbs. ski 50 70 days per year. I bought these as a quiver ski. and that's what they turned out to be. they were great at the hill on open bowl and open tree runs. but when it got tight they did not like to turn. Amazing in deep light pow but if its heavy watch out these sink like the titanic. I would not buy this ski again. I bought and skied on the Rossi s7 188cm last year and in my opinion one of the best all around skis for back/slack country, sled skiing .They would not be my main resort ski. This year riding the new super s7
Check the link on how the verdicts ski in dry pow
http://www.youtube.com/watch?v=qeoyA9L9t3A
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.