Pogledati punu verziju : dilema
branko61
08.10.2010, 20:58
Zanima me vaše mišljenje, da li da mijenjam opremu ili da to novca potrošim na skijanje?Naime imam 50 god. u osrednjoj kondiciji ,80 kg visine 171 cm.Skijam godišnje desetak dana vikendom,i to od prije dvije sezone na skijama Salomon scrambler 5 duge 155cm,uglavnom na plavim i crvenim stazama(ako su takve na Vlašiću i Mrakovici).Bojim se da bi jači modeli bili mozda prezahtjevni za moje godine i fizičku spremnost
Pozdrav!
Generacijo i zemljače, nemaš još 50 godina. Vidim da spominješ Vlašić što znači da nisi bio na novom skijalištu Stožer pored Kupresa (pogledaj: http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?t=3572).
Za težinu od 80 kg ti je Scrambler 5 preslaba i premekana skija, a dužina 155 cm prekratka. To je početnički model, a Salomon je poznat da je i u bolje modele do prije nekoliko godina stavljao pjenu umjesto drveta. Rezultat je da nakon nekoliko sezona skija izgubi svoje karakteristike, a Scrambler 5 nije ni imao puno da izgubi (bez ljutnje). Vjerujem da kad malo "pustiš gas" skija počne da "klepeće". Moj savjet: mijenjaj. Onaj Fischer AMC što ga prodajem u oglasima bi ti bio idealan da je malo duži.
A za godine i fizičku spremnost garantujem da ti ni mnogo jači modeli ne bi bili problem, sve dok nisu iz Race serije. Provjereno na vlastitoj koži.
branko61
09.10.2010, 19:36
Prvo, hvala za zaista jasan i precizan odgovor na moje dileme,a drugo hvala je za onaj dio "ne daj se generacijo",iako i dalje mislim da 49(ne 50)godina i nije baš neki cvijet mladosti i snage,pogotovo za strmoglavo spuštanje niz "provalije".
Inače,kod mog društva koje ne skija,već duze vrijme stoji opklada kad ću se polomiti na nekom od brda.
Pozdrav!
Inače,kod mog društva koje ne skija,već duze vrijme stoji opklada kad ću se polomiti na nekom od brda.
Pozdrav!
Tvoje društvo treba da ode do Austrije da vidi vesele 70-togodišnjake kako tutnje niz stazu. Pravo je vrijeme da i oni počnu skijati. Ko ne nauči do 70-te, kasnije je već malo kasno. Ne šalim se.
Imam ja jednog '42 godište koji piči k'o mladić, išli smo prošle godine i na turno skijanje zajedno.. A ima i 30togodišnjaka koji su kilavi ko babe, tako da to nema mnogo veze sa godinama :ok:
prije dvije godine sam skijao sa covjekom od 93 godine jos uvijek izuzetno vitalan
kaze poceo da skija sa 65 kad je otisao u penziju
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.