Pogledati punu verziju : Zenske uske pancerice-da li znate model?
Jena Enon
22.12.2010, 22:58
Cao skijasi!
Skijam vec 5 godina i ove godine hocu da promenim pancerice. Imam usku nogu, pogotovo onaj deo iznad pete , i u mnogim pancerima desna noga mi se odize iako mi je panca taman po duzini. Na starim pancericama to je rezultiralo zatezanjem kopci do kraja, a onda nekako nemam najbolju kontrolu nad skijom kad sve toliok zategnem, a desna noga se i dalje malo odize. Danas sam probala razne pancerice i najvise mi je ogovarala Nordica-Hot rod 80w- , malo je skuplja (oko 22000), ali i ona mi je malo siroka. Od Head-a mi nista nije odgovaralo , a probala sam i Dalbello, one su bas siroke, ali dosta udobne.
Cula sam je uzi model firme Lange-Venus, ali uopste ne mogu da nadjem da ih neko u Beogradu prodaje.
Da li vi imate neki predlog? Uzela bih nesto sto je srednje tvrdoce i sto bi moglo da mi traje vise godina rekreativnog skijanja ( najvise skijam crvene staze, ako ta informacija uopste nesto pomaze :)
Pozdraaaav svima:)
Maja
Milos011
23.12.2010, 08:37
Tih Lange modela je bilo prošle sezone u Metrou i to za OK cenu. Video sam ih i pre par nedelja ali nisam siguran da li ih ima još uvek. Proveri.
vidi u Beosportu outlet,u Imocentru na N.Bg
Slican problem sam imao sa prethodnom pancericom Salomon evolution 8.99, i ako je bila savrseno udobna ngde nije zuljala, imao sam problem da mi je noga prosto plivala unutra. Problem dam resavao sa duplom carapom i bolo je kolko tolko ok!
Kada sam se upustio u kupovinu novih dosta sam sam trazio, probao razne modele razlicitih proizvodjaca, a konacno resenje sa ma nasao u "Nordici". Noga mi je savrseno fiksirana, dosta su udobne i ja sam vrlo zadovoljan!!!
Ja sam konkretno uzeo "Nordica Speed Machine 10", a pretpostavljam da su i zenski modeli uzi od konkurenciskih proizvodjaca!
Nadam se da sam bar malo pomogao!!! ;-)
Rossignol ima prilično uzan kalup i za "hedonističke" rekreativne modele (ili ja imam preširoko stopalo), a mogu misliti kakvi su iole tvrđi modeli koji su namenjeni dobrim skijašima. Što se skijašica tiče, i tu je priča slična. Moja ćerka je "prodisala" i drastično napredovala kad je sa Rossija prešla na Atomic pa predpostavljam da su i ženski modeli sa uzanim kalupom.
Dok sam za nju jurio zamenu za Rossi, gledao sam i neke Lange modele pa mi u oči pade jedan sitan detalj. Oblik i dimenzije onih izmenjivih pločica na "tabanu" pancerice je 100% isti kao kod Rossijevih modela (i muških i ženskih) što me navodi na pomisao da se Rossi i Lange prave po istom "receptu" a možda i u istoj fabrici (firmi). Možda je tek puka slučajnost a ako je namera, verovatno je iz praktičnih serviserskih razloga.
Ako ne uspeš sa Lange-om, pokušaj Rossignol... možda ii nađeš nešto što će da ti "legne".
dalbello krypton :dontknow:
Pogledaj na sajtovima proizvodjaca.
U zadnje 2, 3 godine, vecina proizvodjaca je pocela da objavljuje podatak o sirini pancerica, tzv. "last width".
To je sirina u milimetrima najsireg dela stopala merenog u broju 26.
Za veoma uske pancerice (uglavnom race) "last width" je od 93 do 98mm.
Srednje siroke pancerice imaju "last width" do 103mm, a siroke imaju preko 103mm.
Pozdrav
Jena Enon
24.12.2010, 12:34
Hvala vam svima puno, pokusacu danas sve ovo, i valjda cu nesto uspeti da pronadjem :)
a sto se tice metroa-uopste mi nijejasno kako svi kupuju u metrou, zar to nije prodavnica koja snabdeva druge prodavnice ?:)mislila sam da treba neka kartica
Milos011
24.12.2010, 14:00
Treba kartica. I samo pravna lica mogu da je dobiju. I plaća se ili virmanom ili kešom... ne mogu platne kartice.
Jena Enon
24.12.2010, 14:55
Ma dacu otkaz i otvoricu trafiku posto moze STR, ili mozda kujundzijnicu posto moze i zanatska radnja, nema druge :) probacu beosport, mozda i oni drze lange
U BL u Beosportu imaju lange, valjda ima i u BG-u. Pored toga i na jednom drugom mjestu u BL sam naisao na lange i one su mislim cak najpovoljnije oko 200 KM (100e) pa mozda ako te put nanese u BL svrati i kupi.
drug suri
26.12.2010, 01:31
slaba vajda...tebi treba uska cipela a slab flex recimo 70...znaci po uskosti raceing a po fleksu komfort,e to je tesko naci,taj venus je takodje sirok ,nesto preko 100,a tebi verovatno treba last width najvise 98 .Flexon je u pravu dalbello krypton a jos bolje lotus ali to nema (lotus) a i skupo.Ja sam taj problem resio za svoju cerku koja ima 17god tako sto sam joj nedavno uzeo salomon falcon ali pro kids(uske su 98,a fleks 70) i super su,malo su nize ali zenske su inace nize tako da je sasvim ok,jedini problem moze biti ako imas siroke listove,moze samo tanke noge :)
Jena Enon
27.12.2010, 00:56
Danas sam probala Lange Venus i super su, ali im je flex 95, mnogo su mi tvrde jos tamo u prodavnici bile. Od Lange-a nisu imali u outletu u immo centru nista vise u mom broju, pogledacu mozda u sava centru nesto pronadjem. Ali realno, u pravu si, logicno je da su tvrdje i uze :) Dalbello sam probala neki model (ne secam se kako se zove) bio je savrseno udoban ali sirok bas . Imam normalne listove, mozda probam sa tim modelom od Salomona (nadam se da postoji i za odrasle?) Je l postoji Salomon jos negde osim u Fitexu na Novom Beogradu, je l neko zna mozda ?
Hvala puno svima na pomoci:)
drug suri
28.12.2010, 00:02
koliko se ja secam venus je oko 103mm,ako ti to odgovara onda ce ti mozda i salomon divine biti ok...one su meke.Zasto ne zgazis na papir i vertikalnom olovkom ocrtas stopalo pa izmeris poprecno najsiri deo (tamo gde je jastuce stopala) oduzmes 5mm i to ti je last width i sve nove a i dosta starih cipela imaju tu dimenziju
Jena Enon
28.12.2010, 22:50
joj ne znam videcu sutra jos u rossignolu i posto putujem 1. ili cu uzeti onos to je najbolje od ponudjenog ili cu da vozim sa mojim starim pancericama sta da se radi :) bas je zamorno ovo, ne znam kako vi mozete stalno da menjate opremu
Ne zuri sa izborom ako vec imas stare koje su koliko-toliko ok...
Jos ako ides u inostranstvo,eto sanse da kupis nesto povoljnije uz verovatno veci izbor nego kod nas...
Jena Enon
29.12.2010, 23:51
ma bez veze su, hocu nove:)
idem u francusku , nekako sve mislim da je tamo skuplje, rekli su mi ljudi ....a i gde da trazim tamo, mrzelo bi me
valjda cu sutra nesto naci , probacu taj rossignol, sa langeom sam dozivela potpuni neuspeh :)
pozdrav
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.