PDA

Pogledati punu verziju : Pancerice poput Kripton Cross

marbik
11.12.2011, 15:27
Probao sam sad na sajmu Dalbello Kripton Cross i odusevio se. Noga mi stoji cvrsto da nema da mrda (uzu nogu imam), skroz udobne ali ... imaju samo 29, max broj koji se pravi je 29.5 a ja furam vec nordicu 30 - 30.5. Probao bih taj 29.5 al opet sam malo skeptican dal bi mogao da udjem. U ovo sam usao ali je poprilicno usko i nisam siguran da li mi je svega 0.5 veci broj dovoljan, a 30 se ne pravi...
Tako da mi treba predlog za slicnu pancericu od drugih proizvodjaca, a da ima te velicine i taj fazon - 3 kopce sa tom 45 stepeni kopcom, jer neverovatno koliko bolje drzi nogu. Video sam Nordica firearrow 3 il 4, imate jos neki predlog?

Flexon
11.12.2011, 21:38
opste je poznatp da su kripton cizme vece gotovo cijeli broj ako si ih vec probao i pasu ti onda je to to
samo dali se radi o ID ulosku ili ne
ulosci treba da se ispeku da bi se formirali oko noge kako treba
29 i 29.5 imaju istu skoljku jedino je razlika u ulosku
ja bih u svakom slucaju uzeo id ulozak i to srebreni meni je barem komotniji od zlatnog dok je zlatni tvrdji ....
cross, pro, rampage, il moro i mozda su pridodali jos neki model
to su sve modeli koji koriste istu skoljku i jezke razlike su u nijansama
najslicnija cross je rampage rampage ima meksi ulozak unutra pro dodje sa id linerom i dva jeika jedino pro dodje sa tvrdim jezikom,
dok il moro dodju sa onom kopcom kao za snowboard (mozda i il moro dodje sa tvrdim jezikom nemogu da se sjetim sada a ne da mi se da provjeravam)

wlad
11.12.2011, 22:12
Ako si gledao na ExpoZimu, bila je Krypton (cela) serija, a na Nordica štandu su bili ovogodišnja 3 (ili 4 ne sećam se) modela sa po 3 kopče. Baš su me na Nordica štandu ubeđivali da uzmem model sa 3 kopče (pošto sam ja tražio sa 4) navodeći kako će Nordica sve modele za sledeću godinu da rade sa 3 kopče (što sumnjam ;)).
Ja sam poslednje 2 sezone proveo u Krypton Cross, super mi je bio fit i držanje (iako nosim 30.5 mondo broj). Jedina mana koja se nije pokazala u prvoj sezoni nego tek prošle godine je bila "hladnoća", generalno im je bio tanak uložak (što nije toliki problem - kod prstiju), ali veći sam problem imao sa ulaskom snega između plastike i uloška. Naime kada je jako hladno i suv sitan sneg - ulazi mi u cipelu i noge mi se bukvalno ukoče (moram da odem do kafane) - moram u kafani da sazujem cipele, izvadim uloške i istresem sneg, osišim sve i nastavim skijanje. Naravno kada je do -15c to ništa ne osetim, ali kada ode na -20c (ili -25c :D) onda sneg ulazi & noge se lede.
Ako se obrati pažnja, konstruktivna razlika između 3 i 4 kopče nije (naravno) samo u broju kopči, nego i u implementaciji "jezika" od plastike, ove sa 3 kopče imaju 1 plastični deo sa prorezom po sredini preko koga ide "jezik", sa 4 kopče (uglavnom) je celo kućište iz jednog komada i plastika ide na preklop gde je "dihtovanje" mnogo bolje. S' obzirom da nisam imao problema prve sezone pretpostavljam da sam malo razdrndao cipelu / pokricio - pojma nemam šta pošto mi prve sezone nije ulazio sneg. Nosio sam cipelu kod odličnog bootfittera ali im on nije ništa pomogao što se tiče tog problema.

"Raspričao" sam se ja, možda to nije problem do svih 3-kopče cipela, ali samo da dam jedno upozorenje ;).

Flexon
11.12.2011, 22:54
Moje licno iskustvo je da dihtuju nolje mego 4 kopce ali mozda ima veze id ulozak a ja bih licno stavio gumiranu traku okolo i problem rijesen ali srecom ja misam imao tih problema do sada da kucnem u drvo...

marbik
12.12.2011, 00:23
Hm iskreno pitao sam prodavca za ID liner al me bledo pogledao pa nisam dalje forsirao. Problem je u tome sto sam u 29 usao ali bas bas je tesno. Kad sam skinuo cizmu posle 2 min odmah mi prodisala noga. Zato i kazem ne znam dal 20.5 pravi bas toliku razliku. Wlad koji kripton imas, pretpostavljam 29.5?
Sam id liner jel tanji od ovog obicnog il ne?
U svakom slucaju bas sam rad da probam 29.5 sa tim id linerom mada u planetbike rekose da nemaju trenutno niti u jednoj radnji i ne znaju kad ce stici.
Nordicu cu probati ovih dana u svakom slucaju, ne verujem da je to bas nesto mnogo drugacije od kripton ipak je isti fazon? Samo sto su fino skuplje ...

wlad
12.12.2011, 02:12
Pohvalno je da imaju uopšte Krypton seriju u ponudi kod nas (ranije je nije ni bilo, eventualno se pojavi neki model) a za ID linere da ne pričamo :).

Mislim da mi je broj 29, ali možda je 29.5, ali u principu kako kaže Flexon ista je karoserija pa mu dođe dosta slično.. Meni je fitting bio odličan, jedino što sam primetio je da je uložak oko prstiju dosta tanak, naravno cela ta serija je za uže stopalo pa nema previše mesta napred ako krene (pre)hladno vreme.

@Flexon: pomišljao sam da krpim nešto (neki dihtung da pravim) ali sam ipak uzeo nove cipele sa 4 kopče i rešio problem :ok:

plageton
12.12.2011, 16:14
U vezi sa te tri kopče (srednja ukoso) definitivno postoje neka dešavanja. Do prošle godine sam imao prilike da čujem argument "da to nešto valja, svi bi to radili" a ne samo Dalbelo. Ali evo ove godine Nordica ima seriju Fire arrow i da, i meni je prodavac rekao da će od sledeće godine sve cipele da budu takve.

Što kaže Marbik, nikakve lajnere nisam pominjao pošto sam procenio da to pitanje ne bi naišlo na razumevanje, a realno meni to i ne treba jerbo mi je stopalo manje više po standardima.

Snabdevenost ovim cipelama je bogami solidna, evo već dve godine da nije neki veliki problem da se nađe (neki) Kripton, a i Firearrow je bilo u svim bojama, veličinama (i cenama). BTW. cene -Firearrow serije od 350 do 450.

Jedino sam se sad malo smorio što čujem da se Wlad vratio na 4 kopče. :-(

marbik
12.12.2011, 17:55
Cek plageton si probao i firearrow i kripton? Ako jesi kakav ti je subjektivni osecaj posto sam se ja bas bas odusevio kriptonom i pored toga sto mi je malo bio. U poredjenju sa mojom nordicom speedmachine ko da mi je neko zacementirao nogu.

wlad
12.12.2011, 18:19
Jedino sam se sad malo smorio što čujem da se Wlad vratio na 4 kopče. :-(

Pa nisam ja baš neki "etalon" :), u suštini imam zahvalnu nogu, do sada nisam imao problema sa fittingom uopšte (a izgleda da i ti nemaš tih problema :ok:). Zato sam se i "ogradio" na kraju, da ne znam imaju li sve cipele sa 3 kopče taj problem ili samo Cross / moje sezone model :dontknow:

To za cementiranje ima veze i od toga koliko ti "leži" cipela (naravno da ta dijagonalna srednja kopča pomaže da uglavi petu [na modelima sa 3 kopče] ali i svi ti modeli imaju "progresivni flex"), ja sam npr. taj dan probao Salomon Xwave 110flex i uopšte mi nije dobro držala petu. Speedmachine 110 mi je bio neudobniji od 120 (što i nema logike, ali tako je) itd, itd...

plageton
12.12.2011, 22:32
Cek plageton si probao i firearrow i kripton? Ako jesi kakav ti je subjektivni osecaj posto sam se ja bas bas odusevio kriptonom i pored toga sto mi je malo bio. U poredjenju sa mojom nordicom speedmachine ko da mi je neko zacementirao nogu.

Nisam probao osim ako ne misliš na probanje u prodavnici gde jesam probao i jedne i druge. Subjektivni utisak da bi mi i jedne i druge legle ko budali šamar ali ne znam da li to ima mnogo veze sa konceptom cipele. Prosto mi kalup odgovara a to je važno jer cipela kao što znamo mora da bude knap a to znači da jednostavno može da se desi da se stopalo ne uklapa ni u jednu cipelu određenog proizvođača bez obzira na veličinu. Meni se to desilo, prosto mi je stopalo bilo u "raskoraku" sa njihovim brojevima, ne sećam se dal beše Head ili Rossi.

Što se tiče koncepta sa tri kopče, imam trip da bi mi to fiksiranje pete pomagalo da održavam nagib, što je meni otežano jer sam visok. Obe cipele su na utisak udobne samo tako, ali realno kada u radnji probaš bilo koju malo bolju cipelu svaka je udobna kao da si se u njoj rodio.

Sve u svemu, da imam 350 E uzeo bih te cipele ne bih razmišljao, e sad da li Kriptona ili Fajererou, to ne znam. Ali dogodine planiram da to uradim, kada se nadam da će biti i još nekog izbora. Mada meni i ovo izbora dosta.