PDA

Pogledati punu verziju : Polar/fleece

IvanQ
22.11.2012, 09:50
Posto sam ove godine prvi put uzeo Soft Shell jaknu za skijanje, ovaj deo opreme mi postaje bitniji nego ranije kada sam imao deblju jaknu. Ranije sam nosio aktivni ves i bas tanak McKinley fleece. Sada posto jakna nema izolaciju, zaista ne znam koliko debeo drugi sloj treba da imam pa zato moram da kupim nekoliko komada da imam za razlicite temperature.
Poslednje sto sam kupio je ovo
http://www.intersport.ro/ro/mckinley-polar-taliby_p2654

Malo je deblji polar, ali ono sto me brine jeste sto ne znam koliko dise. Gledah u The North Face radnji u Sofiji neke polare koji su stvarno vrh kvalitet, ali cena im je bila oko 80e.

Da li postoji nesto izmedju, da je iole kvalitetno, a da i cena bude pristojna? Takodje, gde to kod nas nabaviti?

ftj
22.11.2012, 11:25
Planiraš sa softshell jaknom da skijaš? To i nije baš preporučljivo jer ona propušta vodu, eventualno skijanje na plusu i to da ne planiraš da padaš.

Ovaj fleece deluje skroz ok pogotovo za tu cenu. Video sam i u C&A u ušću debeli fleece za 700 din doduše bez ramfle i džepova.

IvanQ
22.11.2012, 11:34
Kupio sam Goretex Soft Shell jaknu za skijanje. Tako da tu nema brige :)

A da, ovaj McKinley fleece je trenutno na popustu i u Intersportu kosta 2090RSD sto je extra cena. Siguran sam da je topao, samo ne znam koliko dise.

ftj
22.11.2012, 11:41
Imaš li link za tu jaknu?

Ja inače koristim aktivni veš+debeli fleece+debelu jaknu i to mi je skroz ok što se tiče disanja i do +5 što znači da ti sigurno nećeš imati tih problema, ja bih se pre brinuo zbog veće hladnoće tj. ubaci i mogućnost da na većim minusima koristiš i tanki + debeli fleece.

IvanQ
22.11.2012, 11:44
Evo jakne:
http://www.outletinn.com/deals/mammut-alagna-goretex-soft-shell-liane-man/36587/p?id_campana=83

Da, i mene brinu bas niske temperature zato i pazarim nekoliko fleece-ova i uvek imam nesto garderobe u rancu :)

Ivan Bgd
22.11.2012, 12:25
A da, ovaj McKinley fleece je trenutno na popustu i u Intersportu kosta 2090RSD sto je extra cena. Siguran sam da je topao, samo ne znam koliko dise.

Kupio sam ga ja jos pre skoro mesec dana za 2k i mogu ti reci da je extra.
Nosim ga sad na posao i zadovoljan sam i koliko dise i koliko greje.
I samo da znas da nije polar ( mozda i jeste neki ali nije deklarisan), vec je samo 100% poliester.
Ujutru na +7 mi je dovoljno obicna potkosulja, majca kratak rukav, McKinley fleece i za vetar i kisu preko svega toga neki tanak McKinley aquamax lite shell 8000/8000 sa otvorima (zip) ispod miske.

Poz

Grazer
22.11.2012, 12:35
Evo jakne:
http://www.outletinn.com/deals/mammut-alagna-goretex-soft-shell-liane-man/36587/p?id_campana=83

Da, i mene brinu bas niske temperature zato i pazarim nekoliko fleece-ova i uvek imam nesto garderobe u rancu :)
odlicna jakna. ne znam koliko je predvidjena za niske temperature ali uz odlican ves i drugi sloj mislim da bi bila odlicna. Mislim da s mamutom nema greske

Ivan Bgd
22.11.2012, 12:38
Evo jakne:

uz ovu jaknu ti je vise nego dovoljan pomenuti McKinley fleece, preko aktivnog vesa do -10/-15 sigurno.(zavisi i od aktivnosti)

Ja sam ispod O'Neil tanke jakne(shell) 10K/10K(nema nikakve postave osim neke mrezice, znaci totalno bez toplotne izolacije) nosio aktivni ves + super tanki Etirel fleece od 800,00 dinzi i po potrebi dodam deblji fleece ako ide ispod -10.

Poz

IvanQ
22.11.2012, 13:29
Ok, super. I ja sam se nadao da ce ovaj deblji fleece biti ok. Uz to, u rancu uvek nosim jos nesto garderobe tako da kontam da ce biti ok :)

Misk0
22.11.2012, 13:31
Pricam za materijal Polartec, ne znam da li na to mislis kad kazes Polar.

Licno iskustvo za sve sto pominjem dole, prvu stvar kupio pre nekih 13/14 godina.

Obicne varijante su oznacene sa 100, 200, 300. Uvek imas markicu nagde na flisu i kartoncic na kome pise koji je tip. Razlikuju se po debljini. 100 je najtanja, 300 najdeblji, 200 ono sto obicno dolazi sa jaknama kada uzmimas varijante 3 u 1.

Polartec 300 imao pre 10-ak godina, pretople za englesku klimu. Jednu mi je maznuo brat, drugu cale pa odustao od dalje kupovine. Burazer je zastoko zimogrozljiv i ne skida je zimi (zivi u Beogradu). Dosta ih je tesko naci bar na ostrvu.

100 su one bas tanke ili se koriste za salove/kape/izolacija na rukavicama.

200, zlatna sredina.

Polartec ThermalPro ima zena vec 7-8 godina, po toploti je slicna 200 ali je malo laksa i prijatniji materijal. Windbloc nije tako topao, rekao bih ekvivalent 100, ali ne propusta vetar, super za kape ili za ono za vrat (neck gaiter na engleskom, ne znam prevod).

PowerStretch, imam balaklavu od ovog materijala, super se pokazala.

Prosle godine skijao sa Gore-tex shell-om, Polartec 200 flis, jeftini sinteticki ves i tanka pamucna majca (znam ali sam pravio toliko pauza da nisam stizao da se oznojim, prvi put na skijama posle 18 godina, bez kondicije) i tomi je bilo dovoljno za sve sto je Kop imao na repertoaru, a bilo je hladnih i vrlo vetrovitih dana.

Sto se tice Polartec ili ne, i ove druge rade posao vrlo slicno, cak vecina firmi ima neku svoju varijantu jer im je isplativije. Sad kao razmazeni gastarbajter mogu da pametujem i kazem uzmi samo Polartec i neces pogresiti, i mislim da sam upravu, ali ja ovde kupujem stvari daleko jeftinije nego u Srbiji.

Ove godine imam jaknu sa izolacijom tako da planiram termalni ves + polartec 100 a ako je bas hladno jos jedan sloj vesa.

IvanQ
22.11.2012, 13:37
Da, znam i ja da je Polartec vrh, ali realno dosta kosta, a ovde u Srbiji (pogotovo Nisu) ga jedva i ima. Nasao sam dva The North Face komada i jedan je 7, a drugi 9k. Priznaces, isuvise jer sigurno nije 4 puta bolji od ovoga sto sam kupio. Ako naletim negde na tako nesto po pristojnijoj ceni svakako cu pazariti.

Misk0
22.11.2012, 14:33
Da, znam i ja da je Polartec vrh, ali realno dosta kosta, a ovde u Srbiji (pogotovo Nisu) ga jedva i ima. Nasao sam dva The North Face komada i jedan je 7, a drugi 9k. Priznaces, isuvise jer sigurno nije 4 puta bolji od ovoga sto sam kupio. Ako naletim negde na tako nesto po pristojnijoj ceni svakako cu pazariti.

apsolutno se slazem, zato sam i napisao ovo

Sto se tice Polartec ili ne, i ove druge rade posao vrlo slicno, cak vecina firmi ima neku svoju varijantu jer im je isplativije. Sad kao razmazeni gastarbajter mogu da pametujem i kazem uzmi samo Polartec i neces pogresiti, i mislim da sam upravu, ali ja ovde kupujem stvari daleko jeftinije nego u Srbiji.

Kad nam jednog lepog dana ukinu vize za UK, ima The North Face outlet radnja na sat od Londona vozom, popust od 50% pa na vise, garantujem da moze da se nadje za 30-ak evra

ibane
22.11.2012, 23:12
Posto sam ove godine prvi put uzeo Soft Shell jaknu za skijanje, ovaj deo opreme mi postaje bitniji nego ranije kada sam imao deblju jaknu. Ranije sam nosio aktivni ves i bas tanak McKinley fleece. Sada posto jakna nema izolaciju, zaista ne znam koliko debeo drugi sloj treba da imam pa zato moram da kupim nekoliko komada da imam za razlicite temperature.
Poslednje sto sam kupio je ovo
http://www.intersport.ro/ro/mckinley-polar-taliby_p2654

Malo je deblji polar, ali ono sto me brine jeste sto ne znam koliko dise. Gledah u The North Face radnji u Sofiji neke polare koji su stvarno vrh kvalitet, ali cena im je bila oko 80e.

Da li postoji nesto izmedju, da je iole kvalitetno, a da i cena bude pristojna? Takodje, gde to kod nas nabaviti?

Ivane da li si mozda slucajno ili namerno posetio ski outlet u Sofiji? Ako jesi preesi nam tvoje utiske.

IvanQ
23.11.2012, 08:45
Ivane da li si mozda slucajno ili namerno posetio ski outlet u Sofiji? Ako jesi preesi nam tvoje utiske.
Nisam. Bio sam na nekom takmicenju za vikend i imao sam samo par sati slobodno pa smo samo otisli u The Mall na kafu i da obidjemo TNF :)
Iskreno, nisam ni znao detalje za taj outlet.

ibane
26.11.2012, 23:54
Nisam. Bio sam na nekom takmicenju za vikend i imao sam samo par sati slobodno pa smo samo otisli u The Mall na kafu i da obidjemo TNF :)
Iskreno, nisam ni znao detalje za taj outlet.

Sta je TNF :)?
Evo linkova:

http://www.ski.bg/wmview_bg.php?ArtID=5325&fen=0

http://www.ski.bg/wmview_bg.php?ArtID=5396&fen=0

http://bg-bg.facebook.com/Mega.Ski.Outlet

Mada je moj drug skoro bio i nije se nesto snasao i nije ga nasao. Link na FB nije odavno azuriran tako pitanje je da li to jos uvek postoji.

trendo
27.11.2012, 00:19
Sta je TNF :)?

verovatno The North Face, ducan koi se nalazi u The Mall

IvanQ
27.11.2012, 00:35
Upravo tako :)

ibane
27.11.2012, 01:09

Trendo sve znas kao uciteljica u penziji :dziveli:

Grazer
27.11.2012, 12:12
To mu je komsiluk :) posao mu je da zna sve sinonime

ibane
27.11.2012, 23:58
To mu je komsiluk :) posao mu je da zna sve sinonime

Malo vise si promasio. Njemu je u komsiliku Skopje City Mall a ne The Mall u Sofiji :confused:.

Grazer
28.11.2012, 10:59
Citavo vreme pricate bugari usli u sofiju. otkud znam da i skopje ima city mall