Pogledati punu verziju : Brojevi na skijama?
Imam pitanje sta znace brojevi na skijama. Ima tri broj (110/90/60 ili tako nesto. Nisam bas siguran koji su brojevi tacno, ali da uzmemo ove za primer). Da li se sa njih ocitava tvrdoca ili tako nesto. Molim za neko objasnjenje posto me vrlo zanima a nemam pojma. :D
Sirina vrha,struka(sredine) i repa skije u mm
Imam pitanje sta znace brojevi na skijama. Ima tri broj (110/90/60 ili tako nesto. Nisam bas siguran koji su brojevi tacno, ali da uzmemo ove za primer). Da li se sa njih ocitava tvrdoca ili tako nesto. Molim za neko objasnjenje posto me vrlo zanima a nemam pojma. :D
tri broja referiraju na proporcije skije (ono kao kod foto modela, sirina ramena, struka i bokova u mm ;) ), popularno zvana geometrija iliti side cut skije konkretnom slucaju (110/90/60)
110=tip, 90=waist 60=tail. nema nikakve veze sa tvrdocom skija.
btw. ne znam da li si ove proporcije skije sam izmislijo; ali mislim da ces rijetko naici na skiju koja je u srednjem djelu, pod cipelom (waist) sira nego u repu (tip).
ps
eto sasa je to vec ukratko objasnijo.
Izmislio sam. :D Hvala na odgovoru.
Još jedna činjenica: ne postoji ni na jednim skijama oznaka za tvrdoću skije! Povremeno čujem priče u stilu "skija tvrdoće 9". Tada moj bullshitmetar reaguje ovako: 8216
kad vec spominjes brojeve na skijama sta su ona slova posle brojeva? Kod mene stoji nakon dimenzija skije sledece G1/A075
To je fabrička oznaka modela. Kako se nazivi modela ponavljaju iz sezone u sezonu, a zna se desiti da za jednu sezonu rade isti model u više boja, to sa ovakvim oznakama u fabrici tačno znaju o kom modelu iz koje sezone se radi.
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.