Pogledati punu verziju : Ti, Tito, Titanijum i Titanal
Pročitah u jednom oglasu na ovom forumu nešto vrlo duhovito: "skije su od titanijuma". To nešto na "Ti" je vrlo popularno kod skijaša i ta dva slova krase oznaku mnogih modela skija. U nekim skijama ima titanijuma, a u nekima titanala. Nije bitno da li ima kvadratni milimetar ili je s kraja na kraj, bitno je da je tu. Sve u svemu, koliko nas zna razliku između titanijuma i titanala?
K'o sir, namaz al' nije :-).
ovo kao u skoli...mislim da je titanal neka vrsta aluminijuma
Sve u svemu, koliko nas zna razliku između titanijuma i titanala?
Znam ja :sm022:
Surfao, kažu jest neka alu legura, austrijska :-).
Znam ja :sm022:
ocu i ja da znam, ali ne znam sta cu posle s'tim
ocu i ja da znam, ali ne znam sta cu posle s'tim
Ni jedno znanje nije višak :)
Mislim da je to specijalna legura koju je smislio Tesla za TiTa, kao kada u Headov liquid metal dodash instant basalt da bi dobio Supershape-D2-Amphibio-Dobermana :jester:
Kiki je uspio na skijama iz sezone 2002/03 zamijeniti čelične rubnike titanijumskim. Od 195€ na nove rubnike otpada 180€, a ostatak je za skije:
11018
Znači, prespremna je...
Prvi vlasnik, vjerovatno ima urednu servisnu knjigu ili je ipak vraćao kilometražu :).
Kojom metodom je ubacivao Titanium, zna li iko?
http://www.fordclubserbia.org/forum/images/smilies/doh1.gif
Kiki je uspio na skijama iz sezone 2002/03 zamijeniti čelične rubnike titanijumskim. Od 195€ na nove rubnike otpada 180€, a ostatak je za skije:
11018
Pa oke onda, niko osim tebe nije primjetio taj mali, ali bitni detalj. Navedena cijena je fer. Ipak je u pitanju klasik, sa ugradjenom modernom tehnologijom, custom model ,pimp- my - ski. Toliko ugradjenog materijala, energije i kreativnosti, realno vrijede 300e.
Znam coveka, predan i kreativan, dve zlatne/titanijumske ruke ima nas Kiki. od slomljene pravi skiju ko novu, cak i boljih performansi nego u novom stanju jer idu na specijalnu obradu. Ove je licno nosijo u Vincu da mu atomski bazdare vezove i nanesu sloj od 200,300 grama titanijuma (po skiji naravno).
Cudi me da ih nije dosad kupio neki domaci tajkun, da se sepuri na Kopu, ne znam sta forumasi cekaju.
Ta metoda se koristi samo u USA i zovu je "steel out, titanium in".
kako bi mi to ovde uveli? Moze li to bez placanja PDV-a?
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.