Pogledati punu verziju : Elan Amphibio WaveFlex 82/88 XTi Fusion
Ivan Bgd
28.09.2012, 14:33
Da li je neko probao Elan Amphibio WaveFlex 82 (ili 88) XTi Fusion , valjaju li cemu na off-u i drze li na stazi ?
:sm018:
Mene interesuje kako se Elan sada ponasa na ledu...
Nekad nisu bili sjajni po tom pitanju,a da li se nesto promenilo kod ovih novijih skija?
Opet pokrecem ovu temuy da ne bih otvarao novu...
Trebalo bi da uzmem novu opremu,jer sam staru prerastao,odsluzila je svoje za 3 sezone i vise ne mi ne odgovara...
Poprilicno sam gabaritan :dontknow: 198cm,105-110kg i skijam prilicno agresivno,vise siroke zavoje nego cik0cak,u prinicpu samo na stazi...
Glavni kanditati za davanje para su sledeci:
Fischer Progressor 900 i
Elan Amphibio Waveflex 82/88 ili Amphibio Waveflex 14
Razmisljao sam eventualno i o:
Volkl RTM84
Atomic D2VF82
Malo me kod Elanovih skija brine drzsanje na ledu,sto sam gore vec pitao...Progressor je nekako najblizi kupovini,ali bih ipak cuo jos koje misljenje
tebi treba elan 1010 alu 190 cm i p18 look ili px15
kakvi progresori, talasi i ostale trice i kucine
da pomognem u izboru, elan zvuci ok....jugoslavijo, jugoslavijo :P
http://www.epicski.com/t/109901/amphibio-another-innovative-design-from-elan-skis#post_1426943
tebi treba elan 1010 alu 190 cm i p18 look ili px15
kakvi progresori, talasi i ostale trice i kucine
hahaha ocekivao sam da ce biti predloga za "lopate" :-)
nikad nisam probao nista slicno,ali mi nekako ne deluju 100% odgovarajuce za non stop voznju po stazi...ne znam,mozda gresim
da pomognem u izboru, elan zvuci ok....jugoslavijo, jugoslavijo :P
http://www.epicski.com/t/109901/amphibio-another-innovative-design-from-elan-skis#post_1426943
kakva je situacija sa ledenim plocama i ponasanje pri takvoj voznji?
kakva je situacija sa ledenim plocama i ponasanje pri takvoj voznji?
Iz licnog iskustva nemam sta da kazem ali ovi moji sto furaju elan a ima i devojaka ne zale se ili ne smeju da se zale.
Elan je navodno prije 4 - 5 sezona promijenio dobavljača rubnika. Imao sam priliku svojevremeno voziti čitavu zimu prvu seriju Speedwave 12 i rubnici su bili loši, a nakon par sezona sam 7 dana vozio Race SL i rubnici su i 7-mi dan bili savršeni. Siguran sam da su problem riješili.
Sasacg, jesi li siguran za Progressor 900, tj. da li si ga probao? Ja jesam i to je previše skije za mene i moje noge. 800 je zakon.
mislis zbog tezine i krutosti skije da je mozda 800 bolji izbor?
nisam ga probao,ali mislim da imam dovoljno snage u nogama da ga savladam (trenutno bas i ne,jer zbog povrede ledja lezim skoro mesec dana,ali kad se vratim teretani...). razmisljao sam i o 800, upravo citajuci sta stw ti i joj neko napisali za ova dva modela...zbog svoje kilaze i malo agresivnijeg nacina skijanja sam i razmatrao 900...
nisam ga probao,ali mislim da imam dovoljno snage u nogama da ga savladam ...
Mene bi i sama pomisao da treba skiju da savladavam navela na to da ne poželim da na nju ikad stanem. Meni je Progressor 800 u dužini 175cm legao kako treba, tj. da skijam u svim uslovima i svim brzinama, a da nisam svjestan da pod nogama imam skije. Kud ja okom, skija skokom. A imam 202 cm dužine (dok ležim) i 95 kg žive vage.
dzoninho
31.10.2012, 09:42
Moj najbolji drug ima 82 XTi, vozio sam ih prosle god jedan dan na Jahorini, i skija može da se vozi svuda. Drži lepo i na ledu... Mada mislim da bi 88 bio bolji izbor a takođe se slažem sa Stevom za 800 pre nego 900. Mada ne znam zašto ali u gore navedenoj ponudi koji si rekao, ja bih uzeo RTM 84 :)
Sto se RTM84 tice skija je fenomenalna, probao sam je na kopu prosle godine i posle toga skijao jos jedan dan-svidela mi se, medjutim prosle nedelje sam skijao 6 dana na kaprunu i odusevio se sa njom na tvrdoj i na razrovanoj stazi. Skija fantasticno drzi, lagana je a cvrsta i veoma brza, upravljiva i okretna, znatno manje teska od ranijih volkl skija u toj kategoriji (serija ac), a sto se kvaliteta rubnika kod volkl-a tice provereno na racetiger sl dve sezone bez ostrenja sto bi valjda govorilo o kvalitetu. Za svaku preporuku.
vidim da rtm ima odlicne ocene na testovina,mada mi vise znaci ova tvoja preporuka iz prve ruke :-)
@stekan nisi ni ti za bacanje sto se gabarita tice ;-) ako je tebi legla 800,nema razloga da meni ne odgovara
...kakvi progresori, talasi i ostale trice i kucine
:yay::sm019::sm017::bootyshak
jednom kad probas lopate nema nazad uskim skijama
ja jedino vatru potpalit mogu pod uslovom da imaju drveno jezgro
ne vidim ni jednu drugu pametnu funkciju istima....davno prevazidjeno
znaci svi vi "lopatari" , tvrdite :) da su siroke skije u prednosti nad standardnim strukom,cak i u nonstop voznji on-piste? razumem da su allmountain u prednosti kod povremenih izleta van staze,cak i kod razrovarenih staza,napadalog snega po istim,ali kod skijanja na tvrdim,uredjenim,cesto stazama gde ima masu ledenih ploca,tu ne kapiram njihovu prednost... :dontknow::dontknow:
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.