Pogledati punu verziju : Atomic is the best
Znam da će pojedinci kad vide naslov teme otvorene od strane stekana pomisliti da je ovo provokacija, ali nije. Atomic je definitivno najbolji, ako ništa drugo, ono za super-G takmičenja. Čovjek sa Epicski foruma (http://www.epicski.com/forum/thread/92376/head-is-the-new-atomic/30#post_1204131) je bio vrijedan i dao listu prvih 10 mjesta današnje trke u Kvitfjell-u sa markama skija, cipela i vezova:
1 Guay, Atomic/Atomic/Atomic
2 Reichelt, Salomon/Salomon/Salomon
3 Svindal, Atomic/Atomic/Atomic
3 Gruenenfelder, Stoeckli/Lange/Atomic
5 Scheiber, Atomic/Atomic/Atomic
6 Walchhofer, Atomic/Atomic/Atomic
7 Janka, Atomic/Atomic/Atomic
8 Jaerbyn, Atomic/Atomic/Atomic
9 Innerhofer, Rossignol/Rossignol/Rossignol
9 Gorza, Fischer/Fischer/Fischer
Većina već zna da su Salomon i Stoeckli pod kapom Atomic-a, isto kao i Dynamic i Volant. Za Salomon takmičarske skije se zna da su to prefarbane Atomic skije, a vjerujem da nije mnogo drugačije ni sa Stoeckli skijama.
Dakle, proizvođaču skija koji u jednom takmičenju Svjetskog kupa zauzme prvih 8 mjesta, ja mogu samo da čestitam. Naravno, to nema nikakve veze sa izborom skija koje ću ja da vozim. Ko zna, možda sledeće budu baš Atomic, mada veću šansu ima Dynastar.
plageton
08.03.2010, 10:21
Ovaj osmoplasirani, je l' to onaj koji se onako krvnički slomatao na Olimpijadi, u svojoj 40. godini?
milos_pg_91
08.03.2010, 10:55
Da da, to je taj. Svaka mu dala :dziveli:
ma to samo kaze da atomic ima vise love za ualaganje
u race program nista vise
Meni to kaže da prave najbolje skije :sm004:
:dziveli:
Edi
Nikola Milosavljevic
08.03.2010, 21:44
U principu, Atomic je uvek dosta ulagao u race segment i tamo uvek i bio najbolji.
Ipak 99% skijaša traže (ili trebalo bi da traže) nešto drugo.
...Ipak 99% skijaša traže (ili trebalo bi da traže) nešto drugo.
Tačno. Nije bitno koja je marka skija, uz uslov da na njima piše Atomic, iako u posljednje vrijeme može da prođe i natpis Head. :sm022:
Meni to kaže da prave najbolje skije :sm004:
:dziveli:
Edi
:sm011::dziveli::sm018:Skiman
U principu, Atomic je uvek dosta ulagao u race segment i tamo uvek i bio najbolji.
Ipak 99% skijaša traže (ili trebalo bi da traže) nešto drugo.
i....1% nas traži baš ovo....u svim brendovima skija...:sm011::dziveli:
.
To je isto stvar kao da pitas ko je bolji?Adidas,Nike,Puma???Sve su skije bato dobre samo je pitanje koliko si ti spreman da je poteras ;)
Kao što su svi auti isti ;)
E ali ja imam problem... i ja hoću da kupim skije, i jedino što sam do sada video jesu modeli koje u prodaji ima Tempo. Znam da se tamo uglavnom prodaje krš tehnika, ali možda bi mene taj krš zadovoljio. Naime, pre par dana sam bio na Kopu i iznajmio skije, bile su neke Blizzard. Ja sam naime skoro pa početnik, ali recimo da sam talentovan, extremno brzo napredujem. Već imam neke prastare Elanove klasične skije, i čak sam i na njima solidno skijao. Ali ovo sad je prvi put bilo da stanem na savremene skije, i razlika u stabilnosti koju sam osetio je drastična, šibao sam po crvenoj Gobelji 12 i 13 samo tako. E sad, pretpostavljam da su i te skije plaćene stotinjak eur, ako ne i manje. Moja poenta je - zašto plaćati više ako ovo zadovoljava? Jedini razlog bi bio što mi vezovi na ovima u Tempu izgledaju kinesko-plastično (ne sećam se kakvi su bili na iznajmljenima, nisam pre obraćao pažnju), pa se plašim da to može brzo da pukne. I brinu me drugi aspekti skije u vremenskom kontekstu, da li će da se krivi, da li može lako da pukne itd, da li se klizna površina mnogo lako izgrebe. Ja pojma nemam o skijama, pa mi zato treba pomoć. Ima u Tempu neke Atomic za 140 eur, prilično lepo i pouzdano izgledaju. Šta da radim? Ako je ovo lošije od onoga na čemu sam pre par dana skijao, gde da nađem ne-krš skije po realnoj ceni?
macak011
18.03.2010, 09:03
O skijama u Tempu mislim da jedino internet moze da pomogne, tesko da su oni prodavci tamo bas upuceni. Sto se kupovine skija tice, pravac dve-tri ozbiljnije sportske radnje i uz savet prodavaca lako ces vec stvoriti sliku sta ti treba i za koje novce...Mozes da obidjes i neki servis ski opreme, umeju i oni da daju odlican savet...Ako vec kupujes skije, obrati paznju i na pancerice, ako ih vec nemas. Inace na forumu u rubrici "OPREMA" ima dosta toga sto moze da ti pomogne u izboru:
http://www.skijanje.rs/forum/forumdisplay.php?f=18
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.