PDA

Pogledati punu verziju : Koja je razlika ?????

designbvr
14.12.2010, 21:33
koja je razlika izmedju zenskih i muskih pancerica ?

kada je flex 100, sirina 98 mm, grafika uopste nije zenska (a i da jeste :smoke:)
Ocekujem odgovore od : Steve, Skimana , Sape, al' i ostalih koji o tome nesto znaju ili se reazumeju u tematiku !!!

Evo slika:

odgore je muski Banshee
a oz'do zeMske

meni ove zeMske muskije al' ajde da ne s......em mnogo

designbvr
14.12.2010, 21:39
Zaboravih,

znaci, da li je razlika u risu, peti Sta li jos moze biti ?
sirina je identicna ko kod mene na papiru, sta moze biti dzadza :dontknow:

stekan
14.12.2010, 21:52
Koliko sam ja skontao, plastika je ista, ali tapacirung uloška kod ženskih modela je punačkiji, posebno u predjelu pete.

Sapa
14.12.2010, 22:09
jel to hoces da kupis zensku cipelicu? :sm011:
pa nemam pojma ono znam kad nekad gledam kalup/skoljka od zemske pamce je uglavnom nekako niza od muske, i ovo sto stevo kaze za zene su cipelice uglavnom futrovane, jerbo kazu da zenske nogice brze nazebu (a kako onda covjek da mi objasni zasto sam maloprije u gradu na -3,4 vidijo gomilu zena u mini suknjam sa tankim najlon carapama ?).
bilo bi ocekivati da je sam kalup nesto uzi kod zenske pancerice, mada ove danasnje generacije zena po cesto imaju siru nogu i nose od sale br.40, 41 :). a eto i sam kazes da je sirina 98, pazi to je ipak dosta usko; probaj pa ces vidijet
a sta ti kaze lange sajt?
ps
ova gore bjela je skroz hebacka :smoke:
a ta crna je fakat feminizirana sa tim cinderela slovima

designbvr
14.12.2010, 22:23
jel to hoces da kupis zensku cipelicu? :sm011:
pa nemam pojma ono znam kad nekad gledam kalup/skoljka od zemske pamce je uglavnom nekako niza od muske, i ovo sto stevo kaze za zene su cipelice uglavnom futrovane, jerbo kazu da zenske nogice brze nazebu (a kako onda covjek da mi objasni zasto sam maloprije u gradu na -3,4 vidijo gomilu zena u mini suknjam sa tankim najlon carapama ?).
bilo bi ocekivati da je sam kalup nesto uzi kod zenske pancerice, mada ove danasnje generacije zena po cesto imaju siru nogu i nose od sale br.40, 41 :). a eto i sam kazes da je sirina 98, pazi to je ipak dosta usko; probaj pa ces vidijet
a sta ti kaze lange sajt?
ps
ova gore bjela je skroz hebacka :smoke:
a ta crna je fakat feminizirana sa tim cinderela slovima

Nego sta nego cu da pazarim, pratim je vec tri nedelje,
muske za o'ma kupiti 460 ojra a ove na cenkanju ne mogu ni 150/60 da dovate, hebo ga kako da ne pocnes razmisljati.
Broj moj 27,5, kad stanem na papiric i opteretim nogu MAXIMALNO i dobijem 98/99 mm (imam prilicno usku nogu), mislim da sam onomad procitao da i ti imas slican problem ?

I STA SAD ????

Sapa
14.12.2010, 22:28
pa ne znam, ako su te zenske cipele stvarno pravljene za zensku anatomiju onda je ta citava cipela uza, oke i ja imam usku nogu, (al sam na kraju na snizenju kupijo musku cipelu i odgovara mi najzad kako treba ;) ).
pazi mogla bi da bude uza i u peti!!! i to da zenske cipele imaju nizu skoljku (mislim taj dio koji ide uz nogu) to je definitvno tako, ali ne znam kako je kod ovog konkretnog modela.
ali sto da ne pazaris ako je razlika u cjeni drasticna. pa gdje je pratis? na netu? ne znam trebao bi da probas, jeR ima negdje u bgdu?
ps
inace se iz mog probavackog perioda sjecam da su lange bile stravicno uske ciple, bar ti neki modeli koje sam ja probavao.

designbvr
14.12.2010, 22:52
E to i jeste razlog sto sam krenuo po LANGE-u, negde sam jos davno cuo da im je uza kalup/cipela, pratim na Ebay nema to u BGD-u bar da ja znam a i jeVtinije su tamo negde.
Imam jos jednog "pacijenta" ovaj put muskog pa ce verovatno prevagnuti ono musko i naravno koji evric vise

OVO DOLE

ekozelj
14.12.2010, 22:54
Osnovna razlika je sto je skoljka pancerice niza i sira u gornjem delu (u predelu lista) da bi ispratila anatomiju zenske noge. Sto se tice stopala razlika je sto je u predelu pete ulozak nesto uzi, opet zbog anatomije i naravno sam ulozak je pravljen da bude topliji jer su zenske noge hladnije od muskih (ovo je vec fiziologija).
Kod nekih zenskih pancerica u kompletu se dobijaju i posebni plasticni dodaci koji se ubacuju u skolju, ispod uloska u predelu pete i sluze da podignu petu (nesto kao potpetice) i samim tim zenske kukove poteraju unapred sto znacajno doprinosi samom balansiranijem i pravilnijem stavu na skijama.

Znaci razlike ima i ona je znacajna, tj. nije rec samo o marketinskom triku.

Evo ti jedan zgodan video pa pogledaj i bice ti jasnije:

http://broadbandsports.com/node/21301

:sm018:

Sapa
14.12.2010, 22:57
Lange Banshee

The Banshee is back in a Super Banshee (130), Banshee Pro (110) and Banshee (100) with 98 mm and a very functional Vibram sole. This has been a top-performing product with the Super Banshee available for more opportunities to accommodate the advanced crowd of freeskiers. The Banshee W Pro (110) is their female option; it comes with the softer boot board and the grip hiking sole in 98mm and is an incredible ski boot. Now add the Banshee W (90) also at 98 mm width and options abound.
ne znam, meni licno nisu odgovarale, a imao sam cak i jedan par jednu sezonu prije 10tak godina.

Sapa
14.12.2010, 23:06
ma sve je to lijepo i krasno ali ipak razmisli dal se isplati da kupujes a da ne probas, oke mozes uvjek da ih preprodas (po vecoj cjeni :)) ), ali cimanje je to veliko, zar nije bolje da gledas sta ima tu kod tebe u ponudi. meni npr one speedmachine 130 legle ko budali samar; poslje toliko probavanja, a jos ih kupijo po popularnoj cjeni. btw koji broj cipele nosis? tj pancerice? pitam jer imam jedan par head s13 koristen 10tak dana sve skupa, odlicna cipela stvarno, samo citav broj bila premala 26,5. kako mi je to uspjelo da kupim ne pitaj me :(

designbvr
14.12.2010, 23:20
Osnovna razlika je sto je skoljka pancerice niza i sira u gornjem delu (u predelu lista) da bi ispratila anatomiju zenske noge. Sto se tice stopala razlika je sto je u predelu pete ulozak nesto uzi, opet zbog anatomije i naravno sam ulozak je pravljen da bude topliji jer su zenske noge hladnije od muskih (ovo je vec fiziologija).
Kod nekih zenskih pancerica u kompletu se dobijaju i posebni plasticni dodaci koji se ubacuju u skolju, ispod uloska u predelu pete i sluze da podignu petu (nesto kao potpetice) i samim tim zenske kukove poteraju unapred sto znacajno doprinosi samom balansiranijem i pravilnijem stavu na skijama.

Znaci razlike ima i ona je znacajna, tj. nije rec samo o marketinskom triku.

Evo ti jedan zgodan video pa pogledaj i bice ti jasnije:

http://broadbandsports.com/node/21301

:sm018:

Pogledaon sam filmic i nije me bas cika ubedio, vislje toplije, lakse se kopce zakopcavaju (zbog noktici jel'te)
uzeo Hawka koji je bas visok i neki LANGE bas ONO zenski i prica o visini cipele i musko / zenskim proporcijama , sto se tice ulozaka za pete samo da se zna godinama sam terao
3 F comp S (DYNAFIT naravno) koji kada se navije od pozadi otera ne kukove nego i tebe celoga "na glavu" pa sada nikako da se naviknem na ove nove cipelke (mnogo mi "ravne" i stalno "sedim" kad vozim, no sigurno tu ima nekih zahebancija pa necu da tupim, mozda sutra odem do Gorana (Salto M) da malo probavam musko/zenske i popricam s'choeka, na kraju krajeva primio sam se zato sto je mala kinta a cipelka ko grom

Pozdrav svima

Sapa
14.12.2010, 23:28
ma ja ba, to je zakon! ako imas nekog prodavca koji zna o cemu prica; al evo ne budem ljen i nadjem ovaj filmic o toj banshee w cipeli; elem poklapa sa se s onim o cemu smo pricali ipak je zemska cipa malo drugacija od muske.

http://www.youtube.com/watch?v=RH_k_U97B8c

http://www.youtube.com/watch?v=RTqXeQ41-EQ&feature=channel

designbvr
14.12.2010, 23:32
ma sve je to lijepo i krasno ali ipak razmisli dal se isplati da kupujes a da ne probas, oke mozes uvjek da ih preprodas (po vecoj cjeni :)) ), ali cimanje je to veliko, zar nije bolje da gledas sta ima tu kod tebe u ponudi. meni npr one speedmachine 130 legle ko budali samar; poslje toliko probavanja, a jos ih kupijo po popularnoj cjeni. btw koji broj cipele nosis? tj pancerice? pitam jer imam jedan par head s13 koristen 10tak dana sve skupa, odlicna cipela stvarno, samo citav broj bila premala 26,5. kako mi je to uspjelo da kupim ne pitaj me :(

Napis'o jos s'pocetka 27,5 !
EH taj speedmachine, to ako hoces ovdi, moras da platis vise nego sto mi vera dozvoljava (sto bi Steva rek'o), a ima jos gladnija usta u Vamiliji i svi ocu speedmachine, mada sam ga probao i lepo mi legle
"u radnji"

designbvr
14.12.2010, 23:42
ma ja ba, to je zakon! ako imas nekog prodavca koji zna o cemu prica; al evo ne budem ljen i nadjem ovaj filmic o toj banshee w cipeli; elem poklapa sa se s onim o cemu smo pricali ipak je zemska cipa malo drugacija od muske.

http://www.youtube.com/watch?v=RH_k_U97B8c

http://www.youtube.com/watch?v=RTqXeQ41-EQ&feature=channel

E, zahvaljujem na trudu,

mada je bolje da ne gledam ove filmice.
PA TEK CE SAD DA IG PAZARIM !!??!!

salim se, ali tanke mi brate, tanke, te razlike
musko/zeMsko, jedino taj lajner debo prilicno
a meni se noge znoje na -10 i u patikama

Sapa
14.12.2010, 23:43
pa zasto onda ne probas neki (lanjski) model od speedmachine, skontas jel ti odgovaraju i onda ulovis preko neta?
ah tek sad citam...nista ti si se opasno zaljubio u banshee w, nema ti pomoci ;) sretno sa nabavkom!

designbvr
14.12.2010, 23:44
HVALA SVIMA

idemo da pajkimo

sutra repriza :sm019:

designbvr
14.12.2010, 23:47
pa zasto onda ne probas neki (lanjski) model od speedmachine, skontas jel ti odgovaraju i onda ulovis preko neta?

Pa lovim ih,
ali druze kada vide ono S od speedmachine
to krene licitacija ko da dobijas tri za cenu jednih
(to vazi i za proslogodisnje modele), a polovne cipele
NE KUPUJEM NIKAD

designbvr
01.02.2011, 22:06
Dilema razresena, uzNo OVO,
(izgleda sam ipak dechkic)!?!

kaze "za strasne skijase" a
moze i po ceo dan da se tera !

Sapa
02.02.2011, 21:58
Nice, nice. dobro izgledaju, nek budu sa srecom! kolko su bile ako nije poslovna tajna? nego, citam da su 102mm, ti rece da ti je noga uska, nisu presiroke (pu pu daleko bilo) ;)