Pogledati punu verziju : Atomic
Atomic SX Carbon Aerospeed 177-NOVO-Nekoriscene (jos vezovi nisu montirani)
---jedini nazovi "problem"-estetski-je to sto kada sam kupovao nisam uspeo da nadjem crno-silver ili u boji skije vezove,vec su u pitanju crno-plavi-silver vezovi
-inace u potpunosti odgovarajuci vezovi (osim gore navedenog)-4tix 310
-moze i odvojena prodaja skije-vez
-o ovom proizvodu mozete saznati vise na:
http://www.xsports.gr/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage_new/product_id,448/category_id,13/option,com_virtuemart/Itemid,1/vmcchk,1/
POVOLJNO-dogovor
moguca je i zamena
0641666851
Samo pozivi,bez poruka...
Ponavljam,SAMO POZIVI
:dziveli:
Samo jedna napomena...
Ovo je jedan od poslednjih modela koji je proizveden u Austriji...to kazem jer se sada Atomic proizvodi u Kini,kao i Salomon...
Ovo kazem zato sto mnogi tvrde da to nema veze,ali sam cuo od prijatelja koji rade kao prodavci bas ove opreme---da itekako ima razlike...
Pozdrav
Atomic se radi i u Bugarskoj....ma nemoj, jedan od poslednjih modela iz Austrije??:sm011:
Prijatelju sada cu da pokusam da ti objasnim...
Ne znam da li si cuo za Turbo Sport, koji je do prosle godine u ovo vreme imao prodavnicu ski-snowboard opreme na Bezaniji.
Eto vidis,slucajno, ja sam tu imao prijatelja koji je radio sa tom opremom,posto su tu imali i neki servis. Ovu skiju sam tada uzeo bas iz tog razloga, zato sto mi je rekao da je to jedan od poslednjih modela koji je radjen u Austriji (i da je bolja opcija da to uzmem), jer su noviji modeli koji su kasnije stizali, kojem sam takodje tad mogao da kupim, radjeni u Kini i Rumuniji.
E sada,ako ti bolje znas nego on koji je trebovao opremu i godinama radio sa njom,to je onda druga stvar-ja to pozdravljam...
Ne znam da li shvatas sta sam ti hteo reci. A drugo, sve sto ovde iznosim nije izmisljeno cisto radi prodaje,vec su u pitanju cinjenice...
Pozdrav :dziveli:
macak011
17.02.2012, 15:14
AKo sam dobro razumeo - ti si skije uzeo prosle god od prijatelja iz radnje koja vise ne postoji, a po preporuci jer su super i jedne su od poslednjih napravljenih u Austriji - a da im nisi ni jednom cak ni vezove montirao, niti si ih koristio?? A sto si ih kupovao, ako smem da pitam? Ako je u pitanju povreda u medjuvremenu, nedostatak kinte za skijanje, to kapiram i izvinjavam se unapred...
Ne,rekao sam da je do prosle godine postojala ta radnja,a skije su kupljene pre 2-godine.
Prosle godine nisam zvanicno isao na zimovanje, vec sam bio 2 vikenda u toku cele sezone-i to ono na principu,ovaj vikend sam slobodan mogao bih da zapalim na Kop(neplanirano),tako da se nisam cimao da nosim svoju opremu kad vec idem na jedno nocenje, vec sam uzimao opremu koja se rentira, a posto drugar drzi lokal gore nista me nije kostalo.
Nije ni postojala namera za prodaju,sve dok nisam probao snowboard...da skratim,tada sam konacno shvatio da se verovatno necu vise vracati na skije... cemu da stoje bolje da ih prodam...
Zanimljivo....Bio u Intersportu u Mariboru...svaka skija Atomic koje sam uzeo u ruke (ovogodišnji i prošlogodišnji modeli) su bili Made in Austria....isto tako kod čike Kolletnigga u Murecku (Austria)...Atomic do Atomica i sve Made in Austria (bez veze nema ni Made in Bulgaria)....:smoke: Meni to ne pije vodu....sorry.....:cug:
Pa naravno da ce pisati "Made in Austria",to je njihov brend.
Ako to budes trazio,neces nigde naci na da pise Kina,Rumunija ili Bugarska.
Jedino mozda kao npr. na mojoj Salomon bord-dasci, pise made in Kina, ali jedva vidljivo i to sa donje strane. Kad kazem jedva,zato sto su to blago utopljena slova odozdo na crnoj podlozi, bez promene boje tih slova-jedva primetno.
Naravno da zavisi i za koje trziste je roba,jer mislim da fabrika i dalje postoji u Austriji, ali kolicina se verovatno stanca tamo gde je jeftinija radna snaga...a sdruge strane mislim da ti je jasno sta stize na nase trziste,inace-bilo koja roba.
Brate,zivis u Srbiji-osvesti se...nije Americko trziste...
Pa naravno da ce pisati "Made in Austria",to je njihov brend.
Ako to budes trazio,neces nigde naci na da pise Kina,Rumunija ili Bugarska.
Jedino mozda kao npr. na mojoj Salomon bord-dasci, pise made in Kina, ali jedva vidljivo i to sa donje strane. Kad kazem jedva,zato sto su to blago utopljena slova odozdo na crnoj podlozi, bez promene boje tih slova-jedva primetno.
Naravno da zavisi i za koje trziste je roba,jer mislim da fabrika i dalje postoji u Austriji, ali kolicina se verovatno stanca tamo gde je jeftinija radna snaga...a sdruge strane mislim da ti je jasno sta stize na nase trziste,inace-bilo koja roba.
Brate,zivis u Srbiji-osvesti se...nije Americko trziste...
Prvo, ko prvo ne živim u Srbiji, nego u Sloveniji, drugo to što je to njihov brand ne znači, da ako je proizveden u Bugarskoj ne treba da piše na njemu Made in Bulgaria.....ako nisi znao, nekad (ne znam dali i sada) imao je tada jugoslovenski Elan svoju fabriku u Austriji i na svim skijama, koje su bile tamo proizvedene pisalo je , pazi sad, Made in Austria)...Ako bi bilo tako onda na mojim pancericama Salomon ne bi pisalo Made in Romania, kao što piše, nego Made in France.....Ne treba da misliš, nego fabrika još uvjek postoji u Altenmarktu Austrija...i pazi sad, nisu je zatvorili, zanimljivo još uvjek radi ...I ne radi samo za Austrijance....Slogan reklame, kao da se prodaje poslednji model skije proizveden u Austriji, je u najmanju ruku, smešan...:bootyshak
Ok.,prijatelju, ja nisam toliko pametan,vec samo kazem sta mi je receno,jer taj neko je bio upucen u nabavku opreme i nije mi to sigurno bez razloga rekao,jer nije imao bas ni jedan razlog da mi to kaze-a da nije tako.
Banalan primer je i to da u Srbiji mozes da kupis belu tehniku Gorenje na kojoj pise Made in Slovenija, a radi se u Srbiji u Valjevu, ili Niksicko pivo-pise Crna Gora,a proizvodi se u Apatinu-Srbija.
Nije ovo Slovenija,nije ovde uredjeno trziste,zato i ne mozes to da shvatis- nadam se da cemo i mi uci u EU pa ce se to promeniti... a naveo sam ti i primer sa mojom dasko-pise,a kao i da ne pise-to znaci da im ne ide u prilog da isticu to gde je radjena jer je u pitanju Kina...
Naravno,necu te ubedjivati, ti veruj da je sve sto pise,ali imaj jedno na umu ,da jos nisam cuo da je iko kupio skiju da pise ocito Kina,Rumunija- a sdruge strane zna se da se vec duze vreme u tim drzavam na veliko radi...
Ja nisam kupio skije nego isto pancerice Salomon i na njima pise da su proizvedene u Rumoniji. Isto tako na tom nekad mom omiljenom i za mnoge najboljem Niksickom pivu sad pise etiketa "Niksicko pivo" proizvodi i puni Apatinska pivara po licenci Trebjese Niksic. No sva ova prica i nema puno uticaja na potencijalnog kupca, bar ja mislim. Dje se proizovdi Nike, Adidas i ostala oprema pa ne kukamo na kineze:dontknow:.
Nije bitno gde se pravi nego ko pravi. Salomon je Salomon, pa nek se pravi i u Srbiji, postoji standard i kontrola kvaliteta. I Apple pravi svoje uređaje u Kini pa to ne smeta nikome a kvalitet izrade i završna obrada najbolja.
Kupujte, vozite i uživajte. I onako svaka skija, cipela, vez, imaju svoj maksimalni radni vek i kvalitet je zagarantovan određeni broj skijaških dana (recimo, kada sam kupovao moju cipelu pisalo je da su performanse zagarantovane "do 100" skijaških dana što je za mene oko 5 godina), ne traje ništa večno :)
:sm023:Vidis na to nisam obratio paznju kad sam kupio pancerice.Mozda kod mojih nije ni pisalo posto mi se cini da sam procitao specifikaciju.
Bitno je gde se pravi,veruj mi...
Uporedi Fiat koji se pravi u Srbiji i Italiji, i posle mi neko kaze da nema veze...
Dovoljno je da otvoris haubu i samo pogledas sastave(varove), kao da su ga budakom varili,dok kod italijana nema toga...
Ljudi shvatite,da sve ima svoju cenu,tako i radna snaga...ono sto je jeftinije, ima razlog zasto je...
vujo032carving
18.02.2012, 19:59
Upropastismo čoveku temu, ali da se priključim i ja :)
Tako ja kupim jedne pancerice, i kada su stigle vidim oguljene nalepnice,
http://static.limundoslike.com/originalslika-6486240.jpg
spada boja, tj. folija pod rukom se ljušti.
Meni bilo čudno, jer piše Nordica, pogledam odozdo: "Made in China"
Pa, reko braćo Kinezi, dobro-došli, i odmah sam ih prodao.
Normalno nisam napisao u oglasu da su P.R.C. !
:)
Prici nikad kraja,a sada da se vratimo ponovo na temu...
:awm2:
Atomic SX Carbon Aerospeed 177-NOVO-Nekoriscene (jos vezovi nisu montirani)
---jedini nazovi "problem"-estetski-je to sto kada sam kupovao nisam uspeo da nadjem crno-silver ili u boji skije vezove,vec su u pitanju crno-plavi-silver vezovi
-inace u potpunosti odgovarajuci vezovi (osim gore navedenog)-4tix 310
-moze i odvojena prodaja skije-vez
-o ovom proizvodu mozete saznati vise na:
http://www.xsports.gr/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage_new/product_id,448/category_id,13/option,com_virtuemart/Itemid,1/vmcchk,1/
POVOLJNO-dogovor
moguca je i zamena
0641666851
Samo pozivi,bez poruka
Evo obnovljenih slika sa prve strane,posto smo otisli sa teme...
Bitno je gde se pravi,veruj mi...
Uporedi Fiat koji se pravi u Srbiji i Italiji, i posle mi neko kaze da nema veze...
Dovoljno je da otvoris haubu i samo pogledas sastave(varove), kao da su ga budakom varili,dok kod italijana nema toga...
Ljudi shvatite,da sve ima svoju cenu,tako i radna snaga...ono sto je jeftinije, ima razlog zasto je...
Sasvim svejedno gdje se pravi....Fiat ne kupujem....:sm011:
Moze lock...
Prodato...
:dziveli:
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.