Prijavite se

Pogledati punu verziju : trazi se turno vez

trendo
10.05.2012, 00:43
Kao sto sam naslov kaze, trazi se turno vez sa sirokim kocnicama
po mogucnosti da je malo cvrsci, da ne kazem sa alpskim karekteristikama,
kao sto su marker duke ili baron, L verzija i naravno koriscen.
Ako ga neko poklanja rado cu ga prihvatiti ali spreman sam i za nadoknadu.
Prihvacam sugestije , pomoc ili upute gde da vidim, potrazim, nadzem a u obzir dolazi i daleka Amerika.
Unapred zahvalan svim dobronamernih ljudi (ili kako se vec ispravno kaze)

Flexon
10.05.2012, 17:14
ako je budzet u pitanju ja bih probao sa alpine trakkerom http://www.backcountry.com/backcountry-access-alpine-trekker-adaptors
seth morrison vec godinama iskljucivo skija sa istima sto znaci da su upotrebljivi
prednost ove naprave je da moze da se koristi postojeci setup...
po mom misljenju tesko je naci dobar polovan turni vez naravno da ih ima ali isto tako mozes da dobijes nesto sto je vec davno ispustilo dusu
ako budzet nije pitanje onda baron ili duke ili pak salomon/atomic kad izadje na jesen

trakker nije najelegantnija naprava ali ima dvije dobre strane lagan je za popraviti sa minimalnim sretstvima na licu mjsta ili sto bi rekli rus svabo i ceh "on the face of the place"
druga stvar je put na dole je bez kompromisa sa pravim vezom

http://www.youtube.com/watch?v=_MC_4dQOPYM
http://www.youtube.com/watch?v=WaIfFdbrHTA&feature=relmfu
evo ovdje se moze malo vidjeti kako radi za one koi ne znaju

trendo
10.05.2012, 22:16
Znao sam da u tu Ameriku cuda ima
Kako za ovo ja nisam znao ranije?
verovatno zato sto nisam ni pitao

No, da budzet je u pitanju, inace ne bih se razmisljao oko tog baron/duke
a ovaj trakker je skoro pa idealno resenje posle baron/duke
jedino sto sam nasao najeftiniju varijantu od oko 100$ plus kranpone od oko 60$
no to je za novo, a polovno??? bar ja nisam nista uspeo da nadzem.

U svako slucaju ovo je dobra opcija
(posebno sto Seth Morrison to koristi, ali o tome cemo drugi put)

Potrega ide dalje, a ovaj trakker se uzima kao velika ozbiljna opcija.

wlad
10.05.2012, 23:06
Ja imam Marker Duke i on je sjajan vez. Prvo to je vez za alpsko skijanje (i to solidan 100%) pa tek onda i za turno skijanje. Sad, ima jednu manu koja nije problem ako uglavnom skijaš a ne ideš u ture (kao ja) - to je da ne može da se "zaključa" vez bez skidanja cipela.

Naime, "profi" turno vezovi su pomalo slabašni za alpsko skijanje ali zato su lagani i imaju taj jedan veoma važan parametar da se turni vez zaključa/otključa a da se ne otkopčava vez / ne skida cipela. Na tim vezovima ima "hepek" koji se štapom pritisne i zaključa/otključa turni mod.

A zašto je to važno - pa npr. sa Dukeom kada krenem u turu sve je OK, ali ako dođem donekle i treba da dignem skiju i okrenem je za 180 stepeni to je jako teško pošto je u turnom modu i skija je zakačena samo na vrhu cipele, digneš nogu u vis a skija se iskrivi i stoji vertikalno - npr. E sad da otkačiš obe cipele i zaključaš vez - onda možeš i "pešice" da se okreneš ;). Da mogu to da odradim štapom bilo bi elegantnije 100%. Tako se meni jednom desilo i da u okretanju u snegu od 2m zapne skija i prevrnem se na leđa i upadnem u rupu pored jelke :D, dok sam se iskobrljao iz rupe i iskopao iz 2m snega i namestio skije/vez to je bila prava avantura :sm021:

E sad, za poneki izlet kao što to ja radim Duke je vez san snova, ali da idem češće u ture gledao bi neki vez sa tim fičerom za zaključavanje jer to jeste zaista korisna stvar.

Flexon
11.05.2012, 02:05
uvijek imaju neki kompromisi ali za sada mi se cini da je duke jos uvijek vez sa najmanje kompromisa (barem dok ne izadju salomon i tyrolia)
onaj ko ide na daleke ture i cesto za njega je dunafit ili plum ili nesto u tom fazonu ali na tvrdoj stazi nek ti je bog na pomoci ako imas dynafit, duke barem nije kompromis na putu dole
ali trakker je skroz dobra opcija, samo treba dobro da se odrzava

macak011
11.05.2012, 10:09
Tako se meni jednom desilo i da u okretanju u snegu od 2m zapne skija i prevrnem se na leđa i upadnem u rupu pored jelke :D, dok sam se iskobrljao iz rupe i iskopao iz 2m snega i namestio skije/vez to je bila prava avantura :sm021:

:sm023:
Meni se ovo obavezno desi bar jednom u sezoni i to odma' pored staze kad idem u "kabinet", a kako imam 100+ kila svi me nesto "gledaju", a ja crkavam od smeha !!! :glavaozid :sm022:

trendo
11.05.2012, 17:42
Ture na koje bih ja isao su za sada iskljucivo MK planine i to tamo gde nema centre i jos manje ljudi, a cilj bi bio popeti vrh i spust do podnozja planine, a za to treba dobar vez.
Taj trakker je stvarno dobra opcija (naravno ako vec imas odgovarajuci alpski vez), mada kao sto sam i vec rekao baron/duke je bolja ali i duplo skuplja.
No s' obzirom da ce meni trebati vez sa sirokim kocnicama i plus trakker, kada se sve stavi na kantar mozda je bolje baron/duke, ali naravno tu je faktor budzet.
Zbog toga sam i zatrazio pomoc ako neko nesto i negde sazna sa odgovarajucom cenom, molim postujte izvor ili link gde to ima, i kao sto sam i reko u obzir dolazi i Amerika.

Flexon
11.05.2012, 20:53
ovo kod conrada uopste nije losa cijena
http://www.sport-conrad.com/page/product-detail/__/shop/prod/20241
ili pak ovo preko bare
http://www.shopkirkwood.com/2012-Marker-Duke-16-Binding_p_2531.html

trendo
11.05.2012, 22:54
E moj Flexone odavno ja merkam taj sport-conard, posebno ako se pazari u paketu.
Ali ipak to je novo ili tacnije jednomesecna zarada, zato i trazim polovno.

Ali sticicu ja jednog dana u tu Ameriku...

wlad
11.05.2012, 22:55
SportConrad daje još nešto nižu cenu kada ide paket skija+vez (nije relevantno za ovu temu - ali samo pominjem). Još jedan detalj, ako imate nekoga npr. u CH (van EU) SportConrad odbija PDV u startu na fakturi i ne naplaćuje ga :).
(tako sam ja platio taj isti Duke 239EUR - Nemački PDV)

Flexon
11.05.2012, 23:42
ja ne znam zasto ali ovdje su cijene vezova katastrofalne ove godine
osim look px koi se mogu naci povoljno
a sto se polovnog tice proci ces nesto jeftinije ali macka u dzaku
i taj sto ga prodaje prodaje ga zato sto hoce da zamjeni
a ima razloga sto hoce da zamjeni
sa ove strane bare su ti turni uglavnom izrabljeni do bola

Flexon
13.05.2012, 14:04
http://www.tetongravity.com/forums/showthread.php/244131-Marker-Dukes-199

ovo izgleda kao odlicna ponuda sigurno je do sada prodato ali vrijedi nazvati
usput ovdje sve radi nedeljom tako da mozes nazvati i danas

ovo nije lose mantra duke MALI VEZ (neznam koliko je to za balkanske noge cini mi se da ide do 320 i nesto mm ako se ne varam) i koze za 300 ovo treba pogledati ima da ode odma skije mogu pregurat jos sezonu ili dvije bez problema
a mantra bi se ubila da se eksploatisu proljetni ostatci pod uslovom da se mozes ugurati u mali duke
http://www.tetongravity.com/forums/showthread.php/244163-FS-Volkl-Mantras-177-Dukes-Salomon-Falcon-CS

sto se velicina tice da mozes da se orijentises
mali duke 265mm-325mm
veliki 305mm-365mm

trendo
13.05.2012, 20:02
sto se velicina tice da mozes da se orijentises
mali duke 265mm-325mm
veliki 305mm-365mm

mislim da sam napisao l-xl
znaci veliki

p.s. daleko je amerika da ja zovem :) ali imam prijatelja u new jersey
pa mi on americka veza

Flexon
13.05.2012, 20:43
probao sam ja da nazovem ali izgleda u liberalnom seattle-u se ne radi nedeljom vidjecu sutra

trendo
02.11.2012, 17:05
Nasao sam komplet skije, turno vez, nove koze i turno cipele za 160Eura, naravno polovno osim koze.
Od toga skije su za baciti, cipele su mi male, ali ako imam srece mogao bih ih prodati za oko 40-50 eura i ostaju vez i koze.
Vez je Diamir Fritschi Freeride verovatno iz '05-'06 din 4-12 i u dobrom stanju.
Sta mislite o tom vezu i cena???

range
05.11.2012, 14:17
Odlican je vez. A koze su skrojene ili skroz nove?

trendo
05.11.2012, 16:59
A koze su skrojene ili skroz nove?

Nisam obratio paznju na to, odnosno to su dva para koze jedne upotreblene a jedne nove pa valjda te nove nisu krojene, a vidis nisam proverio duzinu koze.
Vise me je interesirao vez, pa sam na njega vise obratio paznju.
Naime vez je ML, odnosno do 335mm i jos 5mm do znaka stop.
Na zvanicnom sajtu pise da je ML do 335mm, no svejedno moje cipele su 345mm u dzonu, ali tu su stare koje su 335mm
Pa sad taj vez sa stare sipele, za pristoju cenu, ili traziti odgovarajuci vez za aktuelne cipele,
a opet cena od 160 evra za komplet koi ima neupotrebljive daske i cipele koje bih morao prodavati, nekako mi nije ceif

trendo
10.05.2013, 01:25
Ja sam nabavio svog Barona
http://www.o2gearshop.com/catalog/product_info.php?cPath=1&language=en&currency=USD&products_id=42470&utm_source=Shopping.com&utm_medium=Marker&utm_campaign=CSE&utm_term=2012-Marker-Baron-Bindings---Large---110mm&zmam=55982562&zmas=1&zmac=13&zmap=42470
Sad ostaje jos koze, ali ima toga u Sofiju ili Sofiji, kako se vec pravilno kaze, u costum varijanti.
Bolje receno pripreme za narednu sezonu su u punom teku