Prijavite se

Pogledati punu verziju : Elan Waveflex Ti 78 vs Rossignola Zenith Aramid Basalt Z76?

Gile
16.01.2013, 07:26
Elan Waveflex Ti 78 vs Rossignola Zenith Basalt 78? Sta izabrati? Ne skijam samo na stazama, nisam preterani fun spusta vise volim skijanje all mauntain, skijam u principu 14-20 dana godisnje. Sta od ovo dvoje izabrati?:sm022:

macak011
16.01.2013, 07:50
Ja bi uz'o rosija. Lepsi je, uzi ispod cipele, a ima i bazalt - skija je vulkanskog porekla covece! Sta je skuplje od ovo dvoje? SKuplju ces lakse posle prodati za vece pare..?

sasacg
16.01.2013, 09:34
pa ako mu nisu strani izleti van staze,mozda je bolja malo sira u stuku,a to je valjda elan u ovom slucaju

macak011
16.01.2013, 10:23
pa dobro to jeste, cak im je i geometrija vrlo slicna. Nego Rosi ima bazalt koji (kao) smanjuje udare i vibracije skije - setimo se fischerove rupe na vrhu skije, pa frequency tuning, pa opet fiserove riblje krljusti na gornjoj ploci, bla bla, sve marketinski trikovi, bilo je reci o tome. Licno mislim da Rosi lepse izgleda, radi isto sto i elan, ali nosi bolji vez, u neku ruku, bar za mene. Ne znam koliko je zaista i bolji, sem sto je malo uzhi, pa je laksi za uredjene staze. Vise volim Rosija... Nego, jel ovaj elan - amphibio tehnologija, onaj roker-kamber fazon, leva-desna ili nije??
Doduse, za mene to ne vazi, sto rece neko na forumu ja zbog tezine kad zgazim kamber skiju, ona postane roker! :sm011: :sm022: :sm021:

Gile
20.01.2013, 14:03
Ne, nisu Amphibia.Vec skijam sa Rass. Alias 76 '11. Zaista su veoma knforne, mozes da skijas ceo dan i da se neumoris, jedu hupsere i dubok sneg, mozes da zaokrenes kad i gde god 'oces! Skije su zaista za pohvalu i vrede svaku paru! Malo zastucaju na ledu al' to korigujes tehnikom i pancericama. Ja skijam sa Ross. flex 100 Race i nisam bas velteras (180cm/95kg) tako da mi roker ili kamber nije bas prepreka. Jednostavno hocu korak dalje i malo bolje skije, nisam lud za race skijama i za jurcanjem i skijanjem po stazi, all mauntine ski je ipak moje opredeljenje. Dakle, vase misljenje i iskustvo je veoma dragoceno!:sm017::ok:

sev
21.01.2013, 02:33
Za allmountin ti je bolji elan, u navedenom dvojcu. Samo da znas, ni on nema sta da trazi za pravi freeride.

Ja inace kao skiju za mekse uslove i dubok sneg vozim elan 82-ku xti, a vozio samm krace i tu 78-cu, dok mi nisu obili auto... grrr... Ona je malo meksa i malo uza i vise za stazu, solidan kompromis i dobra skija za ne prevelike pare, barem po mom iskustvu...

Edit: amphibio elan sam uzeo ove godine kao skije za stazu i odusevljen sam, posle 8 ski dana. U slo, 14-ca, je trenutno ispod 400eur kada se odbije porez, sto je apsolutno daleko najbolja cena za skije te klase, a da sam ja upoznat, pa uzmi u razmatranje ako off piste nije must. Nadam se da sam pomogao...

Gile
21.01.2013, 04:19
Hvala na pomoci. Elan jeste siri u struku 2 cm ali je uzi u vrhu i repu za (cini mi se) 4cm. I meni se Amfibia svidela, probao sam. Ipak vise volim skije koje se snalaze i na drugim terenima osim na dobro uredjenim stazama. Tesko da jedan par skija moze pokriti sve potrebe cak i prosecnog skijasa kakav sam ja - to mi je jasno. Nosenje vise pari skija je...:sm022:! Putanja kojom skijam je nesto vise kriva i uzivam u skijanju a ne samo u brzini (''da se sjurim niz stazu). Ove godine me ceka sigurno bar jos sedam dana skijanja pa se nadam da cu nesto naci!:dontknow:Svaki savet je dobrodosao.:ok:

macak011
21.01.2013, 04:36
Ja nabavio jos prosle sezone Dynastar Legend Mythic Rider 110-88-122 R23, planiram ove sezone da ih probam na razvaljenoj stazi i malkice off, jer nisam NIKAD vozio off sem u nuzdi spasavanja zive glave, pa javljam utiske - sve moje skije do sada su bile uglavnom ljute trkacice, 68, 70 max u struku... Danas idu u servis da se montiraju vezovi.. Sinoc dosao sa BZ gde su subotu bili IDEALNI uslovi bas za skije ovakve geometrije... :D