PDA

Pogledati punu verziju : Koje skije

Strane : [1] 2

Draganuska
27.01.2013, 04:24
Cao! Jel mi moze neko predloziti koje skije je najbolje da uzmem od ponude sa sajta http://www.planetbike.rs/ Da napomenem da imam pancerice flex 60, ako to ima kakve veze. Kakve su i one skije sa pripremom za vez pa da kupim i neki vez, ako jeto bolja varijanta? Preporucite mi sta da radim. Iskoristila bih ovaj popust u Planetbike-u. Inace u korist mi ide da cena bude sto niza.:sm018:

Draganuska
27.01.2013, 04:28
I da, ne rekoh, da ne bude skija za napredne skijase. Prosle godine sam naucila da skijam i skijala 10ak dana. Ove godine sam skijala 6 dana i mogu reci da sam dosta napredovala. Pa imajte i to moje skijasko "iskustvo" u vidu. :)

macak011
27.01.2013, 09:12
Fali malo podataka:
1. Koliko si visoka?
2. Cipele ne nameravas da menjas?

U zavisnosti od tvoje visine, a pocetnik si, biraj skije duzine za 15cm krace od tvoje visine, a posto imas flex 60, biraj skije za pocetnike. Uzmi neke sa vec montiranim vezom. Pisem sa telefona, pa mi njihov sajt ne lici ni na sta, pa ne mogu da vidim ponudu...

Draganuska
27.01.2013, 11:40
Visoka sam 165cm. Cipele ne planiram da menjam jersam ih ove godine i kupila.

wlad
27.01.2013, 12:59
Ja bi na tvom mestu uzeo Elan Black Magic u npr. 152 dužini:

http://www.elanskis.com/ce/product/black-magic-qt.html

kod PB košta oko 28000din, skija ima odlične rubove i drži super na ledu a sa druge strane nije (pre)tvrda tako da je odlična za tvoje skijaško znanje...

Draganuska
27.01.2013, 14:57
A od ovih najjeftinijih, ima li sta da valja? :(

IvanQ
27.01.2013, 15:13
Ja bi na tvom mestu uzeo Elan Black Magic u npr. 152 dužini:

http://www.elanskis.com/ce/product/black-magic-qt.html

kod PB košta oko 28000din, skija ima odlične rubove i drži super na ledu a sa druge strane nije (pre)tvrda tako da je odlična za tvoje skijaško znanje...

Jesi siguran da neko ko ima 16 dana skijanja moze ovo da tera ceo dan? Mislim da je ovo isto sto ima moja drugarica (samo od pre 2 sezone valjda) i ta skija je poprilicno teska i dobrano tvrda. Znam da je teza nego moj RTM77 koji je duzi 15ak cm.

stekan
27.01.2013, 16:21
A da li bi odgovarale Fischer Koa 73 u dužini 155 cm model 2011/12 korištene 4 dana tj. praktično nove?

Čika YouTube kaže:
http://www.youtube.com/watch?v=4hK0JmMnT-w
http://www.youtube.com/watch?v=cFEONSATqas

macak011
27.01.2013, 17:29
@stekan
+1 ! Samo ne znamo gde ima da se pazari plus cena? :D
ja evo vec 4. sezona na zescim polovnjacima i prezadovoljan sam... A ovo je 4 dana vozeno?!? pa to nije KAO nego je NOVO... :ski:

wlad
27.01.2013, 17:38
Jesi siguran da neko ko ima 16 dana skijanja moze ovo da tera ceo dan? Mislim da je ovo isto sto ima moja drugarica (samo od pre 2 sezone valjda) i ta skija je poprilicno teska i dobrano tvrda. Znam da je teza nego moj RTM77 koji je duzi 15ak cm.

Da :), bratova devojka uzela na ExpoZimu, naučila prošle godine da skija (imala ukupno 11 dana skijanja), jeste talentovana ali ipak početnik. Ove godine otvorila na njima sezonu na Dolomitima i bila oduševljena istim, vozila crvene staze i sl..

Skija nema metala, ukrućenja, kruta je koliko joj to daje waveflex ;)

Polovnjaci su OK naravno, svi mi "vozimo" polovnjake ;), mislim npr. moje skije za stazu su kupljene nove ali su na stazi već četvrta sezona i naravno da je polovna :). Sad, rubovi kako god da se oštre, skija koja je nova drži na ledu uvek najbolje :ok:

IvanQ
27.01.2013, 17:47
Onda mozda to i nije ta skija, ne znam. Njena je slicna, ali je neka specijalna serija sa kristalima i cudesima. Mozda je zato tvrdja.

wlad
27.01.2013, 18:32
I ova ovogodišnja Black Magic ima swarovski kristale ali ne verujem da je skija zbog toga tvrđa :ok:

Evo i Ane Jelušić koja predstavlja tu skiju, težište kod njenog predstavljanja su upravo kristali tj. izgled :D

http://www.youtube.com/watch?v=kIe-U6WU2os

Ali ima solidnu konstrukciju sa drJvenim jezgrom..

http://www.elanskis.com/img/tech/cores/dualite-woodcore.jpg

http://www.elanskis.com/img/tech/profile/early-rocker.jpg

Draganuska
27.01.2013, 19:37
Hvala vam puno na savetima, a kako vam se cini ove Hot magic i Crystal?

stekan
27.01.2013, 20:14
@stekan
+1 ! Samo ne znamo gde ima da se pazari plus cena? :D
ja evo vec 4. sezona na zescim polovnjacima i prezadovoljan sam... A ovo je 4 dana vozeno?!? pa to nije KAO nego je NOVO... :ski:

Čim omirišu snijeg, ja za njih neću reći da su nove iako praktično jesu. Nabavio ćerki za ovu sezonu umjesto prethodnog Fischera od 150 cm i ona skijala par dana na njima na Gerlitzenu dok nije probala skije od 165 cm koje nabavih ženi. Rezultat: ćerka ove od 165 oduševljena "otela" sebi (Fischer Motive 74), ove od 155 idu na prodaju, a ženi tražim nove od 165. Dok ne nabavim nove ženi, nisam planirao ove od 155 stavljati u oglase. Cijena bi bila 200 Eur.

Usput, kod čika Pere (http://www.realskiers.com) je ta skija (Fischer Koa 73) bila proglašena za "Ski of the year" 2011/12 u kategoriji "Groomer Cruisers" uz komentar "Vaulting the 73 to the top of our relaxed cruiser list is that it is at once user-friendly for casual skiers, an excellent learning tool and endowed with enough performance to remain adequate beyond the usual season or two typical of skis like this. A rare combination . . ."

Draganuska
11.02.2013, 16:55
A kako vam se cine ove skije:
http://www.kupujemprodajem.com/Skije-Head-i-SL-duzina-156cm-3521279-oglas.htm

Draganuska
11.02.2013, 17:02
Ili ove?
http://www.kupujemprodajem.com/head-156cm-4608248-oglas.htm?filter_id=5769828

Draganuska
11.02.2013, 17:07
Ili ove:
http://www.kupujemprodajem.com/salomon-xwing-500-154cm-4608062-oglas.htm?filter_id=5769828

http://www.kupujemprodajem.com/Elan-Black-Pearl-152cm-4607841-oglas.htm?filter_id=5769828

http://www.kupujemprodajem.com/Fischer-Competition-RC4-150cm-4607821-oglas.htm?filter_id=5769828

P.S. Ove poslednje mi se najvise sviđaju

macak011
11.02.2013, 17:20
Pa fiser.. Jednom fiser, uvek fiser :D
Bez zezanja, pogledah samo head, ali kad se pojavi ovaj post I posebno PS, onda nema dileme: fiser I cao-zdravo. Lepa je cena, ako su stvarno ocuvane, vredi

Draganuska
12.02.2013, 00:06
Sada čitam po internetu da je ovaj Fisher dečja trkačka skija. Da li bih ja mogla to da vozim?

macak011
12.02.2013, 00:20
to zavisi iskljucivo od tvog skijaskog znanja i stila skijanja, kondicije, visine, tezine i "duzine cipele". Drugim recima dimenzije i karakteristike skije plus DIN podesavanja veza moraju da budu u skladu sa tvojim "parametrima"...

Draganuska
12.02.2013, 02:54
Imam iskustvo od svega 20ak dana skijanja.U januaru sam bila u 3 doline i po mojoj proceni dosta sam napredovala, uglavnom skijam crvene staze. Pancerice su mi flex 60 i ne planiram uskoro da ih menjam.Inace nemam bas mnogo jake noge, dosta me bole kolena na pocetku skijaskog dana, ali izdrzim celi dan na skijama,pred kraj jedva ziva. Da li bih mogla ja da se snadjem sa ovim skijama? Do sada sam vozila neki elan 06, i malo su mi postale smor. proklizavaju mi na zaledjenoj stazi, pri malo vecim brzinama vibriraju, a i nisu moje :)

macak011
12.02.2013, 07:53
E ovako, skijanje je funkcija vise promenljivih: skijaskog znanja i terena za skijanje - crvene staze, visine, tezine, broja cipele. Ovo mora biti idealno upareno sa: tvrdocom cipele (flex), karakteristikama skije (geometrija, tvrdoca, pripremljenost podloge skije). Ovako, ukratko:

1. za nekoga ko skija crvene staze, a pritom i zaledjene vazna je dobra kontrola brzine i svih sila koje se javljaju izmedju skije, podloge, skijasa i cipele. U tom smislu flex 60 je slabo za tebe - zao mi je, ali nove, tvrdje cipele su uslov sem ako ne zelis da ostanes na plavoj stazi ili da "skijuckas" crvenu stazu, lagano, otklizavanjem. Ne zaboravi, cipele su najvazniji deo opreme - imas na forumu tone postova kako odabrati pravu cipelu - moj predlog je neka panca oko 80 minimum.

2. SKija mora da prati stil skijanja - za agresivnijeg, naprednijeg skijasa ovaj fiser je oke. Za tu cipelu nije. Za jacu cipelu jeste. Za losijeg skijasa (dzabe mu cipele) opet, nije, itd..

Dakle, da pojednostavim - ili mekana skija i mekana cipela ili tvrdja skija i tvrdja cipela, ne bi ih trebalo "mesati" medju sobom. Moze mekanu skiju da vozi bolji skijas sa tvrdjom cipelom, ali los skijas sa tvrdjom cipelom i skijom ce samo da se namuci do kraja dana.

Po tvojim recima grubo spadas u intermediate/advanced skijase, dakle potrebna ti je tvrdja pancerica - takva pancerica BOLJE slusa komande skijasa i prenosi ih na skiju. Pritom, tvrdja skija BOLJE slusa komande pancerice ali zahteva vecu kondiciju pa i snagu skijasa za savladanje zavoja, pritom manje prasta greske skijasa. Kad sve uzmes u obzir, sa tvojom mekanom pancom, ovim tvrdim fiserom i slabom kondicijom i snagom tacno bi pala na nos na kraju dana, a to ne zelis.

Mislim da sa tom cipelom mozes i dalje da skijas, ali nikako agresivno, vec lagano, a onda mozes uzeti tvrdju skiju. Medjutim, probaj bar da iznajmis jacu pancericu i neku tvrdju skiju bar na jedan dan i da odes na zahtevniju stazu - progledaces, razvucice ti se osmeh od uveta do uveta i bacices svoju 60 flexa cipelu - znam.. ;)

Dodao bih, ako te bole kolena (a razlog moze biti pancerica) - ja sam slican problem resio koristeci Fischer pancerice sa SOMA-TEC tehnologijom - poseban "V" polozaj stopala u njima koji smanjuje torziono opterecenje na kolena - nadji na forumu i u guglu, ovako, usput - "zvuci sasavo ali vise me kolena UOPSTE ne bole.." ;)

U ovom konkretnom slucaju, sa tvojim sadasnjim pancama ovaj elan nije los, on ima isti rep i vrh skije pa se lako vodi u zavoj, bas je onako za jace srednje do napredne skijase, meksi je od fisera, pa bolje "ide" uz te tvoje pance... Eto. :D

macak011
12.02.2013, 09:09
Konkretno, ovo je moj predlog pancerice, sada su i na popustu, Fischer Soma Viron 80:

http://www.gora-i.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=503&category_id=129&option=com_virtuemart&Itemid=86

Sa ovim cudom na nozi se crvene (i crne) staze sa tvrdjom skijom, kondicijom (!) i naprednim skijaskim znanjem skijaju sa uzivanjem. Kod tebe nedostaje samo kondicija jer tvrdju skiju mozes da iznajmis. Moja preporuka je da se ulozi u pancericu jer je to definitivno najvaznji deo opreme od kog zavisi kompletan skijaski dan - ako ne odgovara bar jedan parametar, onda je to izgubljeno vreme a i zivci: ako je neudobna, zulja, velika pa landara, hladna, neodgovarajuce tvdoce/flexa (premekana ili pretvrda), itd..

Ako je ta tvoja od 60 nova i udobna i ako za tvoj stil skijanja nije potrebna jaca - jer kazes da je kondicija problem, znaci ti ni nemas snage za umereno jacu i agresivniju voznju, jel? - onda biraj malo meksu skiju, neku zlatnu sredinu i uzivaj.

Poenta skijanja je u uzivanju - neko uziva u jurcanju (spust/kamikaze/adrenalin), neko u brzom vijuganju i/ili spasavanju zive glave na crnoj stazi (adrenalin), a neko kao ja na plavoj do crvenoj u umereno brzim i sirokim veleslalomskim karving zavojima kad nema nikog ispred...

Svaki od ovih stilova skijanja zahteva potpuno drugaciji izbor opreme za jednog istog skijasa - prvi ce uzeti dugacku skiju sa velikim poluprecnikom krivine radi stabilnosti, drugi ce uzeti slalomsku kratku skiju sa malim radijusom, a treci neku veleslalomsku dasku koja je po duzini izmedju ove dve, a i radijus je negde na pola puta.. Svaki ce imati tvrdu i jaku pancericu radi velike i fine kontrole nad skijom.

Na ovaj nacin pokusavam da docaram koliko je bitno da svi parametri budu na neki nacin "upareni" za pravi dozivljaj. Pre svega i vrlo bitno je povecanje fizicke snage i kondicije, jer sve ovo nicemu ne sluzi ako se nema snage za celodnevno skijanje. Nedostatak snage i kondicije visestruko povecava verovatnocu povredjivanja kao uostalom i izbor neadekvatne opreme, naravno.

P.S. Jos jedan detalj mi je promakao. Kazes, proklizavaju skije na zaledjenoj podlozi? Vrlo, vrlo vazno je da skija bude propisno pripremljena servisu, dakle naostrena i namazana jer je to takodje vrlo bitan preduslov za kvalitetno i pre svega bezbedno skijanje. Pravilno naostrena skija pravilno "odvedena" u zavoj na ledu - "bacena na rubnike" - nece ni da oseti taj led pod sobom... ;)

Draganuska
12.02.2013, 10:21
Hvala ti puno na ovako iscrpnom odgovoru. Nemam reci, stvarno si mi dao dobre savete. Jos cu da razmislim sta mi je ciniti sto se tice opreme. Ali najverovatnije da cu naredni put kada odem da skijam iznajmiti neku tvrdju skiju i pancericu, cisto da probam kako se snalazim.

ftj
12.02.2013, 10:44
Možda grešim ali nije li malo različita predstava o flexu za žene u odnosu na muškarce? Kolko sam video u planetbikeu većina ženskih pancerica je flex 65 i po njihovoj (prodavačkoj) priči to je sasvim ok za solidnu rekreativnu upotrebu.

Isto tako verujem da postoji bitna razlika između (propisno naoštrenih i servisiranih) osnovnih skija za totalne početnike i nekih srednjih varijanti što se tiče vožnje po ledu.

macak011
12.02.2013, 10:48
Potpuno sam siguran da ces tu pancericu da "prerastes" vrlo brzo ako vec nisi i da je samo pitanje trenutka nabavke nove, zato i pricam sve ovo. Moje misljenje je da ozbiljan skijas sa zeljom da napreduje mora da ima svoju pancericu, bez obzira sto ona moze da se iznajmi. Ja sam u principu protiv konstatnog iznajmljivanja pancerica i apelujem uvek za nabavku licne. U najmanju ruku se osecam kao da gace iznajmljujem, nije ni higijenski u krajnjoj liniji, uzimajuci u obzir generalno javasluk nasih ljudi i nikakav odnos prema takvoj opremi. Cisto sumnjam da neko od njih to opere, sredi ili dezinfikuje na kraju sezone, da ne pominjem na kraju skijaskog dana. Naravno, ne moze da se pere svaki dan ali bar da sipa neki prasak za obucu ili sta-god-to-bilo unutar nje, bar one divne mirise da ubije... Skije su druga prica, to nije bas toliko licno ali treba teziti prvoj klasi opreme uvek, ako nista drugo, zbog bezbednosti - manje su raubovane (pre svega vezovi) i samim tim bezbednije za voznju.

macak011
12.02.2013, 10:59
Možda grešim ali nije li malo različita predstava o flexu za žene u odnosu na muškarce? Kolko sam video u planetbikeu većina ženskih pancerica je flex 65 i po njihovoj (prodavačkoj) priči to je sasvim ok za solidnu rekreativnu upotrebu.

Isto tako verujem da postoji bitna razlika između (propisno naoštrenih i servisiranih) osnovnih skija za totalne početnike i nekih srednjih varijanti što se tiče vožnje po ledu.

Mislim da ne bi trebalo da bude razlike u "muskom i zenskom flexu", uostalom evo lajn-apa svih pancerica za zeMske, u fischer izvedbi:

http://www.fischersports.com/en/Alpine/Products/Boots/Women-My-Style

kao sto mozes da primetis, prilicno je dobro popunjen raspon od 60 pa sve do 110 flexa - verujem da ne bi tako bilo ako je zeMski flex manji u smislu analogije sa muskim - tipa 60 zeMskih = 80 muskih ili kako god... ja ne verujem: flex je flex, a pancerice su unisex, hehe.. :D

Drugim recima, to sto planet bajk uvozi i prodaje i sta njihovi prodavci predlazu je po mom misljenju "svaki zziga svoga konja hvali", a sve zarad ciste prodaje, pa se ti cheshi posle ako ti je mekano... Tako su i meni "strucnjaci-prodavci" prodali elan flow 4.2 (ne u planet bajku doduse) kao dasku za napredne i odlicne skijase pre par godina - ko me hebe kad nisam pit'o gugl nego njih.. ;)

Sto se skija tice, ona je propisno servisirana, a sad da li je njena namena rejs-GS ili pocetnik-na-plavoj-stazi ili snow-park, to vec zavisi od konstrukcije i geometrije skije - samo naostrena skija moze da se "izbori" sa ledom ali AKO I SAMO AKO je skijas pravilno optereti/uvede u zavoj. Dzaba i vrhunski pripremljena skija ako na ledu ne opteretis rubnik i pustis je da slobodno otkliza? :dontknow:

E sad, cisto sumnjam da ce totalni pocetnik da vozi po ledu na strmoj stazi, a pocetnicka skija, "propisno servisirana", ce sasvim zadovoljavajuce da se ponasa po ledu na blagoj stazi, zar ne? :sm006:

Milos011
12.02.2013, 11:02
Mačak....provalili smo te....

....ti radiš za Fischer ko što Flexon radi za Elan.....

macak011
12.02.2013, 11:11
Mačak....provalili smo te....

....ti radiš za Fischer ko što Flexon radi za Elan.....

Bas tako! Ni on ni ja nemamo nista za dzabe od nasih sponzora i samo im dajemo lovu ko ovce! Dosta vise sa tim! Alo fischer, daj neke skije za DZ, OR ELSE... :awm2: !!! :jester: :sm011: :sm023:

Uskoro cu ove moje skije iz potpisa da prodam kao raritet, za muzej, stvarno bre nije u redu da se ne otvore... Ili da kontaktiram Kikija da baci u oglase??:smoke:

Salu na stranu, ja volim fischer i toplo preporucujem ali ne zelim da pomisli neko kako pljujem bilo kog drugog proizvodjaca, daleko od toga - nova oprema je nova oprema i uvek je bolja od polovne, a stvar je licnog ukusa i potrebe sta ce ko izabrati. Mislim da je danas vise nego ikada ranije linija koja razdvaja proizvodjace po kvalitetu strasno tanka, ako je uopste vise i ima...

Milos011
12.02.2013, 11:18
...pa i liče kao da su "spremne za izazov".

dejan
12.02.2013, 11:21
Veliki broj vrhunskih proizvodjaca nudi svoje pancerice i fischer NIJE najbolji. Vi ste vec izabrali pancerice koje vam odgovaraju. Sta znaci prerasti, moja zena skija tri decenije i ima pancerice tecnica 60 flex, veoma je solidan rekreativac i skija sve staze bez problema (da napomenem da skijamo 30 do 50 dana po sezoni a od kada se cerka pocela baviti takmicarskim skijanjem i vise). Veoma vazan parametar je tezina skijasa! Ako su vam pancerice dobre - udobne, cvrsto drze nogu, peta fiksirana to je to. Svidja mi se predlog za Elan Black magic 152cm (imajte na umu da mozete ostvariti i popust od 30% na cenu). Pojednostavite stvari uzivajte i ne upadajte u lavirint nepotrebnog opterecivanja.

macak011
12.02.2013, 11:21
...pa i liče kao da su "spremne za izazov".

Jesu vala, nemoj da sumLJas! "Pravi je trenutak", "Spremne su za izazove", "Kao nove, koriscene tri puta za dvaes' godina", samo su neke od krilatica nasih vrhunskih "trejdera" polovne ski opreme...:sm017:

Draganuska
12.02.2013, 11:23
Sada iscitah ovo za Fischer soma tehnologiju, moje buduce pancerice ce sigurno biti jedne od njih jer mi stopala i stoje u tom nekom polozaju.

macak011
12.02.2013, 11:37
Veliki broj vrhunskih proizvodjaca nudi svoje pancerice i fischer NIJE najbolji. Vi ste vec izabrali pancerice koje vam odgovaraju. Sta znaci prerasti, moja zena skija tri decenije i ima pancerice tecnica 60 flex, veoma je solidan rekreativac i skija sve staze bez problema (da napomenem da skijamo 30 do 50 dana po sezoni a od kada se cerka pocela baviti takmicarskim skijanjem i vise). Veoma vazan parametar je tezina skijasa! Ako su vam pancerice dobre - udobne, cvrsto drze nogu, peta fiksirana to je to. Svidja mi se predlog za Elan Black magic 152cm (imajte na umu da mozete ostvariti i popust od 30% na cenu). Pojednostavite stvari uzivajte i ne upadajte u lavirint nepotrebnog opterecivanja.

1. Nisam rekao da je fischer najbolji. TO niko ne moze da kaze i da tvrdi. Da je dobar jeste, da je u drustvu vrhunskih, jeste. TO je cinjenica.

2. pancerica MOZE da se preraste skijaskim znanjem i zeljom za jacim i agresivnijim skijanjem na zahtevnijim stazama. Vasa supruga je dostigla neki nivo koji ocigledno nije zelela kasnije da menja i podize na visi nivo - sto je potpuno OK da se razumemo - ali nismo svi isti niti isto napredujemo niti imamo istu zelju za napredovanjem niti su nam postavljene granice iste.

3.Pored tezine skijasa mnogo su vazniji, redom: VISINA skijasa i DUZINA pancerice zbog momenta sile na vezove i podesene DIN vrednosti, pored podatka o stilu skijanja i izabranog/zeljenog terena: plave, crvene ili crne staze.

4. Flex je nestandardizovan ali ipak zadovoljavajuci podatak o cvrstoci pancerice - upravo u toj vrednosti krije se informacija o tome koliko one "cvrsto drze nogu, peta fiksirana" :ok:

5. Svaka staza se moze odskijati sa svakom opremom - lakse ili teze, riskantnije ili bezbednije, udobnije ili ne. :cool:

6. U svim oblastima zivota koje zahtevaju neku vrstu opreme, posebno u skijanju, oprema je vrlo vazna i veoma bitan faktor, kako radi bezbednosti tako i radi uzivanja, otuda se ne slazem sa tezom da se moze "upadati u lavirint nepotrebnog opterecivanja" pri izboru opreme. :dziveli:

Kontrapimer: lakse je zakucavati eksere cekicem nego heklerom ili klompom, a i jeftinije je i bezbednije. :sm011:

Jos jedan bitan detalj: vasa cerka se bavi takmicarskim skijanjem> odlicno, imate fantasticnu mogucnost za konsultaciju sa osobama daleko upucenijim u fiziku skijanja od mene - trenerima i serviserima - verujem da ce bar delimicno potvrditi moje navode...

macak011
12.02.2013, 11:42
Sada iscitah ovo za Fischer soma tehnologiju, moje buduce pancerice ce sigurno biti jedne od njih jer mi stopala i stoje u tom nekom polozaju.

Vecina ljudi na planeti stoji u tom polozaju :ok:

macak011
12.02.2013, 12:21
A da li bi odgovarale Fischer Koa 73 u dužini 155 cm model 2011/12 korištene 4 dana tj. praktično nove?

Čika YouTube kaže:
http://www.youtube.com/watch?v=4hK0JmMnT-w
http://www.youtube.com/watch?v=cFEONSATqas

Da se vratimo na izbor pancerice i izbor skije, ja sam predlozio pancu od 80 flexa, a @stekan Fischer Koa 73... evo sta kaze Fischerov sajt:

http://www.fischersports.com/en/Alpine/Products/Boots/Women-My-Style/Women-My-Style-Hybrid/1260-Soma-Vacuum-HYBRID-W-8-PLUS :sm011:

(obratiti paznju na flex index pancerice - 80 i posebno na preporucenu opremu uz tu pancericu - Fischer Koa 73 my style !!! :D )

jopopo
12.02.2013, 12:58
Fischer u Srba isto kao i Golf ;) Nemačka tehnologija, izdržljiv i slabo se haba, jeftini delovi i na kraju ga dobro prodaš polovnog :)

oggy
12.02.2013, 12:59
Macak, jesu li ti noge iks, oks ili ravne?

macak011
12.02.2013, 13:05
Macak, jesu li ti noge iks, oks ili ravne?

Ti u stvari mene pitas da li imam DEFORMITET KOLENA? Ne, nemam. Onda su ravne, jel? :dontknow:

Sad, mozda imam neki mentalni deformitet, to vec ne znam ali da se pretpostaviti, s obzirom da ponekad imam (F)IKS ideje.. :sm023: :awm2:

macak011
12.02.2013, 13:08
Fischer u Srba isto kao i Golf ;) Nemačka tehnologija, izdržljiv i slabo se haba, jeftini delovi i na kraju ga dobro prodaš polovnog :)

Vidi, ja sam ovu dasku stvarno popravljao - zamenjena prednja glava veza na jednoj skiji! :D

oggy
12.02.2013, 13:24
Ti u stvari mene pitas da li imam DEFORMITET KOLENA? Ne, nemam. Onda su ravne, jel? :dontknow:

Sad, mozda imam neki mentalni deformitet, to vec ne znam ali da se pretpostaviti, s obzirom da ponekad imam (F)IKS ideje.. :sm023: :awm2:

Sto si se bolan uvrijedio :D Pitam zato sto u principu malo ko ima savrseno ravne noge, obicno su malo u stranu (moje su u iks), pa me samo interesovalo da li postoji veza izmedju toga i cinjenice da ti Fischer odgovara.

macak011
12.02.2013, 13:35
Pa @oggy X ili O noge su deformitet kolena i to se leci kad si mali. A odstupanje od "idealnih ravnih kolena" i nogu bi vise bilo u vezi sa podesavanjem "kantinga" kod pancerica, a to vec imaju i drugi proizvodjaci istih. Soma tehnologija kod Fischera je vise u vezi sa polozajem stopala u odnosu na skije, uzduzne ose stopala i skija su pomerene za neki mali ugao, oponasajuci "prirodan V polozaj" stopala pri stajanju na ravnoj podlozi, zdravog coveka - dakle bez deformiteta, a sve u vezi prenosa sile "pritiskanja" stopala noge na pancericu, pa na skiju, a bez dodatne torzije "nedeformisanog" kolena...

Mislim da mi fischer somun odgovara zbog V polozaja i smanjene konstantne torzije kolena pri paralelnom stavu skija.

Sto si se bolan uvrijedio :D
delovalo je ko da me zahebavas

macak011
12.02.2013, 13:48
Koga zanima tvrda fiser somun vakum, videli ste pretpostavljam:

http://www.kupujemprodajem.com/Fischer-soma-vacuum-130-4589340-oglas.htm?filter_id=19180853

http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?p=80912&highlight=fischer+soma+koala#post80912

Dakle, kod ovog somuna, kanting je resen posebnim fitingom, a fischer -vacuum-fit ima ukupno 5 "resetovanja", posle toga se trajno deformise..

Meni je ovo prejako, ali znam da na forumu ima dosta odlicnih skijasa kojima ovako nesto itekako moze da znaci...cena je vise nego povoljna, naravno :sm023:

oggy
12.02.2013, 17:54
Pa @oggy X ili O noge su deformitet kolena i to se leci kad si mali. A odstupanje od "idealnih ravnih kolena" i nogu bi vise bilo u vezi sa podesavanjem "kantinga" kod pancerica, a to vec imaju i drugi proizvodjaci istih. Soma tehnologija kod Fischera je vise u vezi sa polozajem stopala u odnosu na skije, uzduzne ose stopala i skija su pomerene za neki mali ugao, oponasajuci "prirodan V polozaj" stopala pri stajanju na ravnoj podlozi, zdravog coveka - dakle bez deformiteta, a sve u vezi prenosa sile "pritiskanja" stopala noge na pancericu, pa na skiju, a bez dodatne torzije "nedeformisanog" kolena...

Ma da, ne mislim na deformitete zbog kojih bi te poslali kod doktora, nego bas na ta mala odstupanja, ali vjerujem da ista mogu da se odraze na skijanje. Znam sta je Soma, ali ako rotiras stopalo, automatski mijenjas i relativni polozaj stopala i koljena. Plus ti se koljena sad vjerovatno i savijaju u drugacijoj ravni.

Elem, znam da si ti odusevljen pancericama, znam da postoje i ljudi koji ih ne vole, pa me je zato interesovalo da li X/O noge imaju veze sa tim.

macak011
12.02.2013, 18:28
Vidi, kad stojis mirno na tepihu, bos, jel su ti stopala potpuno paralelna ili malko u slovo V? Kad trcis, da li su I tada stopala malko u V? Jesu. To je prirodno. Neprirodno je da budu paralelno. Iz svega recenog I projektovanog u Fischeru, tacno je da se "kolena savijaju u drugoj ravni". Ta nova ravan je ona koja je prirodna za taj pokret tela pa su I sile delovanja skijasa na skiju vece za isti ulozeni rad.. Ona druga ravan karakteristicna za sve druge pancerice je ona neprirodna ravan koja se dobija dodatnom torzijom kolena ka unutra... Koliko X ili O noge dodatno imaju veze sa tim, a uopste I sa bolom u kolenu-to je smisao svega jel?- ne znam, ali znam da se to resava dodatnom funkcijom - kantingom. Sa druge strane, osobe sa X ili O nogama TAKODJE stoje mirno na tepihu sa stopalima u V jel tako? Ako je tako, onda za njih vazi isto gore receno. Ako Im stopala stoje ko pingvinima ili ravno, onda skijaju otezano i / ili idu kod doktora, stvarno ne znam... ???

macak011
14.02.2013, 11:13

EVo, pojavise se ove fiserke i ovde na forumu, u oglasima:
http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?p=81289#post81289

@Draganuska
ako prelomis i uzmes jacu pancericu, ova skija je idealan nastavak price - tim pre sto za njenu cenu bi mogla dvaput po dva dana da iznajmis svu opremu i cao-zdravo, posle 4 ili 7 dana skijanja, ni para ni opreme... Dakle, vec su ti se svidele, imas zelju da napredujes, imas mekane pance - vidi jos jednom i razmisli.
Iako je ovo juniorska skija, mislim da ce odlicno da te vodi ali samo uz jace pance - ponavljam, vec su ti se svidele na oko... :sm019:

Inace, oglas za ove skije na KP je obrisan:
http://www.kupujemprodajem.com/Fischer-Competition-RC4-150cm-4607821-oglas.htm?filter_id=5769828

llopez
15.02.2013, 09:13
nisam dugo skijao, nekih 6-7 godina, iako sam kao osnovac imao dobrih 5 sezona, prije nekoliko dana sam opet skijao i opet se navukao ... Po vidjenom na stazi, spadam u neku srednju kategoriju skijasa, dosta toga je ostalo, cak mislim da posle 5-6 dana voznje mogu dosta da napredujem ... Uzbudjen(bez osnovnog znanja o opremi), pozurio sam sa kupovinom i kupio sam pancerice dosta meke Salomon , flex 60 ... Upravo su mi naisle jedne skije, Fischer rc4 WorldCup SC 06/07,160cm, rad. 12m ... Vrijedi li ih kupovat, da li ih je neko vozio, moze li ova pancerica na njih? ... inace forsiram plave staze, ponekad crvene i crne, ne jurcam, uzivam vise u zavojima nego brzini

sasacg
15.02.2013, 10:18
previse mekana pancerica za tvrdu skiju! ovo je race daska za koju ce ti trebati dosta dobre tehnike i jake noge...mslim da ti ipak trebaju tvrdje cipele i meksa daska

nisi napisao svoje gabarite...

macak011
15.02.2013, 10:22
@llopez
pa ja na tvom mestu ne bi uparivao bas mekanu cipelu sa slalom rejs daskom jer ona "trazi" da se vozi sa kratkim zavojima, brzo vijuganje, a za to je idealna neka jaca crvena ili crna staza. SA tom cipelom tesko ces joj "komandovati", mucices se, a moze da se desi da te u trenutku kad ti zatreba potpora cipele "na napred" prosto "propadnes", pa "preletis preko vrhova", da se tako izrazim, sto ce rezultitati gubitkom ravnoteze pri naglom rasterecenju...

Mislim, sve moze ali onda si "zarobljen" na male brzine, blage staze i skoro uspravan stav - defitinivno bih se odlucio za nabavku jacih pancerica, bar 80 flexa.

Sa druge strane, vrlo verovatno u ruci imas juniorsku takkmicarsku skiju, medjutim to je nevazno sve dok znas svoju visinu i da ti SL skija bude bar 10cm kraca od tvoje visine - moze i krace ali je nestabilnije na malko vecim brzinama - kad hvatas spust da se izvuces iz nekih dosadnih pravaca malog nagiba - e tada ume da bude zahebano onima sa kratezhima...pogledaj i maksimalni DIN na vezu - ako si visok oko 170, sa nekih do 80kg i hoces da skijas crne, DIN set bi bio grubo oko 6, pa proveri gde je maksimum skale. Ako si vishi, jos i tezi i ako ti je pancerica 43 i manja, DIN rapidno raste... ;)

llopez
15.02.2013, 10:58
Zaboravih, visok sam 185, 78kg ... pancerice sam kupio i ostavio bi ih, ne bi ih mijenjao...hvala na savjetu za skije, zamalo da kupim skiju koja bi bila totalni promasaj ...

Imate li neku preporuku za meksi model slalomskih skija koje bi odgovarale ovoj pancerici ? slobodno navedite vise modela, ali starijih modela nekih 3,4,5 god posto ne zelim da ulazem jos u nove, bar ne ove i sledece sezone ...

macak011
15.02.2013, 11:12
ja bi te cipele prodao, a uzeo ove skije (nisu mekane, ali nisu ni tvrde, a po visini su ti ok) i (mozda) ove pancerice iz oglasa:
http://www.kupujemprodajem.com/Skije-i-cipele-4308972-oglas.htm?filter_id=15959665

Neke skije za uzivanje bi mozda bile i ove, bas u ovoj duzini zbog radijusa(12m !!) i tvoje visine 185:
http://www.kupujemprodajem.com/Vrhunske-skije-Atomic-M2Tron-172cm-4636082-oglas.htm?filter_id=21534898

Predlog novih pancerica za tebe bilo bi ovo:
http://www.gora-i.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=503&category_id=129&option=com_virtuemart&Itemid=86

Jos jednom, toplo preporucujem zamenu pancerica, mnogo su mekane za strmije staze, dosadice ti. Bar probaj jedan dan rentu neku od 80 pa ces sam videti razliku... :dziveli:

macak011
15.02.2013, 11:22
evo jos nekih skijica u tom fazonu:
http://www.kupujemprodajem.com/FISCHER-vision-164cm-povoljno-4662019-oglas.htm?filter_id=5769828

http://www.kupujemprodajem.com/VOLKL-S1-163cm-povoljno-4662059-oglas.htm?filter_id=5769828

ok, ali po mom misljenju kratka - lakse ces je voditi u zavoj:
http://www.kupujemprodajem.com/elan-magfire-10-L160-R11-9-4664773-oglas.htm?filter_id=5769636

macak011
15.02.2013, 11:30
Zaboravih, visok sam 185, 78kg ...

Ponavljam visok si, po mom misljenju ne odgovara ti cipela malog flexa, zbog visine bi trebalo da ides bar na 80, nisi pocetnik hbga...
Sa druge strane, na tvom mestu, opet visina, nemoj da gledas skije krace od 170...

E sad, mozes i sa 60 flexa na skiju od 160cm, ali bices nestablan, ko sveca.. :sm018: - znam jednog sa foruma sa tvojom visinom i vrhunskom skijom od 155 sho jurca po Kopu ali opet sam protiv toga - zna on koji je! :D:D:D
Doduse, on ima 100+ flex cipelu... :)

Pejamachine
15.02.2013, 12:02
Ja sam visok 189cm, 93kg i vozim skiju 165cm. Sa pancom 100 flexa ali Nordicinih 100 flexa. I to mi je ok...
Sto znam..

macak011
15.02.2013, 12:11
vozis SL i ne zaleces se - onda je potpuno ok. Ako jurcas u sirokim zavojima, vozis GS - nije ok..da si visok za 165, jesi...

Ja sam 178 visok, tezak 108, vozim GS 175 i probise mi glavu kako mi je dugacka, a ja nekad cepao 195, ehehe...

CrazyKong
15.02.2013, 12:36
Mnogo razlicitih misljenja i iskustava ima oko preporucene duzine skija. Sa carving skijama tezina je dobila dosta veliki znacaj u izboru duzine skije, a sve to se jos zakomplikovalo sa rocker skijama (vidi se na gornjoj slici)...

Ja sam 184cm i 86kg
SL skije sam vozio od 160-175 i sve su isle ok :)...mozda je sredina i optimum za mene, znaci 165 ili 170
Skije sa nesto vecim radijusom sigurno da treba da budu nesto duze, znaci 170+
Rocker skije jos duze...180+, cak 190+. (Pre neku nedelju sam probao 190 rocker i osecaj je kao da se vozi 170 obicna skija..znaci duzina se ne oseca)

Sve u svemu po meni, treba probati, pa videti sta najvise odgovara.

macak011
15.02.2013, 12:39
Skije sa nesto vecim radijusom sigurno da treba da budu nesto duze, znaci 170+

+1 potpisujem :ok:
na 175 R=18, fischer rc4 race rc - racecarver, GS skija - u potpisu

sasacg
15.02.2013, 13:23
jbg ja na 198cm visine teram progressora od 175cm (nije bilo onog od 180) i sasvim sam zadovoljan i pri vecim brzinama (100km/h),duzim i kracim zavojima...neko bi rekao da je ovo prekratko za moje gabarite,ali iz aopstvenog iskustva tvrdim drugacija :ski:

macak011
15.02.2013, 13:29
Odlicno! "By the book" je jedno, a iskustvo sasvim drugo - ja imam i slalomku sc 165 i vozio sam isti stil sa njom i sa ovom drugom, 175 rc sa vecim radijusom - za ono sto ja vozim, umerena brzina, 60+ km/h, siroki zavoj pa u spust na ravnom, SL daska shevrda i radi, GS daska stoji mirno - sta bi bilo na 100km/h? To je moje iskustvo...

sasacg
15.02.2013, 13:41
ja ovog mog fischera smatram vise za gs nego sl dasku,pa kogu i da se opustim u brzini...

nije da konstantno vozim ovoliko koliko sam gore naveo (bilo bi suludo),ali i pri tim brzinama daska je stabilna pod nogama i ne "vrda" ni malo

macak011
15.02.2013, 13:50
Meni SL 165 radi pri vecim brzinama ali samo kada sam na bazi, dok na rubovima maltene nema razlike. GS 175 ne radi uopste. A taj progresor 900 je sila, ja sam imao prilke samo jedan dan da vozim progresora 10+ sa 110 flexa progresor cipelom - neverovatno, u krivini kao u sinama... jos ispod cipele 75, nema greske.. :D

Nisi rekao cenu za njega ili sam propustio? :sm023:

sasacg
15.02.2013, 13:57
negde sam pisao - oko 42000 (ne secam se tacno) u Intersportu krajem decembra

macak011
15.02.2013, 14:11
tacno, videh u medjuvremenu, "oko 40k"...

jopopo
15.02.2013, 15:04
60+ km/h, siroki zavoj pa u spust na ravnom, SL daska shevrda i radi, GS daska stoji mirno - sta bi bilo na 100km/h? To je moje iskustvo...
Pa zabranjen je spust da se vozi, zar ne znaš? :)
Rubi @macak011, rubi i pri većoj brzini :ski:

Ševrda jer nisi u "spust položaju (jaje)", ja dok nisam ukapirao taj položaj i meni je ševrdalo :)

macak011
15.02.2013, 15:08
Pa jesam u jajetu covece, jesam; ruke ispred, kolena savijena, stapovi ispod mishke, spust orGinal! :D:D:D
Oce shevrda na bazama.. :dontknow:

CrazyKong
15.02.2013, 17:24
Pa jesam u jajetu covece, jesam; ruke ispred, kolena savijena, stapovi ispod mishke, spust orGinal! :D:D:D
Oce shevrda na bazama.. :dontknow:

Pa logicno je da sevrda, posto skija nije pravljena za takvu voznju.
Sto manji radijus, to vise sevrda, posto lakse hvata krivinu...to moze da bude i vrlo opasno pri vecim brzinama.
SL skije su namenjene da se voze na rubnicima i u kracim zavojima i ne treba ocekivati od nje cuda u svim situacijama.

Nesto izmedju bi bila ova mackova skije. Veci radijus omogucava i vecu stabilnost u voznji sirim zavojima...ali ona nije najbolja u kratkim zavojima.

Ekstrem su spust skije :hair:....to nisam ni video da iko vozi u rekreativnoj voznji...osim onih old school koje se mogu poreditit sa njima po geometriji.

macak011
15.02.2013, 17:39
@CrazyKong
ja se ne cudim tome sto kratka SL shevrda na vecim brzinama, vec kako je moguce da drugima ne shevrda...meni shevrda...
Zato meni kratka SL stoji kuci ili u koferu kao rezerva, a vozim GS 10 santima duzu.. :D:D:D
Tacno je da je sa GS smaranje na strmim stazama u malim zavojima, mada ja to i nesto vise volim (ranije jesam voleo i samo se mlatio po strmecima!) i uglavnom najstrmije deonice otklizavam, prvo sto nemam snage niti mogu da ih karvam, drugo sto ne mogu posle da ukocim (masa puta ubrzanje) :D

Sto manji radijus, to vise sevrda, posto lakse hvata krivinu...to moze da bude i vrlo opasno pri vecim brzinama.

Upravo ono sto ja obeleh pricajuci svima...

Draganuska
08.12.2013, 02:42
Moze li neko da mi kaze kakva je ova skija?

Fischer Viron FP9 + RS10

Hvala unapred!

stekan
08.12.2013, 08:04
Moze li neko da mi kaze kakva je ova skija?

Fischer Viron FP9 + RS10

Hvala unapred!

Fischer je prije 4 sezone seriju skija RX (RX 2, RX 4, RX 6, RX 8) zamijenio sa serijom Viron sa modelima Viron 2.2, Viron 4.4, Viron 6.6 i Viron 8.8. Serija je postojala 3 sezone i prestala se proizvoditi.
Veoma cijenim Fischerove skije više i visoke klase, ali ta fabrika ima običaj mamuzati mrtvog konja, što bi ameri rekli. Tako se i danas mogu pronaći po trgovinama i internetu Fischer modeli sa oznakama RX i Viron: RX Fire, RX Force, Viron Fire, Viron Sport, Viron Trend, Viron Pulse... Sve su to komadi plastike koji veoma liče na skije i možda imaju sličnosti sa najslabijim originalnim modelima (RX 2 i Viron 2.2). U prevodu: skije isključivo za apsolutne početnike. A za početnike postoji mnogo drugih puno boljih modela koji će poslužiti u napredovanju više sezona.

Z_L_I
08.12.2013, 10:03
pozdrav drugari,
da ne duzim mnogo sta posle dynastar omeglass speed...?
da ne bude zabune skija mi je odlicna, ali dosadilo, pa da promenim malo.
dajte neke predloge za dunstera koji ne cita internet recenzije.
znanje:dosta
godine:vise nego sto bi `teo
tezina: da je vise, morao bi da nosim specijalne oznake za vangabaritni teret

dva uslova:
1.da ne budu skije iz kikijeve ponude
2.bez freeride, rocker i sl.modela

:)

dzoninho
08.12.2013, 11:17
Obzirom da je skija koju si pomenuo dosta tvrda i dobra daska, moji predlozi padaju na Fischer RC4 seriju, Head i. seriju i Nordica Dobermann seriju... Pa gledas u tim serijama neke tvrdje modele da bi bili slicne tvrdoce kao te skije koje vec imas :) Recimo neka SC daska od Fischera ili neki supershape od heada ili neki EDT od Nordice... Samo za sve navedene skije treba dosta i snage i tehnike ali verujem da toga imate jer vozite Omerglass Speed koji je jako dobra daska

Z_L_I
08.12.2013, 11:53
rc4 sc i i.supershape sam probao, vise mi se svidja head...
samo mislim da je dynastar bolji od oba, ali nijanse su u pitanju.
nordicu nisam probao.
ne bolujem ja od brendova, samo bi zeleo da zadrzim performanse dynastara
a da probam nesto novo...i mozda za nijansu da manje umara.

DRAGON
08.12.2013, 11:57
Tako nesto, a dodao bih Elan SLX. Drugar je probao najnovijeg i odusevljen je,

dzoninho
08.12.2013, 12:11
Ako imas mogucnost onda iznajmi negde Nordica Dobermann Spitfire EDT i probaj :) Takodje imas i Rossignol WC 9 SL recimo...

Z_L_I
08.12.2013, 12:59
jel to ovaj slx?

svesifre
08.12.2013, 16:08
Za ostale nabrojane ne znam, ali elana SLX samo vozio par sarijih modela i svaki put me je skija oduševila. Mada, za cjelodnevno uživanje, je možda i bolji model sa jednim titanijumom.

Pejamachine
08.12.2013, 16:48
Mada, za cjelodnevno uživanje, je možda i bolji model sa jednim titanijumom.

Koja je oznaka tog modela..da nije slx comp...

dzoninho
08.12.2013, 20:42
slr mozda? :)

DRAGON
08.12.2013, 21:09
SLR je meksa verzija pravljena specijalno za Hervis. Mada i na njoj pise Race. Na Expo-Zimu mogao se kupiti nov za 220 evra. Malo mi je trebalo da ga uzmem, ali sam bio rezervisao Supershapea vec.

@ZLI
To je, ali je taj 2010/11.

svesifre
08.12.2013, 22:28
To je model SLR.

Z_L_I
08.12.2013, 23:17
ajd kad vec pricamo, da pitam one koji se malo vise bave opremom, znam da su ranije
na elanu rubnici bili malo losiji nego kod konkurencije, kako je sada?
da neko pogresno ne razume, imam dosta dana na snegu godisnje, pa bi mi losiji rubnici
na moju tezinu bili veliki problem...
dynastar je upravo iz razloga kvalitetnih rubnika, bio malo puta na servisu...

dzoninho
09.12.2013, 00:33
Ja licno nisam ljubitelj Elana ali moj drug ima Amphibio 82 XTi i rubnici ne mogu da kazem da su losi, sasvim su ok. Ali zato skija koja je vozena ukupno manje od 25 dana, sa gornje strane izgleda kao da je najizakanija skija ikada... Odozgo su sjajne tako da svako prelazenje preko njih dok cekate u redu izgleda kao da vam je neko gulio srafcigerom po skijama... A skija je odozdo potpuno zdrava i ima mesa i podloga je sasvim ok...

svesifre
09.12.2013, 01:55
Da, taj visoki sjaj je dobar za takmičarsku skiju, ali nikako za nas koji čekamo u redovima :-).
Proizvođači to rade samo jer skija u izlogu izgleda opasnije, a to je ono što opredjeli najveći broj kupaca. JBG.

marsi
09.12.2013, 17:52
@z l i

prosle sezone sam imao istu dilemu, sta posle omeglas speed... dynastar sam uzeo polovne, i delovale su skoro pa nove, unistio sam ih za jednu sezonu (doduse za 60+ dana)... razmisljao sam u pravcu elan slx (probao ih par puta na testu), rosignol 9x i ostalih prethodno nabrojanih modela iz te klase, ali igrom slucaja probah heada RD i odlucih da ce mi sledece skije biti takmicarske pa makar ih u nedostatku kondicije vozio i samo sat vremena dnevno... uzeo sam elana slx race i nisam se pokajao, doduse imam jos 3 para upotrebljivih skija pored... rekao bih da smo slicnih gabarita i godina, i da priblizno imamo isto dana po sezoni, znam da si rekao da ti treba nesto sto manje umara, ali ako ti ne treba skija za ceo dan, toplo bih ti preporucio da razmislis i o pravoj race dasci (kapiram da proizvodjac i nije toliko bitan)...

stekan
09.12.2013, 19:10
Prije nekih 5 - 6 godina sa više strana čuh da je Elan promijenio dobavljača rubnika i da su od tada rubnici mnogo bolji.

Z_L_I
09.12.2013, 20:30
hvala ljudi, moram da probam elana u skorije vreme, a nisam ima tome jedno 20-tak godina :D
ako su noviji elani, sa rubnicima kao sto ima fischer, atomic i sl, onda je to puna kapa...

svesifre
09.12.2013, 21:15
Pa sada, rubnici jesu bolji nego na starijim modelima, ali mislim da ipak nisu na nivou atomica i fischera, ali ako nećeš držati rental razliku nećeš primetiti prije nego ti dosadi.

alexapi32
09.12.2013, 22:06
Kad smo vec kod dynastar-a, ovaj model mi je zapao za oko http://goo.gl/3FAcBX ali nisam siguran da vredi tih 130e, sta vi mislite?
http://imageshack.us/scaled/thumb/30/ajgg.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/30/ajgg.jpg/)http://imageshack.us/scaled/thumb/96/ktc8.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/96/ktc8.jpg/)

Z_L_I
10.12.2013, 00:29
skija je rentana i cini mi se ne bas sacuvana...tako da...

p.s.sacekaj malo da se smislim, mozda moj bude na prodaju (kupljen je NOV i stanje je OK) :D

alexapi32
10.12.2013, 00:35
Prodavac navodi da su kantne tanje jer kod "race" modela su one tanje u odnosu na rekreativne skije.
Koliko su zapravo kantne tanje izmedju tih dveju klasa? Kolika je razlika?

Ivan Bgd
10.12.2013, 01:10
Prodavac navodi da su kantne tanje jer kod "race" modela su one tanje u odnosu na rekreativne skije.
Koliko su zapravo kantne tanje izmedju tih dveju klasa? Kolika je razlika?
Prvi put to cujem. :)
Bice da su malo vise puta ostrene, zaobidji ih!
Pozdrav

stekan
10.12.2013, 07:33

Za to sam čuo još prije 30 godina (čitao u YU Ski Magazinu). Navodno su rubnici takmičarskih skija tanji (čelik je sporiji na snijegu od polietilena) i mekši (da se mogu lakše i brže naoštriti pred samu trku) od rubnika na rekreativnim skijama. Kako me Race skije ne interesuju puno, nisam poredio.

svesifre
10.12.2013, 08:05
Istina i ja sam čuo za ovu tvrdnju. Koliko je tačna ne znam. Logika može biti samo da se takmičarska skija koristi znatno manje od rekreativne. Uglavnom samo jednu sezonu, a i tada ne iste daske za svakodnevne treninge i za samu trku. Mada, da bi taj model sa tanjim rubnicima svakako zaobišao, ne zbog broja oštrenja, nego zbog otpornosti tih rubnika na udarce o kamenje po razrovanim stazama, za kakve takmičarski modeli nisu ni predviđeni.

Dodatak samo. Nisam siguran da to RACE u imenu svih proizvođača znači da se radi o pravoj takmičarskoj skiji, tačnije kod nekih sam siguran da ne znači.

DRAGON
10.12.2013, 09:58
Dodatak samo. Nisam siguran da to RACE u imenu svih proizvođača znači da se radi o pravoj takmičarskoj skiji, tačnije kod nekih sam siguran da ne znači.

Uglavnom se ne radi o takmicarskim. Odnosno, ima jedan manji deo koji je namenjen njima, a ostatak "Race" modela su zapravo jace rekreativne skije koje izgledaju isto kao i takmicarske.

dzoninho
10.12.2013, 10:10
Ni jedna serijska skija nije RACE jer se za takmicare prave posebno skije... Ostalo su sve komercijalne replike tih istih skija.

DRAGON
10.12.2013, 10:55
Nisu samo takmicari oni koji voze Svetski i Evropski kup...znas koliko ima kubova po svetu.

dzoninho
10.12.2013, 10:58
ja pricam za vrhunske takmicare... To je isto kao kad bi poredio sa fudbalom pa rekao svako selo ima svoj klub... Dakle, vrhunski takmicari i skije koje oni voze, ne nalaze se u slobodnoj prodaji...

svesifre
10.12.2013, 12:50
ja pricam za vrhunske takmicare... To je isto kao kad bi poredio sa fudbalom pa rekao svako selo ima svoj klub... Dakle, vrhunski takmicari i skije koje oni voze, ne nalaze se u slobodnoj prodaji...

Potpisujem, samo nije baš da ih nema u prodaji. Ima, ali ne kod nas i cijene su "nepristojne".

boris
10.12.2013, 13:08
Ja sam se prošle godine ozbiljno "zagledao" u Head worldcup isl rd, ako sam dobro zapamtio sve te oznake, i zapanjio sam se koliko su rubnici tanki. Razlika je drastična u odnosu na recimo Supershape magnum...

alexapi32
10.12.2013, 14:37
Zar nisu one skije koje su po merama pravilnika FIS-a prave takmicarske skije, koje se koriste na svetskim kupovima? Video sam po oglasima takve, i naravno da su im cene vise od ostalih, opravdano je.

dzoninho
10.12.2013, 22:06
Ja sam se danas malo raspitao kod ljudi koji poznaju ovu materiju. Klubovi narucuju skije od proizvodjaca i skije za takmicare prolaze dodatne testove, rengen snimke i ostalo i zato RACE takmicarska daska ne moze tako lako da se nadje u svakodnevnoj prodaji.

Svaki proizvodjac ima dve ili tri RACE daske i one nose oznake SL, GS i DH i modu se naci u katalozima u duzinama koje su propisane po FIS-u. Dakle modeli tipa SLX, SLR, SC, GC i slicno, su samo komercijalne replike pravih RACE dasaka. Prave RD daske mozete kupiti uglavnom po porudzbini i njihove cene nisu nikako male a na oglasima mozete naci polovne iz klubova nekih i slicno.

Takodje prica da su takmicarske kantne tanje nikako nije istinita vec se takmicarske skije mnogo vise servisiraju i turpijaju turpijama tako da se brze istrose... Nadam se da sam bio od pomoci :)

Z_L_I
10.12.2013, 23:37
kod polovnih dasaka, ako vidite istrosene rubnike na padajte na bilo kakve price...
desava se, bar sam se ja toga nagledao, da skija odozgo izgleda odlicno, a dole na rubnicima mesa za jos par ostrenja...
samo to pocetnici ne znaju, pa kupuju na nevidjeno svakakve tarabe, pod raznim izgovorima...
ajd da proverim sebe i vas, za ovo zaista nisam siguran, skoro me ubedjivao jedan prodavac da postoje skije iz vip rentala i obicnog rentala?

stekan
11.12.2013, 07:21
ajd da proverim sebe i vas, za ovo zaista nisam siguran, skoro me ubedjivao jedan prodavac da postoje skije iz vip rentala i obicnog rentala?

Rental je rental. VIP skije su skije više klase čije iznajmljivanje košta više od ne-VIP skija. I jedne i druge skije se jednako oštre i troše u rentalu.

skiman
11.12.2013, 08:22
Rubnik na takmičarskoj FIS GS skiji je skoro pa pola tanji od trgovinske replike. Provereno više puta....Dzoninho i stekan ...odlično urađen zadatak....zezam se....al, istina je to što ste napisali. Polovne takmičarske skije? Ne priporučujem....ne zbog toga, da ih se ne može voziti, nego zbog toga, jer su i poslije jedne sezone istrošene. Pogotovo bežite dalje od onih za trening, one za trku još nekako...Ako odlučite, onda kupujte nove....al to zna koštati.....

dzoninho
11.12.2013, 09:03
VIP rental su skije koje kao sto Stevo rece, obuhvata skije malo jace klase. Tu se nalaze obicno dosta jaki modeli koji su u prodaji dosta skupi ali ih u rentu stave nekoliko pari i rentiranje takvih skija je obicno skuplje od standardnih, sto je i logicno. Takodje kod nekih postoji mogucnost da nove skije rentirate i posle ih otkupite ako budete zadovoljni.

Grimani
11.12.2013, 09:58
Skoro je neko kachio klip sa Ivicom Kostelicem i pred njegov trening spremljeno je desetak pari skija naostrenih pod razlicitim uglovima ruchnom obradom tj. sa file holderima...samo jedne su imale najbolje vreme na toj stazi u tim uslovima u to doba dana.
AKo za jedan trening toliko skija ostre ko zna na sta to lichi kad stigne u ruke Balkanca :D
Obicno imaju tri klase skija za rentu a jedna je ta "VIP" ustvari najskuplja varijanta. Naletao sam na par skija iz te klase jedan par je kupio moj drugar prosle godinem u pitanju je progresor 10+ c-line stim sto je on extra prosao ova skija je unistena gore na top sheet-u dok je ispod besprekorna. MOdel star godinu dana iz rentala za 120 ojra... Ustvari i pored te najskuplje ima i skuplje a to su egzoticne skije na promociji(35-50 ojra dan)
Pored svih ovih kategorija evo i jedne najelitnije, za ponos nashe zemlje ccc
OGLAS (http://www.kupujemprodajem.com/Capriolo-Lizard-skije-8883284-oglas.htm?filter_id=1598321)
ne koriscene nove skije Capriolo godina uvoza 2006 iz Bugarske specijalna posiljka koja je radjena za ski instruktore na Kopaoniku duzina skija je 170
na skijama stoji jos etiketa a i pozadi se vidi da nema ogrebotina

skiman
11.12.2013, 11:16
Skoro je neko kachio klip sa Ivicom Kostelicem i pred njegov trening spremljeno je desetak pari skija naostrenih pod razlicitim uglovima ruchnom obradom tj. sa file holderima...samo jedne su imale najbolje vreme na toj stazi u tim uslovima u to doba dana.
AKo za jedan trening toliko skija ostre ko zna na sta to lichi kad stigne u ruke Balkanca :D
Obicno imaju tri klase skija za rentu a jedna je ta "VIP" ustvari najskuplja varijanta. Naletao sam na par skija iz te klase jedan par je kupio moj drugar prosle godinem u pitanju je progresor 10+ c-line stim sto je on extra prosao ova skija je unistena gore na top sheet-u dok je ispod besprekorna. MOdel star godinu dana iz rentala za 120 ojra... Ustvari i pored te najskuplje ima i skuplje a to su egzoticne skije na promociji(35-50 ojra dan)
Pored svih ovih kategorija evo i jedne najelitnije, za ponos nashe zemlje ccc
OGLAS (http://www.kupujemprodajem.com/Capriolo-Lizard-skije-8883284-oglas.htm?filter_id=1598321)
ne koriscene nove skije Capriolo godina uvoza 2006 iz Bugarske specijalna posiljka koja je radjena za ski instruktore na Kopaoniku duzina skija je 170
na skijama stoji jos etiketa a i pozadi se vidi da nema ogrebotina

Nisam uopšte znao da takva firma postoji....:sm011: Ove verovatno same idu, ili??:sm017:

ibane
11.12.2013, 11:52
Capriolo proizvodi inace bicikle. Capriolo je prva Sprska skija koja se proizvodila u Bugarskoj fabrici koja pravi Atomic skije a ciju je konstrukciju radio Micko iz Nisa koji ih je i prodavao. Takvu sam prici cuo od njega licno pre par godina. Radjene su skije za rental ali i za prodaju. On ih je rentirao na Kopaoniku u njegovom servisu koji je tada bio u KOnacima. Ima jos jedan jaci model koji sam vozio tj. drug je iznajmio pa sam uzeo da ih probam. Jako naporene skije za celodnevnu voznju ali zato su same isle iz zavoja u zavoj i veoma kratki zavoji. Koliko se secam drveno jezgro su imale. Nesto ih nema vise ni polovne da se nadju a jos manje nove.
Sto se tice rentala koliko sam nesto pratio postoje vise vrsta:
1. modeli koji se prave samo za rental. Koliko se secam Atomic je imao neke SLC ili tako neka oznaka koje su imale deblju plastiku tj. kliznu povrsinu i deblje rubove
2. modeli koje veliki lanci prodavnica narucuju za sebe za rentu kao npr. Intersport
3. klasicni ali slabiji modeli koji mogu da se nadju i u slobodnoj prodaji
4. sistem Try and Buy. Koliko se secam Fischer je imao prodavnicu u Banskom gde si mogao da rentiras skiju da je probas i posle da kupis
5. i taj "VIP" ili kako se vec zove. Uglavnom jaci modeli koji su i sluplji pa je i cena rentiranja skuplja. Pre par godina je na Kopaoniku u Grandu servis imao i mislim da se cena kretala od 20 eura za dan pa na gore.

ibane
11.12.2013, 12:02
Evo naso sam taj model ima nove da se kupe i kostaju 8260 dinara :ski::

http://www.takolako.rs/user/skije/skije-fire-tiger/44_986_13730_1_0_0/item.jsp

A ovo je inace sajt te firme:

http://www.capriolo.com/

dzoninho
12.12.2013, 00:00
Sistem Try and Buy postoji i kod nas...

Grimani
12.12.2013, 00:49
Dajte ljudi josh mi recite da su capriolo skije ko god ih pravio dobre. A ove druge capriolo zahtevnije...pozdrav i ovacije

ibane
12.12.2013, 13:02
Sve je to relativan pojam i zavisi kako za koga su dobre ili lose. Pokazale su se kao dobre za rentu ali ocegledno da im se vise nije isplatilo da prave nove serije. Ja sam se razmisljao da uzmem jedne da imam kad dodje kraj sezone pa pocnu kamencici, grancice da se pojavljuju da njih vozim da ne arcim bolje skije a i dobre su za lokalna skijalista gde bas i ne spremaju najbolje staze pa ti nije zao ovih :sm022:.

furious
12.12.2013, 22:07
Jel mogu ja sa 103kg i visinom 180cm da stanem na ove skije?imam 10 dana skijanja u nogama
http://planetbike.rs/pbshop/Ski oprema/Alpsko skijanje/Skije/10972/

furious
13.12.2013, 23:51
Jel moze savet za prethodno pitanje

alexapi32
14.12.2013, 00:21
^Taman su.
Evo ti kalkulator http://www.frostyrider.com/tips/size-guide-skis.htm

furious
14.12.2013, 00:28
Ne mislim samo na visinu tu su ok,nego i na tezinu kad iz zgazim sa 103kg dal je to ok ,imam i pance 100 flex pa ne znam.i tu dal se slazu po tvrdoci,lik iz pbike kaze da mi ne odgovaraju kao da bi trebao mozda pre ovaj model da uzmem zbog tezine
http://planetbike.rs/pbshop/Ski oprema/Alpsko skijanje/Skije/10961/

dzoninho
14.12.2013, 00:40
Ovako, u principu, ta osmica je dosta mekana skija sto tebi kao pocetniku odgovara ali ces jako brzo traziti nesto tvrdje... Nemoj da gledas da kupis skije zbog cene samo, istu tu skiju je moj drug kupio samo zato sto je bila jeftina... Kad sam mu rekao Mladene ne kupuj to, nije me slusao, sad prica da mu je dobra a ustvari ja znam da nije i najmanje je napredovao od svih ostalih samo zato sto je kupio velike pancerice i premekane skije... Moj ti je savet, bolje jos godinu-dve rentiraj samo skije dok ne naucih tehniku a posle toga kupi nesto sto ce ti trajati 4-5 god... Na tvojih 180, posto je to i moja visina, ide ti nesto izmedju 165 i 170.

furious
14.12.2013, 00:43
Ok fala na savetu,ja sam cak i u fazonu da uzmem sve tvrdje pa da se mucim sezonu ili dve samo da ne bi menjao haha

dzoninho
14.12.2013, 00:50
bolje uzmi tvrdje, brzo ces ih savladati... ako imas neku dilemu izmedju nekih modela, slobodno pitaj

furious
14.12.2013, 00:53
Jel skija head peak 74 tvrdja od tog elana 8?

dzoninho
14.12.2013, 00:54
Iskreno, mislim da nije...

furious
14.12.2013, 00:55
Ok znaci ovaj drugi elan 78 sto sam poslao u drugom linku je najtvrdja od sve 3

dzoninho
14.12.2013, 01:01
Jeste. Taj Elan postoji i u varijanti 78 Ti... Samo cisto da znas da su sve to modeli stari 2-3 godine, zato su i te cene.

furious
14.12.2013, 01:03
Pa ok nisam pro da da moram da jurim sad skije sezonu za sezonu,ok gledacu da uzmem taj elan ili nesto slicno

dzoninho
14.12.2013, 01:04
Opet kazem, moja preporuka je da se ne zaleces vec da rentiras ako nisi siguran jos ove god...

furious
14.12.2013, 01:06
Pa vec imam taj head peak 74 nema sta da se zalecem kapiras :d

dzoninho
14.12.2013, 01:08
pa sto bi onda menjao, vozi ga jos ove sezone,savladaj tehniku pa onda sledece menjaj...

furious
14.12.2013, 01:11
Pa to mi je prva skija novu sam nasao,pa tek kad sam usao malo dublje u tematiku opreme sinulo mi mozda mogu da je prodam da uzmem nesto tvrdje da ne bi opet menjao smara to

alexapi32
18.12.2013, 19:41
Da li lakse skije vise odgovaraju laksem vozacu i koliko to utice na osecaj pri skijanju?

Z_L_I
18.12.2013, 22:11
jel zna neko koja je to skija
head i.sl slalom?
znaci nije u pitanju serija i.sl world cup,vec head i.sl slalom
i sto je meni zanimljivo duzina joj je 164cm,
a znam da head ide ili na 163 ili na 165cm?
unapred zahvalan.

Belgarath_
19.12.2013, 09:05
head i.sl slalom?
unapred zahvalan.

ako sam dobro shvatio opis onda je to head 2010/2011. Da li na repu skije pise slalom crnim slovima a gore iznad veza i-sl

Z_L_I
19.12.2013, 09:42
da, bas tako druze...tako izgleda skija.

DRAGON
19.12.2013, 09:46
Jeste, i proizvodile su se u 164, pa onda 170. To je bilo pre uvodjenja KERS sistema.

svesifre
19.12.2013, 09:50
head i.sl slalom?
unapred zahvalan.

Ove fore sa "promjenom" dužine pruimjenjuje i Atomic. Ne znam zašto, valjda da bi napravili veću (očigledniju) "razliku" između modela. :sm021:

Belgarath_
19.12.2013, 09:57
da, bas tako druze...tako izgleda skija.

Nemas sta da brines onda ova skija se proizvodila u duzini 152, 158, 164, 170. Uglavnom uz nju su isli Head Power 11 vezovi

Z_L_I
20.12.2013, 09:01
Pa dal da uzimam to drugari:-)... Oću da kažem dal da menjam moj omeglass speed za ovo? Jel probao neko obe daske?

Belgarath_
20.12.2013, 10:14
A sto bi menjao omeglass? Ima nesto sto ti smeta kod skije ili bi je menjao eto tako posto ti je dosadila?

Tvoj dynastar je predpostavljam isto iz serije 2011 ona plavo beli sa malo zutog na repu skija?

Belgarath_
20.12.2013, 10:28
Evo ti poredjenje geometrije te dve skije.
Dynastar 165cm
Waist Width 66mm
Tip Width 118mm
Tail Width 102mm
radius 12

Head 164cm
Waist Width 67mm
Tip Width 115mm
Tail Width 99mm
radius 12,9

Z_L_I
20.12.2013, 10:39
Da promenim malo u pravu si, zadovoljan sam omeglassom, skijam evo 3-4god sa njim, odlična je to skija, a ovo sam pitao iz razloga što se nadam da neću
ništa izgubiti sa headom... Malo promene ne škodi, nadam se... Video sam da je geometrija slična, ali uvek volim da čujem i lična iskustva ako je neko od članova skijao...
Pozdrav

Belgarath_
20.12.2013, 10:44
Licno nisam vozio ovaj head sl. dynastar sam vozio i kada bi ga na primer uporedio sa head supershape speed dyna je malo stabilniji (ne trese) pri vecim brzinama a head je vise okretnija skija od dyn-e. Sta znam moje iskreno ako je taj head polovan i ne znas od koga kupujes ne bih ga uzeo. Ako je ok cena i skija nije iz rente sto da ne promeni ako ti se head svidja. :)

Pre par godina odemo druga i ja u valcenis. Ja kupio d2 gs race atomic nov a on godinu dana posle mene za neke smesne pare od 250e isti model samo polovan. Ja reko daj da probam skiju majke ti sto sam ja budala da dam 1000e za skiju kada moze da se kupi 4X jefitinija sledece godine. TO NIJE BILA NI PRIBLIZNO SKIJA.

Z_L_I
20.12.2013, 16:33
uh, sad si me bacio malo u nedoumicu...nisam razmisljao da head moze da trese kad se malo pusti brzina...
kod dynastara , sad vrtim film, mislim da nema vibracija i skaija je skroz mirna, ma koliko da se gazi...
hvala za komentar.

alexapi32
21.12.2013, 18:06
Sta je sa desnim kantnama kod ovog Dynastara? (http://www.kupujemprodajem.com/oglasi.php?action=photo&oglas_id=9525433&data[photo_num]=4)
Nekako cudno debele...

Z_L_I
21.12.2013, 18:23
garant nadogradjene...ima metoda za to tzv.zivino spajanje kantni.

Z_L_I
21.12.2013, 18:32
znam tog lika, taj je macki 011 uvalio jednog raspalog fischera, morali
smo posle da ga trazimo na kucnoj adresi...samo je velik, da znas.

alexapi32
21.12.2013, 18:47
Taman sam razmisljao da ga zovem da se cenkamo, hvala na upozorenju :)
Nisam ni znao da kantne mogu da se repariraju... :)

Belgarath_
21.12.2013, 18:53
Aleksa cim covek ima brdo skija koje peodaje, znaj da su to skije kojima je izvadjena dusa i da to nema blizu karakteristike kakve je imala skija kada je bila nova. Za 150e neces naci klasu skija a da valjaju koje ti trazis. Ako trasis slalom skiju probaj po oglasima da nadjes neki atomic sl12 od prvog vlasnika trebalo bi da ti zadovolji apetite.

Z_L_I
21.12.2013, 18:58
ma i ja kazem...uaaaa covek, tj.ja :))))))))))))))))))

p.s.da se ne zezamo mnogo, ipak ocu da prodam skiju.
aleksa druze, mladi prijatelju, to su moje skije, kazem lepo pitaj sta te zanima...it is i, leclerc.
a levo su skije moje zene.

Belgarath_
21.12.2013, 19:01
Nisam rekao konkretno za ovaj oglas i ove akije nego u globalu. Nisam nesto video da umas brdo skija na prodaju:). Znas zli na koji profil oglasa ja mislim;)

Z_L_I
21.12.2013, 19:10
ma sve je ok, zezamo se malo, nadam se da se aleksa nece naljutiti...
valjda sto mi nije bas zapelo da ih prodam.
ima vala u oglasima svacega, ali ima i korektnih ljudi...nego mladji skijasi
ne znaju da prepoznaju ove rental krseve.

Belgarath_
21.12.2013, 19:12
Zato sam mu i rekao cim covek ima 10 modela na prodaju i sve su u ekstra stanju tu nesto ne stima:)

alexapi32
21.12.2013, 19:27
allo allo prijatelju stvarno mi se ucinilo na slikama da su kantne ogromne :)
moramo da se cujemo da mi objasnis tu tehniku zivinog spajanja kantni, ne nadjoh nista o tome na internetu ;)))
Sutra krecem za Nis na razmenu pa ako ne nadjem nista idem dalje ka Krusevcu/Kraljevu, kupujem pancerice i skije ako se nadju dobre.
Sa kojim modelom bi uporedio tvoje skije po tvrdoci, jel su tvrdje od fischer race SC recimo?

Z_L_I
21.12.2013, 19:37
pazi se samo rentala, a ako nista ne nadjes, znas gde ima...
i KS i KV su ti sve rentali.
i mladi druze, ja znam da ste vi pirocanci teski na lovu, ali utrosi neki impuls
pomozi ovu sitrotinju od mts-a ili telenora ili vec ...:D

alexapi32
21.12.2013, 19:50
Idem pre svega zbog pancerica, da mogu da probam pa da ocenim.
Skija ako bude, bude.
Pozz

Dejan9
04.01.2014, 22:47
U intersportu sada akcija 30%, imaju neki Elan Amphibio waveflex 11fusion, sa popustom izadje nekih 33000; a s druge strane s ovim oznakama vrlo slabo ima info na netu kakve su to skije

Sa ovakvom oznakom planetbike nema elan. Na elanovom sajtu ima kao takav model ali slabo konkretnih informacija.

ninic
04.01.2014, 23:26
U intersportu sada akcija 30%, imaju neki Elan Amphibio waveflex 11fusion, sa popustom izadje nekih 33000; a s druge strane s ovim oznakama vrlo slabo ima info na netu kakve su to skije

Sa ovakvom oznakom planetbike nema elan. Na elanovom sajtu ima kao takav model ali slabo konkretnih informacija.

gledao sam i ja prosle godine i isti problem imao da nadjem neki review za tu skiju,na kraju se odlucio za Waveflex 78 ti (vidi potpis), ...mislim da je neko vec postavljao pitanja u vezi toga ali je niko nije probao.

mozda je to serija koju Elan radi za Intersport pa nije u Elanovoj zvanicnoj ponudi i nema mnogo informacija na netu.
gledaj Amphibio sa oznakom TI,veruj mi neces se pokajati:ok:

http://planetbike.rs/pbshop/Ski%20oprema/Alpsko%20skijanje/Skije/10950/

cekaj popust u planet bike,ovo ti je izuzetna kupovina!!!

gio
05.01.2014, 00:22
Ako se dobro sećam, a neko je mislim i pisao po forumu o tome, oznake za intersport su "za jedan" veće nego originalne elan. Tako waveflex 10 je u intersportu waveflex 11.

Z_L_I
06.01.2014, 22:31
Veliki trgovinski lanci imaju zahteve prema proizvodjacima, ne vidim kako bi te skije bile manje kvalitetne od onih iz kataloga, sem razlike u stampi i oznaci modela... Ako je daska dobra, dobra je.

stekan
07.01.2014, 07:56
Jedini zahtjev koji veliki trgovački lanci imaju prema proizvođačima je što niža nabavna cijena. Zato su se u Intersportu još prošle zime mogle kupiti pancerice Salomon X-Wave koje Salomon zvanično ne proizvodi najmanje 6 sezona, a ove zime se nude Salomon Impact pancerice koje su za ovu sezonu kod Salomona zamijenjene X-Pro modelima. Naravno, ne znači da su Impact ili X-Wave loše pancerice, već su jednostavno jedftiniji mdeli jer su zastarili.
P.S. Razmišljam da uzmem tog Impact 100+ jer su nove Salomon pancerise isuviše uspravne.

Z_L_I
07.01.2014, 10:32
da, bas tako...a krajnju korist bi trebali da imamo mi, krajnji kupci...
mada nije uvek tako.
uzgred, pre par dana sam bio do intersporta i ono sto mogu da kazem
jeste preskupo...ne prihvatam da za skiju dam 60-70k, koliko kostaju
modeli iz gornje kategorije(npr.elan)...u stvari, meni je sve iznad 300e
mnogo i zato i ne pamtim kada sam skiju kupio kod nas.

p.s.srecan bozic svima koji slave danasnji dan!

alexapi32
07.01.2014, 11:06
Zaboravih da napisem: uzeo sam sebi Head Supershape 165cm pre-KERS model iz 2011, onaj crveni slalom model i pancerice Rossignol Radical R16 flex 110. Sve za oko 300e. Maltene nova oprema, na razmeni.
http://imageshack.us/a/img690/2221/9iur.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/690/9iur.jpg/)

jopopo
07.01.2014, 12:33
Zaboravih da napisem: uzeo sam sebi Head Supershape 165cm pre-KERS model iz 2011, onaj crveni slalom model i pancerice Rossignol Radical R16 flex 110. Sve za oko 300e. Maltene nova oprema, na razmeni.
http://imageshack.us/a/img690/2221/9iur.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/690/9iur.jpg/)
Prešao si sa daske na dve daske? ;) Biće od tebe nešto :sm017:
U zdravlje da voziš!

alexapi32
07.01.2014, 12:42
Ako misils na bord, nisam.
Preso sam sa Stockli Laser Sl '08 skija koje su imale kantne cisto da postoje (reda pola milimetra) na ove skije sa relativno novim kantnama.
Prosto mi je trebalo neko vreme da se naviknem na to da mi pod pod nogama nece odjednom skliznuti ako slucajno nagazim na malo leda. Stara navika me tera da budem konstantno na oprezu od toga :)

svesifre
07.01.2014, 15:55
Brzo će te taj oprez popustiti.

salto
08.01.2014, 00:09
pogledajte malo mozda se i nadje nesto a mozda se i dogovorimo :)
http://www.saltom.rs/index.php/sr/skije

Draganuska
26.01.2014, 11:19
Koje mi od ovo dvoje skija preporucujete da kupim:

http://planetbike.rs/pbshop/Ski%20oprema/Alpsko%20skijanje/Skije/10981/
ili
http://planetbike.rs/pbshop/Ski%20oprema/Alpsko%20skijanje/Skije/10979/
pancerice flex 60

Imam 18ak dana skijaskog iskustva, vozim sve staze. Uglavnom provedem po celi dan na skijama uz jedno dve pauze za kafu. Pancerice su mi Salomon flex 60(ne planiram jos uvek da ih menjam). Visoka sam 165cm. Imam zelju da napredujem :)

sale88
31.01.2014, 01:46
Pozdrav svima! :sm018:
Nov sam ovde, i potrebna mi je vasa pomoc jer za nekoliko dana krecem na skijanje. Hteo bih da kupim skije, najverovatnije polovne, jer mi je fond ogranicen na oko 160e, 170e plafon.
Skijam vec 20 godina, od svoje 6te godine, svake godine na kopaoniku po 5, 6 dana, mogu da kazem da sam (polu)napredni rekreativac, poprilicno lako savladavam crne staze, volim da jurcam, i uglavnom pravim vece zaokrete, mada ne uvek. Visok sam 179cm, tezina 84kg, i imam pancerice Salomon flex 75-80.

Hteo bih da kupim skiju kojom cu moci da vozim i slalom i spust, i da mi bude udobna za celodnevnu voznju, i sa kojom cu moci jos tehnicki da napredujem.

Sta bi ste mi preporucili, i koju duzinu?

Ja sam vec nesto gledao po oglasima, i za sad su mi paznju privukli
Elan waveflex 78 168cm,
Salomon Crossmax 170cm,
Atomic Aerospeed SX 7 170cm,
Fischer RC4 WorldCup GS 165cm,
Elan Race Waveflex SLR 165cm.

Verujem da sam izmesao babe i zabe sa ovim skijama, al ajd :) Nadam se da cete me vi izvesti na pravi put :D
I ako mozete posaljite mi direktno neki predlog iz oglasa, recimo sa KP.com, tamo sam i ja gledao i ima dosta u ponudi.

Hvala unapred

stekan
31.01.2014, 07:23
Atomic SX 7 je skija za početnike. Crossmax koji broj? RC4 WorldCup ti ne ide uz "cjelodnevnu vožnju".

funyrace
31.01.2014, 08:22
Crossmax ima više modela mislim da su išli od 6-12 ako se ne varam, RC4 deginitivno ne, pa izbor pada na Atomic SX7.

sale88
31.01.2014, 09:39
Ovaj crossmax, predpostavljam je da je broj w12, kao sto pise ovde, osim ako ne postoji takva identicna skija sa drugom oznakom.

http://www.r2g.de/Ski-Snowboard-Zubehoer-Equipm/Racecarver-Ski/Salomon-Crossmax-W12-K-Z12-Ski-Set-_-7818.html

A sta mislite o ovoj gore navedenoj Elan waveflex 78? I recite mi na koje modele jos da obratim paznju, nevezano za ovo sto sam ja piskarao :D
I na sta bi trebalo da obratim paznju prilikom kupovine polovne skije, jer stvarno nemam iskustva sa tim, do sada sam uvek iznajmljivao...

Milos011
31.01.2014, 10:22
Moja preporuka.

http://skijanje.rs/forum/showthread.php?t=7993

alexapi32
31.01.2014, 10:52
Za tebe, posto hoces da skijas GS i SL, neki Progressor ili Amphibio koji imaju promenljiv radius.

dzoninho
31.01.2014, 11:11
Tesko da ce te skije da nadje do 160e polovne i pitanje od koga i u kakvom stanju ce ih kupiti... Polovne ako kupujes, gledaj da kupis od nekog koga znas, da budu sto se kaze iz prve ruke, a bezi od ovih skija iz inostranih rentala... Ova skija koju ti je milos preporucio je sasvim ok...

sale88
31.01.2014, 11:23
Pa to i gledam, skiju iz prve ruke, vozene sezonu, dve, nesto kao ova sto je oglasena na forumu, s tim sto ne znam koliko bi konkretno ova dynastar odgovarala mom stilu voznje zbog nesto manjeg radijusa.

alexapi32
31.01.2014, 12:03
@Dzoninho Ne znam, ali ako skija izgleda savrseno od ispod (i odozgo), a recimo jeste iz nekog stranog rentala zar to automatski znaci da je skija losa? Nekako mi to "ako je skija iz rentala odmah ne valja" nedovoljno dobro obrazlozeno.

wlad
31.01.2014, 12:07
Skija iz zapadnog rentala neće da izađe nova i u dobrom stanju. Da valja rentirali bi je i dalje ;)

furious
31.01.2014, 12:57
neko je napisao u novembru decembru 2013 ne secam se u kojoj temi da ce biti neki popusti od 30-40 posto u planet bike ili intersportu u februaru

svesifre
31.01.2014, 13:31
Kod nas u Sarajevu je trenutno i Intersportu 50% popusti i imaš vrhunsku skije Progresora 900, ali je ipak znatno iznad tvog budžeta. 550€.
Zanimljivo da su na Progresor 800 dali popust 40%, pa im cijena ispadne ista :).

furious
31.01.2014, 13:38
600jura za skiju ma idi,max 250e

svesifre
31.01.2014, 13:53
Ispravka, to je cijena bez popusta, 275€ su na popustu.

furious
31.01.2014, 13:55
pa to je vec odlicna cena,al gde je saraaaaajevo haha dalekoooo,mozda ima i u beogradskom intersportu al zamalo haha

furious
31.01.2014, 14:03
izgleda da i u bg intersportu je sad popust od 50posto

stekan
31.01.2014, 15:37
Treba imati u vidu da za sezonu 2013/14 postoje Fischer Progressor 900 i Fischer Progressor 900 Ti. Ovaj sa oznakom Ti se ne nalazi u Fischerovom katalogu 2013/14 i ima nabavnu cijenu samo za 20 EUR veću od Progressora 800 (informacija od čovjeka koji vodi nabavku skija za veliku trgovinu zimske opreme u Austriji).

yabadaba
31.01.2014, 15:51
Ta u Intersportu 900tka je iz sezone 2011/2012. Ja sam je uzeo tamo

sale88
31.01.2014, 16:14
Dajte bre nesto povoljnije malo :D

Z_L_I
31.01.2014, 18:10
zovi ako hoces dobru skiju, ali moras da imas i znanje za nju...nije za suncanje, nego za voznju-dobra, brza i stabilna...
imas tel. napisan, a ja mogu da ti objasnim sve sto nije
navedeno...
mozes istu i da probas, ako si negde blizu Kraljevice :)
pozdrav!

Milanpop
31.01.2014, 18:32
Pa ako hoce i slalom i spust onda bi valjda radijus trebalo da bude negde oko 15, 16. Elan SLR ima manji radijus i on je vise za slalom
Skiju koju preporucuje ZLI je odlicna ali ako se ne varam nije bas za spust ''stil'', koji Sale hoce isto da ganja.
Stekan rece nesto sto nisam znao o progresoru 900 (dobra informacija)
Aleksapi 32 ima dobre predloge
Ispobraj ako si u mogucnosti neke od skija pa sam proceni, to je najbolje :sm021:

Z_L_I
31.01.2014, 18:45
to je samo na papiru, skija je stabilna kako god da je vozis...
nikada, ali nikada, kako god brzo je vozio nije pokazala znake
nestabilnosti...i ja ovo nisam znao, dok nisam probao.
p.s.ovde ne mislim na pravolinijsko skijanje :D

furious
31.01.2014, 19:20
sad sam se vratio iz intersporta na nbgdu,svi progresori su rasprodati prosli vikend! 900 je bio 34hiljade i na kasi 20posto popusta znaci jos 7 hilj manje lik mi rekao koji je radio tamo da su se bukvalno grabili ljudi,prog 800 je bio 31hilj manje 20 posto sta reci na sve ovo dzabe je mala rec ali sta je tu je,treba mi mala pomoc oko izbora par modela ako je neko voljan da iskomentarise

nordica transfire 78ca1 168cm 34190din
elan waveflex 11 168cm 32990din
salomon bbr 7.9 170cm 33000hilj

visok 180cm
104 kg
30 dana skijanja u nogama u zadnjih 2 godine
prosle nedelje se vratio sa kopa 7 dana pojeo sam novu head skiju peak 74 posle 2 dana morao sam da najmim nesto malo tvrdje drugim recima jako brzo napredujem,poslednju bbr salomon 7.9 sam vozio zadnji par dana prilicno stabilna i okretna al mi se cini da nije nesto izdrzljiva bila je stara samo mesec i nesto a bas je izgledala izvozeno ko da je stara 2 godine,brat od druga radi u tom rentalu pa znam pouzdano da je stara mesec dana.
hteo sam progresor 800 al ga sad nema ispod 50-60hilj

furious
31.01.2014, 19:42
da dodam i ROSSIGNOL ALIAS 74 LTD TPI2 AXM 100L

yabadaba
31.01.2014, 19:42
proveri i tc stadion ja sam moju tamo uzeo, a u merkatoru nisu imali progresore jos pre dve nedelje kad sam ja uzimao.

funyrace
31.01.2014, 19:57
Evo ga ako si zainteresovan može se dogovarati oko cijene.Za stanje skije garantujem i imaš besplatnu dostavu do BEG.
Pozdrav

P.S Stekan član ovog foruma zna porijeklo skija.
Link ispod
http://www.pik.ba/artikal/10223701/skije-head-i-supershape/

sremac72
31.01.2014, 20:39
Sale 88 požuri u intersport. Ja juče u NS uzeo amfibio 11(37000), briko kacigu mušku (7500) i dobio briko žensku za džabe. Akcija do 02.02. kupiš 3 proizvoda treći naj jeftiniji dobiješ za dž. Znači 37+7,5/12= 3700 din mesečno. Ne kažem da je najjeftinje ali meni je pasovalo

furious
31.01.2014, 21:23
koja radnja na stadionu?

dzoninho
31.01.2014, 21:30
NI Waveflex 11 se ne nalazi u katalogu proizvodjaca, kao ni 900 Ti... ISto vazi i za Transfire 75 Ca. Od svih navedenih skija, najpre bih uzeo ovaj supershape koji je stavio funyrace...

furious
31.01.2014, 21:32
pa nema veze sto se ne nalazi u katologu,to se radi za intersport shara je samo drugacija boja mi nije bitna uopste,sumnjam da je taj head bolji od nordice i ovog elana 11 tj elana 10 isto je to

furious
31.01.2014, 21:34
Evo ga ako si zainteresovan može se dogovarati oko cijene.Za stanje skije garantujem i imaš besplatnu dostavu do BEG.
Pozdrav

P.S Stekan član ovog foruma zna porijeklo skija.
Link ispod
http://www.pik.ba/artikal/10223701/skije-head-i-supershape/

hocu nove skije

svesifre
31.01.2014, 21:35
Ovaj Supershape je stvarno dobra skija. Ja sam baš pristalica slaloma, pa mi struk 66 ne bi bio problem. Mada bi ja za te pare ipak radije uzeo potpuno novog progresora 900 2011/12, pa čak i tog progresora 900 Ti 2013/14.

dzoninho
31.01.2014, 21:41
Ok, ako sumnjas, necu nista da pisem... bolji je sigurno ovaj head od svih gore navedenih skija, i to neuporedivo bolji... Odrade za intersport se ne nalaze u katalozima proizvodjaca, a poenta nije samo u sari, naravno, vec i u samoj konstrukciji i svemu... Da li je tebi logicno da primera radi, Progressor 900 kataloski bude nabavna cena recimo 300 evra, a da 900 Ti, odrada za intersport, bude nabavna cena 200 evra a samo je boja drugacija? Stekan je pokusao da objasni, ali ti nisi razumeo... Ista je prica sa waveflex 11...

furious
31.01.2014, 21:42
pa okkk wave flex 10 sam nasao za iste pare u drugim prodavnicama,gde ima i koliko kosta taj head supershape nov da se kupi ja nisam video nigde tu skiju

dzoninho
31.01.2014, 21:45
@Dzoninho Ne znam, ali ako skija izgleda savrseno od ispod (i odozgo), a recimo jeste iz nekog stranog rentala zar to automatski znaci da je skija losa? Nekako mi to "ako je skija iz rentala odmah ne valja" nedovoljno dobro obrazlozeno.

Kao sto wlad rece, Svabe ce tu skiju drzati u renti dokle god mogu i 10 evra da zarade na njoj... Sve to sto dolazi preko iz rente ima neke falinke... Sve skije od preko, iz rente, sa gornje strane izgledaju savrseno, jer kultura skijanja kod nas i tamo nije ista, tamo nema guranja na zicama, nema prelazenja preko skija itd... Obicno svi gledaju da je ploca ispolirana i to je znak kao da je skija ok. Ploca je najmanje tu bitna, bitne su kantne, vezovi, da li je kantna izvaljivana, da li je pucala, da li je skija kriva, da li su vezovi ispravni, da li su svi srafovi na vezovima isti itd itd...

furious
31.01.2014, 21:49
NI Waveflex 11 se ne nalazi u katalogu proizvodjaca, kao ni 900 Ti... ISto vazi i za Transfire 75 Ca. Od svih navedenih skija, najpre bih uzeo ovaj supershape koji je stavio funyrace...

ok evo wave flex 10 "pravi"

http://planetbike.rs/pbshop/Ski%20oprema/Alpsko%20skijanje/Skije/10966/

za jos manje nego 11-stica u interu moje pitanje je jel ce mi leci ova skija na mojih 104kg

dzoninho
31.01.2014, 21:50
Ne znam da li neko kod nas radi head i da li je ima nove kod nas, ali i ako je ima, cena nije ispod 500e... Waveflex 10 opet ne moze da pridje ovom supershape-u. Samo, kao sto rece svesfire, ovaj head je ekstremno slalom i piste skija... Ja uvek volim da kazem, za novu skiju je potrebno preko 300-400 evra, da se uzme dobra daska... I to ne najnoviji model vec god dve star...

furious
31.01.2014, 21:53
ma ko da cu ja na trke pa mi sad treba top model od 500-700 evra....REKREATIVNOO bratic haha vidim da cu ja da uzmem salomon bbr 7.9 nju sam i probao u renti pre neki dan dobro mi je legla stabilna i okretna a isto kosta oko 30hilj

dzoninho
31.01.2014, 21:54

za jos manje nego 11-stica u interu moje pitanje je jel ce mi leci ova skija na mojih 104kg

Ja ne znam kako ti skijas, ali ova skija spada u relativno mekanije...Ako vozis dobro i ako vec gledas Elan, onda pre gledaj 12icu. Ako ne vozis dobro, i ovo ti radi posao... Onda ti posao radi i Transfire 78 Ca, kao i Volkl RTM 77...

dzoninho
31.01.2014, 21:59

http://planetbike.rs/pbshop/Ski%20oprema/Alpsko%20skijanje/Skije/10407/

Ja bih pre uzeo ovo nego WF 10...

svesifre
31.01.2014, 22:00
@dzoninho ne ne druže, možda ti nisi dobro shvatio, u intersportovima ima trenutno dvije vrste progresora 900:
1. Progresor 900 2011/12 - ona iz kataloga, ako to nekome liječi dušu
2. Progresor 900Ti 2013/14 - ova nije u katalogu.

Između ovih novih (pod 1.) i Head-a ja bi uvijek prije izabrao "punokrvnu" Progresor 900.

dzoninho
31.01.2014, 22:04
Da, ali tog pod 1. vise nema u radnjama ako sam ja dobro razumeo... Svakako da bi pre uzeo njega novog, ali koliko sam razumeo, nema ga ovde u Bgu u radnjama... A i ta skija je pre dve godine bila 48 000 na krajnjem popustu... Prosle je bila oko 40 000 na krajnjem popustu...

furious
31.01.2014, 22:10
http://planetbike.rs/pbshop/Ski%20oprema/Alpsko%20skijanje/Skije/10407/

Ja bih pre uzeo ovo nego WF 10...

ma da i plus bar jedno 11hilj za vez

dzoninho
31.01.2014, 22:12
ne, za tu skiju, to je cena sa vezom...

furious
31.01.2014, 22:14
pise da artikal dolazi bez vezova,a i bio sam skoro u planet bike,prodavac mi rece da sve v.skije dolaze bez vezova

dzoninho
31.01.2014, 22:15
i ako se varam, i ako nije sa vezom, vez je 10k a imas na 3 proizvoda 25% pa te opet izadje 30k...

furious
31.01.2014, 22:21
pa nije bas tako al ok haha nista odlucio sam se za bbr 7.9 necu da rizikujem sa ostalim modelima,nju sam rentao i probao u odnosu na head peak 74 dosta je bolja i okretnija

marsi
31.01.2014, 22:39
http://planetbike.rs/pbshop/Ski%20oprema/Alpsko%20skijanje/Skije/10953/ sa 25% popusta ispada oko 300e...

furious
31.01.2014, 22:51
25 posto popust je sa tri kupljena artikla

marsi
31.01.2014, 23:00
grejaci za pancerice 1000 din i carape 2 para 1350... ili nesto drugo od 800din...

inace ova 12ca je po meni odlicna skija za taj neki prelaz sa 30 na 90 dana skijanja...dovoljno tvrda za 100+ kg... nisam probao bbr al sam siguran da sa 12 nema greske...

furious
31.01.2014, 23:03
hm u intersportu je ako kupis 3 necega to trece sto je najjeftinije je besplatno,nisam bas sigurn da ce dati popust za skije koje su 48 soma haha kapiras ne znam okrenucu ih sutra

marsi
31.01.2014, 23:05
bilo koja 3 artikla, ide 25% na sva tri, samo je bitno da su svi preko 800din... sigurno je ovako, kupio sam pancerice pre neki dan...

furious
31.01.2014, 23:06
wow cekiracu sutra tu 12ticu onda

svesifre
31.01.2014, 23:12
I taj Elan je dobra kupovina, samo nikako mi ne ide u glavu onaj završni premaz visokog sjaj koji koriste. Kao da planiraju da te skije vječno budu u izlogu.

funyrace
31.01.2014, 23:53
Ako si zainteresovan mogu ti ponuditi potpuno novog Head i supershape 2013 za 400EUR.
Skija u celofanu i vezovi u kutiji meni su višak sada dostava do Beg besplatna.
Link ispod
http://www.pik.ba/artikal/10762463/skije-head-i-supershape/
Lijep pozdrav Funyrace

P.S Meni su višak

sremac72
01.02.2014, 08:55
http://www.elanskis.com/sl/product/amphibio-11-fusion.html
Ovo je samo da se vidi da proizvođač ima u svom katalogu skije koje se prodaju u intersportu

stekan
01.02.2014, 10:04
Sve u bocu isto piše za 10 i 11, osim što za 10 stoji i "Na voljo v rdeči in zeleni barvi".

dzoninho
01.02.2014, 10:13
http://www.nordica.com/boots/hell-back-skiboot/

Recimo ja ovde nigde ne vidim H3x koji se prodaje u intersportu... Ni muski ni zenski... A zenski je u istim bojama kao H1, samo ni priblizno ista cipela...

wlad
01.02.2014, 11:42
Intersport verzija, kao što prave skije tako i cipele, Stekan je negde pomenuo da imaju i Salomon cipele u svojoj verziji..

sale88
01.02.2014, 11:47
zovi ako hoces dobru skiju, ali moras da imas i znanje za nju...nije za suncanje, nego za voznju-dobra, brza i stabilna...
imas tel. napisan, a ja mogu da ti objasnim sve sto nije
navedeno...
mozes istu i da probas, ako si negde blizu Kraljevice :)
pozdrav!

ZLI hvala na ponudi, razmislicu, verujem da je skija u odlicnom stanju, to mi je i najbitnije u sustini... jedino sto ne znam koliko ce odgovarati mom stilu voznje, jer koliko sam citao i raspitivao se, radi se o skiji za krace zavoje, dok meni treba nesto sa radijusom barem 14, 15. U krajnjem slucaju, ne zurim, idem na skijanje za dve nedelje, ako ne nadjem nesto sto bi mi vise odgovaralo, uzecu dynastar od tebe ako ga ne prodas u medjuvremenu, pa ako mi ne bude odgovarala, boze moj, prodace se :)

Da li biste mogli da mi date neko strucnije misljenje o ova dva modela? Koliko sam citao, deluje mi da je to najpribliznije meni.

http://www.kupujemprodajem.com/ELAN-Waveflex-78-2012-168cm-10202824-oglas.htm?filter_id=1321198#photoBig

http://www.kupujemprodajem.com/Salomon-crossmax-2012g-170cm-9981549-oglas.htm?filter_id=1321198

Izvinite sto sam malo dosadan, ali slabo se razumem, pa ono, bolje da pitam nego da skitam :)

dzoninho
01.02.2014, 13:31
prva premekana, drugu ne poznajem...

furious
01.02.2014, 16:34
Ako si zainteresovan mogu ti ponuditi potpuno novog Head i supershape 2013 za 400EUR.
Skija u celofanu i vezovi u kutiji meni su višak sada dostava do Beg besplatna.
Link ispod
http://www.pik.ba/artikal/10762463/skije-head-i-supershape/
Lijep pozdrav Funyrace

P.S Meni su višak

ne planiram da dam 400evra za skije ali nikako,planet bike ima stvarno dobre ponude bio sam danas u radnji.

funyrace
01.02.2014, 17:43
Ok sretno sa kupovinom.

stekan
01.02.2014, 17:52
Intersport verzija, kao što prave skije tako i cipele, Stekan je negde pomenuo da imaju i Salomon cipele u svojoj verziji..

Ne pomenuo, već kupio! I nije InterSport već Hervis, ali mislim da isti model ide i u InterSport. Stari model (Impact) sa novim logom i nije CS (Custom Shell) već HS (vjerovatno Hard Shell) verzija. Flex 100. Veći nagib naprijed nego kod najnovijih Salomon modela (X-Pro i X-Max) koji su skoro uspravni. Rijetko imam priliku naletiti na svoju veličinu, te iskoristih priliku i uzeh za 159 EUR (bio neki dodatni popust).
Savršeno leži na nozi, osim skočnog zgloba sa kojim uvijek imam problem. Infracrvena lampa i priručni alat su odradili posao tako da je sada savršen fit i na zglobu. A da ne spominjem kako žuto-crno-bijela kombinacija ide uz Soul 7 sa bijelim vezovima.:smoke:
13211

furious
01.02.2014, 18:44
bio u planet bike danas prodavac nije uspeo da mi objasni razliku izmedju ove dve skije haha jel moze neko odavde da uporedi?jedino sto sam uspeo da iskopam je da ova prva ima sloj silicijuma u sebi naspram ove druge

http://planetbike.rs/pbshop/Ski%20oprema/Alpsko%20skijanje/Skije/10953/

izbor mi je pao na neku od ove dve ili salomon bbr 7.9 slatke muke

peras
01.02.2014, 19:13
Druga ima sloj titanijuma i 78mm u struku, naspram 74 kod prve

munja
01.02.2014, 19:28
bio u planet bike danas prodavac nije uspeo da mi objasni razliku izmedju ove dve skije haha jel moze neko odavde da uporedi?jedino sto sam uspeo da iskopam je da ova prva ima sloj silicijuma u sebi naspram ove druge

http://planetbike.rs/pbshop/Ski%20oprema/Alpsko%20skijanje/Skije/10953/

izbor mi je pao na neku od ove dve ili salomon bbr 7.9 slatke muke

...druze obzirom da sam i sam bio u slicom problemu:sm022: sta uzeti, jedna od kombinacija su mi bile i ove dve skije... kad otvoris linkove koje si postavio na svakom imas plavu karticu OPIS ARTIKLA... iz toga ces videti da su po sastavu skoro indenticne, nema velike razlike, osim u merama... 78 Ti je mozda malo bolja na omeksalim-razrovanim-neuredjenim stazama, dok bi 12-tica trebala biti nesto bolja na uredjenijim i verovatno tvrdjim stazama... ja na kraju uzeh upravo 12-ticu posto vise vozim uredjene staze (a kakve cemo staze skijati nazalost ne zavisi samo od nas)... 78 kao nesto sira u struku samim tim je nesto i sporija, ali zato verovatno bolja za dublji i meksi sneg....(barem sam tako shvatio iz dosadasnjeg trazenja i citanja, a dobio sam i savet od ljudi koji poznaju ove skije da je za mene vise 12-tica...):sm018:

ninic
01.02.2014, 21:34
...druze obzirom da sam i sam bio u slicom problemu:sm022: sta uzeti, jedna od kombinacija su mi bile i ove dve skije... kad otvoris linkove koje si postavio na svakom imas plavu karticu OPIS ARTIKLA... iz toga ces videti da su po sastavu skoro indenticne, nema velike razlike, osim u merama... 78 Ti je mozda malo bolja na omeksalim-razrovanim-neuredjenim stazama, dok bi 12-tica trebala biti nesto bolja na uredjenijim i verovatno tvrdjim stazama... ja na kraju uzeh upravo 12-ticu posto vise vozim uredjene staze (a kakve cemo staze skijati nazalost ne zavisi samo od nas)... 78 kao nesto sira u struku samim tim je nesto i sporija, ali zato verovatno bolja za dublji i meksi sneg....(barem sam tako shvatio iz dosadasnjeg trazenja i citanja, a dobio sam i savet od ljudi koji poznaju ove skije da je za mene vise 12-tica...):sm018:

i jedna i druga skija imaju mono TI,tako pise u opisu (osim ako ne lazu:sm021:)

mozes da kazes da je 12 za uredjenu stazu,a koja je staza kod nas uredjena posle 11h pre podne? ako covek skija u FR na skijalistu sa 300km staza to je drugo,al ovde kod nas,ne biva to ni na Kopu ni na Zubu a ni na Torniku!

pisem ovo jer imam elan wf 78 ti (serija pre amphibia,vidi potpis),izuzetno sam zadovoljan,pre njih sam vozio skije sa 70mm i 74mm u struku.

moje skromno misljenje je da ce ti dodatnih 4mm ispod cipele doneti puno vise osmeha na licu u mnogim situacijama!!!

furious
01.02.2014, 22:11
hm pa ok al ja imam 104kg mozda bi trebao da uzmem 12-cu zbog tog sloja silicijuma,mada je i ninic u pravu to za staze da je mozda bolje uzeti malo siru skiju ne znam nisam pametan al kapiram da su obe skije dobre

a inace obe skije na sajtu imaju isti opis tj da su podjednako dobre i za uredjene i ne uredjene staze

stekan
01.02.2014, 22:40
Silicijum? Otkud ti to?

furious
01.02.2014, 23:27
pa vidis da sam luud

ninic
01.02.2014, 23:32
jedino sto sam uspeo da iskopam je da ova prva ima sloj silicijuma u sebi naspram ove druge

...elan nema silicijum al ima Head u onim silnim cipovima i KERS-ovima:sm022::sm022::sm022:

hm pa ok al ja imam 104kg mozda bi trebao da uzmem 12-cu zbog tog sloja silicijuma,mada je i ninic u pravu to za staze da je mozda bolje uzeti malo siru skiju ne znam nisam pametan al kapiram da su obe skije dobre

a inace obe skije na sajtu imaju isti opis tj da su podjednako dobre i za uredjene i ne uredjene staze

obe skije imaju jedan sloj silicijuma,ovaj, titanijuma i 12 i 78ti.

furious
01.02.2014, 23:39
http://skis.findthebest.com/compare/1167-1177/2013-Elan-Amphibio-WaveFlex-78-Fusion-vs-2013-Elan-Amphibio-WaveFlex-12-Fusion

po njima 78mica nema titanijum na to sam mislio ne silicijum haha

furious
01.02.2014, 23:45
ili pada 12tica ili bbr dacu sebi jos malo fore da razmislim

ninic
01.02.2014, 23:50
http://skis.findthebest.com/compare/1167-1177/2013-Elan-Amphibio-WaveFlex-78-Fusion-vs-2013-Elan-Amphibio-WaveFlex-12-Fusion

po njima 78mica nema titanijum na to sam mislio ne silicijum haha

sam naziv skije kaze 78TI, TI kao titanijum!!!
nema tu mnogo titanijuma,ni u jednoj ni u drugoj skiji al nekakvog metala sigurno ima!

probaj da odlucis sa eci,peci,pec,sta god da se padne neces pogresiti!!!

furious
01.02.2014, 23:51
bice to teska odluka

Tadija_91
01.02.2014, 23:58
Ma uzimaj 78icu, bice ti upotrebljivija u realnim uslovima na stazi ;)

ninic
02.02.2014, 00:02
ono sto mi se ne svidja kod BBR je

Ability Level: Beginner-Intermediate

sto dodje:

Someone who is new to the sport or working on linking smoother turns falls into this ability level. Typical beginner ski/snowboard qualities include: softer materials, narrower widths, and capped constructions. The idea is to create a ride that is easy to turn and very forgiving in case you become off balance or fall in the back seat. The addition of rocker in the tip and tail gives a catch-free feeling and shorter contact length when the ski/snowboard is flat on the snow, making it easier to turn.

izvor http://www.evo.com/outlet/skis/salomon-bbr-79.aspx

furious
02.02.2014, 00:08
pa pazi ako cemo o stabilnosti na stazama ne znam bas dal je 78mica stabilnija od bbr-a vozio sam je jedan dan doduse u odnosu na head,head je u struku 72,ovaj bbr guta sve neravnine licno sam testirao,bbr je 79 u struku

dzoninho
02.02.2014, 00:08
bbr 7.9 i ovaj 78 Ti nisu za poredjenje... 78 Ti je za 2 klase naprednija skija... BBR mislim da nije cak ni u sendvicu uradjen vec obican monoblok od karbona...

furious
02.02.2014, 00:11
pa ok mozda ja samo kazem da sam je probao,i sve sto mi je problem bio sam headom u struku 72 ovaj bbr je gutao kao djavo,wood core je bbr

ninic
02.02.2014, 00:15
sve sto mi je problem bio sam headom u struku 72 ovaj bbr je gutao kao djavo

pa naravno,7mm vise u struku je ucinilo svoje.

pa pazi ako cemo o stabilnosti na stazama ne znam bas dal je 78mica stabilnija od bbr-a vozio sam je jedan dan doduse u odnosu na head,head je u struku 72,ovaj bbr guta sve neravnine licno sam testirao,bbr je 79 u struku

78 ima metal u sebi,logika i praksa kazu da je stabilniji,al dobro...

dzoninho
02.02.2014, 00:16
Da, drveno je jezgro, gledao sam 7.5 na sajtu, ovo 7.9 se ne pravi ove godine koliko vidim... Onda je 78 Ti samo jednu klasu iznad, ne dve :) Mada, opet, to je Elan...

furious
02.02.2014, 00:20
pa naravno,7mm vise u struku je ucinilo svoje.

78 ima metal u sebi,logika i praksa kazu da je stabilniji,al dobro...

nisam bas upoznat sa tim materijalima sta si hteo da kazes tacno? haha ovo za metal i logiku

furious
02.02.2014, 00:21
Da, drveno je jezgro, gledao sam 7.5 na sajtu, ovo 7.9 se ne pravi ove godine koliko vidim... Onda je 78 Ti samo jednu klasu iznad, ne dve :) Mada, opet, to je Elan...

mmm sta mislis pod ovim "ovo je elan"