Pogledati punu verziju : Board
Pozzz ljudi kako ste sprema te li se za sezonu...... Evo da vas pitam koliko kosta oprema za snowboard {daska,cizme,vezovi}... unapred hvala...
andrijapajic
29.11.2010, 10:26
Zavisi sta i kako planiras. Ako si pocetnik i ne planiras da provedes vise od nedelju dana na planini ove sezone, najbolje je da iznajmis i kostace te otprilike 40-50 eur.
Ako planiras da vise od toga provedes na snegu, i jos si normalne visine i tezine (170-180 cm, do 90 kg...) verovatno mozes na Expozimu sada u decembru da kupis neki krsh komplet do 100 eur, u tom slucajunije lose da imas sa sobom nekoga ko malo zna, cisto da vidi kakve su kantne na bordu, da li su vezovi ok, i tako neke stvari. Ako je to ok bices srecan sa tom opremom prve dve sezone recimo, tj dok ne naucis da vozis i malo pozajmis od nekoga pa probas nesto bolje... U tom slucaju pokusaj takodje da makar za prvi cas-dva odvojis pare za instruktora da se spustis niz stazu i naucis osnovno, posle moze i samostalno. Ako ucis, savetujem i makar kakave stitnike za kolena, moze i steznike, nije lose ni za laktove...
Ako bi kupovao novo, mozes da potrosis koliko hoces, od 200 eur navise otprilike, mozda i nesto manje.
Kad imas svoju opremu, generalno ti svaki odlazak postaje jeftiniji jer posle jednokratnog troska ne moras da razmisljas o opremi, plus manje vremena gubis po ski rentama. Desavalo mi se da kad pored opreme koju imam pregrmim i pare za ski pas (kupim 10/sezoni), ispadne mi jeftinije da za vikend odem na Kop nego da ostanem u Beogradu :D
Ja vec imam svoj board.radi se o boardu za duboki sneg imam vezove(tvrde) cizme nisam kupio ..... To znam da mi se ne isplati iznajmjivati.... Posto dasku ne vozim na planini vec u selu u sumi ima padina (100 metara duga) za koju niko nezna pa se igram tu pravim skakaonice .... ali dosadan mi ovaj bord pa planiram uzeti za freestile... ako budem dolazio na kop. ili zla. cucemo se forumom pa cemo se videti...
Pozdrav svima...ja sam nov na forumu ali ne i na skijama :)
Kao klinac sam skoro svake god isao na skijanje i onda sam imao prekid od decenije :dontknow:
Pre nekoliko dana sam opet stao na skije i skontao da je fazon kao i sa biciklom...opet sam nalozen ali voleo bih da probam bord...
Posto sam jos student a uz to i sljaker stvarno nemam mogucnosti za kupovinu nove i nabudzene opreme a ni redovnog odlaska na skijanje, zbog toga sam odlucio da uzmem nesto polovno.
Citam ovde Vase savete i stvarno ste od koristi ali meni je problem sto cu kupovinu odraditi od kuce, preko neta...zbog toga mi trebaju cisto neke smernice. Visok sam 180cm, 87kg i imam vise pitanja :ok:
Koja duzina daske bi mi odgovarala?
Da li su vezovi univerzalni za sve pancerice ili neke ne mogu da stanu u odredjene?
Koji oblik daske da izaberem?
Koliko prosecno kostaju casovi borda na npr Jahorini ili na nekoj od "jeftinijih" planina i na kojima uopste ima instruktora?
Unapred hvala
P.S. Evo sajta preko kojeg planiram da se ponovim i koji ce mozda i Vama biti zanimljiv...pozzz
http://shop.ebay.de/?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1311&_nkw=Snowboard+Set&_sacat=See-All-Categories
Visok sam 180cm, 87kg i imam vise pitanja :ok:
Koja duzina daske bi mi odgovarala?
oko 160cm bi ti odgovaralo (+/- centimetar-dva)
Da li su vezovi univerzalni za sve pancerice ili neke ne mogu da stanu u odredjene?
postoje "step-in" vezovi, za koje su posebne pancerice.
za ostale vezove se koriste "obicne" pancerice za bord.
(pretpostavljam da neces one trkacke pancerice i vezove)
Koji oblik daske da izaberem?
zavisi kakvu voznju planiras.
u principu, tesko mozes da pogresis posto su daske koje su u ponudi uglavnom slicne.
Koliko prosecno kostaju casovi borda na npr Jahorini ili na nekoj od "jeftinijih" planina i na kojima uopste ima instruktora?
mislim da su na kopu casovi 20-25 evra, a verujem da je cena slicna i u regionu.
@ ostali:
ako sam nesto pogresio, ispravite me.
nemojte da nam CostaK ostane u zabludi ;)
Hvala baxus, to je otprilike to...jedino me jos zanima da li ima casova borda na nekim drugim planinama, npr Divcibare ili tako nesto, sto je pristupacnije obicnom smrtniku...
Za sada je na meti ovaj bord ali videcemo...ima vremena da se bira...
http://cgi.ebay.de/Top-Snowboard-Set-Board-Boots-Bindung-Tasche-/170585772293?pt=Sport_Snowboarding_Snowboards&hash=item27b7b45105
pailhead
07.01.2011, 16:53
Ja bih ti preporucio nesto pre oko 155cm, lakse se uci na manjoj i meksoj dasci. Lakse se okrece, malo teze odrzava brzina. Mekane i kratke daske vibriraju i nisu za ludo brzu voznju. Krute vece daske nisu za pocetnike, i teze ih je savladati.
U to ime, mozda bi bilo dobro da trazis twin dasku, koja ima parametar "setback" 0cm. To znaci da ti vezovi stoje tacno na sredini daske, i da ti nece predstavljati problem da vozis i na jednu i na drugu stranu. Ili, gledaj pre nesto sto je all-mountain u odnosu na freeride.
Ako uopste nadjes step-in vezove, bezi od njih kao od djavola. Prevazidjeno i besmisleno. Ja bih izbegavao cak i flow vezove jer zaista nije neki problem stati jednom nogom u vez, sagnuti se i zategnuti, nije kao da se to radi svakih pet minuta.
Vezovi dolaze u vise velicina, S,M i L i u zavisnosti od cipele moras da izaberes odgovarajuci.
Verovatno mozes super stvar da nadjes na ebayu. Kako planiras da ti se to isporuci, hoces placati carinu?
Casovi idu i do 35e na kopaoniku.
mozda ja samo nisam video, al gde pise koji su modeli?
jedino sam video da je daska 155cm
Verovatno mozes super stvar da nadjes na ebayu. Kako planiras da ti se to isporuci, hoces placati carinu?
Casovi idu i do 35e na kopaoniku.
Imam neku rodbinu preko koji kada dolaze stizu kombijem i sa gomilom dece tako da ih ne cimaju na carini a i kontam uzeti polovno pa i da vide ne cimaju za to...
Iskreno...jos sam u fazi skupljanja love jer je ipak to luksuz...znam da je lutrija uzimati preko ebay-a ali kontam uzeti, probati, pa ako ne odgovara pokusacu ga prodati ovde kod nas...
Uf puno mi je 35e za cas...kontam da ukoliko uzmem bord i resim sve ponudim ovde nekom da npr platim mu ja smestaj i sve pa me on jedan vikend pokusa nauciti...
@ baxus
Nisam ni ja video model ali to mi i nije presudno...samo da uzmem bilo sta i naucim pa ako bude mogucnosti za cesci odlazak na planinu lako cu uzeti nesto bolje...
za modele, nisam mislio "uzimaj samo ako je firmirano" vec da bi mogao da dobijes bolje informacije ako bi znao vise detalja.
za modele, nisam mislio "uzimaj samo ako je firmirano" vec da bi mogao da dobijes bolje informacije ako bi znao vise detalja.
Znam ja to al kako kad odande mislim dovuci...po ovome sto sam video na tom sto sam ga fixirao za sada cini mi se OK...pitanje je ocu li ga ukaciti...otom potom...
pailhead
08.01.2011, 21:11
Nisam pametan sta da ti kazem na temu casova. Instruktor je dobra stvar, ali skupa. Ako odes u rtanj recimo, imas uz smestaj i jedan cas borda dnevno. Dovoljno je da te malo usmeri, pa posle par dana kada se malo stabilizujes, uzmes jedan individualan i posle samo peglas.
sto se tice casova u rtnju, prosle sezone ih je drzao lik po imenu maksa, koji je to poprilicno otaljavao.
otisao sam na jedan taj cas, lik mi je rekao bukvalno 2 recenice i posle toga ga nisam ni video. ruku na srce, te 2 recenice su mi znacile.
pailhead
09.01.2011, 18:35
Da, malo su zakazali sto se tice instruktora borda. Mislim da imaju mnogo vise instruktora skijanja gore, a bili su spali samo na jednog instruktora borda.
Evo ja sam malo bunario po nemackom ebay-u i vidim da ima dosta jeftinih golih dasaka sklj firmi...kontam da bi mozda i neka vredela, pogotovo za nekog kao sto sam ja koji nema pojma sa tim a i ne bi bas puno da investira...za koliko bi se mogle naci neki solidni vezovi i pancerice??
Ako koga zanima neka pogleda pa kaze sta misli... :))
http://cgi.ebay.de/Snowboard-Freestyle-154cm-/250752259089?pt=Sport_Snowboarding_Snowboards&hash=item3a61ffd411&autorefresh=true
http://cgi.ebay.de/NIDUS-Tribun-Freeride-Snowboard-158-cm-NEU-/290517454479?pt=Sport_Snowboarding_Snowboards&hash=item43a4308e8f
http://cgi.ebay.de/Snowboard-Set-Boarding-Factory-MIRACLE-155-cm-NEU-/280611011333?pt=Sport_Snowboarding_Snowboards&hash=item4155b83b05
pailhead
09.01.2011, 20:57
ovaj prvi capita moze da bude1 ok, to je jos i poznata firma
Evo dosta zanimljiv sajt...
http://www.sportartikel-versandhaus.de/index.php?cPath=90_94
Za koliko bi se mogle naci polovne pancerice?
pailhead
10.01.2011, 03:23
Baci pogled ovde na oglase, mada to je nesto sto si mogao da potrazis i na sajmu i da prodjes jeftino za nove. Video sam prosle godine odlicne northwave cizme za nesto tipa 60-70e nisam mogao da verujem.
Aj da ne ureknem... :) al moram da se pohvalim...
Najverovatnije mi stizu 3 borda i to za dz...bez pancerica al i to cu resiti vec nekako...:sm019:
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.