Pogledati punu verziju : Elan Waveflex Ti 78 vs Rossignola Zenith Aramid Basalt Z76?
Elan Waveflex Ti 78 vs Rossignola Zenith Basalt 78? Sta izabrati? Ne skijam samo na stazama, nisam preterani fun spusta vise volim skijanje all mauntain, skijam u principu 14-20 dana godisnje. Sta od ovo dvoje izabrati?:sm022:
macak011
16.01.2013, 07:50
Ja bi uz'o rosija. Lepsi je, uzi ispod cipele, a ima i bazalt - skija je vulkanskog porekla covece! Sta je skuplje od ovo dvoje? SKuplju ces lakse posle prodati za vece pare..?
pa ako mu nisu strani izleti van staze,mozda je bolja malo sira u stuku,a to je valjda elan u ovom slucaju
macak011
16.01.2013, 10:23
pa dobro to jeste, cak im je i geometrija vrlo slicna. Nego Rosi ima bazalt koji (kao) smanjuje udare i vibracije skije - setimo se fischerove rupe na vrhu skije, pa frequency tuning, pa opet fiserove riblje krljusti na gornjoj ploci, bla bla, sve marketinski trikovi, bilo je reci o tome. Licno mislim da Rosi lepse izgleda, radi isto sto i elan, ali nosi bolji vez, u neku ruku, bar za mene. Ne znam koliko je zaista i bolji, sem sto je malo uzhi, pa je laksi za uredjene staze. Vise volim Rosija... Nego, jel ovaj elan - amphibio tehnologija, onaj roker-kamber fazon, leva-desna ili nije??
Doduse, za mene to ne vazi, sto rece neko na forumu ja zbog tezine kad zgazim kamber skiju, ona postane roker! :sm011: :sm022: :sm021:
Ne, nisu Amphibia.Vec skijam sa Rass. Alias 76 '11. Zaista su veoma knforne, mozes da skijas ceo dan i da se neumoris, jedu hupsere i dubok sneg, mozes da zaokrenes kad i gde god 'oces! Skije su zaista za pohvalu i vrede svaku paru! Malo zastucaju na ledu al' to korigujes tehnikom i pancericama. Ja skijam sa Ross. flex 100 Race i nisam bas velteras (180cm/95kg) tako da mi roker ili kamber nije bas prepreka. Jednostavno hocu korak dalje i malo bolje skije, nisam lud za race skijama i za jurcanjem i skijanjem po stazi, all mauntine ski je ipak moje opredeljenje. Dakle, vase misljenje i iskustvo je veoma dragoceno!:sm017::ok:
Za allmountin ti je bolji elan, u navedenom dvojcu. Samo da znas, ni on nema sta da trazi za pravi freeride.
Ja inace kao skiju za mekse uslove i dubok sneg vozim elan 82-ku xti, a vozio samm krace i tu 78-cu, dok mi nisu obili auto... grrr... Ona je malo meksa i malo uza i vise za stazu, solidan kompromis i dobra skija za ne prevelike pare, barem po mom iskustvu...
Edit: amphibio elan sam uzeo ove godine kao skije za stazu i odusevljen sam, posle 8 ski dana. U slo, 14-ca, je trenutno ispod 400eur kada se odbije porez, sto je apsolutno daleko najbolja cena za skije te klase, a da sam ja upoznat, pa uzmi u razmatranje ako off piste nije must. Nadam se da sam pomogao...
Hvala na pomoci. Elan jeste siri u struku 2 cm ali je uzi u vrhu i repu za (cini mi se) 4cm. I meni se Amfibia svidela, probao sam. Ipak vise volim skije koje se snalaze i na drugim terenima osim na dobro uredjenim stazama. Tesko da jedan par skija moze pokriti sve potrebe cak i prosecnog skijasa kakav sam ja - to mi je jasno. Nosenje vise pari skija je...:sm022:! Putanja kojom skijam je nesto vise kriva i uzivam u skijanju a ne samo u brzini (''da se sjurim niz stazu). Ove godine me ceka sigurno bar jos sedam dana skijanja pa se nadam da cu nesto naci!:dontknow:Svaki savet je dobrodosao.:ok:
macak011
21.01.2013, 04:36
Ja nabavio jos prosle sezone Dynastar Legend Mythic Rider 110-88-122 R23, planiram ove sezone da ih probam na razvaljenoj stazi i malkice off, jer nisam NIKAD vozio off sem u nuzdi spasavanja zive glave, pa javljam utiske - sve moje skije do sada su bile uglavnom ljute trkacice, 68, 70 max u struku... Danas idu u servis da se montiraju vezovi.. Sinoc dosao sa BZ gde su subotu bili IDEALNI uslovi bas za skije ovakve geometrije... :D
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.