Pogledati punu verziju : Armada ARV5
Prodajem skije Armada AR5. Skija je super stanju, jedina vidljiva ostecenja su blaga ostecenja po gornjem rubu skije, ali skija je za park, pa se izgulila od grebova. Donja strana je bukvalno kao nova, kantna je ogromna(2.5mm fabricka) i klizna povrsina netaknuta.
Duzina 181, geometrija 114/81/103.
Cena 110 eura, saljem kurirskim sluzbama.
Kontakt najbolje na mail skreamer[at]gmail[dot]com ili PM na forumu, posto cesto nisam u mogucnosti da se javim.
http://i396.photobucket.com/albums/pp44/skrimke/skj1.jpg
http://i396.photobucket.com/albums/pp44/skrimke/skj4.jpg
http://i396.photobucket.com/albums/pp44/skrimke/skj2.jpg
http://i396.photobucket.com/albums/pp44/skrimke/skj3.jpg
Jel to sa vezovima prodasjes
Tako je, Salomon vez, trebalo bi da je model S912.
kao ovo moze da bude predugacko twin tip 181 oduzmi odma 15 cm
pa ovo je dzaba
kao ovo moze da bude predugacko twin tip 181 oduzmi odma 15 cm
pa ovo je dzaba
fakat. dje ce ovo bit predugacko, ljudi ovdje za razno smece tzv race-carve performansi traze puno vise para, za skije stare 100 godina traze 100 evra..i sve se to na zalost prodaje, a decko prodaje ovog alround ARV zmaja, koji uopste nije samo za park nego za sve i svasta, za 100 evra i niko nece. pothitno moramo dizat svijest narodu na forum. 181 twintip je skoro ko 170 normalna skija, druga stvar ovaj arv je ko tenak, dere kroz sve i svasta, dal je staza, dal je park, dal je van staze, i za razliku od klasicnih ' carvin-marvin' skijica, sa ovim daskama covjek moze da se igra i poigrava na snjegu.
da nemam skiju skoro identicne geometrije, duzine i perfomansi ja bi je uzeo bez razmisljanja, ozbiljno. ako je stvarno tako ocuvana ko sto kazes onda je prodajes za vise nego fer cijenu, ali razumijem da to u nasem regijonu jos nije popularno pa ide pod daj sta das.
ps
vezovi su vidim stara 12ka, nije moj omiljeni, ali ako rade nisu za bacit.
Hvala na podrsci, drugari, ispasce da smo u dilu. :D
Skije su stvarno tenk, kada sam ih probao na ledu, nisam mogao da verujem kako drze. Takodje, odlicno su se pokazale u dubokom snegu, nije bas early rise kao kod novijih modela, ali je sasvim ok.
Imam druge fetove i doslo je vreme da se menjaju pancerice, da nije tako, tesko da bih prodavao, pa makar i dalje skupljale prasinu. Lepsi su ukras u sobi od svake slike. :)
Ivan Bgd
25.12.2011, 14:55
sta mislite koliko su ove Armada bolje u dubokom snegu od mojih K2 Crossfire 115/68/99 ? Koliko vidim jedina bitna razlika je u struku?
Da li tih 13mm toliko znace? Nisam druge daske vozao pa ne bih mogao da procenim.
Mislim se da ih pazarim ako nisu mnogo stare, a nikako da ih izguglam.
Da li su ok za visinu 188 i tezinu 94 ?
Poz
Širina tvojih skija u struku govori da su više za stazu, a Armade all-round kategorija, tek kada pređeš jedno 90mm ideš u offpiste kategoriju. I da, tih 13mm za van staze mnogo znače - glavna razlika između "običnih" i skija za van stazu je upravo širina struka (ima i drugih karakteristika, ali ova je osnovna ;)). Često slalomske onpiste skije imaju istu širinu vrhova i repova kao freeride skija, razlika je u širini struka, dužini i (prava) freeride skija ima mekši vrh / drugačiji poprečni profil kako bi vrhovi lakše isplivali iz dubokog snega.
ivane od slaloma do pudera ove su skije bolje od tvoih
ja ne znam dali su prodavcu vile u glavu pa ih daje ovako jeftino
ali ja bi ih u svakom slucaju uzeo
i kao sto vlad rece 90 je ta magicna puder granica
no bilo kako bilo ar5 je provjereni armada model koi se pravi vec sigurno 5 sezona mozda i duze i to je uz arv njihova prva skija mada je ovo malo kasniji model
i kao slag na tortu armada skije proizvodi atomic
a svi znamo da atomic proizvodi najbolje skije u univerzumu ...
chuck norris skijaske industrije
...i kao slag na tortu armada skije proizvodi atomic
a svi znamo da atomic proizvodi najbolje skije u univerzumu ...
chuck norris skijaske industrije
Ih, sa ovim si mi srozao veličinu Armade u mojim očima za 25%. Nadam se da na njih ne idu standardno Atomic vezovi. U stvari znam: idu Markerovi.
zar ne idu tyrolia vezovi
u stvari uopste nisam siguran ko ih danas proizvodi to je uvijek velika misterija armade prve dvije ili tri godine dok su sticali reputaciju pravio ih je elan
sad moze bilo ko
znam da je kasnije preuzeo atomic
a ko danas klepa pitaj boga
sta mislite koliko su ove Armada bolje u dubokom snegu od mojih K2 Crossfire 115/68/99 ? Koliko vidim jedina bitna razlika je u struku?
Da li tih 13mm toliko znace? Nisam druge daske vozao pa ne bih mogao da procenim.
Mislim se da ih pazarim ako nisu mnogo stare, a nikako da ih izguglam.
Da li su ok za visinu 188 i tezinu 94 ?
Poz
a kolike su ti te crossfire? 176cm? e pa na tvoju visinu su male ove armade, ako pricamo o offpist skijanju, ali posluzile bi ti, ovo nije puder skija (cak vise za razrovan snjeg van piste), al su joj performanse sigrno vise nego oke u odnosu na klasicne skijice.
a inace ovaj konkretni arv5 model se kolko ja znam jos proizvodijo u elanu.
armada je inace od brenda za ''freakove'' prerasla u renomiranu marku, a to sto je sad prave u atomicu ne znaci bice nista. oni koriste njihovu proizvodnu traku, za uzvrat su im poklonili svoj patent.
zar ne idu tyrolia vezovi
Prošli mjesec na Moelltaleru probavao Armada ARV i na njima bio Jester.
Još malo offtopica, Marker freeride/freestyle serije vezova su odlične :ok: :sm004:
Još malo offtopica, Marker freeride/freestyle serije vezova su odlične :ok: :sm004:
dobro ti ih imas pa iz iskustva, ali ipak dajdera ti meni neki p12,p14...a ti slalomoni i hatomici pa i markeri, to meni sve 'nako.
Tadija_91
26.12.2011, 00:46
Kad ste vec kod Markera da dodam da sam (skroz)zadovoljan sa comp 14 vezom.
tadija oni tyrolija vezovi bi sjeli na ovu armadu ko budali samar
Ne znam gde se proizvodi Armada, ali se nadam da nije u Atomic/Salomon fabrikama u Bugarskoj/Rumuniji...jer ima dosta krsha koji tu naprave
odosmo u offtopic skroz.
mislim da nema veze gdje se sta proizvodi i u kini i u albaniji i u ruminiji moraju da zadovlje odredjene norme, ako ne zadovolje, fabrika se seli dalje. mozda ima nekih bofl serija koje se nekako prokrijumcare na trziste, ali sve ostalo je isto ko da je pravljeno bilo gdje drugdje u EU. osim toga ljudi iz armade ili atomica, nadgledaju produkciju i ne zele da se igraju sa renomeom.
Naslov teme je malo pogresan, to je ova skija: http://www.backcountry.com/armada-ar5-series-alpine-ski
AR5 za 2005. i sa drugacijom grafikom (svaka duzina ima drugaciju)
Pre par god sam probao ovu skiju http://www.backcountry.com/armada-arv-ski-arm0159
koja je prakticno naslednik te linije sa malo izmenjenom geometrijom.
Po mnogim forumima cete naci pohvale za daske, mnogi se kunu u njih u all-mountain kategoriji, cak su i meni mnogi preporucivali da ih kupim posto sam ih bio pronasao dosta povoljno.
Uglavnom, moje iskustvo sa tim skijama je da je to stvarno odlicna, izdrziva skija, klasican camber, teza i tromija nego sto volim (ko je navikao na tvrdje skije koje pravolinijski prolaze kroz sve zivo svidece mu se). Po ledu se ponasa bolje nego magfire recimo koje sam imao tada. Nisam imao priliku da testiram po nekom epskom puderu posto ga nije bilo :) ali recimo da se u standardno razgazenom terenu van staze super ponasa sa tim da nisu bas super okretne tako da gusto drvece meni nije prijalo.
Dakle skija je definitivno za sve koji nisu u fazonu samo brzina, race, aerodinamika i slicno :) (a mozda i njih) posebno sto je ovo bas bas bas povoljno ukoliko naravno nemaju neka ostecenja koja se ne vide ne slici (ne sumnjam samo pokusavam da budem objektivan).
A sto se duzine tice, ne mogu bas sa svima da se slozim. Ja sam 180 i malo vise od 70kg i za mene su predugacke, ~10cm manje bi bilo idealno.
Zakljucak, jos jedna preporuka od mene. Iz mog ugla najbolja ponuda na forumu, i prilika da za male pare neko ko zeli proba nesto drugacije.
Moj ortak fura ove ARV 175cm i daleko od toga da su skije skoro slicne ili kako kazesh sa malo izmenjenom geometrijom. Mozda su naslednik ali su far cry od AR5. Na ovim linkovima sto si postavio mozesh videti da su drugacije da kazem "filovane" i samim tim imaju drugaciju fleksibilnost....
@Shapa
Znam da je :sm023:, ali ono sto si napisao za renome ne pije vodu.Beosport ti je primer toga, a spajanje Atomica/Salomona ni jednoj firmi nije donelo dobro, ubi ih mas produkcija....
Inace ova Armada je super za 100 e, ali mi je i dalje predugacka... a buraz je smotan za dubok sneg i ako sam probao da ga ubedim u suprotno :couto::ski:
@Shapa
Znam da je :sm023:, ali ono sto si napisao za renome ne pije vodu.Beosport ti je primer toga, a spajanje Atomica/Salomona ni jednoj firmi nije donelo dobro, ubi ih mas produkcija....
Inace ova Armada je super za 100 e, ali mi je i dalje predugacka... a buraz je smotan za dubok sneg i ako sam probao da ga ubedim u suprotno :couto::ski:
pa te dvije firme, nisu ni prije te fuzije bile male samostalne zantalijske radionice sa rucno radjenim proizvodima :sm004:
ja ti nemam iluzija da su tamo neki volkl elan ili fischer prave u prosjeku kvalitetnije skije od tih nekih slalomona i hatomica, sve je to pitanje PR-a
A, osim onih nekoliko, stvarno zantalijskih i entuzijasticnih, a jos uvijek ne zavisnih proizvodjaca, sa egzoticnim imenima na kojima se lomi jezik, a koji su prosjecnom skijasu u principu ne plativi, sve ostalo je masovna produkcija, pa i K2 se vec godinama dela u Kini. (a i dalje im pripisuju okultne moci)
ps
ja ti imam neke skijice koje su vazile za egzoticne, al mislim da se i one proizvode u rossignolu, cim ti pocnes pravit hiljade pari skija, zavrsili smo svaku pricu o specificnosti i vrhunskoj kvaliteti.
Od 7. do 13. cu biti na Kopaoniku i nosim skije, pa ako je neko zainteresovan, moze ih pogledati gore. 064/166-1167
Probao sam ovu skiju pre neki dan i mogu reci da nije losa skija za igru. Nije mi se svidelo kako se ponasha off mozda zbog preuskog za moj ukus vrha i shirine u struku a mozda i tezine ali generalno ok skija. Nadam se da si je prodao :D
dok sam je vozio po stazi punoj hupsera imao sam osecaj kao da imam dve cackalice koje seckaju sve pred sobom :D nezno sa njom i ona radi posao. Dosta je savitljiva kao neka pracka odlicna za butter zajebancije.
Posle ove voznje sa sigurnoscu mogu da kazem da su ARV i AR5 nebo i zemlja mada to je bilo i realno stanje...
Sve u svemu, park skija koja voli da pobegne vani :D zivahna skija
jedina sansa da je proda je ako stavi kakvu naljepnicu progresor:sm022:
dzoninho
17.02.2012, 22:19
Au Dejane Sunce ti da mi neko rekao da cu ovde da te sretnem... :)
Skije prodate, moze lock.
posteno, brat bratu, ovo je dzabe!
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.