PDA

Pogledati punu verziju : Elan Wavflex 78 ti. Drze li na ledu?

darkoski
11.03.2012, 13:38
Pozdrav svima na forumu!
Samo jedno pitanje za nekoga koji poznaje gore spomenti model skija.
Imam ih vec godinu dana posto sam poceo ponovo da skijam posle vise od 10 godina.
U zadnje vreme sam popravio znanje i kondiciju i povecao sam brzinu i nagibe na kojima skijam... i tu mi se javila dubiosa.

Na strmom i zaledjenom terenu ove skije mi se cine vrlo nepouzdanim.

Cesto proklizavaju kada predjem naglo sa mekanog na zaledjeno a kada sam na 100% tvrdom terenu, vibriraju, gube "grip"... i tako moram uvek da vozim vrlo oprezno.

Da li neko poznaje ovaj model i da li je imao slicnih problema? Mislim mozda sam ja problem...:sm022:

Il mozda su mi nesto promenili sa rubovim posto sam ih dao u ski service.

Pomozite, jer za sada mi dodje da ih prodam...

Hvala

stekan
11.03.2012, 13:56
Mislim da je do oštrenja. Naši serviseri su poznati po tom da imaju vrlo kalibrisano oko za oštrenje "od oka" na brusnoj traci. Mnogi od njih još uvijek nakon oštrenja "stručno" zatupe vrh i rep te time ubiju želju skije da karva na tvrdom.

macak011
11.03.2012, 13:57
Odnesi u drugi servis, raspitaj se ovde na forumu koji serviser je dobar, koristi search opciju..

Zatupljivanje vrha I repa radjeno je ranije na "lenjirima", sad bi trebalo ostriti ravnomerno..

Flexon
11.03.2012, 15:28
sta je bio razlog pa si dao skije na servis
te skije su napravljene za te uslove i nebi smijele da se ponsaju tako
i isto tako ne smijes da das skije svakome ko ima turpiju
skija se nosi na servis tek kad dobijes ozbiljan problem ...

darkoski
11.03.2012, 16:03
sta je bio razlog pa si dao skije na servis
te skije su napravljene za te uslove i nebi smijele da se ponsaju tako
i isto tako ne smijes da das skije svakome ko ima turpiju
skija se nosi na servis tek kad dobijes ozbiljan problem ...

ma dao sam da naostre rubove posle 20 dana skijanja, jer ono mislis: "sigurno ce biti bolje nego iz fabrike", jednom servisu... pa sam onda dao drugom, pa isto.
:dontknow:

Evo slika rubova:

http://www.skiforum.it/skiforum/upload/foto/74851-p1020434.jpg

http://www.skiforum.it/skiforum/upload/foto/74852-p1020435.jpg

http://www.skiforum.it/skiforum/upload/foto/74854-p1020436.jpg

http://www.skiforum.it/skiforum/upload/foto/74855-p1020437.jpg

nidza
11.03.2012, 21:59
Mora da boli pod prstima, skoro kao nož. Ne treba hleb sa njima da režeš ili salamu, ali dovoljno oštro da ne smeš da pritisneš prstom, nego samo vrlo lagano.

darkoski
11.03.2012, 22:11
Mora da boli pod prstima, skoro kao nož. Ne treba hleb sa njima da režeš ili salamu, ali dovoljno oštro da ne smeš da pritisneš prstom, nego samo vrlo lagano.

Takve su nekada bile, a posle servisa nisu. OK, menjam servis. :glavaozid

jopopo
11.03.2012, 22:13
Mislim da treba jače spoljnim stopalom da pritisneš skiju na led i povećeš nagib nogu tj više odigneš spoljni rubnik a pritiskaš unutrašnji, mislim da sam i ja takve slične probleme imao pre 10-tak godina dok nisam ukapirao kako i kada pritiskati.

darkoski
11.03.2012, 22:51
Mislim da treba jače spoljnim stopalom da pritisneš skiju na led i povećeš nagib nogu tj više odigneš spoljni rubnik a pritiskaš unutrašnji, mislim da sam i ja takve slične probleme imao pre 10-tak godina dok nisam ukapirao kako i kada pritiskati.

Ma bas juce sam bio na skijama i na jednoj crnoj zaledjenoj stazi sam bas gledao da budem sto vise na rubovima, bas da vidim da problem nije do moje tehnike (verovatno i jeste nek postotak) ali kada se rubnici zakace, i cim se poveca nagib staze "preskacu", vibriraju i proklizavaju. Pazi, na 99% posto povrsina drze sjajno, i juce sam bas jurio jer je sneg bio jako dobar i pogodan a staze bez guzve... ali cim je malo leda ispod: nastaju problemi koje sam gore opisao.
Hteo sam bas da iznajmim par GS Race skija, da vidim da li ima razlike ali mi se nisu davale pare.

12.03.2012, 07:15
ma dao sam da naostre rubove posle 20 dana skijanja, jer ono mislis: "sigurno ce biti bolje nego iz fabrike",

Nikad rubovi nece biti ostri nego kad izadju iz fabrike. Ili ti nove skije imaju najostrije rubove.

darkoski
12.03.2012, 10:34

Nikad rubovi nece biti ostri nego kad izadju iz fabrike. Ili ti nove skije imaju najostrije rubove.

pa valjda je tako, i stvarno su bile ok u startu... ali kada su pocele da proklizavaju ja sam ih odneo na ostrenje, i nikad nisu bile iste posle toga.

uzgred, meni je dovoljno i jedan do dva dana skijanja na tvrdoj podlozi i vestackom snegu da skroz otupim rubove tako da je 20 dana skijanja bilo i previse cekanja.

100jan
12.03.2012, 11:03
uzgred, meni je dovoljno i jedan do dva dana skijanja na tvrdoj podlozi i vestackom snegu da skroz otupim rubove tako da je 20 dana skijanja bilo i previse cekanja.

To sigurno jeste previse, mada mislim da je to generalno problem do Elana i te neke 'srednje' klase kantni. Ja sam ih svojevremeno nosio kod odlicnog majstora koj ih dobro namunji, ali taman dok ja probijem upale i krenem da gazim kako valja skije se vec istupile (MagFire 8) pa je bilo vreme da predjem na jacu dasku..

skiman
12.03.2012, 12:27

Na ledu ne pritiskam nikad.....mada imam oštre skije....:sm011:

Može da bude tako.....a i ne mora....:smoke:

Flexon
12.03.2012, 13:21
ja uvijek skijam na mekanim elan kantnama tezi sam nego vecina ovdje
i osudjen sam da skijam led vise nego vecina
i nikada nisam imao problema
i slazem se potpuno sa skimanom ne treba uludo trosit kantne kad nemras
to ti je isto sa autom mozes kocit u sestoj brzini nizbrdo
pa onda poslije 6 mjeseci kazes uh sto ova marka ima lose kocnice
ili u trecoj pustit motor da koci...
treba pametno birati bitke

macak011
12.03.2012, 13:25
ja uvijek skijam na mekanim elan kantnama

Lepo Sapa kaze - Flexone, garant imas procenat! :sm011:

Flexon
12.03.2012, 14:35
^^^
vjeruj mi svaki dan gledam nece li mi doci kakva pruka ala
tvoj novi set skija je na putu stop
nadamo se da ti ne smeta sto smo stavili neprovjerene tyrolia tour vezove stop
cekaj postra stop
ali za sada jos nista :glavaozid:confused::glavaozid
no covjek se nada dok je ziv

jopopo
12.03.2012, 14:40
Na ledu ne pritiskam nikad.....mada imam oštre skije....:sm011:

Zavisi koliko brzo i kako pređeš preko leda :) Ni ja sada ne pritiskam kad sam naučio šta i kako!

darkoski
12.03.2012, 15:55
To sigurno jeste previse, mada mislim da je to generalno problem do Elana i te neke 'srednje' klase kantni. Ja sam ih svojevremeno nosio kod odlicnog majstora koj ih dobro namunji, ali taman dok ja probijem upale i krenem da gazim kako valja skije se vec istupile (MagFire 8) pa je bilo vreme da predjem na jacu dasku..

Pa na koju jacu dasku bi mogao da predjem po tebi? Verovatno poznajes moju sadasnju...

darkoski
07.04.2012, 21:13
Juce sam skijao sa drugarom sa kojim sam mogao da razmenjujem skije. Upravo su bile izasle su iz istog servisa i radio ih je isti majstor. Njegove su Stockli Laser GS (2009-2010).
Ujutro staze zaledjene skroz. Moje Elanke grebu pa grebu... promenimo skije, a Stockli: rezu pa rezu. Nema price, moje Elanke jednostavno nisu za led. Popodne kada smo skijali po bljuzgi nije bilo nikakvih problema, za to su i pravljene. Ali ni Stockli nisu isle nista drugacije nego po ledu, pravo, stabilno i sigurno. Nista... ubedio sam drugara i kupio njegove skije.
Sad samo da prodam Elanke... :sm021:

100jan
09.04.2012, 12:19
Na to sam i mislio, neku Race dasku, ne bas worldcup, vec nesto ispod, za nas obicne smrtnike. Sorry na kasnom odgovoru, ali vidim da si isprobao i shvatio sta sam 'teo da kazem.
:dziveli: