Pogledati punu verziju : Sneg na Zabljaku
This is how we do it!:hair:
ELAN SKI TEAM - DOORMITOR RULEZ!:sm017:
Evo malo prirode...
Pozdrav svima sa Durmitora:sm018:
This is how we do it!:hair:
Please,tell as who is on the picture...
Please,tell as who is on the picture...
POP, samo ne 67!
Shalim se, Pop se zove, radi kao Ski instruktor kod mene u skoli
Malo je normalan....:sm017:
Dr.Feelgood
07.12.2007, 12:56
Daki, Aloha from Moscow!
Would you please give me your e-mail adress?
I have some questions
How mach snow is there on the mauntain at this moment? :))))
Nothing?
mailto: feelgood14@mail.ru
Bata Bane
07.12.2007, 19:02
Daki, Aloha from Moscow!
Would you please give me your e-mail adress?
I have some questions
How mach snow is there on the mauntain at this moment? :))))
Nothing?
mailto: feelgood14@mail.ru
Daki is not in the country, tonight His going to Italy, for skiiiiiiii
Dr.Feelgood
10.12.2007, 12:14
Yow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
What about snow in Jablyak?
And could you trasmit my request for Daki?
Does anybody know how many snow is now in Zabljak and Jezerine? Is snow for skiing and snowboarding on slopes? And for freeride (offpiste)? Is any new snow?
Ales from Czech republic
http://cerna-hora.webz.cz/
http://cerna-hora.webz.cz/
very nice picutures bravo!
sta se dogadja sa snegom na durmitoru?
dajte neki info, prognoze, vradzbine bilo sta jer je krajnje vreme da se opredelim...
hvala
Bata Bane
21.01.2008, 20:35
Sta da ti kazem:eek: lose, da losije ne moze biti, snega nema, staza je dobro progledala, ski pass je 15 eura, ona sidra koja su tu, na njih se ceka i ceka i ceka, sto zbog guzve sto zbog toga sto su iskidana. A bio je takav centar:dontknow: ovo prenosim utiske mog kuma koji je juce stigao sa Zabljaka, kaze za sve ove godine nije mogao da vidi predele Zabljaka posto je uvek bio pokriven sa nekoliko metara snega.
znaci istina je! nista me nije ovoliko zacudilo godinama... svasta!
vidim ja da ce se pricati unucima kako se nekada skijalo po snegu, a ne po pescanim dinama kao sto oni praktikuju...
hvala za info!
Please, write webs with weather and snow forecast for Žabljak ...
I find this webs - http://hory-doly.blogspot.com/2008/01/cerna-hora-pocasi-snih.html
If anybody know others, please write it to forum ...
Staza je malo progledala u samom dnu a iznad ima snijega preko 2m i staza je fantasticna
Upravo sada pada snijeg!
Bata Bane
22.01.2008, 20:15
Gde je ona prosla, predprosla godina........ sa 3 metra snega:sm017: kada si u kucu ulazio preko dimnjaka.
Is enogh snow for freeride (offpiste)? Or only skiing on slopes (staza)?
Bata Bane
25.01.2008, 18:05
Is enogh snow for freeride (offpiste)? Or only skiing on slopes (staza)?
For free ride Zabljak have enough snow, don't worry, you just go and enjoy.
Palo je pola metra novog snijega.... I pada jOsh... I PADACE......
Ima li sta lepse nego videti Dakija na forumu. Samo dobre vesti salje.
:sm018:
Palo nam je pola metra novog snijega!
Juuuuuuuupiiiiiiiiii.............
Ne zezaj. Dolazim sledeći vikend sa velikom fotografskom ekipom da ovekovečimo takmičenje u bordu. Pitao sam se da li da ponesem skije i malo problejim gore? Do danas je izgledalo poprilično crno.
Bravo za Durmitor! :dziveli:
Bilo je krajnje vreme:yay: :yay: :yay:
Ne zezaj. Dolazim sledeći vikend sa velikom fotografskom ekipom da ovekovečimo takmičenje u bordu. Pitao sam se da li da ponesem skije i malo problejim gore? Do danas je izgledalo poprilično crno.
Takmicenje je odlozeno za 21-22.mart, danas mi Goga rece...
Mada ga nazovi i pitaj:sm018:
Tnx daki, više nego bitna info, nismo znali.
Što znači da je seminar i bord takmičenje istog vikenda!?!??:hair:
Any photos from snowboarding, skiing, hiking, drinking ... Montenegro - Zabljak, Jezerine 2008 (http://zabljak-jezerine.xf.cz/). A lot of snow, sun, parada ...
milos_pg_91
07.03.2008, 16:13
SNIJEG NA SJEVERU CRNE GORE
Baba Marta poranila
Žabljak, 6. marta- Protekle noći na Žabljaku je napadalo blizu pola metra novog snijega. Za ovo područje ništa neobično, jer obilnih sniježnih padavina bude u ovom, pa i u sljedećem mjesecu. Padavine su obično sredinom mjeseca kada dolazi Baba Marta, pa kada dođu ranije, kao danas, kaže se da je Baba Marta poranila, a kada snijeg padne kasnije, kaže se da je zakasnila. Takva su vjerovanja Durmitoraca za koje snijeg nikada nije iznenađenje. Stočari bi ipak bili radosniji da je proljeće poranilo, jer su zalihe stočne hrane potrošene i nailazi vrijeme jagnjenja ovaca.
Novi snijeg na Durmitoru obradovao je ljubitelje zimskih sportova pošto je u donjim djelovima skijališta ponestajalo snijega na alpskim stazama. Sada ga ima do mile volje i neće ga faliti do maja. Uslovima skijanja svakako će biti zadovoljni gosti ovdašnjih hotela, koji narednih sedmica dolaze u većem broju. Posjete će biti masovnije u danima vikenda, kada pored redovnih gostiju na vikend skijanje dolaze ljubitelji Durmitora sa Crnogorskog primorja, iz Podgorice i drugih gradova Crne Gore, kao i iz Srbije.
Iako je snijeg obilniji nego se očekivalo, saobraćaj iz Žabljaka sa Pljevljima i Mojkovcem preko Đurđevića Tare, te Šavnika i Nikšića preko Jezera odvija se redovno, zahvaljujući putarima koji održavaju saobraćajnice. U ranim jutarnjim satima očišćen je od sniježnih nanosa put prema skijalištu Savin kuk.
Super vijesti..
Izvor:http://www.pobjeda.cg.yu/naslovna.phtml?akcija=vijest&id=136891
ljudi, zna li neko kakva je situacija na zabljaku, cujem i danas pada snijeg!!!moze li neko da da info sta se desava na skijalistu, kakva je situacija, rade li zice, sredjuju li staze!?
Pada ko blesav!
Palo je 30 cm novog....
Sve radi
Kako je vama dobro, i koliko vas mrzim. Moraću svoje vikend akcije da dajvertujem sa Kopa kod vas, ili Bosanaca, nema mi druge. Biću slobodan da tražim dodatna uputstva, mada se vidimo gore ako bude trke bordera. :)
Daki hvala na odgovoru, evo prognoza da sjutra krajem dana nastavlja sa snijegom. nece to biti lose ni malo!! pozdrav pa se mozda i vidimo ovih dana na stazi!
Velkam, sto bi rekli braca Bosanci
Ima li skijasa (radi li zica) radnim danima:cool:?????????
Da li je trka bordera i ski seminar istog vikenda (22.-23.III.)...........
GlaaaDaN informacijaa:confused:
Radi svaki dan, danas je bilo ludacko skijanje!
Izgleda jeste...
Gde cemo skijaiti ako burderi preteraju, a sveminarci budu na sidru !!!?
Trka je na Javorovaci a seminar na Savinom kuku
Kakva je situacija bila danas? 'el da dolazim u petak sa ovim mojim fotografima? :)
Palo je 30 cm snijega, ocekuju se padavine i narednih dana
XTREME TEAM
24.03.2008, 09:29
koliko ima snega i kakvo je skijanje,realno?
Sinoć sam došao, u subotu staze nisu radile jer je sneg vejao ko nenormalan, a vetar još luđi, spustio sam se 2put na onom bebi liftu, eto čisto da navučem skije. U nedelju je bilo još toplije, niz ulice su tekli potoci i nisam ni poželeo da skijam, fotkali smo i odmarali do 12 i malo ranije krenuli kući.
Mislim da ti nisu neki uslovi, jako je toplo. Ako nemaš plan za neko inostranstvo, udahni malo svežeg vazduha tamo. što da ne. Nije da trenutno imaš bogznakakv izbor u blizini.
CRNO - BELO
Neobican vikend na Durmitoru! Mokro - ali,,, - nije smetalo, ; bas dugo se putovalo### >>> u mnogo kafana se stalo:dziveli: ; omasili smestaj - ali odusevljeni cenom $$$ ; kod Dakija najbolja Coca-cola u CG, prava americka - ali, nestalo:cug:; pre smo mi stigli u Valjevo nego je Glista dosao sebi ! :sm021: ; atmosfera losa, ali finis fantastican:
:sm019::sm019: N'Igor i N'Vita (najstariji skijas na svetu-172 godine) su taaako odigrali sve vrste okretnih igara po stolovima i stolicama (u kaffe "OR'O" - jedinom MNE kafeu sa 8 zvezdica), da ce Daki morati bar 3 puta da hobluje sve osim plafona .....
ha ha ha ha:)
Kako se zove cica na slici, GENIJE!!!!!!!!
Vita iz Valjeva, 72 godine - odusevljen sto je prosao na seminaru:sm019:
Tadija_91
18.06.2008, 23:34
Stit bre, pa sto se ne hvalis ...odlicna reportaza i jos bolje slike ;););) svaka cast:ok::ok:
http://www.crometeo.net/phpbb/viewtopic.php?t=4393&start=0
(http://www.crometeo.net/phpbb/viewtopic.php?t=4393&start=0)
Bata Bane
19.06.2008, 21:46
Bravo, Bravo, Bravo:yay: :yay: :yay: :yay: , svaka cast na slikama
A šta da se hvali kada mu je svaka reportaža fenomenalna :sm011:
Super što vam se sviđa ova mala foto priča sa Durmitora koji je zimi božanstven :ok:
Stit bre, pa sto se ne hvalis ...odlicna reportaza i jos bolje slike ;) svaka cast:ok:
http://www.crometeo.net/phpbb/viewtopic.php?t=4393&start=0
(http://www.crometeo.net/phpbb/viewtopic.php?t=4393&start=0)
Ovo je skijaški forum, a u mojoj foto priči o skijanju nema ni riječi... Nego nešto razmišljam kada sledećih godina globalno zahlađenje uzme maha :yay: , pa zime opet budu kao nekad sa mrazevima, mećavama i ogromnim snjegovima, potrudiću se da ovakvih slika bude još i više...:dziveli:
CrazyKong
20.06.2008, 12:16
Samo postuj stit...:sm017:
Ja sam siguran da velika vecina forumasa porde skijanja voli i planinu...i leti i zimi...tako da nisi off topic definitivno. :ok:
milos_pg_91
20.06.2008, 13:13
Samo postuj stit...:sm017:
Ja sam siguran da velika vecina forumasa porde skijanja voli i planinu...i leti i zimi...tako da nisi off topic definitivno. :ok:
Slazem se u potpunosti. Samo naprijed Stit :ok:
How many snow is in Zabljak? How many snow is in city Zabljak and how many on slopes under savin Kuk? Is there enogh snow for skiing and for freeride?
milos_pg_91
08.01.2009, 13:07
Now in Zabljak are a lot of snow, fresh snow. In city are 40 cm of snow. I'm not sure how many snow are on Savin Kuk, but I'm sure that there is a LOT OF SNOW.
Da li neko zna jer ima sada sneg na durmitoru?
milos_pg_91
21.01.2009, 17:27
Za vikend je radio dio medjustanica-vrh ja mislim.. Chak mislim da su u medjuvremenu i na donje djelove nabacali snijeg.. Medjutim kisa je opet pocela da pada, i ski centar uopste ne radi.. Prijatelj mi je gore, poslace mi neke slike veceras, pa kacim..
milos_pg_91
21.01.2009, 21:28
Evo jedna slika od danas! p.s. Veceras je poceo da pada snijeg. Vidjecemo koliko ce to trajati..
Mda, dole tuga, ali očigledno ga iznad međustanice ima masa :). Jedan mali sneg i može dalje da se skija :ok: .
milos_pg_91
22.01.2009, 16:20
Steta, danas opet kisa.. Veceras najavljuju snijeg. Ja mislim da je od nedjelje najavljeno malo jace zahladjenje.. Jos jedna vijest sa Zabljaka: Izgorio restoran 'Javorovaca' na istoimenoj stazi. Valjda neka eksplozija zbog plina, vatra ga je bukvalno progutala.
milos_pg_91
25.01.2009, 14:31
Savin Kuk opet radi. U donjem dijelu palo 15ak cm novog snijega, gore ga ima preko pola metra, tako da je ski centar opet proradio! U funkciji je dvosjedeznica, a snijeg je u donjem dijelu staze dosta vlazan. Poz
Palo je pola metra novog snijega u donjem dijelu a u gornjim dijelovima ga ima od 2-4m!!!!
Sve opet radi...
milos_pg_91
27.01.2009, 17:26
Palo je pola metra novog snijega u donjem dijelu a u gornjim dijelovima ga ima od 2-4m!!!!
Sve opet radi...
DA, da .. extra info, a bice jos snijega, sto jeee najboljee! Mada ja mislim da gornja zicara danas nije radila zbog jakog vjetra?
Ma zatrpana je!
Ceka se Chuck Norris....
milos_pg_91
27.01.2009, 17:43
Ma zatrpana je!
Ceka se Chuck Norris....
Uh, neka trpa samo! Volio bih da chak ni Chuk Norris ne moze da je odtrpa! :)
pa da...brka se vratio u NS na par dana, pa nema ko da ode gore i ochisti zicharu ;)
milos_pg_91
30.01.2009, 15:42
Novi snijeg, nova nada
ŽABLjAK - Na Žabljaku i Durmitoru juče je osvanuo sunčan i lijep dan što je svima koji su se zadesili u ovom planinskom turističkom centru omogućilo pravo uživanje na novom snijegu koji je prethodna dva dana poprilično napadao. Novom snijegu svakako su se najviše obradovali turistički poslenici, jer je višednevna kiša ozbiljno zaprijetila da uništi zimsku turističku sezonu. Novi snijeg šansa je da se u nastavku sezone nadoknadi bar dio izgubljenog.
Po mjerenjima ovdašnjih meteorologa u gradiću pod Durmitorom napadalo je 40 santimetara novog snijega, dok ga na skijalištu „Savin kukĆ ima daleko više, čime su stvoreni dobri uslovi za pravi užitak na snijegu za sve ljubitelje snijega i skijanja. Na skijalištu su radile sve žičare i ski liftovi a nakon višednevne pauze, bilo je i značajan broj skijaša.
Sanja, Marko, Ognjen, Mihailo, Nikolina, Sandra, Sanja, Ivan, Nikola i ostali drugari iz Karate kluba „JadranĆ iz Herceg Novog borave na Žabljaku. Sreli smo ih kako nakon igre po snijegu na obali Crnog jezera kreću na ručak u hotel „PlaninkuĆ gdje su smješteni. Ističu u glas da ih je novi snijeg obradovao.
- Zamorili smo se prilikom izgradnje figura od snijega, grudvanja i ostalih igri pa smo pošli da se malo ugrijemo, osušimo mokre kape i rukavice, a i ručku je vrijeme. Vrijeme nam veoma brzo prolazi, vremenski uslovi su se popravili, pao je novi snijeg, pa je užitak sada kompletan - isitiču mladi Primorci i naglašavaju da do kraja raspusta ostaju na zimovanju na Durmitoru.
V.Š.
Izvor: http://dan.cg.yu/?nivo=3&rubrika=Regioni&datum=2009-01-29&clanak=173506
milos_pg_91
04.02.2009, 12:29
Evo par slicica sa Zabljaka od prethodnih par dana:
Milose, kada si ovo slikao?!?!? Kakva je prognoza za sledecih 10 dana. Konkretno za vikend 15.02. (tvoja prognoza)
sad u subotu i nedelju bio extra rajd! nije radila druga, pa smo u nedelju zapalili peshaka sa prve gore...omeo nas extremno jak vetar da odemo na chistu tako je overena samo druga taj dan...
milos_pg_91
04.02.2009, 19:38
Milose, kada si ovo slikao?!?!? Kakva je prognoza za sledecih 10 dana. Konkretno za vikend 15.02. (tvoja prognoza)
Nisam ja slikao, vec jedan prijatelj. Slike su stare 2-3 dana.. Mislim da je i gore trenutno kisa, ali od nedjelje opet najavljuju jace zahladjenje, tako da se nadam da ce da napada do tog vikenda(15.02.).. U svakom slucaju mogu ti javiti. Poz :sm018:
milos_pg_91
04.02.2009, 20:17
Evo i par slika sa nocnog. Inace, trenutno na Zabljaku pada kisa :(
Bata Bane
04.02.2009, 23:42
Dakijev kafic bas radi:cug:
Radi Bane, a mogao bi i da svratis ponekad....
Evo slike od juce, snimljena na pocetku druge zicare, mislim treba jos malo snijega....:sm018:
milos_pg_91
07.02.2009, 23:20
uuuhh :dziveli: ......
Milose, gde moze da se vide cene ski pasa?
milos_pg_91
09.02.2009, 14:04
Milose, gde moze da se vide cene ski pasa?
Cijena ski passa na Zabljaku je 15e.
Kakva je situacija na Durmitoru sa snegom i kakve su prognoze za vikend??
Oli dolazit oli ne????????????
Besalen, ocekuje li se guzva za vikend s'obzirom da je (ako je) kraj raspusta?!?
u crnoj gori je shkola pochela proshle nedelje koliko ja znam...
milos_pg_91
12.02.2009, 13:20
u crnoj gori je shkola pochela proshle nedelje koliko ja znam...
Da, da. Pocela je prosle nedjelje. Na moju zalost :( :)
danilosubotic
10.03.2009, 19:18
Poz svima...ja i drustvance bi trebali ici 23.marta...
Da li je neko uskoro bio ili zna :
Koliko ima sad snega na durmitoru? Savin kuk..? Do kad traje sezona?
Oce raditi zicare?
Hvala!
Jutros na Zabljaku 51 cm snijega :)
Chuo sam da cje ove sezone ipak raditi druga zicara bez onog stuba shto je stradao?!? istina?
Neško_CG
20.10.2009, 17:45
Chuo sam da cje ove sezone ipak raditi druga zicara bez onog stuba shto je stradao?!? istina?
Istina je!:sm018:
uuuuuuu extra! znachi sad adrenalin krecje da radi vecj na samom pochetku druge! :)
Neško_CG
20.10.2009, 20:26
Ha, bas tako!:) Dolazila je neka ekipa, ne znam odakle vec... Izvrsili izmjene oko sajle i tako to i ustanovili da ce se bezbjedno moci i bez 'trojke'!:sm004:
CrazyKong
21.10.2009, 09:26
Ha, bas tako!:) Dolazila je neka ekipa, ne znam odakle vec... Izvrsili izmjene oko sajle i tako to i ustanovili da ce se bezbjedno moci i bez 'trojke'!:sm004:
Ma koj su djavo i pravili te stubove...izgleda da samo smetaju :sm021:
Neško_CG
22.10.2009, 08:32
Ma koj su djavo i pravili te stubove...izgleda da samo smetaju :sm021:
Neka nam sad to ostane zagonetno...:sm006:
danilosubotic
02.12.2009, 23:18
Poz svima...Kako ste!? Uskoro pocinje sezona...:D
Sta se desava na Zabljaku? Ima li ljudi snega? Koliko ce biti skipass?
Jesu li sta sredjivali? Prosle godine je nestajalo struje!!!?
I mene interesuje kad pocinje sezona i kolika ce biti cena ski pasa ?
Jel postoji neki zvanicni sajt durmitora tj. zabljaka koji se redovno azurira ?
milos_pg_91
04.12.2009, 15:33
I mene interesuje kad pocinje sezona i kolika ce biti cena ski pasa ?
Jel postoji neki zvanicni sajt durmitora tj. zabljaka koji se redovno azurira ?
Sezona ce najvjerovatnije poceti oko 20. decembra kada se na Zabljaku odrzava predsezonski seminar za ISIA licence(drugi dio za ISIA licencu, ispiti za licence “II” i “I” nivo, polaganje popravnih ispita). Tacnije, ovaj seminar bi trebao da se odrzi 25, 26 i 27 decembar. --> http://montenegrointerski.org/
Sto se tice ski passa, prosle godine je bio 15e, ne vjerujem da ce cijena biti mijenjana. Zvanicini sajt sa podacima o snijegu, stazama itd. koji se redovno azurira, ne postoji.
danilosubotic
12.12.2009, 16:23
ima li snijegaaaaaaaaaaa????????????????
ehtelion
12.12.2009, 17:56
na zabljaku 16 cm snijega i pada o dalje slab snijeg. u ponedeljak se ocekuje vise snijega.
ehtelion
15.12.2009, 14:18
jutros u 7 na zabljaku 46 cm snijega.
ehtelion
15.12.2009, 16:19
nemam pojma, ovo pratim podatke sa hidrometeoroloskog zavoda CG. tuzno je da u crnoj gori ne postoji ni jedan sajt na kome bi se postavljali podaci za skijalista.
Sajt Skijanje.rs je otvoren za svakodnevno postavljanje "ski-info" informacija sa Durmitora kao i ostalih skijalista. .
Jos da se nadje neko ko je raspolozeno ili ima interes da ih svakodnevno dostavlja. Za uzvrat imao bi besplatnu reklamu...
Tako da je ovo ujedno i poziv zainteresovanim za ovaj vid saradnje...
ehtelion
15.12.2009, 21:34
ja bih to radio bez ikakve reklame, to je samo dobra volja. problem je sto ja zivim u danilovgradu koji kao da je na moru:) prosle godine na sajtu meteoroloskog zavoda bili su podaci o visini snijega na skijalistima Vucje i Jezerine. nadajmo se da ce i ove sezone biti toga.
Attention
16.12.2009, 09:26
bas sam juce slao mail HMZCG da ih pitam oce li i ove god biti podaci sa ski centara, ovaj mi je odgovorio da je to do samih centara oce li im slati podatke tako da ni od njih ne zavisi nego dako se sjete ovi, ako im je u interesu a valjda jeste a ne da ih mi reklamiramo i da zovemo rodjake, prijatelje i koga vec znamo... zalosno!
Kolika je visina snega na zabljaku ?
Vidim da je temperatura u velikom plusu
Neško_CG
24.12.2009, 19:58
Nista ne pitajte... Od 70cm snijega, ostalo svega 20.:dontknow: Za dva dana ga otopi juzni vjetar i kisa... A prije toga, sve staze su bile max pripremljene, cak su ih prelazili i po 10 puta...:couto::dontknow:
Koliko ima snega ?
Jel zna neko kakve su prognoze za sledecu nedelju tj. oko nove godine ?
ehtelion
26.12.2009, 10:10
uzasno lose. vjerovatno ga ima jos malo ali nedovoljno za skijanje (na sajtu hidrometeoroloskog zavoda snijega uopste nema). Sto se nove godine tice najavljuju neki hladni talas od 2. januara. do kad ce trajati i oce li ga uopste i biti ko zna.
Nista ne pitajte... Od 70cm snijega, ostalo svega 20.:dontknow: Za dva dana ga otopi juzni vjetar i kisa... A prije toga, sve staze su bile max pripremljene, cak su ih prelazili i po 10 puta...:couto::dontknow:
...kakva je sada situacija,sta se desava na stazi ?:sm006:
par mojih je gore, drugar mi u prolazu rekao da se chuo sa njima, i da kazu da je zabelelo...chekam opshirniju informaciju pa prenosim...
nadam se da cje napadati uskoro dosta, jer me samo nedovoljna kolichina snega sprechava da odpalim gore
milos_pg_91
04.01.2010, 20:09
par mojih je gore, drugar mi u prolazu rekao da se chuo sa njima, i da kazu da je zabelelo...chekam opshirniju informaciju pa prenosim...
nadam se da cje napadati uskoro dosta, jer me samo nedovoljna kolichina snega sprechava da odpalim gore
Pa ima gore dovoljno snijega..
Zahvaljujem unapred!.........Zligore!!
najavljuju sneg za veceras ovde
http://weather.cnn.com/weather/forecast.jsp?celcius=true&locCode=LQC9&zipCode=352562209757
ehtelion
05.01.2010, 17:44
ja mislim da ce tek od subote moci da se skija. ja idem u petak pa ako budem mogao javljam stanje. a u utorak srijedu jedan dobar izvjestaj.
milos_pg_91
05.01.2010, 19:28
ja mislim da ce tek od subote moci da se skija. ja idem u petak pa ako budem mogao javljam stanje. a u utorak srijedu jedan dobar izvjestaj.
Trenutno nema skijanja na Zabljaku, snijeg je skoro okopnio. Cekaju se nove padavine.
palo preko pola metra snijega i dalje pada...
u gornjim djelovima ga ima preko nekoliko mjernih jedinica
Aj zdravo
Danilo pustaj taj sneg!!!!!!! Kakva je prognoza za sledeci vikend?? Pretpostavljam da ce snega i mraza biti, ali da li ce se ispeglati staza i da li ce zica raditi
http://www.hmn.ru/en/index1.php?code=51&value=13361
http://freemeteo.com/default.asp?pid=156&la=1&gid=3186999
http://vreme.yubc.net/prognoza3dana.php?kv=106286&idg=26&idz=42&idf=24158
evo linkova sa prognozama, izgleda da ce biti OK - idu minusi!
Radi cijela staza, sve OK
Kako ce biti ove godine sa gornjim liftom?????
zasad radi svaki dan, normalno
Koliko sada ima snega, kontam da dodjem ove ili sledeche sedmice
milos_pg_91
27.01.2010, 12:29
Snijega ima oko pola metra i vise. Ovih dana je najavljeno jos padavina, pa mozda bolje da sacekas narednu sedmicu.
na polazu metar snijega a u gornjim dijelovima ??????
NA ŽABLjAKU ZIMA U PRAVOM SMISLU
Snijega preko pola metra
Dan, Regioni, January 30, 2010
ŽABLjAK - Najviše snijega u Crnoj Gori izmjereno je juče ujutru na Žabljaku, 60 centimetara, dok ga na skijalištu „Savin kuk" ima daleko više. Nakon nestabilnih vremenskih prilika koje su vladale prethodnih dana u petak je bilo stabilno i sunčano vrijeme. Svi putni pravci do ovog planinskog turističkog centra su prohodni. Autobuske linije prema Nikšiću, odnosno Podgorici i Crnogorskom primorju se redovno odvijaju kao i prema Beogradu i Subotici. Osim što se brinu o održavanju saobraćajnica prema Šavniku, odnosno Pljevljima i Mojkovcu, putari žabljačkog stacionara „Crnagoraput" redovno održavaju i putne pravce koji vode do ski-centra „Savin kuk" kao i šetalište do Crnog jezera. Stabilne vremenske prilike putari su iskoristili da primjerno urede i putnu dionicu preko Jezerske visoravni.
- Prohodnost ove dionice puta smo uspjeli da održimo prethodnih dana kada je padao snijeg i duvala jaka mećava. A evo već danas smo uspjeli da potpuno proširimo saobraćajnicu i učinimo je sigurnijom za vozače - kazao je rukovodilac stacionara Sveto Anđelić.
Najnovije sniježne padavine pružaju realne preduslove da se turistička sezona u ovom zimskom centru uspješno nastaviti.
U Šavniku je juče ujutru u sedm sati izmjereno 35 centimetara snijega. U Kolašinu 27, a u Plužinama 26 centimetara. U Pljevljima i Cetinju je 25 centimetara snijega, dok je u Andrijevici i Bijelom Polju izmjereno centimetar manje.
Visina snijega u Mojkovcu je iznosila 22 centimetra, u Beranama 21, Rožajima 19, dok je u Nikšiću i Plavu izmjereno 18 i 10 centimetara.
V.Š.
danilosubotic
13.02.2010, 12:33
Aloooo ljudiiiiii...ima li koga!?!?! Nesko!?! Daki!?!?! Ima li kakvih informacija!?
Ima li snega na Zabljaku!?!? kOliko !?! Rade li zice!?!?
POzzzz
milos_pg_91
13.02.2010, 16:06
Aloooo ljudiiiiii...ima li koga!?!?! Nesko!?! Daki!?!?! Ima li kakvih informacija!?
Ima li snega na Zabljaku!?!? kOliko !?! Rade li zice!?!?
POzzzz
Naravno da ima snijega, preko metar.. Zice rade, sve funkcionise.. :ok:
радите извоз снега? шта ће вам толко? :) нама фали..... плаче ми се
danilosubotic
21.02.2010, 21:20
Moze li kakve slike da se vide?!?! Hvala!!!
Do anybody know how many snow is in Zabljak?
How many snow in city Zabljak, in bottom of slopes and in top of slopes Savin Kuk?
Hvala.
milos_pg_91
23.02.2010, 15:00
48cm in city, on resort something more..
Bio sam na Savinom kuku juče. Na stazama ima snijega preko pola metra, ali je mokar i poslije 12h loš za skijanje. Staze se tabaju u donjem dijelu, gore slabo - sve nekakve lavine. Jednom se spuštih sa vrha prvog dvosjeda, i nikako više. Kasnije samo sa međustanice i sa liftovima.
Prvi dvosjed (sa međustanicom) je radio, drugi (do vrha) ne. 3 lifta su takođe radila.
Ipak, u to skijalište je potrebno malo uložiti da bi ličilo na nešto. Barem uvesti očitavanje ski pasa, bolje pripremati i održavati staze i rekonfigurisati ih na nekim djelovima . Dvosjed je posebna priča - em je spor, em ima one neke kontrolne ravne ploče u koju jednom umalo nisam sjeo (sreća pa je jedan lik iz kućice zavikao).
Uglavnom, sa ovakvim uslovima skijalište Savin Kuk se i pored prirodnih predispozicija pozicionira negdje na pola puta između Vučja i Bjelasice.
S druge strane, smještaj u Žabljaku - odličan. Za preporuku je renovirani hotel "Gorske oči", sa tri zvjezdice i cijenom polupansiona od 30 €.
To ti je kad nesto privatizuju skorojevici ili neko ko nema smisla ama bas nizasta. Ja sam pristalica da se postopoto ne daju preduzeca u ruke privatnicima, po ovoj ili onoj liniji vec da se daju onim koji IMAJU novac, pa makar bio prljav.
Taj gore sto je kupio skijaliste je prava sirovina bez pepela na ..dima. Ovaj u Kolasinu makar ima pare.
Zabljak je inace sto se tice predispozicija vrh!
Bata Bane
26.02.2010, 22:30
Sta li ce ti DAKI reci na ovo:sm022::sm022::bootyshak:bootyshak
A sta ima da kaze?
Covek je u pravu!:dontknow:
Sta li ce ti DAKI reci na ovo:sm022::sm022::bootyshak:bootyshak
Prijatelju, moze neko da ljuti ili ne, ali je stvarno tako.
Aj mi reci sta je taj covjek napravio gore?Kao sto neko na forumu rece za Vucje, kao da je vrijeme stalo, tako je i gore.Da se razumijemo, ja nisam obozavalac ovog Coca ni ekipe oko njega, ali ja idem u Kolasin zato sto je sad evropsko skijaliste, a vjeruj da volim Zabljak bar 3 puta vise.Na kraju, komsije smo, ja sam u Pv rodjen.Zao mi je sto Zabljak sve vise lici Vucje.
Tadija_91
28.02.2010, 02:18
verujem da ce DAKI imati informacije iz prve ruke.
danilosubotic
28.02.2010, 11:17
Ajde bre dajte neke info sa zabljaka!?!?! Kakvo je stanje!?!?
Koliko snega ima!?!?
Dajte neku sliku!?!?!
Članak iz dnevnog lista ''Dan''. Reklo bi se još jedna loša sezona, o čemu dosta govori i mizeran broj postova na ovoj temi tokom ove zimske sezone:
NA DURMITORU, USRED MARTA, IDEALNI USLOVI ZA ZIMSKE ČAROLIJE
Snijega dosta, gostiju malo
ŽABLjAK - Iako se proljeće kalendarski primiče, Durmitor ovih dana pruža idealne uslove za uživanje u snijegu i zimskim čarolijama. Visina sniježnog pokrivača iznosi oko 70 centimetara, dok ga na stazama ski-centra ''Savin kuk'' ima daleko više. Posjeta ovom planinskom turističkom centru je ipak skromna, ali turistički poslenici očekuju značajniju posjetu već narednog vikenda. Tim prije što uskoro počinje đački mini-raspust. Snijega ima dovoljno, cijene smještaja su niže, a prilazni putevi prohodni. Naravno, zbog lošije posjete i nerentabilnijeg poslovanja, neki od hotela su već zatvoreni, ali hoteli ''Žabljak'', ''Ski hotel'', ''MB'', ''Javor'' kao i vile ''Kalimero'' i privatni smještaj, spremni su da dočekaju goste.
- Uslovi na skijalištu su izvanredni. Za razliku od početka sezone, sada snijega ima dovoljno, a svi ski-liftovi i žičare rade, osim gornje, koju je najnoviji snijeg zatrpao. Tu žicu osposobljavamo i biće u funkciji za dan-dva, tako da će ljubitelji skijanja i snouborda, kao i oni koji žele da se voze u korpi, moći da se penju na 2.300 metara. Kada se ovome doda da dugoročna vremenska prognoza najavljuje stabilno vrijeme, te da su prilazni putevi bezbjedni, onda je realno da na Durmitoru zimska turistička sezona potraje. Ako su naši gosti u januaru bili uskraćeni za uživanje zbog nedostatka snijega, sada u potpunosti sebi mogu taj užitak priuštiti - kaže Radovan Grbović, direktor ski-centra.
Durmitor posjećuju grupe stranih gostiju kako bi planinarili ili turno skijali. Na Savinom kuku zatekli smo Slovence Luku Stekiča i Gorazda Grabeca iz Kranja i Mateju Maleja i Boruta Rusa iz Škofje Loke
-Na Durmitoru nam je odlično, prisno, uživamo. Planinarimo, ali i skijamo. Ovdje smo već četiri dana i ostajemo još nekoliko dana. Uslovi za planinarenje u zimskim uslovima su odlični - kažu gosti iz Slovenije.
Na Savinom kuku zatekli smo i društvo iz Subotice, redovne goste Durmitora.
- Svake godine smo na Durmitoru. I to po nekoliko puta sa velikim društvom. A zašto baš na Durmitoru? Pa gdje je veselije? Nigdje nema boljih staza za snoubord, onih neuređenih koje nam trebaju - ističe Aleksandar Svorcan.
Od domaćih gostiju na skijalištu trenutno je najviše Pljevljaka. Miloš Milićević i Aco i Velibor Ćetković kažu da na Durmitor dolaze često.
- Na Savin kuk dolazimo svaki drugi dan. Dobri smo skijaši, ali smo danas probali da vozimo bord. Nije baš lako, ali smo uporni - kažu mladi Pljevljaci.
Narednih dana na skijalištu Savin kuk će se održati i nekoliko takmičenja u alpskom i nordijskom skijanju, a ovaj ski-centar biće domaćin međunarodnog seminara za ski-učitelje, koji će se uskoro održati.
V.Š.
milos_pg_91
19.03.2010, 09:14
Eh.. Steta sto se ovaj ski centar ovako zapostavio.. t.j. zapustio
Kakvo se vreme ocekuje sledeceg vikenda na Durmitoru? Vredi li doci?
milos_pg_91
22.03.2010, 23:44
Ima sad snijega sasvim dovoljno, nego je mekan i spor.. A od cetvrtka najavljuju opet porast temperature, pa cemo vidjeti sta ce biti za vikend.. Javlja mi prijatelj sa Zabljaka stanje, pa cu ja ovdje napisati..
Evo kako je bilo ovog vikenda, članak iz dnevnog lista ''Dan'':
PRVI DAN PROLJEĆA NA SAVINOM KUKU
Uslovi zimski vrijeme proljećno
ŽABLjAK - Prvi dan proljeća na skijalištu ''Savin kuk'' na Durmitoru protekao je u pravom zimskom ambijentu. A kako i nebi kada visina sniježnog pokrivača na polazu skijališta iznosi oko jedan metar, dok ga u gornjem dijelu na visini od preko dvije hiljade metara ima preko dva metra. Kada se tome doda stabilno i relativno toplo vrijeme koje vlada ovih dana onda su svi oni koji su se odlučili da dane vikenda provedu na Durmitoru napravili pravi izbor. Ako je suditi po vozilima kojih je se na parkingu nalazilo nekoliko desetina, gostiju je bilo iz Podgorice, Pljevalja, Nikšića, Budve, Kotora, Bara, Danilovgrada, ali i iz Beograda, Novog Sada, Užica, Zrenjanina... Sve su to uglavnom individualni gosti tako da na skijalištu nije bilo gužvi. Bilo je i onih koji su svoj boravak na Žabljaku iskoristili u šetnji uglavnom do Crnog jezera. Stabilno vrijeme i dobre uslove grupe ljubitelja planinarenja i alpinizma ovih dana koriste boraveći u planini.
Grupa gostiju iz Rusije posjećuje Durmitor prvi put a neki od njih su iskoritili svoj boravak na skijalištu kako bi naučili skijati. Jedna od njih je i Ina.
- Ja i moje društvo obožavamo da posjećujemo planinske centre. Sada smo se odlučili da posjetimo Durmitor i nijesmo pogriješili. Ovo je jedinstvena planina, divlja a istovremeno pruža uslove za uživanje. Čini mi se da su i ljudi takvi.-kaže mlada Ruskinja i kao primjer pokazuje ski učitelja Batrića, koji je upućuje u tajne i vještine skijanja.
Zadovoljstvo i radost uživanja na sniježnim stazama Savinog kuka pokazuju i ostali posjetioci od kojih je najviše Pljevljaka.
- To što nas je ponajviše na skijalištu nije ništa neobično. Ne samo što smo najbliži već nama Pljevljacima je najpotrebnije da dođemo na Durmitor kako bi se nadisali čistog vazduha i prečistili pluća. A uz to sebi priuštimo uživanje na snijegu.-kaže Dejan Vojinović.
Lijepo vrijeme i dobre uslove za skijanje na Savinom kuku koriste i brojni Žabljačani. Na ski stazi uživaju i mali Žabljačani Una i Jovan koji su potpuno savladali sve vještine skijanja i već se osamostalili kada je taj sport u pitanju.
Na podnožju skijališta zatekli smo i članove Gorske službe spasavanja koji su upravo sišli sa vrhova snijegom zatrpanog Durmitora.
- Uspješno smo obavili redovnu dvodnevnu vježbu. Uslovi su bili idealni a sproveli smo vježbe tehnike spašavanja u zimskim uslovima i lavine - kazao nam je prvi čovjek crnogorske GSS Željko Loncović.
Potrebno mi je stanje na skijalistu. Da li da krecem sutra rano ili ne!?!?
Daki pomagaj!!!
ehtelion
25.03.2010, 17:12
Potrebno mi je stanje na skijalistu. Da li da krecem sutra rano ili ne!?!?
Daki pomagaj!!!
ada ima snijega covjece, na zabljaku jutros preko 30 cm, moz misliti koliko ga je na skijalistu. samo sto ce biti sav vodnjav ali takav mora biti na ovakvoj temperaturi. ali ga ima. i bice ga jos 2 nedelje mininum:)
Sve u svemu lep vikend na Durmitoru. Mislim da ce biti jos skijanja iduceg vikenda a mozda i dalje.
milos_pg_91
29.03.2010, 20:29
Tamo se ne nazire kraj sezone izgleda:) :ok:
Već je više puta pominjano na forumu kako skijanje na Žabljaku ide silaznom putanjom, navođeni su i razlozi... Da li je tome došao kraj? Evo članka iz današnjih ''Vijesti'':
Država Grboviću uzima Savin kuk
MINISTARSTVO TURIZMA TRAŽI DA VLADA INTERVENIŠE ZBOG DUGOGODIŠNJEG PRAVNOG HAOSA NA DURMITORSKOM SKIJALIŠTU
Podgorica - Skijalište Savin kuk na Durmitoru, kojim sada upravlja žabljački biznismen Radovan Grbović, uskoro bi moglo preći u državne ruke, zbog pravnog haosa i svih problema u kojima se nalazi - saznaju “Vijesti” u Vladi.
Ministarstvo turizma upozorilo je da to skijalište, prije svega, zbog dugogodišnjih sporova i neriješenog svojinskog statusa koji onemogućavaju ulaganja čime je i dovedena u pitanje bezbjednost turista, ugrožava turističku privredu cijelog kraja i Crne Gore.
U informaciji Ministarstva turizma o trenutnom statusu i predlogu budućeg funkcionisanja tog skijališta, koju će Vlada razmatrati, a u koju su “Vijesti” imale uvid, kao predlog za rješavanje trenutne situacije navodi se eksproprijacija kako bi Vlada preuzela skijalište uz isplatu adekvatne pravične naknade onima za koje sud to presudi, jer je u toku više sporova.
- Da bi Vlada donijela takvu odluku, prethodno će predstavnici nekoliko ministarstava, odnosno operativni tim, uraditi elaborat o svemu tome i opravdanosti takve odluke. Vlada potom daje konačnu odluku, nakon čega država preuzima skijalište. Sve to može biti završeno za oko tri mjeseca. U međuvremenu, obezbijedio bi se novac za eksproprijaciju, odnosno za isplatu nadoknade svima onima kako sud to presudi kao pravičnu nadoknadu - saopšteno je juče “Vijestima” u Vladi.
Nakon preuzimanja skijališta, kako kaže sagovornik “Vijesti”, država bi tražila investitora za Savin kuk.
- Vjerovatno neće biti prodaje skijališta jer je Durmitor nacionalni park, a jedna od mogućnosti je davanje u dugogodišnji zakup - smatraju u Vladi.
Skijalištem Savin kuk upravlja firma čiji je vlasnik Radovan Grbović, a koja je nekoliko puta gašena, preregistrovana i mijenjala imena. Osim što je došlo do pravne konfuzije i mogućeg uzurpiranja ogromne imovine, skijalištu nedostaju investicije u infrastrukturu i opremu kako bi zadovoljilo zahtjeve turista, ali i bezbjednosne standarde.
Ministarstvo turizma u informaciji koju je dostavilo Vladi navodi da i nezainteresovanost vlasnika skijališta Štuoc za investiranje i punu valorizaciju tog potencijala u velikoj mjeri ugrožavaju cjelokupnu zimsku turističku ponudu.
- Neriješeni svojinsko-pravni odnosi skijališta Savin kuk onemogućavaju adekvatna ulaganja u njegovu infrastrukturu i opremu, čime je ozbiljno dovedeno u pitanje funkcionisanje pomenutog skijališta i bezbjednost njegovih korisnika. Investicione kompanije koje su izrazile interesovanje za ulaganja u navedene kapacitete, insistiraju na obezbjeđivanju jasnog imovinsko-pravnog statusa. Sa druge strane, kupovina skijališta Štuoc kroz stečajni postupak, istovremeno, nije stvorila obaveze novom vlasniku da isto rekonstruiše i stavi u funkciju. Međutim, tokom ove godine kompanija HM Durmitor je, u nekoliko navrata, informisala nadležne Vladine institucije i organ lokalne samouprave o namjeri da u narednih 6 mjeseci realizuje značajna investiciona ulaganja u skijalište Štuoc - stoji u informaciji Ministarstva turizma.
Što se tiče mogućnosti eksproprijacije i državnog preuzimanja oba skijališta, Ministarstvo turizma navodi:
- Taj postupak podrazumijeva određeni vremenski period za njegovu realizaciju. Izrada elaborata, donošenje adekvatne Vladine odluke, upis prava, utvrđivanje cijene i stupanje u posjed zahtijevaju period od najmanje 60 do 90 dana. Veoma je značajna i činjenica da je konačnost nekih od tih rješenja u direktnoj zavisnosti od eventualnih žalbi na rješenja koja su donijeta u prvostepenom postupku - tvrde u Ministarstvu.
Postupak eksproprijacije realno omogućava preuzimanje navedenih nepokretnosti od strane sadašnjih vlasnika u svrhu realizacije neophodnih investicionih aktivnosti, koje zahtijevaju međunarodni standardi i nameće konkurencija i njihove adekvatne turističke valorizacije.
U informaciji Ministarstva turizma piše i da je “veoma značajno” da se trenutno neriješeno stanje “odražava u velikoj mjeri i na hotelsku privredu cjelokupnog regiona, imajući u vidu činjenicu da je poslovanje tog sektora u velikoj mjeri oslonjeno na adekvatno funkcionisanje skijališta u zimskoj sezoni”.
- Zahtjevi tur-operatora i turista u najvećoj mjeri usmjereni su na neophodnost rada skijališta i postojanja adekvatnih standarda na njima - tvrde u Ministarstvu, i smatraju da je neophodno uraditi nešto kako bi se obezbijedili uslovi za funkcionisanje i rad skijališta u skladu sa najsavremenijim standardima u toj oblasti.
- Adekvatan izbor modela investicionog ulaganja i mehanizma realizacije investicionog programa, omogućiće uključenje strateških partnera koji će svojim iskustvom u planiranju, razvoju i upravljanju sličnim projektima doprinijeti da navedeni lokaliteti budu valorizovani u potpunosti - smatraju u Ministarstvu.
Z.V - R.M.
Evo samo jedne ljetošnje slike skijališta Štuoc, čijim bi stavljanjem u funkciju Žabljak dobio na raznovrsnosti staza i sigurno na kvalitetu ponude. Naravno, ove godine od toga neće biti ništa, ali bolje ikad nego nikad:
http://img138.imageshack.us/img138/6481/ljeto20101406.jpg
Skijališta ipak moraju biti državna infrastruktura, kao i putevi, vodovodi i slično. Teško to mogu privatnici (a posebno naši!) da izguraju. Privatnici moraju vidjeti svoj interes u hotelima, restoranima, izdavanju smještaja i slično.
Samo je jedno skijalište kako - tako napredovalo nakon privatizacije (Jezerine).
Ja ne znam zašto država to ne shvati i ne počne ozbiljnije da se bavi time?
Država mora imati para za to ;), vidiš da im je trebalo 10 godina da srede put do Jezerina, a kamoli da pravi skijališta. Država od '90tih nije ništa uložila u razvoj zimskog turizma, samo se deklarativno zalaže za "razvoj severa"...
Da bi se sredila skijališta na Durmitoru (Savin Kuk i Štuoc) potrebno je najmanje 20mil EUR (za 4 nove žičare) što država realno nema, a i da ima suludo bi bilo da troši na žice kada ima toliko drugih (životnih) stvari koji ne funkcionišu. Logično bi bilo da pronađu bolje investitore (u Kolašinu su pronašli kakvog-takvog investitora - barem se napravila 1 žica i još po malo sredilo, prefarbalo sve ;)).
Da bi sva ta skijališta bila konkurentna potrebno je mnoooooooogo novca, tih pomenutih 20mil EUR je samo zamena postojećih žica (okvirno sam stavio cifru) ali i dalje sa po 2 žice ta skijališta ne bi bila konkurentna sa drugim centrima i regionu (ovi na Kopu se ubiše da budu konkurentni a imaju 20x bolju infrastrukturu od svih centara zajedno u CG) a kamoli sa EU.
Ali bi bili konkurentni za vikend skijanje.. Ne znam ko sada ide na vikend na Žabljak kada Kolašin nudi mnogo više?
Nije baš da država nema para... Cifra koju si pomenuo nije neka, može se isfinansirati iz jedne budžetske godine. Sve i da nema - postoje krediti. CRO je uzela kredite da izgradi ono što joj najviše treba - autoput(evi).
Finansijski efekat se ne može postići na samom skijalištu - od skijališta korisiti imaju okolni hoteli, čitav grad i regija u kojem se nalazi. To je suština - ili se mora naći jaki investitor, koji je u stanju izgraditi, ne samo skijalište već i prateće sadržaje (da bi mu se isplatilo), ili država mora da uloži u to kao što ulaže u putnu infrastrukturu. Odnosno ne ulaže :glavaozid.
Zašto bi neki investitor gradio infrastrukturni objekat koji jedva finansira samog sebe, a okolina ubirala ostale prihode :dontknow:
Turizam u CG bi trebao biti veoma bitan. Zamisli da imaš ponudu - na Bjelasici 100 km staza, na Durmitoru 50...
Sve to što ti pričaš ima logike, ali kod nas kao što i sam znaš slabo šta ide po zakonima logike :sm022:
Da je do sada samo 10 godina u kontinuitetu vođena normalna politika razvoja turizma imali bi razvijene zimske centre sa po 100km staza kao što kažeš, ovako imamo centre sa infrastrukturom starom 20 godina i smešnim kapacitetima...
I još kad se pomene eksproprijacija - ili kako se već kaže - tek me to nervira.
Kad bi postojala svijest ljudi koliko im to skijalište (svima) može donijeti dobra... Ali ne, kod nas se samo priča - koliko je komšija dobio za kvadrat zemlje.
Iz ličnog iskustva znam koliko je problem kada se uđe u imovinsko - pravne odnose. I to posebno kod Drobnjaka, Šaranaca i ostalih Durmitoraca :cool:.
Država te stvari mora da rješava. Ne može čitavo društvo da ispašta zbog nekih balvana koji glume velike gazde.
milos_pg_91
27.10.2010, 16:58
Na Žabljaku 11 centimetara snijega
''Na sjeveru Crne Gore pada snijeg.
Iz Hidrometeorološkog zavoda je saopšteno da je visina sniježnog pokrivača na Žabljaku jutros iznosila 11 centimetara, a u 14 sati je izmerena temperatura -2 Stepena Celzijusa.
Snijeg je pao i u Kolašinu i Pljevljima. Na sjeveru Crne Gore se i u drugom djelu dana očekuje slab snijeg i susnježica.''
Izvor: http://cdm.me/index.php?group=22&news=141138
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.