Pogledati punu verziju : Ski naocare?
Bitterman
29.12.2011, 21:10
Pozdrav svima. Interesuje me vase misljenje o ski naocarima koje se mogu kupiti u Beosportu,Carrera i Smith,kostaju oko 4-5 'iljada. Sad da li se isplati kupovati ih,mislim na kvalitet pre svega? :sm018:
Bitterman
29.12.2011, 22:15
Ili da idem na uvex,scott pre? hvala
Koji model? znas li ti koliko uvex ima modela ili scott! ja licno bih isao na uvex posto je opste poznat kao brend koji profesionalci preferiraju a i ima izgledom bolje modele
Bitterman
30.12.2011, 00:08
E ovako, Scott decree ,Scott G6,Uvex Onyx,Uvex Comanche, jedne su braonkaste,a druge narandzaste,tamno narandzaste...?!
Bitterman
30.12.2011, 02:22
Gde ih ima u Bg-u?
imam nekoliko parova smith, scott i uvex sa bilo koim od navedenih sam u potpunosti zadovoljan ali sam primjetio da mi zuta stakla najbolje pasu
recimo kad skijas tokom suncanog dana i prelazis sa suncanog djela staze na dio staze koi je u sjeni zuta stakla mi najbolje leze na prelazu
a svi znamo koliko to moze biti gadno pogotovo ako je staza neravna
isto tako prilikom ncnog skijanja zuta stakla mi daju najbolji kontrast na stazi lakse se uocavaju neravnine nego sa bezbojni staklima
mozda je to do moih ociju nemam pojma ali radi za mene
Bitterman
30.12.2011, 02:42
U principu meni je mnogo bitnije koju boju stakala da odaberem,marke su manje vise pribliznog kvaliteta (da ne kazem istog).
potpuno si u pravu, medjutim moji favoriti su Carrera Kimerik Race
,i one koje trenutno imam
Briko Odissey Race
i zaboravih CARRERA RAPTOR
Bitterman
31.12.2011, 16:08
Na kraju uzeh Uvex F2 polavision,najbolje mi leze,a i staklo je nekako niti tamno,niti svetlo previse... mislim da nisu lose... :)
Na kraju uzeh Uvex F2 polavision,najbolje mi leze,a i staklo je nekako niti tamno,niti svetlo previse... mislim da nisu lose... :)
Polarizovane Uvex brile koje dobro leže. Vrh!
@Flexon (i ostali koji koristite naočare sa žutim staklima): Kako bude sa njima po sunčanom danu, mislim je li zatamne dovoljno ili previše blješti?
Razmišljam da uzmem te sa žutim staklima, prošli put sam po magli i snegu probao žute i mnogo su mi bolje legle nego moje stare crne koje puno zatamnjuju.
po suncanom danu ako ti sunce ide direktno u oci sasvim je podnosljivo ne kao tanije naocale ali zato pri magli vjestackom svjetlu sjeni za mene rade dosta bolje nego druge
u zivotu vise manje sve je stvar kompromisa
a zuta stakla su za mene najbolje kompromisno rijesenje :dontknow:
skijanje44
04.11.2013, 12:05
Prvi put kupujem ski naocare...ovo mi izgleda ok - ali sam nasao isti model xt6000daf od dva proizvodjaca NOFEAR i BLOC... U cemu je stvar???
Ne bih davao vise para za naocare, a za ove mislim da su odlicne za te pare...
http://www.kupujemprodajem.com/Skijaske-naocare-BLOC-za-odrasle-2217672-oglas.htm
http://www.kupindo.com/Naocare-za-skijanje/10034270_NO-FEAR-naocare-za-skijanje
dzoninho
04.11.2013, 13:16
Ako ne zuris, sacekaj EXPO ZIM, imaces mnogo veci izbor za taj novac...
Prvi put kupujem ski naocare...ovo mi izgleda ok - ali sam nasao isti model xt6000daf od dva proizvodjaca NOFEAR i BLOC... U cemu je stvar???
Ne bih davao vise para za naocare, a za ove mislim da su odlicne za te pare...
http://www.kupujemprodajem.com/Skijaske-naocare-BLOC-za-odrasle-2217672-oglas.htm
http://www.kupindo.com/Naocare-za-skijanje/10034270_NO-FEAR-naocare-za-skijanje
NoFear je marka koju prodaje SportDirect, verovatno su u njihovom vlasnistvu a predpostavljam da firma Bloc proizvodi naocare za njih pa je moguce da su pozajmili i ime (osim ako to nije oznaka za stakla na primer, obicno su imena jednostavnija).
Inace, ja ne bih uzimao naocare bez probanja, vecina koju sam ja probao mi je suvise pritiskala nos, nisam mogao posteno da disem tako da poslusaj prethodni savet.
skijanje44
05.11.2013, 08:24
Ok, mada meni za prevoz do bg i nazad mi treba bar 1500din.
Kakva je situacija oko ski jakni na sajmu - to bi mi se verovatno isplatilo da dodjem...
dzoninho
05.11.2013, 10:15
Svakako velik izbor i sve na jednom mestu. Dakle sve sto bi setao po gradu da nadjes, ovde imas na jednom mestu uz neke popuste...
Kakva je situacija oko ski jakni na sajmu - to bi mi se verovatno isplatilo da dodjem...
Ja sam vecinu stvari uzeo bez probanja ali,
otisao sam u veliku radnju i probao modele razlicitih proizvodjaca, video koje velicine mi odgovaraju i posle jurio po internetu snizenja.
Vodi racuna da moze da se desi da ti recimo jakna odgovara u L od proizvodjaca X a od isto tog proizvodjaca, donji sloj ti odgovara M a srednji ko zna. I dobra je ideja da poneses donja dva sloja koja ces nositi uz jaknu sa sobom pa probas kako ces i da nosis.
Milos011
05.11.2013, 15:53
I ako kupuješ naočare ne bi bilo loše da imaš sa sobom i kacigu da bi ih probao istovremeno, tj. da bi proverio kako "leže" istovremeno. Isto važi i za kupovinu kacige (poneseš naočare).
Ako je isti proizvođač trebalo bi da se uklapaju.
Cenim da je bolje da kupiš odgovarajuće naočare nego da platiš turu pića na Kopu/Zlatiboru/ili gde već. Odgovarajuća skijaška oprema i 1500 dinara uštede ne idu u istu rečenicu.
skijanje44
08.11.2013, 07:54
Koliko obicno traju naocare - njih jedino mozes da polomis pri padu, a ovako bi valjda trebalo da traju godinama...
Ja kupujem samo jedne naocare, tako da mi trebaju neke univerzalne - i za sunce i za maglu? Uglavno na netu preporucuju orange stakla kao univerzalna...
Postoje li naocare sa fotogrej staklima kod nas :)
...Postoje li naocare sa fotogrej staklima kod nas :)
Nisam čuo da postoje bilo gdje. Koliko znam, brzina promjene zatamnjenja takvih stakala nije trenutna, a kad se sa sunca uđe u dublju hladovinu, mogao bi skijaš ostati "u mraku" i koga pokupiti na stazi.
Postoje, ja imam jedne sa (duplim) fotostaklima, s' tim da su potpuno providne.. Kada su zatamnjene skroz (na suncu) nisu ništa tamnije od normalnih naočara tako da nema bojazni od mraka :).
Potpuno providne (bez boje) naočare se teško nalaze u prodavnici ski opreme, pošto nikome to i ne treba ;), ali zato u enduro/cross prodavnicama ih ima na tone ;).
skijanje44
08.11.2013, 14:05
Postoje, ja imam jedne sa (duplim) fotostaklima, s' tim da su potpuno providne.. Kada su zatamnjene skroz (na suncu) nisu ništa tamnije od normalnih naočara tako da nema bojazni od mraka :).
Potpuno providne (bez boje) naočare se teško nalaze u prodavnici ski opreme, pošto nikome to i ne treba ;), ali zato u enduro/cross prodavnicama ih ima na tone ;).
Koja je cena...veca od 3000din? :)
Kao i sva druga oprema, cene mogu da variraju po deset puta u zavisnosti od brenda ;). Ne sećam se tačno cene (kupio sam ih pre dve godine) ali oko 50-60eura (sa foto staklima). Naravno to ne znači da ne mogu da se nabave i za manje novce...
skijanje44
12.11.2013, 07:01
Kao i sva druga oprema, cene mogu da variraju po deset puta u zavisnosti od brenda ;). Ne sećam se tačno cene (kupio sam ih pre dve godine) ali oko 50-60eura (sa foto staklima). Naravno to ne znači da ne mogu da se nabave i za manje novce...
Bude li ih na sajmu...kupujem :ok:
Društvo, zapale mi ove za oči, sve se razmišljam da ih kupim. Zanima me samo da li stvarno vrede ovolikih novaca? Problem je što kupujem i kacigu pa se to sve uhvati lepih para :)
http://www.beosport.com/internet-prodaja/proizvodi/15-skijanje/126-ski-naocare/10227-revel%C2%B3-s-white-black/red-ml/
Ako si lako došao do velikih para, red je da ih tako i trošiš. Ako pak radiš da zaradiš, mislim da za mnogo manje novce možeš pronaći jednako dobro brile. Lično preferiram brile poznatih proizvođača brila, a ne skija. Doduše, sada imam mnogo dobre Rossignol brile (na slici lijevo), ali ih nabavih za nepunih 30 evro-dukata.
skijanje44
21.11.2013, 12:16
Ovo mi je favorit
http://www.sportsdirect.com/no-fear-gammer-ski-goggles-406018?colcode=40601803
da ne placam postarinu uzeo bi
http://www.sportsdirect.com/nevica-glacier-ski-goggles-406031?colcode=40603103
I meni su za oko zapale ove Nevica brile ali me i Expozim privlači jer nikad nisam bio pa kontam da na licu mjesta izaberem?!
skijanje44
22.11.2013, 07:14
I meni su za oko zapale ove Nevica brile ali me i Expozim privlači jer nikad nisam bio pa kontam da na licu mjesta izaberem?!
Mislis da ce na sajmu biti neke sa duplim-sferinim staklima za 3000-3500din...:sm021:
Ne znam jer rekoh da nikad nisam bio.
Znači naručiti Nevicu?
skijanje44
22.11.2013, 11:12
Ne znam jer rekoh da nikad nisam bio.
Znači naručiti Nevicu?
Ma nisam ni ja hehe, nego znajuci nase ljude mislim da ne treba da se ocekuju neka velika snizenja...
dzoninho
22.11.2013, 11:36
Mislim da ce na sajmu biti daleko veci i bolji izbog od gore navedenih naocara... Pogotovo ako uzmete u obzir slanje i ostale troskove ovih naocara, za slicne pare cete imati i kvalitetnije brile kod nas...
Ramon Kotta
29.11.2013, 22:18
Ja sam danas u Expo-u kupio Uvex Downhill,za 6.000 dinara
Roolieman
30.11.2013, 21:59
Bio na sajmu ali nema dobrih Oakley naocara.
Jel neko porucivao sa neta, koliko deru na carini?
Ja sam narucio pre 2 meseca za mene i zenu 2 kom oakley crowbar sa backcountry. Bile na nekom suludom 60% popustu pa nisam mogao da odolim :) u americi dostava dzabna tj. Free, a od usa do beograda prijatelj varijanta :) jbg kad oni ne salju van USA.
Tako sam i ja. Drugar je bio poslom u USA, nasao sam Zeal na nekom snizenju 50%, izasle su me oko 50 dolara. Fenomenalne su. To je ubeljivo najbolji nacin jer su snizenja tamo bas dobra. Jednostavno sam platio netom, naveo adresu hotela i sve je proslo super.
SnowBeliever
04.12.2013, 00:30
e a sta mislite o ovim briko brilama..bile sad na expozimu, i bile ok cene...nisam zapamtio tacno i koja firma ih kod nas radi???
Ne znam kakve su, ali ih je bilo na standu Markoni Sport-a (link (http://www.markonisport.rs/)).
Milos011
04.12.2013, 09:22
Ne znam kakve su te sa sajma, ali ja sam imao Briko brile i uspešno su me služile 5 sezona dok se sunđeri nisu "pojeli".
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.