Pogledati punu verziju : Fischer RC4 world cup SL FIS 2012
ledenjak
12.03.2012, 19:40
Aktuelni model Svetskog kupa.
Race code
165cm WC FIS
Race ploca Medium
Fischer RD 8-18
Vozena 10 dana, bez ikakvih ostecenja kako gornje strane tako i podloge. Full race podloga u fabrici uradjena za trku, ivice nisu dirane, skija trenutno napeglana.
Cena: 450eura
Info na: petkomi@gmail.com
Bata Bane
14.03.2012, 17:17
prava skija nema sta:ok:
prelepa :) krecu mi sline
milan.psc
16.03.2012, 16:47
i cena je pomračenje,nema šta.
http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?t=5474
macak011
16.03.2012, 17:07
i cena je pomračenje,nema šta.
http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?t=5474
Al' njegove su iz Fischer slalom race department, imaju i race-code, to je stepenica iznad tvojih WC, a plus su tvoje junior skije, zar ne..? :dontknow:
Al' njegove su iz Fischer slalom race department, imaju i race-code, to je stepenica iznad tvojih WC, a plus su tvoje junior skije, zar ne..? :dontknow:
Tako je, njegove su junior GS skije......Ali i ove nisu baš jeftine...:sm011:
koliko para toliko muzike
cijena jeste masna nije da nije
ali samo vezovi brat bratu vrijede 200
recimo za 17 klasa bolje od one tigraste ajkule od 350 krvnih zrnaca
ko je u tom fazonu tesko moze bolje naravno 400 bi bila fer ponuda
macak011
17.03.2012, 07:55
Jesu vala 100x bolje od onih, potpuno si u pravu.. :D
ledenjak
17.03.2012, 12:23
koliko para toliko muzike
cijena jeste masna nije da nije
ali samo vezovi brat bratu vrijede 200
recimo za 17 klasa bolje od one tigraste ajkule od 350 krvnih zrnaca
ko je u tom fazonu tesko moze bolje naravno 400 bi bila fer ponuda
I ovo je fer ponuda imajuci u vidu trzisnu cenu i kvalitet skije i veza ali sa ozbiljnim interesentom mogu jos vise fer odigrati.
dali te skije vrijede tih para vrijede sigurno, ali isto tako se te skije barm koliko ja znam ne uzimaju u prodavnici barem ne ovdje
nego se dobiju od nekoga ko znacovjeka koi zna covjeka ciji brat od tetke poznaje nekog ko skija za fisher
obicno se dobiju za bagatelu ili djaba pa bi bio fer da i kolektiv dobije fer ponudu
i usput ova skija nije za svakoga ko ne zna da skija nek ni ne gleda
ledenjak
17.03.2012, 15:39
Skija u kompletu kupljena u Sloveniji http://www.vita.si/ . Porucena u martu a stigla u junu 2011.godine pravo iz fabrike. Race code je registrovan u fabrici i na Fischer sajtu na moje ime. Vozena svega 10 dana zbog poslovnih obaveza. Mozes kontaktirati slovence i proveriti informacije i punu cenu skije.
funyrace
17.03.2012, 17:02
Skija u kompletu kupljena u Sloveniji http://www.vita.si/ . Porucena u martu a stigla u junu 2011.godine pravo iz fabrike. Race code je registrovan u fabrici i na Fischer sajtu na moje ime. Vozena svega 10 dana zbog poslovnih obaveza. Mozes kontaktirati slovence i proveriti informacije i punu cenu skije.
Šta tu imaš provjeravati ko ima pare bujrum nema greške cijena više nego fer za ovo.
Dobro kad smo več kod fer cene (i kod firme Vita Trebnje).... avgusta 2010 sam uzeo FIS skiju Fischer RC 4 WC GS sa Z17 vezom iz sezone 2009/2010.....za cenu 240 €, prošle godine isto u avgustu uzeo junior variantu te iste skije ali iz sezone 2010/2011 za sina za cenu 210 €...toliko o fer cenama....govora je naravno o novim novcatim skijama sa 0 danima na snegu...
ledenjak
17.03.2012, 20:07
GS su bile daske sa plocom 99eura stariji modeli, ali GS!
:sm006::sm006::sm006:400 dolara razlika u cijeni izmedju sl i gs:sm006::sm006:
Ne može se porediti junior GS, kojoj se jasno vide tragovi korišćenja i ova zaista mrak skija. Nisam upućen u cene skija u okruženju al kad odem u radnje po Beogradu (da ne pominjem koje, svi ih znamo) nije mi dobro od cena. Tako da ako je vlasnik ovih skija spreman na dogovor mislim da se može pazariti extra skija za pristojne pare. E sad sto mu to dođe pola fiat punta iz '94....
macak011
20.03.2012, 23:10
ma ljudi ovo je po mom misljenju bolesno dobra skija, ali samo za one koji imaju znanje, kondiciju, jake noge i voze prebrzo. Ovaj vez je prejak za nekoga ko opusteno skija, na nju se ne staje bez flexa 120, a rodjena je za zaledjene staze - u stvari bas za LED...sve u svemu mrakacha. Nek je sa srecom prodaja.
macak011
26.03.2012, 19:50
I ovo je fer ponuda imajuci u vidu trzisnu cenu i kvalitet skije i veza ali sa ozbiljnim interesentom mogu jos vise fer odigrati.
Druze, znam da imas ponudu za 400e, a tvoja pocetna cena je 450e.
Molim te, objasni nam sta znaci ovo: "sa ozbiljnim interesentom mogu jos vise fer odigrati" ? Da li ova recenica znaci da bi dao skiju ne ispod 430e, ili 420e ili mozda ne ispod 400e? :confused:
ma ljudi ovo je po mom misljenju bolesno dobra skija, ali samo za one koji imaju znanje, kondiciju, jake noge i voze prebrzo. Ovaj vez je prejak za nekoga ko opusteno skija, na nju se ne staje bez flexa 120, a rodjena je za zaledjene staze - u stvari bas za LED...sve u svemu mrakacha. Nek je sa srecom prodaja.
Za mene, misliš, a? :ski:
ledenjak
26.03.2012, 22:02
Kakve sam sve ponude ljudi dobio trebalo bi mi par sati da vam napisem, kakve kombinacije i trampe, toga na svetskoj berzi nema. Ako je neko mislio da 450 treba da ide na pola pa cenkanje kao kad se kupuje yugo onda je pogresio pricu. Skija u kompletu je 450eura + swix pluta za poliranje i stap holmenkol trening voska (150g crveni). Ko zna o kojoj skiji i vezu je rec zna da je cena vise nego povoljna. I da ponovim skija nije kupljena u nekom trening centru, nije iz test price vec kupljena potpuno nova u Viti.
macak011
26.03.2012, 22:09
@jopopo
ne znam koju ces pre, dal RC4, dal ovu skiju iz potpisa.. :D
A ja zonska liga, samo kupujem tarabe... :D
macak011
26.03.2012, 22:16
Kakve sam sve ponude ljudi dobio trebalo bi mi par sati da vam napisem, kakve kombinacije i trampe, toga na svetskoj berzi nema. Ako je neko mislio da 450 treba da ide na pola pa cenkanje kao kad se kupuje yugo onda je pogresio pricu. Skija u kompletu je 450eura + swix pluta za poliranje i stap holmenkol trening voska (150g crveni). Ko zna o kojoj skiji i vezu je rec zna da je cena vise nego povoljna. I da ponovim skija nije kupljena u nekom trening centru, nije iz test price vec kupljena potpuno nova u Viti.
Ma sve je to super, nekom ne treba vosak i pluta vec samo skija. A ja sam razumeo da je pocetna cena 450e i da moze da ide nizbrdo, al' izgleda da od toga nema nista..?
A to dal' je 450e povoljno ili nije i gde je i kako kupljena je sada nebitno jer je 450e tvoja pocetna cena za ovu skiju. Dakle, kad si rekao da bi sa ozbiljnim kupcem jos vise fer odigrao, to znaci da bi taj za 450e dobio extra vosak i plutu, ali od spustanja cene nema nista, ako sam dobro razumeo? ?Ne znam posto je vosak i posto je pluta, al' pitam: jel moze skija bez voska i plute za 400e? Ako moze, mislim da mozda imas ozbiljnog interesenta koji ako cita ovo ce sigurno da se javi...
ledenjak
26.03.2012, 22:36
A mozda sam trebao da stavim 500eu pa da se nadjemo na 450eu??? Jbg ako se i ne proda nece se pokvariti.
Meni takodje nije jasna onda ta recenica: da sa ozbiljnim kupcem moze jos vise fer da se odigra :dontknow: mozda je stvarno rec o famoznom vosku :sm022:
Skija vredi,dobra je....ali kako dokazati da je stvarno vozena samo 10 dana..... Polovno je polovno, a kad vec toliko pricas da je registrovana na tvoje ime, imas li kakav racun da posvjedoci o svemu?
macak011
26.03.2012, 22:52
A mozda sam trebao da stavim 500eu pa da se nadjemo na 450eu??? Jbg ako se i ne proda nece se pokvariti.
Ma nije u tome stvar, mogo si ti da stavis i svih 1000e vec si uneo zabunu kad si rekao da je skija 450e, a da mozes jos vise fer da odigras... Kod mene u mom selu kad tako kazes to znaci da moze da ide jeftinije, dakle 440, 430, 420, itd, bez dodatne sminke (vosak i to), znaci klot skija. :dontknow:
Nema veze, nego da se ne palimo bez veze... Skija je 450e plus vosak i pluta, kolko grama, nem pojma... Ajd, pa kao sto rekoh, srecna prodaja. :ok:
Da ne bude zabune, ne gledam za sebe vec za drugara, imam ja vec dve fiserice, ovu dole i jednu sc pro od 165, 2010 vozenu bukvalno dva vikenda, meni ne treba... Jos ako se pelcujem na bucku od 88mm, ostadose one u garazi... :D
ledenjak
26.03.2012, 22:58
Meni takodje nije jasna onda ta recenica: da sa ozbiljnim kupcem moze jos vise fer da se odigra :dontknow: mozda je stvarno rec o famoznom vosku :sm022:
Skija vredi,dobra je....ali kako dokazati da je stvarno vozena samo 10 dana..... Polovno je polovno, a kad vec toliko pricas da je registrovana na tvoje ime, imas li kakav racun da posvjedoci o svemu?
Imam i predracun i racun!
http://www.fischersports.com/en/Alpine/RACE-CODE/RACE-CODE
Sa race codom imas mogucnost logovanja.
Imam i predracun i racun!
http://www.fischersports.com/en/Alpine/RACE-CODE/RACE-CODE
Sa race codom imas mogucnost logovanja.
Sad probah, nece nikako da se uloguje? Koji je race code?
Predpostavljam da je covjek mislio vise u principu "on the face of the place" ljudi smo dogovoricemo se
A ne da spusta cijenu svakome ko upita....
ledenjak
26.03.2012, 23:09
Sad probah, nece nikako da se uloguje? Koji je race code?
Kupis skiju i dobijes
ledenjak
26.03.2012, 23:10
Predpostavljam da je covjek mislio vise u principu "on the face of the place" ljudi smo dogovoricemo se
Razuman covek...
macak011
26.03.2012, 23:18
Ja sam, mozda krivo, ne znam, "informiran" da je dobio ponudu za 4 glave, ali skija ni makac sa 4.5... Dakle 4 glave za rc4 klot, bez voskova, plute, raznih pomagala i pomada za suncanje, itd... Nisam licno ja nudio, pa ne znam radnju fabule, ali je adut bilo "fer odigravanje" al' fakat, dzaba, nista od toga... Mozda iza kulisa, ne kazem...
Nebitno, evo covek me sad upita za dynastar 165 wc speed omeglass slant nose 2012, ganc nov, bez vezova, dal' moze onaj PX12 na njega. Inace, nasli smo i tu dasku, 3.5 glave pocetna cena bez vezova. Meni, koji sam nalozen na fiser racunica jasna - dynastar bez razmisljanja u ovom slucaju. Eto, pa ko voli, gugl srch... :sm011:
Inace, bio i do Gore, tamo je oko 50k din nov novcat fiser, ima i' raznih, spustani sa 80k i kusur... :D
macak011
26.03.2012, 23:42
Razuman covek...
E, znaci ipak ima neke sanse! Eto, super, vredi pregovarati! Ajmo kupciiiii! Ovo je bre raritet ljudi, kad vam kazem, ovo je samo spolja isto ofarbano kao ono sto mi smrtnici vozimo, sve ostalo je nebo i zemlja.. :ok:
Ajd' pa srecna prodaja u svakom slucaju... :sm017:
Macak kralju :yay: znaci kad budem menjao auto uzimam te za pregovraca (valjda se bar malo razumes u Honde acc :sm021:)
Salu na stranu Ledenjak,tvoja roba tvoja stvar ali formulisi oglas i napisi cenu FIKSNO ... jura + poklon - bez zamena i sl. Ovako dajes neke izjave ljudi se izcimaju a posle peres ruke ,malo bzvz i neozbiljno.
:cug:
macak011
26.03.2012, 23:45
Vidi Miki, vozim hondu, al ima dva tocka manje od te tvoje - duplo manje se razumem! :D
http://www.cbc.rs/images/smilies/hahaha.gif posed H dvotockas je dovoljna kvalifikacija,smatraj se vrbovanim pregovaracem !
:dziveli:
macak011
27.03.2012, 00:03
http://www.cbc.rs/images/smilies/hahaha.gif posed H dvotockas je dovoljna kvalifikacija,smatraj se vrbovanim pregovaracem !
10 cevapa kod Cice uz to pivo, pa da pricamo! :cug:
Jel fixno 10 ili moze 9 cevapa i salata :sm021:
Ma placam 20 kad se vidimo! jbt evo valjam se vec pola sata tvojim mesetarskim doskocicama u oglasima a onaj sa tigrastim skijama ... kad se ne ugusih citajuci http://www.cbc.rs/images/smilies/smile_rofl.gif
Izvinjavam se za off brisit slobodno malo smo se salili ;)
macak011
27.03.2012, 00:30
tigraste skije - ma to Flexon, garant! :D
Taj oglas :) ti, Sapa i Flexon u glavnim ulogama ...
Ja sam stvarno bio ozbiljan kupac za ovu skiju, ali covek definitivno nece da pregovara. Elem, poslao sam mail Viti d.o.o. i dobio info da sa popustom ova skija nova, iz radnje, dakle nova!!!!! kosta cca 530 eur i to sve sa vezom. Tako da cena od 450 eur, za polovnu i te kako jeste malo veca. No, nebitno, srecno sa prodajom svakako.
Koga interesuje, neka ostavi ovde email adresu, pa cu vam forward-ovati email koji sam dobio direktno iz Vite.
Pozdrav svima.
Bata Bane
27.03.2012, 23:54
Jel mogu ja da kupim samo vosak:ok::ok::sm022:
macak011
27.03.2012, 23:58
Vosak: 450e. Poklon: pluta i skije! fiksno
Bata Bane
28.03.2012, 00:05
Vosak: 450e. Poklon: pluta i skije! fiksno
ha ha ha ha:ok::ok::ok:, ne zameri, sala
macak011
28.03.2012, 00:08
ma ne prodajem ja, AHAHAHA! Evo placem od smeha za vosak vec deset minuta! :D
LiquidCocaine
28.03.2012, 04:16
sta smarate coveku oglas,fino je dao cenu koju je hteo i to je to SVAKA ROBA IMA SVOG KUPCA BEZ OBZIRA NA CENU :)
sta smarate coveku oglas,fino je dao cenu koju je hteo i to je to SVAKA ROBA IMA SVOG KUPCA BEZ OBZIRA NA CENU :)
Pa dobro, u pravu si donekle. Ali ako je vec covek stavio da je spreman da odigra jos vise fer sa ozbiljnim kupcem, onda je isto tako trebao da kaze da je cena zacementirana!
No, kao sto si rekao: svaka roba ima svog kupca.
macak011
28.03.2012, 09:23
Ne smaramo mu oglas, on smorio nas sa izjavama tipa "evo vam lopta igrajte fudbal", a onda odmah "daj mi loptu nazad, idem kuci!". Procitaj celu temu pa ces ukapirati, a ne samo naslov i zadnje dve-tri poruke... :ok:
ledenjak
28.03.2012, 09:24
Ne smaramo mu oglas, on smorio nas sa izjavama tipa "evo vam lopta igrajte fudbal", a onda odmah "daj mi loptu nazad, idem kuci!". Procitaj celu temu pa ces ukapirati, a ne samo naslov i zadnje dve-tri poruke... :ok:
Oglas je: skije na prodaju a ne skije na poklon.
macak011
28.03.2012, 09:37
Druze, vidi, izgleda da smo se zesce pogresno razumeli. Rekao si da skije cija je pocetna cena 450e, citiram:
Ovaj deo recenice, crni i zadebljan, podvucen u mom selu znaci da bi skije dao malo jeftinije, a ne znaci da uz skije imas poklon vosak i plutu. Ali, izgleda da sam se zayebao, kod tebe u tvom selu to ne znaci isto. Imao si ozbiljnog interesenta, ponudio je covek 400e. Ti nisi spustio cenu ispod 450e. Eto. Kraj price.
Srecna ti prodaja jos jednom pa da zavrsimo ovo cinculiranje.
Da dodam, mene skija ne zanima, kao ni cena, upravo su mi stigle nove skije, bez vezova, voska i plute. Jedino sto me nervira je nekorektnost. Ako oces da das jeftinije, reci OCU, a ako neces reci NECU, jasno i glasno, nismo deca
ledenjak
28.03.2012, 09:55
Druze, vidi, izgleda da smo se zesce pogresno razumeli. Rekao si da skije cija je pocetna cena 450e, citiram:
Ovaj deo recenice, crni i zadebljan, podvucen u mom selu znaci da bi skije dao malo jeftinije, a ne znaci da uz skije imas poklon vosak i plutu. Ali, izgleda da sam se zayebao, kod tebe u tvom selu to ne znaci isto. Imao si ozbiljnog interesenta, ponudio je covek 400e. Ti nisi spustio cenu ispod 450e. Eto. Kraj price.
Srecna ti prodaja jos jednom pa da zavrsimo ovo cinculiranje.
"Covek" je ponudio 350€ a ne 400€, mozda je mislio da se nadjemo na 400€...
macak011
28.03.2012, 10:01
Ja sam stvarno bio ozbiljan kupac za ovu skiju, ali covek definitivno nece da pregovara.
@ledenjak
evo. Dakle ti:450, on:350, ti spustis za 50, on podigne za 50, nadjete se na 400, recimo.
Medjutim:"covek definitivno nece da pregovara" .
O cemu pricamo??? :confused: :dontknow:
LiquidCocaine
28.03.2012, 14:05
Pratim ceo oglas od pocetka zbog toga sto mi se svidjaju skije,a ti sto po ceo dan samo ostavljas postove i neka svoja misljenja to zadrzi za sebe zbog tvojih i slicnih komentara ovo vise nije oglas VEC TEMA NA 6 STRANA
bez uvrede svaki oglas pojedinci mrace ne znam samo sa kojom namerom valjda dosada posle sezone
macak011
28.03.2012, 14:26
Pratim ceo oglas od pocetka zbog toga sto mi se svidjaju skije,a ti sto po ceo dan samo ostavljas postove i neka svoja misljenja to zadrzi za sebe zbog tvojih i slicnih komentara ovo vise nije oglas VEC TEMA NA 6 STRANA
bez uvrede svaki oglas pojedinci mrace ne znam samo sa kojom namerom valjda dosada posle sezone
Pa vidis, zbog mene koji ostavljam postove ova tema ti je svaki dan vidljiva na prvoj strani u novim postovima, inace bi bila odavno zaboravljena, to ti nije palo na pamet? Uostalom, BEZ UVREDE, idi citaj oglase i linkove prodavnica i razne rivjue ako ti se ne svidjaju moji postovi, ovo je forum. :awm2:
Sutra braco kad tebe neko krene da folira za cenu na ovom forumu, ja necu da se cimam, ne boj se... izvoli, pa kupuj, super je skija, stvarno. :yay:
E, da, imas i kod Kikija, odlicne, spremne za izazove...:sm017:
nema sta da ga pratis skija ti se svidja na prodaju je iskesaj 450 evropskih krvnih zrnaca i zatvori oglas da se ne pretvara u temu
onoga koga zanima sve mu je receno u prvom postu ne treba dalje da cita i da sebi dize pritisak sto pojedinci ubijaju svoje slobodno vrijeme
da nije ovog foruma ljudi ala kiki bi sisali naivne ko ovce
ne govorim nista za ovaj oglas skije su genijalne i onome kome trebaju vrijede tih para
Drugari pratim ovo vaše nadmudrivanje oko ovih skija i sve se suzdržavam da se umešam ali ajde.
Igrom slučaja smo za klince iz našeg kluba prošlo leto kupovali takmičarske skije kod Vite tako da imam njihov katalog i aktuelni cenovnik.
Ove skije kod Vite koštaju tačno 468 eur kada se klupuju preko kluba (mada mogu pod određenim uslovima, isto za klubove da se nabave i za 390 eur).
Ove skije TREBAJU samo i isključivo TAKMIČARIMA koji imaju NOGE i TEHNIKU da ih voze kako treba.
Mislite o tome i kupujte nešto na čemu ćete da uživate a ne da se mučita ma koliko to nešto "cool" izgledalo!
Drugari pratim ovo vaše nadmudrivanje oko ovih skija i sve se suzdržavam da se umešam ali ajde.
Igrom slučaja smo za klince iz našeg kluba prošlo leto kupovali takmičarske skije kod Vite tako da imam njihov katalog i aktuelni cenovnik.
Ove skije kod Vite koštaju tačno 468 eur kada se klupuju preko kluba (mada mogu pod određenim uslovima, isto za klubove da se nabave i za 390 eur).
Ove skije TREBAJU samo i isključivo TAKMIČARIMA koji imaju NOGE i TEHNIKU da ih voze kako treba.
Mislite o tome i kupujte nešto na čemu ćete da uživate a ne da se mučita ma koliko to nešto "cool" izgledalo!
Cena je u istinu 390 € (GS i SL imaju istu cenu) za skiju bez vezova .....A ostalo je sve vrlo relativno, olako se ovde generalizuje...može ovu skiju voziti i amater, sa nogama, glavom i tehnikom....:sm011: Jnior takmičarsku GS skiju vozi mi sin bez problema sa 43 kg....tako, da ........Ali se slažem, da ako nisi dobar skijaš, sa ovom skijom nemaš šta raditi, odnosno nečeš je iskoristit ni pomoču trikova.....ali češ besno izgledat sa njom......
Cena je u istinu 390 € (GS i SL imaju istu cenu) za skiju bez vezova .....A ostalo je sve vrlo relativno, olako se ovde generalizuje...može ovu skiju voziti i amater, sa nogama, glavom i tehnikom....:sm011: Jnior takmičarsku GS skiju vozi mi sin bez problema sa 43 kg....tako, da ........Ali se slažem, da ako nisi dobar skijaš, sa ovom skijom nemaš šta raditi, odnosno nečeš je iskoristit ni pomoču trikova.....ali češ besno izgledat sa njom......
Bas zato sto je besna nudim 40e za skiju,jer za nesto sto je dobro vredi izdvojiti kes... :)
macak011
29.03.2012, 11:41
Bas zato sto je besna nudim 40e za skiju,jer za nesto sto je dobro vredi izdvojiti kes... :)
uuu nemoj bas 40 eur, mnogo je kume. Mozda je 39,5 eur ipak oke? :sm022: :sm011:
Hahaha, čitaš mi misli i potpuno si u pravu.
A počeo sam pod "PS" da pišem da se skiman i još par ljudi sa foruma isključuju iz gornje konstatacije da je samo za takmičare ali sam obrisao da se ne uvrede ostali. :smoke:
Inače juniorsku GS sam baš dosta vozio ove sezone i pošto sam dosta lak (62 kg) lepo mi je legla. Mada je i ovaj RCG ludilo dobra skija iako je dosta stara po godištu i ima ovaj rental vez.
Malopre sam dobio mail iz Trebnja sa adresom fischer Racing kataloga za sledeću sezonu. Postavljam ga u novoj temi.
:sm023:Predpodstavljam, da ti je tvoj klub (odnosno tvog malog kad vidim da ste iz Zaječara) SK Midžor il se varam?? Pratim ja rad našeg bivšeg demota Jeraše u tom klubu i sa nekima iz kluba sam "prijetlj" na Facebooku. A skijalište Stara Planina/Babinb zub vam vrijedi, pogotovo kad ima toliko snega kao letos....treba doči to posetiti jednom:ok:PS imaš u potpisu dva nova filmića od mene i sina sa ovim skijama.....
:sm023:Pa šminkeraj nema cene...:bootyshak
neznam ja koliko to pije vode sto se ta skija moze preko kluba uzeti za toliko i toliko
koliko kosta obicnog smrtnia to je pitanje
ja znam isto da ivica kostelic dobija iste dzaba ali opet sta ja imam od toga cak sta vise plate ga da skija njihove skije
nego vi iz kluba izbacite te skije za 150 na oglas pa da narod uzme sta pristojno
Običan smrtnik te skije ne može kupiti, jer on kupuje u trgovini-te se skije tamo ne prodaju....a ako bih je kupio, ta bi skija koštala oko 800 €-bez vezova-komplet oko 970 € al zavisi koji vez uzmeš (preko kluba dobiješ te iste daske za 390 €, bez vezova)...Ja sam npr. takve skije dobio sa vezovima za 240 €, ali su bili iz prijašnje sezone, za sina sam dobio junior model za 210 €-isto prošlogodišnji model...... pa sad sami razmislite koliko si uzme trgovac....:sm022:
:sm023:Predpodstavljam, da ti je tvoj klub (odnosno tvog malog kad vidim da ste iz Zaječara) SK Midžor il se varam?? Pratim ja rad našeg bivšeg demota Jeraše u tom klubu i sa nekima iz kluba sam "prijetlj" na Facebooku. A skijalište Stara Planina/Babinb zub vam vrijedi, pogotovo kad ima toliko snega kao letos....treba doči to posetiti jednom:ok:PS imaš u potpisu dva nova filmića od mene i sina sa ovim skijama.....
:sm023: Mi smo iz Zaječara. SK Kraljevica - Zaječar. Jeraša radi kod Midžora iz Knjaževca i koliko mogu da vidim dobro radi :ok:. Mogli ste da dođete sad za vikend na http://www.skijanje.rs/vesti/stara-planina-knock-out-trka-veleslaloma (http://www.skijanje.rs/forum/../vesti/stara-planina-knock-out-trka-veleslaloma)
To Matic organizuje sa Midžorom a snega ima baš dosta.
:sm023: Mi smo iz Zaječara. SK Kraljevica - Zaječar. Jeraša radi kod Midžora iz Knjaževca i koliko mogu da vidim dobro radi :ok:. Mogli ste da dođete sad za vikend na http://www.skijanje.rs/vesti/stara-planina-knock-out-trka-veleslaloma (http://www.skijanje.rs/forum/../vesti/stara-planina-knock-out-trka-veleslaloma)
To Matic organizuje sa Midžorom a snega ima baš dosta.
E pomešao sam, izvini.....Vidio sam, utabanog više od 2 metra, gledao neke snimke na facebooku....:sm011::hair:
ledenjak
29.03.2012, 16:34
Ako si dobio katalog dobio si i cene...
ALPINE RACING 2012/2013 KLUBSKA CENAALPINE RACING SKIES S POPUSTOMArt.Nr.:RACING (-40%)A001121RC4 Worldcup DH Men H-WCP218516,00A003121RC4 Worldcup DH Women H-WCP213516,00A010121RC4 Worldcup SG Men H-WCP213516,00A012121RC4 Worldcup SG Women H-WCP208516,00A014111RC4 Worldcup SG H-WCP196516,00A015111RC4 Worldcup SG JR. H-WCP176, 186432,00A020121,195RC4 Worldcup GS Men STIFF WCP low190, 195492,00A021121,195RC4 Worldcup GS Men MEDIUM WCP low190, 195492,00A030121,188RC4 Worldcup GS Women STIFF WCP low183, 188492,00A031121,188RC4 Worldcup GS Women MEDIUM WCP low183, 188492,00A024121,190RC4 Worldcup GS Men FIS STIFF WCP low186, 190492,00A025121,190RC4 Worldcup GS Men FIS MEDIUM WCP low186, 190492,00A026121,183RC4 Worldcup GS Women FIS STIFF WCP low183492,00A027121,183RC4 Worldcup GS Women FIS MEDIUM WCP low183492,00A034121,188RC4 Worldcup GS Masters STIFF WCP low183, 188492,00A035121,188RC4 Worldcup GS Masters MEDIUM WCP low183, 188492,00A040121,165RC4 Worldcup SL Men STIFF WCP low165492,00A041121,165RC4 Worldcup SL Men MEDIUM WCP low165492,00A046121,158RC4 Worldcup SL Women STIFF WCP low155, 158492,00A047121,158RC4 Worldcup SL Women MEDIUM WCP low155, 158492,00Art.Nr.:RACING - WORLDCUP BINDINGS (-40%) T10808 RC4 Z 20 FF X Race Service (RD) black/white/yellow270,00 T10908 RC4 Z 20 FF X Race Service (RS)black/white/yellow270,00 T11010 RC4 Z 18 FF X Race Service black/white/yellow270,00 T20010 RC4 Z 16 FF X Race Service (RD)black/white/yellow270,00T30010RC4 Z 17 Freeflexblack/white/yellow138,00T10410RC4 Z 13 Freeflexblack/white/yellow114,00Art.Nr.:RACE JUNIOR (-10%)A09912RC4 Worldcup GS jr. WCP low175, 180445,50A10012RC4 Worldcup GS jr. WCP low130 - 170225,00A10312RC4 Worldcup GS jr RP jr.125193,50A10512RC4 Worldcup GS jr RP jr.120193,50A11012RC4 Worldcup SL jr. WCP low130 - 150225,00A11512RC4 Worldcup SL jr RP jr.120, 125193,50A12712RC4 Superrace jr. RP jr. 140, 150, 160175,50Art.Nr.:JUNIOR BINDINGS (-10%)T10611RC4 Z 11 Freeflexblack/white/yellow90,00T15010RC4 Z9 black/yellow62,95T15212FJ7 AC solid white/yellow49,45
ledenjak
29.03.2012, 16:37
ALPINE RACING 2012/2013
KLUBSKA CENA
ALPINE RACING SKIES
S POPUSTOM
Art.Nr.:
RACING
(-40%)
A001121
RC4 Worldcup DH Men H-WCP
218
516,00
A003121
RC4 Worldcup DH Women H-WCP
213
516,00
A010121
RC4 Worldcup SG Men H-WCP
213
516,00
A012121
RC4 Worldcup SG Women H-WCP
208
516,00
A014111
RC4 Worldcup SG H-WCP
196
516,00
A015111
RC4 Worldcup SG JR. H-WCP
176, 186
432,00
A020121,195
RC4 Worldcup GS Men STIFF WCP low
190, 195
492,00
A021121,195
RC4 Worldcup GS Men MEDIUM WCP low
190, 195
492,00
A030121,188
RC4 Worldcup GS Women STIFF WCP low
183, 188
492,00
A031121,188
RC4 Worldcup GS Women MEDIUM WCP low
183, 188
492,00
A024121,190
RC4 Worldcup GS Men FIS STIFF WCP low
186, 190
492,00
A025121,190
RC4 Worldcup GS Men FIS MEDIUM WCP low
186, 190
492,00
A026121,183
RC4 Worldcup GS Women FIS STIFF WCP low
183
492,00
A027121,183
RC4 Worldcup GS Women FIS MEDIUM WCP low
183
492,00
A034121,188
RC4 Worldcup GS Masters STIFF WCP low
183, 188
492,00
A035121,188
RC4 Worldcup GS Masters MEDIUM WCP low
183, 188
492,00
A040121,165
RC4 Worldcup SL Men STIFF WCP low
165
492,00
A041121,165
RC4 Worldcup SL Men MEDIUM WCP low
165
492,00
A046121,158
RC4 Worldcup SL Women STIFF WCP low
155, 158
492,00
A047121,158
RC4 Worldcup SL Women MEDIUM WCP low
155, 158
492,00
Art.Nr.:
RACING - WORLDCUP BINDINGS
(-40%)
T10808
RC4 Z 20 FF X Race Service (RD)
black/white/yellow
270,00
T10908
RC4 Z 20 FF X Race Service (RS)
black/white/yellow
270,00
T11010
RC4 Z 18 FF X Race Service
black/white/yellow
270,00
T20010
RC4 Z 16 FF X Race Service (RD)
black/white/yellow
270,00
T30010
RC4 Z 17 Freeflex
black/white/yellow
138,00
T10410
RC4 Z 13 Freeflex
black/white/yellow
114,00
macak011
29.03.2012, 16:40
Jel su cene ove boldovane cifre? 516e, 492e, 270e, itd?
Dakle, ova tvoja, samo za 2012/2013, jel to ova:
165 RC4 Worldcup SL Men STIFF WCP low165 492,00 A041121 ?
Ako sam skonto iz ovog posta, 492 eur, kompletna...
PS.. e, toooo! :D
dobri ovi z17 za 138:dziveli:
ledenjak
29.03.2012, 17:20
492eu daska i ploca + vez po izboru sa montazom. Ovo su klubske cene sa popustom od 10 do 40% u odnosu na prodajne.
ledenjak
29.03.2012, 17:21
dobri ovi z17 za 138:dziveli:
Odlicni za te pare i modu da se buse i montiraju na bilo koju plocu, skiju.
macak011
29.03.2012, 17:23
ovo je stvarno vise nego povoljno, ali za klubove... Fischer na popustu u Gori, sa 80k din na 50-60k... :sm022:
Jel su cene ove boldovane cifre? 516e, 492e, 270e, itd?
Dakle, ova tvoja, samo za 2012/2013, jel to ova:
165 RC4 Worldcup SL Men STIFF WCP low165 492,00 A041121 ?
Ako sam skonto iz ovog posta, 492 eur, kompletna...
PS.. e, toooo! :D
Ne kompletna. Cena je samo za daske.
macak011
29.03.2012, 17:47
492eu daska i ploca + vez po izboru sa montazom. Ovo su klubske cene sa popustom od 10 do 40% u odnosu na prodajne.
@ekozelj
jel? a ja iz gornjeg posta skonto da je sve, daska+ploca+vez= 492e ?
Pa opet je bolje, cini mi se.. :dontknow:
Popust u Viti nemaju samo klubovi, nego i fizicka lica!!!!!
>
Poštovani,
RC4 WC SL 165 cm FIS imamo na zalihi.
Cijena skija sa popustom iznosi 468,00€.
Cijena vezova vam zavisi od modela, cijena sa popustom za RC4 Z13 iznosi 114,00€ a za RC4 Z17 138,00€.
PP<
Ovo sam ja dobio na mail od Vite, u prethodnom postu sam mozda naveo 10-20 eur nizu cenu.
STA KAZE PRODAVAC, IMA LI ZADNJE CENE ZA SKIJU?
Pozdrav.
492eura daska plus 270 eura vez i to sve na popustu
onda ova ponuda i nije losa:dontknow: a mozda se i varam
312 eura jftinije za nekoliko dana voznje meni ne zvuci lose
ledenjak
29.03.2012, 20:24
492eura daska plus 270 eura vez i to sve na popustu
onda ova ponuda i nije losa:dontknow: a mozda se i varam
312 eura jftinije za nekoliko dana voznje meni ne zvuci lose
Trenutna cena skija i ploca = 468eu + vez RC Z18 = 189eu sve ukupno 657eu. To su cene iz Vite sadasnje za skiju iz moje ponude. Izadje 207eu jeftinije i skija je u Srbiji a ne u Sloveniji.
macak011
29.03.2012, 21:11
Trenutna cena skija i ploca = 468eu + vez RC Z18 = 189eu sve ukupno 657eu. To su cene iz Vite sadasnje za skiju iz moje ponude. Izadje 207eu jeftinije i skija je u Srbiji a ne u Sloveniji.
Jeste, jeftinija je toliko. S' tom razlikom da ti ne prodajes novu, nego polovnu. Nabavio si je pocetkom sezone, koriscena je, a sada je kraj sezone. :ok:
[ Naravno, da mi treba i da imam te novce, ne bih chasio ni chaska, zaista :) ]
Odlicni za te pare i modu da se buse i montiraju na bilo koju plocu, skiju.
Koja je minimalna kilaza na koju vez moze da se podesi?
macak011
29.03.2012, 23:42
Aktuelni model Svetskog kupa.
Race code
165cm WC FIS
Race ploca Medium
Fischer RD 8-18 :D
ledenjak
31.05.2012, 21:40
Oglas aktivan. Cena: skija + vez = 440eura!
ledenjak
14.09.2012, 16:37
Oglas aktivan. Cena: skija + vez = 440eura!
ledenjak
25.10.2012, 12:46
Prodato za 430€!
reakcija
25.10.2012, 18:42
Cisto da razjasnim ostalim korisnicima ovog foruma koji budu dolazili u kontakt sa gospodinom prodavcem,da znaju sa kim imaju posla.
Pre par dana kontaktirao sam gospodina sa namerom da kupim skije iz oglasa.Rekao sam mu da cu mu se javiti i nakon par dana sam mu rekao da mogu da mu dam za skije 400E i da cu mu ih platiti preko racuna(a vidim da sada u novim oglasima istice i mogucnost takvog nacina placanja).Gospodin prodavac je prihvatio,ja sam pozajmio 150E koliko mi je falilo,prebacio na svoj racun i dogovorili smo da u utorak posalje po prijateljima skije za beograd i da ja nakon pregleda skija,zajedno sa njegovim prijateljem u banci pustim nalog za prenos sredstava.Ali...u sredu se gospodin nije javljao na telefon tokom celog dana,vec me je juce obavestio sms-om da ''mu je slab domet na kosovu i da mi se javlja sutra oko slanja skija'', da bi me danas pozvao njegov prijatelj koji me je obavestio da ima iste daske,po istoj ceni,samo sa BOLJIM VEZOVIMA OD NJEGOVIH,RACE DEPARTMENT VEZOVIMA KOJI SE FABRICKI STAVLJAJU NA RD DASKE,VOZENE 20 DANA,i da mogu da kupim od njega jer je gospodinu prodavcu ''naleteo'' kupac kome je skije dan ranije,dakle dana kada mu je ''bio slab domet na kosovu'' prodao...Gospodine prodavce,za lazno oglasavanje i dovodjenje u zabludu u pogledu predmeta prodaje se popija lepa tuzba koju bi ste cisto iz principa fasovali i vi da na zalost ili na srecu(obzirom da zivite na svetoj srbskoj zemlji) zivite na teritoriji centralne srbije!Obraz je nesto sto vredi mnogo vise od 10,20,30,50,100 EUR-a,ali vi gospodine prodavce na zalost to nikada necete shvatiti,vec cete biti i ostati slepac koji nema dovoljno dostojanstva da barem drugu ugovornu stranu obavesti o ''promenjenim okolnostima'' u vezi sa cenom predmeta prodaje.Zelim vam da vasih 30 E koje ste ucarili u sreci potrosite u nasoj/vasoj zvecanskoj poslasticarnici.Sa ''postovanjem''!
ledenjak
25.10.2012, 19:05
Da razjasnimo, skija je bila na prodaju mesecima, imao sam oko 15 ponuda. Dogovor je bio 400eu. Jedan od ranijih kupaca se u medjuvremenu javio, ponudio vise i naravno dobio skiju. Ne znam sta tu ima nejasno? Da ste vi "gospodine" uplatili depozit za skiju pa da sam vas ja prevario ja bih razumeo vasu ljutnju ali ne i ovakvo bezobrazno ponasanje i vredjanje koje mozemo resiti na drugi nacin i na drugom mestu. Sto se vase tuzbe tice slobodno me tuzite ja sam u svakom momentu dostupan svim drzavnim organima i misljenja sam da je Zvecan gde sam rodjen i KiM jos uvek deo Srbije iako bi vi to voleli da nije. S druge strane, zvao vas je moj brat jer ja nisam bio u mogucnosti, razumeli vi to ili ne u nameri da dobijete skiju koju sta trazili za isti novac + Fischer ski torbu. Neverovatno je da ste njemu rekli da nemate novac i ponudili Atomic + nesto novca.
Sto se nase Sheherzade (poslasticare) tice dobrodosli su svi ljubitelji skijanja na kolace i bozu.
Ledenja, iskuliraj sve. I mene su tako prozivali. Izgleda da je ljudima tako lakse. Ko prvi devojci, njegova devoka i tako je i s opremom. Pogotovo ako neko ponudi vise para. Ti ili ja ili bilo ko kao prodavac bira kome ce dati svoju opremu a nezadovoljnih kupaca ce uvek biti
Normalno, navikli ljudi da za 20-30e ispadnu jajare i umesto da ćute oni još racionalizuju da je to normalna stvar i pozivaju se na patriotizam i srbstvo.
Ledenja, iskuliraj sve. I mene su tako prozivali. Izgleda da je ljudima tako lakse. Ko prvi devojci, njegova devoka i tako je i s opremom. Pogotovo ako neko ponudi vise para. Ti ili ja ili bilo ko kao prodavac bira kome ce dati svoju opremu a nezadovoljnih kupaca ce uvek biti
Eh da....Vi posteni i muceni-CITAJ MOJ POTPIS:cug:
Moj savet PRODAVCIMA: Ako ste vec nesto prodali OBAVESTITE ODMAH coveka s kim ste se prethodno dogovorili uz IZVINJENJE jer niste ispostovali DOGOVOR i u 99% slucajeva nece biti problema (krecem od mog iskustva i vozanja sa @Grazer-om....da mi se javio KAD je prodao i rekao sorry covek dao vise...jbg...ovako jok-natera me da iznesem staru narodnu umotvorinu u svoj potpis)
Evo kao pravnik da se umešam citiranjem Zakona o obligacionim odnosima:
"Član 31
Ugovor je zaključen onog časa kad ponudilac primi izjavu
ponuđenog da prihvata ponudu.
Član 32
Ponuda je predlog za zaključenje ugovora učinjen
određenom licu, koji sadrži sve bitne sastojke ugovora tako da bi
se njegovim prihvatanjem mogao zaključiti ugovor.
Član 41
Ako ponuđeni izjavi da prihvata ponudu i istovremeno predloži
da se ona u nečemu izmeni ili dopuni, smatra se da je ponudu
odbio i da je sa svoje strane učinio drugu ponudu svome ranijem
ponudiocu."
Dakle, u vašem slučaju ugovor je zaključen (iako nije pismen). Ledenjak ima obavezu predaje stvari a Reakcija obavezu plaćanja cene i preuzimanja stvari.
"Član 124
U dvostranim ugovorima, kad jedna strana ne ispuni svoju obavezu, druga strana može, ako nije što drugo određeno, zahtevati ispunjenje obaveza ili, pod uslovima predviđenim u idućim članovima, raskinuti ugovor prostom izjavom, ako raskid ugovora ne nastupa po samom zakonu, a u svakom slučaju ima pravo na naknadu štete."
ledenjak
26.10.2012, 15:03
Pogresili ste forum, vratite se na B92.
hahahahhha covece pa mi jos mozemo biti tuzeni
Svako ko kupuje na ovaj nacin,mora biti svestan i rizika,dakle tgovci su trgovci,meni licno tuzbe nimalo nisu drage,a sto se mene tice postoje i druge mogucnosti "nadoknade stete",tako da i "trgovci" snose odredjen rizik,zavisi na koga nalete,posteno.
Bitterman
26.10.2012, 18:34
Iskljuci B92, ukljuci mozak...
P.S. morao sam, bez ljutnje.
dzoninho
26.10.2012, 18:47
Ljudi, stvar od coveka do coveka, nekome je bitno da uzme sto vise, nekome da ispostuje dogovor. Ja cu uvek prvo da ispostujem dogovor. Ako prodajem nesto za 450, neko mi ponudi 400 i ja prihvatim, jbg, ja sam kriv ako sam prihvatio a neko mi posle ponudio 430. Bar ja tako gledam, ali u ovo vreme, svaki dinar je bitan tako da mogu i da razumem drugu stranu...
ledenjak
26.10.2012, 19:07
Iskljuci B92, ukljuci mozak...
P.S. morao sam, bez ljutnje.
Nema nikakve ljutnje nisam ovde da bih se na bilo koga ljutio, vec da i van snega uzivam u skijanju i ne radi se ovde o 30eu. Tuzitelj zvao i pitao za cenu ja rekao 430eu. Posle par dana zvao i rekao da ima samo 400eu i da posaljem skije za Bg sto znaci 350km da mu se covek koji donese javi pa da "ako" mu skije odgovaraju zajedno odu u banku da on prenese novac na racun koji mu ja nisam dao jer 100% dogovor nije ni postojao. E sad meni se za par meseci javljali ljudi sa ovog foruma iz Makedonije i BiH koji su na isti ili slican nacin rezevisali skiju. Jesam li ja mozda trebao da setam skije sirom bivse Yuge dok nekom ne zapadnu za oko pa kad bude u njegovom gradu da me zove i spusta cenu ???
Nemam potrebu da se bilo kome pravdam, ljudi sa foruma koji me znaju, znaju da nisam nikakav prevarant a ni preprodavac i da je ono sto sam prodao sve bilo u top stanju onako kako je receno a cena najpovoljnija moguca a ostali dokoni kako god... Nikada nije bio ni problem da se plati preko bilo kog racuna (din ili eu) niti je bio problem da se nekome dogura oprema iz Slo ili Aut direktno iz fabrike, ali samo pravim skijasima.
Ujutru pocinje WC tako da mislim da vise nema smisla da piskaramo vec je vreme da uzivamo u skijanju.
Bitterman
26.10.2012, 19:16
Ovo za B92 nema nikakve veze sa temom, morao sam da okacim parolu. :D
Ne mogu da se otmem dojmu da često imaš potrebu da nam objasniš princip trgovanja!?
Pusti, bilo-prošlo, svi smo pratili sagu na relaciji Banja Luka-Loznica, dobro je što nismo svi isti...
Par desetina evra dođu i prođu, treba sa ljudima popiti čaj, kafu, rakiju na stazi i oko nje...
A kad smo već kod narodnih umotvorina ima i ona koja se prosto nameće: "Vojnik o skraćenju, kurva o poštenju"
hahahahhha covece pa mi jos mozemo biti tuzeni
Eee moj Srbine....sta ce te ko tuzit' kad obraz imas koliko za 10KM-a-al' jopet ja cu platiti pice na Jahi ove zime np...cuvaj pare ko zna-mozda bas 10KM-a budes kratak za nesto...:dziveli:
veljko78
19.11.2012, 22:04
lud za ovim skijama:sm022:
Skije su bile zver.
Prva stvar koja im je isla u prilog da je to model koji se ne moze nabaviti u slobodnoj prodaji tj moze da se kupi samo preko kluba. Koja je cena za klubove mislim da je za nas nebitna jl mi nismo clanovi kluba. Mi moramo placato onoliko za koliko je predvidjena za obicne smrtnike.
Drugo da im je cena kad bi se kupovale bila skoro 1000eur.
A sta jest jest ta skija nije za svakoga, to je bas za ljude koji znaju voziti i profesionalno se bave skijanjem.
Cena od 400eur za ovu skiju mislim da je bila ok.
I da u cemu je razlika u oznaci RC i SC i SL? Ovaj SL nema na Fischer sajtu medju modelima naveden
Izmedju RC i SC koliko sam ja skapirao,razlika je u radijusu,tj. SC slalomska RC veleslalomska...Mozda gresim
RC = racecarver = GS (veleslalom)
SC = slalom carver = SL (slalom)
hahaha da osvezimo temu :)) ako je sc=sl zasto na nekima pose sc a na drugima sl? ne verujem da je stamparska greska mora imati fora?
SC i RC su "slabije" verzije SL, odnosno GS modela. Potonji su uglavnom namijenjeni takmicarima.
macak011
18.03.2013, 19:07
Fischer recimo nema u oznaci SL i GS, ili su skije RACE CODE SCili RC ili su rejsing replike oznake SC ili RC, SC-slalomcarver, RC-racecarver. RC i SC su sinonimi za SL ili GS skije drugih proizvodjaca..
Sa druge strane FISCHER RACE CODE su posebno konstruisane i dizajnirane SC ili RC skije u skladu sa FIS pravilima, da ne sirim temu ali opet, SC su slalomske, a RC veleslalomske.
U svakom slucaju, SC je isto sto i SL, RC je isto sto i GS... :D
macak011
18.03.2013, 22:12
SC i RC su "slabije" verzije SL, odnosno GS modela. Potonji su uglavnom namijenjeni takmicarima.
u stvari, evo sad ponovo gledam njihov sajt, ti si u pravu. Naime, postoji i RACE deo i RACING deo sajta, ovaj RACING deo ima SL i GS oznake, sto bi trebalo da su u stvari, RACE CODE daske...Opet, na sajtu posebno postoji RACE CODE odeljak gde ulazis sa sifrom samih dasaka. Dakle, ipak je tacno da su SC i RC "slabije varijante" SL i GS... Mozda bih pre rekao da su race code SL i GS "posebne verzije" skija, potpuno drugacije geometrije i konstrukcije, od njihovih RC i SC pandana, koji opet imaju neku vrstu gradacije...
Jasno je. sc/rc su one koje mozemo kupiti u prodavnici. Sve ostale su takmicarske tj za klubove.
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.