Prijavite se

Pogledati punu verziju : RX 8 Pro (IS)

chaghaboo
26.10.2010, 18:04
Baš sam pre par dana pazario u Intersportu Fischer RX Fire 8 Pro sa CP i FS10 vezovima za 18.700 pa me je sad zagolicala ova tema oko kvaliteta materijala.

Stekane, jel misliš da ne koriste materijale navedene u deklaraciji ili da su samo ti materijali manje kvalitetni?
Pitam zbog toga što sam i ja našao da su RX modeli pre 3-4 godine sadržali kvalitetnije materijale od ovih danas baš zbog cost cut-a. Samo, buni me to što je konkretno ova skija deklarisano rađena u sendvič tehnologiji, sa drvenim jezgrom, ojačana titanijumom i presvučena tim nekim aircarbon slojem u cilju smanjenja težine. Ako pišu drvo a pune je slamom, kako wlad reče, onda ne znam šta da kažem...

wlad
26.10.2010, 18:20
Supruga vozi taj RX8 Pro i prezadovoljna je.. A gde si video da piše da je drveno jezgro / sendvič za RX8 Pro? (ne kažem da nije, nego nisam nigde video specifikaciju za tu pro verziju / InterSport)

chaghaboo
26.10.2010, 18:55
Na deklaraciji (papir) uz skiju piše sve to, a baš sam sad pogledao i na repu skije piše da je u pitanju sendvič tehnologija, piše za aircarbon i za titanijum. Čak uz titanijum piše 0.5 što bi moglo da označava debljinu tog titanijumskog lista - 0.5mm? Wlad, pogledaj baš kod supruge kada budeš mogao, na repu su tri mala kvadratića koja sadrže te informacije.

Ali, iako na deklaraciji stoji woodcore, na samoj skiji ništa ne upućuje da je jezgro od drveta. Moguće je da se ni na drugim skijama koje sadrže drvo jasno ne daje do znanja na samoj skiji da je u pitanju drveno jezgro, ili sama sendvič tehnologija podrazumeva drvo, ili papir trpi sve pa je lako na papiru napisati da je jezgro od drveta iako nije.

Sat vremena sam tog dana češljao net čitajući recenzije i siguran sam da će mi, s obzirom na moju veštinu i namenu za koju mi treba, ta skija odlično leći. Nije bitan konkretno ovaj model, više me zanima taj deo o mogućoj razlici u kvalitetu za isti model u zavisnosti od distributera ili zemlje u kojoj se kupi. Kao što na primer ista pasta za zube kod nas i u Sloveniji se bitno razlikuju po sadržaju i to nekih bitnih komponenti.

stekan
26.10.2010, 19:09
Malo smo :sm023:

Ne znam kakve materijale koriste, ali pretpostavljam da se štedi gdje god se može. Možda se štedi samo na šminci, jer na RX8 kojeg ima Wlad na pojedinim dijelovima ispod laka ima sloj metalne folije, a na Intersport verziji modela iz iste sezone je umjesto toga bio samo bijeli sloj (menščini da takve ima CrazyKong). Bitno je da su nosivi laminati u istoj kvaliteti i da je geometrija skije ista. Priču o geometriji tog modela sam pričao davno: http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?t=1873

chaghaboo
26.10.2010, 19:31
Malo više smo off topic mojom krivicom, pa neka neko od administratora ili moderatora iščupa ovih par poruka i stavi u zasebnu temu.

Izvinjavam se, ali pošto je u okviru ove teme doveden u pitanje kvalitet skije u zavisnosti od koga se kupi nisam znao kako da je postavim u zasebnoj temi a da ima smisla i da ne bude iščupana iz konteksta.

wlad
26.10.2010, 19:52
Ako si dobio deklaraciju za rx8 pro i na njoj piše da je woodcore nema razloga da im neveruješ.

Nije pitanje da su različiti kvaliteti od različitog distributera, nego je rx8 pro različit model od rx8 fire. RX8, ili RX8 fire je standardan model iz Fischer "fabrike" dok je "pro" verzija napravljena za InterSport lanac (a možda i neke druge lance), uobičajeno je da je to slična skija i da je negde "osakaćena", ili na nekim ski detaljima ili da dođe sa slabijim vezom, ili u ovom slučaju sistemom "kačenja" veza na skiju. To bi trebalo da su praktično iste skije, inače bi dramatičnije promenili oznaku (RX7 ili sl. :D). Tako su za InterSport pravili neke SpeedWave 11, Magfire 7, Magfire Pro i sl. verzije koje Elan nije uopšte imao u svojim katalozima...

P.S.
Geometrija je ista kod svih ovim modela.

chaghaboo
26.10.2010, 20:05
Eto još jedna zbunjujuća nelogičnost i osnova za sumnju jer na deklaraciji je skija označena kao RX8 Fire Pro, a na skiji se pojavljuje samo RX8 i Pro.

wlad
26.10.2010, 20:14
Ma nema da brigaš, uživaj, to ti je odlična skija :ok:
(a i cena je super)

chaghaboo
26.10.2010, 20:24
E wlad, posle godina i godina rentiranja, zaboravio sam kada sam poslednji put imao svoje, napokon dođoh do novih skija. Ma celo istraživanje sam sproveo u sat vremena i jedva čekam da ih probam. Pročitao sam ocene testova i stvarno mislim da će ova daska da mi paše po svemu. Samo još da padne sneg :ski:

chaghaboo
26.10.2010, 20:31
Hvala wlad na pojašnjenju u vezi razlika sa Intersportovom ponudom skija.

Tucko
26.10.2010, 20:33
Ja sam takodje od kraja (mart 2009) prosle sezone vlasnik jednog RX8 Pro Intersport modela. I ono sto je sigurno da je skija savrsena, imao sam nazalost prilike samo jedan vikend da skijam na njima ali dovoljno da budem odusevljen. Sto kaze moj kolega sa posla drzi na stazi kao "pegla". I ono sto je najzanimljivije malo je nemirna kad nije nagnuta ali ako je malo nagnes sve zvuci super.

Znam da se ovde vodila diskusija vise o tome da li su ili nisu materijali isti sa RX8 Fire, ali bojim se da vise ni u cemu materijali i komponente od kojih se nesto pravi nisu isti u razlicitim generacijama istog proizvoda. Ono sto ti u tom slucaju ostaje jeste subjektivni osecaj da li nesto radi okako kako si ocekivao ili ne. Sto se RX8 pro tice u mom slucaju vredi svaki od 22.000 dinara koji sam za njih dao.

Inace za Intersport vecina proizvodjaca radi skije sa oznakom "izmedju". Evo ja sam za klinca pre neki dan na akciji 3:2 kupio Rossignol ACTYS 250, kod Rossignola nisam nasao tu oznaku ali jesam 200 i 300, te cenim da je ova negde izmedju. (cena je bila 11.000 dinara sa vezovima, kad na to kupis i pancerice kao treci artikal sam dobio/kupio pancerice za mladjeg sina. Mislim da sam odlicno prosao mada ko zna.

Tucko
26.10.2010, 20:34
Greska u proslom postu radi se o martu 2010

chaghaboo
26.10.2010, 20:43
E Tucko pa to je onda identična skija, ove koje sam pazario su prošlogodišnji model, a sad ih izneli da ih rasprodaju pre nego im stigne nova roba.

Svi komentari onih koji su ih vozili su da odlično drže, dobre su za sitan vez, lošije za dubok sneg. Ne traže da se intenzivno radi kao race modeli, a razvlače osmeh na licu pri zaokretima. Meni bolje ne treba, a ne znam da li bih bolje i umeo da vozim :ok:

Tucko
26.10.2010, 20:51
Naravno da je proslogodisnji, jer kako sam ja video FISCHER nema taj model vise u ponudi za ovu godinu osim ako ne bude nesto za "Intersport", ali naravno koga briga vazno je da su nove i da si im ti prvi i jedini gazda.

chaghaboo
26.10.2010, 21:08
Evo informacije sa eBay-a, gde takođe pominju wood core.

09'-10' Fischer RX 8 Pro Skis w/FS 10

Product Information:
Ski Type = Carving ski
Side-cut & Turning Radius:
155cm = 116 - 65 - 98 11M
160cm = 116 - 65 - 98 12M
165cm = 116 - 65 - 98 13M
170cm = 116 - 65 - 98 14M

Bindings:
Adjustment range = DIN 3-10
Skier weight = 65 - 205 Lbs

FS 10 Bindings:
This binding heel has a release arc of 150°. Low release pressure, particularly on forward twisting falls.
Features:
Full Diagonal Toe
Superlight
Din Setting 3 to 10 (Skier weight 65 to 205Lbs)
Stand Height 35mm

Air carbon TI
Sandwhich construction
Titanal 0.5
Wood Core
FS 10 Bindings
Bindings are supplied in the factory box

RX 8 Pro:
Don't Miss Out On This Limited Edition Ski. Unlimited skiing fun on any piste. With a ski that is perfectly tuned for use on the slopes. The smoothest ride possible and low on weight. Top stability and ideal power transfer. Wood core constructions with Titanal shell make this ski an extremely responsive fun machine and enable the skier to carve down the hills with extremely tight arcs. For true fun racers. The lightweight model with a Slalom touch, stable tracking and maneuverable. Dynamic wood core sandwich ski, featuring racing ski technology and Titanal shell for fun in sport.

plecko
29.10.2010, 20:26
Baš sam pre par dana pazario u Intersportu Fischer RX Fire 8 Pro sa CP i FS10 vezovima za 18.700 pa me je sad zagolicala ova tema oko kvaliteta materijala.

Stekane, jel misliš da ne koriste materijale navedene u deklaraciji ili da su samo ti materijali manje kvalitetni?
Pitam zbog toga što sam i ja našao da su RX modeli pre 3-4 godine sadržali kvalitetnije materijale od ovih danas baš zbog cost cut-a. Samo, buni me to što je konkretno ova skija deklarisano rađena u sendvič tehnologiji, sa drvenim jezgrom, ojačana titanijumom i presvučena tim nekim aircarbon slojem u cilju smanjenja težine. Ako pišu drvo a pune je slamom, kako wlad reče, onda ne znam šta da kažem...
koju duzinu si uzeo i koji je (R) ?

chaghaboo
30.10.2010, 08:50
160cm (116 - 65 - 98) R12

plecko
30.10.2010, 10:25
prosle godine posle expozima bile na popustu za 17.600,ista ta duzina i radijus,a prava cena im bila 22.000,pa me interesuje jel to cena s popustom ?

chaghaboo
30.10.2010, 10:39
Da, to je cena sa popustom, s tim što su sve dimenzije ovog modela (od 155 do 170) bile iste cene.

Sigurno da oko Expozima i na kraju same sezone mogu da se nađu najbolje ponude, ali u mom slučaju je splet okolnosti doveo do kupovine. Prvo nisam uopšte planirao da kupim skije, ali planiram ranije skijanje, a rentu će pustiti tek od Expozima. A drugo te RX8 dosta hvale u recenzijama i drugim forumima pa kada sam video tu cenu za skiju sa vezom nisam više ni razmišljao šta mi je činiti.

plecko
30.10.2010, 10:44
ma da svi je hvale,za te pare nema bolje !:ok:

gevara
01.12.2011, 19:02
Baš sam pre par dana pazario u Intersportu Fischer RX Fire 8 Pro...

Malo je tema ostarila, no jedno pitanjce.
Fischer RX FIRE PRO ili Fischer RX PRO, znači bez vatre?
Primijetio ovu drugu, nije u pitanju Intersport i ne znam je l' iz njihovog "programa". Prijatelj traži skije pa...

wlad
01.12.2011, 21:45
Jel sa 8 ili bez ? :), kakav ti je prijatelj skijaš? Ako je totalni početnik može i da prođe ta bez 8 (fischer rx fire), ako nije neka obilazi tu skiju u luku (njes*ra).

stekan
01.12.2011, 22:32
Jel sa 8 ili bez ? :), kakav ti je prijatelj skijaš? Ako je totalni početnik može i da prođe ta bez 8 (fischer rx fire), ako nije neka obilazi tu skiju u luku (njes*ra).

Sve navedeno vrijedi i za RX PRO. Ovo "Pro" definitivno nije od Professional.

gevara
01.12.2011, 22:33
RX8 Pro.
Skija je nova, ne znam za sezonu ili god. proizvodnje, mislim da su uz nju FS10 vezovi, možda RS. Skijaš početnik, 8-9 dana...

Vratim se malo u ponudu prethodnih sezona, pretpostavljam da je to neka od klon verzija...

Pozdrav.

stekan
01.12.2011, 22:51
Sa tom osmicom bi to trebala biti više nego dobra skija (tj. skija za više nego dobrog skijaša), ali hajde danas budi siguran šta je ispod natpisa... RX 8 već više sezona nije u katalogu Fischer-a.

gevara
02.12.2011, 07:23
Koliko vidim od sezone 08/09. Vjerujem da je edicija za neki prodajni lanac, Pro-a nije bilo u zvaničnoj ponudi.

Elem, ne bi je trebao lako prerasti, no ostaje mu pitanje isplatljivosti kupovine - 450 KM (oko 225 eura), plus vosak, ko zna kako je "skladištena" i koliko nekog čeka :-)!
Sve je do potencijalnog kupca :-).

wlad
02.12.2011, 15:19
Supruga vozi upravo te RX8 PRO - odlična skija (za razliku od tih RX fire i ostalih PRO bez 8 ;)).

gevara
02.12.2011, 17:38
:ok:
Izbor, ionako malen, mu se sužava...

Pozdrav

gevara
13.12.2011, 23:21
I bi RX8 PRO :)...

Tadija_91
13.12.2011, 23:57
U zdravlju da ih podereš pa da zameniš za šire :)

gevara
14.12.2011, 07:20
U zdravlju da ih podereš pa da zameniš za šire :)

Hvala, no za prijatelja su. "Pogotovo" mu prenesem to za šire :ok:.
Foto je tu reda radi, ako se neko zainteresuje za iste i slične, da ima poneki orijetir...

Pozdrav

oggy
14.12.2011, 11:16
U zdravlju mu ih ja testirao ;)

gevara
15.12.2011, 00:13
Bolje ti je da se oduševiš, možda dobiješ i koju "tel. dopunu" :)