Pogledati punu verziju : elan flow 4.2
Zdravo svima. Iako mi je ovo prvi post, dosta citam forum, i donekle sam se upoznao sa osnovama.
Elem, upravo sam se vratio sa 6 dana skijanja, i naravno opasno sam se navukao na isto :)
Jurim skije vec par dana, pa danas nadjem ove na nekoj super akciji, sa po meni neverovatnom cenom.
Pitanje je da li je ovo previse kratka skija za mene, ona je 168cm, a ja 190, pa mi izgleda mozda malo kratka?
Takodje, tezim nesto manje od 90 kg.
Hvala svima na odgovoru, nadam se brzom, posto ako ovo odgovara, odoh sutra po njih.
U pitanju je nova skija, verovatno sa starog lagera ili tako nesto.
Hvala jos jednom...
mislim da je ovo prekratko za tebe...ogovarala bi ti duzina 175,ako ne i nesto duze ukoliko volis da "das po gasu"...
sad si u euforiji i sto pre bi da kupis nove skije...ali ipak sacekaj na nesto sto tebi vise odgovara
Hvala..
Ne volim da dam po gasu kako kažeš, nisam neki adrenalinski zavisnik i to, volim bas lagano da se spustam i krivudam, doduše, toliko i znam... I ja sam razmisljao o duzini oko 175, al me iskreno, ova cena totalno zbunila, zato sam se i zagrejao za ovo..
Racunam i da ih vozim godinu dve, smesne su pare...
To je najmeksa skija iz Flow serije ("totalno pocetnicka"), a od pre 6-7 sezona, pa bi bilo cudo da cena nije smesna. Razmisli da iznajmis skije bar za jednu zimu, pa ih kasnije kupi. Ovu skiju ces, verovatno brzo da prerastes, a daces pare za nju (makar i smesne)
Iznajmljivao sam ove sezone, dva puta, ali pritom, uopste nisam vodio racuna da zapamtim koje su to bile skije... Secam se da sam prvo vozio neke solomon, cini mi se cross max ili tako nesto..
Drugi put sam vozio neke elan, ali nemam pojma koje... One su mi bile mnoooogo bolje, lakse, svasta nesto, puno sam se bolje osecao na njima...
Znam da je skija totalno pocetnicka, ali racunam da je vozim sezonu, dve i dosta, pa da je posle i bacim, kada kupis novu za 50 + neki €.
Računam ipak je to novo...
Ili mozda da jurim neke polovne, ali tu je izbor totalno nenormalno veliki, gde se ja zbunim, ne znam sta da uzmem, posto je tesko za te skije stare par godina (ili vise) naci bilo kakvu specifikaciju koja meni nesto znaci (mekane, tvrde, radijus...)
U principu, pitanje je da li je ovo prekratko (dobih jedan odgovor da misli covek da jeste, valjao bi jos neki) :)
Ili da jurim nesto drugo...
Pocetnicku skiju ces vrlo brzo da prerastes!
Bolje uzmi nesto malo ozbiljnije i vezbaj tehniku,radi snagu i garantujem da ces uzivati vise nego na ovoj koju si pomenuo
macak011
30.01.2013, 09:22
Nema veze sto je novo, ja se vratio na skijanje posle 8 godina pauze, otisao u prvu radnju, zaleteo se UPRAVO za elan flow 4.2 (!), lepa, plava, nova novcata, ma milina i naravno trebalo mi je citavih 37 sekundi da vratim stari osecaj pa sam ih razvalio na prvi veci kamen pri ostrom kocenju jer sam se zaleteo kao sivonja (te godine otvorili Tornik, pa ko se seca tog shodera na stazi, seca :sm011: ), pukle su obe kantne na desnoj skiji, pa sam ostatak dana vozio sa starim RC elan od pre Hrista, rezervnim koje sam poneo. Dakle, batali elan flow 4.2, ne kazem da ce i tebi da puknu, ali su lagane kao pero i bas bas pocetnicke. A sad kad se setim, u radnji mi prisla neka riba koja tu radi, KAO ona se razume u skijanje, to je daska za naprednije skijase, intermediate, bla, bla. Ma vazi. Posle toga vozim samo polovnjake za triput manje pare, prvo rosinjola 9x ti, pa sam sad vec evo koja sezona na fiseru RC4 i prezadovoljan sam. Moj savet je da vidis ponudu polovne opreme, da DOBRO pretrazis internet i procitas sta drugi imaju da kazu o toj skiji, ko je i gde koristio, u kakvim uslovima, pa tek onda da pazaris. Nisam siguran, ali kantne na ovom flow koji sam ja pocepao su stvarno delovale lose, nisam bas siguran da bi pri istom tom kocenju omlatio kantne na jednom fiseru, recimo...
Nije lose da pojuris karving skiju duzine oko 175cm koja ima struk oko 70mm, da je za "srednje" skijase, to bi bilo odlicno za tebe da vozis na uredjenim stazama. Uzmi i neku ski cipelu oko 80-90 flex jer si visok.
macak011
30.01.2013, 09:30
evo, ja bi recimo uzeo ove iz oglasa:
http://www.kupujemprodajem.com/ATOMIC-skije-nove-4078263-oglas.htm?submit[back]=1
Nove su, atomic, dugacke 172cm, ispod cipele siroke 72mm sto ti garantuje uzivanje kako na ispeglanoj, tako i na popodnevnoj razbijenoj stazi. Opet, cini mi se da je u cenovnom rangu ponudjenih u radnjama te klase, a ima i vezove. Taman da sebi das zadatak da ih savladas, a kvalitetne su, pa ako ih cuvas, trajace ti
Hvala na odgovorima, definitivno onda odustajem od ovoga, pošto sam čuo iz prve ruke utiske...
Da ne otvaram novu temu, ikačiću posle spisak koji mi je poslao lik koji prodaje opremu, pa da mi neko da savet, da ne kupim neku glupost... Ako je to dozvoljeno pravilima?
dzoninho
30.01.2013, 10:18
I ja se slazem da su tu i kratke a i nisu za tebe... Moze nesto da kosta malo para ali i da je dzaba, bitnije je da napredujes i savladas tehniku, da se lepse osecas na skijanju... Ja nemam neko iskustvo i nisam vozio mnogo skija ali znam kako je kada sa skije normalne tvrdoce predjes ma mekanu, smrt...
macak011
30.01.2013, 10:28
...znam kako je kada sa skije normalne tvrdoce predjes na mekanu, smrt...
jes vala, uzas.. :couto:
Odgovara li meni sta od ovoga..
BlizzardXC-R cross 170cm
Blizzard GSR 170cm
Blizzard XC-pro cross duzine 173cm
Blizzard Sigma titanium 168cm
Blizzard CXP Ti-R sigma 178cm
Blizzard XC11 cross 171cm
Blizzard XCR Cross 177cm
Atomic ETL 177cm
Čovek mi sve ovo poslao na mail, a ja gledam ko tele u šarena vrata :D
macak011
30.01.2013, 17:04
Znas li pojedinacne cene za ovo sve?
Znam sve, u proseku oko 70-80 evrica... Po recima prodavca sve su kao nove :)
macak011
31.01.2013, 09:09
evo ovako, palo je usluzno guglanje ali na brzaka:
BlizzardXC-R cross 170cm - tailering 116-70-100 - allround carve ski, 2010.
Blizzard GSR 170cm - ski is inspired by racing enthusiasts and brings that authentic race feeling on the slopes
Blizzard XC-pro cross duzine 173cm - Prodám lyže Blizzard Cross XC Pro,délka 180 cm,rádius 16,5m,šířky 120-70-99, 2010.
Blizzard Sigma titanium 168cm - Race Series
Blizzard CXP Ti-R sigma 178cm - Carving Skis (<75) Tip/Waist/Tail Widths: 111/68/98mm Model Year: 2005
Blizzard XC11 cross 171cm - Sidecut: 114.5/72/100 Downhill Snow Ski NEW 06/10/2010
Blizzard XCR Cross 177cm - tailering 116-70-100 - allround carve ski, 2010.
Atomic ETL 177cm - Atomic "ETL Series" RENTAL SKI - 121/74/104 - Entry Level All-Mtn., Carving - Alpine Skis // Beginner
Cisto da znas da pojma nemam koje su skije navedene niti da li su podaci sa neta tacni, ne poznajem Blizzard niti prepoznajem modele po imenima, cisto zdravorazumski, xcross ne moz' da bude slalom daska i slicno...
Sto se mene tice, mislim da bi ti najvise prijala Blizzard XCR Cross 177cm, po duzini i geometriji je upravo ono sto savetujem, 70 ispod cipele, allround ski. Vidi u kakvom je stanju, pogledaj uzivo, proveri kantne, nosi u servis da ti kazu i mislim da 70-80e je ok cena ali samo ako su skije u bas dobrom stanju.
Hvala puno na odgovoru..
Sad cu malo da se bolje raspitam za tu skiju sto si napisao, da vidim sta on kaze....
thx...
macak011
31.01.2013, 10:16
Vidi dal' je iz rente - cenim da jeste ali nema veze - bitno je da je kompletna skija ok, dakle i vezovi i podloga. Vidi koliko je "mesa" ostalo na kantnama, dal' ce da izdrzi bar dve, tri sezone ako ih posle svakog skijanja (odlaska na planinu) ostris bar jednom, a recimo bar tri puta po sezoni... Ja vise volim da uzmem polovnu skiju ali od "civila", ne od servisera - preprodavaca, mada sam prve dve sezone bio odusevljen rosinjolom 9x ti rental.
macak011
31.01.2013, 10:33
Pogledaj sta nadjoh u oglasima:
http://www.kupujemprodajem.com/Skije-i-cipele-4308972-oglas.htm?filter_id=6024762
citiram: "Skije Blizzard 177cm XCROSS RACE SLALOM radijus 17m, vozene 15dana, model 2012, blizzard vezovi 12, placene u Beosportu 37000din. -100e"
Ja bih pre ove Blizzard iz oglasa uzeo za 100e... :smoke:
Blizzard XC-pro cross duzine 173cm - Prodám lyže Blizzard Cross XC Pro,délka 180 cm,rádius 16,5m,šířky 120-70-99, 2010.
Cisto da znas da pojma nemam koje su skije navedene...
Nemaš pojma o skijama ali znaš Češki, to je bitno ;)
macak011
31.01.2013, 10:53
pa zurio sam da kopiram podatke o geometriji te skije pa se omakao ceo oglas... :D
Uostalom, ja ovo sve razumem, ko Bart Simpson koji je progovorio tecni spanski u avionu za Brazil, a Mardz mu kaze da tamo pricaju portugalski..
Macak, pomazi :)
Prodao ove, ostale mu iste takve 170cm... Jel mi to kratko?
ili neke druge od ovih, koje su priblizne, ali koje :)
p.s.
spustio mi cenu lepo, na 60€ :)
macak011
31.01.2013, 16:26
a jesi video za ove sa ovog oglasa:
http://www.kupujemprodajem.com/Skije-i-cipele-4308972-oglas.htm?filter_id=6024762
Sta znam, 7 cm nije naizgled puno ali ti si bas visok. E sad, ako ces da skijuckas, da ne jurcas, bez zaletanja, relativno kratke zavoje, onda je ok (manje vise) a ako ces bar jednom da uFatis brzinu, onda ne, nikako jer ces biti nestabilan.. Primera radi, ja sam visok 178, dakle dosta nizi od tebe. Za kratke zavoje i opusteno skijanje na strmim stazama vozim 165-168cm, a za malo brze varijante duzih karving zavoja na crvenim i plavim stazama vozim 175, s' tim da u poslednja dva skijanja NE NOSIM sa sobom krace daske niti stajem na njih.Vozim ove iz mog potpisa od 175cm. Eto, to je mozda odgovor na tvoje pitanje da li su ti 170cm na tvoju visinu od 190 kratke...ne zaboravi da kad obujes ski cipele i kad sa njima stanes na skije, ti si onda nekih 195 od snega druze moj... :D
Mada, vidi, ni ove nisu lose, nema veze sto su matore, bitno je u kakvom su objektivno stanju. Proveri sa njim:
Blizzard CXP Ti-R sigma 178cm - Carving Skis (<75) Tip/Waist/Tail Widths: 111/68/98mm Model Year: 2005
evo malo o njima, nadjoh:
http://www.skijanje.hr/proizvodjaci/blizzard/clanak/blizzard-cxp-ti-04-05?id=13434
Zvacu tog coveka iz oglasa da pitam..
Nasao sam i ja tu recenziju pre par dana, ali me malo plasi to sto pise, kako ona voli pre svega carving tehniku, a ipak ja sam pocetnik...
Definitivno necu onda te od 170 cm, gledam nesto drugo...
thx jos jednom..
macak011
31.01.2013, 17:18
ma pusti ti recenziju i sta pisu tamo kako skija voli ovo ili ono, nego uzimaj te skije ako valjaju.. jedino je davno devedesetineke elanov SCX cupao ligamente iz kolena skijasima koji nisu bili pripremljeni na "karving" zavoj... :D
Uzeo skije, i bez preterivanja, odozdo su kao nove.. Kantne odlicne, jako mesnate..
Odozgo poneka ogrebotina, ali ništa strašno..
Pritom su i lepe :)
Jedva čekam vikend da se to tesitra :)
Hvala svima još jednom na odgovoru, posebno macku, kome dugujem pice...
macak011
05.02.2013, 14:40
e pa lepo, ja vinjak ne pijem... al rakiju derem! :D
samo preciziraj, koje si uzeo, od ovog tvog coveka ili sa KP sajta?
1. Blizzard CXP Ti-R sigma 178cm - tvoj diler
2. Skije Blizzard 177cm XCROSS RACE SLALOM - KP sajt ??
za ove druge prodavac tvrdi da su kao nove sto se, pa skoro da se i vidi, na slici...
E, sad lepo idi na ovu temu i nemoj nista da kukas i da pitas... :D
http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?t=4391&page=3
Sigmu sam uzeo...
Za rakiju sam pravi čovek, 20god staru (bukvalno), a kod nas niko ne pije, a svake godine pravimo (pečemo)...
p.s.
čitam temu, al ništa ne vidim tu za mene, verovatno misliš da ne kukam sad... Ćutim i vozim... :)
macak011
05.02.2013, 15:02
To to to, acenat je na naslovu teme.. :)
Na koju ces planinu za vikend?
Da ima snega, Divčibare, to mi blizu...
Ako ne, više verovatno Zlatibor, manje Kopaonik...
Mada pregovaram sa ženom i za Jahorinu :)
macak011
05.02.2013, 16:21
ja cu biti na bz, zato pitam - da javis kakva je skijica, dal' vredi para
Skije su fenomenalne...
Prva vožnja mi je bila malo cim, pošto skije lete... Bar se meni tako činilo, servisirane su, pa verovatno zbog toga.. Inače su veoma lako upravljive, voze se paralelno skoro same :)
Ja sam prezadovoljan...
macak011
11.02.2013, 09:34
Lepo, lepo, bas mi je drago! U svakom slucaju bolji izbor nego u naslovu teme.. :D
E sad lepo da ih cuvas, ne verujem da im je potrebno ostrenje posle ovog vikenda ali ih obavezno nosi na voskiranje pred sledeci vikend/odlazak na planinu. Posle zavrsenog sledeceg skijanja bi mogao da ih das i na ostrenje...
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.