Prijavite se

Pogledati punu verziju : Expozim 2011. Race Pancerice Iskustva

bbi8
26.11.2011, 04:12
Pozdrav,
Obzirom da sam iz Sarajeva i da u Sarajevu nema nigdje kupiti trkacih, odnosno race pancerica, u beznadju imam namjeru da posjetim expozim u Beogradu 08/12/2011.
Zanimaju me vasa iskustva kako ne bih prevalio 700 kilometara uzalud?
Da li uopste takve pancerice mogu igdje da se nadju??
Volio bih kad bih nasao LANGE RS 130 ili 140... HEAD RAPTOR 130, TECHNICA DIABLO INFERNO 130, FICHER VACOOM 130.....
Znaci nista ispod 130 flexa. Marka nije toliko bitna koliko je sam flex i profil pancerice mada preferiram LANGE.
Zna li iko hoce li biti na sajmu ovakvih pancerica ili gdje drugo mogu da ih kupim u broju 28.5 ??
Unaprijed zahvaljujem :)

dzoni_ski
26.11.2011, 10:14
Sto se tice dela sa polovnom ski opremom to ti sad sad zavisi ko sta donese.Moze da se desi da dodje neki ski klub pa da donesu neke race pancerice.Npr prosle godine su bile neke fischer rc4 flex mislim da je bio 120 ili 130 , bile su ko nove 100e al su bile 27.5 cini mi se,Svake godine idem treci dan tj. subota i tad retko ima nekih race pogotovo u toj velicini.Sto se tice dela sa novom opremom ja nisam primetio da ima lange.Ima atomic, salomon, fischer, nordica al sad sve to opet zavisi ko dodje da izlaze.Uglavnom imaju rekreativne modele do flexa 120 nisam bas primetio te vrhunske sa flexom 130 i vise mozda ima nordica al njih nisam preterano gledao :sm021:.U svakom slucaju ako imas vremena ti dodji ima dosta toga pa iako ne nadjes lepo ces se provesti:ok:.Mozda bi najbolje bilo da dodjes 1. dan tj u cetvrtak cuo sam da tad ima najvise, kazem nisam bio tako da to neka kaze neko ko je bio prvi dan.To su moji neki utisci skraceno pa nadam se da sam ti pomogao bar malo:jester:

bbi8
26.11.2011, 12:53
Hvala :) Ima li igdje u Srbiji da iko prodaje race pancerice???
Jer sve sto vidim po netu su samo jakne i "šminka"..bude dobrih skija a svi znamo da dobra skija ne ide bez dobre pancerice..Po meni je pancerica bitnija od skije!
Gledao sam po netu da narucim iz inostranstva ali ipak bi da probam. Znaci spreman sam da prevalim kilometre i da ododjem u Beograd ali kako nikad na Expozim nisam bio ne znam sta ce me tamo docekati. Hocu li naci sta mi treba??
Sto se tice Nordica, imao sam davno prije 10-12god one zelene World Cup 120. Extra su bile...i danas dan zalim za njima..ali su mi vremenom postale male...

bbi8
26.11.2011, 12:59
A da...i da dodam...vise bih volio kad bi sta novo nasao..za polovne panecerice i nisam bas zagrijan..Jer ja kupim novu pancericu i traje mi 5-6 god bez problema...poslije se vremenom sabije liner i ne bude vise to to..

dzoni_ski
26.11.2011, 13:03
Nordica obicno ima ceo svoj stand koji je poveci i ima dosta pancerica e sad kojih nisam bas gledo, verovatno ima i race

Milanpop
26.11.2011, 14:12
Ima Salto m, Drugar je uzeo dobermana za 27000 din flex 100 a nesto malo skuplje je bio flex 120 i 130 ( sve proslogodisnji modeli). Tako da ces imati sigurno bar tu marku da kupis

bbi8
26.11.2011, 14:16
Znaci izbor je jako mali... :((((

stekan
26.11.2011, 14:43
To što tražiš nećeš ni u Austriji lako pronaći. U trgovačkim lancima sportske opreme (Hervis, InterSport, GigaSport, Sport 2000...) takvu robu ni ne naručuju. Možda jedino u radnjama koje su na udarnim mjestima na velikim skijalištima.

Na sajtu http://bhski.ba imaš linka na zastupnika Fischer-a za države bivše Juge (firma Vita iz Trebnja pored Ljubljane). Znam da u Sarajevu neke firme rade sa njima, pa pokušaj ih kontaktirati. Takođe, znam da je u Sarajevu firma Planet Bike (http://www.planetbike.rs/) otvorila prodavnicu, a oni su pored zastupanja Elana i Voelkl-a nekada radili i Tecnica pancerice. Lange se nekad mogao naći preko Beo Sporta, ali mislim da su se okrenuli isključivo jednom finskom koncernu (Atomic, Salomon, Wilson...).

bbi8
26.11.2011, 15:00
U Planet-bike u Sarajevu sam bio prije par dana...imaju samo proslogodisnje rekreativne modele, kazu da cekaju novu robu al ne znaju ni kad ni sta ce im doci. :(
Ima i Beosport u Sarajevu, bio sam ali isto :( samo rekreativni modeli, bilo je leki stapova ali samo do 120cm..nista iznad..a meni treba 135-140cm.
Vidjecu da kontaktiram tog zastupnika iz Slovenije- Upravo sam kontaktirao mailom Salto m.
Izgleda da cu na kraju morati na slijepo da ih narucim preko neta :(, sto ne bih volio, jer svaki skijas zna koliko je bitno biti dobro u pancericama i koliko to znaci...
Mislio sam da odem u Zagreb na sajam Zim Ski Show koji je bio prije 10ak dana i srecom pa nisam, jer sam poslije po netu mogao da procitam kako je tamo bilo pravo sranje..
Dzaba bih samo bacio pare na gorivo...
Zato me interesuje ovaj Beogradski sajam..al mi treba neko ko je vec bio i ko zna sta tamo moze da se nadje...
Inace kad bih netom narucivao, narucio bi ih samo sa ovog sita http://racing.ultrafun.fr/category.php?id_category=405
jer su najjeftiniji..

stekan
26.11.2011, 15:05
...a meni treba 135-140cm...

Broj dvometraša na forumu raste :ok:

bbi8
26.11.2011, 15:06
Ne mogu da vjerujem, svi prodaju neke race skije, ultra skupe colmarove jakne pa cak i bogner moze lako da se nadje, rukavica level i zeiner..sve ima ali osnov svemu je dobra pancerica a upravo to nigdje ne moze da se nadje....
Misteriozno...

stekan
26.11.2011, 15:59
Pa i nije misteriozno. Pancerica je najneuočljivija za paradiranje i slikanje.

akole
26.11.2011, 16:33
Mogao bi i Goran iz SaltoM da se javi i kaže šta ima na lageru u ovom trenutku ili bar šta je već spremio za Sajam ExpoZim pa da čovek kada već dolazi zna da nije badava...
Nadam se da stiže da prati forum jer pretpostavljam da je već u haosu zbog sajma...
@bbi8 pogledaj kontakt (http://www.saltom.rs/kontakt.php) ako te zanima nordica

skiman
26.11.2011, 16:47
Kao što ti je i stekan rekao, race pancerice teško nađeš u sportskim trgovinama za rekreativne skijaše...nakako se završe sa flexom 100 ili ako imaš sreče sa 110 (baš juče proverio u Giga sportu i Intersportu u Mariboru). Te se pancerice uzimaju ili kod generalnog zastupnika, ili preko nekog kluba ili u Austriji u nekoj specializiranoj trgovini (barem ja)...Evo ti link za generalnog zastupnika za Lange za države bivše YU, a to je firma Matias2 iz Maribora.

http://www.matias2.si/Prodajniprogram/Smučanje/tabid/60/Default.aspx

P.S. ako su ti Lange OK, onda jih naruči preko one francuske stranice...i još jedna stvar: Fischer WC race model 2011/12 bi me u Austriji koštao 400 € (sa popustom, a redovna cena je 499 €-previše....radije uzmem pancericu iz protekle sezone i onda me košta 210-240 €, a to več može)...

oggy
26.11.2011, 16:51
Ja sam bio samo jednom, pretprosle godine. Sjecam se da sam od jacih modela vidio negdje Rossi WC, 120 ili 130 flexa, i to za super cijenu. Ne sjecam se kod koga, ali znam da sam imao osjecaj da je i to bilo 'nako, da im se "zalomio" taj model...

designbvr
26.11.2011, 20:46
Bilo je Raptora kod Vikija na Headu doduse mislim 120 flex (bele),
sive 150 flex mislim da nije imao, ali sam zato skoro 100% siguran da sam na Nordikinom
(ne Salto M) standu video Dobermana 140 flex, nemoj me drzati za rec oko flex-a
ali je sigurno bio doberman, imam negde telefon od zastupnika, negde
na N. Bgd-u,, Mislim Bul. Z.Djindjica, pokusacu da nadjem

Lange prosle godine nije bilo da se ja secam skoro nista, a kamo li Race

ledenjak
26.11.2011, 21:53
Imas to sto trazis u http://www.vita.si/sl/alpine/ u Sloveniji a mislim da imaju predstavnistvo u HR. Ako neko od nasih klubova bude skoro nabavljeo mozes da porucis. U Srbiji tesko da se moze nesto naci. Imao je Fitex Head Rd varijente od 110 do 150 flex po ceni od 200 do 250eura modele 2010 ja sam kod njih uzeo Raptor RS 115, dodao Booster i pun gas!

dejan
26.11.2011, 22:21
Mislim da Fitex ima jos nesto starijih modela Head Raptor, cene su im bile ok, trebalo bi tel proveriti

CrazyKong
26.11.2011, 22:32
Bas sam veceras video u fitexu par komada rapotora RD sa flexom 130-150. A mislim da ima i salomona oko 130, ali modeli od pre 5 godina :sm022:

salto
26.11.2011, 23:53
U Planet-bike u Sarajevu sam bio prije par dana...imaju samo proslogodisnje rekreativne modele, kazu da cekaju novu robu al ne znaju ni kad ni sta ce im doci. :(
Ima i Beosport u Sarajevu, bio sam ali isto :( samo rekreativni modeli, bilo je leki stapova ali samo do 120cm..nista iznad..a meni treba 135-140cm.
Vidjecu da kontaktiram tog zastupnika iz Slovenije- Upravo sam kontaktirao mailom Salto m.
Izgleda da cu na kraju morati na slijepo da ih narucim preko neta :(, sto ne bih volio, jer svaki skijas zna koliko je bitno biti dobro u pancericama i koliko to znaci...
Mislio sam da odem u Zagreb na sajam Zim Ski Show koji je bio prije 10ak dana i srecom pa nisam, jer sam poslije po netu mogao da procitam kako je tamo bilo pravo sranje..
Dzaba bih samo bacio pare na gorivo...
Zato me interesuje ovaj Beogradski sajam..al mi treba neko ko je vec bio i ko zna sta tamo moze da se nadje...
Inace kad bih netom narucivao, narucio bi ih samo sa ovog sita http://racing.ultrafun.fr/category.php?id_category=405
jer su najjeftiniji..

pogledaj www.roleri.rs oprepa iz predhodne sezone pogledaj cenu agresor 130 wc videces da je cena daleko niza od ove ponude. postoje na stanju jos 4 modela ali, tek u ponedeljak ,pp da proverim brojeve.

bbi8
27.11.2011, 18:04
Hvala svima na ovolikim odgovorima i pomoci :) Stvarno se nisam nadao...
Evo gledam ali sve se opet nude stari modeli 07-08 ili 08-09.:((
Ja sam vise tip..ako vec uzimam ..da uzmem sta valja i zadnji krik..nije problem dati 50-100 Evra vise. Al barem znam sta imam.
Sad cu poslati mail http://www.vita.si, da vidim sta oni imaju...
Ovde na SALTO M jesu nordikini race modeli ali od prije par sezona..bez EDT sistema koji smanjuje torzionalno krivljenje pancerice..
Za HEAD RAPTOR 130 rs, jesam zainteresovan ali samo za ovaj http://www.skibartlett.com/head-raptor-130-rs-pro-2012-race-ski-boot-13760-p.asp

bbi8
27.11.2011, 18:11
I da dodam da zadnjih 6 god skijam u ovome http://prodam.slando.com.ua/kiev_city/salomon_pro_model_05_06_43_razmer_P_26291283.html
Nisu lose pancerice sa nekih 95 flex indexom i prednost im je sto imaju kao neku gumenu podlogu ispod linera ( da malo ublazi udarce na neravnim terenima) ali stvarno je doslo vrijeme da ulozim u nesto dosta savremenije i tvrdje..

salto
27.11.2011, 18:31
Hvala svima na ovolikim odgovorima i pomoci :) Stvarno se nisam nadao...
Evo gledam ali sve se opet nude stari modeli 07-08 ili 08-09.:((
Ja sam vise tip..ako vec uzimam ..da uzmem sta valja i zadnji krik..nije problem dati 50-100 Evra vise. Al barem znam sta imam.
Sad cu poslati mail http://www.vita.si, da vidim sta oni imaju...
Ovde na SALTO M jesu nordikini race modeli ali od prije par sezona..bez EDT sistema koji smanjuje torzionalno krivljenje pancerice..
Za HEAD RAPTOR 130 rs, jesam zainteresovan ali samo za ovaj http://www.skibartlett.com/head-raptor-130-rs-pro-2012-race-ski-boot-13760-p.asp

prijatelju nisi me razumeo , to je stavljen samo jedan model dobermanna , ima ih jos 4 izmedju ostalih i edt. ako bih stavio svih 46 modela cipela koliko imam izgledalo bi kao foliranje , sacekaj sutra pa cu ti javiti pp broj da li je ostao.

wlad
27.11.2011, 18:37
Foliranje?! Pa ako prodaješ nešto valjda treba i da oglasiš to što prodaješ ;). Mislim ako imaš veliki izbor a na sajtu prikažeš mnogo manje ne vidim poentu sajta, onda je bolje da ostaviš broj telefona pa da ljudi zovu. Ne bi da ikoga "učim poslu" pošto se u to ni ne razumem, ali ovo što govorim mi se čini prilično logično..

salto
27.11.2011, 18:58
Foliranje?! Pa ako prodaješ nešto valjda treba i da oglasiš to što prodaješ ;). Mislim ako imaš veliki izbor a na sajtu prikažeš mnogo manje ne vidim poentu sajta, onda je bolje da ostaviš broj telefona pa da ljudi zovu. Ne bi da ikoga "učim poslu" pošto se u to ni ne razumem, ali ovo što govorim mi se čini prilično logično..

u pravu si prijatelju , imam okacenih samo 26 modela , prihvatam kritiku , moram momcima iz prodaje da kazem da okace ostalo , ja sigurno ne mogu jer sam sa rentalom i servisima do guse zatrpan.:ok:

wlad
27.11.2011, 19:18
Bravo, kačite modele, godište i cene pa da može da se trguje :ok:

bbi8
27.11.2011, 19:51
Musterija sam..hajde, hocu da vidim sta i za koju cjenu ima.. :))

Marshal
28.11.2011, 16:05
Pozdrav,

ja bih ti preporučio da pogledaš Rossignol pancerice (Rossignol poseduje Dynastar, a ovaj opet poseduje Lange. Pogledaj sajtove pomenutih proizvođača i videćeš da su to praktično iste pancerice samo se razlikuje boja). Generalni zastupnik Rossignol-a za Srbiju je ASW E.F. SPORT , Bulevar Oslobođenja 275 (bivši Bulevar JNA) telefoni 011/30-96-848, 011/247-75-30, 063/228-858. Pošto ja imam rossignol pancerice (flex 120) koje sam kupio baš kod njih znam pouzdano da imaju race modele sa jakim flexom, jedino je pitanje da li imaju najnovije modele za ovu sezonu.

Problem može da ti predstavlja to što su zbog smanjenja troškova na prošlogodišnjem sajmu bili prisutni samo sa vitrinama gde si mogao da pogledaš skije, pancerice i ostalo ali ne i da kupiš. Za kupovinu si morao da odeš u radnju. Da li će i ove godine biti tako ne znam, ali radnja nije previše daleko od sajma.

bbi8
28.11.2011, 16:25
Znaci bit ce Rossignol :))))

designbvr
28.11.2011, 19:53
Znaci bit ce Rossignol :))))

Pa druze ROSSI nisi ni pominjao, kako sad bice :glavaozid

bbi8
28.11.2011, 21:52
Pa nisam pominjao Rossignol, nego sam u potrazi za race modelom...ono gore sam nabrojao sta bih ja volio da nadjem. Znaci prvenstveno Lange RS 130. ali ako nema i ako je nemoguce to kod nas naci onda sam otvoren za sve ostale proizvodjace.
Naravno Rossignol je skoro ista pancerica kao i lange...treba vidjeti koje su im cjene..
Nisam ni Nordicu pominjao ali ako se moze naci Dobermann PRO EDT 130 po razumnoj cjeni, sto da ne? Evo jos uvijek cekam da mi iz Salto mi posalje cijene tog modela u broju 28.5 ili 325mm

Flexon
29.11.2011, 06:33
dali si probao i jednu od pomenutih pancerica ili si izvukao modele iz sesira bez uvrede
da ne bude kasnije
noga licka a cipela becka
i ako nije tajna zasto flex 130

bbi8
29.11.2011, 12:40
Nisam probavao ni jedne!
Kazem da volim da uzmem dobru pancericu koja mi traje godinama.
Evo sad odprilike iz sjecana sam 1998 ili 99 kupio u Francuskoj Nordica grand prix 120 (zelene) koje su bile extra ali su mi vremenom postale male.
Poslije sam neke 2003god kupio salomon koji sam u predhodnoj poruci pokazao, flex nekih 95 salomonovih.
I one su mi fino sluzile, jest da su malo mekse bile, al islo je posto sam se neke 2001god razbio i polomio ligamente kljucne kosti u Austriji od tad vise ne prelazim nekih 80 km/h na skijama. Nemam vise ni snage za to...
Zasto sada trazim flex 130! Pa obzirom da zivim u Sarajevu i na nekih 15ak Km od pista na Bjelasnici cesto skijam..oko 3-4 puta sedmicno..
Ne skijam cijeli dan..nemam snage za tako sta nego po pola dana..ili jutro samo ili popodne..zavisi...znaci oko 3-4 sata po danu..
Za toliko imam snage i super mi dodje.
Kad se tako kratko skija, tjelo ima vremena da se odmori tako da svaki put kad izadjem na stazu imam dovoljno snage za dobro zezanje :)))
Nikad ne skijam kad sam umoran jer to je opasno..tad prekoracujes svoje limite i tad popustas i tad dolazi do tezih padova i lomova..,jer treba imati snage i pasti :)))
Zato flex 130...ne pretjerano tvrdo ali ipak neki kompromis izmedju tvdoce i udobnosti...

Flexon
29.11.2011, 14:31
najbitnija stvar kod kupovine cizama jeste probati iste
a sto se 130 flexa tice to je odprilike bez flexa (kao da zabetoniras nogu)

bbi8
29.11.2011, 16:55
najbitnija stvar kod kupovine cizama jeste probati iste
a sto se 130 flexa tice to je odprilike bez flexa (kao da zabetoniras nogu)

Pa naravno, zato i hocu da probam...jer inace ne bih bio sreman prevaliti 700 km od Sa do Bgd i nazad. Narucio bi ih na netu pa sta mi stigne...
Upravo to ne bih volio i upravo zbog toga se raspitujem ko ce i sta ce biti na expozim-u

dzoni_ski
29.11.2011, 19:27
Zato flex 130...ne pretjerano tvrdo ali ipak neki kompromis izmedju tvdoce i udobnosti...

Nema tu kompromisa to je cista neudobnost.To je race pancerica koja se nosi na trkama pa samim tim i sluzi da pruzi maksimalne performanse.To takmicari nose za trku i odma skidaju.Mada mozda su ove civilne malo udobnije ne znam al za ceo dan skijanja nije preporucljivo:sm022:

Sapa
29.11.2011, 20:46
ma ne mogu vas vise upratit momci, pamca flex130 ovo, pamca flex130 ono..., al o kojoj konkretno pamci pricate? npr speedmachine130 (flex120/130) je sasvim oke udobnosti za nas rekreativce; koristim je vec drugu sezonu i prilicno sam zadovoljan,. mozda neki lange od 130 razbija od tvrdoce (sjecam se nekih sa flexom 100 bile su ko granit dok ih nisu ukrali iz podruma), imao sam i head s12 flex120 i bio je prilicno tvrd, ali pondosljivog flexa (ali kupijo taman pola broja premale)...svaka marka koristi svoju nezavisnu skalu tvrdoce plasticnog kalupa...kad bolje pogledam, previse sam ja pancerica promjenio :dontknow:

ps
ali stekao sam prakticno iskustvo :D

oggy
29.11.2011, 21:15
Moj Dalbello Proton 14 je 130 flexa, ubijao me je u peti dok nisam otisao da mi "skuvaju" ulozak po mjeri (Intuition je liner, prava stvar). Otad nemam nekih posebnih problema, sto se cjelodnevne voznje tice.

hehehe
29.11.2011, 21:39
.... dok ih nisu ukrali iz podruma...

Pa kad se bahato ponašaš prema opremi... Moje su kraj uzglavlja... s jedne strane gospoja a sa druge paMce... Osim ako ih ona (gospoja) ne preda na reciklažu (zbog ljubomore), na sigurnom su :P

stekan
29.11.2011, 21:53
...Intuition je liner, prava stvar...

Ogimire, koji si model uzeo i gdje si ga zbavio?

Sapa
29.11.2011, 22:00
... Moje su kraj uzglavlja... s jedne strane gospoja a sa druge paMce...
pa kad im je flex 40, mogu i ko uzglavlje :P

Sapa
29.11.2011, 22:07
Ogimire, koji si model uzeo i gdje si ga zbavio?
ma lako mij je za oggimira; privremeno se nastanijo u drzavi koja cak i u svom imenu ima sufiks ski..schwitza(r)-ski. :D. joj samo zamisljam; kad svicer stane shtelovat uloske; visa matematika-atomska fizika-akcelerator kod zeneve...

designbvr
29.11.2011, 22:12
ma ne mogu vas vise upratit momci, pamca flex130 ovo, pamca flex130 ono..., al o kojoj konkretno pamci pricate? npr speedmachine130 (flex120/130) je sasvim oke udobnosti za nas rekreativce; koristim je vec drugu sezonu i prilicno sam zadovoljan,. mozda neki lange od 130 razbija od tvrdoce (sjecam se nekih sa flexom 100 bile su ko granit dok ih nisu ukrali iz podruma), imao sam i head s12 flex120 i bio je prilicno tvrd, ali pondosljivog flexa (ali kupijo taman pola broja premale)...svaka marka koristi svoju nezavisnu skalu tvrdoce plasticnog kalupa...kad bolje pogledam, previse sam ja pancerica promjenio :dontknow:

ps
ali stekao sam prakticno iskustvo :D\

I jos promenljivih ko'ko oces (ris, sirina, visina),
al svakako mislim da je bolje da dodjes i probas na licinom mestu
neces otici bez cipelki siguno

Sapa
29.11.2011, 22:38
al svakako mislim da je bolje da dodjes i probas na licinom mestu
neces otici bez cipelki siguno
pazaris pamce i jos ti ovdje na forumu preporuce mjesto da svratis na dobru leskovacku pljesku, cisto da uporedis sa cevapima kod Hodzica i ferhatovica i ispade perfektan trip. :sm011:

oggy
29.11.2011, 23:17
Ulozak je dosao uz cipelu, mislim da je oznaka ID (na nekoliko modela Kryptona i Protona). Zbavio preko jebaya - nije da preporucujem metod, ali imao sam slican problem kao i bbi da nigdje nisam mogao naci "jaku" cipelu u BL i siroj domovini. Probao sam Protona 10 "uzivo" kao najblizi model, ali su ipak totalno drugacije cipele...

bbi8
30.11.2011, 23:46
Bice nordica sigurno a evo kazu i rossignol...vidjecu da uzmem tu nordicu iz salto M....

plecko
01.12.2011, 15:44
jel ovu ?
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=215169048553973&set=a.142188332518712.28898.100001826375551&type=1&theater

bbi8
01.12.2011, 21:02
ma jok..ne speedmachine...dobermann wc 130!

designbvr
01.12.2011, 21:32
Sad sam bio kod Gorana,bas smo te spominjali,
moraces da odlucis sta zelis:cool:
a paMci ima :sm018:

bbi8
02.12.2011, 00:32
Da, pisali su mi iz firme Salto M.
Imaju Nordica Dobermann WC EDT 130 2009/2010 broj 28-29.
http://www.ski-depot.com/miva/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=SDO&Product_Code=580100100
Morao bih da probam...jer moj broj je tacno 28.5 ili ako to ista znaci 325mm cjelokupna vanjska duzina. Jedino sto me plasi kod te cipele je njena sirina 95mm. Moram probati...da ne bude stisnuto u njoj..vise sam ciljao cipele sa 98mm sirine, al vidjecemo.
Svakako neka ih ponese na sajam...OBAVEZNO. Ja cu krenuti iz Sa 8-og ujutro ranom zorom za Bgd i direktno vozim na sajam...u sustini samo zbog toga i dolazim...
Jadan ja kad zivim u rupi gdje imaju najljepse planine i gdje hiljade i hiljade skijasa dolazi, a da u Sarajevu ni u siroj okolini ne postoji niti jedna ozbiljnija prodavnica skijaske opreme..nema ni ozbiljnog servisa..
Proslog vikenda sam bio na Jahorini, bilo je naroda... rajska vrata puna kao i obicno..termag se prosirio, nebojsa udara novi hotel, stvarno se ulaze. Al ni na jahorini ni na bjelasnici nema niti jedna ozbiljnija prodavnica ozbiljnije ski opereme...sve je to jadno i čemerno..
Da ja moram ici do Beograda da jebene pancerice kupim..hej, kud ces dalje...
Ima li iko predstavu koliko samo ski klubova ima u sarajevu i okolini??
Znas kad bi ti to jedan svabo, francuz, austrijanac, talijan.., prevalio 700km da pancerice kupi....NIKAD...da su zlatne..
Jebo majku tacno cu se naljutiti, uloziti pare, i ja otvoriti prodavicu ski opreme kakvu bog zapovjeda...

bbi8
02.12.2011, 00:34
Hocu majke mi...

Sapa
02.12.2011, 21:47
Jadan ja kad zivim u rupi gdje imaju najljepse planine i gdje hiljade i hiljade skijasa dolazi, a da u Sarajevu ni u siroj okolini ne postoji niti jedna ozbiljnija prodavnica skijaske opreme..nema ni ozbiljnog servisa..
Proslog vikenda sam bio na Jahorini, bilo je naroda... rajska vrata puna kao i obicno..termag se prosirio, nebojsa udara novi hotel, stvarno se ulaze. Al ni na jahorini ni na bjelasnici nema niti jedna ozbiljnija prodavnica ozbiljnije ski opereme...sve je to jadno i čemerno..
Da ja moram ici do Beograda da jebene pancerice kupim..hej, kud ces dalje...
Jebo majku tacno cu se naljutiti, uloziti pare, i ja otvoriti prodavicu ski opreme kakvu bog zapovjeda...
pa nasi ljudi vole ugostiteljstvo, a ne majstorisanje. tj najvise vole da budu gazde i vrte kljuceve od boljih tipova automobila proizvedenih u Njemackoj. ko ce se sa srafcigerima, busilicama, brusilicama, stezama i slicnim bavit, to je za papake, a ne za gazde.
a sto se tice otvaranja ski-shopa kako bog zapovjeda, bas se zainati. samo, mislim da nema smisla otvorit takvu bolje opremljenu radnju, a uz nju nemati i adekvatan, profi ski-servis, sa mashinama za ostrenje kantni, bootfitting isl. to naj bolji nacin da privuces publiku da kod tebe svraca kako zbog servisa tako i zbog kvalitetnije opreme.

bbi8
08.12.2011, 00:17
Ujutro krecem na Expozim, vidjecemo sa kojim pancericama cu se vratiti....

designbvr
08.12.2011, 00:21
Sa Nordicom ;)

Sapa
08.12.2011, 00:26
Sa Nordicom ;)

i naravno, pljeskavicu da ne zaboravi.

bbi8
08.12.2011, 00:26
Heheheh..pa imam namjeru da kupim onu nordicu sto mi je Salto M nudio( NORDICA DOBERMANN WC 130 09/10) ...al vidjecemo sta jos ima.... :)

bbi8
08.12.2011, 00:31
Da, upravu si za tu Leskovacku pljeskavicu :), ako mi ostane sta para..ehheh.,..a one cevape sto si pominjao kod hodzica itd...ja to vec godinama ne jedem...pojedem jedino kad ko od rodbine dodje pa sa njima odem jer im je zanimljivo...inace ako mene pitas najbolji cevapi u sarajevu su u zmaju ili u veneri nisu losi..a duplo su jeftiniji od ovih carsijanerskih...ehehe
Mada nema vise nigdje onih predratnih cevapa...nigdje :(

bbi8
08.12.2011, 00:45
http://youtu.be/PNKuHPf2xwo

designbvr
08.12.2011, 07:21
Pa ti jos nisi kren'o

plageton
14.12.2011, 14:13
Pa dobro aman šta bi?

Onolka frka i sad ne znamo es uzo te cokule nisi uzo.

plecko
19.12.2011, 12:19
evo ih flex 100
http://www.limundo.com/kupovina/Sportska-oprema/Oprema-za-skijanje/Pancerice-I-Vezovi/nordika-GP-27-27-5-nas-41-42/4056879/Posmatraj

designbvr
19.12.2011, 13:31
evo ih flex 100
http://www.limundo.com/kupovina/Sportska-oprema/Oprema-za-skijanje/Pancerice-I-Vezovi/nordika-GP-27-27-5-nas-41-42/4056879/Posmatraj

Sta BRE evo iG ?
Jel to iz ove teme ?

bbi8
21.12.2011, 11:12
Izvinite sto se nisam javljao...imao sam nekih problema.
Naravno bio sam onaj dan na expozim i odusevljen sam bio ponudom.
Prvo sam otisao do Salto M da probam Nordica Dobermann ali su mi bile premale a veceg broja nisu imali.
Kruzio sam sajmom i naisao na Rossignol, prodavac me je uputio u prodavnicu iznad autokomade prema banjici.
Otisao sam tamo i pazario Rossignol radical pro 130
Ovakve: http://thumbnail.image.rakuten.co.jp/s/?@0_mall/customsp/cabinet/01575908/01652511/img57231375.jpg
Platio sam ih 26 900din.
Evo sad cekam u subotu otvaranje pista u sarajevu da ih stvarno probam..
Model je jako uzak pa ne mogu ovako u kuci da procjenim dali ce me zuljati ili ne..ono knap su mi .
Znaci prvi realni test im je u subotu :)

designbvr
21.12.2011, 11:42
E, pa u zdravlju da iG poderes, :ski:

a, mensecini da nisu previse ni placene, s'obzirom
na velicinu (ne prodaje se to'ka cipelka cesto),
mozda si mogao malo i da ucenjujes :kez:

plageton
21.12.2011, 11:50
Izvinite sto se nisam javljao...imao sam nekih problema.
Naravno bio sam onaj dan na expozim i odusevljen sam bio ponudom.
Prvo sam otisao do Salto M da probam Nordica Dobermann ali su mi bile premale a veceg broja nisu imali.
Kruzio sam sajmom i naisao na Rossignol, prodavac me je uputio u prodavnicu iznad autokomade prema banjici.
Otisao sam tamo i pazario Rossignol radical pro 130
Ovakve: http://thumbnail.image.rakuten.co.jp/s/?@0_mall/customsp/cabinet/01575908/01652511/img57231375.jpg
Platio sam ih 26 900din.
Evo sad cekam u subotu otvaranje pista u sarajevu da ih stvarno probam..
Model je jako uzak pa ne mogu ovako u kuci da procjenim dali ce me zuljati ili ne..ono knap su mi .
Znaci prvi realni test im je u subotu :)

Knap i moraju da budu. Ebga, hteo si race cipele, sve drugo osim knap je potpuno besmisleno.

Marshal
21.12.2011, 11:51
Na kraju ipak Rossignol! :ok:
Čestitam, siguran sam da ćeš uživati.

bbi8
21.12.2011, 13:39
vidjecemo ...odgovor u subotu- nedelju..dok ih malo isprobam..:))))

bbi8
30.12.2011, 17:56
Dobre :)))