Pogledati punu verziju : Pitanje.
Pozdrav svima sa foruma...Htio sam da pitam ove godine uzimam bord pocinjem da ucim pa me zanima koji da uzmem...Visok sam 195cm a tezak 92kg...hvala unaprijed ;)
pailhead
06.12.2010, 05:11
Auh, to je bas tesko. Nemoj premekanu dasku, nemoj pre tvrdu. Mogao bi cak i neku meksu freestyle dasku jer je milostivija sto se tice hvatanja kantni i padanja. to bi moglo nesto tipa 162cm za tvoju tezinu, i verovadno midwide ili wide. Jel imas neki budzet, gde kupujes?
Pa ovako ja sam iz Crne Gore,a sto se tice budzeta nije mi ogranicen,pa koje cu isto vezove i ostalu opremu ako mozes da mi nabrojis sve sto mi je potrebno posto ja nemam nista od toga
Ovaj moze buzdet do 300 eura ja mislim da je to dovoljno za pocetnika
1. Znaci treba ti daska 160+...mozes i freeride ili freestyle dasku...i trazi da bude wide (sira od standardne) ...
2. Trebaju ti meki vezovi,velicina L ili XL...
3. Cizme odgovarajuceg broja...
To ti je ono najosnovnije i najneophodnije..
Uz to bih ti preporucio neke stitnike za laktove i kolena (mogu oni od rolera), kaciga pod obaveznom opremom...
Sada vidi u sta se uklapas...ne treba ti nista novo sem cizama i kacige!!
Pozz
Gimmy hvala ti...A ovaj razmisljo sam freeride dasku da uzmem...
Znaci da uzmem cizme isti broj koji nosim patike jeli?
Haj reci mi koja je marka borda,vezova i cizmu dobra da ne uzmem tamo nesto bezveze.
Pazi ovako...cizme moras probati...ne mozes da uzmes napamet,po broju patika ili cipela...kada vidis koje bi od prilike uzeo...izvadis ulozak iz njih, probas samo ulozak..ako ti je on dobar (trebalo bi za jedan broj da ti bude veci...zbog debljih carapa ili 2 para carapa),vratis ga u cizmu,probas tada zajedno i vidis da li te zulja negde...ako ne onda pazaris.. :D
Marke uzmes nesto kao NITRO, BURTON ,ELAN ,K2, ATOMIC, HEAD....ili tome slicno...sve ti je od prilike isti kvalitet,samo se cene razlikuju... :D
Pitaj ako te interesuje jos nesto...
Pozdrav
Gimmy hvala puno...Ovaj novi sam pocetnik te ne znam trebamli jos da znam po nesto o tome?...
pa ako uzimas polovnu dasku...obrati paznju najvise na kantne ( metalne ivice), da slucajno nije negde pukla kantna ili se nije odvoila od baze...to moze da ti predstavlja problem mada se u servisu i to moze srediti...ako vec imas mogucnost izbora,uzmi neku koju ne moras nositi na servis...
Svaka polovna daska mora imati ogrebotine po voznoj povrsini...duboke ogrebotine ti mogu smetati pri voznji ali ni to nije strasno....
Sta znam..mogu ti pisati referat ali mislim da je ovo dovoljno... :D:D:D
E hvala ti puno...ma uzecu sve nove tako je najbolje...puno si mi pomogo ;)
Nista brate...forum je tu da se pomazemo...:ok:
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.