Prijavite se

Pogledati punu verziju : Novosti sa Stare planine

Strane : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

macak011
26.01.2012, 14:02
..a mozemo da se kladimo da ako ozive mala i najmanja skijalista da ce onda nivo usluga morati da ode gore u velikim centrima van skolskih raspusta i da cene idu dole - to je zdrava konkurencija - kad covek napravi racun da mu se vise isplati da ode 300km, da plati dvodnevni skipas i da plati klopu i smestaj umesto da se skija na relativno kvalitetnoj maloj ski stazi u sopstvenom komsiluku, a da klopa i spava kod rodjene kuce...uostalom, verujem da ovde ima ljudi iz Zajecara, Nove Varosi, Majdanpeka, Pirota i slicno, koji ovo mogu da potvrde.

Edit: e, da, nekad sam iz Beograda isao na skijanje u Majdanpek, a ne na Kop - jeftinije, lepse, ludje i sve u svemu - BOLJE! Vozili bre i ratrak nocu, uzivali... :D

Lynx
26.01.2012, 15:11
Privatni smeštaj imaš od Kalne pa sve do gore pa biraj. Nije ni Kopaonik ni Zlatibor nikao preko noći već se decenijama gradilo.

Znači, država će da pravi hotele sa 4* pored gondole a ja da tražim seoski smeštaj. Kako se Kopaonik razvijao, je l' napravljen prvo Grand u sred ničega ili je išao zajedno sa Konacima? I opet imamo problem sa monopolom na smeštaj tamo. A tek da ne ulazimo u to kako se ''podižu'' ski centri i koliko ovo nema veze sa zdravim poslovanjem.

A trenutno i jeste dostupno jer 25 evra dnevno po osobi sa skipasom nemaš nigde. Sedam polupansiona i skijanje za 175 evra!!!

Slažem se, trenutno. Cena pre nego što su uveli promo kampanju je bila 50 ili 55e, duplo više. Mislim da tenutni cenovnik nije održiv jer će im trebati vekovi da povrate 30 miliona evra. Uzećemo u obzir i to da je nestanak struje i vode i otkazivanje aranžmana bio maler koji se neće ponoviti a ne ošljarenje pri izgradnji.

Nije mi cilj da se prepucavam. Voleo bih da SP postane ozbiljan ski centar i siguran sam da će vremenom postati i sa pažnjom pratim sve što se tamo radi. Samo kažem da cela ova priča oko hotela od 30 miliona, gondole koja ne može da dobaci do ostatka skijališta bez presedanja i ostalo mnogo smrdi!

macak011
26.01.2012, 15:16
kako ovo cudo pada, skijacemo se i na Fruskoj Gori do marta! :D :D

cheva
26.01.2012, 17:46
..a mozemo da se kladimo da ako ozive mala i najmanja skijalista da ce onda nivo usluga morati da ode gore u velikim centrima van skolskih raspusta i da cene idu dole - to je zdrava konkurencija - kad covek napravi racun da mu se vise isplati da ode 300km, da plati dvodnevni skipas i da plati klopu i smestaj umesto da se skija na relativno kvalitetnoj maloj ski stazi u sopstvenom komsiluku, a da klopa i spava kod rodjene kuce...uostalom, verujem da ovde ima ljudi iz Zajecara, Nove Varosi, Majdanpeka, Pirota i slicno, koji ovo mogu da potvrde.

Edit: e, da, nekad sam iz Beograda isao na skijanje u Majdanpek, a ne na Kop - jeftinije, lepse, ludje i sve u svemu - BOLJE! Vozili bre i ratrak nocu, uzivali... :D

Bravo Macak i ja tako razmisljam ,nego nema ko da cuje(nema dovoljno para za sve):glavaozid,nego batalite politiku,smorio sam se k'o plovak:hair:.DAJTE SLIKE SA SP(nove staze,...):ski::ok:

macak011
26.01.2012, 17:57
Bravo Macak i ja tako razmisljam ,nego nema ko da cuje(nema dovoljno para za sve):glavaozid,nego batalite politiku,smorio sam se k'o plovak:hair:.DAJTE SLIKE SA SP(nove staze,...):ski::ok:

Ma nema tih slika ni od korova.. Dajte slike gondole I garaze hotela onda, jbg! :D

jopopo
26.01.2012, 19:04
Uf, pa sad mnogo ljudi, mnogo želja. I meni kada je bilo 18 bilo me je briga gde spavam, da li na podu ili u sobi 2x2, koliko nas je i slično. Bilo me briga šta jedem, suvo, toplo, hladno, kada i koliko a kosti i mišići su izdržavali sve napore. Hodao sam i ja uzbrdo i tabao stazu, ali i konji su nekada vukli tramvaje pa ne znači da to opet treba da rade.

Onda sam porastao, imam porodicu, prioriteti i standardi se menjaju. Zašto idem u Austriju na skijanje (na nedelju dana)? Pa zato što sam siguran da ću da dobijem sledeće: vrhunska higijena, prostrane sobe, udobni kreveti, moderna kupatila, moderna kuhinja sa frižiderom većim nego mojim kući, sa mašinom za pranje sudova i tabletama, sa svim najmodernijim kuhinjskim aparatima, sa uvek toplom vodom, sa podnim grejanjem, sa praonicom za veš, sa igraonicama za decu (stoni fudbal, društvene igre, PS3, XBOX), besplatnim internetom, saunom, infracrvenom kabinom, turskim kupatilom i ponegde bazenom... dalje, sa ski depoom, sušačima za cipele, očiščeni putevi od snega, prostrani parkinzi, ulazi za porodicu sa malom decom (pa se ne čeka u redu), sa turistima koji se ne guraju bahato i idu preko reda... a da ne pominjemo kvalitet skijanja i koštanje sekunde skijanja jer pričamo o smeštaju. Ako idem nedelju dana i trošim svoj odmor, onda hoću da bude odmor. Nemam želju da se mučim, zlopatim i snalazim jer onda to nije odmor. Godine čine svoje, porodica ima svoje prohteve jer i ona želi da uživa tj svi želimo da nam bude lepo.

E takva bih voleo da bude i Stara planina, pa hotel je neophodan jer u privatnom smeštaju ne može se naći ništa posebno ili ono što vredi bude zauzeto pa ne postoji alternativa. O ceni mi ne trebamo da vodimo računa. Ovo je promotivna cena za ovu sezonu, sledeće neće biti tako ako naprave još 2-3 planirane staze i krenu da se kapaciteti pune već oktobra-novembra.

Što se tiče malih ski centara slažem se da treba ulagati ali tu je problem što mali centri ne mogu da zadovolje lokalne potrebe, skupi se tu svašta neradnim danima, mnogi precene svoje mogućnosti pa dolazi do mogućih problema na stazi, gužve, slabo se vodi računa o maloj deci. Ali stvarno bi lepo bilo da vikendom ljudi mogu za pola sata-sat da odu do skijališta.

vlada019
26.01.2012, 19:16
Stara planina : Rekordna posećenost ski centara u Srbiji

[/URL]1 (http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21274#)
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRhRMpPZZJ1cknQgs3X-VwITSwjAMHckl0j3kGHFdIJX-HTPV5I

Prema informacijama Turisticke organizacije Srbije već sada se za ovu zimsku sezonu sa sigurnošću može reći da je rekordna, kada je posećenost najvećih zimskih centara u Srbiji u pitanju. Ovo je ocena, kako Skijališta Srbije, tako i hotelijera u sva tri naša ski centra.
Do sada je, od početka zimske sezone, u ski centru Kopaonik, zabeležena poseta 30% više skijaša nego u istom periodu protekle zimske sezone, a ski centri Stara planina i Tornik, zbog brojnih novina, beleže još veći porast.

detaljnije [URL]http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21274

joledj
26.01.2012, 19:51
U subotu 21.01.2012 proveli dan na Jabuckom Ravnistu. I sami vidite iz slika da je bila strasna magla, brzinu vetra na izlaznoj stanici, bas kada smo izasli iz kabine, je merio zicnicar i iznosila je 14,2 m/s ( oko 54 km/h )! To je toliko jako da vas prosto oduva sa platforme, jos kad uzmes skije u ruke, onda moras dobro da se odupires nogama ili da potrcis ka izlazu. Vozili smo dve crvene staze, 7a i 7b, dok plavu 7-icu nismo ni probali da trazimo po onakvoj magli i vetru. Obe crvene su kratke i sa nagibom slicnim gornjem delu crvene Duboke, a na kraju se ukljucujes na ski put koji vodi do polazne i tu moras da vozis spust kako bi se dokotrljao do kraja.
Nemam ni jednu sliku staza, ali imam video snimke koje cu postaviti na Youtube-u.
Iako su uslovi za skijanje bili veoma losi, to nas nije sprecilo da uzivamo u skijanju po dubokom snegu i utabanim delicima staza.
Hol hotela je predivan, konobarice ljubazne i veoma usluzne, ( kuvano vino 200,00 , caj 140,00 , topla cokolada 180,00 ), garaza je ogromna i lift vodi pravo do recepcije i hola.

macak011
26.01.2012, 19:59
Ma poenta malih ski centara je i da se skijanje ponovo priblizi najmladjima, da se, izmedju ostalog, vrate skijanju, a pre svega sportu... Moglo bi skoro svakog vikenda ako ne i radnim danima (nocno), da se skija u zimskom periodu - jos ako ima topova, ih, puna kapa, samo minus fali! :sm023:

joledj
26.01.2012, 20:35
Evo snimka sa izlazne stanice gondole.
http://youtu.be/Ngen_mRnN00

Pred sam polazak vreme se malo smirilo, tako da se vidi blizina polazne stanice i ulaz u garazu hotela.

macak011
26.01.2012, 21:03
a jel moze u taj restoran (ili vec negde, hol, kafic, sta-god, gde sluze to vino..) za "ne-goste" hotela u pancericama? Mislim, ako se spustim sa suncane, da ne nosim patike u rancu.. :D

joledj
26.01.2012, 21:12
Moze, i nas petoro nismo bili gosti hotela, kao i mnogi drugi ljudi, pa smo se setkali u pancericama.
Samo pazi na plocice po podu - klizave su!
Skije smo ostavili u hodniku ispred da nam budu na vidiku, i posle ih proneli pored recepcije do lifta pa u garazu.

Niko nam nije rec rekao :))

ninic
26.01.2012, 21:41
ja sam danas stigao u hotel...

ovako,put je veoma los,od kalne do hotela bilo je leda na putu!
ja sam izasao bez lanaca ali ih je pozeljno imati,auto je proklizavao iako imam nove zimske gume,
dakle kad budem silazio obavezno cu montirati lance!

hotel je fenomenalan,sve je maximalno sredjeno,garaza prostrana,sobe ciste i uredne,
kupatilo moderno sredjeno,nov namestaj....

mi smo uzeli dvokrevetnu sobu sa sofom,povrsina zajedno sa kupatilom je oko 30kvadrata,dakle bas prostrano...

vode ima,bazen funkcionise,sauna,djakuzi,tursko kupatilo takodje!!

hrana fenomenalna,iznad mojih ocekivanja!!
dakle za sada sve ok!

na stazu nisam izasao,ski pass mi vazi od sutra,jedva cekam jutro!

sutra vas obavestavam o stanju staza i kacim slike!!

ninic
26.01.2012, 21:44
a da,kafa je 140 din,caj 120,koka kola 180...ili tako nesto!!
mini bar u apartmanu preskup,
viski 0,05 kosta 500din!!!
sreca pa sam poneo flasu jagger-a!!!

aj ziveli!

Z_L_I
26.01.2012, 21:55
a jel moze u taj restoran

sta je beogradjani, standard, ne moze se bez restorana a?
jedi sendvic i pi` vodu, i ovako ti je cetvorosed-dvosed:D

macak011
26.01.2012, 22:01
Ja ti kazem da sednem il' sam il' eventualno sa jos jednim, iz mog ugla to dvosed, original! :D
Ako odem sa detetom tamo, treba mi neko toplo mestasce da se ugrejemo, ne mozemo da se vucaramo do doma i nazad svaki cas, a u onom kaficu na dnu konjarnika mesta ima samo napolju - na snegu, hahah! Doduse one scott pantole sto sam kupiJo od tebe su izolovane jb kvu, pa ko sto neko rece pre neki dan, mogu da sedim i na tecnom azotu! Cepamo mi sendvice, bez brige, a vala i vodu ubijamo - mi matori onu vatrenu :D

ninic
26.01.2012, 22:07
ma mozes bre,u holu je restorancic,danas ulazili ljudi sa pancericama!

vlada019
27.01.2012, 00:07
[/URL]
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/429511_2359727007307_1674243001_1574963_1247024995 _n.jpg

Jak vetar koji je danas duvao na Babinom zubu iz bezbedonosnih razloga uslovio je privremeni prekid rada žičara na Konjarnik i Sunčana dolini.Vetar je duvao brzinom preko 20 m/s, dok je nova Gondola prevozila putnike celog dana, bez prestanka.Snežne padavine dosegle su visinu od rekordnih 180 cm, dok postoje smetovi i preko 3 metra.Ovi planinski uslovi i snežene padavine zahtevaju od vozača pojačanu pažnju i posedovanje kompletne zimske opreme, bez koje je pristup ovom skijaškom centru nemoguć.Dnevna temperatura iznosila je u proseku – 8 C, put se redovno čisti i održava sa 2 buldožera koji 24 sata dnevno.Za sutra se prognozira lepo i sunčano vreme koje bi trebalo da bude i preko vikenda, ali sa veoma niskim teperaturama.Radovi na novom četvorosedu se nastavljaju planiranim tempom uprkos velikom snegu kojem se raduju brojni skijaši koji svakodnevno posećuju ovu novu i atraktivnu turističku destinaciju.

detaljnije [URL]http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21333 (http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21333#)

ecentar
27.01.2012, 00:11
hotel je fenomenalan,sve je maximalno sredjeno,garaza prostrana,sobe ciste i uredne,
kupatilo moderno sredjeno,nov namestaj....

Pa mislim, naopako bi bilo da su sobe vec neuredne i prljave, a namestaj star kad je hotel otvoren pre metar dana...
Kako je bilo na skijanju?

SRB_PI
27.01.2012, 00:16
http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?t=5574
ево га течни азот :)
нема ракије за сутра, заборавио сам до нане да одем, сажаљевам :)

mickeu
27.01.2012, 09:22
da li neko moze da mi kaze kakav je put od Svrljiga do Kalne? preporucuju mi da ne idem preko Nisa i Svrliga, vec preko Zajecara i Knjazevca

SA7E
27.01.2012, 10:39
Put je uglavnom los ima dosta udarnih rupa koje se ne vide po snegu , slabije se cisti i na par mesta zna da bude sneznih nanosa tako da je bolje da ides preko Knjazevac-Kalna relacije.

Pozdrav i vidimo se gore ;)

da li neko moze da mi kaze kakav je put od Svrljiga do Kalne? preporucuju mi da ne idem preko Nisa i Svrliga, vec preko Zajecara i Knjazevca

zlox
27.01.2012, 10:44
Put od Svrljiga do Kalne nije los ali nije ni najbolji, zavisi ko sta ocekuje. Deo tog puta je raskopan i skinut sloj asfalta (recimo 1-2km) i to par km po izlasku iz Svrljiga. Ima par lakat krivina koje umeju da budu nezgodne kad je snega/leda na njima ali stavis lance, a i vezane su krivine u razmaku od po 300m recimo, pa kad njih prodjes prakticno nemas vise loseg i nezgodnog puta. Ali ja licno vec 2 godine samo tuda idem jer dosta skracuje putovanje. Ne znam kakva je matematika tebi iz BG-a preko Zajecara, ali od Nisa i skretanja sa autoputa do recimo novog hotela na BZ imas oko 80km tim putem Svrljig Kalna. i po normalno ociscenom putu (sa malo snega i leda) treba manje od 90-120 min zavisi od tempa voznje

mickeu
27.01.2012, 11:06
iskreno, ne ide mi se preko zajecara. rodom sam iz istog i mislim da mi je duze i vremenski i po kilometrazi. dok stignem do zajecara, sticu cu i do nisa. od nisa do svrljiga nije los put, pada kada idem preko nisa imam vise iskusenja da stanem pored puta, prvo kod marjana,a onda i u kamiondzijama, ako se nesto nije promenilo u poslednjih par godina....

mickeu
27.01.2012, 11:10
Put od Svrljiga do Kalne nije los ali nije ni najbolji, zavisi ko sta ocekuje. Deo tog puta je raskopan i skinut sloj asfalta (recimo 1-2km) i to par km po izlasku iz Svrljiga. Ima par lakat krivina koje umeju da budu nezgodne kad je snega/leda na njima ali stavis lance, a i vezane su krivine u razmaku od po 300m recimo, pa kad njih prodjes prakticno nemas vise loseg i nezgodnog puta. Ali ja licno vec 2 godine samo tuda idem jer dosta skracuje putovanje. Ne znam kakva je matematika tebi iz BG-a preko Zajecara, ali od Nisa i skretanja sa autoputa do recimo novog hotela na BZ imas oko 80km tim putem Svrljig Kalna. i po normalno ociscenom putu (sa malo snega i leda) treba manje od 90-120 min zavisi od tempa voznje

mislis da ce mi lanci da tom delu puta, svrljig-kalna biti neophodni? lance naravno imam, ali mi se nesto ne stavljaju, radije bi bez njih, ako se moze

SA7E
27.01.2012, 11:54
Ako dolazis iz BG i neces preko Zajecara idi preko Sokobanje-Knjazevac-Kalna taj put je sasvim ok i lepa je voznja ;)

iskreno, ne ide mi se preko zajecara. rodom sam iz istog i mislim da mi je duze i vremenski i po kilometrazi. dok stignem do zajecara, sticu cu i do nisa. od nisa do svrljiga nije los put, pada kada idem preko nisa imam vise iskusenja da stanem pored puta, prvo kod marjana,a onda i u kamiondzijama, ako se nesto nije promenilo u poslednjih par godina....

mickeu
27.01.2012, 12:09
Ako dolazis iz BG i neces preko Zajecara idi preko Sokobanje-Knjazevac-Kalna taj put je sasvim ok i lepa je voznja ;)

e tim piutem nisam nikada isao. trebao bi na aleksinac da se iskljucim pa za sokobanju, pretpostavljam

SRB_PI
27.01.2012, 12:35
Put Pirot- Temska- Sugrin je ko staklo... Sve pohvale za PZP Zajecar, koje cisti Sugrin- Konjarnik... Put je prohodan: ociscen do asfalta, bacena je so i posipan rizlom... Staze fino sredjene sa par cm neutabanog snega... Veoma gusta magla i na konjarniku i suncanoj bez vetra... :-*

SA7E
27.01.2012, 13:42
Nije losh put, preko Aleksinca i onda prolazis Bovansko jezero itd itd... Srecan put pa se mozda sretnemo gore na stazi ;)

Poz

e tim piutem nisam nikada isao. trebao bi na aleksinac da se iskljucim pa za sokobanju, pretpostavljam

ninic
27.01.2012, 15:53
idi preko knjazevca i stavi lance!

macak011
27.01.2012, 16:04
ajao, znaci bas gadno?

cheva
27.01.2012, 17:41
Put Pirot- Temska- Sugrin je ko staklo... Sve pohvale za PZP Zajecar, koje cisti Sugrin- Konjarnik... Put je prohodan: ociscen do asfalta, bacena je so i posipan rizlom... Staze fino sredjene sa par cm neutabanog snega... Veoma gusta magla i na konjarniku i suncanoj bez vetra... :-*
Ko staklo,mislis ima leda koliko hoces,cakli se!!???:sm021::sm004:

SRB_PI
27.01.2012, 18:03
да управо то... :) бацао се комби лево десно... у повратку много боља ситуација: бацили и ови наши со...

толко густа магла била данас, да сам ја возио кроз шуму између Коњарник 1 и Коњарник 2 како би видео где идем... :/

vlada019
27.01.2012, 21:33
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/426637_2359694886504_1674243001_1574928_945378886_ n.jpg
Nakon poslednjih snežnih padavina, svi prilazi ski centrima Kopaonik, Tornik na Zlatiboru i Stara planina su prohodni, saopštila su danas “Skijališta Srbije.”U ski centru Stara planina visina utabanog snega na stazama je iznad 90 santimetara dok je van staza 180 cm, a rade žičare “Konjarnik” i “Sunčana dolina”, kao i nova gondola “Jabučko ravnište”.Staze su danas bile idealne za skijanje, dnevna tempeartura bila je – 8 C, duvao je slab vetar vidljivost je bila dobra do 100 metara.Put prema ski centru bio je dobro očišćen i bez snaga na kolovozu.Na našem snimku možete videti kako izgleda zimska idila na Staroj planini na radost brojnih posetioca koji se pozitivno izjašnjavaju o uslovima u ovom novom i po svemu sudeći najperspektivnijem zimskom centru u Srbiji.

detaljnije sa video snimkom http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21376 :sm018:

Z_L_I
27.01.2012, 22:28
ajmo da pojasnimo ljudima koji nisu vozili ove puteve,
a zele sa severa na staru planinu...
opcija 1. sa severa na paracin, pa na zajecar, pa na knjazevac pa
dalje poznato...veci deo puta od paracina do zajecara
je radjen prosle godine, asfalt nov, put od zajecara do
knjazevca odlican takodje...ovde je jedini potencijalni problem cestobrodica (PN-ZA) .
opcija 2. autoputem od paracina juzno, pa iskljucenje na sokobanju (pre nisa)...
deonica od sokobanje do knjazevca je losa leti, a ne sada...dakleM nikako.
opcija 3. autoputem od paracina do nisa, od nisa do svrljiga takodje odlicno i od
svrljiga desno starim putem za kalnu, za koji kolega gore kaze da je prilicno solidan...
opcija 4.tzv.tv opcija, svima nam vrlo dragog (sa akcentom na vrlo) Al Virka, a sugerise da se vozi od paracina do nisa (dakleM juzno), pa onda da se vraca na knjazevac (dakleM severno), i to vrlo iskusno preko koske zvane tresibaba, pa od knjazevca poznato...
tipujem na opciju 1 ili 3, stim da nisam isao tim skracenim putem od svrljiga do kalne,
pa tu stvaljam mali znak cudjenja:D
pozdrav!

nemanja1
27.01.2012, 22:33
pitajte viamishelin kojim putem,sigurno je najbolji

Z_L_I
27.01.2012, 22:53
mozes da pitas i via bridgestone, presao sam ti
ja via michelin (pilot power:D) vise puta sve gore navedeno,
tako da je to to, cenim:D...

ecentar
27.01.2012, 23:23
3. autoputem od paracina do nisa, od nisa do svrljiga takodje odlicno i od
svrljiga desno starim putem za kalnu, za koji kolega gore kaze da je prilicno solidan...
opcija

Informacije koje ja imam za ovu putanju su da je ovaj put u redu ako nema snega, ali ako ga ima (kao sada) da postoji opasnost da vozač promaši put jer na dalu puta postoji čistina gde put nije obeležen, a vetar pravi zaravan pa se lako sleti ili promaši put. Nisam išao, ali su mi svi savetovali da ne idem tim putem nego da idem preko Knjaževca. Inače kumovi matorci žive u selu Burdimo koje se nalazi na tom putu Svrljig - Kalna, a kumov ćale je profi drajver u penziji. Tako da verujem da je njegovo zapažanje merodavno. Ja sam ga poslušao bez razmišljanja.

Pitanje vezano za gondolu... Koliko vidim ta gondola je napravljena samo da bi se reklo da na nekoj našoj planini postoji gondola, ona ništa ne spaja, nego praktično zamenjuje klasičan lift. Onaj ko je koristi može da skija samo na toj jednoj stazi, right? Praktično spustiš se stazom, skineš skije, uđeš u kabinu, popneš se gore, staviš skije, spustiš se dole, skineš skije, uđeš u kabinu, popneš se gore, staviš skije.... I tako u krug. Jel sam ja to dobro zamjetio? Tamo gde sam ja koristio gondole ista služi da spoji udaljene tačke skijališta ili neko podnožje planine i skijalište, a ne služi umesto lifta. Ako je tako kako sam opisao, to nema mnogo smisla...

garcia_kg
27.01.2012, 23:48
Juče sam se vratio sa Stare Planine, bio sam 4 dana. Smešten sam bio u selu na 5 km udaljenom od Konjarnika, mislim da se zove Crni Vrh. Prenoćište u motelu na bazi polupansiona je 15 evra. Skipass za 4 dana staje 28 evra. Put za tih par dana od sela do Konjarnika i novoizgađenog hotela je uvek bio očišćen i prohodan, pa ko ima sve četiri zimske gume nema potrebe previše da brine, naravno lanci u gepeku (zlu ne trebalo:)

Na stazama nije bilo previše guže, jer nije bio vikend. Cene u kafićima na stazama Konjarnik i Jabučko Ravnište su slične i skoro sve je po 100 dinara (1 evro), dok su cene pića u hotelu skuplje u proseku duplo.

Slažem se da prethodnim postovima da je gondola, totalno nepotrebna i ne vidim njenu svrhu na onkao maloj razdaljini gde na svakih 10 minuta skidaš skije i ponovo ih stavljaš, zaista je umesto nje trebao da se stavi jedan četvorosed i sve bi bilo jednostavnije.

Sve u svemu, ko želi da pusti skiju na par dana za ne preterano velike pare, topla preporuka.

SRB_PI
28.01.2012, 09:25
гондола је направљена да би неко ,,опрао'' паре :awm2:

што се зимских гума тиче: Винтера- царица :)

cheva
28.01.2012, 10:06
Informacije koje ja imam za ovu putanju su da je ovaj put u redu ako nema snega, ali ako ga ima (kao sada) da postoji opasnost da vozač promaši put jer na dalu puta postoji čistina gde put nije obeležen, a vetar pravi zaravan pa se lako sleti ili promaši put. Nisam išao, ali su mi svi savetovali da ne idem tim putem nego da idem preko Knjaževca. Inače kumovi matorci žive u selu Burdimo koje se nalazi na tom putu Svrljig - Kalna, a kumov ćale je profi drajver u penziji. Tako da verujem da je njegovo zapažanje merodavno. Ja sam ga poslušao bez razmišljanja.

Pitanje vezano za gondolu... Koliko vidim ta gondola je napravljena samo da bi se reklo da na nekoj našoj planini postoji gondola, ona ništa ne spaja, nego praktično zamenjuje klasičan lift. Onaj ko je koristi može da skija samo na toj jednoj stazi, right? Praktično spustiš se stazom, skineš skije, uđeš u kabinu, popneš se gore, staviš skije, spustiš se dole, skineš skije, uđeš u kabinu, popneš se gore, staviš skije.... I tako u krug. Jel sam ja to dobro zamjetio? Tamo gde sam ja koristio gondole ista služi da spoji udaljene tačke skijališta ili neko podnožje planine i skijalište, a ne služi umesto lifta. Ako je tako kako sam opisao, to nema mnogo smisla... Odlicno si ti to primetio,zbog takvih nacina bacanja drzavnih para i zamajavanja javnosti u postenom svetu se ide u zatvor!:sm008::awm2:

Roman
28.01.2012, 10:42
ajmo da pojasnimo ljudima koji nisu vozili ove puteve,
a zele sa severa na staru planinu...
opcija 1. sa severa na paracin, pa na zajecar, pa na knjazevac pa
dalje poznato...veci deo puta od paracina do zajecara
je radjen prosle godine, asfalt nov, put od zajecara do
knjazevca odlican takodje...ovde je jedini potencijalni problem cestobrodica (PN-ZA) .
opcija 2. autoputem od paracina juzno, pa iskljucenje na sokobanju (pre nisa)...
deonica od sokobanje do knjazevca je losa leti, a ne sada...dakleM nikako.
opcija 3. autoputem od paracina do nisa, od nisa do svrljiga takodje odlicno i od
opcija 4.tzv.tv opcija, svima nam vrlo dragog (sa akcentom na vrlo) Al Virka, a sugerise da se vozi od paracina do nisa (dakleM juzno), pa onda da se vraca na knjazevac (dakleM severno), i to vrlo iskusno preko koske zvane tresibaba, pa od knjazevca poznato...
tipujem na opciju 1 ili 3, stim da nisam isao tim skracenim putem od svrljiga do kalne,
pa tu stvaljam mali znak cudjenja:D
pozdrav!
Koliko kilometara ima od Beograda ako idem na opciju 1, u stvari samo ne znam koliko ima kilometara od Zajecara do Knjazevca?:dontknow:

SRB_PI
28.01.2012, 11:52
Odlicno si ti to primetio,zbog takvih nacina bacanja drzavnih para i zamajavanja javnosti u postenom svetu se ide u zatvor!:sm008::awm2:

да ухапси лопов, лопова? па где си то видо? :yay::dziveli:

од Зајечара до Књажевца, ако карта не лаже (ваљда сам добро прочитао), има 40 км :)

Roman
28.01.2012, 12:49
Hvala, to onda znaci da je kilometraza ista. Po meni je onda brze ici auto-putem do Nisa pa na Svrljig, malo skuplje zbog putarine ali definitivno brze.

vlada019
28.01.2012, 15:03
Sa najvišim vrhom u našoj zemlji Midžorom, koji se propeo na 2.198 metara nadmorske visine, Stara planina polako, ali sigurno postaje treći, najmlađi srpski turistički centar, posle Zlatibora i Kopaonika

Tokom zimske sezone, zainteresovanima za Staru planinu, tačnije za Babin zub, na raspolaganju je i hotel Elektrodistribucije Srbije, a na drugoj strani, tačnije na Planinarskom domu, nadomak Pirota, turistička ponuda je oličena u Tigrovom hotelu Star A. Hotel Stara planina, na Jabučkom ravništu kod Babinog zuba sa četiri zvezdice, uz standardne usluge, za goste se organizuju šetnje, razgledanje znamenitosti ovog kraja i uživanje u bajkovitoj prirodi. Osim naših turista, očekuju se i posetioci iz susednih država u regionu. Ove zime najavljena je i gondola, koja se pruža od Jabučkog ravništa do staza ka Rakitskoj gori, iznad Toplog dola. Dužina ovog ski-lifta je 1.100 metara, a kapacitet 1.223 skijaša na sat, sa mogućnošću dupliranja ovog broja „putnika”. U kabinama će biti po osam osoba, a brzina kretanja biće šest metara u sekundi.

Uređenje puteva
Paralelno sa ovim poslovima, uveliko se uređuju i pristupni putevi za ovaj do pre nekoliko godina zabačeni kraj u koji niko nije odlazio bez preke potrebe. Radi se proširenje puta od Balta Berilovca i Janje ka Babinom zubu, a istovremeno i nova saobraćajnica od pirotskog sela Cerova do Jabučkog Ravništa, koja je kraća za nekih 17 kilometara od sadašnjeg puta prema Kalni. Velika pogodnost je i blizina niškog, kao i sofijskog aerodroma, koji su na svega sedamdesetak kilometara od Stare planine. Od Beograda je udaljena 330, od Niša 70, a od Novog Sada 410 kilometara

detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21302 (http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21302)

Tadija_91
28.01.2012, 15:12
2198 :sm022:
ajde ako vec kacis proveri sta pise i da li vest uopste nosi neku informaciju :sm018:

vlada019
28.01.2012, 15:17
2198 :sm022:
ajde ako vec kacis proveri sta pise i da li vest uopste nosi neku informaciju :sm018:

Pa ima dosta informacija, ako ima grešaka to je na teret autora teksta, ja samo prenosim informacije, a vi slobodno diskutujte :sm004: zato i služe forumi.Na primer probaj da diskutuješ sa papirnatom novinom ispred sebe :confused: ovako svako može da iznese svoja zapažanja i vesti...

andrijapajic
28.01.2012, 17:07
A cemu tolika frka oko tih gondola, pocetkom januara sam bio u Francuskoj (Isola 2000) i oni tamo na 2 mesta standardno koriste godnole umesto klasicnih sedesnica ili drugih liftova, nikakva frka, jedna malecka za 4 osobe (cini mi se da je slicna ba BZ), druga nesto veca za 8. Nije nesto prakticno, jer mora da se skida oprema, mnogo mi je lakse da na nekom cetvorosedu otkacim smao zadnji vez na bordu recimo, a skijasima vidim jos gore, vise im vremena treba da se posle godnole nameste na skije nego meni na bord. Sve u svemu, i za tamo bi se moglo reci da je gondola tek da se kaze, cak i nije prakticna.

sasacg
28.01.2012, 17:23
Francuzi na nekoliko stotina km staza i takvom infrastrukturom zicara i gondola u ski centru ovog tipa, mogu sebi da priuste tako nesto...a cisto sumnjam da su je tu stavili bez razloga...U nesrecnoj i siromasnoj Srbiji graditi ovakvu,apsolutno nepotrebnu gondolu umesto nekoliko klasicnih zicara i/ili staza za te pare,u centru koji tek pocinje da se razvija,a ima jako puno potencijala,,je NEBULOZNO...U stvari i nije,ali samo ako si Dinkic i kompanija

miroljub888
28.01.2012, 21:25
Jesu li puštene u rad nove staze oko gondole, ako jesu - zašto nema slika,i može li neko da kaže nešto tim stazama

vlada019
28.01.2012, 21:59
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/402106_2374503056699_1674243001_1579316_946052238_ n.jpg

Danas je na skijalištu Babin zub na Staroj planini vreme bilo idealno za bavljenje sportskim aktivnostima, o čemu svedoče brojni domaći i strani gosti kao i brojne novinarske ekipe koji su danas preplavili ovu novu turističku destinaciju na jugu Srbije.Sunčan dan i lepo vreme za razliku od ostatka Srbije koja je ostala ispod oblaka ove prelepe i največe planine u ovom delu Srbije poznatije kao krov Srbije.Na stazama je bilo čak 95. cm utabanog snega, dok ga van staza ima 180 cm sa velikim smetovima u pojedinim delovima planine koji već sada premašuju i viisnu od preko 3. metra.Danas su u funkciji bile staze ”Konjarnik”, ”Sunčana dolina” i ”Jabučko ravnište”.
na Na pojedinim putnim pravcima kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Požarevca, Valjeva, Kosova, Novog Pazara, Bačke, Zaječara, Užica, Požege, Ivanjice, Mačve, Kolubare, Beograda, Pančeva, Kragujevca, Kruševca, Čačka. Preporučuje se oprezna vožnja

detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21419

vlada019
28.01.2012, 22:02
Jesu li puštene u rad nove staze oko gondole, ako jesu - zašto nema slika,i može li neko da kaže nešto tim stazama
Biće tokom naredne nedelje, ne sekirajte se objavićemo na vreme kao i uvek,slike gondole i staza imate u ranijim postovima na forumu, a najnovije ovde http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21419 :cool:

SRB_PI
28.01.2012, 22:54
fotografije novih staza, ako nema ovde na nekoj od prethodnih stranica, ima u temi fotografije sa stare planine, il kako vec...

ibane
29.01.2012, 00:05
Danas na Staroj planini oko -10. Ujutru oko 9h staze upeglane i tvrde. Pricam za "stare" staze - Konjarnik i Suncana dolina. Nije bilo uopste guzve. Parking skoro prazan. Iznad parkinga su se svi parkirali koji su dosli. Po slobodnoj proceni oko 30 kola je bilo.

ibane
29.01.2012, 00:10
Duvao je vetar skoro ceo dan na liftu Konjarnik doke se vozis na gore posebno pred kraj a i bilo je dosta hladno tako da je dosta skijasa nosilo fantomke ili maske da se zastite. Do 12h od prilike se na Konjarniku smenjivala magla i sunce ali nije bilo nista strasno. Na Suncanoj dolini je uglanom bilo sunce.

ibane
29.01.2012, 00:20
Posle 12h od prilike na Konjarniku se spustila bas gusta magla i bilo je naporno da skijas na osecaj po magli. Kasnije se malo razisla nije bila toliko gusta ali je do kraja ski dana bila prisutna na stazi. Malo iznad izlaza zice Konjarnik pa navise je bilo sunce sto se da videti i na slikama. Kada se pogleda od vrha Suncane doline cini vam se kao neko more :).Konjarnik je i malo popustio posle 12h doke se Suncana dolina drzala dobro i bila je skoro ceo dan tvrda. Nismo isli do hotela i gondole. Izlazna stanica cetvoroseda se vidi na prvim slikama ali ne radi. Pitali smo lika iz SS-a da li mozemo da dodjemo do hotela sa vrha Suncane, on nam je odgovorio da mozemo ali da nemamo kako da se vratimo nazad jer cetvorosed ne radi.
Sve u svemu jedan lep skijaski dan :sm021:.

Tadija_91
29.01.2012, 01:45
Izgleda da se radi na osposobljavanju novih staza :)
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/407324_2374436775042_1674243001_1579227_899001260_ n.jpg

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/422242_2374437815068_1674243001_1579228_993848050_ n.jpg

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/421163_2374440495135_1674243001_1579230_28773444_n .jpg

Ma bitno da je on napadao :ski:

SRB_PI
29.01.2012, 09:06
леле какав пршић испод ногов 4седа :) а колко сам чуо испод је све клека, тако да су падови ублажени :)

macak011
29.01.2012, 09:40
jos malo, pa ce prsic biti "iznad" novog 4seda... :D

ninic
29.01.2012, 21:02
Sa jabuckog ravnista....juce!!!

ninic
29.01.2012, 21:49
OVAJ MALI CRNI COVECUJLAK SAM JA!!!!

:sm021:...SKIJAS U POKUSAJU...:sm021:

(slikano iz gondole)

Flexon
29.01.2012, 22:14
otiso si previse u desno:hair:

ninic
29.01.2012, 22:25
neiskustvo kompenzujem upornoscu:ok:

vlada019
29.01.2012, 23:34
[/URL]

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTWV8q-1Qhm_HFBjKTPaTKFcXdEPHq-YyIPDIO1eVGRum7d37xe (http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21491#)
Ukoliko naši dragi sugrađani u ovom trenutku bacite oko na termometar videćete da je trenutna temperatura u našem gradu čak – 14 C, dok je ovoliki minus nadmašio i Staru planinu gde je trenutno samo – 11 C.Vremenske prognoze nisu baš naklonjene toplom vremenu te se prognozira da će u narednim danima temperatura u Knjaževcu ići čak do – 20 C.
Danas je na Babinom zubu u prosetu dnevna temperatura bila – 9 C, vreme je bilo lepo i vedro.Vikend je privukao mnogo gostiju u ovom novom Srpskom ski centru.Nove staze se uveliko obeležavaju signalizacijom (mrežama, stubovima i sl..), dok su za sutra svoj dolazak najavili Austijanci koji će vršiti testiranje nove žičare čije je otvaranje zakazano za sledeći vikend tako da se več u subotu očekuju da prorade nove staze na Babinom zubu.

Prognoza za period od 31.01 do 02.02.
Očekuje se suvo i izuzetno hladno vreme sa jutarnjim temperaturama početkom naredne nedelje i do -20C, a dnevne do -5C.

detaljnije [URL]http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21491

IvanQ
30.01.2012, 14:29
Cuo sam da levi krak Konjarnika (gledano odozgo) ne radi. Da li to znaci da sama staza nije pripremljena letos (stene, panjevi i slicno) ili je jednostavno ne tabaju? U drugom slucaju, da li je moguce i dozvoljeno voziti po dubokom na tom delu?

vlada019
30.01.2012, 21:40
.
http://www.ekapija.com/dokumenti/video_nadzor_kamera_300112.jpg
Posle veoma supešne saradnje JP “Skijališta Srbije” i kompanije “Vucomm” na obezbeđivanju naših najvećih ski centara Kopaonika i Zlatibora “Mobotixovim” IP video sistemom, i zbog odličnih ocena koji je “Mobotixov” sistem dobio u dosadašnjem radu od strane JP “Skijališta Srbije”, početkom januara 2012. godine. započeti su radovi na realizaciji novog projekta “Mobotix” sistema za video nadzor na Staroj planini, koji svrstava ovu turističku destinaciju u red ozbiljnih ski centara koji invsetira u bezbednost svih posetilaca i turista, saopštio je “Vucomm”.

detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21513

SRB_PI
30.01.2012, 22:23
леви део Коњарника, је превише стрм за механизацију коју поседују (ратраци су премали и немају витло- сајлу)... урађено је доста на самој стази (ерозија, пањеви, итд, ал нису набавили основне ствари)... битно хотел да су направили у ком је можда 2 % корисника скијалишта :)

IvanQ
30.01.2012, 22:24
Ok, ali da li moze da se skija i da li ce da me jure da mi oduzmu pass?

meraklija
30.01.2012, 22:57
Ne razumem, zasto svima ovde smeta hotel, pa nece valjda niko da ulaze samo u staze i zicare, ako ne naprave dobre hotele gde ce moci da se zaradjuje novac!! Nekako svi pisu kao mi ultra skijasi dolazimo na vikende ili spavamo dole u selu,a ovi fensi u hotelu? A mozda i gresim..:)

wicked
30.01.2012, 23:43
Druze vozi se i ta staza,za sad neznam dali su ikome oduzeli ski pass.Vozi se duboki sneg jer se ne taba ali nije bas pametno voziti ispod same zice,zadnji put kad sam bio skijas je polomio kuk na tom delu.Gorska sluzba ga je tek spustila posle 45min-sat vremena zbog komplikacije.Samo oprezno.Poz

vlada019
31.01.2012, 00:15
Sunčan i leden dan na Babinom zubu

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/424139_2385135802511_1674243001_1583381_1506395579 _n.jpg
Danas je na Babinom zubu bilo vedro vreme, sunce je sijalo večinom dana aiko je temperatura bila -15 C.Vučni lift Rudine je spremljen.Danas je 164 gostiju koristilo novu gondolu u 880 prolaza tokom celog dana.Za 16 dana rada gondola je prevezla 15650 skijasa(prolaza) Staza je danas bila idealna za skijanje, sa deblinom snega od 65 do 95 cm utabanog snega.Vetar je duvao od 3 do 8 m/s dok je vidljivost bila do 2 000 metara.Snega van staza ima oko 170 cm.Od četvrtka se očekuju nove snežne padavine koje će se nastaviti i narednog vikenda.Put je prohodan uz korišćenje obavezne zimske opreme
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/419346_2385203644207_1674243001_1583501_364637754_ n.jpg

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/416961_2385233924964_1674243001_1583542_1547738328 _n.jpg
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/417209_2385250645382_1674243001_1583557_1413025681 _n.jpg

detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21510

ibane
31.01.2012, 00:54
Cuo sam da levi krak Konjarnika (gledano odozgo) ne radi. Da li to znaci da sama staza nije pripremljena letos (stene, panjevi i slicno) ili je jednostavno ne tabaju? U drugom slucaju, da li je moguce i dozvoljeno voziti po dubokom na tom delu?

Ne bih ti preporucio. Viri raznorazno siblje a ima i kamenja. U subotu je lik vozio tom stazom. Pretpostavljam da je pao posto nisam video. Lik je trazio sat vremena ako ne i duze skiju. Posle sam ga video da se spustio peske sa pola staze sa jedenom skijom u ruci. Drugu ce da uzme kad okopni sneg.
Sto se tice oduzimanja ski pasa nisam cuo da je ikome oduzet zbog toga ali sam licno cuo kada je jedan iz SS-a upozoravao na opasnost od lavine i da ne idu da skijaju sa leve strane Suncane doline. Inace tu gore na vrhu ima i znak upozorenja za opasnost od lavine.

IvanQ
31.01.2012, 09:26
Hvala na infou. Da li onda postoji neka lokacija gde moze da se vozi dubok sneg na Staroj Planini?

macak011
31.01.2012, 09:29
Ispod novog cetvoroseda, samo pazi glavu na sajlu! Salim se, vidimo se subotu, eto me! :D

ioannes65
31.01.2012, 09:30
Sada je svuda dubok sneg...na stazi gde je lik izgubio skiju nema nicega da viri to je staza 2 koja nije u funkciji ali je podloga cista,izmedju staze 2 koja ne radi i Konjarnika je deo oko cetvoroseda koji ima kamenje i drvece..e tu se ne preporucuje ali tu obitavaju borderi..

IvanQ
31.01.2012, 09:32
Znaci dvojka moze da se skija bez bojazni od stena, panjeva i korenja?

macak011
31.01.2012, 09:35
@IvanQ: Trebalo bi biti oprezan, ali formalno, ako nema znaka na pocetku deonice da je zabranjeno skijanje van staze, onda je, normalno, to dozvoljeno i vozi se na svoju odgovornost, po vazecem zakonu, bila je diskusija na forumu - u prevodu, ja znak nisam video, dakle, niko nece da te juri da ti uzme ski pass, ali ako ne daj Boze padnes i udaris se jace, nista od ski osiguranja... ;)

ioannes65
31.01.2012, 09:38
Eto da razocaram vas skeptike...juce je odavno proslo ,na Staroj Planini sve dobro funkcionise,staze su tako dobre da je to neverovatno ,gondola radi i negde sam procitao da vecima 15000 prolaza,kazu kratke su staze...a ima ih 3 oko gondole..da pojedinacno oko 1200 m ali si zato na vrhu za 2,5minuta...ne duva te vetar,brzo se popnes ,dobro utabana staza...predivno je preporucujem.!

macak011
31.01.2012, 09:46
jupiii, samo da prodradi i nova zica, vucak je proradio! bice skijanja sve do hotela... :D

@IvanQ, ako je veliki sneg, a jeste, vrlo verovatno ne viri nista...ali, ako se dobro secam, ispod snega je gomila panjeva...

ioannes65
31.01.2012, 09:46

Pitanje vezano za gondolu... Koliko vidim ta gondola je napravljena samo da bi se reklo da na nekoj našoj planini postoji gondola, ona ništa ne spaja, nego praktično zamenjuje klasičan lift. Onaj ko je koristi može da skija samo na toj jednoj stazi, right? Praktično spustiš se stazom, skineš skije, uđeš u kabinu, popneš se gore, staviš skije, spustiš se dole, skineš skije, uđeš u kabinu, popneš se gore, staviš skije.... I tako u krug. Jel sam ja to dobro zamjetio? Tamo gde sam ja koristio gondole ista služi da spoji udaljene tačke skijališta ili neko podnožje planine i skijalište, a ne služi umesto lifta. Ako je tako kako sam opisao, to nema mnogo smisla...
Da li si bio pa si video? Ovako stoje stvari...gondola pored svoje namene da izveze skijase ,naravno da ima i namenu da spoji izlaz gondole sa stazom rudine i veznim liftom koji vas spaja sa podnozjem novog cetvoroseda Babin zub...a kad se na njega izvucete mozete se spojiti sa Suncanom dolinom i Konjarnikom ..mislim da su najavili za vikend otvaranje tih staza posle testiranja novog cetvoroseda..

ioannes65
31.01.2012, 09:52
Moram da vam prenesem svoje utiske sa Stare Planine od ovog vikenda...Suncano ,vedro,hladno....staze su za 10 ! nisu ledene a tvrde su tako da stap ne ulazi skroz...video sam da su uradjene i one staze koje treba da spoje gondolu sa suncnom i konjarnikom..cuo sam gore da ih spremaju za vikend,procitao sam da je gondola za 16dana imala 15000 prolaza i uverio sam se daima dosta posetioaca i verujte da su svi zadovoljni..

ioannes65
31.01.2012, 09:55
Hvala na infou. Da li onda postoji neka lokacija gde moze da se vozi dubok sneg na Staroj Planini?

Video sam da voze dubok sneg i pored suncane doline ..tu nema panjeva a snega ima od 1,5 do 2 metara..

ioannes65
31.01.2012, 10:04
Znači, država će da pravi hotele sa 4* pored gondole a ja da tražim seoski smeštaj. Kako se Kopaonik razvijao, je l' napravljen prvo Grand u sred ničega ili je išao zajedno sa Konacima? I opet imamo problem sa monopolom na smeštaj tamo. A tek da ne ulazimo u to kako se ''podižu'' ski centri i koliko ovo nema veze sa zdravim poslovanjem.

Slažem se, trenutno. Cena pre nego što su uveli promo kampanju je bila 50 ili 55e, duplo više. Mislim da tenutni cenovnik nije održiv jer će im trebati vekovi da povrate 30 miliona evra. Uzećemo u obzir i to da je nestanak struje i vode i otkazivanje aranžmana bio maler koji se neće ponoviti a ne ošljarenje pri izgradnji.

Nije mi cilj da se prepucavam. Voleo bih da SP postane ozbiljan ski centar i siguran sam da će vremenom postati i sa pažnjom pratim sve što se tamo radi. Samo kažem da cela ova priča oko hotela od 30 miliona, gondole koja ne može da dobaci do ostatka skijališta bez presedanja i ostalo mnogo smrdi!

Eto se sredjuju staze (nove) videcete slike ..rudine ,Babin zub...od vikenda ce biti povezane i to je smisao svega...znaci od Konjarnika do Hotela ,od hotela nazad stazama ...pa ni Kopaonik se nije razvio za 4 godine...polako ..

IvanQ
31.01.2012, 10:07
@ioannes65: Ok, shvatili smo poentu. Ja nisam bio 3 godine na Staroj Planini pa zato ne znam kako je sada, ali nadam se da cu otici u nedelju pa cete i od mene dobiti izvestaj i fotke.

macak011
31.01.2012, 10:09
Sve to stoji, evo ja odo u seoski smestaj za vikend i ne smeta mi ni svih 15 "EU" zvezdica hotela - jedino mi krivo sto gondola ne vozi na vr' brda nego mora da se preseda i sto taj kratezh od gondole kosta ko djavo - al necemo vise o politici, ajmo na sneg! :)

ioannes65
31.01.2012, 10:31
http://www.facebook.com/groups/305998042780037/http://

evo ovde mozete da se informisete dnevno o slikama i stanju na Staroj Planini ..pitajte ljude sta vam nije jasno. Pozdrav

SRB_PI
31.01.2012, 10:53
ne razumem, zasto svima ovde smeta hotel, pa nece valjda niko da ulaze samo u staze i zicare, ako ne naprave dobre hotele gde ce moci da se zaradjuje novac!! Nekako svi pisu kao mi ultra skijasi dolazimo na vikende ili spavamo dole u selu,a ovi fensi u hotelu? A mozda i gresim..:)

што се тиче хотела, мало старији од мене и искуснији који су видели бели свет ски центара су објаснили, на претходинм страницама да се хотели граде у подножију (вода, екологија и шта све већ не)...

што се тиче Коњарника 2, ко што реко, летос је очишћено, колко толко и малко заустављена ерозија... на врху те стазе, мало испод силазне станице 4седа постоји мрежа и снак забрањено скијање, ал се не види зато што је мрежа испод пола метра снега :)
никоме нису одузели ски пас, за сад... испод жице се вози, што да не и обитавају бордери (јок да неће скијаши :Р)

мораћу да окачим клип како се вози и кроз шуму између Коњарника 1 и К2 :)

macak011
31.01.2012, 11:07
eee, ako ima znak onda prc! Ko sto rece wlad, kupite kartu za jednu voznju zicom, nju u dzep za ne daj Boze oduzimanje i udri!

@SRB_PI: Pirke, cekam te na onu ljutu i meze! Pljoska je u rancu, meze takodje.. :D

@ZLI: 'cemo zajedno na stari "dvosed", kolika mu je nosivost?!? :D

SRB_PI
31.01.2012, 12:07
мачко, немаш фрке :)
http://youtu.be/yGIHaWBierc
:)
носим и ја пљоску, можда и пеглану... сад у суботу?

macak011
31.01.2012, 12:56
da, sad u subotu, ako se steknu "uslovi" - smestaj rezervisan, plata stize, da napunim alamunju gorivom i asfalt pod noge! :D

Da idem preko Svrljig-Kalna il' da se ne kockam, mozda bolje preko Tresibabe i Knjazevca? Izlazim kod Nisa...?

vlada019
31.01.2012, 15:11
(http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21482)

[/URL]

http://www.istnews.com/105/planine/staraplanina/hotelstaraplaninanajabuckomravnistuistn.jpgU istočnoj Srbiji, na teritoriji opština Zaječar, Knjaževac, Pirot i Dimitrovgrad, delom uz granicu sa Bugarskom, prostire se Stara Planina, jedan od najlepših i najočuvanijih predela, nedovoljno razvijen ali sa izuzetnom šansom da postane značajan turistički centar Srbije. Staru Planinu, na visinskom rasponu od 1.100 do 1.900 metara nadmorske visine, odlikuju brojne privlačne destinacije od kojih su najatraktivinije Babin zub, potom najviši vrh Midžor (2.169m), Srebrna Glava, Crni Vrh, Vražija glava, Visočica, Zavojsko jezero i druge. Ceo region ima veliki potencijal za razvoj zimskog, planinskog, lovnog, biciklističkog i seoskog turizma, a glavni podsticaj sada čine novoizgrađeni hotel “Stara Planina” (4*) i ski staze Konjarnik, Sunčana dolina, kao i Markova livada, koja je osvetljena i za noćno skijanje, prva gondola u Srbiji i žičare koje predstavljaju preduslov za skijanje i zimske sportove. Prema rečima Dr Gorana Petkovića, državnog sekretara Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, “To je prva faza u razvoju budućeg planinskog centra na ovoj planini. Master planom je predviđeno da u završnoj fazi bude mesta za 22.000 gostiju”.

detaljnije [URL]http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21482 (http://vesti.knjazevac.org.rs/#)

macak011
31.01.2012, 15:24
Samo da pitam, ako neko zna, a citiram :
"a glavni podsticaj sada čine novoizgrađeni hotel “Stara Planina” (4*) i ski staze Konjarnik, Sunčana dolina, kao i Markova livada, koja je osvetljena i za noćno skijanje, prva gondola u Srbiji i žičare koje predstavljaju preduslov za skijanje i zimske sportove."

Jel ovo sto je crno i podvuceno, provereno i tacno?!?

Jel Markova livada tamo gde je pokretna traka ili onaj deo kad se skrene levo sa suncane, pa pravac dom?? Gde su bandere? Gde je lift?

SRB_PI
31.01.2012, 15:32
има и варијанта преко Сопотске петље, Темске и Калне... најмање су узбрдице и низбрдице, ал је далко...

ако нешто падне у међувремену, мислим да Ниш- Сврљиг- Књажевац- Кална најбоље чисте и да је најбезбеднији...

што се тиче Маркове ливаде, нисам сигуран, ал мислим да се односи на беби лифт... а ноћно скијање, не знам дал да се смејем, ил да плачем... тога на СП нема! једина светла су пар рефлектора: по један на сваком топу, на почетним и излазним станицама жичара и фарови на ратрацима :)
кад видите фар од ратрака, захвалите се богу на овоземаљском животу и ноћном скијању! :)
толко о томе :)

пробаћу да дођем за викенд, ал ништа не обећавам :)

macak011
31.01.2012, 15:44
Verovatno se mislilo na ovo:
"8933 Secanje na bebi ski lift dužine 250 m na lokaciji Markove livade, koji je bio osvetljen i za noćno skijanje." :dontknow:

@Vlada019: akcenat je na reci "secanje"... :ok:
http://staro.skijanje.rs/

zloglasni
31.01.2012, 17:51
Zna li se ime i prezime genijalca koji je osmislio da gondola izvlaci ljude na tanjirce ??? Gledajuci ovu mapu ne vidim da postoji opcija da se sa gondole spusti na cetvorosed direktno ili se varam ?

SRB_PI
31.01.2012, 18:02
чим проради нов 4сед, идем да пробам са излазне станице гондоле, да смотам малко у шумицу десно, па да гађам полазну 4седа, ал ако омашим, ето мене у Топли До :) као су рекли да може, ал је поприлично равно, па је због тога то чудо од тањира... :)

сећање...
да се ја питам, изнад Коњарника 1 би се диго кров и фина изолација да може и лети да се скијам, јебеш ноћно скијање :)

Lynx
31.01.2012, 18:30
Da li si bio pa si video? Ovako stoje stvari...gondola pored svoje namene da izveze skijase ,naravno da ima i namenu da spoji izlaz gondole sa stazom rudine i veznim liftom koji vas spaja sa podnozjem novog cetvoroseda Babin zub...a kad se na njega izvucete mozete se spojiti sa Suncanom dolinom i Konjarnikom ..mislim da su najavili za vikend otvaranje tih staza posle testiranja novog cetvoroseda..

Je l' možeš da mi pojasniš kako to stvari stoje? Gondole te odvedu na vrhove koji su uglavnom čvorišta i odatle možeš na razne strane. U ovom slučaju možeš nazad u hotel ili ako hoćeš na bolji deo skijališta moraš da hvataš veze. Koliko sam ti puta boldovao ''spajanje'' da bi gondolom došao do Konjarnika? Ne vidiš ništa čudno? Moram da budem tamo da bih to zapazio?

Ovde je bilo postavljeno i pitanje šta će biti kad osunčane, neosnežene nove staze na maloj nadmorskoj visini budu oskudevale sa snegom. Hoće li ta gondola da ti omogući dolazak do zaklonjenih starih staza? A upravo to bi trebala da bude uloga gondole, da te prebaci do dela planine gde ima snega i da ti omogući povratak u slučaju nedostatka snega. Lako je sad na 150+ cm. Jesi li uopšte pogledao orijentaciju novih staza? Moram da budem tamo da bih to zapazio?

Eto da razocaram vas skeptike...juce je odavno proslo ,na Staroj Planini sve dobro funkcionise,staze su tako dobre da je to neverovatno ,gondola radi i negde sam procitao da vecima 15000 prolaza,kazu kratke su staze...a ima ih 3 oko gondole..da pojedinacno oko 1200 m ali si zato na vrhu za 2,5minuta...ne duva te vetar,brzo se popnes ,dobro utabana staza...predivno je preporucujem.!

Je l' ti misliš da na ovom forumu, pogotovo od ljudi koji posećuju ovu temu ima neko bi voleo da Stara planina ne funkcioniše? Naprotiv! Ovo što ja pišem nema veze ni sa skepticizmom, ni sa političaranjem, ni sa ''hejtovanjem''. Postavljam logična pitanja na osnovu onoga što vidim a kakav sam glup i bahat odgovor dobio i od predstavnika SS-a na Expozimu sam već pisao na ovoj temi.

Na vrhu za 2,5 minuta?! Pa to ti je još jedna činjenica više protiv gondole. Još ne naiđoh na takvu koja te tako brzo izvlači i savlađuje tako malu vertikalnu razliku. A ako postoji problem sa čestim vetrom na tom delu planine mogu da se ugrade vetrobrani na četvorosed ili šestosed.

Šta ti znači da ideš redom i citiraš sve koji imaju drugačije mišljenje od tvog a pri tom ne daješ argumentovane odgovore? Svi mi ovde imamo svoje mišljenje, često ih i ukrstimo ali ne vidim poentu da ushićeno hvališ način na koji oni razvijaju planinu. Ovo što si ti danas uradio sa postom do posta je klasično spamovanje.

macak011
31.01.2012, 19:23
:sm023:
Ma sada je potpuno jasno da su odredjena skijalista "razvijana" sa ciljem da neko opere pare, a ne da bi se to skijaliste iskreno razvijalo i da bi drzava Srbija zaradila pare - drugim recima, nameno je pravljena "greska u koracima", ali sta je tu je. :glavaozid

Iz novina znate sta se desava sa Brijezdjom, potpuno je logicno "posumnjati" u "iskrenost gradjenja" Kopa, SP i slicno... Otud i kratez-gondola, vucak-tanjir i 4sed, raskid ugovora sa spancima, sve je jasno, ali nemam dokaze, pa mogu samo da lajem na forumu i da im pljunem pod prozor... :awm2:
vidimo se bre u subotu na tim novim stazama ako proradi 4sed... :)

jasam
31.01.2012, 21:05
Izvlacenje gondolom 2,5 minuta??
Moram da budem skeptik.
Evo merenja obavljenih u subotu 28.01.2012.god iz sasvim drugih razloga, ali evo da vam ih prezentujem:
Izvlacenje na cetvorosedu Konjarnik 7,5 minuta ako nema pocetnika ili klinaca pa zica mora da se zaustavi ili uspori da se popnu.
Izvlacenje na suncanu 4 minuta.

wlad
31.01.2012, 21:12
Khm, ne bi da se ponavljam, ali moram :D, znate li vi šta znači pranje para? Veoma često se koristi na forumu a autori očigledno ne znaju šta to znači pa isti izraz koristi po automatizmu.

To što su radili na Briježđi a verovatno i u drugim centrima se zove lopovluk, krađa itd. i nema veze sa pranjem novca.

Novac koji se ukrade posle može ali ne mora da se pere, ali ovo o čemu se priča nije pranje nego krađa + zloupotreba položaja.

Takođe se u slučajevima utaje poreza neupućeni koriste izrazom pranje novca a da dva dela su dijametralno suprotna (da bi se prao novac, tj. uvodio u legalne tokove mora se platiti porez, a kada se taji porez radi se upravo suprotno ;)).

macak011
31.01.2012, 21:25
A ako neko u svom posedu vec ima "prljav" novac, pa za taj novac "kupi" preskupu gondolu ( i plati pratece rezije, poreze, itd), jel ga tad "oprao"? Pitam, ne znam... :)

akole
01.02.2012, 00:05
Može i ovako da se posmatra:
Naš novac (poreskih obveznika) je opran i postao njihov ;)
A može i ovako:
Predloženo, od starne proizvođača, da gondola ide hotel - vrh BZ ali onda stupa na scenu
a što nebi mi pola - pola (šarac i njegov drug) i eto dobismo pola gondole.

Kako bi se hvalili da su na SP postavili 1. gondolu u Srbiji.

Nevidimo mi celu sliku ovi sa vrha vide...

macak011
01.02.2012, 01:03
Ma naravno da ne vidimo, niti je bitno kako mi to zovemo, mozda i potpuno neispravno i neprecizno "pranje para" umesto "lopovluk", bitno je da je nase bure sve praznije, a njihovo sve punije, na nezakonit nacin, mislim da se tu slazemo, zar ne? Priznajem da je termin nepravilno upotrebljen, a i vec smorih sve sa politikom... Nece nam to vratiti ni nase pare, a ni one obecane liftove, staze, jos dva-tri spanska hotela, gondolu do vrha... Cuti i vezi konje gde ti gazda kaze, a sledeci put motku u ruke, pa po glavi kad pocne da archi tudje pare, a ne ovako, samo se dzaba nerviramo. Bolje da skijamo, pa na kuvano vino ladnih noseva i prstiju na nogama! Na kraju krajeva, bolje i ovaka gondoletina i hotelcina i sedeznica, nego livada, nigde lada nema, a snega kolko oces.. :D

Drakce
01.02.2012, 09:57
Novi četvorosed na Staroj planini
U ski centru Stara planina u toku su završna testiranja nove četvorosedne žičare i veznog ski lifta na novom delu skijališta. Puštanjem u rad ovih instalacija, koje se očekuje narednih par dana, biće povezane nove staze i ski putevi iz pravca Jabučkog ravništa, sa već postojećim stazama i instalacijama na lokaciji Konjarnik. Time će na usluzi skijašima, u ovom ski centru, biti svih 13 km odlično pripremljenih staza i ski puteva.
Nova četvorosedna žičara je kapaciteta 2.400 skijaša na sat, kretaće se brzinom 2,6 metara u sekundi, trasom dužine 963 metara.
Ski centar Stara planina je od ove sezone bogatiji i za novu osmosednu gondolu, prvu u Srbiji, koja je počela sa radom 16. januara.
izvor:Skij.Srbije

mickeu
01.02.2012, 10:02
evo i mene, posle krace pauze. bio sam za vikend na SP. isao sam od Svrljiga direktno na Kalnu. Put je bio ociscen i solidan. jedino nikome ne bih preporucio da kao ja tu prolazi uvece. krenuo sam iz bgd oko 16 i 30 i po mraku sam prosao deonicu svrljig kalna. iskreno, nije ni malo prijatno. stigli smo vec ikakvih problema i lanaca oko 20h

mickeu
01.02.2012, 10:07
inace sto se same planine tice, svaka cast za sredjivanja staza, konjarnik i suncana. staze su odlicno bile sredjene i u subotu i u nedelju. bas smo se lepo izjurcali. bila je malo tvrdja staza, ali je moglo i da se dobro vozi. Obisli smo i nov hotel. manje vise, korektno je uradjen, ber ono sto moze da se vidi. kazu, upuceni, da je ceo treci sprat prazan, jer nisu stavili dovoljno grejaca u oluke, pa su isti smrzli. angazovali su firmu iz beograda da razbiju led iz oluka. odatle i natpis na izlazu iz hotela da su radovi na krovu.

macak011
01.02.2012, 10:10
evo i mene, posle krace pauze. bio sam za vikend na SP. isao sam od Svrljiga direktno na Kalnu. Put je bio ociscen i solidan. jedino nikome ne bih preporucio da kao ja tu prolazi uvece. krenuo sam iz bgd oko 16 i 30 i po mraku sam prosao deonicu svrljig kalna. iskreno, nije ni malo prijatno. stigli smo vec ikakvih problema i lanaca oko 20h

Da, ni malo nije prijatno, mrakacha, a nigde zive duse ni automobila, ned'o Bog da se zaglavis...a ja planiram u petak vece na SP, upravo tuda, SAM...! :hair:

IvanQ
01.02.2012, 10:11
Gde nalazite smestaj? Ja cuo da u hotelu nema mesta.

SRB_PI
01.02.2012, 11:17
у Кални: Вила Богдановић; Иново: Вила Камена и Етно село Срна; Б.Бериловац: Вила Бабин зуб; Црхни врх: Вила Ика, Конак са домаћинством Голема река....
то је оно што ја знам...

http://www.facebook.com/groups/146759072107505/
ево вам предлог што се тиче политике, полако с то ударање с мотку у главу, ипак смо бољи, нећемо силом... можемо и демократијом да их поапсимо ;)

lazarsvonja
01.02.2012, 12:34
koliko sada trenutno radi staza? da li radi gondola? da li su staze povolje za profi skijase?:)) i da li je put prohodan iz pravca Novi Sad-Stara Planina? hvala :D

macak011
01.02.2012, 12:44
Ako moja matematika ne laze, trenutno radi 2+3=5 ali nepovezanih staza, ne racunajuci Markovu livadu :D
Ako si profi, taman jedna do dve staze su za tebe! Put koliko znam, za sada prohodan, provericu u petak vece na licinom mestu..! :D

dr_kolew
01.02.2012, 16:07
jer ima realnih i pravih najava da ce do polovine februara biti sve staze povezane?????

IvanQ
01.02.2012, 16:09
Sve najave ukazuju na ovaj vikend.

Ford
01.02.2012, 17:51
Jel ima neko konkretne informacije oko iznajmljivanja opreme na SP, najvise me zanima izbor i naravno cene iznajmljivanja kompleta. Hvala unapred.

SRB_PI
01.02.2012, 19:31
Прле... први у подножију Коњарника... 700 ил 800 за комплет... не сећам се... :)
мрзи ме да тражим број телефона сад, тамо на лицу места :Р

vlada019
01.02.2012, 21:12
Hoće li iz NIP-a biti para za opštinu Knjaževac ,, UskoroTrauma Centar u Kalni ,,

[/URL]2 (http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21582#)
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSccO6D58BKVQ5Eti2HkXvyxxODcGyR6 ndkGT059NODtffPi8093PkauA1Z (http://www.google.rs/imgres?q=milan+djokic+nip&um=1&hl=sr&client=firefox-a&hs=HVh&sa=N&rls=org.mozilla:en-US:official&biw=1024&bih=583&tbm=isch&tbnid=WSby_Iee8s_fiM:&imgrefurl=http://www.srbija.gov.rs/vesti/vest.php%3Fid%3D164001&docid=ce-_NBhdKUD-xM&imgurl=http://www.srbija.gov.rs/view_image.php%253Fid%253D34761%2526cache%253Dcr&w=350&h=266&ei=r5opT4WOLcvxggfV35X3BA&zoom=1&iact=hc&vpx=128&vpy=226&dur=1524&hovh=140&hovw=185&tx=150&ty=75&sig=117341843939929665894&page=2&tbnh=126&tbnw=161&start=15&ndsp=20&ved=1t:429,r:5,s:15)

Na zadnjoj skupštini opštine Knjaževac čula se kritika da opština Knjaževac još nije dobila ni dinar iz NIP-a, iako je konkurisala sa čak 5 projekata.Danas se oglasio državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Milan Đokić i obećao da će i Knjaževac kao i 46 najnerazvijenijih opština u Srbiji dobiti : Moderan trauma centar za zbrinjavanje gostiju sa Stare planine u varošici Kalna u podnožju Stare planine.Ujedno će ovaj centar biti i zdrastvena podrška meštana Buđaka (8 .Sela ispod Stare planine).Ovaj projekat je vredan između 40 i 50 mil. dinara i 10 februara se očekuje otvaranje ponuda i potpisivanje ugovora sa najboljim ponuđačem.Milan Đokić je takođe najavlo 1. marta otvaranje zatvoren bazen otvoreno demontažnog tipa u susednom Zaječaru

detaljnije [URL]http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21582

Z_L_I
01.02.2012, 21:59
@macak
druze, ne nameravam na SP ovaj vikend, skijamo se znas vec gde,
samo je minus upeko strasno..evo prvo vece preskacem,
hladnoca bukvalno ujeda...
poz!

jopopo
01.02.2012, 22:01
O toj gondoli se diskutovalo prošle godine ali nekog mrzi da čita stare postove. "Kratke gondole", recimo od 800m do 1200m dužine imate gde hoćete, pošto Austriju najbolje znam evo nabrojaću vam neke: Zauchensee, Wagrain (čak je 2010 instalirana i druga pored prve), Flachau, Maria Alm. Postoje još 20 sigurno ali ne pamtim mesta i imena. Sve te gondole su JEDINE polazne tačke ma bilo to naselje, izolovani parking ili spojnica dva centra. Čak šta više postojeći 6-sedi su se menjali gondolama zbog kapaciteta. Sve se to radi da bi u jutarnjim satima kada je najveća gužva ljudi manje čekali pa čak i ako dalje u toku dana nema gužvi. I naravno, gondola je tamo gde ne postoji laka staza za vraćanje na početnu tačku (jer ne znaju svi da skijaju tako da se vrate do početne tačke).

Znači, naselje na Jabučkom ravništu je zamišljeno sa kapacitetom par 1500-2500 kreveta u početnoj fazi i stoga gondola po planu jer je jedina polazna tačka. E sada što nije napravljeno onoliko kapaciteta koliko je trebalo i što je mogao da se stavi 6-sed a kasnije gondola to niko ne zna i nije važno. Da je urađeno kasnije opet bi se našao neko da se pita zašto je 6-sed menjan gondolom kada je dovoljan.

Eto, ako još nekome nije jasno "zašto gondola" nek pročita još jednom :)
Uživajte u stazama i u vožnji gondolom a ako hoćete isterujete pravdu ima mesta gde se to radi, manite se ćorava posla, ovo je forum!

jopopo
01.02.2012, 22:16
Ako si profi, taman jedna do dve staze su za tebe!
Mačak, za tebe 2-3 "Sunčane doline" pa jedan "Konjarnik" a zatim jedna lincura u kafiću pre žice i tako u krug :)

macak011
01.02.2012, 22:35
Jooj, ako puste elektriku za vikend, pa da se sve vrti, ima da se skijam svuda! Odo i u hotel sa sve pancericama, taman da im proverim mokri cvor! :D

Koliko sam uspeo da skontam sa slika na fejsu, kad se izadje sa gondole ide pad ka vucko tanjiru koji izvlaci na "lokalni maksimum", odnosno brdasce sa koga je jedan pad ka dnu vucka, a drugi pad ka pocetku novog 4seda. Elem, problem je sa dna novog 4seda doci do vrha gondole, ne postoji kontra-vucak jbg ( u stvari cak dva fale, jedan da izvuce na vrh postojeceg vucka, a drugi da izvuce sa dna vucka na vrh gondole...).
znaci mora da se penje novim 4sedom, pa ski putem nazad ka dnu gondole, kod hotela.... Bas bzvz ako je tako,a pritom novi 4sed ima samo jednu pripadajucu plavu stazu, po karti... Sam sebe sam zbunio, jedva cekam vikend da osmotrim situaciju! :D

macak011
01.02.2012, 22:42
Mačak, za tebe 2-3 "Sunčane doline" pa jedan "Konjarnik" a zatim jedna lincura u kafiću pre žice i tako u krug :)

A neee, nista zatvoren prostor, vatrena voda i meze su u rancu (kad nemam one francuske stapove!), sve vreme sneg i vetar u lice, spartanski! Vodica obavezno na vrhu suncane, a onda sve do dna konjarnika... Kad lipsem, odo ski putevima da trazim pocetak gondole i da proverim SPA! :dziveli:

SRB_PI
01.02.2012, 23:05
O toj gondoli se diskutovalo prošle godine ali nekog mrzi da čita stare postove. "Kratke gondole", recimo od 800m do 1200m dužine imate gde hoćete, pošto Austriju najbolje znam evo nabrojaću vam neke: Zauchensee, Wagrain (čak je 2010 instalirana i druga pored prve), Flachau, Maria Alm. Postoje još 20 sigurno ali ne pamtim mesta i imena. Sve te gondole su JEDINE polazne tačke ma bilo to naselje, izolovani parking ili spojnica dva centra. Čak šta više postojeći 6-sedi su se menjali gondolama zbog kapaciteta. Sve se to radi da bi u jutarnjim satima kada je najveća gužva ljudi manje čekali pa čak i ako dalje u toku dana nema gužvi. I naravno, gondola je tamo gde ne postoji laka staza za vraćanje na početnu tačku (jer ne znaju svi da skijaju tako da se vrate do početne tačke).

Znači, naselje na Jabučkom ravništu je zamišljeno sa kapacitetom par 1500-2500 kreveta u početnoj fazi i stoga gondola po planu jer je jedina polazna tačka. E sada što nije napravljeno onoliko kapaciteta koliko je trebalo i što je mogao da se stavi 6-sed a kasnije gondola to niko ne zna i nije važno. Da je urađeno kasnije opet bi se našao neko da se pita zašto je 6-sed menjan gondolom kada je dovoljan.

Uživajte u stazama i u vožnji gondolom a ako hoćete isterujete pravdu ima mesta gde se to radi, manite se ćorava posla, ovo je forum!

ma nek stave i 10 gondola, al sto izlazna stanica nije na vrhu starog sidra?
ajd sad svetski putnice?

sa vrha 4seda do gondole... il je golet, il kroz sumu, nema trece :D

jopopo
01.02.2012, 23:45
ma nek stave i 10 gondola, al sto izlazna stanica nije na vrhu starog sidra?
ajd sad svetski putnice?

Pogledaj master plan za SP, biće ti jasno. Ako ti nije jasno pošalji mail firmi Ecosign pa ih obavesti o problemu i tvom predlogu. Ja nisam pravio master plan.

ninic
01.02.2012, 23:53
Jel ima neko konkretne informacije oko iznajmljivanja opreme na SP, najvise me zanima izbor i naravno cene iznajmljivanja kompleta. Hvala unapred.

u hotelu ti je komplet oko 1300,tako nesto...

nije malo ali oprema je bas kvalitetna,neke skije uopste i nisu gazile sneg!

vlada019
01.02.2012, 23:55
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/395270_2385177203546_1674243001_1583436_1735055153 _n.jpg
Na Babinom zubu se danas nastavilo testiranje četvoroseda (Rudine) i tom prilikom iste rade 24h zbog testova.Doplmayerovi majstori su na terenu i pored temp od .-20C Mobilisane su i sve ekipe Srbija skijališta jer se za večeras i tokom sutrašnjeg dana predviđaju nove obilne snežne padavine.Za sutra je najavljeno oko 50 cm novog snega što bi oborilo dosadašnje rekorde od skoro dva ipo metra snega.Trenutno je na Staroj planini 170 cm snega, dok je na stazama oko 95 cm utabanog snega. Vetar je danas duvao jacinom od 12-18 m/s, dok je danas bilo 1200 prolaza na novoj gondoli .Na svim ski stazama je danas ukupno bilo oko 300 skijaša.Zbog velikog interesovanja skijaša za povoljno iznajmljivanje ski opreme na Babinom zubu objavljujemo kompletan cenovnik usluga koji će iovako jeftino skijanje učiniti pristupačnijim za još veći broj skijaša na Babinom zubu.

detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21577

vlada019
02.02.2012, 00:02

http://vesti.knjazevac.org.rs/wp-content/gallery/proba/rentiranje-skija-babin-zub.jpg

Zbog velikog interesovanja gostiju odobravamo porodični popust uz prethodnu obaveznu rezervaciju (063 10 11 685 060 15 87 789) ski opreme.Ski Bord servis skija i Opreme na Babinom zubu nudi pristupačne cene svim gostima uz obaveznu prethodnu najavu (rezervišite kolicinu, broj i model skija i cipela) .Izbegnite nepotrebne troškove prevoza ski opreme, sve skije su Full karving (preko 100 pari), takođe imamo podjednaki broj cipela svih veličina (brojevi od 25 do 48).Uporedo vršimo i uslugu servisa ski opreme.Kontakt telefon je 063 10 11 685 i 060 15 87 789.

ninic
02.02.2012, 00:15
http://vesti.knjazevac.org.rs/wp-content/gallery/proba/rentiranje-skija-babin-zub.jpg

Zbog velikog interesovanja gostiju odobravamo porodični popust uz prethodnu obaveznu rezervaciju (063 10 11 685 060 15 87 789) ski opreme.Ski Bord servis skija i Opreme na Babinom zubu nudi pristupačne cene svim gostima uz obaveznu prethodnu najavu (rezervišite kolicinu, broj i model skija i cipela) .Izbegnite nepotrebne troškove prevoza ski opreme, sve skije su Full karving (preko 100 pari), takođe imamo podjednaki broj cipela svih veličina (brojevi od 25 do 48).Uporedo vršimo i uslugu servisa ski opreme.Kontakt telefon je 063 10 11 685 i 060 15 87 789.

...mislio sam na rentu u Hotelu Stara Planina...tamo je ova cena koju sam naveo:ski:

Shusha
02.02.2012, 01:17

U hotelu je komplet 1400 din po danu stim sto imas popust na vise od tri dana! Oprema je nova ali nije nekog kvaliteta, Fischer skije donja klasa i ocajne Alpina pancerice sa flexom od samo 50, kada sam ih pitao za malo tvrdje gojzerice rekli su da nemaju!
Inace hotel je izuzetan zajedno sa uslugom i hranom sve je na visokom nivou! Ono sto ostavlja los utisak je put do hotela koji je jako los i pored toga sto se putari trude da ga odrzavaju!!!

zloglasni
02.02.2012, 06:15

Kratkih gondola ima svuda ali aj nek se neko javi i dokumentuje gde je video da gondola izvlaci na tanjirce.:sm022:Pretpostavljam da se radi samo o prelaznom resenju za ovu god sobzirom na broj skijasa koji posecuje staru planinu

macak011
02.02.2012, 09:31
Pogledaj master plan za SP, biće ti jasno. Ako ti nije jasno pošalji mail firmi Ecosign pa ih obavesti o problemu i tvom predlogu. Ja nisam pravio master plan.

Po master planu, ako dobro provalih, na mestu danasnje gondole je lift 9/D4C, odnosno cetvorosed, a na mestu novog cetvoroseda je LIFT 8R/D4C, i on po master planu jeste 4sed (rudine)...E sad, zasto LIFT 8 nije isto 4sed nego gondola, e to ne znam... Desno na slici vidi se LIFT 2/TB - Suncana i LIFT 1R/D4C konjarnik...

Obratite paznju, levo od vrha suncane (kad stojite gore, levo od sidra) ima cak 4 paralelna 4seda (7, 17, 26 i 27), a tek na kraju je LIFT 30/D8G, odnosno gondola iz Toplog Dola - eto gde je trebalo da bude, odokativno na planu bar duplo duza od postojece... :sm022:

Dalje, iz Goleme Reke takodje ide gondola, pa nekoliko paralelnih 4seda, itd, itd..

Nek odrade bar 40% ovih liftova sa slike, ih, puna kapa! :cug:

master plan:
http://staro.skijanje.rs/Ski_Centri/master_planovi/master_plan_stara_planina.pdf

skier
02.02.2012, 09:43
jer ima realnih i pravih najava da ce do polovine februara biti sve staze povezane?????

Novi četvorosed najverovatnije puštaju u rad 10. februara.

jopopo
02.02.2012, 10:34
Po master planu, ako dobro provalih, na mestu danasnje gondole je lift 9/D4C...
Ne, LIFT 3/COMBI je gondola

IvanQ
02.02.2012, 10:35
Ahahaha, tuga.

macak011
02.02.2012, 10:46
Ne, LIFT 3/COMBI je gondola

Auuu, ne verujem - jos ga gledam i u fazonu "ma jok, nema sanse, nije ovaj!" :eek:
Pa jel moguce, stvarno tuga..? :sm003:

jopopo
02.02.2012, 10:51
Po master planu, ako dobro provalih, na mestu danasnje gondole je lift 9/D4C...
Ne, LIFT 3/COMBI je gondola.

COMBI je od kombinovano što znači da mogu da ubace i sedežnice i kabine (tako je zamišljeno). Recimo, kada se napravi Topli Do gondola, mogu se kabine prebaciti tamo i dodati sedežnice a i ne moraju, mogu ostati gde jesu. Sve zavisi od aktuelnog stanja.

E sada, u letnjem periodu (kada hotel takođe radi i kada nema skijanja) gosti hotela mogu da izađu na Babin zub gondolom i vrate se istom. Moramo da posmatramo celinu kao turističku destinaciju 365 dana, ne samo kao SKI centar. To je druga ideja gondole.

Sada će neko postaviti pitanje "pa da, a čemu gondola kada mogu sedežnicama leti da se izvlače?" a moj odgovor je: mogu, ako nemaju opremu sa sobom, ali ako krenu ka Midžoru u planinarenje/šetnju i imaju rančeve i hevi opremu onda nije bezbedno.

U Austriji/Italiji/Švajcarskoj itd gondole za letnji turizam rade cele godine, turisti čak i bicikle nose sa sobom u gondolu pa se spuštaju niz planinu, čak postoje specijalne staze za to, planina živi 12 meseci.

macak011
02.02.2012, 10:58
E, biciklisti mi nisu pali na pamet, priznajem. Za planinare sam mislio da krecu od nule, a cinjenica je da leti ovaj hotel nudi dosta toga sa ovakvom gondolom, zaista. Fali jedan mali restoran/vidikovac na potezu izmedju gondole i novog 4seda, kao i na platou na vrhu konjarnika

SRB_PI
02.02.2012, 11:24
http://www.alpineelements.co.uk/uploads/200621623594_resize.jpg

да видим тог планинара који ће да плати 50 евра ноћење у новом хотелу???

још ми не одговористе што излазна станица гондоле није где и излазна станица новог 4седа?

dr_kolew
02.02.2012, 15:14
ne mora da mi planinari i biciklisti i enduro platimo 50e nocenje,ali mogu 1300din pun pansion kod gazda micu,i kolima dodjemo do gondole,a mozemo i do epsovog hotela ko i do sad pa onda ko na koju stranu zeli,moze na Mindzor:sm022: a moze i na BZ...ma milina je leti gore,meni koji pohadjam vecinu planinarskih sportova ovo dodje kao raj...

Lynx
02.02.2012, 17:36
... Na kraju krajeva, bolje i ovaka gondoletina i hotelcina i sedeznica, nego livada, nigde lada nema, a snega kolko oces.. :D

Hehe, sa ovim se slažem! Oni kad se ugrađuju/kradu mogu to da rade na čemu hoće, ovako bar mi skijaši izvlačimo neku korist na kraju :cool: Mada, prema novom istraživanju da samo 1% Srba skija već zamišljam scenu gde novinarka pita smrznute ljude na stanici po ovom minusu koji čekaju bus pola sata, da li misle da je gondola pametan način trošenja državnih para :couto: http://www.novosti.rs/vesti/turizam.90.html:364426-Skija-jedan-odsto-Srba

@macak011, SRB_PI:
Ako bude radio ceo sistem sad za vikend, napišite obavezno kako funkcioniše ovo povezivanje ski putevima. To je sad ključno, kako je napravljeno - napravljeno je, sad ostaje da se vidi koliko je cimanje ili ne doći sa vrha sidra do hotela ili obrnuto. Na mapi nisu ucrtani padovi, bilo je priče da kad se krene sa vrha gondole može da se dođe direktno na početnu četvoroseda ali da je pad isuviše slab. Prema mapi:

- Najkraći put od vrha sidra do hotela: ide se ski putem i spaja se sa dnom staze novog četvoroseda, onda se hvata četvorosed i sa vrha spušta delom te staze i brzo prelazi na novi ski put kojim se ide sve do hotela. Znači veći deo je nešto što je ucrtano kao ski put.

- Najkraći put od hotela do Sunčane doline: sa vrha gondole se ide kratkim ski putem do pomoćnog lifta, sa vrha opet kratkim ski putem do početne novog četvoroseda (ili će tanjirče moći da se zaobiđe?), odatle dugačkim ski putem se izbija na polovinu Sunčane doline. U ovom slučaju su sve ski putevi (ili sam nešto prevideo?).

Ostaje da nam javite kakvi su ti ski putevi kojih prema mapi ima mnogo, koliko su široki, koliko je skijanje a koliko langlauf, i koliko treba vremena. Srećan vam put! :sm018:

Shusha
02.02.2012, 18:23
Ova gondola je pun pogodak, ne znam dal je mogla da bude duza ali po ovom vetru kakav je bio danas mi smo skijali ceo dan a da nismo osetili hladnocu, da je bio cetvorosed nebi izdrzali ni do podne tako da onaj ko je odredio da bude gondola znao je sta radi!

cheva
02.02.2012, 19:02
Ova gondola je pun pogodak, ne znam dal je mogla da bude duza ali po ovom vetru kakav je bio danas mi smo skijali ceo dan a da nismo osetili hladnocu, da je bio cetvorosed nebi izdrzali ni do podne tako da onaj ko je odredio da bude gondola znao je sta radi!Ako mislis da su mislili o tome ,zasto onda na cetvorosedima nisu stavili korpe sa zastitnim pleksiglasom protiv vetra i padavina?:smoke::ski:

IvanQ
02.02.2012, 19:04
Ljudi, kakvi su putevi sada sa ovim novim snegom? Planiram u nedelju da dodjem na BZ posle sto godina pa da mi ne presedne.

vlada019
02.02.2012, 19:19
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS0guUd8-0hmd1RdelV6IQeywExHQqx8SwqGIvYlkg6B5vdMV5H (http://www.google.rs/imgres?q=Ote%C5%BEan+saobra%C4%87aj&um=1&hl=sr&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:en-US:official&biw=1024&bih=583&tbm=isch&tbnid=3FTHQGxiBfdzgM:&imgrefurl=http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/otezan-saobracaj-zbog-snega-1/&docid=R78ElUbvgP2EOM&imgurl=http://vesti.krstarica.com/media/images/rts/s/stanje-na-putevima.jpg&w=256&h=256&ei=9tEqT4bWD4_24QSy1NyQDg&zoom=1&iact=hc&vpx=640&vpy=173&dur=1727&hovh=204&hovw=204&tx=121&ty=83&sig=117341843939929665894&page=1&tbnh=121&tbnw=121&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:8,s:0)
Knjaževčani Važno upozorenje za sve koji kreću na put :

Zbog obilnih snežnih padavina saobraćaj na putevima u Svrljigu se odvija otežano. Na magistralnom putu od Niša ka Timočkoj krajini, kao i na putu za Babin Zub ima dosta ugaženog snega.
Na prilaznim putevima ka seoskim naseljima mašine su neprestano na terenu, ali zbog neprekidnih padavina, probijanje nanosa odvija se usporeno i otežano, pa se građani sa teritorije opštine Svrljig mole da ne polaze na put bez preke potrebe i bez zimske opreme.

detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21641

nemijazz
02.02.2012, 20:50
Meni se čini iz ove perspektive, da će najveći pomak i u ponudi i u povezanosti skijališta napraviti izgradnja LIFT 6 žičare sa pripadajućim stazama i putevima. Nadam se da je to sledeće...

macak011
02.02.2012, 21:07
Ljudi, kakvi su putevi sada sa ovim novim snegom? Planiram u nedelju da dodjem na BZ posle sto godina pa da mi ne presedne.

Ja malopre cuo da vec u Svrljigu moraju lanci. Svrljig - Knjazevac otezano kretanje cak i mehanizacije, a ja krecem sutra, sam... :sm022:

EDIT: Ahahah, sad tek vidim da je vlada019 napisao vest koju sam i ja procitao :D

Z_L_I
02.02.2012, 21:23
cujem da je vrlo problematicno preko cestobrodice (PN-ZA)...
verovatno je slicno i preko tresibabe (NI-KZ), a taj stari put od svrljiga do kalne
nije I prioritet i nemoj (u ovim uslovima) tu da ides...
ova dva jesu prioritet, ali u uslovima jakog snega ume da bude zajebato.
kako god okrenes, mislim da si izabrao skroz pogresan vikend za voznju
kolima u nase pasivno-aktivne krajeve...:D

macak011
02.02.2012, 21:30
Prekjuce izgledalo lepo, ali ja sam avanturista, uhh... Sigurno idem preko Knjazevca, a bas sam hteo precicom. Nervira me Tresibaba, ona je zahebana i kad nema snega, zbog leda u krivinama... :D

Z_L_I
02.02.2012, 21:34
kaze se hleda:D
aj pa srecan put i gledaj da stignes na zub po danu...

SRB_PI
02.02.2012, 21:38
а не, он оће да темпира да дође сутра увече на вечеру код баба Надице... ништа се не бој мачко, ако те нема у суботу на стази, зовем да те траже :)

IvanQ
02.02.2012, 21:41
Ajd javi kakav je put, da znam da li da krecem u nedelju uopste.

macak011
02.02.2012, 21:53
kakav je? - odma' cu ti kazem: nikakav! :D

macak011
02.02.2012, 21:53
а не, он оће да темпира да дође сутра увече на вечеру код баба Надице... ништа се не бој мачко, ако те нема у суботу на стази, зовем да те траже :)

Fala momcino, taman cu budem lepo "ocuvan" - hiberniran :D

IvanQ
02.02.2012, 21:56
kakav je? - odma' cu ti kazem: nikakav! :D
Ma samo da je prohodan bez lanaca :D

macak011
02.02.2012, 22:24
trenutno ni sa lancima, izgleda - kakve sam kura7e srece, do sutra ce i bgd da zaveje

jopopo
02.02.2012, 22:40
Ako ti je za utehu, ja sam prošle godine krenuo jedne subote kada je najviše napadao sneg preko noći u toku cele godine, ista priča kao sada. Niš - Svrljig mokro ali čisto, Svrljig - Knjaževac je bilo snega ali 60-70 se vozilo do vrha planine e posle na spustu bilo sporo i zajebano e onda pravi fleš od Knjaževca do Kalne sam bio prvi koji je upisivao tragove u snegu :) ima par slepih krivina i ne vidiš kako zavijaju ali 40-50 lagano. Od Kalne do Konjarnika je bilo taze očišćeno! Sve u svemu, Niš-Konjarnik 2 sata i 45min.

Ne daj se macak, sportski duh i avanturizam je redak u našim godinama i uvek je dobrodošao :) Samo napuni mobilni za svaki slučaj :)

macak011
02.02.2012, 22:48
ma nosim i mobilni i ham radio stanicu - ako nekog od vas pozovem, zovite ove sa helikopterom, ja sam teska kategorija! Da ne bude ovako:

http://artsyspot.com/img01/best-animal-photos06.jpg

:D

jopopo
02.02.2012, 22:52
ma nosim i mobilni i ham radio stanicu - ako nekog od vas pozovem, zovite ove sa helikopterom, ja sam teska kategorija! Da ne bude ovako:

http://artsyspot.com/img01/best-animal-photos06.jpg

:D
Svrati kod Kamiondžije na ulazu u Svrljig ako budeš gladan tj tempiraj da baš tu budeš gladan :) Pa naruči pola metra nečega :)

vlada019
02.02.2012, 23:06
.

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/420772_2938179106899_1633777401_2575512_204970730_ n.jpg

Na Staroj planini i novom ski centru Babin zub danas su bili loši vremenski uslovi za bavljenje sportskim aktivnostima.Duvao je jak olujni vetar koji je pravio jake snežne nanose koji su pravili problema radnicima Skijališta Srbije da dovedu sve staze u red.Sneg je u toku noći i dana napadao u visini od 40 cm, te ga sada ima preko 2 metra.
Temperatura je u proseku bila -10 C celog dana vreme je bilo oblačno sa snegom, u toku je ispitivanje novog cetvoroseda Babin zub od strane inzinjera Doplmayera.Vezni lift Rudine je u funkciji i očekuje se pustanje ovih staza narednih dana i povezivanje celog skijalista
Danas su Radele žičare: 1.Konjarnik, 2.Sunčana dolina, 7. Jabučko ravnište dok je na gondoli bilo 160 korisnika i 900 prolaza.

detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21652

SRB_PI
02.02.2012, 23:54
Ajd javi kakav je put, da znam da li da krecem u nedelju uopste.
гледај вести: завејана мачка на путу Књажевац- Кална :) :sm022:

ibane
03.02.2012, 00:36
http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Nastavak-akcije-Svi-na-sneg.sr.html

macak011
03.02.2012, 01:12
Svrati kod Kamiondžije na ulazu u Svrljig ako budeš gladan tj tempiraj da baš tu budeš gladan :) Pa naruči pola metra nečega :)

E, uvek prodjem tuda, nikako da stanem da jedem ko covek, svaki put zurim... Isao malopre da probam lance, kupiJo nove, rek'o da ih nabacim za svaki slucaj, sta ako su se oni kinezi zeznuli, pa stavili u kutiju dva broja vece. Dobri su, al' se umrljah ko svinjce blatom posteno, zena oce da me ubije iz zasede... u Bgd napadalo posteno za kratko vreme, opusteno sam mogao i da ih ostavim, haha! Kud cu ja, dal' sam normalan, gore napadalo jos pola metra, lelee... :sm022:

macak011
03.02.2012, 01:16
гледај вести: завејана мачка на путу Књажевац- Кална :) :sm022:

Ahahaha! Opremio sam se, imam i "lanci" sad. Ubicu ono malo radze i onu pecenicu, pa ako me nadju, nadju... :sal:

vlada019
03.02.2012, 01:36
http://www.b92.net/news/pics/2012/01/8475084864f27bbc249ce5590562023_368x252.jpg

Skijaši obratite pažnju na ovu vest

Svrljig — Na teritoriji opštine Svljig na snazi odluka o proglašenju vanredne situacije zbog snežnih padavina i niskih temperatura, saopšteno je iz te opštine.
O uvođenju vanredne situacije obaveštena je Vlada Srbije i Nišavski upravni okrug kojima je Štab za vanredne situacije uputio zahtev za pomoć u mehanizaciji, ljudstvu i gorivu, navodi se u saopštenju.
Vatrogasno-spasilačke ekipe su intervenisale i spasavale putnike u zavejanom autobusu na Vetrilima, iz Kopejkošare je transportovan bolesnik, kao i jedan čovek iz Davidovca koga je ujeo pas, saopštavaju u opštini.

detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21661

macak011
03.02.2012, 01:44
uhh, nikako ne valja.. :(

IvanQ
03.02.2012, 08:47
Blah, smorih se. Posle sto godina resim da krenem na Staru Planinu a ono elementarna nepogoda. Plus kada pomislim na sav prshic koji cu da propustim :(

macak011
03.02.2012, 08:50
Ja sam sad kolima po prshicu do posla... Nista od avanture, mozda sledeci vikend :D

IvanQ
03.02.2012, 08:58
Ja se jos uvek nadam da ce u nedelju moci da se ode :(

IvanQ
03.02.2012, 09:58
Ovo me je malo utesilo, samo da ne lazu :)

Snega na kolovozima ima do pet centimetara
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/305161/Snega-na-kolovozima-ima-do-pet-centimetara

Roman
03.02.2012, 10:50
Sada je 10.48h, pre pet minuta sam razgovarao sa Planinarskim domom, i Turistickom agencijom u Knjazevcu i situacija je ovakva: temperatura -10C, jak vetar, zice ne rade a put prohodan samo do Konjarnika... Smrklo mi se

IvanQ
03.02.2012, 10:51
Koji put? Odakle?

macak011
03.02.2012, 11:06
Ovo je sve zato sto sam ja hteo da dodjem, cak je i Bgd zavejalo, ko sto rekoh sinoc, bas sam kura7e srece.. Urek'o me Pirke, garant - "zavejana macka"! :glavaozid :sm011: ...

Nego, da ne zaveje doplmajerove majstore na novom 4sedu? :cool:

Ozbiljno, autoput jutros NIJE bio ociscen, nas drugar je upravo stigao na Kop preko Brzeca, ibarska takodje nije cista - zvao drugara na Zlatiboru, a ovo sipa li sipa... nemojte nigde sem do frizidera ovog vikenda... :)

Roman
03.02.2012, 12:03
I mi smo prelomili, odlazemo sve za sledecu nedelju. Dodje mi da crknem od muke, sipao benzin, sipao plin, iznajmio cerki skije...:sm022:... a sada deci treba da objasnim da ne idemo sutra na skijanje.
A ovog sto vodi Beograd put, pravo na Terazije i na najvislju banderu:awm2: Upravo gledam u Kneza Milosa se guraju uzbrdo, te mi je sinula ideja, za vikend umesto na SP skijacu se niz Kneza Milosa pa zavijem u Nemanjinu:ski:

Shusha
03.02.2012, 12:07
Zavejani smo u novom hotelu niko ne moze ni da dodje ni da ode, duva jak vetar ne radi gondola, uzas!

IvanQ
03.02.2012, 12:08
Ja se jos uvek nadam da ce u nedelju moci da se podje iz Nisa...

macak011
03.02.2012, 12:10
@Roman: HAHAHAHAHAHAH, BRAVO za Nemanjinu!

Roman
03.02.2012, 12:11
Koji put? Odakle?
Koliko sam shvatio, put Svrljig-Kalna je neprohodan, Svrljig-Tresibaba-Knjazevac otezano usporeno, Knjazevac-Kalna u problemu, Kalna-Crni Vrh-Konjarnik prohodan a na dalje prema hotelu nije!

macak011
03.02.2012, 12:13
Zavejani smo u novom hotelu niko ne moze ni da dodje ni da ode, duva jak vetar ne radi gondola, uzas!

Ne radi gondola?!? E jbg...a bazen? :sm011:

Bez brige, doplmajerovi strucnjaci su tu blizu, na novom cetvorosedu... :sm022:

Salim se malo, ne zamerite, znam da je uzas, ja bi ujeo nekog da sam tamo.... :glavaozid :awm2:

IvanQ
03.02.2012, 12:14
Nek vam barem obezbede trake da nalepite na skije pa da mozete sami da se popnete :)

macak011
03.02.2012, 12:15
Koliko sam shvatio, put Svrljig-Kalna je neprohodan, Svrljig-Tresibaba-Knjazevac otezano usporeno, Knjazevac-Kalna u problemu, Kalna-Crni Vrh-Konjarnik prohodan a na dalje prema hotelu nije!

Tako je, znam da je od Balte Berilovac do Konjarnika ok, a gore do doma neprohodno...

Roman
03.02.2012, 12:30
@Roman: HAHAHAHAHAHAH, BRAVO za Nemanjinu!
Kada malo bolje razmislim imamo i "gondolu" uz Nemanjinu:yay:

SRB_PI
03.02.2012, 12:34
мало пре сам се чуо с другом... не знам колко је тачно, ал каже да ветар прави сметове и да из новог хотела не може да се изађе... пут од новог хотела до Коњарника непроходан (какве смо среће завејаће камион ко препрошле године и биће и остатак пута непроходан)...

ја за вас не знам, ал ја идем сутра 100 посто :) онај пршић се не вози сваки дан

јесте жичаре не раде због јаког ветра, ал то ће ваљда стане... и да не раде, идем пешке један круг :)

једино ме брину ови наши коњи што чисте до Шугрина...

macak011
03.02.2012, 12:36
evo predlog za zavejane goste na jabuckom ravnistu, ako radi bazen:
http://www.nimportequi.com/en/video_alpine_skiing.html
:ski:

vlada019
03.02.2012, 15:22
[/URL]1 (http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21658#)
http://www.novosti.rs/upload/thumbs/images/2012//02/02j/turist/21-skijanje_620x0.jpg
Povoljni aranžmani za zimovanje u martu u ponudi agencija. Najjeftinije će proći oni koji se odluče da zimu provedu na Kopaoniku ili Staroj planini.
MADA skijanje važi za skup hobi, posebno kada se uzmu u obzir oprema, ski-pas, odela i sav propratni pribor koji se mora imati, zimovanje ne mora biti toliko skupo. U ponudi turističkih agencija postoje aranžmani koji koštaju do 200 evra i to za skijališta kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu. Najjeftinije će proći oni koji se odluče da zimu provedu na Kopaoniku, ili od ove godine na aktuelnoj Staroj planini, gde sedmodnevni boravak u tek izgrađenom hotelu, sa uračunatim ski-pasom, košta 25 evra dnevno.

detaljnije [URL]http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21658

vlada019
03.02.2012, 16:12
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ1g_BBkReyVw-6aCYIeAAiVKfk5TV06xAjJVGxPFrL_DDYAEeW (http://www.google.rs/imgres?q=zavejan&um=1&hl=sr&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:en-US:official&biw=1024&bih=612&tbm=isch&tbnid=QkYlD6IGCRzNUM:&imgrefurl=http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/195980/Bolestan-decak-zavejan-u-selu-mehanizacija-dva-dana-krci-put&docid=kJOODOcLuT9BqM&imgurl=http://www.vesti-online.com/data/images/2012-01-11/207309_sneg3_ig.jpg%253Fver%253D1327056118&w=480&h=290&ei=q_YrT8PEJsX64QSg3NmBDg&zoom=1&iact=hc&vpx=522&vpy=240&dur=2324&hovh=174&hovw=289&tx=172&ty=83&sig=117341843939929665894&page=5&tbnh=135&tbnw=201&start=72&ndsp=19&ved=1t:429,r:12,s:72)
Kako smo cele noci najavljivali i upozoravali gradjane i nadlezne snezna oluja naprosto je zavejala Straru planinu kao i skoro sve pristupne pravce do Babinog zuba.Vanredna situacija je proglasena u susednim opstinama Svrljig i Sokobanja te se ne preporucuje kretanje na Staru planinu iz ovih pravaca.Jedino je za sada malo bolja situacija iz pravca Zajecara.Put do novog skijalista na Babinom zubu i novog hotela je zavejan i tesko prohodan, trenutno uz teske napore može da se dodje samo do Konjarnika dok je put od planinarskog doma do novog hotela blokiran, na toj deonici snezni nanosi dostigli su visine od preko tri metra.Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen prilaz Babinom zubu.

detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21666

Z_L_I
03.02.2012, 17:23
ja vam lepo pricam da je alvirkova opcija fail a vi ne verujete...:D
nek proba sada da ode od nisa do knjazevca preko tresibabe.
avanturistima sa severa, jedino ostaje PN-ZA pa na KZ...al` i ta
opcija vazi samo ako ce da spavaju u kolima gore na zubu:D

IvanQ
03.02.2012, 17:25
Pogledah prognozu. Izgleda da do kraja dana i sutra nece biti vecih padavima. Mozda i ociste za nedelju :D

macak011
03.02.2012, 17:44
ja vam lepo pricam da je alvirkova opcija fail a vi ne verujete...:D
nek proba sada da ode od nisa do knjazevca preko tresibabe.
avanturistima sa severa, jedino ostaje PN-ZA pa na KZ...al` i ta
opcija vazi samo ako ce da spavaju u kolima gore na zubu:D

Ja ovog vikenda na Babin Zub samo preko fajerfoksa! :couto:

nemanja1
03.02.2012, 18:16
najbolja varijanta je da se ide od nisa ka pirotu, desetak kilometara pre pirota se skrene ka kalni

vlada019
03.02.2012, 20:49
[/URL]

https://lh4.googleusercontent.com/-wykvcXN47FM/TywyN8h4krI/AAAAAAAAAT0/30uBoJPRe2Y/s640/zavejani%2520cuvari.jpg

Kako upravo saznajemo u toku popodneva uspešno su spašeni zavejani čuvari iz svoje kamp kućice na mestu Leskova u podnožju Babinog zuba.Čuvari su obavljali svoju dužnost obezbeđivanja rezervoara i mašina na Babinom zubu, a ostali su zavejani tokom poslednjih dana trajanja ove snežne oluje koja je pogodila celu Srbiju.Kako saznajemo za zavejane ljude jutros je bilo najkriticnije sneg je u toku noći potpomognut jakim vetrom od preko 25 m/s prakticno prekrio celu vikend kuću do krova tako da se nisu mogli otvoriti niti vrata niti prozori na objektu.Zavejanima nije ostalo nista drugo nego da nekako uz pomoc mobilnog telefona pozovu pomoć, jer su im hrana i voda bili na izmaku, a sneg je pretio da ih totalno prekrije.Ovo mesto je udaljeno samo par kilometara od Konjarnika odnosno žičare i danas je ceo saobraćaj stao do ove tačke (Konjarnik)...

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/404887_211876952232985_100002320458678_447901_1179 709564_n.jpg
SNEŽNI NANOSI PREKO 3 METRA

detaljnije [URL]http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21679 (http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21679#)

ninic
03.02.2012, 20:52
najbolja varijanta je da se ide od nisa ka pirotu, desetak kilometara pre pirota se skrene ka kalni

kad si zadnji put isao tim putem?

kakav je ovih dana?

SRB_PI
03.02.2012, 21:31
фффаааааак!!! издувао сам за превоз...

генерално, пут Сопотска петља, Темска, Церова, Шугрин, Кална је најбољи, јер су узбрдице/ низбрдице најмање... ал део пута који припада СО Пирот (ПЗП Ниш) до села Шугрин и не одржавају баш најбоље... никад нисмо имали проблема у повратку (изгледа стигну да га чисте негде око 10-11)... пут Шугрин- Кална- Коњарник (ПЗП Зајечар) увек био чишћен перфектно...

nemanja1
03.02.2012, 21:45
bgd-nis-sopotska petlja-hotel SP 350 km sto je slicno kao i preko knjazevca s tim da nema tresibabe a i put nis sopotska petlja je mnogo bolji nego onaj do knjazevca.sto se tice puta knjazevac kalna i sopotska petlja kalna tu nema velike razlike

sasa5203
03.02.2012, 22:12
Nemanja, ocigledno da nisi iz ovih krajeva.
Nis-Sicevacka klisura-pa sve do odvajanja za Kalnu..po ovom vremenu 45minuta-1h. Do Kalne racunaj da nije cisceno kako treba,a uz to imas i par serpentina...jos 45-1h minimum.

nemanja1
03.02.2012, 22:46
ja stigao za 4h,15 min pre petnaestak dana,bez jurcanja

IvanQ
03.02.2012, 22:57
Mnogo je to voznje za jednodnevno skijanje.

SRB_PI
04.02.2012, 02:05
Svrati negde pa prespavaj... :-D

vlada019
04.02.2012, 03:06
[/URL]

http://www.skis.rs/slicice/slike/P1080042_%28Large%29.JPG
Juče je u blizini ski centra Stara planina bilo više uspelih pokušaja spasavanja zavejanog stanovništva i radnika.Jedan takav događaj smo Vam opisali (http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21689#)juče gde je spašen čuvar rezervoara i mašina kome je snežna mećava preko noći zavejala kamp kućicu bukvalno do krova.Tok dana se desilo još jedno spasavanje na lokaciji Dojkino vrelo, uz pomoć zaposlenih i mehanizacije Skijališta Srbije, organizovana akcija spasavanja bračnog para Zlate (61) i Dragana (56) Kostića, rodom iz sela Ćuštica. Nakon par sati probijanja kroz snežne smetove, bračni par je, uz pomoć tabača snega, uspešno prevezen do lokacije Konjarnik odakle je dalje transportovan van zavejanog područja.

detaljnije [URL]http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21689

vlada019
04.02.2012, 16:29
[/URL]

[URL="http://www.google.rs/imgres?q=ski+centara+Srbije&um=1&hl=sr&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:en-US:official&biw=1024&bih=612&tbm=isch&tbnid=8c-fgdyXesDJGM:&imgrefurl=http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Putovanja/284147/Uzivanje-na-snegu-u-ski-centrima-Srbije&docid=uFj45UPbp52l-M&imgurl=http://www.blic.rs/data/images/2011-10-19/184665_kopaonik-foto-d.-bosnic_ff.jpg%253Fver%253D1319004293&w=470&h=313&ei=s0wtT9qhEMHa4QSzlLW6Dg&zoom=1&iact=hc&vpx=422&vpy=152&dur=1020&hovh=183&hovw=275&tx=154&ty=60&sig=117341843939929665894&page=1&tbnh=105&tbnw=158&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:2,s:0"]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTvwFK4flVsiilTmYaW_iqw7r8Hb4dpY aWX6OydEM-nE7kvN5Hn (http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21708#)BEOGRAD – - Posećenost najvećih zimskih
centara u Srbiji u ovoj zimskoj sezoni biće rekordna, rečeno je
agenciji Beta u Javnom preduzeću Skijališta Srbije.
.
Kako su kazali u tom preduzeću, od početka skijališne sezone do danas u ski centu Kopaonik prodato je 36.206 ski karata, u ski centru Tornik na Zlatiboru 17.940, a u ski centru Stara planina 4.882 ski karte. Prema podacima Skijališta Srbije ski centar Kopaonik, do sada je posetilo za 30 odsto više skijaša nego u istom periodu prethodne zimske sezone, a ski centri Stara planina i Tornik, imaju još veću posećenost zbog brojnih novina.

detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21708
(http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21708)

IvanQ
04.02.2012, 16:32
Neki info vezan za puteve, stanje gore?

vlada019
04.02.2012, 16:51
[/URL][URL="http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21710#"]2 (http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21710#)
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTyWAlum8zU-ANsTGsFg8ZjVNT2ImfeyYkTfcnaddwnWrYP5-F0GQ

Sneg koji pada na severu Srbijena na srecu jos uvek nije dosao do opstine Knjazevac.Trenutno stanje na putevima u knjaževačkoj opštini je pod kontrolom. Na kolovozima snega ima do jednog centimetra a putevi do Niša, Sokobanje i Pirota su prohodni. Putevi trećeg prioriteta su očišćeni osim onog ka selu Beli Potok koji bi trebalo da u toku dana bude očišćen.
Put ka Babinom zubu je prohodno i to samo do Konjarnika gde može i kolima da se pridje.Veliki smet koji je juče blokirao put ka novom hotelu je probijen. Jedino je deonica puta gde se skreće ka EPS-ovom hotelu totalno zavejan. Na toj deonici smetovi su do 6 metara i ekipe danonocnorade na njihovom probijanju

detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21710 (http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21710)

Shusha
04.02.2012, 16:52
Probijen je put do novog hotela danas su stigli i otisli gosti, kazu da je problem samo do Konjarnika inace je dole put dobar i skoro suv, neki koji su danas dosli nisu morali ni da montiraju lance!

Roman
04.02.2012, 17:03
Jutros gledam na nekim vestima, preko Tresibabe i dalje problematicno sa povremenim prekidima. Sto napisa Vlada019, do Konjarnika prohodno, ali juce skijaliste nije radilo dok prema hotelu neprohodno sa smetovima preko pet metara.

Bravo za spasioce, Ljudi svaka vam cast!!!

E da mi je neko rekao da cu da otkazem(pomerim) skijanje zbog viska snega, oterao bi ga u tri .... ........! A najzalije mi je zbog prsica, kada zalupim vrata na autu sneg sam spadne! Kada je takav u Beogradu kakav li je gore?!

IvanQ
04.02.2012, 17:05
A najzalije mi je zbog prsica, kada zalupim vrata na autu sneg sam spadne! Kada je takav u Beogradu kakav li je gore?!
Place mi se zbog ovoga, bukvalno. Sada pokusavam da preusmerim organizaciju na Kopaonik, ali mojim drugarima je "lose vreme za skijanje". Zemljo otvori se!

vlada019
04.02.2012, 19:02
[/URL]1 (http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21720#)

Akcija “Svi na sneg” sutra Nišlije ipak vodi na Kopaonik, iako je prvobitno bio planiran odlazak na Babin zub.

http://www.niscafe.com/images/stories/vesti/svi-na-sneg.jpgSavez za rekreativni sport Grada Niša organizuje u nedelju, 5. februara drugu ovogodišnju akciju „Svi na sneg“ gde je planiran odlazak na Babin Zub. Polazak je predviđen u 7h sa parkinga kod Tvrđavskog mosta.
Svaki putnik je osiguran, a uz vođu puta i rekreatora obezbeđena je i lekarska ekipa.
Rezervacija mesta po regresiranoj ceni od 450 dinara je u Turističkoj organizaciji Niša, radnim danima od 08h do 19h i u subotu od 8h do 14h ili telefonom na 521-321 i 523-118.

detaljnije [URL]http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21720

Rokac
05.02.2012, 09:31
Ima li sta novo? Da li su proradile zicare?
Macak?
SRB PI?

SRB_PI
05.02.2012, 11:45
ја сам га још у петак издувао за превоз... не знам ништа... :/

dr_kolew
05.02.2012, 16:19
jer ima kakvih novosti danas ???Jer jadi skijaliste,kakvi su putevi?

Shusha
05.02.2012, 18:10
Putevi prohodni, proradile zicare!

ioannes65
05.02.2012, 21:44
Radile sve staze osim onih koje nisu pustene za povezivanje zbog nevremena i smetova....put je prohodan do svih hotela i svuda se izlazi bez lanaca,nema leda na kolovozu..

vlada019
05.02.2012, 22:13
[/URL]

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/419024_2418551037871_1674243001_1596112_456393597_ n.jpg
Posle 3. dana koliko je trajala snezna oluja na Staroj planini danas je konacno probiven put do Planinarskog doma i Epsovog hotela na Babinom zubu.Snazan vetar koji je dostizao olujne razmere duvajuci brzinom od neverovatnih 35 m/s pravio je nanose od preko 6.metara snega te su brojni gradjani morali biti evakuisani iz svojih domova.Koliko je ova planina ,,divlja,, govori i danasnji podatak da je razlika u temperaturi od 10 stepeni od polazne tacke na Konjarnika (-10 C) do izlazne tacke gde ej bilo (0C) stepeni. Danas su radile sve zicare osim novog cetvoroseda i veznog lifta koji nisu pusteni zbog nevremena.Vreme je danas bilo mirno bez vetra sa temperaturom koja je na 100 metara nadmorske visine varirala 12 stepeni.

detaljnije [URL]http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21740 (http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21740#)

Roman
06.02.2012, 00:14
Evo vec dva dana se pitam da li sam se prevario ili ne?! Mada me tesi nada da ce se malo vremenske (ne)prilike srediti u sledecih nedelju dana i da ce proraditi novi ski-liftovi.

zlox
06.02.2012, 14:48
@Vlada019 druze kad vec vodis svoj forum i toliko postujes/pratis/izvestavas i sta sve ne...bar malo racuna - "probiVen" ?

Putevi ka Kalni su juce bili delimicno cisti. Put preko Pirota je bio delimicno ociscen, put tj precica Svljig-Kalna se cistila tek kad smo krenuli (oko 8) tako da smo isli ispred putara, sa lancima srecom prosli ali jedva. Put od Kalne ka BZ je ociscen bolje nego vecina ulica u Nisu :)

Na Konjarniku nije bilo uopste guzve, ukupno mozda max 40ak automobila, ako i toliko. Suncana dolina u magli ceo dan, Konjarnik je kao i uvek na vrhu u magli, a donja polovina totalno bez magle ali sa blagim vetrom (otud tolika razlika u temperaturi). Konjarnik je bio lose sredjen, a donji deo je bio blago poledjen od tog vetra.

vlada019
06.02.2012, 18:21
@Vlada019 druze kad vec vodis svoj forum i toliko postujes/pratis/izvestavas i sta sve ne...bar malo racuna - "probiVen" ?
.
Hvala prijatelji na ispravci , oko naslova, ja ne vodim ovaj forum nego sam samo najaktivniji, bar za sada.
Ako uvidite neku gresku (koja nije namerna izazvana sa moje strane) slobodno skrenite paznju na to (ispravicemo).Iako ne vidim cemu tolika drama zbog jednog slova (ovo se ne odnosi na zlox-a) u naslovu teksta, valjda su nekima bitnije brze i kvalitetne informacije koje Vam mogu uštedeti dosta nevolja (nekima i dosta novca) od jedne nenamerno izazvane pravopisne greske.Kako to da niko, nikada ne pohvali ni jednu informaciju koju bilo ko plasira, Vec se gomila njih sjati na sitnice.Svakako se niko ne zapita koliko je tesko doci do ovakvih informacija, slika i vesti, koje Vam nesebicno prenosim.Pogotovo sto za to ne dobijam nikakve nadoknade vec sve finansiram iz svog dzepa.Kucam po 4- 5 vesti do 4 sata ujutru da bi skijasi i gosti bili kvaltetno informisani, a ne zavejani negde uz put, u smetovima od 7 metra koji su trenutno na Babinom zubu.Budite malo tolerantniji i bez prevelike ljutnje, svaka dobronamerna kritika je dobrodosla (ovo se ponovo ne odnosi na zlox-a).... dosta vise o ovome da pisem najnovije vesti...ako ste za :sm004:

vlada019
06.02.2012, 19:16
Stara planina : Uprkos krizi, veliki broj gostiju na planinama

2 (http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21765#)
.http://static.rtv.rs/files/20080710/goran_petkovic_130.jpgUprkos ekonomskoj krizi u planinskim centrima u Srbiji je zabeležena je jedna od najboljih turističkih sezona, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković.
“Ove godine na našim skijalištima vikendom se traži mesto više , za razliku od nekih okolnih zemalja gde možete bez najave da odete i nađete mesto za vikend. Ponuda je očigledno ove godine na srpskim planinama pripremljena znatno bolje nego što je to u okruženju”, rekao je državni sekretar Petković u intervjuu Tanjugu.

Petković je izneo da je na Kopaoniku je do kraja januara boravilo 30 odsto više posetilaca nego lane, a na Zlatiboru 20 procenata.
Uprkos tome što je kraj zimske turističke sezone obično poslednjih dana februara, primetio je Petković, ove godine će sezona biti produžena i na mart, zahvaljujući vremenskim prilikama, ali i dobroj tehničkoj opremljenosti domaćih planinskih centara.
Petković je naveo da su se za razliku od prethodnih godina, hotelijeri na Kopaoniku ove godine udružili, zajednički rade na promociji te planine, turističke organizacije sa njima sarađuju i svi “guraju u istom pravcu”.
kopaonik
“Na Kopaoniku je ove godine boravilo oko 20 procenata stranih turista, što je značajno povećanje u odnosu na prethodne godine i raduje što se pored tradicionalnih gostiju iz Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, sada pojavljuju u značajnijem broju i gosti iz Rumunije, Rusije, Albanije, Velike Britanije”, naglasio je Petković.
Državni sekretar je mišljenja da su dobri rezultati takođe posledica i solidnog ulaganja u marketing, koji nije trošak već investicija koja se, kao u ovom slučaju, relativno brzo vraća.
“Prirodno je da ljudi žele i imaju potrebu da odu na odmor, u kriznim vremenima možda čak i više nego u dobrim, ali ono što je pospešilo prodaju u ovoj zimskoj turističkoj sezoni u Srbiji jeste činjenica da su naši hotelijeri, skijališta i ostali učesnici u davanju usluga marketinški i cenovno počeli da prilagođavaju svoju ponudu, podižu nivo kvaliteta usluge, dodaju nove, otvaraju nove kapacitete i na taj način se trude da privuku goste”, zaključio je Petkovć.
Petkovcih je takođe podsetio da je novootvoreni hotel Stara planina, završen 15 dana pre nego što su stigli prvi gosti, pa je imao malo vremena za prilagođavanje kapaciteta.
Vremenske prilike, inače surove u tom delu Srbije, “zaslužne” su što se u jednom trenutku, u vreme snežne mećave desio peh sa instalacijama i za vodu i za struju.

detaljnije
http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21765

vlada019
06.02.2012, 21:28
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/428647_2423972293399_1674243001_1598840_437216119_ n.jpg
.

Danas je na teritoriji cele Timočke krajine saobraćaj bio otežan zbog visine snega. Magistralni putevi su pod ugaženim i kašastim snegom do 3, mestimično do 5 centimetara. Led se javlja u tunelima na Djerdapskoj magistrali, gde su učestali i odroni kamenja. Saobraćajnice drugog i trećeg prioriteta su pod ugaženim snegom do 5, ponegde i do 10 centimetara. Vetar mestimično stvara nanose i do jednog metra. Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom važi na putu preko Crnog vrha, na prilazu Babinom Zubu, preko Popadije i kroz Majdanpek. Autobusi Veolija transporta u zaječarskom prigradskom saobraćaju Ići će po redu vožnje koji važi u vreme zimskog raspusta.Na Babinom zubu su danas radile sve žičare, bilo je slabog vetra koji je duvao brzinom od 2-6 m/s, temperatura je u proseku bila od -6 C (Konjarniku) do -1C (na Jabuckom ravništu) svi putevi prema Staroj planini i Babinom zubu danas su bili prohodni.
Naše fotografije dočaraće Vam današnji dan na Babinom zubu.
.
.

detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21775

Sasha
07.02.2012, 07:48
U vezi gramatike na ovom forumu:

Da li ispravljate Crnogorce kada ne govore standardnim ili knjizevnim srpskim jezikom? Da li ispravljate bilo koga drugog u Srbiji osim stanovnike Istocne i Jugoistocne Srbije? I Beogradjani su znatno odstupili ne samo od knjizevnog srpkog, nego i od standardnog srpskog (koji je prilicno relativan i nedovoljno definisan pojam).

Istocna i Jugoistocna Srbija imaju svoj govor koji se veoma razlikuje od knjizevnog srpskog jezika. To je veoma mocan govor i ne vidim razloga da sluzi za podsmeh i za ispravljanje. Trebalo bi suprotno: omoguciti mu da zivi kao sto je omoguceno svim ostalima u Srbiji, pa i svim ostalima sa prostora cele bivse Jugoslavije.

Da li treba doci na skijanje na Staru planinu, smejati se govoru lokalnog stanovnistva i ispravljati ga?

dr_kolew
07.02.2012, 10:11

Da li ispravljate Crnogorce kada ne govore standardnim ili knjizevnim srpskim jezikom? Da li ispravljate bilo koga drugog u Srbiji osim stanovnike Istocne i Jugoistocne Srbije? I Beogradjani su znatno odstupili ne samo od knjizevnog srpkog, nego i od standardnog srpskog (koji je prilicno relativan i nedovoljno definisan pojam).

Istocna i Jugoistocna Srbija imaju svoj govor koji se veoma razlikuje od knjizevnog srpskog jezika. To je veoma mocan govor i ne vidim razloga da sluzi za podsmeh i za ispravljanje. Trebalo bi suprotno: omoguciti mu da zivi kao sto je omoguceno svim ostalima u Srbiji, pa i svim ostalima sa prostora cele bivse Jugoslavije.

Da li treba doci na skijanje na Staru planinu, smejati se govoru lokalnog stanovnistva i ispravljati ga?

SVAKA CAST!!!
ja sam apsolutno za sve ovo sto si naveo,a onaj kome smeta nas juznjacki govor ne mora da ga slusa...u ostalom na Beogradskom dijalektu nema ni jedno knjizevno delo do sada napisano,a na nasem Jugoistocnom ima ohoho, Stevan Sremac a i mnogi drugi su se poodosta potrudili da to ovekovece pisanom recju...

IvanQ
07.02.2012, 10:14
Ajd vratite se na temu...

macak011
07.02.2012, 10:27
Kakve su te crvene staze oko gondole? Plavu sam video na Vladinom snimku i sasvim je ok za pocetnike i opusteno uzivanje za nas penzose! Ako neko zna jel ima sanse da proradi novi 4sed za vikend? Ima li neko gore sa info iz prve ruke?

Roman
07.02.2012, 11:33

Tako je Sasha :yay: bravo. I nikada ga nemojte ,,ispravljati,, :dziveli:

Nemojte me pogresno razumeti, ovo sto sam napisao zaista i mislim.:sm011:

Roman
07.02.2012, 11:46
Inace mene je zadesio maler, sinoc sam dobio temperaturu, vucem se kao ,,prebijena macka,,. Ali u subotu idemo na SP pa makar i sekire padale!
@macak011
Upravo sam razgovarao sa covekom koji radi na zicari na Konjarniku, kaze da radi samo Konjarnik a da sve ostalo stoji jer trenutno bije vetar oko 30m/s, sto se tice novih zica rece da ima sanse da prorade za vikend ali da ipak pozovem u petak.

macak011
07.02.2012, 12:09
ma ja sa ozbiljno razmisljam i za sledeci vikend - kazu opet sneg, sneg, sneg. Ako se i probijem, voleo bih da skijam bar po oblacnom vremenu, bez padavina i vetra, a to realno uz ovakvu prognozu i trenutno stanje, ne moze da se desi...Dakle, ne gine skijanje samo na Konjarniku, a usled non-stop niskih temp, moze da se desi otkaz elektronike (da ne baxuziram) u ski-dati, tabacima, komandi zicara, mojim kolima-akumulator npr, ledena nafta... Ostavicu odlazak za neko otopljenje, na zalost.

IvanQ
07.02.2012, 12:10
Ma meni se skija da ne vidim na oci. Vec zovem sve ljude oko sebe kako bih smanjio rizik da na kraju niko nece da krene :D

macak011
07.02.2012, 12:16
samo pamet u glavu, vanredno je stanje, mehanizacija moze da se povuce tamo gde je potrebno dok trepnes..doduse, tebi je relativno blizu, pa i da je odlazak neuspesan nije tragedija velika. Ja samo do Nisa iz Bgd imam dve i po glave km.. :sm022:

IvanQ
07.02.2012, 12:21
Da, i ja se vodim tom logikom. Nije smak sveta ako ne uspemo da stignemo na planinu.

SRB_PI
07.02.2012, 12:29
знајете ли кво би било кад би си оратили нашу орату овам на форум...? хахахаха

разбрали би ни само Бугари, а това неје добра работа :)

вести, ма из ког града биле, мора да буду на српском језику да га сви разумеју... е сад, што неко није био пажљив на часу, то је друга ствар :)
Београд и нестандардизован језик, ако мислите на шатровачки, то имате у Земуну и код надуваних клинаца, старије људе нисам баш нешто чуо да се служе тим чудом

о5 ту неке ,,пребијене мачке'', отопљење, завејане мачке, ово оно :)
ако идете на дуже из Бегорада, слободно идите преко Сопотске петље; рачунајте где да сипате гориво ако сте у селу Б. Бериловац или Црни врх :)
друг ишо сад за викенд 4. и 5. изашо без проблема, ал мислим да је ишо Ладом Нивом

macak011
07.02.2012, 12:50
Pa nivom je mogo i pored puta da vozi, proso bi! :D

Z_L_I
07.02.2012, 17:44
macak, il` si macak ili si mackica?!:D
sta je to za tebe - malo snega ovde, malo onde,
smetic 5m ovde, smetic 6m onde:D
stanje na putevima je krajnje zajebano, ali bi mene vise brinulo
vreme na samom zubu, da se ta mecava malo smiri...
i naravno, ne isplati se na jedan dan po ovakvom vremenu...

macak011
07.02.2012, 17:48
ma bre, de da potezem 330 km za skijanje samo po konjarniku u magli i vetru? i 330 nazad? Jos ako se zaglavim pa moram da montiram lancuge, sav cu se isprljam i isecem po rukama, a jos cu i da se smrznem... Jesam avanturista, al' nisam lud..doduse, zena me to vec pitala par puta...?!? :sm022:

Roman
07.02.2012, 19:20
Pa prognoza je ohrabrujuca, tako da mi idemo. Doduse nama je olaksavajuca(utesna) okolnost sto idemo na deset dana, pa i da riknemo dan dva nije strasno.
SRB PI mogao bi malo da me naucis gde je ta Sopotska petlja?

vlada019
07.02.2012, 20:09
https://lh3.googleusercontent.com/-fMmyDAy4sV8/TzEuIrBjgnI/AAAAAAAAAUM/-irAgF7H0M8/s640/Babin%2520zub%2520smetovi.jpg

Snežna mećava koja vec tri dana besni u celoj opštini Knjaževa, najizraženija je na Babinom zubu gde trenutno besni prava oluja koja sa olujnim vetrom koji duva brzinama od 25-40m/s pravi velike nanose snega od preko 6 metara.Ponovo je zavejan veći deo nedavno očišćenih delova Stare planine.Danas je zavejano Dojkino vrelo kao i prilaz Epsovom hotelu i put ka planinarskom domu.Prolaz do Jabučkog ravništa je za sada prohodan, ali je put veoma otežan te se ne preporučuje polazak bez kompletne zimske opreme.Dnevna temperatura na Babinom zubu bila je – 10 C, a od ski liftova radeo je samo Konjarnik i bebi ski lift.Ski lift Sunčana dolina i nova gondola danas nisu bile u funkciji zbog jakog vetra čiju jačinu možete proceniti na našim snimcima

detaljnije http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=21798

SRB_PI
07.02.2012, 23:59
pa prognoza je ohrabrujuca, tako da mi idemo. Doduse nama je olaksavajuca(utesna) okolnost sto idemo na deset dana, pa i da riknemo dan dva nije strasno.
Srb pi mogao bi malo da me naucis gde je ta sopotska petlja?

од Ниша се пође ка Пироту, прође се Сићевачка клисура.... прође се Бела Паланка, после Паланке, чим се изађе из првог тунела, одвајање лево, требало би да има табла за Књажевац ил Зајечар... 5-6 км пре самог Пирота...

Buda
08.02.2012, 07:42
U izveštajima o visini snešnog pokrivača na rts-u nikad ne pominju Staru Planinu .Kopaonički lobi,politika ili nešto treće uglavnom izveštaj počinje svakog dana "najviše snega ima na Kopaoniku xxx,Crnom Vrhu xxx itd." dok se pri tom Stara Planina ne pominje kao da ne postoji:glavaozid

dr_kolew
08.02.2012, 09:21
u izveštajima o visini snešnog pokrivača na rts-u nikad ne pominju staru planinu .kopaonički lobi,politika ili nešto treće uglavnom izveštaj počinje svakog dana "najviše snega ima na kopaoniku xxx,crnom vrhu xxx itd." dok se pri tom stara planina ne pominje kao da ne postoji:glavaozid

e ni meni nije to jasno,zasto se ne pominje ovaj planinski raj,to je bukvalno kao da ne postoji....

erp
08.02.2012, 09:22
U izveštajima o visini snešnog pokrivača na rts-u nikad ne pominju Staru Planinu .Kopaonički lobi,politika ili nešto treće uglavnom izveštaj počinje svakog dana "najviše snega ima na Kopaoniku xxx,Crnom Vrhu xxx itd." dok se pri tom Stara Planina ne pominje kao da ne postoji:glavaozid

To sam i ja primetio sinoć, kazu na Kopaoniku 137 cm, Crnom vrhu 104 cm, Zlatiboru 80 i nesto a Staru planinu gde ima skoro 200 cm nisu ni spomenuli, e sad da li kopaonički lobi ne zeli da se sazna da ima na SP više snega - ne znam, ali da je veci ski centar od Crnog vrha to znam.

Roman
08.02.2012, 10:21
од Ниша се пође ка Пироту, прође се Сићевачка клисура.... прође се Бела Паланка, после Паланке, чим се изађе из првог тунела, одвајање лево, требало би да има табла за Књажевац ил Зајечар... 5-6 км пре самог Пирота...
Pa zar mi nije tako duze?:sm006: Ali ok, i to je opcija. A kazi mi da li znas gde tu ima pumpa sa plinom?:ok:

Roman
08.02.2012, 10:45
E to je klasican primer podmetanja poluistine:eek:. Realno gledajuci, u ovom trenutku, SP nije konkurencija Kopaoniku. Ali u buducnosti moze da napravi problem svima koji imaju finansijski interes na Kopu, pa prosudite sami
U svakom slucaju odavno je trebalo da reaguje neko iz marketinga SP ili neki PR(kako se vec sada nazivaju):sm019:, a to se radi po partijskoj liniji pa ako se tu zataji onda se kopa dalje...
A koliko to moze da napravi krivu sliku, reci cu vam iz sopstvenog primera:eek:: Moja sestra je bila na Kopaoniku oko nove godine, sva ushicena kako ima puno snega(sto je fakat istina), pa salje slike i kada joj kazem da na SP ima bar pola metra vise ona kaze ,,ma daaaaj,,:glavaozid. Pa cak i sada kada je videla slike, imam utisak da ne veruje da je to realno stanje, jer zaboga sve grmi Kopaonik+Zlatibor. TV je cudo

Roman
08.02.2012, 11:58
Evo informacije koje sam dobio u Turistickoj organizaciji Knjazevac: Danas(za sada) radi samo Konjarnik i Livade(deciji ski lift), ostalo ne radi zbog jakog vetra.
Od subote smirivanje situacije, za subotu najavljene padavine sa umerenim vetrom nesto oko 5m/s i temperaturom -6c, nedelja malo blazi 4m/s, a od ponedeljka 3m/s i poboljsanje uslova itd.

meraklija
08.02.2012, 12:12
Ja idem sutra na staru planinu,dobicete info....:) jos kad bi mi neko naso vremensku prognozu tj. preciznije dal ce biti jakog vetra da znam zbog gondole,jer sam smesten u novom hotelu

Truch2
08.02.2012, 12:16
E to je klasican primer podmetanja poluistine:eek:. Realno gledajuci, u ovom trenutku, SP nije konkurencija Kopaoniku. Ali u buducnosti moze da napravi problem svima koji imaju finansijski interes na Kopu, pa prosudite sami
U svakom slucaju odavno je trebalo da reaguje neko iz marketinga SP ili neki PR(kako se vec sada nazivaju):sm019:, a to se radi po partijskoj liniji pa ako se tu zataji onda se kopa dalje...
A koliko to moze da napravi krivu sliku, reci cu vam iz sopstvenog primera. Moja sestra je bila na Kopaoniku oko nove godine, sva ushicena kako ima puno snega(sto je fakat istina), pa salje slike i kada joj kazem da na SP ima bar pola metra vise ona kaze ,,ma daaaaj,,:glavaozid. Pa cak i sada kada je videla slike, imam utisak da ne veruje da je to realno stanje, jer zaboga sve grmi Kopaonik+Zlatibor. TV je cudo

Chitam vase postove i ne kontam....
poslednjih 15-20 dana vecina vremenskih prognoza na dnevniku B92 je pocinjala ili se zavrshavala " i najvise snega ima na Staroj Planini, blah bla bla...ili Novotvoreni hotel na St Planini bla bla..."
Jednostavno ko koliko plati, ili ko ima interesa taj se reklamira na nasim televizijama, dnevnicima i sl. To je valjda opste poznato.
A sad su malo prestali da pricaju o St Planini, valjda zato sto ima previse snega :sm022: i sto ne moze da se stigne do iste:couto:, nazalost

Roman
08.02.2012, 12:27
Generalno, pricamo o istom... RTS vs B92, ili ti broj ljudi koji gledaju jednu ili drugu televiziju. Zato i kazem onaj ko ima finansijski interes gruva iz sve snage na jacu televiziju.

Roman
08.02.2012, 12:30
Ja idem sutra na staru planinu,dobicete info....:) jos kad bi mi neko naso vremensku prognozu tj. preciznije dal ce biti jakog vetra da znam zbog gondole,jer sam smesten u novom hotelu
Za sada ti situacija nije obecavajuca, idi na sajt Skijalista Srbije pa na vremensku prognozu a evo ti i telefon 019 730910, 911, 912
Sretan put:sm018:

SRB_PI
08.02.2012, 13:26
Pa zar mi nije tako duze?:sm006: Ali ok, i to je opcija. A kazi mi da li znas gde tu ima pumpa sa plinom?:ok:
била је једна пумпа у Сићеву (село Сићево), ал мислим да не ради, а камо ли па плина да има... У Паланци има пумпа на улазу (од стране Ниша улаз), послао сам поруку другу, чекам да одговори дал има на тој пумпи плин... после тога мислим да је једино у Пироту... она у Кални има ваљда само супер и дизел... јавим за Паланку, чим друг одговори
:dziveli:

dr_kolew
08.02.2012, 13:45
била је једна пумпа у Сићеву (село Сићево), ал мислим да не ради, а камо ли па плина да има... У Паланци има пумпа на улазу (од стране Ниша улаз), послао сам поруку другу, чекам да одговори дал има на тој пумпи плин... после тога мислим да је једино у Пироту... она у Кални има ваљда само супер и дизел... јавим за Паланку, чим друг одговори
:dziveli:

jas sam Belo Palancanin....imas plin odma posle prolaska bele palanke 2,5km na auto putu-to ti je pumpa kod sela Klisura,ta pumpa radi 24 sata i ima samo plin...za sad

Lynx
08.02.2012, 13:54
Što se tiče rts-ovih izveštaja o visini snega, oni prenose očitavanja RHMZ-a Srbije koji na Staroj planini nema meteorološku stanicu. Otuda i zapostavljanje izveštaja sa SP i ostaje pitanje koliko će još vremena proći pre nego što tamo uspostave sistem merenja...

rile019
08.02.2012, 14:00
Što se tiče rts-ovih izveštaja o visini snega, oni prenose očitavanja RHMZ-a Srbije koji na Staroj planini nema meteorološku stanicu. Otuda i zapostavljanje izveštaja sa SP i ostaje pitanje koliko će još vremena proći pre nego što tamo uspostave sistem merenja...

http://www.knjazevac.rs/babinzub/wxindex.php

Lynx
08.02.2012, 14:08
rile, govorim o zvaničnim merenjima RHMZ-a i njihovim meteorološkim stanicama među kojima nemaju SP.

Evo ti spisak sa koga se prenose podaci na rts-u: http://www.hidmet.gov.rs/ciril/osmotreni/index.php

Roman
08.02.2012, 17:50
jas sam Belo Palancanin....imas plin odma posle prolaska bele palanke 2,5km na auto putu-to ti je pumpa kod sela Klisura,ta pumpa radi 24 sata i ima samo plin...za sad
Hvala, hvala:)

IvanQ
08.02.2012, 19:11
Karta za "Svi na sneg" bus kupljena. Vidimo se gore u nedelju. Nadam se da je nesto negazenog prsica ostalo :)

ninic
08.02.2012, 19:42
Karta za "Svi na sneg" bus kupljena. Vidimo se gore u nedelju. Nadam se da je nesto negazenog prsica ostalo :)

koja agencija to organizuje? imas broj?