Prijavite se

Pogledati punu verziju : dilema

branko61
08.10.2010, 20:58
Zanima me vaše mišljenje, da li da mijenjam opremu ili da to novca potrošim na skijanje?Naime imam 50 god. u osrednjoj kondiciji ,80 kg visine 171 cm.Skijam godišnje desetak dana vikendom,i to od prije dvije sezone na skijama Salomon scrambler 5 duge 155cm,uglavnom na plavim i crvenim stazama(ako su takve na Vlašiću i Mrakovici).Bojim se da bi jači modeli bili mozda prezahtjevni za moje godine i fizičku spremnost
Pozdrav!

stekan
09.10.2010, 08:13
Generacijo i zemljače, nemaš još 50 godina. Vidim da spominješ Vlašić što znači da nisi bio na novom skijalištu Stožer pored Kupresa (pogledaj: http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?t=3572).

Za težinu od 80 kg ti je Scrambler 5 preslaba i premekana skija, a dužina 155 cm prekratka. To je početnički model, a Salomon je poznat da je i u bolje modele do prije nekoliko godina stavljao pjenu umjesto drveta. Rezultat je da nakon nekoliko sezona skija izgubi svoje karakteristike, a Scrambler 5 nije ni imao puno da izgubi (bez ljutnje). Vjerujem da kad malo "pustiš gas" skija počne da "klepeće". Moj savjet: mijenjaj. Onaj Fischer AMC što ga prodajem u oglasima bi ti bio idealan da je malo duži.

A za godine i fizičku spremnost garantujem da ti ni mnogo jači modeli ne bi bili problem, sve dok nisu iz Race serije. Provjereno na vlastitoj koži.

branko61
09.10.2010, 19:36
Prvo, hvala za zaista jasan i precizan odgovor na moje dileme,a drugo hvala je za onaj dio "ne daj se generacijo",iako i dalje mislim da 49(ne 50)godina i nije baš neki cvijet mladosti i snage,pogotovo za strmoglavo spuštanje niz "provalije".
Inače,kod mog društva koje ne skija,već duze vrijme stoji opklada kad ću se polomiti na nekom od brda.
Pozdrav!

stekan
09.10.2010, 19:51
Inače,kod mog društva koje ne skija,već duze vrijme stoji opklada kad ću se polomiti na nekom od brda.
Pozdrav!

Tvoje društvo treba da ode do Austrije da vidi vesele 70-togodišnjake kako tutnje niz stazu. Pravo je vrijeme da i oni počnu skijati. Ko ne nauči do 70-te, kasnije je već malo kasno. Ne šalim se.

wlad
09.10.2010, 20:43
Imam ja jednog '42 godište koji piči k'o mladić, išli smo prošle godine i na turno skijanje zajedno.. A ima i 30togodišnjaka koji su kilavi ko babe, tako da to nema mnogo veze sa godinama :ok:

Flexon
10.10.2010, 15:46
prije dvije godine sam skijao sa covjekom od 93 godine jos uvijek izuzetno vitalan
kaze poceo da skija sa 65 kad je otisao u penziju