PDA

Pogledati punu verziju : Salomon Impact GT

MarkoMarkovic
30.01.2011, 15:10
Trenutno sam u Sloveniji, i naleteo sam na popust za ove pancerice sa 400 na 200e minus tax free izaci ce me oko 180e. Evo slike:

http://www.hervis.si/index.cfm?CFID=5423&CFTOKEN=32983151&fuseaction=Sportwelten.printdetail&nolayout=true&artikelid=6459

Mislim da mi odgovaraju kao naprednom rekreativcu.
Sta vi mislite? Neko sa iskustvom?

100jan
31.01.2011, 17:41
Rekao bih da je odlicna cena, s obzirom na to da sam ih pre nekih 15ak dana video u InterSportu (NS) za ~26-27k din, s tim sto nemaju makinu za thermo fitting, valjda tu imaju i vidi da ti to urade ako uzmes.
Ja sam uzeo Salomon Falcon9 na Expozimu sto mu dodje neki prethodnik tog modela, juce sam isprobao i skroz sam zadovoljan, dobro fiksira a ima i podesavanje kantinga kao i 3Dbuckle, sto bi trebalo da poboljsa drzanje pete, ali cu sa time kasnije da eksperimentisem. Ako ti je feeling dobar 'na prvu nogu', kad se odradi fitting moze da bude samo bolje.

MarkoMarkovic
01.02.2011, 00:35
Sad vidim da postoji thread za Salomon Imact 8 cs:
http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?t=3982
Njihova cena u Sloveniji je na popustu 260e (minus tax free = 235e).
Impact GT vs Impact 8cs pitanje je sad
180e vs 235e
Da li 8ica vredi 50e vise? Mislim da je flex isti(100).

Neko generalno misljenje o Salomon pancericama?
Razne Tecnice i poneka Nordica su takodje na popustu... Salomon vs Tecnica vs Nordica(ovo moze da bude novi thread)?

wlad
01.02.2011, 13:51
A jel si probao (na nozi) neku od njih? Cipele za skijanje se generalno ne biraju po brendu nego po "fit"-u +- tvrdoći. Dakle, probaj sve njih i odaberi neku koja ti najbolje "leži" na nozi i u skladu sa tvojom težinom/skijaškim znanjem.

stekan
01.02.2011, 14:37
...Salomon vs Tecnica vs Nordica?

Imam Salomon Xwave 9 i savršeno mi odgovara. Probavao nekoliko modela visoke klase Tecnice i ni jedan ne odgovara. Generalno su Tecnica modeli niži (plići) od Salomona. Nordica mi nije bila pri ruci u odgovarajućoj veličini (31).

Grazer
01.02.2011, 15:04
Kao novi korisnik salomona moram reci da mi se svidja. Pase lepo na nogu i kako dan odmice nekako kao da mi se siri pa pre podne par puta moram da dotegnem da bi postigao perfektnu pass formu

Milanpop
01.02.2011, 16:56
@ Marko Markovic
Nordica je udobna pancerica i to je krasi u svim klasama ( inace sam 2 modela promenio). Moja je preporuka da i Nordicu probas na nozi pa ces onda malo bolje odceniti. Inace udobnija je od salomona i atomica (bar meni) ali svi mi imamo razlicita stopala.

MarkoMarkovic
04.02.2011, 00:22
Dilema mi se svela na Salomon Impact GT ili Nordica Sport Machine 100?
Sa svim popustima, cena oba modela je ista, oko 170e. Posle stajanja i setanja od po pola sata u oba modela, cini mi se da mi Nordica malo vise odgovara, tako da razmisljam u tom smeru.
Elem, dok sam pretrazivao net naleteo sam na ovaj sajt, nekako je najpregledniji sto se tice raznih modela pancerica. Mozda ce i vama biti zanimljiv. Kliknes firmu i izadje ti ceo katalog:

http://www.rockymountaingearguide.com/buyersguide/index.htm