Pogledati punu verziju : koji Elan,78 ili 78Ti ???
Posle duzeg razmisljanja izbor je pao na ove dve skije...
Dakle koju kupiti?
Koliko ovaj sloj titanijuma utice na performanse?
Iskustva?
Dali mozda dodati jos par hiljada (6,tacnije) i kupiti AMPHIBIO 78 (bez titanijuma),da nije to malo meksa skija!
Komentarisite brzo,skiju narucujem sutra :sm021:
i jos nesto,vozio sam najvise 72 u struku,kako se 78 ponasa na stazi?
kako na opeglanoj a kako na razrovanoj?
ako na stazi nije na svome da li uzeti Elana sa 72 u struku (waveflex 10)?
dzoninho
11.02.2013, 20:01
Uzmi 78 Ti. Ima jedan sloj titanijuma, nije dupli titanijum, a razliku izmedju 72 i 78 ces osetiti po hupserima, lakse ces kroz njih prolaziti... Jedino sto je ta 78 TI Camber tako da nije za voznju van staze a inace je super izbor za tebe ako ces da cepas po stazi... Po meni jedina mana je spoljna izrada jer ce svaki put kad ti neko predje preko njih u redu za cekanje na zicu, ostati linija i brzo ce izgledati kao da su vozene sto god... Meni to ne smeta ali ima ljudi kojima smeta...
Pogledaj ovaj moj post od 19.3.2012 godine
http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?p=68537
Mislim da je još neko probao iste skije tokom tog vikenda.
Uglavnom, ako ti je pitanje 78 ili 78Ti, definitivno uzmi Ti varijantu.
Tek sad vidim da ti razmišljaš o skijama koje nisu amphibio. Ovo što je bilo na probi prošlog marta su bile skije za sezonu 12/13. Vidi ako možeš da se protegneš da uzmeš amphibio 78Ti.
ne sumnjam da je bolja ali razlika je 12.000 din
Zasto amphibio, skija je vozljiva i sa i bez njega a u recenzijama postoji sumnja o brzem trosenju rubnika. Ako je za stazu zasto ne waveflex 12, to bi pre bio moj izbor.
KUPLJEN 78TI!!!
tek kada sam u ruke uzeo da pogledam neki volkl 7.4 skontao sam koliko je ovaj elan teska skija (mislim na kilograme:sm021:) !
...teska i ozbiljna! moj x-wave sa flexom 90 i mojih 95kg misicne mase:sm022: ce biti prava kombinacija sa ovim zmajem!
kad trosim praznim dzepove do kraja!!!!!
jos jedna danasnja investicija!
biohemicar
14.02.2013, 10:39
Čestitam na kupovini, i sa uživanjem da ih koristiš.
CrazyKong
14.02.2013, 13:46
kad trosim praznim dzepove do kraja!!!!!
jos jedna danasnja investicija!
Gde si uzeo rukavice ?
macak011
14.02.2013, 13:51
KUPLJEN 78TI!!!
tek kada sam u ruke uzeo da pogledam neki volkl 7.4 skontao sam koliko je ovaj elan teska skija (mislim na kilograme:sm021:) !
...teska i ozbiljna! moj x-wave sa flexom 90 i mojih 95kg misicne mase:sm022: ce biti prava kombinacija sa ovim zmajem!
Oce, oce! Nek je sa srecom! :ok:
Gde si uzeo rukavice ?
Ne znam gde je on, ali u Beosportu imaš velik izbor rukavica tog brenda..
Ne znam gde je on, ali u Beosportu imaš velik izbor rukavica tog brenda..
ima ali ove su poslednje u "L" velicini !:sm019:
zbog snizenja sve koicine koje se mogu poruciti online su prodate,ostali samo junior modeli i M i S velicine za odrasle,tako mi je rekla izuzetno prijatna gospodja sa druge strane zice!
danas sam probao skiju na Staroj Planini i zelim da podelim utiske...
prvo,skija je dosta teska,strah me bilo da li cu moci da manipulisem njome...sve dok nisam krenuo...
fenomenalna,pegla hupsere,ne oseca ih,cak ni one velike!
e sad da li pri tome pomaze moja tezina od 95 kg ne znam:sm021:
odlicna kako za siri tako i za uzi zavoj,brza,neverovatno stabilna!
posle dva tri spusta niz suncanu provalio sam koliko u stvari ja dobro skijam,moja prethodna skija (fischer rx force ) nije mi dozvoljavala da se pustim malo brze,suvise je prenosila vibracije na nogu a hupsere sam morao da izbegavam!
jos jedna stvar,koci u mestu,nema proklizavanja!!!
dakle,ne zalim ni dinara,isplatilo se!:ski:
Hocu da kupim Elan amphibio 78ti, jel cena od 380e ok?
Dejano981
19.02.2013, 22:35
nove ili polovne?
nove,ovde u Ns su na nekom popustu.
Dejano981
20.02.2013, 06:57
ja bih rekao da je dobra cena ako je amphibio 78Ti u nisu je preko 400 na akciji
milojkovicivan889
20.02.2013, 12:24
Ja ih kupio u nisu, cena 41000 rsd (popust 30%).
i kakve su,jel si ih vozio? Ja ozbiljno razmisljam da ih uzmem?
milojkovicivan889
21.02.2013, 21:08
Moje jos nisam, ali jesam prosle godine u martu na ski testu koje je organizovao P.B. Sobzirom da je vreme bilo suncano (staze nisu bile tvrde, popustile), skija se super ponasala. Pri vecim brzinama, kad pustis skiju, oseca se da skija malo trese(pretpostavljam da ce skija na tvrdjim stazama malo vise tresti). Meni je skija bas legla, mozda zbog toga sto nisam dugo skijao. Polako savladjujem karving tehniku. Naveo sam ove informacije jer ti mozda mogu pomoci pri izboru. Kod moje odluke za kupovinu ovih skija uticalo je misljnje drugi clanova foruma, pre svega Stekana. Zatim sledi ono najvaznije, proba, i nema greske. Nadam se da sam ti barem malo pomogao.
Jesi,hvala...idem sledece nedelje na Kop i hocu da iznajmim 78ti,pa da probam...ako mi budu odgovarale uzimam ih...samo ne znam da li da ih uzmem sad ili da cekam sledecu godinu da izadje neki novi model pa da ovima padne cena ili sadda ih uzmem na popusu?
milojkovicivan889
22.02.2013, 12:22
P.B. zadnjih par godina odrzava test skija pocetkom marta, skija za narednu godinu. Bilo bi dobro da ih pozoves, da vidis kad je test. Mozda budes u mogucnosti da uklopis termine. Time bi isprobao vise razlicitih skija, razlicitih duzina, sirina, tvrdoce... Uzmes ono sto ti najvise odgovara.
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.