Prijavite se

Pogledati punu verziju : Na čemu skijate?

Strane : 1 [2]

trendo
12.01.2017, 13:51
na slici gde se vidi klizna povrsina markirano je mesto crvenim krugom
vidi se ko balonce, odnosno baza ja malo odlepila i nabubrila, sto nije dobro
naravno bilo je majstorskih resenja ali...garancija je garancija
steta sto smo morali da je unistimo :D

stekan
15.01.2017, 14:45
Da se vratimo na temu.
Prije nekoliko dana stigao Rossi E88 kojeg treba probati u različitim uslovima, pa odlučiti šta je od ovog višak:
15711

FreeRider
25.02.2017, 20:39
Kako su dobree :)
Koje su ovo Rossignol druge ?

stekan
25.02.2017, 21:39
Kako su dobree :)
Koje su ovo Rossignol druge ?

Ne dobre, odlične!
Lijevo je Soul 7, a do njih Experience 88. Oba modela iz sezone 2013/14.

snowglisser
25.02.2017, 22:30
Znaci zadovoljan si njima, Stekane?
Nisam ni sumnjao, zaista su odlicne. Nadam se da ce te dobro sluziti.

Ja se evo upravo sada vratio iz Monterose, a kuci me sacekala karta iz poste: "u vasem odsustvu pokusali smo da obavimo isporuku..."

Stigle mi Salomonke X - Drive 8.8 FS!!! :yay:
Uzeo sam ih u 184cm.

Sutra idem da ih pokupim - jedva cekam! Vec odavno ih nisanim, i probao ih, idu kao mecava. Ali ih nisam ranije uzeo, jer one mi dosta preklapaju quiver (izmedju su Dynastar 74mm i Blizzard 98mm).

Sutra kad ih pokupim cu ih slikati (i ceo quiver), pa da okacim. I sto ti kazes da vidim posle sta vec valja prodati (ako ista), jer sam svim skijama stvarno prezadovoljan.

Jedino sto idem u Andoru tek pred kraj iduceg meseca, pa cu do tada morati da sacekam da ih isprobam. Ne skija mi se na njima u Skotskoj, po kamenju i korovu.

snowglisser
13.03.2017, 16:13
Evo napokon i mog arsenala.
Cekao sam da uhvatim malo vremena da ugradim Quiver Killer i na X-Drive.
Juce konacno obavio to, i promenio bocni ugao sa 88° na 87°. Sad su spremne za akciju kroz 12 dana :)

stekan
13.03.2017, 21:06
Evo napokon i mog arsenala...

Rešpekt!

Tyrolia na Salomon daske. Rešpekt i za to! Nekad davno sam isto uradio na Atomic Race skijama.

snowglisser
14.03.2017, 15:26
Rešpekt!

Tyrolia na Salomon daske. Rešpekt i za to! Nekad davno sam isto uradio na Atomic Race skijama.

Hvala Stekane. :)
Da citiram jednog mog druga: "ne zelim da budem taoc ski proizvodjacima, koji tvrdoglavo naturaju svoj sistem vezova" :D

Inace ova Tyrolia je vrh, a premestam je po potrebi i do sada je opsluzivala 2, a od sada ce 3 para skija: Variant 113, Bonafide, i sada X-Drive.
Tako bez problema mogu da ponesem 3 para skija kad putujem avionom, sto je poslednjih godina sve cesce slucaj. A i ustedim na vezovima :smoke:

Grimani
14.03.2017, 15:28
Inace ova Tyrolia je vrh, a premestam je po potrebi i do sada je opsluzivala 2, a od sada ce 3 para skija: Variant 113, Bonafide, i sada X-Drive.
Tako bez problema mogu da ponesem 3 para skija kad putujem avionom, sto je poslednjih godina sve cesce slucaj. A i ustedim na vezovima :smoke:
Jesi li montirao inserte na sva tri para?

stekan
14.03.2017, 16:02
Izgleda da je veliki Phillips krstasti šrafciger/odvijač standardni dio opreme.

snowglisser
14.03.2017, 16:33
@Grimani jesam, na sva tri.

@Stekane, hahaha tako je :D Doduse nije Phillips, vec za ove inserte ide Pozidriv No 02. Takodje obavezno i Vibra Tite. :)

Ivan Bgd
14.03.2017, 19:55
Koliko je sigurno ovo sa insertima?
Uzeo bih jos šire daske, ali mi se ne bacaju pare na jos jedan vez, a sigurno necu voziti 4 tarabe u isto vreme. :)
Kao i da li mogu naknadno insert u vec postojece rupe od srafa?
Cenim da bi moglo, tj da se prosiri postojeca rupa.
Da li je neko to radio?
Pozz

snowglisser
15.03.2017, 12:00
@Ivane, totalno je bezbedno. Takodje nema problema ni s montazom inserta u postojece rupe. Samo napred :)

Ivan Bgd
15.03.2017, 12:13
jos samo da nadjem kod nas Quiver Killer inserts. :(

Vidim na netu prilikom kupovine Quiver Killer Starter Kit-a treba da se navede za koji vez se uzima. ( verovatno zbog duzine I oblika glave srafa)

Da li si to sam radio ili u nekom servisu tamo daleko kod tebe?

Pozz

snowglisser
15.03.2017, 13:25
U servisu, ali kod mog druga, coveka koji zna sta radi. On je jedini ovlasteni dealer za QK u UK.

Mozda bih od njega mogao da ti ih nabavim? Mi skijamo zajedno, u aprilu idemo u 3V, pa bi to bila zgodna prilika da ih uzmem od njega bez postarine :D (jer covek zivi u Nottingham-u, oko 210 km od Londona). A posto u maju planiram put za Srbiju, mogao bih tada da ti ih donesem. Naravno, ako i dalje budes bio zainteresovan, i ako ti se ne zuri.

Ali da ne obecavam nista sada, jer ovaj put za Srbiju u maju nije 100% siguran. Najbolje je (ako i dalje budes bio zainteresovan) da ostanemo u kontaktu, pa da vidimo kakva ce biti situacija malo blize tom datumu.

Pozdrav

Grimani
15.03.2017, 13:28
Evo i ja sam zainteresovan ako je moguce

snowglisser
15.03.2017, 13:34
Naravno Grimani, ista stvar. Do sredine aprila bi trebalo da finalizujem planove za maj, a tada i idem u 3v (15.04), pa eto da porazgovaramo opet o ovome tamo negde nakon prve nedelje aprila.

Grimani
15.03.2017, 14:07
Pasha i ja evo poslednja 2 para skija uzimamo identicna(igrom slucaja ali samo razlicite duzine) Mantru smo uzeli ovde od poznatog dilera polovne opreme i prvog dana skijanja(to sam vec pisao) na jednom paru iscupan je vez koji je montiran bio sa insertima(koje sam sacuvao i deluju ispravno) na stazi u L2A Valentin inache veoma strmoj skija je nekontrolisano otisla do podnozja na srecu niko nije povredjen a pasha je klizao nekih 50ak metara na ledjima. Drugi par se istog dana rascvetao na repu. Na svu srecu poneo sam K2 Kung Fujas pa nije sve propalo.
Sve u svemu problem je bio u tome da je voda nekako nasla put i jezgro skije je istrulilo a vez se drzao samo na top sheetu koji je inache ceo od metalne legure(titanal ili titanium).
Sacuvao sam te inserte ali nznm da li da ih koristim ako vec postoje razliciti tipovi zbog modela veza?
Hvala @snowglisser (http://www.skijanje.rs/forum/member.php?26380-snowglisser) bicemo u kontaktu.
POZDRAV!

Ivan Bgd
15.03.2017, 14:38
U servisu, ali kod mog druga, coveka koji zna sta radi. On je jedini ovlasteni dealer za QK u UK.

Mozda bih od njega mogao da ti ih nabavim? Mi skijamo zajedno, u aprilu idemo u 3V, pa bi to bila zgodna prilika da ih uzmem od njega bez postarine :D (jer covek zivi u Nottingham-u, oko 210 km od Londona). A posto u maju planiram put za Srbiju, mogao bih tada da ti ih donesem. Naravno, ako i dalje budes bio zainteresovan, i ako ti se ne zuri.

Ali da ne obecavam nista sada, jer ovaj put za Srbiju u maju nije 100% siguran. Najbolje je (ako i dalje budes bio zainteresovan) da ostanemo u kontaktu, pa da vidimo kakva ce biti situacija malo blize tom datumu.

Pozdrav

Ako te ne mrzi proveri mi cene inserta za Marker Jester, za dva para skija.
Dakle verovatno 16 srafova i 32 inserta + epoxy + vibra-tite , ili to ide u setu.
Cene koje sam video u USA po setu za 1 par skija cc. 50 usd nisu bas povoljne, dakle verovatno su u UK jos jače.

https://quiverkiller.com/collections/specials

Hvala unapred!

Pozz

dzoninho
15.03.2017, 15:01
Pasha i ja evo poslednja 2 para skija uzimamo identicna(igrom slucaja ali samo razlicite duzine) Mantru smo uzeli ovde od poznatog dilera polovne opreme i prvog dana skijanja(to sam vec pisao) na jednom paru iscupan je vez koji je montiran bio sa insertima(koje sam sacuvao i deluju ispravno) na stazi u L2A Valentin inache veoma strmoj skija je nekontrolisano otisla do podnozja na srecu niko nije povredjen a pasha je klizao nekih 50ak metara na ledjima. Drugi par se istog dana rascvetao na repu. Na svu srecu poneo sam K2 Kung Fujas pa nije sve propalo.
Sve u svemu problem je bio u tome da je voda nekako nasla put i jezgro skije je istrulilo a vez se drzao samo na top sheetu koji je inache ceo od metalne legure(titanal ili titanium).
Sacuvao sam te inserte ali nznm da li da ih koristim ako vec postoje razliciti tipovi zbog modela veza?
Hvala @snowglisser (http://www.skijanje.rs/forum/member.php?26380-snowglisser) bicemo u kontaktu.
POZDRAV!

OFF TOPIC:

A bile full kao nove, malo vozene, nikad servisirane, garazirane? :)

Grimani
15.03.2017, 15:07
OFF TOPIC:

A bile full kao nove, malo vozene, nikad servisirane, garazirane? :)
Pa bile su jeftine :) ali od tada samo nove. Ta sto je iscupan vez kad savijem sad vrh pravi se tip rocker

snowglisser
15.03.2017, 16:44
Ako te ne mrzi proveri mi cene inserta za Marker Jester, za dva para skija.
Dakle verovatno 16 srafova i 32 inserta + epoxy + vibra-tite , ili to ide u setu.
Cene koje sam video u USA po setu za 1 par skija cc. 50 usd nisu bas povoljne, dakle verovatno su u UK jos jače.

https://quiverkiller.com/collections/specials

Hvala unapred!

Pozz

Poslao sam mu poruku, vec mi se javio (momak je ekstra) i pita imas li installation kit. (U kit spada svrdlo, rezac navoja i epoxy) Na Eng: drill, tap & epoxy.
Ajd javi, pa da ti dam quote.

Ivan Bgd
15.03.2017, 17:37
Poslao sam mu poruku, vec mi se javio (momak je ekstra) i pita imas li installation kit. (U kit spada svrdlo, rezac navoja i epoxy) Na Eng: drill, tap & epoxy.
Ajd javi, pa da ti dam quote.

Ne, dakle cena za taj start kit za Marker Jester vez.
Plus 16 inserta za drugi par skija.
Hvala!
Pozz

Grimani
15.03.2017, 17:44
Meni za marker grifon :)

snowglisser
15.03.2017, 18:44
Meni za marker grifon :)

Takodje sa 2 seta inserta? (Za 2 para skija)?

Ivan Bgd
15.03.2017, 19:09
Isti set je i za Jester i za Griffon
:)

Grimani
15.03.2017, 19:11
Da isto tako mada lomim se da uzmem josh jedan pa nek stoji. Trenutno mi treba jedan set medjutim ko ce ga znati....
3 seta inserta....

trendo
15.03.2017, 22:03
proslo neko vreme i niko ne kaze 'auu Trendo koje lepe skije imas' i to, kad ono da proverim attachment invalid.
sta ces mator covek toliko razume, pa aj da vidim dali ce ovaj attach proci
ne za drugo, da se pohvalim :)

16043

trendo
15.03.2017, 22:08
a da, vidim matorac tamo napisao dynastar vez, toliko se on razume
nije dynastar, vec dynafit radical ft

ibane
15.03.2017, 22:19
proslo neko vreme i niko ne kaze 'auu Trendo koje lepe skije imas' i to, kad ono da proverim attachment invalid.
sta ces mator covek toliko razume, pa aj da vidim dali ce ovaj attach proci
ne za drugo, da se pohvalim :)

16043
'auu Trendo koje lepe skije imas' [emoji2]
Gde si ih pazario? Kako su se pokazale na Šari ? Jel ovo Titov vrv ?

snowglisser
16.03.2017, 16:07
@ Ivan Bgd & Grimani

Evo stigao mi je njegov quote, ali izlazi skuplje nego na sajtu QK (sto je i razumljivo, jer ih on uvozi iz USA).
Ipak, evo sta mi je odgovorio:

Kit 1

1no. pack of 36no. QK inserts************** £58.00

1no. set of QK mounting screws: Jester £* 6.00

4no. Vibratite VC3 sachets******************* £* 6.00

1no. QK DIY installation kit****************** £27.00

1no. QK epoxy sachet**************************£* 2.00

Total Cost****************************************** £99.00

*

Kit 2

1no. pack of 54no. QK inserts************** £* 84.00

1no. set of QK mounting screws:*Squire £* * 6.00

6no. Vibratite VC3 sachets******************* £** *9.00

2no. QK epoxy sachets************************ £*** 4.00

1no. QK DIY installation kit*******************£* 27.00

Total Cost****************************************** £130.00

snowglisser
16.03.2017, 16:14
Uh, ispadose neki hijeroglifi?
Probao sam da editujem, ali ne ide.
Samo zamenite ovu kombinaciju "£" simbolom Britanske funte (sve cene su u Britanskim funtama) da biste dobili ispravan tekst.

Ivan Bgd
16.03.2017, 16:56
Mašala.
Ipak ću jos jedan Jester vez kada dodje vreme za to.
Hvala na trudu u svakom slučaju!
Pozz

snowglisser
16.03.2017, 17:56
Nema na cemu!
Ako uglavnom ides kolima, onda je bolje s 2 veza. Posto ja uglavnom letim, meni daleko vise odgovara ovako. Doduse, ja sam svoje kitove dobio mnogo jeftinije, ali mi ih je dao po drugarskoj ceni.

Pozdrav!

trendo
16.03.2017, 21:53
'auu Trendo koje lepe skije imas' [emoji2]
Gde si ih pazario? Kako su se pokazale na Šari ? Jel ovo Titov vrv ?

Austrija. Dobreee. Da.

Dali sam bio dovljno kratak :cool:

FreeRider
30.05.2020, 10:57
Rossignol Soul 7 spremne za novu sezonu :)

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200530/fb82f2f0acbe151c5aa1e6b0320802c4.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200530/8cdbe784691bf51a1ae97047c51b6e2d.jpg

FreeRider
26.12.2022, 18:51
Upravo stigle nove Rossignol Experience 88 ti
Vezovi su u putu :) jos uvijek. Ocekujem ih brzih danahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20221226/ed4e6900cc30cfd03a716f12334244f5.jpg

Grazer
27.12.2022, 08:53
Trenutno sam vlasnik Head Supershape i.Titan 177cm te HEAD RS Vector 120 pancerice. I jedan i drugi model su iz sezone 2019/2020, kupljene u aprilu 2021 kada su nastupila snizenja i kada se ovo vec posmatralo kao stari model. -50% na oboje.

18203
18204

Jedna ski sezona iza mene, nekih 14 ski dana, iskreno nisam zadovoljan skijama. Prvi utisak je da su mi predugacke (iako sam 195cm). Takav mi je utisak. Stalno mi taj vrh nekako strci, tacno tih nekih par cm je kao visak. Uzeo sam 177 po preporuci, mislim da sam trebao 170cm. Drugo, skija je jako tvrda, nije laka ni meka za zavoje i kratki karving kao tipa HEAD e.SLR. Nece sama uci u zavoj, zahtveja rad i trud.

Pancerice su vrh, preporucujem.

plageton
29.01.2023, 20:46
Šta znamo o Elanovoj Wingman seriji? To bi trebalo da je kao neki unapređeni Amphibio, ali Amphibio se vidim i dalje reklamira iako je već priličan broj godina n tržištu, a o Wingmanu ni traga ni glasa.

lexinho021
31.01.2023, 13:47
Ja kupih pre nedelju dana wingman 82 TI, jos ih nisam vozao. Po recenzijama su mi se svidele tako da imam velika ocekivanja :) vecinom su utisci bili da su dobre i za stazu i manje za off (u odnosu na wingman 86) obzirom da nemaju neku veliku sirinu, da se lako iniciraju zaokreti i da su mekse u odnosu na verziju sa karbonom (CTI). Takodje su hvalili koliko je skija upravljiva i da je dobra za neki srednji-napredni nivo znanja. Ima jako puno recenzija i na forumima i na youtube pa govorim samo iz tudjeg iskustva, videcemo da li to stoji i kad ih isprobam.

Pre toga sam vozio amphibio 14 Ti u sirini 76.

Grazer
13.02.2023, 09:31
Head Supershape i.Titan prodan i dok cekam nove HEAD e-SL koje trebaju stici krajem novembra, nabavio sam novi HEAD Supershape e-Magnum 170cm da ga vozim dok ova sezona jos traje. Sutra bih trebao po prvi put da ga testiram, bas me interesuje kako ce se ponasati. Ovaj put sam isao s malo kracom opcijom, spustio sam se na 170cm pa cemo videti kako to izgleda
18255