Prijavite se

Pogledati punu verziju : Kupujem skije i pancerice

Damir
31.10.2010, 19:51
Naucio sam da skijam prosle godine i posto zelim da nastavim da se bavim ovim sportom imam zelju da kupim ski opremu.

Trebaju mi skije i pancerice.

Visok sam 183cm, a tezina oko 90kg

Ne znam koji broj pancerica mi treba, ali nosim broj cipela 42-43 (vise 43).
Imam jako siroko stopalo pa mi treba dosta siri model.

Treba mi prosecna orpema, znaci nista da bude preskupo.

Hvala.

vlajko19
02.11.2010, 11:35
Imas PM,proveri.

mladen83
03.11.2010, 12:39
Daj mi mail da ti posaljem slike!imam skije sa stapovima u ekstra stanju
vezovi salomon c-610
duzina 180 cm
pasu za pancerice broj 42 43 44
skije su koriscene svega 2 puta kao nove,
i pancerice nordica-afx broj 43 ,
sve za 110e ili se javi na 062/618-572

tiger
03.11.2010, 14:58
Covek je napisao da je visok 183cm tako da mu skije 180 apsolutno ne odgovaraju.

stekan
03.11.2010, 15:03
Covek je napisao da je visok 183cm tako da mu skije 180 apsolutno ne odgovaraju.

Možda su skije twin-tip, tako da je praktična dužina ispod 170cm.

tiger
03.11.2010, 17:15
S'obzirom da je pocetnik ne verujem da mu treba twin-tip skija, a za klasicni karving mislim da je 165cm OK!

chaghaboo
03.11.2010, 19:05
Drugarski savet, ako hoćeš da se opremiš za skijanje prvo kupi pancerice i to nove! Pancerice se vremenom oblikuju prema stopalu, izuzetno je bitno da ti budu udobne i mogu da te služe dosta dugo pa ne treba žaliti za njih i koji dinar više.

S obzirom da si naučio da skijaš prošle godine i da ćeš još neko vreme usavršavati tehniku bolje rentiraj skije još sezonu ili dve. Ako kupiš skije koje su za tvoj nivo sada brzo ćeš ih prevazići i bacio si pare, a ako kupiš neke za naprednije skijaše može se desiti da ti na njima bude teže savladavanje tehnike. Ima dosta varijabli koje treba uzeti u obzir pri kupovini skija (gde skijaš, tvoja veština, šta hoćeš sa njima, itd, itd) pa je i zbog toga bolje da još sezonu dve eksperimetišeš sa rentom, da bi i video šta ti paše.

Sve što sam rekao uzmi još ozbiljnije u obzir ukoliko nemaš para za bacanje jer te prevelika želja sada da kupiš sve može već sledeće sezone baciti na dodatni trošak. Ako kupiš samo pancerice nećeš pogrešiti sigurno.

I ja imam šire stopalo, pre dve sezone sam kupio Dalbello Axion 7, a za Dalbello sam se odlučio jer sam pročitao da su im modeli komotniji i kada sam kupovao stvarno su nekako imale najviše mesta za stopalo. Evo dve sezone u njima vozim, po ceo dan sam na stazama niti žuljaju niti stežu a sasvim su dobre i za početnike i za srednje skijaše.