Prijavite se

Pogledati punu verziju : evo nešto novo

skitata
28.04.2010, 12:56
za ljubitelje head-a, nove skije i vezovi. Razlika u dizajnu u odnosu na prošle godineje očigledna, a i pojavljuje se nova fora KERS - Kinetic Energy Recovery System. Šta je to tek ćemo da učimo, ako to nije novo ime za chip sistem, ali u svakom slučaju evo nekih sličica

skitata
28.04.2010, 13:02
...ne može se bez vezova, a evo i njih

Svindal
30.04.2010, 10:55
Nema sta oprema je vrhunska...ali je vjerovatno i cijena vrhunska

stekan
30.04.2010, 12:44
U kvalitet opreme ne sumnjam ni najmanje, ali sumnjam u taj KERS, kao što sam sumnjao u Inteligent i Chip "tehnologiju". Ne sumnjam u marketinšku, već u praktičnu vrijednost. Oporavljanje kinetičke energije zvuči moćno, ali bi veći fazon bio iskorištenje potencijalne energije. Predlažem naziv mir: PEACE (Potential Energy Acceleration Carving Enhancement).

Da li je Tyrolia definitivno napustila diagonal petu, ili samo na nekim modelima?

skitata
01.05.2010, 00:51
U kvalitet opreme ne sumnjam ni najmanje, ali sumnjam u taj KERS, kao što sam sumnjao u Inteligent i Chip "tehnologiju". Ne sumnjam u marketinšku, već u praktičnu vrijednost. Oporavljanje kinetičke energije zvuči moćno, ali bi veći fazon bio iskorištenje potencijalne energije. Predlažem naziv mir: PEACE (Potential Energy Acceleration Carving Enhancement).

Da li je Tyrolia definitivno napustila diagonal petu, ili samo na nekim modelima?
Znamo da te stvari proizvođači izmišljaju iz marketinških razloga, ionako ništa od toga nije stvarno bilo u RD skiji, to se stavi samo u komercijalne varijante. Jedino što možemo uzeti u obzir je da će smo najbolje skije imati takve dodatke i tako da se nadamo da su ostali materijali u tim skijama dobri.
Pošto tu prvo mislim na Supershape, evo i njih.
Na novim Peak-ovim su stavili neke dve stvarčice odmah ispod vrha skije, ni to nwe znam za šta je. Ako neko zna ili naslućuje, slobodno neka se javi.

skitata
01.05.2010, 01:07
Nema sta oprema je vrhunska...ali je vjerovatno i cijena vrhunska
jel znaš da će ovo upravo Svindal da vozi sledeće sezone, koja kombinacija:ok:

skitata
01.05.2010, 01:18

Ne nije, samo za RD modele, običan race i ostali imaju idalje diagonal heel

stekan
01.05.2010, 09:10
...Na novim Peak-ovim su stavili neke dve stvarčice odmah ispod vrha skije, ni to nwe znam za šta je. Ako neko zna ili naslućuje, slobodno neka se javi.

"Tehnologija" se zove Flow Ride, a rezultat su osjetno mekši vrhovi skija. Prvi utisci na EpicSki forumu (http://www.epicski.com/forum/thread/93175/2010-head-peak-82-88-or-head-chip-78#post_1208527) nisu ohrabrujući.

Ne nije, samo za RD modele, običan race i ostali imaju idalje diagonal heel
Nadam se da si u pravu. Primjetio sam da na nekim novim Elanima (npr. Speedwave 12) više nema diagonalne pete.

Flexon
01.05.2010, 23:44
ako se ne varam tanner hall radi u saradnji sa tyroliom neku novu verziju veza
ili bar tako procitah prije par mjeseci
a sto se tice diagonalne pete izgelda da ce biti ekskluzivno za din 15+ modele:sm006:

stekan
02.05.2010, 08:00
I diadonal mehanizam je žrtva postizanja CIR metodom CC (u prevodu: postigavanje kost inkam rejšia metodom kost katinga). U narodu poznata pod imenom stiskanje.

stekan
02.05.2010, 09:02
a sto se tice diagonalne pete izgelda da ce biti ekskluzivno za din 15+ modele:sm006:

Čika Google mi reče da je u prošloj sezoni jedan od modela nosio njegovo ime (Tyrolia Peak 15 Tanner Hall Pro).
Kopajući po Tyrolia sajtu zaključih da je diagonal peta definitivna prošlost. Nema je na spisku tehnologija, a iako se diagonal sličica pojavljuje uz modele vezova, kad se klikne na nju dobije se opis ABS "gusjenice".

Bez obzira na to, Tyrolia ostaje moj favorit među vezovima, uz Look i Vist, naravno.

Flexon
03.05.2010, 00:48
da peak 15 je bio sa njegovim imenom ali neko pomenu da radi u saradnji sa njima na novom vezu
ali tanner kao ljubitelj look p modela cisto sumnjam da bi htio nesto bez diagonalne pete nebi imalo smisla :dontknow:

skitata
03.05.2010, 00:55
Možda se to desi u budućnosti, ali trenutno je upravo obrnuto, tj. svi Tyrolia (Head, Fischer...) vezovi slabiji od 15 su diagonal. Ja imam Head FF+16RD i nije diagonal, ali postoje i FF+16RDX koji nemaju ni ABS (Anti Blocking System) traku na prednjoj glavi. Ono što hoću da kažem je da ti profi vezovi nemoju dodatke koji olakšavaju izbacivanje cipele iz veza. Mislim da je trenutno tako i za freeride/freestyle vezove (nemojte me držati za reč).
Evo i tih novih vezova

skitata
03.05.2010, 13:48
Evo i vezova 15+ koji se rade za Head, mislim da je slično i za Tyroliju, Fischer, Elan... Ovde su dva veza FF+16RD, ali drugi je FF+16RDX, pa se vidi razlika i za ABS, a ostale sam već nakačio.

Flexon
03.05.2010, 15:04
pametnije bi im bilo da su prosirili stopu veza radi bolje kontrole na sve sirim skijama nego da ukidaju ono sto radi:sm022:

Svindal
04.05.2010, 14:06
jel znaš da će ovo upravo Svindal da vozi sledeće sezone, koja kombinacija:ok:
Nisam znao, a kombinacija je ubitacna. Nadam se da ce imati iste (ako ne i bolje) rezultate kao prethodne sezone.

skitata
05.05.2010, 00:48
pametnije bi im bilo da su prosirili stopu veza radi bolje kontrole na sve sirim skijama nego da ukidaju ono sto radi:sm022:
Nisam skroz upućen u taj deo opreme, ali primetio sam da za 2010/2011 širina stopera kod određenih mojo15, mojo 18, peak 15 i peak 18 vezova iznosi 97mm, dok imaš i ove vezove sa 88mm širinom. Da li je to neka promena ti kaži?
Evo i peak vezova...meni su skroz dobri

stekan
05.05.2010, 08:10
Sve su to vrhunski vezovi. I svi su isti. Osim naravno sitnih varijacija teflon/ABS i neznatno različitih jačina opruga tj. različitih DIN skala.

Slažem se sa Flexonom u vezi širine osnove veza. Danas i race modeli skija dostižu širinu u struku od 80 mm. Čak i modeli na kojima piše "World Cup" (Rossignol). Kako su i skije i đon pancerica širi od površine veza na koju naliježe pancerica, logično je očekivati da proizvođači vezova izbace nove modele prilagođene širokim skijama. Koliko znam, od "klasičnih" proizvođača vezova jedino je Marker otišao u tom pravcu sa Baronom, Duke-om i ostalim plemićkim titulama.

stekan
05.05.2010, 09:17
Evo i Ted Ligety prešao na Head: http://www.skijanje.hr/hr/skijanje/index.php

skitata
05.05.2010, 10:48
Evo i Ted Ligety prešao na Head: http://www.skijanje.hr/hr/skijanje/index.php
Po mom mišljenju najbolji veleslalomaš na svetu! Žao mi je što Head kupuje gotove skijaše, imaju dobre skije i mogli bi i nekog novog da izguraju.

a da li ovo znači da je Lindsey opet na Rossiju? nije da sam gledao samo u skije, ali nisam mogao da ne primetim :smoke:
http://www.youtube.com/watch?v=i6T8LfDwQjo

macak011
05.05.2010, 16:25
Auu, smrzla se mukica.. ja triput gledao i nikako da vidim skije! Samo onaj glupavi helikopter! :)

plageton
06.05.2010, 12:12
za ljubitelje head-a, nove skije i vezovi. Razlika u dizajnu u odnosu na prošle godineje očigledna, a i pojavljuje se nova fora KERS - Kinetic Energy Recovery System. Šta je to tek ćemo da učimo, ako to nije novo ime za chip sistem, ali u svakom slučaju evo nekih sličica

Meni to zvuci kao sledece: daska od narocitog materijala koja ima sposobnost da kineticku energiju (pritisak na dasku) pretvara u elektricnu te da tu elektricnu energiju ravnopravno prenese celom povrsinom plohe, a onda opet (da l' bese uz pomoc nekog cipa, 'bem li ga) tu energiju opet pretvori u kineticku i za rezultat se dobije, je li, ravnomeran prenos pritiska celom povrsinom skije. Laicki opisano.

Nisam cuo za taj "cip" sistem, ali ako je to ovo o cemu pricam smeo bih da se kladim da je to ista stvar, eventualno malo unapredjena.

To smo u zargonu zvali "skije na struju". Ako se ne varam, neki jaci modeli serije mPulse su bili u pitanju. Moguce da je Monster to nasledio. Hteli su da mi prodaju jedne takve jos pre 5 godina, dakle, to nije nova tehnologija, a nisam cuo ni da je imala nekog narocitog uspeha.

Svindal
06.05.2010, 12:37
Po mom mišljenju najbolji veleslalomaš na svetu! Žao mi je što Head kupuje gotove skijaše, imaju dobre skije i mogli bi i nekog novog da izguraju.

a da li ovo znači da je Lindsey opet na Rossiju? nije da sam gledao samo u skije, ali nisam mogao da ne primetim :smoke:
http://www.youtube.com/watch?v=i6T8LfDwQjo
Da u svome komentaru nisi spomenuo skije je ih sigurno ne bi primjetio. :sm022::eek: Po mom misljenju, Lindsey Vonn definitivno najljepsa među damama u svijetu skijanja.

stekan
06.05.2010, 14:48
...To smo u zargonu zvali "skije na struju". Ako se ne varam, neki jaci modeli serije mPulse su bili u pitanju. Moguce da je Monster to nasledio. Hteli su da mi prodaju jedne takve jos pre 5 godina, dakle, to nije nova tehnologija, a nisam cuo ni da je imala nekog narocitog uspeha.

Čudo je koliko dugo Head uspijeva da prodaje strujni fazon koji je čisti marketinški trik. Evo opisa: Intelligence/Chip technology (http://www.google.ba/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&ved=0CAYQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.head.com%2F__%2F%3F5128.b9624 a3d.DL&rct=j&q=head+intelligence+technology&ei=ULfiS_7EF8X1OZ-l3dsN&usg=AFQjCNGUeTzAD3cyrrPy7nZmsET0CWACew). I da ovo funkcioniše u praksi, efekat torzionog ukrućenja na skiji je ispred vezova i to na dijelu skije u dužini nekoliko cantimetara. Nekoliko ukrućenih centimetara može imati efakta u nekim drugim primjenama, ali na skije dužine 170 cm teško. One plastike na takvim skijama na kojima piše Intelligence ili Chip se mogu "ladno" odljepiti sa skije bez ikakvih funkcionalnih posljedica po skije. Imadoh nekada dva para takvih skija (i.C160 i Monster i.M72) i bile su super, ali ne zbog struje.

designbvr
06.05.2010, 19:38
A ' el mu to dodje ko ono sto valjaju dildikama za
mobilne znate "ono" sto skuplja "negativne vibracije" :smoke:

salu na stranu mislim da je Steva apsolut u pravu

nekada (25 y.a.) sam imo' rossi 3G, stvarno dobra SG skija, imala isto tako neke "prilepke" koji su teorijski ublazavali vibracije kod vecih brzina, ali bi trebalo uzeti u obzir da su tada SG daske bile min. 200+cm

stekan
06.05.2010, 20:28
... ili npr. Atomic-ova Beta tehnologija (dvije uzdužne cijevi u skiji) koja se držala duže od 10 godina i prošla kroz 5 verzija. Čitavo to vrijeme su prave takmičarske Atomic skije bile klasične pljosnate sendvičare.

Za uspijeh u prodaji nije dovoljan samo kvalitet robe. Mora da postoji nešto što drugi nemaju, pa makar bilo beskorisno.

Flexon
09.05.2010, 23:40
jedini tehnologija koja radi je sendvic
jedina primjena za ta elektricna sranja bi bila da se ta struja iskoristi
za odmrzavanje leda sa gornjeg dijela skije ili kakav prikljucak da se puni mp3:dontknow:

Tadija_91
09.05.2010, 23:43
za odmrzavanje leda sa gornjeg dijela skije ili kakav prikljucak da se puni mp3:dontknow:
...ako uopste ima struje

skitata
10.05.2010, 10:15
za odmrzavanje leda sa gornjeg dijela skije ili kakav prikljucak da se puni mp3:dontknow:Apsolutno se slažem da su sve to prazne priče oko struje, baš kao i kod drugih proizvođača za slične dodatke. Ali ja sam vozio iSL Chip pre par godina i skija kao skija je vrhunska (vozio sam je nekoliko sezona). Hoću reći da ipak moraju da naprave dobru skiju, a onda joj stave ta govna da joj dignu cenu.

hehehe
11.05.2010, 08:14
Zanima me kako li će da piče ovi novi Voelkl-ovi modeli sa kliznom površinom na side wall-u?
I zanima me da li su serviseri spremni za peglanje i voskiranje tih novih modela? :D

http://www.skijanje.hr/hr/skijanje/clanak.php?id=21976

stekan
11.05.2010, 08:56
Fleksone, da su stavili kliznu oblogu i sa gornje strane, tada ne bi trebala struja za odmrzavanje snijega koji se zadržava na skiji.

milos_pg_91
09.11.2010, 22:22
Evo jos jedna zanimljiva novina, za one koji rentiraju opremu ;) :

http://www.skijanje.hr/hr/skijanje/clanak.php?id=22306