Pogledati punu verziju : Stariji modeli koji se prodaju kao novi
Možda i ima neka slična tema, ali je ne nađoh. Prije jedno mjesec dana propustio sam povoljnu priliku za kupovinu skija (Rx8 pro, jes da je starija, ali za 269 € sasvim ok), pa ovih dana gledam po Podgorici šta ima.
Nema tu neki veliki izbor, par prodavnica (Novi Intersport u Gintashu, Beosport u Delti, SportImpuls u Delti, Tempo pored Gintasha – podgoričani će znati), ali ajde, reko da ipak rješim to pitanje prije nove godine. Budžet – do 500 €, gledam neke u klasi progresor 8, 9 ili Atomic ST, znači malo advanced za pistu.
Situacija na tržištu sljedeća:
- Novi intersport – ima Fischer Progresor S, cijena 470 €. Fischer RX Fire bio 299 €, pa je valjda spušten na 199.
- Beosport u Delti – Atomic ST – 513 €, Atomic TI – oko 560 €, Salomon Daytona 24h 450 €. Ima i neki Atomic Pro S LT – 350 €
- SportImpuls – masu nekakvih raznih Nordica – čini mi se da ima speedmachine match1 valjda, 400 €
Izbor u ostalim prodavnicama nije vrijedan pomena.
Progresor s je, valjda, ušminkani 7+ i ne bi smio biti preko 300 €. Atomic ST se čini u redu, ali ko malo bolje pogleda u one šare, vidi da je u pitanju model od prošle godine (2009/2010). Na sajtu beosporta prikazan je ovogodišnji model isti kao na sajtu atomica, ali u prodavnici – crveno bijeli. A cijena ista. RX Fire da ne pominjem – ne može nikako koštati 299 €.
Elem, čini mi se da ovi prodavci skija misli da ovdje žive debili kojima se može prodati sve i svašta – posebno kada su u pitanju slični modeli, ili oni koji se prodaju u Intersportu, često „zamaskirani“. Znam da sada nije vrijeme popusta, ali ako lanac prodavnica na sajtu ima jednu skiju, a u šopu drugu po istoj cijeni, ipak mislim da to nije u redu.
Prodavci u ovim radnjama znaju o skijama koliko moja baba, što vlasnicima radnji izgleda i odgovora. Bolje da ne raspravljaju sa kupcima...
Izgleda da je to politika Intersporta.. Evo primera, u novosadskom Merkatoru, devojka je uzela prosle godine pancerice, u pitanju je Salomon zenska rekreativna pancerica, cena 13000din, sto je tad bilo OK, jer su iz sezone '08/09. Ovih dana prosetamo do Intersporta, kad ono medjutim - njene pancerice 22000 kostaju, iste te stoje rame uz rame sa ovogodisnjim (a moguce i proslogodisnjim ekvivalentom)... Slicna situacija je i sa Elan MagFire10 skijama, koje vec par sezona provlace, iako su iz '06...
E sad ako smo ovce i treba da nas sisaju, ali na svakom komadu obuce/odece/opreme ima deklaracija na kojoj pise godina uvoza, tako da svako moze lepo da procita, i ne bude oFca.
pailhead
26.12.2010, 12:30
Uzeo smith prodigy brile 2009e na kopu za 5000. 8 meseci kasnije na sajmu, iste te, za oko 8000.
Plus izvadili su mi torbicu, a nisam stigao da reklamiram jer sam uzeo tacno pre voznje i izasao na stazu.
E sad ako smo ovce i treba da nas sisaju, ali na svakom komadu obuce/odece/opreme ima deklaracija na kojoj pise godina uvoza, tako da svako moze lepo da procita, i ne bude oFca.
Dobro si napomenuo, ali mislim da to nije dovoljna ganracija. Na ovim atomicima u Beosportu stoji godina uvoza 2010, ali to može biti uvoz u CG sa nekog lagera iz Srbije. Doduše, možda i može biti ovogodišnji model sa šarom od prošle godine, nisam ni ja 100% siguran. U tome i jeste problem, kome vjerovati, ako prodavac ne zna :dontknow:
Nakon još jednog pokušaja u Beosportu ipak nađoh Atomic Race ST novi model - 513 €. Prošlogodišnji model je 18 € jeftiniji.
Off topic - meni se čini OK za kupovinu, ima li neko da nešto više zna o njoj?
http://www.skijanje.hr/oprema/skije/clanak/atomic-race-st-10-11?id=22085
chaghaboo
26.12.2010, 15:34
Ne pomaže tu ništa sem da čovek izguli ekran čitajući po sajtovima ne bi li bio siguran da ga neće ošišati kao ovcu. Deklaracija mislim da nije nikakav garant, prodavci mogu samo da te zasmeju svojim neznanjem, a bezobrazluku da modele od pre više godina prodaju kao nove ne može niko da stane na rep.
Baš sam pre par meseci kupio RX8 Pro za nekih 170€ u Intersportu u Beogradu, a vidiš kod tebe je nudili za 269! Jeste bila akcija, ali i na tih 170 su imali zaradu i čini mi se da je to realna cena s obzirom na model i godinu.
Baš sam pre par meseci kupio RX8 Pro za nekih 170€ u Intersportu u Beogradu, a vidiš kod tebe je nudili za 269
Da je bila u PG, kupih, nego sam je našao tek u NS (pozdrav za wlada :ok:).
Ali se nešto nisam organizovao, pa je ne kupih.
170 je baš niska cijena.
Nego me ovaj Atomic nešto zagolicao, blizu sam da ga kupim...
Nakon još jednog pokušaja u Beosportu ipak nađoh Atomic Race ST novi model - 513 €. Prošlogodišnji model je 18 € jeftiniji.
Off topic - meni se čini OK za kupovinu, ima li neko da nešto više zna o njoj?
http://www.skijanje.hr/oprema/skije/clanak/atomic-race-st-10-11?id=22085
Ih, Atomic skije sa Salomon vezovima. Džaba što na njima piše Atomic, ja u tu kombinaciju ne mogu gledati.:bootyshak Šalim se (donekle), a mišljenje ti šaljem na PP.
Hm... Stevo ima dobre savjete... Vidjećemo sutra.
Što se teme tiče - slažem se da je, ako se kupuje na ovim našim prostorima, veoma bitno ispitati sve na netu i po forumima prije nego što se kupi. Meni se čini da nije toliko problem sama cijena, neka prodavci dignu cijenu ako ima ko to da kupi. Po meni, veći problem je "preporuka" prodavaca kada hoće da prodaju stariji model kao novi, ili model neodgovarajuće klase (težine ili lakoće) za skijaša.
Prodavci u Pg nemaju pojma o opremi koju prodaju, jer 90% njih nikad nije skijalo a ne daj Boze da hoce nesto nauciti.Da li je neko naisao na nekog ko o opremi bilo sta vise zna?Jedino u toj prodavnici u Lepoj Kati naidjoh na par komentara da vidi covjek da se razumiju u ono sto prodaju, ostalo katastrofa. U Sport impulsu ih moras vuci za rukav kad ih vidis ako ih uopste vidis posto ih malo ima, a kad ih dovedes do opreme kazu to kolega koji je u magacinu bolje zna. Prodavacica u Beosportu mom drugu koji kaze da je poceo prosle godine da skija preporucuje pance flex 100.
Panzer, kupi taj atomic kad si ga nameracio;)
U Sport impulsu ih moras vuci za rukav kad ih vidis ako ih uopste vidis posto ih malo ima, a kad ih dovedes do opreme kazu to kolega koji je u magacinu bolje zna.
Istina, i meni su rekli za kolegu u magacinu :)
designbvr
26.12.2010, 19:33
čisto radi poređenja:
http://shop.ebay.de/?_from=R40&_trksid=m570&_nkw=Atomic+Race+ST&_sacat=See-All-Categories
to toliko košta u društvu barem 5 x solventnijem od naseg (recimo pros. plata), e sada, ako to tamo ima 'SOFORT' za te pare, za koliko je ovi naši nabavljaju (pa oma x3) al 'svi sve znamo poodavno :bootyshak,
elem, da 513 e ipak nije malo skupa za "low entry slalom"
sto bi Steva rek'o "vera mi ne dozvoljava"
I ja se onda cudim zasto naseg Beosporta nema da preko neta prodaje svoje proizvode!:)
Beosport ima on-line prodaju:
http://www.beosport.com/internet-prodaja/kategorija/15-skijanje/101-skija-i-vez-set/
Što se tiče ebay-a, prvi model je prošlogodišnji. Ostali su na aukciji, vjerovatno se mogu dobiti po izlistanim cijenama. Ali shiping za ove skije je u Njemačkoj, treba organizovati preuzimanje, itd. Mada, ko može da se snađe može dosta da uštedi.
Ima je i u Hrvatskoj:
http://www.planetsport.hr/index.cgi?m=6&c=232
...Što se tiče ebay-a, prvi model je prošlogodišnji. Ostali su na aukciji, vjerovatno se mogu dobiti po izlistanim cijenama...
Ispravka: osim prvog i još jednog polovnog para koji su na aukciji, svi ostali su sa fiksnom cijenom. :dziveli:
Beosport ima on-line prodaju:
http://www.beosport.com/internet-prodaja/kategorija/15-skijanje/101-skija-i-vez-set/
Što se tiče ebay-a, prvi model je prošlogodišnji. Ostali su na aukciji, vjerovatno se mogu dobiti po izlistanim cijenama. Ali shiping za ove skije je u Njemačkoj, treba organizovati preuzimanje, itd. Mada, ko može da se snađe može dosta da uštedi.
Ima je i u Hrvatskoj:
http://www.planetsport.hr/index.cgi?m=6&c=232
Ma znam,samo sam se salio uporedjujuci ovo sto si ti gledao u Pg i cijene sa ebay.
A jes', meni iz nekog mog razloga odgovara da to ipak bude kupovina ovdje u CG. Ipak, moram primjetiti da onaj prvi model sa ebay liste koja je postovana:
http://cgi.ebay.de/ATOMIC-RACE-PRO-S-white-red-black-ST-XTO-10-Mod-10-11-/170583565071?pt=Sport_Skisport_Skier&hash=item27b792a30f#ht_2512wt_1139
Prema slici - nije model od ove godine 10/11, a nije ni ST. Mislim da je takav kod nas 350 (ili 315?) €.
Nije ni na ebaju (bez j) sve idealno :sm021:.
Šalim se, naravno da ga treba koristiti kad god se može. Ali isto gledati opise proizvoda, statuse prodavaca i sl.
Epilog:
Kupi(j)o i odmah probao.
6192
Utisci - poteška, lako se okreće, brzo ide. U ostala svojstva se ne razumijem :sm021:
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.