Prijavite se

Pogledati punu verziju : Pitanje u vezi pancerica

mobradovic
02.02.2013, 13:05
Cao drustvo.
Imam pitanje u vezi pancerica.
Sada imam Rossignol Intense 1 (flex 65), velicina 26.5. Znam zenski je model, ali kada sam kupovao jedino sam njih nasao u svom broju i da mi odgovaraju. sve ostale su mi bile presiroke. Iz sebe imam skijanja 2.5 godine po sedam do deset dana godisnje. Visok 173 cm a tezak oko 72 kg. Skijam paralelne zavoje, poceo sa karvingom. Uglavnom staze tipa crvene duboke ili staza 4 na kopu. Isprobao i crnu duboku ali treba snage za to.
Kada sam na zahtevnijem delu staze i kada malo vise gazim cipelu, kao da mi levo stopalo malo vise seta.
Naleteo sam na pancerice Lange Comp hp fit, sa fleksom 110, isprobavao ih, proveo oko pola sata u njima sa "bojevom gotovosti", ne zuljaju nigde, cak i bolje mi obuhvate prednji deo stopala nego ove moje Rossignol. Da ne kazem kao pravljene za moje stopalo.
Ono sto me plasi je da ce me one ubiti sa fleksom od 110?
Ima li neko iskustva, preporuke, da li je veliki skok preci sa fleksa 65 na 110.

Marko

macak011
02.02.2013, 13:54
Samo napred. Vec si "pocrveneo", sa zeljom da "pocrnis", a tamo je flex od 90-100 vise nego pozeljan, uz odgovarajuce skije. Budi spreman na bolove, otkopcavaj cipelu prilikom svakog silaska na ski lift, dovoljno samo gornje dve kopce, malo da olaksas nogama dok se ne prilagode obe "strane", kako noga, tako i cipela. Kasnije to neces morati da radis tako cesto ili cak uopste kako se cipela bude "sirila" od upotrebe.

PS.Naravno da bolje obuhvate stopalo, to i jeste poenta tvrdjih cipela/flexa - prakticno ces izaci iz ski-patika u ski-cipele... :D

stekan
02.02.2013, 13:55
Nemaš brige. Trebaće ti par sati da se privikneš, a onda ti osmjeh neće silaziti sa lica. Pretpostavljam da im je nagib naprijed veći od starih pancerica.

mobradovic
02.02.2013, 14:31
To su ove pancerice
http://www.okazii.ro/ski/clapari/clapari-noi-lange-comp-fit-110-a122486862.
Cena im je jako povoljna, nesto ispod 12000 din, ali to je verovatno sto su od pre dve ili tri sezone.
Sto se tice skija, na Ekspozimu sam uzeo Salomon AeroMAX Ti. Ove godine na Kopu su se dobro pokazale, nisam imao mnogo problema da ih kontrolisem, cak mislim da su za moje ne bas veliko skijasko umece naprednije od trenutnih sposobnosti.

Jos samo da nadjem kupca za moje Rossignol.

macak011
02.02.2013, 17:23
Ovo ti je super kombinacija, skije su bas ok. Vrlo brzo ces napredovati - videces, ko iz yuga u mercedesa, neces verovati... :D

mobradovic
07.02.2013, 21:42
Konacno sam uzeo pancerice. Veceras sam isao treci put u radnju da ih isprobam. Mislim da su hteli da me ubiju prodavci.
Samo da dodje sledeci vikend da ih isprobam!
Hvala svima na savetima.

P.S. Ako neko hoce da kupi moje sada vec stare, moze kontakt na pp

Chaki
10.02.2013, 22:37
Pozdrav svima, imam dilemu kada su pancerice u pitanju. Naime, idem za par dana na na skijanje i hoću konačno da uzmem svoje pancerice, pošto sam prošle godine imao užasna iskustva sa iznajmljenim.
Bio sam u Intersportu i za oko su mi zapala dva modela: Nordica transfire x2 za 20790 din, fleks čini mi se 95 i
Salomon ski mission lx za 15590. Gledam cenovni rang do 200 eur. Što se veština tiče, skijam od malih nogu i iako sam pravio dugu pauzu do prošle godine kada sam u kondiciji mogu bez većih napora da izguram crne staze.

Ako neko ima nešto drugo tu negde do 200 eur slobodno neka preporuči, samo da je dostupno ovde kod nas. I da, kakve su one Dalbello pancerice što radi Planet bike?

Pozdrav

macak011
10.02.2013, 23:31
Imam predlog za tebe, pogledaj I ponudu Fischer pancerica. Konkretno, "gora" ih prodaje, pancerica koju ja nosim trenutno, Fischer Soma Viron 95 je na popustu I kosta 19600din:
www.gora-i.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=504&category_id=129&option=com_virtuemart&Itemid=86

Ne znam dal' je dobar link, posto kucam sa telefona, proveri. Ovaj proizvodjac pancerica nudi jos nesto u odnosu na ostale proizvodjace, a to je u ovom slucaju SOMA-TEC njihova in-house tehnologija, V-polozaj stopala, nadji malo vise o tome, korisna stvar, imas I na forumu, gugl...

Chaki
25.02.2013, 21:50
Posle dosta isprobanih pancerica konačno nađoh odgovarajuće :) . Izbor je pao na Rossignol Sinergy Sensor 2 90, mada su u najužem izboru bile i Dalbello Axion 9 i Nordica Transfire X. Nordica je prva otpala, iako je bila najpovoljnija, pošto mi je noga nešto šira i nisan hteo da rizikujem, a i taj Nordikin sistem određivanja flexa mi nije baš najjasniji :rolleyes:. Dalbello je prilično udoban i čuo sam dosta pozitivnih komentara, flex je podesiv 90/100, ali za moju nogu je Rossignol najbolje legao :) . Samo da uhvatim još neki produženi vikend ove godine... ;)