Pogledati punu verziju : Speedwave 14
Pozdrav svima, kako nam se bliži skijaška sezona:yay:
razmišljam da kupim gore pomenute skije. 270e nove. E sad, naravno dilema:
Da li je to ok cena za tu skiju?
Naucio sam da skijam još kao klinac a od 2007 imam 10-12 skijaških dana po sezoni. Stavljam se u grupu srednji sa elementima naprednog ( dok drže noge).
Kakva je to skija? Plaši me malo dualTi. Da nisu tvrde za mene.
Gde se nalaze u odnosu na Sl pro i SLX.
Sl pro sam vozio i da imam para to bi bio moj izbor ali...
Svaka pomoć je dobro došla
Vozio sam ih prije nekoliko godina jednu sezonu (prvu verziju) i bio sam prezadovoljan. Jesu teške u rukama zbog duplog metala, ali ne i pod nogama. Naravno, nisu za početnike i neiskusnije rekreativce.
Imaj u vidu da im je radijus veći od radijusa SL-a, tako da je i ponašanje na stazi drugačije. Što bi neki skijaši rekli: 14-ka je više veleslalomska skija. Onaj natpis sa radijusom od 10 do 16 (ili tako nekako) zanemari. Čisti marketing.
Nemam iskustva sa Pro verzijom SL-a, ali sam imao Race SL Waveflex jednu sezonu. Ubava skija. Teško je reći koja je bolja. Na SL sam testirao izdržljivost koljena u (relativno) sitnom vijuganju, a sa 14-kom sam jurcao bez granica. Mislim da je 14-ka univerzalnija po pitanju načina skijanja i vrste snijega (tj. bolja na razrovanoj stazi).
270 EUR je izuzetno korektna cijena za nove skije.
testirao sam slx i 14cu po pola dana mozda. slx znatno vise umara i trazi dosta vise rada, dok je 14ca vise za opusteno jurcanje u sirim zavojima... takodje mislim da je cena korektna, ali bih uzeo u obzir i amphibio 14cu ako nije mnogo skuplja, jer sa njom je tek jurcanje bez granica... sve u svemu ako provodis 10-12 dana na planini i nemas potrebu da konstantno brzo vijugas mislim da nema greske sa bilo kojom 14com...
Hvala obojici na pomoći,
14 je baš dosta skuplji, a ovo je model iz 2009.Poslednja serija speedwave.
Ubedili ste me i ohrabrili, makar klecala kolena. Širi zavoji su ono što volim tako da mi i to odgovara.Uzeću ih u ponedeljak.
Ove godine na elanovom testu sam vozio skoro sve modele i najbolje sam se snašao sa Sl pro ujutro i Amphibio78ti kasnije kad je staza popustila.
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.