PDA

Pogledati punu verziju : Molim pomoc,brile magle.

Skiop
17.01.2013, 13:44
Danas mi upale brile u snijeg i ja ih obrisem iznutra malo jace i vjerovatno sam unistio anti fog premaz,sta vec.Sad mi brile uzasno magle,nista ne vidim.Molim pomoc sta da radim,nije valjda da moram kupovati nove?

Skiop
17.01.2013, 13:46
A i na upustvu pise da se unisti taj premaz,ali ssta da radim sad?

ExBaker
17.01.2013, 15:17
Probaj da ih osusis lagano i onda ih skidaj cim zavrsis sa skijanjem jer ce ti magliti dok nisi u pokretu.
U toku skijanja dok imaju iole vazduha u njih ne bi trebalo da magle.
To su moja licna iskustva.

brkic1000
17.01.2013, 17:01
ne mogu da verujem da od ovoliko skijasa niko ne zna odgovor ....

Skiop uzmes osusi dobro brile, uzmes tecni sapun i namazes unutrasnje staklo ali tanko , pusti ih jos malo da se osuse i gassss ....
javi jesi li uspeo...
jesu li dupla stakla ?

macak011
18.01.2013, 02:24
Kad se dooobro osuse iznutra, ne bi trebalo toliko da magle. Uostalom, ako nemas one antifog "krpice" iz kola, probaj da nakapas par kapi limuna na brile i da razmazes i ostavis da se osusi. Ako ne budu mnoogo musave, postoji sansa da ti nece magliti vise toliko - to je stos koji je palio za autostakla, nisam siguran za brile..

Tadija_91
18.01.2013, 05:27
Negde sam procitao da je delotvorno da stavis malo pene za brijanje na krpu i razmazujes po unutrasnjoj strani dok ne nestane ;)
Ja probao i radi, ne magle vise kao pre :thumbup:

macak011
18.01.2013, 05:50
mislim da je pena najrealnija, sve ostalo NEMAM na skijanju, haha!

ibane
18.01.2013, 16:45
U ronilacku masku se pljune i razmaze a potom ispere vodom maska da ne magli. I ne magli. Postoje sredstva za iste te maske da se kupe koje zamenuju to da se pljuje u masku. Inace ako su ti dupla stakla ne bi trebalo da ti magle. Ako nisu onda mislim da ova fora sa tecnim sapunom se isto koristi kod ronilackih maski i da bi trebalo da ti zavrsi posao. Mozda neko od ronioca ovde na forumu ima neki drugi predlog?

hogar
18.01.2013, 17:10
U ronilacku masku se pljune i razmaze a potom ispere vodom maska da ne magli. I ne magli.
:sm017:
Mnogo puta isprobano, najjače priručno sredstvo koje uvijek imate uz sebe... :)

brkic1000
18.01.2013, 20:23
probano sve moguce od limuna, zejtina,pljuvanja, pene za brijanje, vosak za pranje auta, al veruj mi da se pokazalo kao najbolje resenje tecni sapun ...
ako su dupla stakla, proveri gde ti magli, dal staklo do tebe ili izmedju stakala....
jer postoji mogucnost da si prilikom ciscenja ostetio `nalepnicu koja je nekom od coskova brila... ispod nje je rupica... pa ti se mozda stvara kondez .... nadam se da ce ti nesto od ovoga pomoci ;)

Skiop
21.01.2013, 01:40
Unisteno je staklo,skidao sam ga i odlijepilo se jedno od drugog i zato je maglilo...Ja sam probao zalijepiti,ali nista......Znali ko jeli moguce kupovati samo nova stakla i gdje?

Skiop
21.01.2013, 01:44
Dupla su stakla.Maglilo je izmedju stakala i skinuo sam ih i vidim odlijepilo se jedno od drugog,ali ja sam ih zalijepio i opet magli izmedju,jer se stalno na istom mjestu odlijepljuje.Sad cu gledati da kupim nova stakla ako je moguce i znali ko gdje ima kupiti u BiH?