Prijavite se

Pogledati punu verziju : Dynastar Legend Sultan

designbvr
19.02.2012, 18:57
Evo ‘vako,

Posto sam u potrazi za all / off skijom i misljenja sam
da bi mi nesto 80 – 85 mm leglo k’o budali samar, a nasao sam
povoljno skije iz naslova, i mLogo mi ubave, ALI ….. bez vezova,
sada je pitanje da li se upustati u takvu trgovinu ili za duplo vise novca,
opet “povoljno” kupiti komletic i ne razmisljati, sledece pitanje je koji
bi proizvodjac po vama bio best by, cenu cu sam da nadjem/odredim.

preferiram :kez:

Blizzard
Dynastar
Elan
Rossi

moze li se na Sultana sa plocom usarafiti ista drugo osim look-a :dontknow:

Stevo, Sapo, Flexon, Wlad ???

stekan
19.02.2012, 19:53
Fluid (Tpi2) ploča se lako skida, ali ne ide krstasti već zvjezdasti odvijač/izvijač/šrafciger.

designbvr
19.02.2012, 20:22
Ma hebo odvijac,
imamo nastavaka kak'e oces (i zvezdaste i krstaste i torax-e),
nego kazes onda se montira bilo koji vez kao za
flat skiju, samo sa odgovarajucim stoperima

Da'l je bolje sultana 85 ili recimo M power 80-85 ili Magnuma

stekan
19.02.2012, 21:50
Prvo, nemoj bacati to šta skineš sa Sultana, već prebaci za Banju Luku. Imadem jedan komplet ampasujućih vezova u šteku.

Drugo, moj glas za Dynastar Outland 80, iako ni Sultani i Blizzardi nisu ni malo lošiji.

Grimani
19.02.2012, 22:33
I ja glasam za Outland (http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?t=5003&highlight=outland)ne znam sto mi se svidela ta skija...ponekad vozim neke atomic koje imaju sidecut skoro identican kao sultan 80 i poenta svega je da se bolje ponashaju van staze nego ON a realno ima mnogo boljih skija u toj kategoriji...Sultan sam vozio ove zime 2-3 zice i ono nista posebno skoro kao ovaj moj atomic. Mozda ima malo bolji grip na stazi ali to je neznatno....

Sapa
19.02.2012, 23:08
Prije svega, dobro dosao! :D
Mene interesuje samo da li ti trazis skiju za svaku priliku, kompromis one-ski-quiver ili skiju koju ces kao mac da izvuces iz korica kad su specijalni uslovi/prilike?
ako trazis kompromisnu skiju da te nosi i po snjegu i po ledu i po cjelcu i po utegnutoj stazi onda je ta j izbor oke, ali ako trazis skiju da ti bude ''prva rezervra'' onda bi ti preporucijo da ganjas nesto 90-100+
vidi toliko puta smo to vec spomenuli, skija od 100mm nije bauk, nego cak sta vise; vecina moze da posluzi u svim uslovima a u offpiste uslovima moze da ti ponudi komfor koji (dok ne probas) ne mozes ni slutiti.
ako je taj sultan povoljan i ako nemas druge opcije, uzimaj ne razmisljaj puno.;)

druge opcije; armada arv 92mm, line prophet 90mm ili 100mm zadnje sam negdje na ( i prije nekog vremena) vidijo sa vezovima za nesto oko 200-250 evra.

Flexon
19.02.2012, 23:28
sultan se prodaje u verziji od 80-94 ako se ne varam pa treba malo vise da opises o kojem se modelu radi i duzini
skija je odlicna tu govora nema jos bi bolje bilo ako mozes da stavis kakvu sliku istih da se vidi o cemu se radi sa tom plocom
look vezovi su odlicna opcija i nisu ni toliko skupi osim ako se radi o pivot modelu ali i onako ploca nije napravljena za pivot....
ako odlucis da uzmes look vezove daj ekstra paru za din 14 verziju
mene neko da pita jedna skija za sve elan spire:ok:181 ili 187

Grimani
20.02.2012, 00:40
mozda ti ovo pomogne...
What's become of the all mountan ski? (http://www.epicski.com/t/110273/whats-become-of-the-all-mountan-ski)

axxe
20.02.2012, 02:11
ne moras da skidas plocu,samo moras da imas pouzdanog servisera da ti izbusi precizno sve ponovoza tvoj vez.(ne znam sta dobijas?)izvodljivo jeste posto sam hteo AXIAL2 na ATOMIC.inace glasamza ROSSI.i ne skidaj ploco jer sta ces onda dobiti?moj serviser tvrdi daje moguce busnje novih rupa bez zeza.

stekan
20.02.2012, 07:22
Axxe, ovdje se radi o Fluid šini, a ne klasičnoj ploči. Široka je 35 mm i na nju mogu da idu samo Fluid (Look/Dynastar) ili TPi2 (Rossignol) verzije vezova.

designbvr
20.02.2012, 08:31
Lelo, lepo,

Stevo, Grimani

Outland 80 je odlican ali nema ih ni priblizno ceni koja je za
Ovog Sultana jeste’l culi Vi za krizu, ili da sacekam jos malo
za ovosezonske modele

Flexon

Radi se o Sultanu Legend 80 Fluid 2010/11, 178 cm, cena 149 e,
ovaj dole
od kog je i krenula cela prica, mada bi voleo/sacekao i broj duzu, a i siru,
nije zurba, ja uvrteo 85 kao ciljanu sirinu, sto ne znaci da i sire ne moze,
naravno u sve ove price ulazi i placeno/dobijeno

Sapo

Nisam hteo BAS 100% u tvoj “tribe”, retko toga biva ko ove godine,
nekako mi 100-ke bas onako mLogo, to je za Vas sto ganjate celac
po kuloarima i sumama/gorama, a ja sam jel’te covek u godinama,:sm011:

Grimani

Odlican tekst i poucan, ali ipak “vuce” na cist off, ondak da uzNemo BBR-a :kez:

axxe

“serviser” sam cesto ja, ali u ove poduhvate se ne bi upustao, a i ne
planiram da prebacujem vezove, bice novi, ili uz skiju ili ev. extra kupljeni

E sad posto imamo skijicu, za on piste (SLR-a), i necemo ga menjati,
na redu je stogod sire (msm, ja sam pozeleo), tako je i krenula je potraga …

Sapa
20.02.2012, 11:03
odlicna cijena, ja bi to uzimo za te pare. ja, moze se svasta kupit na trzistu samo za koje pare. ja samo ponavljam nije sirina bauk. ta od oko 90 mm u struku bi bila sasvim oke.
ps
sapa takodje polako zalazi u godine
koljena pocinju da otkazuju poslusnost ;)

dejan
20.02.2012, 11:11
U beosportu na Kopu su imali (gledao pre oko mesec dana) neke vezove look-dynastar din12, cena je cini mi se oko 5-6000 din.

Flexon
20.02.2012, 13:45
stevo se bolje razmije u te kojekakve ploce pa nek on rece jel se to skinut moze ili ne
meni izgleda kao da moze pod uslovom da ne mozes naci look/rossi vezove
ja i onako preferiram bez ploce pa onda okaci najbolje sto mozes naci za najnizu cijenu ali to su i onako look px ili tyrolia to je ono sto bih ja stavio
p.s. skije su odlicne cijena jos bolja

axxe
20.02.2012, 16:04
oprosti. mislio sam da je nesto poput raznih ploca,na raznim prizvodjacima.nemam iskustva kad su u pitanju all-round skije pogotovo kada nisu iz game mojih favorita.videh da je sina specificna.nego voleo bih kada bih cuo vase misljenje i svih zainreresovanih,koje me muci skoro od samog pocetka carvinga.DA LI VAM JE USLOVLJAVANJE VEZOVA SKIJOM PREDNOST ILI MANA?!

designbvr
20.02.2012, 17:01
oprosti. mislio sam da je nesto poput raznih ploca,na raznim prizvodjacima.nemam iskustva kad su u pitanju all-round skije pogotovo kada nisu iz game mojih favorita.videh da je sina specificna.nego voleo bih kada bih cuo vase misljenje i svih zainreresovanih,koje me muci skoro od samog pocetka carvinga.DA LI VAM JE USLOVLJAVANJE VEZOVA SKIJOM PREDNOST ILI MANA?!

Pre ce biti obrnuto,

uslovljavanje skija vezovima, mnogi od nas ( ovde na forumu),
a i sire :sm011: (al sam politicar), van foruma, bar koje ja znam
nisu bas odusevljeni s'tim uslovljavanjima skija - vez od istog
(citaj malog broja) proizvodjaca

Flexon
20.02.2012, 19:36
ove pameti nikada vise nebih uzeo skiju sa sistem vezom
prvo praktican razlog ako se osteti skija ostaje mi vez koi mogu staviti na druge skije ili jos bolje ako se koriste adapteri mogu jedan vez da koristim na vise pari skija koje nisu od istog proizvodjaca
drugo monetarno gledano skijanje je skup sport i moze se prilicno ustediti ako se jedan vez koristi na nekoliko pari skija
trenutno moj prvi izbor je tyrolia din 15 odma iza px15 za mene licno oba jednako dobra veza dvije stvari daju tyroliji malu prednost tyrolia je laksi vez i din pocinje od 5 a kod look od 8 tako da u principu tyrolia moze pokriti od odraslog pocetnika do profesionalca i glavni razlog je to sto ova dva veza uvijek mogu naci za cijenu pocetnickih vezova
skrenuh malo sa teme ali da se pomene jos jednom od glave visak ne boli

Sapa
20.02.2012, 20:15
drugo monetarno gledano skijanje je skup sport i moze se prilicno ustediti ako se jedan vez koristi na nekoliko pari skija
skrenuh malo sa teme ali da se pomene jos jednom od glave visak ne boli

flexona za ministra finansija.

designbvr
22.02.2012, 17:27
Izdvojili se favoriti :

Dynastar Legend Sultan 85
Fischer Watea 84
Head i Peak 84 FLR

To je u “mom” cenovnom razredu, sa vezom, ili “bezveze” sta bude :kez:

Blizzarda nema ni za lek, i ono malo sto se nudi je skupo do j…a
Elan skupo takodje ( obe preko 400/500 juri “tamo”)

ima tu i nekih “egzoticnih” proizvodjaca ali ne bi da se upustam

ima nekih misljenja ???

Sapa
22.02.2012, 17:34
neka watea najtnoviji model ili neki stariji?
ps
kojih ''egzoticnih'' a da su u slicnoj cjenovnoj klasi? i koji modeli? javi slobodno, mozda slucajno nesto znam o tome, ne mora znacit da su pravljene za frikove ako su egzoticne.

Flexon
22.02.2012, 17:52
ja bih uzeo tog sultana dok se nije poceo emitovat sulejman velicanstveni na prvoj kasnije ima da budu popularnije od progresora ako ni radi cega onda radi kasnije preprodaje :ok:
salu na stranu sultan meni izgleda najbolje u toj grupi a i bice nesto egzoticnije na nasim skijalistima jer nas covjek preferira proizvode od tijeh germanskijeh plemena

designbvr
22.02.2012, 18:16
Sapo,

watea je 10/11, a za ove egzoticne bi mor'o opet kopat,
da iG povatam, sada sam gledao "na gomili" moj izbor i
sVatio da su sve odabrane skije wood-look, i bas je :sm017:
k'o one starinske (sa zida)

Sapa
22.02.2012, 19:11
ma ja to sam i ja pomislijo, sto je flexon napisao, odma da ti predlozim; zemis sultana velicanstvenog i zavrsis poso, fakat je skroz oke cijena (ako jos nafatas pojeftino vezove) a skija prilicno solidna. ce je voles. nego kako spomenu te egzoticne iz Djepetove radijonice haj reko mozda ima nesto interesanto, al batali i predlazem da uzimas to i ne razmisljas vise, samo ces se smorit.

designbvr
22.02.2012, 19:23
Imamo 2 glasa (objektivna) + moj subjektivni,
izgleda ce biDne Velicanstvini od 85 mm :ski:
ovaj od 149 e je 174 cm ima jedan od 184 cm,
njega "cekam", da ne preteram na mojih 183 cm visine:dontknow:
msm, vozilo se i 203 svojevremeno, ali za ove danasnje ???

Flexon
22.02.2012, 19:45
nista neces da pretjeras samo cekaj 184 i neces se pokajati
tih 10 cm ne otezavaju gotovo nista sto se manevrisanja tice ali se zato dobija znacajno na stabilnosti

trendo
22.02.2012, 22:13
a zasto ne egzoticne
http://www.theclymb.com/brand-event/16483/show-product/26311?f=mi
ak je ovo bilo malo sareno, ali sa potpisom dizajnera evo ovo
http://www.theclymb.com/brand-event/16484/show-product/26312?f=mi
doduse mora se u ameriku

Sapa
23.02.2012, 11:53
steta sto nije npr. 178cm, meni 184 na tvoju visinu, godine isl za tu skiju zvuci malo pre dugacko ipak glasam za 174 u ovom slucaju.

Grimani
23.02.2012, 12:04
slazem se sa Sapom mislim da ce ti ta od 174 bolje prijati po hupserima i po slabije utabanim stazama a i kad sam probao Sultan 80 osetio sam blago podrhtavanje vrhova u vecoj brzini na tvrdjem snegu tako da u tvom slucaju obzirom na visinu i godine prijatnije cesh se osecati sa kracom verzijom.

Flexon
23.02.2012, 15:12
ja i dalje glasam za 184 moj stari je skijao do prosle sezone na elan m10 184
i to sa losim kukom i nijednog momenta nije pomislio da mu je to predugacko
usput on je 180 visok i tada je imao 64 godine
za nekoga ko je skijao 203 old school skije danasnje 184 je sala:dziveli:

Sapa
23.02.2012, 22:59
ma volem ja duzinu pravo (valjda time kompenziram neke druge stvari :D ) al sultan u svojoj visini ili jos malo vise, ne ide mi nekako, to je ipak skija koja trazi input. ...ne znam ja bi to ipak nesto ispod svoje duzine vozio.

designbvr
24.02.2012, 07:17
Eh, tih par cm,
ma nema ih na "pola" broja samo po 10 cm,
bas bi leglo 177/178, i ja nekako naginjem na krace,
stvarno ne bi da se patim 70 % vremena,
treba naravno uzeti sve promenljive (i tezinu), mada
skijam (i danas) prilicno ostro, verovatno bi savlad'o
i 184, ali zbog uzivanja (citaj godina) cu verovatno uzeti krace

Flexon
24.02.2012, 14:22
Eh, tih par cm,
ma nema ih na "pola" broja samo po 10 cm,
bas bi leglo 177/178, i ja nekako naginjem na krace,
stvarno ne bi da se patim 70 % vremena,
treba naravno uzeti sve promenljive (i tezinu), mada
skijam (i danas) prilicno ostro, verovatno bi savlad'o
i 184, ali zbog uzivanja (citaj godina) cu verovatno uzeti krace
184 to je tvoja duzina spram tvoje visine i reko bih znanja skijanja
Za tu skiju 174 je zenska duzina barem ovdje sam cesto vidjeo jednu djevojku koja je skijala mytic rider u 170 i kusur duzini a nema u njoj 50 kg sa opremom te skije su napravljene da se voze u 184