Pogledati punu verziju : Skijanje u Austriji
Na istom mestu gde se kupuje karta za tunel...prakticno iz automobila.
Moze da se kupi vinjeta pred ulazak u tunel Karavanke. Mi smo u decembru kupili...
Videću onda da uzmem najverovatnije online vinjete ako ne onda na ulaz u Sloveniju.
Bila je priča da će srpski tag da može da se koristi i u Hrvatskoj preko Open Balkan. Da li možda ima neki info? Ja koristim TAG u Srbiji i Makedoniji ali nisam našao opciju da dodam karticu koju bih koristio prilikom prolaska kroz Hrvatsku pa pretpostavljam da još uvek nema ništa od toga. Tako su i sa Makedonijom odugovlačili nekoliko godina i ako je bio potpisan sporazum.
Neka preporuka gde sipati gorivo ili možda koje pumpe izbegavati na putu do skijališta? Vidim da je dizel najskuplji u Srbiji a najjeftiniji u Hrvatskoj pa u Sloveniji pa u Austriji. Stekan je postavljao link sa lokatorom za pumpe i cene goriva na njima ali ima Austrija, Italija.... nema SLO i HR.
Još jedno pitanje ali vezano za skipas. Vidim da je razlika u cenama za Super Ski Card i Ski Alpine Card mala, konkretno za 6-to dnevni ski pas je 17 eura. Super Ski Card obuhvata celu Austiju i Bavarsku. Na sajtu piše da može da se kupi online ali da šalju na adresu i to pretpostavljam na adresu u Austriji. Da li je neko kupovao ovu ski kartu? Pretpostavljam da može regularno na biletarnici u Kaprunu da kupi?
Ovo i dalje postoji https://www.google.rs/maps/@45.8462263,15.693393,3a,15y,339.08h,90.52t/data=!3m6!1e1!3m4!1sZhyD1ageIlcPaFGww8AUqA!2e0!7i1 3312!8i6656?entry=ttu i ovde se kupuju vinjete osim ako ne zelite malo pauzu pa stajete nakon par stotina metara na Petrol pumpi
Iskreno, nisam se s nicim zamarao, kupio online vinjete za SLO i za AT, nisam ni stajao na granici. Ako idete na 7 dana skijanja, SLO vinjeta 7 dana vas ne moze pokriti. Mi smo isli od 9. do 16. i kada se kupi online vinjeta za 9., istice 15. u ponoc tako da smo morali mjesecnu vinjetu uzimati
Neka preporuka gde sipati gorivo ili možda koje pumpe izbegavati na putu do skijališta? Vidim da je dizel najskuplji u Srbiji a najjeftiniji u Hrvatskoj pa u Sloveniji pa u Austriji. Stekan je postavljao link sa lokatorom za pumpe i cene goriva na njima ali ima Austrija, Italija.... nema SLO i HR.
Gorivo je najjeftinije u HRV pa potom SLO pa AT. Mi smo na zadnjoj pumpi pred izlazak iz HRV natankali pun ali nismo izdrzali do povratka u HRV, morali smo dosipati na povratku u SLO pa smo onda opet pun u HRV
Savet za gorivo u Sloveniji: izadjite sa autoputa u bilo koji grad i sipajte gorivo, jeftinije je oko 20-30 centi.
Trenutne cijene u Sloveniji (primjer Kranj u krugu 20 km): https://goriva.si/?franchise=&name=&o=&position=kranj&radius=20000
Savet za gorivo u Sloveniji: izadjite sa autoputa u bilo koji grad i sipajte gorivo, jeftinije je oko 20-30 centi.
Tacno. Na autoputu je gorivo 20centi skuplje. Kod Ljubljane sam sisao s autoputa i tankao za umjesto ua 1.60 za 1.40
Evo sam u Kaprunu. Napisaću uskoro više informacija oko svega samo da dođem do računara, malo mi nezgodno na mobilnom.
Tax free kada kupujete u Austriji, gde se overava da je iznešeno iz zemlje ako se putuje kolima? Da li ima pre Karavanke u Austriji ili se overava na izlazu iz Hrvatske?
...Tax free kada kupujete u Austriji, gde se overava da je iznešeno iz zemlje ako se putuje kolima? Da li ima pre Karavanke u Austriji ili se overava na izlazu iz Hrvatske?
Na izlasku iz EU. U konkretnom slučaju kod hrvatskih carinika pri izlazku iz Hrvatske.
Evo sam u Kaprunu. Napisaću uskoro više informacija oko svega samo da dođem do računara, malo mi nezgodno na mobilnom.
Tax free kada kupujete u Austriji, gde se overava da je iznešeno iz zemlje ako se putuje kolima? Da li ima pre Karavanke u Austriji ili se overava na izlazu iz Hrvatske?
Preduhitrio me Stevo ali to je to, na izlazu iz HRV
.....
- na ulazu u SLO iz HR više ne postoji kućica za kupovinu vinjeta (ima postavljena oznaka o tome, nisam proveravao jer sam je kupio online)
......
Da korigujem informaciju koju sam ovde ostavio.
Danas sam odgledao SAT patrolu do Nassfeld-a, i ipak postoji kućica DARS-a nakon prelaska slovenačke granice.
Međutim, ono što je mene tada dovelo u zabludu i dalje tamo stoji: znak da prodaja vinjeta vinjeta nije moguća.
Uglavnom, ili opcija odmah na granici ili prva Petrol pumpa.
Izvinjavam se zbog pogrešne informacije :)
Treća opcija online. Pisao sam već i za Austriju, kako kupiti preko sajta.
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.