PDA

Pogledati punu verziju : Flex index

Max
19.08.2012, 12:20
Za narednu sezonu planiram kupovinu novih pancerica. Kako trenutno stvari stoje, mogu da biram izmedju salomona i nordice, odnosno njih sam najvise vidjao po nasim prodavnicama a da su cene prihvatljive. Interesuje me da li je velika razlika u tvrdoci ovih proizvodjaca sa istom vrednosti flexa? Modele jos nisam precizirao, ali budzet je do 150 e

dejan
19.08.2012, 12:31
Razlika je velika, imao sam i jedne i druge. Detaljnije ces se informisati ako pregledas postova sa ovom temom, ima ih.

stekan
19.08.2012, 12:34
Salomon vozim godinama, a Nordiku sam samo probavao. Moj utisak je da flex 110 kod Salomona odgovara flexu 140 kod Nordike.

Max
19.08.2012, 12:45
Ta informacija mi je i najbitnija. Stara nordica je flex 80 a posto hocu nesto tvrdju pancericu znaci da gledam salomon od 80-90. Hvala :ok:

Grazer
19.08.2012, 20:30
Salomon ima daleko jaci flex tj tvrdja je nego nordica. Nosio sam obe i pricam iz iskustva. Nordica mi je bila premekana pa sam presao na salomon

gevara
19.08.2012, 20:42
Ne vidim razlog da "bježiš" od "Nordica"-e.

wlad
19.08.2012, 22:47
Nema razloga ;), ako ti njihov (Nordikin) kalup odgovara onda samo uzmi cipelu sa većim indexom (tvrđu).. Naravno zavisi i od modela / godišta pošto menjaju nijanse za isti model tokom godina..

Max
20.08.2012, 02:16
Naravno da ne bezim od nordike. Lepo je sluzila nekih 6-7 sezona ili barem 70 dana skijanja ali mi je vremenom postala nesto tesnija. Sada biram ponovo pancerice pa imaju jednak status. Pre pauze sredinom devedesetih sam i ja vozio salomon koji mi je u secanju ostao kao maltene savrsen a kasnije mali. Nemam predrasuda ni prema ostalim proizvodjacima pancerica ali nisam bas u mogucnosti da probam mnogo njihovih modela. Beosport trenutno ima u plateznoj kategoriji odgovarajuce pancerice a nordica je maltene opste rasprostranjena. Moram da pocnem od nekih opstih tacaka da trazim pa posle dolazim na dalje konsultacije. :sm011: