Pogledati punu verziju : skije iz rente
drug suri
03.03.2010, 02:52
ovo bih pitanje uputio svim znalcima a narocito wladu i stekanu.Dakle, polovne skije koje se pojavljuju kod nas u prodaji kod raznih "prodavaca",ponekad izgledaju fenomenalno,a uglavnom su iz rente sto cesto i sam prodavac kaze i ne krije(narocito na ebay).Kako je to moguce,da li se klizna povrsina preradi na neki nacin ,sta je sa kantnama(na nekima su kao nove) i da li vredi kupovati tako nesto ili je to bacanje novca.Konkretno gledam jedan speedwave is 08/09,racunam drndali su ga jednu zimu :dontknow:
Skije iz rentala su gola lutrija.
Prvo, ako je gornja ploha izgrebana, skija je sigurno dosta korištena, ali ako nije izgrebana to ne znači da nije dosta korištena. Eto, nisam neki skijaš, ali moje skije se u vožnji ne dodiruju i nakon 10 dana skijanja na njima nema ni jedne ogrebotine.
Drugo, klizna ploha se lako sredi da izgleda kao nova, ali jedna stvar se ne može popraviti, a to je debljina rubnika. Svakim brušenjem klizne plohe, kao i svakim oštrenjem se rubnici stanjuju. "Snimi" debljinu rubnika i uporedi sa novim skijama u prodavnici.
Konkretno gledam jedan speedwave is 08/09,racunam drndali su ga jednu zimu :dontknow:
Meni zvuci sumnjivo da skije poslje jedne godine rente vec daju na prodaju. Racunaj da su ih drndali barem 2je zime (u upotrebi u sezonama '08 i 09, a mozda i dio 2010te). Dakle ili ne govore istinu ili se sa skijom (ili vezom, pretpostavljam prodaju i vez?) nesto izdogadjalo. stevo je vec naglasijo ovo o kantnama, racunaj da ih krvnicki ostre poslje svakog vracanja, dakle kantne su ozbiljan issue o kojem treba voditi racuna.
Ne mora da bude nista po srijedi, mozda sam ja samo malo fobican.
ja bi prije ganjao nesto novo sa ebaya, ali ako te skije daju za neke sitne pare onda nemas puno sta da izgubis.
ps
gledo sam neki dan sta se renta u Verbieru; i u prosjeku su to skije stare po 3,4 pa i 5 sezona.
drug suri
03.03.2010, 14:09
eh,eh,muke moje...ako je slajfovano kako su slova ostala...taj deo se ne dira?
drug suri
03.03.2010, 14:34
a, da ,jos pominje TIEFFE ,valjda je time presvucena klizna p.
miki_2002
03.03.2010, 15:48
koliko ja vidim, rubnici su ti odlicni, izmeri sam, 2 mm su ti fabricki, a svaka skija vise klase ima sebi jedinstvenu texturu koja je vidi kad gledas kliznu povrsinu kod uglom od nekih 45 stepeni, sve dok se textura vidi dobro je........ nadam se da sam ti malo pomogao
miki_2002
03.03.2010, 15:51
i jos nesto nemoj da se sekiras mnogo samo vozi i ostri dok ide a kad rubovi poispadaju nova skija se kupuje :-)
drug suri
03.03.2010, 16:00
svaka pomoc je dobrodosla jer se u polovne skije slabo razumem..
macak011
03.03.2010, 16:38
Ja sam prosle godine na kraju sezone uzeo za neke male pare rosinjola 9x Ti, rentala poreklom iz CH i tek ove zime stao na njega. Uzeo je kao drugu dasku da imam u rezervi ako nema dovoljno snega, a niko nece da ti iznajmi, itd. Kantne ce da potraju bar jos dve, tri sezone po mojoj proceni, a skija je odlicna, zaista...Slazem se da je lutrija, ali kol'ko para, tol'ko muzike.. Moj savet: uzmi ih ako nisu skupe i izvadi im dusu, jer nista gore nego kad kupis nove novcate daske i omlatis ih o kamencugu, kao ja.. :)
eh,eh,muke moje...ako je slajfovano kako su slova ostala...taj deo se ne dira?
Slova su u drugoj boji ne površinski, već po cijeloj dubini klizne plohe, tako da se brušenjem natpis ne skida. Skije djeluju dobro, rubnici ne izgledaju tanko, na vezovima ne vidim oštećenja... Sve u svemu, ako je cijena povoljna, vozi Miško!
nekoliko puta sam isao sa pocetnicima koi su rentali opremu i te skije moze se reci jedva da su koristene jer najvise ogrebotina su dobile na gornjoj strani usred ukrstanja skija dok klizna povrsina ostane netaknuta jedva da i provedu nesto vremena na snijegu dok je sa ozbiljnijim modelima ala rossi s9 supersize ili kakvim drugim takmicarskim ili sirokim skijama druga prica
ne bira se kuda se ide i isprobavaju se do svih mogucih limita jer je to u cilju eventualne kupovine istih modela pa tu neki izaberu malo kamenitije djelove staze da ocijene izdrzljivost klizne povrsine
i nakon toga stupa na snagu krpljenje i slajfovanje iste
i zato treba pogledati rubnike skije sa strane nekada pogledas odozdo na slici ono skoro 2mm a sa strane u stvari o,2 mm:sm022:
drug suri
04.03.2010, 17:18
pa da,vrlo logicno,kad je slajfuje tanji se bocno...eto zato uglavnom i slikaju skiju ovako ,na ledja.Zapravo sada kad sve izanaliziram to mu dodje najvaznije jer... razdvojene noge-carving, omgucava da gornja povrsina bude super,takodje i vezovi,posto joj ne menja ugao, bocno je vrlo malo ili nimalo struze te ostaje samo slajfovanje kojim dobija super povrsinu,ko nova, i kantnu s te donje strane malte ne ko novu(malo pipnuo ponekad bocno pri ostrenju) znaci menja se samo bocna sirina zbog slafovanja...:ok:
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.