PDA

Pogledati punu verziju : problemi sa pancericama, jezik, trenje...Flogocid mast

Grimani
04.04.2011, 20:39
Rec je o veterinarskom proizvodu a mnogi doktori ga preporucuju u slucaju opekotina akni i raznih rana...Prodire duboko u kozu, deluje antibakterijski i sto je najvaznije izbacuje sav gnoj na povrsinu...deluje i preventivno.
Nisam je licno probao(probao je moj pas :/) drugar koji ima istih problema kao ja ove godine nije imao nikakvih problema sa cevanicama cak ni jedna mu se kraasta nije pojavila. meni se to stvara u vidu opekotine pliha a ponekad samo obicna krasta...uglavnom ne boli al realno ne valja i ne pamtim kada sam se vratio sa skijanja bez dve crte duz cevanica. Mislim da je Wlad spominjao neke flastere ili ne znam sta vec sto traje mesec dana i kapiram da i to nije lose resenje al eto postoji i ta mast...

bratori
05.04.2011, 09:21
Odlicna mast, koristio je ja, u rekordom roku sanira problem, bukvalno za par sati.

Samo ja imam druge vrste problem sa pancericama, meni se stvore hematomi ili ti chvoruge. kako to izbeci?

SnowBeliever
05.04.2011, 21:56
mozda se varam...ali mislim da resenje lezi u zameni pancerica...definitivno vam ne odgovaraju pancerice cim dolayi do modrica, ogrebotina ili sta vec...ja sam sa starim pancericama imao slicnih problema, jel imam malo deblje listove, pa su me gore dosta stezale i izazivale bol...prosle godine sam u metrou pazario Atomic B-Tech, i sad se u pancericama osecam kao u najudobnijim patikama...sa proslim sam jedva cekao da pravim pauzu kako bi ih gore malo otpustio, i kako bi mi procirkulisala krv, sada toga upste visde nema...kako ih ujutro stegnem, nema otpustanja do kraja dana...neznam, mozda ne bi bilo lose iznajmiti neke makar na jedan dan, pa videti sta se desava...nadam se da sam pomogao...

Grimani
05.04.2011, 22:53
kod mene nije problem u pancericama i mogu ti reci vozio sam dosta razlicitih i uvek imao isti problem. Sad sam kupio Tecnica Diablo Mg i opet ista stvar posle par dana voznje, kapiram da ce ova mast da odradi posao.
@bratori
sto se tice cvoruga mozda ti je velika cipela?
Koliko nosis tu cipelu, gde ti se to stvara?

bratori
07.04.2011, 20:03
Ma nije mi velika pancerica, taman mi je, vec 2 godine ih nosim, u pitanju je model Salomon Foil.
A stvara mi se na sred cevanice, mozda i ja to pretegnem ko ce ga znati, a inace sam mrsaviji i koscat sam dosta...

Grimani
07.04.2011, 21:14
znachi isti si kao i ja :) ja se nadao da ce mi ova mast pomoci....inace ta cipela je park cipela mislim da je flex nesto preko 80 nznm sta/kako/gde vozis sa njom jer sve ima svoje. te pancerice obicno su za sire listove nznm nisam ih probao pa da cvrsto tvrdim nego samo logicki razmisljam....
ne mogu da nadjem one flastere o kojima je Wlad pricao mozda ti/nam to pomogne. da ne bude sve bad eto imas celo leto/jesen da to pronadjes :hair:

stekan
07.04.2011, 21:29
Foil je mekši od moga X-Wave 9 (Salomon flex 100), a osim prvih dan-dva u sezoni kada moram voditi računa da ne pretežem, nemam nik'ih problema. Cjevanica takođe tanka. Prije par sezona sam prvi dan pretjerivao i sa stezanjem kopči, a i sa intenzitetom skijanja, te sam uspio prokrvariti prednju stranu cjevanice i cijelu sezonu sam vozio kao po jajima.

Čuh (aorist) da je rješenje u proizvodima marke Allways, a posebno je dobra noćna varijanta (slabo koristim ženske uloške, pa ne znam detalje).

wlad
07.04.2011, 23:21
Ono što sam ja pomenuo je na:

http://www.skijanje.rs/forum/showpost.php?p=52767&postcount=61

i ne traje mesec dana, nego najmanje 30 skijaških dana, a može i duže bez problema (što će reci najmanje 1-2 sezone). Znam lično osobe koje su sa ovim rešenjem "progledali", nikakva ni najmanja ranica/oderotina kada se isti koristi, prost je za upotrebu, samo se stavi pre obuvanja cipele i makne posle skijanja.

Ako neko zna nekoga od domaćih prodavaca ski opreme (posebno cipela) neka im predloži da uvrste ovo u ponudu - sigurno će im se isplatiti :ok:

wlad
07.04.2011, 23:59
Vidim da ne radi link u prošlom postu (tj. link iz linkovanog posta ;)), pa evo opisa vašeg problema koji je veoma uobičajen izgleda:

Shin pressure & pain
The tongue of the boot is designed to hold the foot securely in place. It distributes the pressure of flexing, absorbs shocks, insulates the skier from pain and transmits energy to the ski. Friction from the shin or sock rubbing against the tongue as the boot is flexed is known as “shin bite”. The front of the leg can be rubbed red and raw. Another cause of “shin bite” is uneven pressure of the shin against the tongue. If you feel a sharp pain when flexing forward but the pain is relieved when you stand upright, that indicates an uneven pressure distribution of the boot against your shin. In many instances, realignment of the boot tongue where it comes in contact with the lower leg will solve the problem. Customizing the liner or boot shell and adding a custom insole or foot bed can eliminate many shin problems.

Nisam našao onaj prošli proizvod koji sam naveo ali evo nešto slično:

http://www.adventureshop.co.uk/acatalog/Ski_Angel_Shin_Protector.html

jedino što za ovaj ima negde čudnih slika (http://www.ski-angel.com/) gde je prikazano da ovaj protektor lepe preko čarapa (što nema mnogo smisla ;)), dakle taj protektor što sam ja gledao se lepi direktno na kožu - pa preko njega ide čarapa i cipela (inače je izuzetno mekan/tanak i izgleda kao prava "koža").

7185

E ovo dole je ono što sam ja gledao uživo kako spašava skijaše :)

http://www.conform-able.com/en/our-products/winter-sports/shin-protection-90-2.html

Shin protection silicone gel with viscoelastic and mechanical properties similar to those of the skin tissues. Prevents and relieves pains due to pressure, heating, blisters and burns in the regions where the shin presses against the tongue of ski or snowboard boots.

7186

Milos011
08.04.2011, 09:07
Ovaj silikon sam video u Intersportu u Les Menuiresu prošle nedelje. Možda bude i u IS u BG-u. Mislim da je cena bila oko 18 eur.... ali nisam siguran koliko komada.

Grimani
08.04.2011, 09:30
@Wlad
skapirao sam da je 30 skijashkih dana samo sam se lose izrazio a ocekivao sam da ces ti to detaljnije...
hvala

aj ako neko nadje u IS ili bilo gde u Srbiji/blizoj okolini nek javi :)