Prijavite se

Pogledati punu verziju : Savet pri izboru jakne

chaghaboo
20.11.2012, 18:27
Dvoumim se trenutno između dve jakne: HH Swift (http://shop.hellyhansen.com/it/item/swift-jacket-62104/) i HH Viper (http://shop.hellyhansen.com/it/item/viper-jacket-62109/). Osim po izgledu i izolaciji jakne se po karakteristikama skoro ne razlikuju. Swift ima 60g izolacije, a Viper 100g, međutim nemam nikakav osećaj šta to praktično znači. Da li bi to bila neka drastična razlika ili ne? 40g zvuči smešno, međutim procentualno je to 70% više izolacije u odnosu na Swift.

Dobrodošla su i iskustva, ako ih ima, u vezi HH jakni.

dzoninho
20.11.2012, 18:50
Mare, lepa im je i cena :) Pogledaj u Beosportu u Sava Centru, imaju stvarno bruka jakne, ali i cene :) Blizu mi je posla pa sam bio pre neko vece :)

chaghaboo
20.11.2012, 19:01
Mare, lepa im je i cena :) Pogledaj u Beosportu u Sava Centru, imaju stvarno bruka jakne, ali i cene :) Blizu mi je posla pa sam bio pre neko vece :)

Poslednji put kad sam gledao tamo imali su fenomenalne Salomon, ali su tek one zavrtale uši cenom :sm022: Videću da prošetam u toku ove nedelje po radnjama u BGu, mada čisto sumnjam da ću naći nešto ovog tipa.

dzoninho
20.11.2012, 19:06
Ovo tvoje Mare ako pretvoris u dinare i dodas postarinu izadje te do 35000... Mislim da mozes kod nas naci nesto ok za te pare...

chaghaboo
20.11.2012, 19:27
Poštarinu ćemo da zaobiđemo, zato služe prijatelji :ok: A cena... Ako ne nađem ništa kod nas neću imati izbora, a kao što znaš izbor ski opreme kod nas teži nuli :sm022:

dzoninho
20.11.2012, 19:35
Poštarinu ćemo da zaobiđemo, zato služe prijatelji :ok: A cena... Ako ne nađem ništa kod nas neću imati izbora, a kao što znaš izbor ski opreme kod nas teži nuli :sm022:

Slazem se, to sto ima kvalitetno, dosta kosta...

Misk0
20.11.2012, 21:15

Ako su ti prijatelji u EU, mogu obe dosta jeftinije da se nadju, ovde (http://www.sportsdirect.com/helly-viper-ski-jacket-mens-403225?src=google) i ovde (http://www.snowrepublic.co.uk/Clothing/Jackets/Helly-Hansen-Swift-Jacket-2012-Black) recimo bez mnogo truda :smoke:

chaghaboo
20.11.2012, 21:48
Hvala Misk0, gledao sam već na ovim sajtovima ali su ograničeni bojama i veličinama. Preko bare bih mogao da ih nabavim, a Swift bi me koštala 180e, što mislim da je sasvim ok cena za ovakvu jaknu.

@dzoninho
Baš ću da prošetam po ovdašnjim radnjama još jednom ali kao što rekoh ne gajim nadu da ću naći ono što tražim. Kod nas realno izbor ne postoji.

ibane
20.11.2012, 23:46
Bezveze sam nesto trazio i natrca na ovo

http://www.sportdepot.bg/bg/product/helly_hansen_ski_yake_swift-24999-cHJvbW90aW9uLVJGOVRSVnBmTURBeU56Zw.html?state=cGFn ZT0y

Bugarska je EU i mnogo blize nego oni tamo preko bare a ovo ti izadje oko 160e.

Grazer
21.11.2012, 11:22
Viper je bolji, poseduje otvore za ventilacije i jos par stavki

Grazer
21.11.2012, 11:25
Da ne pokrecem novu raspravu posto vec postoji tema o jaknama ali cemu komentar kako je ovo opsano skupo. Pa nema dobre ski jakne ispod 250eur. Naravno ta iste se kupe jeftinije na rasprodajama ali to je to. Ako zeli nesto jefninije u Bg onda ce kupovati B klase robu i nece dobiti one funkcije i parametre jakne koji su ustvari potrebni

Misk0
21.11.2012, 12:00
Hvala Misk0, gledao sam već na ovim sajtovima ali su ograničeni bojama i veličinama. Preko bare bih mogao da ih nabavim, a Swift bi me koštala 180e, što mislim da je sasvim ok cena za ovakvu jaknu.

Ako je preko bare, pogledaj sta ima na http://www.sierratradingpost.com/mens-ski-jackets~d~407/ Ja sam gledao Sunice jakne pre jedno 6 meseci ali sa transportom i porezom mi se ne bi isplatilo. Da sam imao nekoga da donese, verovatno bih uzeo. Imas i Phenix, Descente, OR, Goldwin...

Misk0
21.11.2012, 12:28
zaboravih, na vrhu strane imas uvek neki kod koji ti daje jos 10 ili 20% popust na cenu. Ako je jedan od dana sa 10, sacekaj i bice 20 uskoro :)

Ivan Bgd
21.11.2012, 12:40
Mare, ovu radnju Sport 2000 imas u Francuskoj na svakom cosku.
Mozes da pazaris licno kad odes na skijanje.

poz

chaghaboo
21.11.2012, 13:27
Stigao sam bukvalno da protrčim kroz nekoliko radnji da vidim šta gde ima. Ono što je karakteristikama odgovara ovim jaknama je 40-50-60.000 din. Za nekih 150-160€ ima da se nađu jakne koje su ok ali nisu u nivou ovih, tako da mi je ovo za sada definitivno najbolja kupovina uzimajući u obzir šta hoću od jakne i koliko mogu da odvojim novca za istu.

@ibane
Nemam nikog u Bugarskoj, tako da bih morao poštom to organizujem a onda ću sigurno dopasti ruku domaćih carinika što će zajedno sa poštarinom fino da podigne cenu.

@Grazer
Prilično sam siguran da obe imaju ventilaciju. Na koje konkretno još stavke misliš? Da nisam prevideo nešto što mi je bitno. Viper mi se više sviđa jer ima malo taj retro izgled, samo me brine da nije tih 100g izolacije previše. Hteo bih pre lagano izolovanu jaknu.

chaghaboo
21.11.2012, 13:40
@Misk0
Hvala. Pogledaću. :ok:

@Ivan_Bgd
Koliko sam stigao da pogledam po EU ove jakne su skuplje nego u USA, a sa druge strane čini mi se i da radnje sa ski opremom u samim ski centrima umeju fino da napumpaju cene pa da ne ispadne da na kraju izvisim potpuno.

ibane
21.11.2012, 23:26
@ibane
Nemam nikog u Bugarskoj, tako da bih morao poštom to organizujem a onda ću sigurno dopasti ruku domaćih carinika što će zajedno sa poštarinom fino da podigne cenu.

Organizujes soping turu za Sofiju ili se pridruzis nekoj :ok:.

chaghaboo
22.11.2012, 09:52
Organizujes soping turu za Sofiju ili se pridruzis nekoj :ok:.

Opet bi me izašlo skuplje nego varijanta preko USA, a još bi mi i oduzelo vremena da odem do tamo i vratim se. Hvala u svakom slučaju na predlogu :ok:

Stigao mi je neki promo kod od HH, možda nekome bude od koristi:

Ride in style with a Helly Hansen ski jacket. Add the HH Warm Ice Crew and you’re sure to remain warm, dry and feeling confident. This offer is only valid during the Black Friday weekend between November 23rd and 26th.

Remember to add the HH Warm Ice Crew baselayer top to your basket and use voucher code HHSKIWARM12 when checking out. This offer is only valid in the Helly Hansen web shop.
>> https://shop.hellyhansen.com

ibane
22.11.2012, 22:57
Opet bi me izašlo skuplje nego varijanta preko USA, a još bi mi i oduzelo vremena da odem do tamo i vratim se. Hvala u svakom slučaju na predlogu :ok:

NP i drugi put :ok:

chaghaboo
23.11.2012, 09:01
Jakna kupljena, HH Swift ispala je 19.500 din., još samo da stigne iz USA. Hvala svima na predlozima i savetima.

CrazyKong
23.11.2012, 09:44
Obavezno proveri http://www.backcountry.com posto cesto imaju dosta dobre popuste.
Inace Insulacija 100g je srednja, cesto se stavlja i veca na ski jakne.
Meni je pretoplo s time i na -10 :dontknow:, pa se kajem sto sam uopste uzimao insulated jaknu.

chaghaboo
23.11.2012, 09:49
@CrazyKong
I ja sam se plašio da će mi 100g izolacije biti previše jer nisam zimogrožljiv, a sa druge strane nisam hteo čist shell bez izolacije. Nadam se da će ovih 60g biti dobra mera za mene.

Pratio sam Backcountry, Evo i još neke sajtove. Ovo je najjeftinije što sam uspeo da nađem, na Backcountry je nešto malo skuplje od ovoga.

Hvala :ok:

CrazyKong
23.11.2012, 10:02
@CrazyKong
I ja sam se plašio da će mi 100g izolacije biti previše jer nisam zimogrožljiv, a sa druge strane nisam hteo čist shell bez izolacije. Nadam se da će ovih 60g biti dobra mera za mene.

Pratio sam Backcountry, Evo i još neke sajtove. Ovo je najjeftinije što sam uspeo da nađem, na Backcountry je nešto malo skuplje od ovoga.

Hvala :ok:

Tek sad videh da si vec kupio...nek ti je sa srecom :cool:
Ja sam, kako se zove "kontra od zimogrozljiv" :), i 100g mi je izgleda previse.
Razmisljao sam da uzmem samo shell, ali ovo naletelo skoro pa za dz pa nisam preskocio...

Miroslav1
09.12.2012, 18:33
Treba mi vase mislenje...
Sta mislite za icepeak jakne, znam da ni su nesto posebno ali budget ja taj, pa zanima me dali vrjede za te pare ili da ih zaobikolim?

Inaku dvoumim se oko ove dva modela, ta bela je i skuplja za oko 50eura plus.

http://www.icepeak.fi/collection#!products/melker/blue
http://www.icepeak.fi/collection#!products/meron

Miroslav1
11.12.2012, 01:46
Treba mi vase mislenje...
Sta mislite za icepeak jakne, znam da ni su nesto posebno ali budget ja taj, pa zanima me dali vrjede za te pare ili da ih zaobikolim?

Inaku dvoumim se oko ove dva modela, ta bela je i skuplja za oko 50eura plus.

http://www.icepeak.fi/collection#!products/melker/blue
http://www.icepeak.fi/collection#!products/meron

Nikooo nema neki savet, peporuka i slicno???

sasacg
11.12.2012, 07:56
ja imam Icepwak jaknu vec 3 sezone i zadovoljan sam poprilicno-ne propusta,topla je dovokjno i na -20,ne znojis se u njoj....sve u svemu mislim da je dobra kupovina.eto,nadam se da sam pomogao ;-)

chaghaboo
11.12.2012, 08:49
@Miroslav1

Nisi rekao koje su cene, a na sajtovima koje si dao nema specifikacije materijala i njihovih karakteristika pa je teško reći da li je to ok ili ne.

Što se iskustva tiče, imam njihove pantalone koje me već jedno 4 sezone odlično služe u smislu da su tople i da nisu propustile. Stvarno sam zadovoljan odnosom koliko sam ih platio i šta sam dobio. E sad, te pantalone sam kupio na popustu i sećam se da su koštale kao neki lošiji modeli a imale su bolje karakteristike pa mi je odnos cena-kvalitet ok. Sa druge strane baš pre par nedelja sam kod nas video IcePeak jakne za 20tak hiljada, što mislim da je previše i za samu marku a i za karakteristike materijala.

Miroslav1
13.12.2012, 17:51
Ona Meron jakna je 150 eura, a ona druga sta je crna ili plava kombinacija kosta 100 eura,, materijal od koji su izradjene mislim deka pise na isti sajt.
Znaci nisu lose?,, recite i druge detalje, misljenje...

ibane
14.12.2012, 00:28
Ako sam ja dobro video na rukavima jedne i druge jakne, kada se slike uvecaju, stoji izotec 5000 a objasnjenje za to na sajtu pise:

Icetech 5 000

Waterproof and breathable material: 5000mm/5000g/m2/24h. Products made of this fabric protect you from wind and water even in extreme conditions. Breathability of the fabric makes it even more comfortable to stay outdoors.

Mislim da je mozda malo skupo za te pare ali mozda i gresim. Neka ti i drugi daju misljenje. Gde u Skoplju ima da se kupi Icepeak?

IvanQ
14.12.2012, 08:41
Mislim da je 150e za 5k jaknu previse.

chaghaboo
14.12.2012, 09:17
Složio bih se da je 150€ malo više za jaknu tih karakteristika, ali ako nemaš drugih opcija i izbora... Ako je ta od 100€ istih tih karakteristika mislim da je to ok cena.

Miroslav1
14.12.2012, 12:57
Ako sam ja dobro video na rukavima jedne i druge jakne, kada se slike uvecaju, stoji izotec 5000 a objasnjenje za to na sajtu pise:

Icetech 5 000

Waterproof and breathable material: 5000mm/5000g/m2/24h. Products made of this fabric protect you from wind and water even in extreme conditions. Breathability of the fabric makes it even more comfortable to stay outdoors.

Mislim da je mozda malo skupo za te pare ali mozda i gresim. Neka ti i drugi daju misljenje. Gde u Skoplju ima da se kupi Icepeak?

Znaci su malo skuplje??,,, ok onda videcu ta sta je 100eura detaljnije, a u Skopje, mislim da ih ima u prodavnice gde ima addidas oprema, sport-m i uste neke druge ne secam se kako se zove ta druga prodavnica.

drma
15.12.2012, 21:11
Da predlozim i domaceg proizvodjaca skijaskih jakni iz okoline Secnja koji uglavnom radi od dermizaxa i 100% se izvozi u EU.Ja sam uzeo jaknu i pantalone i par mojih drugara cena/kvalitet je best buy.nije bas usput i covek generalno sve radi za izvoz i sto je mozda najvaznije moze i po meri da uradi jaknu i pantalone.

singer
16.12.2012, 18:23
Drmo daj neki kontakt tog proizvodjaca i neku sliku tih jakni i pantalona

drma
16.12.2012, 20:41
Mozete mene pozvati na 064 613 6591 pa cu Vam objasniti vezano za jakne i pantalone jer ne mogu dati kontakt proizvodjaca nije bas preterano zainteresovan da masovno prodaje u Srbiji,ali nekoliko komada godisnje moze da odradi.

ibane
16.12.2012, 22:57
A taman su hteli svi forumasi da se uniformisu

drma
17.12.2012, 00:05
Pa i nije lose da kupujemo domaće,a sto se tice jakni moze da ponudi 20-30 jakni i pantalona za nase trziste,sve ostalo izvozi i tamo su cene bas visoke.

ibane
17.12.2012, 00:37
Slazem se sa tobom da treba da kupujemo domace :dziveli:

plageton
17.12.2012, 12:05
@drma

Ako znaš nešto o tom dermizaxu napiši pošto sve što nalazim po netu je na nemačkom.

Koliko okvirno košta jakna-pantalone, šiveno po meri?

Ako govorimo o domaćim proizvođačima,onda mogu da kažem da mi je na Expo-zimu pažnju privukao Srdex (valjda neću da potpadnem pod udar propisa o reklamiranju :)). Na oko, rekao bih da je povoljan odnos kvalitet /cena, a naročito me se dojmio dizajn.

drma
17.12.2012, 12:21
Evo ti link proizvodjaca dermizaxa inace je firma Toray iz Japana http://www.torayentrant.com/dermizax/der_001.html
Jakna ti je 200e pantalone 100e barem sam ja takvu cenu dobio.
Mislim da su Srdex samo kopije koliko sam na sajmu video i glavna fora je sto su original jakne skupe u paropropusnoj tj, vodonepropusnoj membrani...

plageton
18.12.2012, 10:36
Evo ti link proizvodjaca dermizaxa inace je firma Toray iz Japana http://www.torayentrant.com/dermizax/der_001.html
Jakna ti je 200e pantalone 100e barem sam ja takvu cenu dobio.
Mislim da su Srdex samo kopije koliko sam na sajmu video i glavna fora je sto su original jakne skupe u paropropusnoj tj, vodonepropusnoj membrani...
E ovo je je već poučno. ;)

I ja bih rekao da Srdex kopira nečiji dizajn, ali dobro to radi. A nisam te razumeo, na koje originalne jakne misliš da su skupe?

trendo
18.12.2012, 12:39
@Miroslav1 i ibane

Taj Icepeak sam video u Citymol i lepo na sve jakne u deklaracii pise koi icetech ima, 2k, 3k, 5k, ali isto i lepo pise proizvedeno u Kini (kao i sve ostalo) i da dolazi iz Banja Luke.
To pokazuje zasto su realno te jakne i skupe, previse posrednika.
Miroslave, Sofija, Miroslave...

drma
18.12.2012, 12:55
Originalne jakne mislim kod nas recimo Colmar u Uscu ili u radnjama Sportvision ili Intersport na deklaraciji mora da pise uvoznik Jacol doo,Phenix u beosportu...Sto se tice kopija one su odlicno odradjene samo je fora u materijalu.Licenca za Toray materijale npr.dermizax je na godisnjem nivou oko 100 000eur i minimalna narudzbina je 150 000eur vrednosti materijala mozete da im postavite upit na sajtu i da proverite zato su te jakne i skupe.Mnogi poznati svetski proizvodjaci se trude da razviju svoje materijale sa membranom ,ali jos uvek Goretex,Dermizax ili Sympatex su najbolji...

ibane
18.12.2012, 23:41
@Miroslav1 i ibane

Taj Icepeak sam video u Citymol i lepo na sve jakne u deklaracii pise koi icetech ima, 2k, 3k, 5k, ali isto i lepo pise proizvedeno u Kini (kao i sve ostalo) i da dolazi iz Banja Luke.
To pokazuje zasto su realno te jakne i skupe, previse posrednika.
Miroslave, Sofija, Miroslave...

Rece mi drug da ima u slovenija sport bivsi u GTC-u trespass jakne sa 8000 mm za 100-130 eura pa sam hteo to da mu predlozim da pogleda.

Truch2
19.12.2012, 00:13
Ne bih se usudio da kupim domacu jaknu shivenu po meri i jos da za nju dam 100-ak eura, pa koliko god me uveravali da nije Srdex iz Zarkova... Jer nemam poverenja kada neko na Balkanu i okolini pravi Toray, Punta, Crocs, Salomon, itd. A licno sam se uverio zasto ne valja

Truch2
19.12.2012, 00:22
Jos jedna zanimljiva stvar kod waterproof materijala je da mozete sa najobicnijom Nikiwax ili Granger impregnacijom da date materijalu DWR karakteristike. Tj da vam jakna bude kao nova i da bukvalno odbija kapljice, a ne da ih upija....samo je pitanje koliko ce to da traje. Na primer video da nesto slicno rade kod Spyder-a. Cak sam probao na nekim starim stvarima koji su karakteristika obicnog suskavca(citaj sranje) i radi posao neko krace vreme, dok kod ozbiljnih materijala je jos bolje i duze. Na primer Event Scott jakna, koja vec par meseci ima istu nepromocivost kao kada je bila nova, a stara je par godina ( i propustala je ).
I kako sada da verujemo da je neko na Balkanu dao stotine hiljada evra i da zaista ima regularnu licencu za Toray, a nama ce kao da shije ispod tezge :dontknow:
A neke firme koje obrcu milione i prodaju skupu ski opremu, ne rade sa poznatim nepropusnim materijalima, jer im je skupo, nego razvijaju svoje ( cesto i losijih karakteristika) da bi ustedele/zaradile vise... A jos je i kriza :sm006:

ibane
19.12.2012, 00:36
Truch2 to sto spominjes je impregnacija i to je nanosenje sloja hemiske supstance koja pravi izolirajuci sloj i odbija vodu. Ovo drugo sto se spominje - materijali se razlikuju u nacinu tkanja samog materijala pa tu postoji razlika. Kao npr. Gore tex ili Volkl sto koristi nano tehnologiju tak postoje i gore navedeni materijali. Tako da inpregnacija i nacin tkanja materijala ne mogu bas da se uporede.

drma
19.12.2012, 08:26
Impregnacija je lose resenje zato sto samo odbija vodu,a zatvara pore koje omogucuju da materijal dise i dobijas efekat saune tj. preznojis se,sem ako ne stojis u mestu.Gore tex,Dermizax... i da ne nabrajam sve druge "pametne materijale" su jako skupi bas iz tog razloga plus sto je Dermizax i elastican(stretch).ja sam kupio domacu jaknu od dermizaxa i veruj mi vredi svaki dinar jer ta ista jakna je u EU 600-700eur.

sasacg
19.12.2012, 09:29
A ko garantuje da je ta domaca jakna bas od tog materijala?

Ja u te price,iskreno,ne verujem...

drma
19.12.2012, 10:00
Pa uveris se na licu mesta,a inace fabrika sije sve za izvoz po narudzbini i sta pretekne materijala i repromaterijala odradi oko 20 jakni godisnje i proda.svi zadovoljni.Pored ostalog radice jakne za ruski olimpijski tim za olimpijadu 2014 ima cak i uzorke.

sasacg
19.12.2012, 10:29
Kako mislis "uveris se"?

Na koji nacin,pipanjem,citanjem etikete,gledanjem u pasulj...?

Salim se,ali bilo bi fino da je to istina...

drma
19.12.2012, 10:42
Pa vidis deklaracije na trubama materijala,a i imaju i masinu za ispitivanje materijala da sad ne kucam toliko mrzi me.Inace gde god prodje igla sa koncem koja narusi strukturu materijala i membrane ide posebna masina koja greje sve te rupice na mislim 230 stepeni da ne bi voda i vetar prodrli unutra.

akole
19.12.2012, 10:45
Pa vidis deklaracije na trubama materijala,a i imaju i masinu za ispitivanje materijala da sad ne kucam toliko mrzi me.Inace gde god prodje igla sa koncem koja narusi strukturu materijala i membrane ide posebna masina koja greje sve te rupice na mislim 230 stepeni da ne bi voda i vetar prodrli unutra.

Koja firma kod nas šije takve svari.
Mislo sam da sada radi samo Kina :sm022:

drma
19.12.2012, 10:49
vec sam pisao u prethodnim postovima

Da predlozim i domaceg proizvodjaca skijaskih jakni iz okoline Secnja koji uglavnom radi od dermizaxa i 100% se izvozi u EU.Ja sam uzeo jaknu i pantalone i par mojih drugara cena/kvalitet je best buy.nije bas usput i covek generalno sve radi za izvoz i sto je mozda najvaznije moze i po meri da uradi jaknu i pantalone.

ibane
19.12.2012, 23:32
Gde bih mogao da nadjem Vokl jaknu model Supersport? Ovako nesto:

http://www.overstock.com/Sports-Toys/Volkl-Mens-Supersport-Nano-Ski-Jacket/2249460/product.html?SID=1iyu5zmff8qt3&PID=4003003&AID=10654383

Model se ne proizvodi neko vreme, ne znam tacno koliko, ali mozda moze negde da se nadje.

max_serbia
20.12.2012, 00:57
Drugari, nasao sam Colmar jaknu u Trefu jako povoljno (kao imaju jedan broj, i stari model valjda) snizena sa 31990 na 19900.

E sad, ona ima one sve moguce sertifikate: 12000mm waterproof shield, RECCO system, itd..

Ima unutrasnji hologram, i sve ostalo.

Ali nekako bas sumnjam na to da je fejk, jer 34000 din su Colmar jakne sa 5000mm, a sa 12000mm su preko 50 hiljada kolko mi se cini..
Pri tome kao spustena sa 31990, realnije bi bilo da je spustena sa 61990...

Koliko je realno da je jakna original? I da li postoji neki nacin da se to proveri kod nas? Jer je stvarnooo best buy ako nije fejk..

Razmisljao sam da ih pitam da li mogu da je vratim ako mi ne odgovara, i da uzmem i istusiram se u njoj ili tako nesto, pa da vidim rezultate :)

da li na taj neki nacin moze da se proveri?

drma
20.12.2012, 09:21
Drugari, nasao sam Colmar jaknu u Trefu jako povoljno (kao imaju jedan broj, i stari model valjda) snizena sa 31990 na 19900.

E sad, ona ima one sve moguce sertifikate: 12000mm waterproof shield, RECCO system, itd..

Ima unutrasnji hologram, i sve ostalo.

Ali nekako bas sumnjam na to da je fejk, jer 34000 din su Colmar jakne sa 5000mm, a sa 12000mm su preko 50 hiljada kolko mi se cini..
Pri tome kao spustena sa 31990, realnije bi bilo da je spustena sa 61990...

Koliko je realno da je jakna original? I da li postoji neki nacin da se to proveri kod nas? Jer je stvarnooo best buy ako nije fejk..

Razmisljao sam da ih pitam da li mogu da je vratim ako mi ne odgovara, i da uzmem i istusiram se u njoj ili tako nesto, pa da vidim rezultate :)

da li na taj neki nacin moze da se proveri?

Ako je model od pre par godina to je normalna cena vidi samo da li je uvoznik na deklaraciji JaCol d.o.o.

sasacg
20.12.2012, 09:53
Ako je od pre par godina, onda uvoznik mozda nije JaCol, nego Entrix, kako se tada zvala firma

plageton
21.12.2012, 15:38
Kada već govorimo o naprednim materijalima i brendovima koji su razvili sopstvene materijale, više ili manje kvalitetne, onda da pomenemo i nagrađeni koncept zaštite od od ekstremnih spoljnjih uslova koji je razvila firma Keela. Ne znam o kakvim se određeno materijalima radi, ali u suštini reč je o dvoslojnoj tkanini gde na mikronivou prostoji vazdušni međuprostor između slojeva (za koji takođe ne znam baš tačno zbog čega je važan) koji navodno omogućava nešto što se ne može postići klasičnim waterproof/windproof/breathability konceptom.

http://www.keela.co.uk/system-dual-protection

Misk0
21.12.2012, 16:49
Kada već govorimo o naprednim materijalima i brendovima koji su razvili sopstvene materijale, više ili manje kvalitetne, onda da pomenemo i nagrađeni koncept zaštite od od ekstremnih spoljnjih uslova koji je razvila firma Keela. Ne znam o kakvim se određeno materijalima radi, ali u suštini reč je o dvoslojnoj tkanini gde na mikronivou prostoji vazdušni međuprostor između slojeva (za koji takođe ne znam baš tačno zbog čega je važan) koji navodno omogućava nešto što se ne može postići klasičnim waterproof/windproof/breathability konceptom.

http://www.keela.co.uk/system-dual-protection

interesantno, mada ih nisam video nigde i izgleda da ih samo amazon i sama firma prodaju.

Jos jedna firma za koju znam da je dobra za "outdoor" mada ne volim kako siju, nekako vise na tebi, je Paramo (http://www.skijanje.rs/forum/www.paramo.co.uk). Koriste neki Nikwax materijal, ista firma koja pravi specijalne sapune i proofer-e.

IvanQ
21.12.2012, 16:57
Realno, meni je GoreTex nekako najpouzdaniji.

plageton
22.12.2012, 09:56
Mesto je gde se piše o jaknama, ali da iskoristim priliku :), šta mislite čemu služi obuća od goretexa? Logično je pretpostaviti da ima istu namenu kao i bilo koji drugi odevni predmet, ali znamo da goretex i slični materijali nemaju efekta ako je ispo njih neki pamučni sloj, a u patikama ćemo obično imati pamučne (ili vunene) čarape. Služe li goretex patike nečemu? Ili se svodi na običan waterproof?

Truch2
22.12.2012, 13:28
Truch2 to sto spominjes je impregnacija i to je nanosenje sloja hemiske supstance koja pravi izolirajuci sloj i odbija vodu. Ovo drugo sto se spominje - materijali se razlikuju u nacinu tkanja samog materijala pa tu postoji razlika. Kao npr. Gore tex ili Volkl sto koristi nano tehnologiju tak postoje i gore navedeni materijali. Tako da inpregnacija i nacin tkanja materijala ne mogu bas da se uporede.
Znam razliku i znam kako funkcionise. I znam da neke OZBILJNE firme- npr Spyder, koriste slican DWR da bi ustedeli na materijalima.... Kriza, ja vam pricam...:hair:
I kao sto jos neko rece, kako i zasto bih verovao domacoj firmi? Uz sve to sto ste pozitivno napisali o njima, ZNAM da je obavezna kontrola kvaliteta u Balkanskoj industriji vrlo diskutabilna...U svakom slucaju ne bih rizikovao...

ps.
Imao sam i negativna iskustva i sa fakin Gore-Texom, ali i onako mi ne bi verovali, pa nije bitno

Impregnacija je lose resenje zato sto samo odbija vodu,a zatvara pore koje omogucuju da materijal dise i dobijas efekat saune tj. preznojis se,sem ako ne stojis u mestu.Gore tex,Dermizax... i da ne nabrajam sve druge "pametne materijale" su jako skupi bas iz tog razloga plus sto je Dermizax i elastican(stretch).ja sam kupio domacu jaknu od dermizaxa i veruj mi vredi svaki dinar jer ta ista jakna je u EU 600-700eur.
Imas deo odgovora u necijem postu, inace vec sam pisao o tome na forumu ranije i mrzi me opet....kao i o pametnim materijalima.
Ne dobijas efekat saune od Nikwax-a i slicnih proverenih firmi. Mislis da bi neko kao Gore T. dozvolio sebi da ih upropasti neko dovoljno "neproveren", tako sto se zajedno reklamiraju, a Nik zatvara pore?:sm006:
Inace "Bugarski" Toray koji je koristila njihova firma ne mogu da se setim imena Del/Drell/tako nesto ( nekada se prodavala i kod nas), je dosta los....Cak i na jaknama od 20 000mm. Sto ide u prilog mojoj prici.
No, da ne smaram....

Jedino zbog cega bih se uvek i danas, odlucio za Gore Tex ( i ako dugogodisnji marketing radi dobar deo posla) je to sto ne moras da ga pazis kao neke druge materijale...

Formally known as taped seam..

neo031
28.12.2012, 10:45
Da li neko od vas iskusnih ima bar neko iskustvo ili informaciju o Alpine Pro jaknama? Konkretno me interesuje ovaj model (http://www.eshop-alpinepro.cz/alpine-pro/cortina/19416/) a ovde je specifikacija materijala (http://www.alpinepro.cz/en/material/) koje koriste za izradu jakni,pošto vidim da dobro baratate tom terminologijom i da to dosta utiče na kvalite (a i cenu) jakne.
(http://www.alpinepro.cz/en/material/)

macak011
28.12.2012, 11:23
Koliko vidim na sajtu a i na guglu, alpine pro je sponzor ceskog olimpijskog tima 2009 -2012. To je inace njihova jaca sportska firma i znam da se i kod nas prodaju njihovi proizvodi odavno. A i cena od 240e za jaknu ide u prilog tome da je OK. Meni se svidja i cena i jakna i materijal po specifikaciji - dise, ne propusta vetar spolja, a pusta vlagu iznutra, ne zadrzava kapljice vode i sneg spolja... vrlo pristojna jakna. "Od mene jedno veliko DA" :jester: :ok: :sm011:

neo031
28.12.2012, 11:34
Hvala puno na odgovoru :-) Ukoliko uspem da dođem u posed jedne takve (ili neke slične od istog proizvođača ) podeliću utiske sa vama.Inače,pokušala sam u ovoj našoj kasabi po prodavnicama da nađem neku pristojnu jaknu (ne tražim ništa u fulu ),i zaključila sam da kvalitet koji nude,i cene po kojima se prodaju vređaju našu inteligenciju!Možda u BG ili NS može da se nađe nešto ok,ali u manjim mestima je to blagi užas!Bez obzira na cenu,sve izgleda kao da je najgori falš!Tako da,zahvaljujući postovima na ovom forumu koje sam uspela da pročitam za ovo kratko vreme,čini mi se da je jedna ovca manje za šišanje :-D

macak011
28.12.2012, 11:41
Pogledaj oglase, radnje su odavno postale "frizerski" saloni. Mozda intersport (merkator, bgd) ime nesto dobro, a povoljno, nisam bio odavno, pa ne znam.

evo ti oglasi, nije predlog vec samo link ka ostalim jaknama u oglasima - ko zna, mozda i naletis na nesto...

http://www.kupujemprodajem.com/BRUGI-ski-jakna-3889482-oglas.htm?filter_id=6883214

macak011
28.12.2012, 12:05
Ja imam jaknu proizvodjaca Northland, evo vec treca sezona pocinje i prezadovoljan sam. Ako imas mogucnosti, pogledaj i njih, odlican kvalitet za mnogo manje novca (duplo) nego ove napucane, firmirane, kako vec..
Mozes ovde da ih nadjes:

http://www.n-sport.net/active/sr-latin/home/o_nama/brend/detalji/_params/object_id/7202.html

sta imaju u ponudi nemam pojma, ranije je izbor bio super.

sev
28.12.2012, 12:29
Northland je, i po meni, jedan od najboljih proizvođača po odnosu uloženo/dobijeno, ako ne i na samom vrhu u toj kategoriji. I za jakne (i pantalone) i za second lejere i za ostalo...

neo031
28.12.2012, 12:40
Hvala na savetima za Northland.Gledala sam i njihove jakne u N Sportu,ali mi se nekako čini da je kvalitet jakni iz godine u godnu sve lošiji a cene sve jače.Ne mislim samo na ovog proizvođača,nego generalno.Ako se već kupuje regularno u prodavnici,mislim da je najbolje ako može da se nađe neki zalutali model od pre nekoliko godina.Em je jeftinije a garant je i kvalitet bolji.Hvala još jednom na savetima :sm019:

Pejamachine
28.12.2012, 12:42
Moze li mali savjet o kvalitetu ove jakne za skijanje
Znam da je 20k vodonepropusna ali dalje se i ne razumijem bas

http://www.beosport.com/internet-prodaja/proizvodi/11-muska-garderoba/110-ski-jakne/39-spyder/2937-titan-jkt-blk/shl/1/

Grimani
28.12.2012, 12:43
mozda powderroom (http://skijanje.rs/forum/www.powderroominternational.com)ima u trefu...

macak011
28.12.2012, 12:53
evo, ko moze da nadje i uzme, na zescem su popustu:

http://www.onlineshop.northland-pro.com/epages/Northland.sf/de_AT/?ObjectPath=/Shops/Northland/Products/02-04725/SubProducts/02-04725_7

Bisher (449,95) €
Preis 299,95 € :sm019:

skiborder
28.12.2012, 13:22
Moze li mali savjet o kvalitetu ove jakne za skijanje
Znam da je 20k vodonepropusna ali dalje se i ne razumijem bas

http://www.beosport.com/internet-prodaja/proizvodi/11-muska-garderoba/110-ski-jakne/39-spyder/2937-titan-jkt-blk/shl/1/

MOZE,JAKNA SPADA U KVALITETNIJU ROBU PROPUSNOST JAKNE KAZES DA JE 20K ONDA CE TI ZAVRSITI POSAO U NAREDNIH 5,6 GODINA :yay:...POZ MOJ SAVET KUPI NECES POGRESITI...POZ

Grimani
28.12.2012, 13:54
ja sam pre neki dan kupio head vail all mountain (olive/beige/white) jaknu 20 000 propust. dermizax, thermore... 13500rsd ali na popustu(koji ima stalno)11000rsd na 6 mesecnih rata pocevsi od februara sa uplatom...show... u Tref sportu preko administrativne zabrane...jqaknu sma video pre 3 godine i stalno su je povlacili iz prodaje....sad stigla veca velicina i odmah sam uzeo

trendo
28.12.2012, 20:44
inspiriran od macak011 dosao sam do ovog pa ko oce da cita

http://www.northland-pro.com/home/FAQ/Technologie/Funktionwasistdas_ENGLISCH.pdf

moze da sazna vise

Grazer
29.12.2012, 00:46
Ovde (http://www.evo.com/waterproof-ratings-and-breathability-guide.aspx)odlican clanak i sajt s svim objasnjenjima i tabelama da ne dodje vise do zabuna kada se kupuje jakna. Da znate izabrati jaku na osnovu waterproof i breathable karakteristika i sta ti pojmovi znace.
Ima interesentan deo koji kaze da kada se jakna pere ne bi trebalo dodavati sredstvo za impregnaciju posto ono djeluje i iz vana kao i iz nutra pa moze uticati na breathable kvalitet. Savjetuju da posle pranja se koristi sprej. Obavezno sve otvore (rajfeslus) zatvoriti pri pranju

Truch2
30.12.2012, 02:07
Srecna Nova, sve naj itd!!!

:party:
:jester:
Ovaj topic i onako nema smisla...
No resistance to some resistance to moisture
Lepo su napisali vecinu stvari ali jbga za neke :sm023:

nil
30.12.2012, 14:51
Pozdrav svim forumasima,

Hteo bih da kupim jednu jaknu za skijanje u sport visionu sam video jaknu Nordica (tacan model Nordica Nord 10 Ryan jacket)

http://www.sportak.rs/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=133_2_139_70&products_id=1262

zanima me zna li neko nesto o ovoj jakni i da li se isplati uzeti je? Jakna je deklarisana kao skijaska jakna ali znam da ono sto pise nije uvek tacno zato me zanima misljenje iskusnijih skijasa. Isto tako me zanima sta zanci HV10000?

Hvala unapred!!

IvanQ
30.12.2012, 19:12
Jakna je za skijanje definitivno. Materijal je 10k/10k tako da cenim da je sasvim ok. Inace, model je 2010/11 tako da su mogli malo i da spuste cenu.

nil
31.12.2012, 01:24
Probao sam jaknu deluje dobra ali ne znam koliko je topla?
http://www.sportak.rs/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=133_2_139_70&products_id=1273

Ova druga jakna je jeftinija razlika od ove prethodne je u novcu i u toj oznaci hv 5000. JJa se bas ne razumem u to da li bi mogao da mi kazes kolika je razlika izmedju te dve jakne? i da li se isplati uzeti skuplju?

Unapred hvala
Nikola

IvanQ
31.12.2012, 12:23
Pa ona prva ima bolji materijal. Ona je 10k, ova 5k. Da bi razumeo sta to znaci, pogledaj ovaj clanak: http://www.evo.com/waterproof-ratings-and-breathability-guide.aspx

Sto se tice pitanja koliko je jakna topla, mislim da to ne treba da ti bude najbitnije jer uvek mozes da dodas jedan sloj ispod jakne.

dar
01.01.2013, 14:51
Ima li neko neko misljenje o jaknama NORTHLAND

neo031
01.01.2013, 16:29
Ima na predhodnoj strani :-)