Pogledati punu verziju : narucivanje opreme preko neta
Jel naracivao neko skije preko neta? Jel se placa carina? koliko postarina izlazi iz zemalja evropske unije? kakva su vam iskustva? Hvala, pozdrav!
ja doduse zivim u americi sto se narucivanja preko neta tice ovdje nema problema
ali sam zato slao u vise navrata manje ili vise vrijedne stvari za bosnu i srbiju
i sto se dolaska tice nije bilo nikakvih problema obicno je sve doalo u roku od 8-10 dana
sto se carine tice dosta puta nije bilo zracunato nista iako su bile relativno vrijedne stvari
a opet za neke glupe sitnice smo platili 50 eura
sto se carine tice cini mi se da je sve stvar srece barem je tako bilo kod men
ja sam se dugo razmisljao da li da narucujem skije preko neta, i na kraju mi je iskreno bila frka od carine tako da sam odustao.
stiglo mi je do sad mozda jedno 15-tak paketa iz usa i iskustva sa carinom su mi skroz razlicita, sto ce reci kako ti se zalomi. imao sam situaciju gde sam carinu placao vise od vrednosti robe u paketu i to skoro 3x vise, kao i situaciju da mi paket od 300$ vrednosti ne carine. neki moj zakljucak je: sto veci paket (i po dimenizijama i po tezini) to je veca verovatnoca da ga carine. pri carinjenju vrednost robe sabiraju sa postarinom i onda na sve to ide carina, tako da u slucaju skija kad vide solidnu postarinu nema sanse da ne ocarine imo. jos je i fora sto nikad ne znas koliko ce da ti naplate carinu, tj. na koliko ce da ti procene vrednost robe.
Ako poručiš skije sigurno će ih cariniti pošto će paket biti kao za frižider ;). Iznos carine je lako izračunati ako robu poručuješ direktno od prodavca, pošto prodavac u paket ubacuje i invoice/račun. Kako u računu uvek ima i stavka "poštarine" carina će ti zaračunati na ceo iznos računa a ne samo na robu (tako da ćete platiti i carinu na poštarinu ;))...
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.