Prijavite se

Pogledati punu verziju : Pozdrav iz makedonija - molim vas za malo pomos :-)

Miroslav1
08.03.2011, 00:19
Zdravo, jos pred mesec dana postavio sam pitanju u tema ( savet za kupovinu ) pa jos nikoj nije nista reko,,mozda trebao sam od starta da postavim svoju temu ali nema veza :sm021:---
vako je izgledao post :

zdravo,
Ja sam novi tu ,i sam iz MK :-)), nadam se da ce te mi pomoci da kupim soodvetnu skiju za mene ,mislim na koristene skije i kondure. Inaku citao sam neke postove od ovaj forum i izvleko sam dosta informacije pa zahvaljuem za to :-)). Posto sada kod nas je ludilo za polovne skije zasto nema toliko snega koliko sto su misleli prodavace da ce da ima ostalo im je mnogo parova skije, tako resili da ih dadu za nize cene nego sta su ih davale. Ima jedna prodavnica tu u gradu pa od sve skije mislim da odaberem nesto za mene, ali neznam koji zasto edno 4-5 sezona nisam skijao mozda i vise a inace skijam od malena od 5 god, svaku godinu iso na zimovanje . Pa se mislim u zavisnosti kada kasnije objasnim visina ,tezina koliko znam da skijam, za na kakve staze ocu skije i tako dalje do tada da slikam te skije u prodavnicu i da posaljem tu slike i da mi pomozete da odaberem, jel moze tako ? ? ? ?

e sada ovo sve propada u vodu ,,posto stigo POPUST normalno na NOVE SKIJE I pancerice (kako vi kazete)). I pogledao sam par skija pa nadam se da ce mi vasa pomoc presuditi,, zasto popuste traje do 15 marta i stvarno sam zainteresovan da kupim skije -normallno probacu ih za narednu sezonu :sm021:...

ovako : od ono sto sam procitao na ovo forumu dobio sam kako sto sam reko mnogo bitnih informacije i isto i od net nesto gledo sam i tako,
momentalno i nekoliko prodavnice ima ovakve skije na popustu ::

SAlomon tornado :
SAlomon WIng :
http://www.salomon.com/mk/segment/all-mountain-ski.html?gender=men
isto imalo je i pancerice salomon nisam zapamtio sta kako se zovu ,,ali bili su nesto sivo sa crveno boju i FLEX je bio 110..
tehniku ,,ali ponekada volim i
e sada ja sam visok 180, tezak 76 kila, i volim da skijam carving tehniku ,,ali ponekada volim i malo brze,, e sada ove nove skije sa carvingom nikada nisam ni probo recimo od 2006 godine,,pa neznam strav mi je da ne pogresim u izboru,,,
isto tako u drugu prodavnicu imali su rossighnoll i nordica pancerice ,,u mnogo vece izbor za razliku sto na drugo mesto ove salomon pancerice sa flex 110 bili su jedintsvenne..
tako da molim vas za neku savet ,,sta mislite za ove skije ...
istotako u drugom prodavnicu imali su neke rossighnol PCV ili bili su VPC neznam nisam siguran ali nekako nisu bili neznam sto,,,

pozdrav.....:sm021:

Miroslav1
08.03.2011, 00:23
istotako ove salomon dva tipa ,,,,,,
kostaju 15000 denari (250 eura kod nas)

a inaku bili su 23000 denara :sm021:

a pancerice one salomon sa 110 flex oni bili su 150 eura - a sada su 100 eura

AKO uzmem I SKIJE I PANNCERICE ima plus extra popust od 20% --- sta znaci to ce da me kosta sve 21000 denara (kod nas 335 eura)

sta mislite za cene ??

hvala unapred za savetima :sm021:

Ivan Bgd
08.03.2011, 09:29
Miroslave,
moras biti malo precizniji.
Koje wing(8,6,4), koje tornado( Ti ili TI PL), mada bi ja pre tornado sire su u struku 79mm sto je bolje za van staze.
I ja bi sebi za te pare odma uzeo 1 tornado. Mada bolje ENDURO ali ako ga nema i tornado je dobar.
evo ti link da procitas misljenja ljudi koji su ih vozili: http://www.reviewcentre.com/reviews149384.html
Odusevljeni su.
Sto se pancerica tice to moras sam da ocenis. Moje pancerice su sa flexom 110 i u pocetku su mi bile malo tvrdje na hupserima, ali sam se navikao i sada su mi super, a imam 95 kg.
Mozda ti je bolje da gadjas 100. I ja sam hteo da kupim 100 ali nije bilo pa sam uzeo 110.

Pozdrav
:sm018:

oggy
08.03.2011, 12:25
Skijao sam Tornado (ne znam tacno koji model, skija je bila pretezno bijela) jedan dan ove godine. Dopala mi se skija, iznenadjujuce je "zivahna" za svoju sirinu (moze dobro da te izbaci na kraju zavoja), dobro drzi tvrdu stazu, a nije ni preteska za noge. Za 250E zvuci kao jako dobar posao.

Pancerice sa flexom 110 za 100E zvuce kao jos bolji posao :) ali naravno zavisi da li ti odgovaraju nozi

Miroslav1
08.03.2011, 16:55
ovako sada znaci radi se o XW TORNADO TI PL + Z12, znaci oggy ove su one CRNE sa oznakom PL ,gde na bele ta oznaka nema .Citao samo nesto reviews i ove izgledaju kao malu bolje od one bele XW tornado TI. Planiram da uzmem vidina 166 cm,,mislim da ce to da mi odgovara kao za karving koji volim,,a i na momente i brza voznja, istotako od ono sto sam citao sta ljudi kaze za ovu skije svi su bili sa tezinom ok 90-100 kg ,,a ja imam kako sto sam reko 76 kg,ako se udebljam evo ok 80 kg:-)). Dali ove skije se bolje ponasaju na visa tezina ili ne sta mislite o to???

a kazete da je cena super?? pa da onda uzem ove ili da gledam druge skije ali sumljam da ima toliki popust ?? daj recite stvarno cekam vasu preporuku zasto malo ljudi po prodavnicama cu da mi reci iskreno mislenje ,,a normalno tu je i njihovo skromno znanje ,,pa kada sve soberem necu da pogresim pri izboru..

Sta se tice pancerice ,stvarno neznam sta da radim ako uzmemm i pancerice dobijem extra popust,,ali nije sve do para normalno, ako ne valjaju gaba sam ih zeo jel tako... a najvise plasi me taj flex 110 ,,neznam sta reci nemam ja golemu tezinu koja je jedna od faktoru izbiranje tvrdnoca pancerice imam 76 kg,, i isto plasim se ako su pretvrde na necu mozeti da skijam ugodno celi dan,,ili kada zastanem da se odmorim da posle to ne mogu da produzim,,,dajte neki savet ...

hvala puno na odgovora :-)

Sapa
08.03.2011, 19:35
golema tezina nije faktor pri odabiru flexa. (jeste ako si 100kilas a planiras uzeti cipelu niskog flexa, svak ce te u tom slucaju posavjetovati da obratis paznju da ti cipela ne bude premekana. moze naravno da bude i pretvrda, ali iskreno bolje da je nesto tvrdja nego da se savija pod tvojom tezinom ).
je si ti te cipele probo? to je naj bitnije, kako pasu nozi. flex 110 kod salomona mi ne govori nista. imao sam nekad prije salomon flex100 i bile su oke za mene rekreativca.
kakav si ti skijas, pocetnik, napredan, veoma napredan? ne plasi se flexa nego se plasi dal ti ta cipela oblikom uopste pashe tvojoj nozi.

Miroslav1
08.03.2011, 22:20
nisam probo te cipele , spored razgovoru sa prodavacem a taj decko poznajem,, ne mi je pijatjel ali ga poznajem kaze da ce da mi odgovara ta cipela zasto zna moju nogu. Znaci noga kod zgloba mi je potesna i slaba,, a ta cipela je bas takva.

A sta kazete da nije ta neka tvrdnoca od 110 flex,,,a pitao sam i sta mislite za salomon pancerice i dali nivni flex je mozda pomeksi od flexa na druge firme............

oggy
08.03.2011, 23:44
Ne mora da bude tvrda cipela i neudobna (mada su vece sanse), zavisi kako ti pase na nogu. Ja imam Dalbello cipelu sa 130 flexa, ubijale su me na petama dok nisam uradio "pecenje" uloska, sad vise nemam nikakvih problema.

Edit: a za skije, ne mogu ja da odlucim za tebe - rekao sam ti moje utiske o skiji (i cijeni), e sad kako se ponasa ako imas 76kg ne znam, za to bih morao da smrsam 15-ak kg :) Da li bi ti druga skija vise odgovarala, ni to ne mogu da ti kazem. Jedini nacin da budes siguran je da isprobas raznorazne skije, kod svih ostalih opcija ce uvijek biti neki faktor rizika...

Miroslav1
09.03.2011, 00:07
oggy , na pecenje na ulosku mislis na ono zagrejavanje kada se kupi novu pancericu i se zagrejava za da se oformi spored svoje stupalo ???

trendo
12.03.2011, 22:16
Miroslave ocigledno se koncentriras na ono sto se nudi u Skopje a to je salomonova i rossighnollova prodavnica u trgovskom. Tamo ti se nalazi i mega sport sa elanovim skijama (nista ozbiljno). No pogledaj sto nudi sportlive kod gimnazije Josip Broz, i ProSport kod grcke ambasade od heada http://www.pro-sport.com.mk (http://www.pro-sport.com.mk/).
Pancerice kada sam ja trazio u Skopje nisam nasao nista vredno, bar ne za te pare koje su nudile, tako da sam morao traziti na drugo mesto

Miroslav1
13.03.2011, 01:23
Hvala Trendo za informacije I saveti. Ja sam vec kupio salomon skije Tornado,,, I nasao sam pancerice za ekstra cena kostale su 300evra na net gledo sam gi istotako kostaju oko 460 dolara,, a ja sam ih uzeo za 6000 denara ( 100 eura)..Radi se za pancerice

Salomon FALCON 10 - flex 110 http://www.actionsportsct.com/salomon-falcon-10-ski-boots.html

--probao sam I druge,,ali ova mi legla dobro zasto moja noga odgovara na ovaj tip na pancerica ...u ponedeljak cu da gi probam,, valjda ce da izdrzi sneg jos jedan dan na Popova Sapka...

Pozdrav...

trendo
13.03.2011, 17:20
Na zdravje i so arno te sluzile
probaj mavrovo tamu snegot poveke drzi

oggy
14.03.2011, 15:12
Nek je sa srecom, nadam se da ce ti se dopasti na kraju. Propustio sam pitanje za ulozak, da, mislio sam na zagrijavanje. Ovo je bio prvi put da to radim, zaista funkcionise, bar na Intuition uloscima, stvarno znacajno mijenjaju oblik.

Miroslav1
14.03.2011, 22:53
Danas sam probao nove skije I pancerice... JA SAM ODUSJEVEN :-)))))) skije su tako dobre , toliko precizne , pancerice ludilo istotako ,,toliko sigurno se osjecam u njima ,,toliko malo napora treba za da nasocis tezinu preko njima na skije ...znaci ludilo samo to mogu da kazem..staze su bile danas one na poniska nadmorska visina imali su malo meksi sneg , a one povisoke su bili tvrdje.. Znaci probao sam ih na te razlicne uslove I odlicni su bile , precizni ,,skijanje je bilo toliko lesno I sigurno stvarno nemam reci.. Probao sam ih malo I u dubokom snegu ali malo znaci nadvor od piste I tada su bili super .. Stvarno sam presretan zasto nisma skijao kako sto sam reko vec 2-3 sezona I da cu da skijam jos bolje od prije I jos sigurnije nisam mogao ni da sanjam :-))))