Prijavite se

Pogledati punu verziju : Kupovina nosača za skije u Nišu

msh
31.12.2012, 09:41
Gde se u Nišu mogu kupiti nosači za skije? U Planet Biku ih više ne drže, Interport ih takoše nema, a Mickov servis kao da je u zemlju propao od kada je počelo renoviranje stadiona.

bokyn
31.12.2012, 09:43
Imas Mickovu radnju u blizini Foke. A servis je prebacen sa druge strane Caira, odmah pored restorana.

ninic
31.12.2012, 10:12
Koliko sam ja video na sajtu,Planet Bike ima nosace na stanju u Beogradu,nateraj ove u Nisu da ti poruce,ne bi trebali da prave problem...
U svakom slucaju mozes poruciti iz Beosport internet prodavnice.

lector
02.01.2013, 11:47
Ako se vec otvaras, moj ti je savet da uzmes i krovni kofer.

Kupio sam nosace, magnetne (da prodjem jeftinije i ne kupim poprecne shine) pa izgrebao krov sa njima. Polovni nosaci 30e+farbanje krova 150e (sve pare kroz prozor), a da ti ne pricam o muci i nervozi jer su nosaci uspravni - oni za stare skije, pa su lezista i gume koje zatezu skije prilagodjeni manjoj sirini skija za razliku od carving vrhova i repova...+slomljeni nokti, smrznuti prsti, uz naravno kompletan repertoar najsocnijih psovki...
Pre mesec dana sam se otvorio, vodjen predjasnjim iskustvom koje govori u prilog onome sto neko pametan rece: nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari, te kupih Thule nosace (poprecne aluminijumske shine) i krovni kofer od 205cm duzine i 55 cm sirine. U to cudo staje CUDO! Skida se i postavlja za manje od minut, i nosaci i kofer, kvalitet izrade je 100/100, a kada budes menjao auto, menjas samo adaptere koji kostaju 30tak eura, tako da ce ti ovo trajati jako dugo. Moja preporuka, naravno ako ti je jorgan poduzi, da se upustis u ovu 650 evrodinara tesku investiciju. Mozes sigurno da prodjes daleko jeftinije ali ja se opekoh, pa vise ne razmisljam tako.

osensei
02.01.2013, 14:06
ГГе си купио Ń‚Ń…ŃƒŠ»Šµ? Колико ŠŗŠ¾ŃˆŃ‚Š°Ń˜Ńƒ шине Šø пратећа опрема? А колико кофер? И јел има она Š¾ŠæŃ†ŠøŃ˜Š° без кофера само за скије Šø бирГ (воГоравна)?

osensei
02.01.2013, 14:08
Gde si kupio thule? Koliko koštaju šine sa prateęom opremom a koliko kofer? Jel ima onaj nosac bez kofera, vodoravan za skije i bord?

lector
02.01.2013, 15:16
http://www.gpgroup.rs/thule

imaju vecinu onoga sto Thule nudi. Ima i taj vodoravni, pogledaj sajt imas konfigurator u kojem biras sta hoces. Zapises oznake modela i onda kontaktiras prodavnice (Beograd verovatno ima najbolji stock) i dogovoris se kad da dodjes. Moja preporuka je i dalje uzeti kofer jer recimo u ovaj moj kofer staje do 7 pari skija ili 5 bordova, koje ja naravno nemam, ali imam zenu koja kad putuje, kao puz nosi celu kucu sa sobom tako da stavis skije horizontalno na dno kofera a odozgo naguras bruku stvari koje ne bi trebalo da su ukupno teske od 75kg.

DRAGON
02.01.2013, 15:46
Ako se vec otvaras, moj ti je savet da uzmes i krovni kofer.

Kupio sam nosace, magnetne (da prodjem jeftinije i ne kupim poprecne shine) pa izgrebao krov sa njima. Polovni nosaci 30e+farbanje krova 150e (sve pare kroz prozor), a da ti ne pricam o muci i nervozi jer su nosaci uspravni - oni za stare skije, pa su lezista i gume koje zatezu skije prilagodjeni manjoj sirini skija za razliku od carving vrhova i repova...+slomljeni nokti, smrznuti prsti, uz naravno kompletan repertoar najsocnijih psovki...

Nosaci na magnet uopste nisu losi kada se ide na skijanje relativno blizu. Da bi se izbeglo grebanje krova potrebno je najpre ocistiti krov, prebrisati nekom krpom. Najbolje je na sam magnet navuci neku tanku tkaninu. Ja koristim zenske carape i super je. :) Nemam problem ni sa kacenjem skija. Dodatno ih ucvrstim onim gumenim kanapima sto imaju kuke na kraju. Tri puta sam vozio po dva para skija i stapove na Kop i nazad i nikada ni najmanje ostecenje na krovu.

Da je bolje kupiti kofer ili neke prave nosace, to stoji. Ali do Kopa meni magneti veoma lepo zavrsavaju posao.

lector
02.01.2013, 15:54
Nosaci na magnet uopste nisu losi kada se ide na skijanje relativno blizu. Da bi se izbeglo grebanje krova potrebno je najpre ocistiti krov, prebrisati nekom krpom. Najbolje je na sam magnet navuci neku tanku tkaninu. Ja koristim zenske carape i super je. :) Nemam problem ni sa kacenjem skija. Dodatno ih ucvrstim onim gumenim kanapima sto imaju kuke na kraju. Tri puta sam vozio po dva para skija i stapove na Kop i nazad i nikada ni najmanje ostecenje na krovu.

Da je bolje kupiti kofer ili neke prave nosace, to stoji. Ali do Kopa meni magneti veoma lepo zavrsavaju posao.

Samo nemoj da ti se desi kao meni - krenuo sa Kopa, pakujem se, a sneg kao za inat pada i trika nije bilo da mi krov bude suv. Voda usla pod magnete, a dok sam silazio automobili ispred mene dizali rizlu (oni kamencici sto se bacaju u kombinaciji sa solju na put) koja je takodje zavrsila ispod magneta...e tu ne carape, nego ni kozne gace ne pomazu... :)

DRAGON
02.01.2013, 16:05
Ne kazem da ne moze da se desi. Ali cini mi se da ovi moji dobro prionu za povrsinu krova. Drze bas solidno. Vozio sam prosle godine po sneznoj oluji...

Naravno, ako covek ima para za kofer, to je najbolje resenje. Ili bar solidni poprecni nosaci.

IvanQ
02.01.2013, 16:40
Gde se u Nišu mogu kupiti nosači za skije? U Planet Biku ih više ne drže, Interport ih takoše nema, a Mickov servis kao da je u zemlju propao od kada je počelo renoviranje stadiona.

Kao sto Ninic rece, iscimaj ove iz PBa da ti prebace iz Beograda. Ja kada sam bio u radnji prosle nedelje imali su na zidu barem jedan komplet i u njemu su stajale skije tako da sigurno mogu nesto da ti zavrse. Inace, ja sam ih pazario prosle godine i sasvim su ok. Mozda malo ogrebao krov, ali neka ide zivot, nije nesto strasno.

ninic
02.01.2013, 17:18
najjednostavnije resenje (a i najjeftinije) OTIDJI NA BUVLJAK U SUBOTU,KUPI polovne NOSACE ZA GEPEK I RASTEGLJIVE TRAKE ZA VEZIVANJE TERETA,NAMONTIRAJ SKIJE,STEGNI OVIM TRAKAMA PA VIDI!

video sam 100 automobila sa takvim jednostavnim resenjem,nije ruzno a funkcionalno je (naravno da je namenski nosac bolji al ko nema snalazi se)...znam par ljudi koji su ogrebali krov auta magnetnim nosacima a vecina ljudi koji skijaju ne voze jeftine krseve pa ti vidi,doduse,neces odrati krov do lima,videce se kad maaaalo bolje pogledas:sm019:

plecko
02.01.2013, 22:48
lepi saveti, ja baš sutra planirao da odem na buvljak da kupim magnete.....pa se sad dvoumim dali magnete ili krovne nosače s nosačima za skije...

msh
03.01.2013, 09:13
Lepa ideja ovo za rastegljive trake...

Elem, krovne nosace vec imam, pa rek'o da pazarim nesto sto ce trajati, ali nijedan nisam uspeo da nadjem. Cuo sam da Metro ima neke nosace, verovatno magnetne, pa cu i to da pogledan, Bos auto preko puta Metroa prodaje Thule pa cu i tamo da svratim, od ostatka, Intersport nema, Micko vise ne drzi...

Ajd da bacim pogled i na GP sajt, mada ne bih davao pare za nesto sto nisam ocima video.

ibane
03.01.2013, 18:09
Ja sa pre par godina kupio sipke i sape u Metrou a same one drzace za skije sam uzeo u planet bike-u, i jedno i drugo u Nisu. Na sipke se stave te nazovi ih "krokodilke" koje u PB prodaju. Odlicni su. E sad ko sto neko rece ne moze bas da stane toliko pari skija koliko oni kazu jer su karving skije sire su ali mi je daleko sigurnije nego magnetni drzaci. Drug je isto kupio tada ali je njega nerviralo zato sto mu na auto putu pri brzini od 130 km/h stvaraju buku :sm022:. Kofer je zakon jer mozes i leti da koristis kad ides na more ili bilo gde preko godine a sa druge strane potrosnja je manja nego kad imas drzace a pogotovo u odnosu na magnete. Ima ih u Bros auto preko puta Metroa ali mislim da ispod 500 eura sa sipkama ne mozes da pazaris.

Dejan9
03.01.2013, 19:05
Magnete koristim prilicno dugo i nikada nisam imao problema ni na velikim brzinama ni sa ostecenjima ni sa bukom u voznji...mozda ima uticaja proizvodjac

designbvr
03.01.2013, 21:20
Imate ljudi coveka koji na Kupujemprodajem ili Kupindu/Limundu
prodaje samo to i cini mi se da su cene prihvatljive, mislim da sam
cak video i nekoliko kofera da ima

100jan
04.01.2013, 11:04
I meni se cini da sam video covek prodaje Thule kofere za ~200eur tamo.

Inace ima i jeftinijih kofera po radnjama sto valjaju autokozmetiku, al su od neke mekane plastike, bravice smesne, licno bih to zaobisao, ali ne znaci da uz dodatno osiguranje (spanovanje) ne moze da posluzi 2-3 puta godisnje.

ibane
04.01.2013, 13:05
Ako imate link postavite ga ovde. Sto se tice drugih proizvodjaca - koliko para toliko muzike. Kao prvo obicno su manji koferi u koje ne mogu da stanu skije. Imas i u Metrou takve kofere da kupis. Stvari na koje treba obratiti paznju pri kupovini kofera: kvalitet izrade, da li postoje bravice i kakve su tj. sama bezbednost, koja je maksimalna brzina kojom mozete da vozite kada stavite kofer(to prozivodjac propisuje) i za koliko vam se poveca potrosnja goriva. Kad stavis na papir koliko bi ga koristio i povecanje potrosnje mislim da opet je glas na strani thule kofera.

jopopo
04.01.2013, 13:18
@ibane
Zaboravio si aerodinamičnost tj buka koja se stvara :) ja da vozim, recimo do austrije, sa koferom koji na 100 pravi buku... teško da bih se odlučio ;)

100jan
04.01.2013, 13:33
Kao sto rekoh, i ja bih zaobisao te 'jeftine' varijante. Jos jedna interesantna stvar na koju sam zaboravio, a to je da ljudi koji prodaju nosace/kofere i iznajmljuju za 2-3-4 eur/dan tako da mozda vredi razmisliti i o tome. Em ne treba razmisljati gde sa koferom kada se ne koristi (ko zivi u stanu), em da bi se doslo do pozitivne nule treba da prodje par godina u zavisnosti od toga koliko se koristi/plati u startu.

http://www.kupujemprodajem.com/THULE-SRBIJA-iznajmljivanje-i-prodaja-no-4093309-oglas.htm?filter_id=5891083

http://www.kupujemprodajem.com/koferi-thule-193467-oglas.htm?filter_id=5891083

lector
04.01.2013, 13:44
iBane rece kol'ko para, tol'ko muzike...imate razne varijante od onih sa buvljaka gde mozete citavu aluminijumsku galeriju (ne znam samo da li moze na novije automobile da se zakaci) da kupite za 10-20 eur, pa sve do Thule kompleta za cca 2,000 euro dinara. Mozete i da kombinujete tipa, nosac neki koji odgovara vasem autu i/ili vec ga imate na istom, pa samo uzeti dodatno drzac za skije ili neku jeftiniju verziju kofera ali svaka jeftina varijanta ima svoje nedostatke u odnosu na skuplje - pa covek treba da odredi sta mu treba i sta mu ne smeta, tj sta moze da podnese zarad odredjene prednosti - buka, manje korisnog prostora, rdjanje vezova od soli, izgreban krov, ispadanje prtljaga zbog vece rupe ili kocenja u odnosu sa manje para, recimo.
Ja sam se odlucio na skuplju varijantu, jer kao sto rekoh ranije, necu da razmisljam na -15 u 11 uvece sta i kako da radim...uz to, kofer je koristan i za leto a i svako putovanje u kojem ucestvuje dosta prtljaga.

ibane
04.01.2013, 13:47
@ibane
Zaboravio si aerodinamičnost tj buka koja se stvara :) ja da vozim, recimo do austrije, sa koferom koji na 100 pravi buku... teško da bih se odlučio ;)
To sam i napisao gore. Taj drug je imao nosace i isao u Italiju na skijanje. Poludeo. Em buka a on ima tesku nogu pa nagazi em potrosnja.
Iznajmljivanje je dobra varijanta kada se ide na duzi put na zimovanje.

bangalore
04.01.2013, 15:30
na sajtu polovniautomobili / delovi i oprema ima ponuda za Thule opremu. Thule proizvodi su izuzetno kvalitetni i ja sam do sada uvek njih koristio. Kada god sam menjao kola, menjao sam i nosače (i dva kofera) i uvek sam kupovao polovno = najmanje upola jeftinije.

Extra su likvidni - sve nosače i kofere, kada mi više nisu trebali, sam prodao za najviše dva dana i to po najmanje istoj ceni.

Na Thule sajtu imaš konfigurator opreme prema modelu vozila, koji treba konsultovati radi provere odgovarajuęe opreme, pre nego što se upustiš u kupovinu.

Takoše, Atera i Mont Blanc su takoše kvalitetni prooizvošači, mada ima sigurno i drugih (za koje nisam čuo).

ibane
05.01.2013, 17:48
Zato ako vozis karvna ili mini ven sa sinama i uzimas drugi koji isto ima sine ne moras da menjas :).
Gde ima Atera i Mont Blanc da se nadju kod nas i koje su cene?

designbvr
05.01.2013, 18:32
Zato ako vozis karavna ili mini ven sa sinama i uzimas drugi koji isto ima sine ne moras da menjas :).
Gde ima Atera i Mont Blanc da se nadju kod nas i koje su cene?

Ili, ako imas i karavana i sine i kofer za skije, ali .... sve to ti vise ne treba,
recimo k'o u mom slucaju, ali polako docicete i Vi na to, mladi ste :cool:

ibane
05.01.2013, 20:50
Ili, ako imas i karavana i sine i kofer za skije, ali .... sve to ti vise ne treba,
recimo k'o u mom slucaju, ali polako docicete i Vi na to, mladi ste :cool:
Dalek je sunce :). Za sada ce da budu karavani, koferi, sedista za decu itd. :sm004:

bangalore
06.01.2013, 08:39
Valtec auto iz Šapca je zastupnik za Mont Blanc, ali su im cene "jače" nego za Thule. Trion iz Beograda je zastupnik za Atera nosače i Hapro kofere.

ninic
07.01.2013, 14:36
http://www.kupujemprodajem.com/krovni-nosaci-za-skije-4133369-oglas.htm?filter_id=5769636

vuca
07.01.2013, 16:02
http://www.kupindo.com/Skije-i-snowboard/11460889_Krovni-nosac-za-skije