Pogledati punu verziju : Ko kaže da je dizajn nebitan?
plageton
30.03.2011, 16:02
Čvrsto sam rešio da kupim cipelu sa tri kopče, od kojih je ona srednja kosa. (Po ugledu na wlada, ipak je on administrator.) Nakon što su mi autoriteti na koje se oslanjam rekli da ne uzimam Dalbelo, našao sam nordiku. Sve paše, cena, performanse, ima ga u radnji, sve. I izgleda ovako:
http://www.nordica.com/international-en/products/on-pist/dead-money-51
Kao što možete zapaziti, model je, bar prema opisu, a i brojevima, namenjen za odrasle.
I sad pošteno: je l' biste vi nosili takve cipele, pošto pravim skijašima dizajn nije važan?
macak011
30.03.2011, 16:25
al samo uz narandzastu jaknu i gangrena zelene pantalone :)
Cini mi se i da full tilt ima tri kopce, a dizajn na ovu foru...
Ko kaze da dizajn nije bitan, samo je pitanje na kom se mestu nalazi u prioritetima.
Uostalom dizajn nisu samo boje i 'cvetici'.
Ako je to cipela koju trazim i koja mi treba ja se ne bih razmisljao bez obzira na boju i sare.
Pojasni mi malo ovo za Dalbello. Firma je u ozbiljnom usponu i zamjenila je Tecnicu u Völkl/Marker tandemu (Tecnica je sada sa Blizzard-om).
Na prvi pogled, Nordica Dead Money je mnooogo uspravniji od Dalbelove Krypton serije. Obavezno probaj prije kupovine, tj. ne naručuj preko Weba ako nisi probao.
P.S. Vidjeh ove zime u prodavnici ovdje u Banjoj Luci Dalbello Krypton Cross za 300 KM (150€).
u svakom slucaju oprobati prije kupovine
a sto se autoriteta na koje se oslanjas tice po mom misljenju su vrlo klimavi
zadnja dva para cizama koje sam imao bile su dalbello i vise sam nego zadovoljan
vidjeo jesam tu cizmu u prodavnici ali probao nisam mada provjereno je provjereno krypton je na marketu vec duze vremena provjerena cizma
a sto je najbitnije modularna .... ali u svakom slucaju podrzavam kabrio dizajn odlku
sto se boje tice moj je moto sve mi boje lijepo stoje:sm022:
Gej je okej ;), šalim se naravno, ako ti dobro paše cipela što da ne? Ja se mislim da svoj Cross nagnem još malo napred (počnem da koristim delove iz kesice :D).
@stekan: verovatno neki zaostali model, takva cena je bila i kada sam ja uzimao (isto zaostalo na lageru od prošle godine ili sl.) još sam dobio 50% popusta :sm021:, ne može ni bolje ni jeftinije :ok:
ja nekako preferiram uspravan polozaj pogotovo kad cekam u liniji za lift ili generalno kad stoim
a za one koi voze u sjedcem polozaju ne pomaze ekstra nagib naprijed
ja am inace izvadio klinove za nagib
ali wlad ako ti vise odgovara mozes da stavis klinove jedan na drugi za ekstra nagib :dontknow:
Ja imam neke manje klinove, a u kesici sam dobio veće (duplo su deblji) - tako da verujem da može samo da se zamene - da će biti dovoljno. OK je meni i ovako naravno, ali malo da probam / igram se, što da ne ;).
uvek se treba igrati sa dodatcima al kanting npr ukoliko cipela ommogucava treba dobro podesiti... postoje varijacije polozaja u zavisnosti od podloge. u sustini skijas bi trebao da podesi pravilan polozaj da centar cipele bude u ravni sa kolenom/ski polozajem...
http://0.tqn.com/d/skiing/1/5/0/0/-/-/canting3.jpg
pronasao sam negde ovu sliku...
Čvrsto sam rešio da kupim cipelu sa tri kopče, od kojih je ona srednja kosa. (Po ugledu na wlada, ipak je on administrator.) Nakon što su mi autoriteti na koje se oslanjam rekli da ne uzimam Dalbelo, našao sam nordiku. Sve paše, cena, performanse, ima ga u radnji, sve. I izgleda ovako:
Kao što možete zapaziti, model je, bar prema opisu, a i brojevima, namenjen za odrasle.
I sad pošteno: je l' biste vi nosili takve cipele, pošto pravim skijašima dizajn nije važan?
Plagetone, stvarno ne bih da ti kvarim ceif insinuacijama i ''tracevima iz prve ruke'', razmisljao sam dal da ti ovo uopste napisem;
Zimus sam se druzijo sa ski-uciteljom moje cerke i imao je ove tvoje cipele i bio je nezadovljan. Ispricao mi je liner na neki neobjasnjiv nacin jako omeksao, da su mu se kopce iskrivile isl. Spomenuo je nekog svog kolegu freestylera koji je ovakav proslogdodisnji model iz slicnih razloga vratijo u radnju i poslje od fabrike dobijo ovogodisji model.
Radi se o drugom modelu, al je ipak firma ista i dal je puka slucajnost ili nesto drugo, sad prije par sedmica na skijanju konstatujem kako je na mojoj nordici speedmachine14 iz nekih neobjasnjivih razloga pukao 'jezik' od linera kao da je nozem presjecen na samom vrhu. :dontknow: Nosim ih bas sutra nazad u radnju, a kupijo sam ih prosle sezone u februaru.
ps
a naravno da bih nosijo ovakve cipele, jer su supercool sto se dizajna tice!!!
sto se nordica cipela tice nisam ni ja htio da dolivam ulje na vatru
ali prije jedno dvije godine sam probao cipele i ne sjecam se koje su bile
ali neki od top modela nebiitno
mislim da sam to tada i opisao u jednom postu
plastika je bila ocajna pri samom flex testu u prodavnoci plastika je pocela da se deformise i puca i ja sam rekao za mene nordica NE
mozda je to tada bila slucajnost ali sada sve vise sumnjam u to
korekcija, cipele koje sam prije spominjo jesu sharena nordica ali ne dead money nego ace of spade, pogledo sam na sajtu i prepozno ih. ma ne znam sto se tog kvaliteta tice, flexone ja pricam o unutrasnjoj cipeli-lineru
Bez uvrede, al ne bih:hair:.....ipak moraju biti i moje oči zadovoljne... :sm011:
Ko kaze da dizajn nije bitan, samo je pitanje na kom se mestu nalazi u prioritetima.
Uostalom dizajn nisu samo boje i 'cvetici'.
Ako je to cipela koju trazim i koja mi treba ja se ne bih razmisljao bez obzira na boju i sare.
Evo ja kupio pre mesec dana u Intersportu Salomon cipele ženski model: http://esklep.intersport.pl/pl/product/46528/buty-salomon-rush-x-105421
Imaju i čak i cvetiće. Ali imaju sve četiri kopče metalne i podesive, podešavanje kantinga i stvarno su dobre. I što je najvažnije udobne su ko najke a drže čvrsto za moje potrebe..
A što kaže moja žena, koja je to ženska cipela veličine 43!
Bez uvrede, al ne bih:hair:.....ipak moraju biti i moje oči zadovoljne... :sm011:
de ba skimane, bas si konzervativac tezak; nemoj da siris nazadne ideje po forumu; cipela uopste ne izgleda feminizirano cipela izgleda cool do bola, ne konvencijonalnog izgleda. dizajnirana za muskarca mladog i smjelog duha, koji ne pati od normi i konvencija. . ja ovo ozbiljno. (da se taki ko ti pitaju jos bi nosili jakne do pupka i skipantalone koje se urezuju izmedju guzova).
Plagetone, cipa je dizajnerski sexy da ne moze biti vise; pravi muskarac se ne plasi veselih boja (da ga ne bi proglasili gejem), nego bas poetencira svoju flambojantnu stranu. ja sam samo skrenuo paznju na kvalitet, posto kazem rece mi korisnik tih skoro istih cipela da je razocran zbog linera.
Jel ti to ozbiljno ili se zezaš?? Nekako mi nedostaju smajlići...:smoke:OK...ozbiljno...mogu biti i konzervativac (pošto i nisam više balavac), al kod opreme za skijanje meni je važan (pored ostalog) i dizajn....nakako mi nije više za one šarene fluoroscentne boje iz kraja 80-tih i početka 90-tih (mada se to izgleda vrača)....Sapo pogotovo ja nosim jakne do pupka i ski pantalone.....:sm022::sm011: BTW: izneo sam samo osobno mišljenje, kad već čovek pita...:bootyshakZato što sam "konzervativac" teram još uvek onaj stari dobri racerski fazon....al, ako mi ko dade neke freeride skije, možeš biti bez brige da bi se snašao i u powderu..... ali sa konzervativnom opremom dakako....:sm011:
[QUOTE=skiman;56788](pošto i nisam više balavac), al kod opreme za skijanje meni je važan (pored ostalog) i dizajn....nakako mi nije više za one šarene fluoroscentne boje iz kraja 80-tih i početka 90-tih (mada se to izgleda vrača)....Sapo pogotovo ja nosim jakne do pupka i ski pantalone.....:BTW: izneo sam samo osobno mišljenje, kad već čovek pita...:bootyshak. Zato što sam "konzervativac" teram još uvek onaj stari dobri racerski fazon....al, ako mi ko dade neke freeride skije, možeš biti bez brige da bi se snašao i u powderu..... ali sa konzervativnom opremom dakako....:QUOTE]
ma nemoj odma sve licno da uzmes, salim se malo...alie malo sam i ozbiljan; ne sumnjam ja da odjelo ne cini covjeka u snjegu i na skijama, i ne sumnjam da bi ti sa freeride skijama pravijo gs zavoje po puderu, a ne mislim ni da nosis strukirana ski odjela (mada vraca se i to u modu), ali ne moras da budes konzervativac jer sebe (vise) ne smatras za balavaca. pa majka mu stara, mozes biti mladog i nekonvencijonalnog duha i u 50toj.
ps
i ja sam iznjeo samo osobno misljenje ;)
sto bi kolege sa bbc-a rekle; ''age is matter of mind, if you dont mind it doesnt matter'
macak011
01.04.2011, 15:06
ma bitno je da se skija, sta ima veze dal' si na stazi saren ko papagaj? A izbor boja na cipelama strasno podseca na modu nekih ranih devedesetih, jakne, u stvari kombinezoni su bili upravo takvi! :)
plageton
01.04.2011, 15:55
de ba skimane, bas si konzervativac tezak; nemoj da siris nazadne ideje po forumu; cipela uopste ne izgleda feminizirano cipela izgleda cool do bola, ne konvencijonalnog izgleda. dizajnirana za muskarca mladog i smjelog duha, koji ne pati od normi i konvencija. . ja ovo ozbiljno. (da se taki ko ti pitaju jos bi nosili jakne do pupka i skipantalone koje se urezuju izmedju guzova).
Plagetone, cipa je dizajnerski sexy da ne moze biti vise; pravi muskarac se ne plasi veselih boja (da ga ne bi proglasili gejem), nego bas poetencira svoju flambojantnu stranu. ja sam samo skrenuo paznju na kvalitet, posto kazem rece mi korisnik tih skoro istih cipela da je razocran zbog linera.
:ok: E vec sam bio odustao od Nordice, ali sad, ako je flambojantna strana u pitanju, možda se i predomislim. :cool:
macak011
01.04.2011, 16:38
vidi ovako: u sred svajcarskog LAAX-a pojavio sam se sa crno-belim rent cipelama, serpa plavim pantalonama i drecavo zutom jaknom na kojoj su mi se pocepali spoljni dzepovi jer su crkli i otpali rajsferslusi pa izasla ona vata-uzas, neka jeftina kopija fisera (kad sam se vratio kupio novu jaknu-iznudjeno jbg)... dakle, ko papagaj! :jester:
I bolelo me uvo, na nogama bio progresor 10+, namazan propisno, cipele 110-ke progresorke isto, glecer ko san, oko -2,3 stepena, staze=piste, sve zice rade, sunce przilo... ne bi mi vala smetale ni te flambojantne, idealno bi se uklopile! :ski:
[QUOTE=skiman;56788](pošto i nisam više balavac), al kod opreme za skijanje meni je važan (pored ostalog) i dizajn....nakako mi nije više za one šarene fluoroscentne boje iz kraja 80-tih i početka 90-tih (mada se to izgleda vrača)....Sapo pogotovo ja nosim jakne do pupka i ski pantalone.....:BTW: izneo sam samo osobno mišljenje, kad već čovek pita...:bootyshak. Zato što sam "konzervativac" teram još uvek onaj stari dobri racerski fazon....al, ako mi ko dade neke freeride skije, možeš biti bez brige da bi se snašao i u powderu..... ali sa konzervativnom opremom dakako....:QUOTE]
ma nemoj odma sve licno da uzmes, salim se malo...alie malo sam i ozbiljan; ne sumnjam ja da odjelo ne cini covjeka u snjegu i na skijama, i ne sumnjam da bi ti sa freeride skijama pravijo gs zavoje po puderu, a ne mislim ni da nosis strukirana ski odjela (mada vraca se i to u modu), ali ne moras da budes konzervativac jer sebe (vise) ne smatras za balavaca. pa majka mu stara, mozes biti mladog i nekonvencijonalnog duha i u 50toj.
ps
i ja sam iznjeo samo osobno misljenje ;)
sto bi kolege sa bbc-a rekle; ''age is matter of mind, if you dont mind it doesnt matter'
Zato sam te i pito, pošto su mi falili smajlići...:sm011: Pa mogao si u temi Retro ski party na Krvavcu videti koju modu opet tera Toper, tako da za godinu dvije i eto nas u španericama:hair:.....pa ja sam u 45 još uvek u 501 i u starkama (pitali me ljudi danas na poslu, dal ja uopče imam cipele i neko odjelo-imam al samo za sahrane i svatbe), nosim Quiksilver, Rip Curl, Burton, Fox majice i sebe još uvak smatram balavca (mada se đaci kod I gimnazije-to jest moje- koja je preko puta mog posla i više nego očito okreču z mnom), al kod ski opreme sam konzervativac....možda kad počnem sa freeridom (mada čisto sumnjam, iako me je sin nagovarao) jer kod nas nema baš prilike za to, budem malo manje konvecionalan :sm011: Ako su kvalitetne, neka ga posluže, još ako idu uz tu modu, toliko bolje....al za mene osobno (ako mogu da biram) to nije....A što se skijanja tiče, e bogami ovdje se plašim da neću nikad odrasti.....
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.