PDA

Pogledati punu verziju : narucivanje opreme preko neta

bratori
25.05.2010, 00:28
Jel naracivao neko skije preko neta? Jel se placa carina? koliko postarina izlazi iz zemalja evropske unije? kakva su vam iskustva? Hvala, pozdrav!

Flexon
25.05.2010, 15:30
ja doduse zivim u americi sto se narucivanja preko neta tice ovdje nema problema
ali sam zato slao u vise navrata manje ili vise vrijedne stvari za bosnu i srbiju
i sto se dolaska tice nije bilo nikakvih problema obicno je sve doalo u roku od 8-10 dana
sto se carine tice dosta puta nije bilo zracunato nista iako su bile relativno vrijedne stvari
a opet za neke glupe sitnice smo platili 50 eura
sto se carine tice cini mi se da je sve stvar srece barem je tako bilo kod men

marsi
26.05.2010, 20:05
ja sam se dugo razmisljao da li da narucujem skije preko neta, i na kraju mi je iskreno bila frka od carine tako da sam odustao.
stiglo mi je do sad mozda jedno 15-tak paketa iz usa i iskustva sa carinom su mi skroz razlicita, sto ce reci kako ti se zalomi. imao sam situaciju gde sam carinu placao vise od vrednosti robe u paketu i to skoro 3x vise, kao i situaciju da mi paket od 300$ vrednosti ne carine. neki moj zakljucak je: sto veci paket (i po dimenizijama i po tezini) to je veca verovatnoca da ga carine. pri carinjenju vrednost robe sabiraju sa postarinom i onda na sve to ide carina, tako da u slucaju skija kad vide solidnu postarinu nema sanse da ne ocarine imo. jos je i fora sto nikad ne znas koliko ce da ti naplate carinu, tj. na koliko ce da ti procene vrednost robe.

wlad
27.05.2010, 00:15
Ako poručiš skije sigurno će ih cariniti pošto će paket biti kao za frižider ;). Iznos carine je lako izračunati ako robu poručuješ direktno od prodavca, pošto prodavac u paket ubacuje i invoice/račun. Kako u računu uvek ima i stavka "poštarine" carina će ti zaračunati na ceo iznos računa a ne samo na robu (tako da ćete platiti i carinu na poštarinu ;))...