Pogledati punu verziju : kupovina novih skija tokom leta ?
filip_kg
08.02.2010, 15:21
posto sam i ove sezone iznajmljivao opremu, odlucio sam se da uzmem nove skije kao i pancerice. sada sam u dilemi. da li da sada uzmem dok su kao neka snizenja, ili leti kada bi trebalo da su najjeftinije. muci me samo to sto nisam siguran da li se ski oprema prodaje u nekoj prodavnici tokom leta ? ako neko zna odgovor,jos i gde, tu sam . pozdrav i :dziveli:
Tadija_91
08.02.2010, 15:30
Najbolje vreme za kupovinu online je april, pa ako imas logistiku probaj da narucis sa nekog oprobanog sajta ;)
PS prvo se prosetaj po prodavnicama u bgu, mozda naidjes na nesto povoljno
filip_kg
08.02.2010, 16:16
ja zivim u kragujevcu, i ski oprema se prodaje samo i inter sportu.. sledece nedelje je sklanjaju i gotovo. umesto da udare neku rasprodaju oni sklone robu... koje su to prodavnice u bg i daj neki sajt ako imas ? pozz
Tadija_91
08.02.2010, 16:48
Imas planetbike, intersport i beosport(ako neko zna za jos neku vecu radnju neka doda).
na www.planetbike.rs imas (skoro) kompletnu ponudu, beosport se nalazi u prizemlju sava centra(ulaz sa parkinga) a intersport u merkatoru ;)
Pogledaj i po oglasima na ovom forumu, cesto uleti nesto dobro ;)
U PlanetBike-u su sada popusti (već dva popusta su stavili) - ima povoljnih skija :ok:. U subotu smo bili i uzeli Elan 999 Wood + Elan EFR15 vez (bratu za freeride :)) mislim da će Flexonu da se svidi izbor :D.
Pogledaj na njihovom sajtu, imaš skije / vezove - ako piše "da" na lageru i ima nešto interesantno za tebe zovni ih u BG da proveriš cenu (možda nije ta sa sajta - ide i na to popust - zavisi od modela).
U PlanetBike-u su sada popusti (već dva popusta su stavili) - ima povoljnih skija :ok:. U subotu smo bili i uzeli Elan 999 Wood + Elan EFR15 vez (bratu za freeride :)) mislim da će Flexonu da se svidi izbor :D.
.
Pa i meni se svidja izbor...Wlad oprema citavu familiju za rat, svi clanovi zaduzuju tesku artiljeriju.
filip_kg
08.02.2010, 21:52
znaci planet bike na prvom mestu :D
Ima firma Fitex u Beogradu, preko puta Arene, imaju Head skije i pancerice (cini mi se solidan izbor) i par modela salomon od prosle godine
Elan 999 Wood + Elan EFR15 vez :sm017::sm017::sm017:
najezio sam se od dobrote
jebiga tesko potiskujem emocije
to ja zovem pravom kupovinom nezna se sta je bolje skije ili vezovi
PS
o kojoj se duzini radi
Tadija_91
08.02.2010, 23:27
PS
o kojoj se duzini radi
ko o cemu - baba o ustipcima :D
i mene zanima koja je duzina, cini mi se da su u ponudi bile samo neke decije(ispod 180), a da ih ima u izdanju 190+ cm i ja bi bio na mukama :ski:
Cestitam na kupovini, odlican izbor:ok:
Nažalost samo je bilo u 174cm dužini :dontknow: ali trebalo bi da radi posao pošto je on lagan. Samo da padne sutra/prekosutra pa da ih probamo u pravom svetlu :ok: (evo skijamo po stazama i čekamo da padne sneg).
Nažalost samo je bilo u 174cm dužini :dontknow: ali trebalo bi da radi posao pošto je on lagan. Samo da padne sutra/prekosutra pa da ih probamo u pravom svetlu :ok: (evo skijamo po stazama i čekamo da padne sneg).
kako su se pokazale na stazi?
Nije ih brat vadio za stazu ;), čeka da padne sneg...
Testirali smo skiju danas, dobra je :ok:.
Van staze odlično "pliva", upravljiva je i skija se off-piste sa lakoćom. Na stazi odlično "drži", ima odlične rubove, radijus je beskonačan (praktično flat skija) tako da pomeranje kolena na unutra ne radi ništa ;), mora da se skija "starom tehnikom". Za off-piste bi za mene trebalo da je duža (barem 10cm), ili je to zato što sam ja navikao na moj "tenak" što se stabilnosti tiče.
Sve u svemu odlična all-round skija za nekoga ko skija starom tehnikom. Ili kao "druga" skija (samo za off-piste).
Vez deluje skroz solidno, drži odlično i izbacuje samo kada treba.
Dodatak: za off-piste karbonski štapovi nikako, slomio sam ih posle prvog pada :D (sva sreća pa su koštali 20eur), koleno u štap i kvrc ;).
Milton Zulu
15.02.2010, 22:28
Pogledaj na njihovom sajtu, imaš skije / vezove - ako piše "da" na lageru i ima nešto interesantno za tebe zovni ih u BG da proveriš cenu (možda nije ta sa sajta - ide i na to popust - zavisi od modela).
wlad, da li je bilo / biti ce popusta na dalbello pancerice u planetu? cesto sam u bg, pa eto...
Nisam gledao. Pretpostavljam da su i za njih stavljali popuste s' obzirom da su i na skije..
Gde mogu da se kupe karbonski stapovi za 20 evra?
plageton
16.02.2010, 12:08
Gde mogu da se kupe karbonski stapovi za 20 evra?
Teško ćeš naći. Čini mi se da sam ih video kod Markonija na 25. maju. Ne sećam se pošto su tačno bili ali znam da sam zaključio da baš nisu skupi.
Evo, sad sam ih zvao. Imaju Kneissl za 2500 dinara sto je dosta povoljno. Uzecu ih.
Ima u PlanetBike-u štapovi za 2000din (karbonski, 2-3 vrste). Moje iskustvo sa njima: njesra ;). Možda su bolji za pistu, ali off-piste mi je jedan štap pukao pri prvom padu preko njega (ALU nisam nikada slomio - samo savijao)..
Hm, ja mislio da se ti karbonski tesko lome, a opet zavisi od skijasa do skijasa. Doduse, slabo idem offpiste, tako da ce meni da potraju.;)
Sigurno sa su ovi od 50 evra kvalitetniji.
filip_kg
17.02.2010, 11:07
ima u intersportu stapova techno pro i elan , za 1000 - 2000 din. cene su im u zavisnosti od duzine.
plageton
17.02.2010, 11:18
Ne bih dao svoje selo, ni karbonskog svoga stapa...
E sad, za ofpist možda stvarno aluminijumski imaju neke prednosti. Kad ti štap propadne u dubok sneg onda kruti štapovi su bolji od elastičnih. A da iznesem i jedno svoje dramatično iskustvo: kruti su mnogo bolji za otkopavanje skije iz dubokog snega. Molim da mi se veruje kao nekome ko je ove godine na tu aktivnost potrošio dva sata.
Ali u svemu ostalom karbonski su mnogo bolji. Prijatniji su u vožnji, i mnooogo su izdržljiviji (ne mogu da se iskrive). Respect za wlada koji je uspeo da ih slomi. :)
Pazi, moguće je i da su ovi od 20e njesra :D. Ja uvek kada uzmem štapove promenim krplje, stavim veće zbog dubokog snega (default krplje propadnu preko pola metra u sneg kada se stvarno osloniš na njih - sa većim krpljama propadnu 10 max 20cm) i to je to... Generalno nisam primetio razliku u štapovima što se tiče težine ili nečega drugog, jedino što su "tanji" pa izgledaju malo elegantnije ;).
Plageton, ti možda imaš neke jače / izdržljivije, moraćeš da mi ih pozajmiš da ih testiram :D.
plageton
17.02.2010, 12:00
Plageton, ti možda imaš neke jače / izdržljivije, moraćeš da mi ih pozajmiš da ih testiram :D.
Platio 15 E na sajmu pre 5 godina. :)
Kada se navikneš na karbonske, onda primećuješ razliku. Priličnog odlučnog oslanjanja na štap, kao da imaju amortizer. Što je sneg tvrđi, razlika uočljivija.
Imadoh 10 sezona karbonske štapove sve dok jedan nije stradao u sudaru dvojice skijaša (mene i moga sina). Karbonski se ne mogu saviti (trajno), ali zato pucaju tj. lome se.
Sad imam Elanove tanke aluminijumske i mnogo sam zadovoljan. Čak su malo laganiji od starih karbonskih. Kako ne padam (ugrađen žiroskop), to ih i ne savijam.
Milos011
17.02.2010, 14:18
Kad je već reč o štapovima da vas pitam nešto.
Da li je reč o karbonskim štapovima ili o kompozitnim?
Prošle godine sam polomio štap (kompozitni) u Tinju i u radnji kupio druge (mislim za oko 40 EUR), a u istoj toj radnji karbonski štapovi su koštali nešto malo preko 100 EUR. Svuda je jasno istaknuto da li je CARBON ili COMPOSYTE. E sad koja je bitna razlika između ova dva ... nemam pojma.
Inače štap sam polomio na najgluplji mogući način....oslonio se punom težinom prilikom ustajanja.
plageton
17.02.2010, 16:41
Da ti kazem to ti je dobro pitanje. Nisam razmisljao ali cenim da tu nema razlike, bar ne velike.
Zabuna bi mozda bila manja da karbonske stapove nazivamo na ispravan nacin a to bi bio ugljenicni stapovi. Ugljenik (hemijski znak C), iliti carbon na engleskom.
A mislim da ugljenicna vlakna se tretiraju kao kompozitni materijal, ali to bi neki izenjer vec znao bolje.
Mislim da su najbolji oni štapovi na kojima piše "graphite carbon composite". Materijal je mješavina grafita, karbona, uglja i ćumura. Štapovi od tako laganog materijala su omiljeni kod dirigenata i kompozitora i od tuda naziv kompozitni.
Kompozitni materijali u ovom kontekstu ;), znači da je štap napravljen od "plastike" (tačnije epoksidne - 2komponentne smole) i "ojačanja". Slično kao što se u beton stavlja mreža da se armira, tako se i u epoksidnu smoli stavlja "armatura" koja može da bude od različitog materijala.
Tako "armatura" može biti od staklenih vlakana (kao kada se prave čamci - jeftiniji ;)), kevlara, karbona itd.
Ako je štap "karbonski" to znači da je smola "armirana" karbonom, eto ;). Ko se seća Elan je imao popularan RC Kevlar model skija (armiran kevlarom) :ok:, bio je i RC Carbon ako me pamćenje ne izdaje.
Ovaj što sam ga ja sredio (posle 3 dana skijanja :D), na njemu piše "Scott Graphite, composite technology"..
Pokreće vBulletin® Verzija 4.2.2 Autorsko pravo © 2000-2025 Skijanje.rs. Sva prava zadržana.