Prijavite se

Pogledati punu verziju : Nassfeld

Strane : 1 [2]

Tadija_91
02.02.2014, 00:01
Pa nek lekar potvrdi da ne rade zice :sm022:

marbik
05.02.2014, 00:28
Cao svima,

Jel ima neko da preporuci smestaj za 4 osobe, ali proveren da je bio on ili neko drugi. Ili pak lokaciju gde je najbolje traziti smestaj, nije problem i ako moraju da se pale kola do skijalista, ali naravno bolje ako je u centru.

Rossignol 8s
05.02.2014, 09:15
Cao svima,

Jel ima neko da preporuci smestaj za 4 osobe, ali proveren da je bio on ili neko drugi. Ili pak lokaciju gde je najbolje traziti smestaj, nije problem i ako moraju da se pale kola do skijalista, ali naravno bolje ako je u centru.

Ja bio ovde

http://www.pensionleitner.at/

nas troica smo dobili neku porodicnu sobu sa 3 kreveta na sprat, sve standardno cisto, solidan dorucak, 1 km od Hermagora prema Tröpolahu, pošto smo dolazili tek oko ponoci, gazdarica nam ostavila kljuc u koverti na ulaznim vratima.

sev
05.02.2014, 10:13
http://www.haus-scheiblauer.at/

Bio već dva puta lično i ne mogu dovoljno da preporučim. U Trepolahu, 5min hoda od Milenijuma, prodavnica 20m daleko, pekara i kafić 100m, ski depo na samoj žici dobiješ za Dž (pa nema vukljanja skija i panci), kao i mali popust za ski-pass (oba uz apartman), parking obezbeđen. Auto (za skijanje) ne pališ, nema potrebe.

Fenomenalan Internet (jak dovoljno da sve vreme na TVu gledam našu televiziju preko net-a), ima mašina za sudove (bitno;). Sauna u ceni. Ako te mrzi da sam spremaš hranu, za pristojne pare (za AUS) ima i klopa.

Ako odeš, pozdravi Helgu (vlasnicu) ;).

wlad
05.02.2014, 13:54
Cube ima najbolju poziciju (po meni ;), preko puta gondole, skijašnica se nalazi u predsoblju sobe, tako da se nazuješ praktično u sobi i izađeš do gondole. Cene deluju previsoke na prvi pogled, ali ako se uzme u obzir da je u cenu uključen i polu-pansion i ski pass i ostale zezancije onda ispada OK (nije jeftino naravno, ali je OK).

funyrace
05.02.2014, 17:40
Evo ja bio ovde smještaj super ne treba ti auto uopšte.
http://www.austrianholidayapartments.com/
Gazdarica Gabriele. Sauna besplatna.

sev
05.02.2014, 23:15
Da, Cube je odličan u svakom pogledu (sobe za dvoje, sa svojim kupatilom i wc-om, ne mislim na one hostel varijante, što je većina hotela). Najbolja pozicija i ok klopa.

Jedina mana, zbog koje sam i ja odustao posle prvog boravka ;), za sve koji mnogo skijaju, a stariji su od nekih 30-35, ume da bude previše bučno. Tj. Cube uglavnom pohađaju veseli austrijski klinci, a zvučna izolacija ne postoji. Takođe, sobe su malo avangardne, za tradicionaliste među nama, meni nije smetalo (mada je lična skijašnica na ulazu sjajna fora).

marbik
05.02.2014, 23:48
Hvala svima na brzim odgovorima :). Sad pogledah Cube, dobra je fora da imam opet 18, odmah bih tamo otisao. Ovako ipak mi treba nesto da me makar malo podseca na planinu :). 2 or 3 gore navedena vec mi rekose da su fully booked za Sretenje, ima neko jos neki predlog. I ja sam trazim nesto, nasao sam Nassfeld Ski & Golf u Hermingoru, mada mi nude neku glupavu opciju. Odgovara mi i nesto 10-15 km od zice jer idem kolima, a nije mi frka da vozim do staze posle Val Di fassa i voznje 10km 50 minuta svaki dan do gondole, sve ostalo mi deluje lagano ;).

wlad
06.02.2014, 00:22
Ja sam prošle nedelje bio u ovim apartmanima, smeštaj je odličan, drže ih Česi, nalaze se na oko 500m od gondole..

http://www.skinassfeld.eu/ (Hory je firma koja drži taj deo)

Mi smo bili u 2krevetnom apartmanu Kamm, cena nam je bila niža nego na ovom sajtu - neki dodatni popust. Uz njihov vaučer imate i dodatni popust od 5% na ski pass i popust na ostavu za skije/cipele prekoputa gondole.

---

Takođe imate i smeštaj (bio porodično prošle godine) na samoj stazi, u sunčanom naselju Sonnleitn kod Krešimira Marciusa:

http://www.silfide.hr/ski/skipocetna.asp

Apartmani su zaista veliki i odlični - može da živi u njima cela porodica :), a isti vlasnik pored kućica u tom naselju ima hotel a drži i onaj glavni ekspres restoran na vrhu pa možete da se dogovorite za sve kombinacije oko smeštaja i hrane.

---

Išao sam u Cube sa klincem, u dvokrevetne sobe, izbegavam uvek termine gde su gužve pa nismo imali do sada nikakvih problema sa bukom :ok:

Rossignol 8s
06.02.2014, 08:55
Hvala svima na brzim odgovorima :). Sad pogledah Cube, dobra je fora da imam opet 18, odmah bih tamo otisao. Ovako ipak mi treba nesto da me makar malo podseca na planinu :). 2 or 3 gore navedena vec mi rekose da su fully booked za Sretenje, ima neko jos neki predlog. I ja sam trazim nesto, nasao sam Nassfeld Ski & Golf u Hermingoru, mada mi nude neku glupavu opciju. Odgovara mi i nesto 10-15 km od zice jer idem kolima, a nije mi frka da vozim do staze posle Val Di fassa i voznje 10km 50 minuta svaki dan do gondole, sve ostalo mi deluje lagano ;).
Gledam upravo booking.com , Hermagor, od petka 14.02 do ponedeljka 17.02 , vidim da ima smestaja u cenovnom rangu 25-30e sa doručkom (po osobi, po noćenju)

sev
06.02.2014, 10:27
Bogami se ovde nakupilo dobrih predloga za smeštaj. Odlično!

ski&sun
09.02.2014, 20:07
Ja poslao par email-ova, svi bre rasprodati do 15.03. uglavnom :-)

nemijazz
12.02.2014, 16:48
Kako i gde oni mere visinu snega kad su im aktuelni podaci (po bergfex-u)
today, 08:23 mountain 430 cm, valley 190 cm ??

Milos011
13.02.2014, 09:19
Verovatno u podnožju i na vrhu. Podnožje oko 600m n/v. Vrh oko 2000m n/v.

nemijazz
14.02.2014, 20:18
Nadam se da se šališ Miloše :-). Na istom sajtu kamere, bar meni, odaju utisak da su vrednosti upola manje. Osim ako se ne meri na nekim krivinama, usecima...

Milos011
15.02.2014, 20:09
Ti onda veruj svojim očima, a ne Bergfexu.

Pogledaj malo visinu snega na okolnim skijalištima... mora da i oni lažu.

nemijazz
15.02.2014, 21:07
Weissensee je nepunih 9km vazdusnom linijom daleko od Tropolacha (sledece brdo ka severu) pa su vrednosti za nega na istom sajtu: mountain 200 cm, valley 160 cm (podnozje na 950m vrh na 1350m). Bilo je dosta price i o preterivanju (da ne kazem laganju) u deklarisanim kilometrima staza, pa zasto ne bi preterali i sa visinom snega. Gde im je bitnije više a gde je manje bitno malo manje preterivanje.
Ali nije meni ideja bila da se nadmudrujem ovde i smaram, nego sam se nadao da ce se neko javiti ko je trenutno tamo, ili se tek vratio pa da kaze kako je.

ski&sun
15.02.2014, 21:50
Ja sam pre par dana zvao neki hotel za smestaj, gospodja koja se javila je rekla isto: oko 4m snega u visim predelima i oko 2 metra nize.... Svakako, ako ides tamo, nema razloga za brigu, imaju dosta snega :-) Samo je potrebno uzivanje....

Grazer
15.02.2014, 21:52
Kad je severina bila tamo na skijanju nema sta da brines :)

SnowBeliever
16.02.2014, 10:43
evo albuma sa FB-a da se vidi koliko snega ima tamo..mislim da je otvoren, da moze svako da vidi...ovoliki sneg se ne gleda svake zime

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.715470278474936.1073741839.153687067986596&type=1

Bratko
19.02.2014, 16:09
..nego sam se nadao da ce se neko javiti ko je trenutno tamo, ili se tek vratio pa da kaze kako je.
Vratili smo se sinoć, sa proooduženog sretenjskog vikenda. Plan je bio da u ponedeljak skijamo Nassfeld ali, s obzirom na vremenske (ne)prilike, ostali smo u apartmanu. Zato je juče bio dan "kao sa razglednice" :yay:..spakovani, skijali Nassfeld i pravo sa Carnie krenuli put Srbije. Par slika da dočara sva pitanja u vezi Nassfeld-a (da li vraćaju ski-pass u slucaju lošeg vremena i da li trenutno ima snega i koliko..oni bre moraju da ga skidaju sa krovova :cool:).
p.s. Ovo mi je 3.put da ovde skijamo i nikada nisam ovoliku gužvu zatekao na gondoli. Do duše, stigli smo kasno (ispred 10h)..ali, sa kupovinom ski-passa i čekanjem u redu, trebalo nam je skoro 1h do gore!

wlad
19.02.2014, 17:02
Samo što je velika razlika u izjavi "ne vraćamo novac u slučaju lošeg vremena" i "ne vraćamo novac ako ne radi ski centar". U mom slučaju dva dana nije radio ski centar, ni jedna jedina žica - da je radila jedna žica 100% bi skijao - zato sam i došao. Nije mi važno da mi se vrati novac, važno mi je da skijam, to što radi Gerlitzen - a do njega ne možeš da dođeš pošto su svi parkinzi zatrpani a ski busa ili običnog busa do tamo nema onda je skijanje u dugom centru samo teorijska šansa ;).

Bratko
19.02.2014, 17:18
@wlad: Moja greška, permutovao sam situaciju..u svakom slučaju nenamerno. Toliko se otegao red za ski-pass da sam se setio tvog pisanja a i imao sam vremena da fotografišem okolo :eek:. Btw, prethodni dan im nije radio Gartnerkofel (pa ni FIS) i jos par žica zaboravih koje. Ista situacija u Katschbergu u nedelju (ne radi Aineck) i ja lepo pitam na kasi da li će se otvoriti, i ako neće da li bar ima sniženja za dnevnu kartu..kad ono ćorak, take-it or leave-it :sm018:.
Da ne off-ujem dalje, ako im ne ojuži, Nassfeld ima snega do aprila ;).

wlad
19.02.2014, 17:21
Ne, ne, ništa ti tu nisi pogrešio - samo komentarišem fotografiju. To da ne vraćaju novac u slučaju lošeg vremena je OK, npr. ima magle ili mećava i rade žice - skijaj ako možeš*;). Samo sam komentarisao da je to jedna stvar a da je sasvim druga stvar kada je ski centar kompletno zatvoren :sm008:

Jedina logika u njihovoj odluci je to da je svaki multi-day Nassfeld ski pass u stvari TopSki pass ali je problem bio da ni ne možeš da dođeš do drugog ski centra..

SnowBeliever
19.02.2014, 23:19
slazem se da su u tvom slucaju definitivno trbeli da vrate pare...verovatno je i njih same zatekla ta situacija da im neradi ski centar a da do ostalih ne moze da se dodje pa se ni sami nisu stigli dogovoriti oko povracaja...jedna prica, pre par godina u onom spa centru u Laengenfeldu (aqua dome) pored Soldena, koliko se secam ulaz je bio nekih 16eur, i sad npr. od 3 spoljasnja bazena jedan im nije radio zbog ciscenja, i odmah su nam na ulazu rekli da u tih 16 eur poklanjaju 4 eur za konzumaciju u njihovom restoranu..posteno nema sta...sad ok, verujem da se poslovna politika razlikuje od mesta do mesta, nisu ni svi austrijanci isti

sev
21.02.2014, 22:34
Sunce ti, puno sam skijao u Nass-u, ali ovakvu gužvu čak ispred zgrade iz koga polazi Milenijum NIKADA nisam video. I to kažeš ponedeljak??!!

wlad
21.02.2014, 23:42
Samo tu ima jedan fazon ;), sa parkinga ne odšetaš do ulaza u gondolu, nego parkiraš na levu stranu parkinga (kada se uđe na parking ideš u levu stranu) i onda na skijama siđeš do gondole - onda dođeš sa druge strane zgrade i sa te strane kada uđeš (kao i kada se skija od gore) onda dođeš (skoro) na kraj reda :D.

Dođeš malo pre otkucavanja ski pass-a, i to je sve korektno, nikoga nisi zeznuo, kao da si došao sa Carnie :ok:

Bratko
22.02.2014, 14:31
..I to kažeš ponedeljak??!! UTORAK, 18.februar. Nije bilo ni meni jasno, jer je i raspust u Koruškoj završen :confused:. Bilo je Slovaka/Čeha kao da smo na Tatrama :eek:..e to mi tek nije jasno: prodju celi Salzburg, čak im je i Tirol usput, pa ipak sidju do Koruške :dontknow:.
@wlad: Tek kada smo prišli da otkucamo ski-pass, setio sam se da tu može da se izbegne veeeeliki deo reda. Ali za ovaj put nam je i to bilo džaba, jer su nas pri dolasku usmerili na 1.desni parking (gledao sam posle, nisu stigli da očiste sve), do zgrade smo došli traktor-vozićem, a pri tome morali smo da kupimo i ski-pass...hvala, za nauk za sl.put.

jopopo
22.02.2014, 15:17
Česima je raspust bio prošle nedelje! Očekivano!

Kutuzov
24.03.2014, 15:02
O svom 7-dnevnom ski odmoru izneo sam utiske na temi Skijališta Koruške i istočnog Tirola budicu da smo posetili i Tarvisio i Garlitzen (15-22. mart) i da sam vise pisao o samom putovanju nego o Nassfeldu. Takodje, tamo sam izneo i informacije o smestaju kojim s smo zaista prezadovoljni.

O samom Nassfeldu je tesko izneti nesto sto vec nije receno ovde na forumu. Infrastrukturno savrseno organizovano - beslpatan ski bus, parking, traktorce koje vas vodi od parkinga do same gondole, mogucnost da odskijate od parkinga do gondole, guzve nije bilo ni u naznakama, mogucnost da kolima izadjete do samih staza (oko 10km voznje od mesta gde krece gondola), savrseno upeglane staze... U ekipi smo imali dva skijasa ukupno sa 10-15 ski dana u nogama i mislim da je Nassfeld pomalo i prejak izazov za takve skijase. Ipak oba pomenuta skijasa su do kraja presli sve staze i nemaju zamerke na izbor skijalista - naprotiv !

Temperature visoke (na pocetnoj staici gondole 15+), oblak gotovo da nismo ni videli, staze idealno pripremljene, ali su drzale u zavisnosti od staze od 30 minuta pa do 3-4 sata. Kada smo upoznali skijaliste imali smo obicaj da vozimo staze koje gravitiraju ka Italiji (1 i 4 pre svega) u prvoj polovini dana, a popodne nakon pauze staze koje gravitiraju ka stazi Carnia (50, 60, 65, 70, 75..). Znali smo da izadjemo na prvoj stanici gondole i spustimo donji deo Carnia-e netaknutu i savrseno upeglanu :)

Kako smo posetili poslednjeg dana i Garlitzen moram reci da su staze na Garlitzenu definitivno lakse nego na Nassfeldu i da veliki broj tamosnjih crvenih staza bi na Nassfledu bio kategorisan u plave sto moze da bude od koristi slabijim skijasima. Verovarno zbog broja skijasa, konfiguracije skijalista ili eventualno zbog pripreme staze na Garlitzenu drze znatno duze nego u Nassfeldu.

Van staze cene u Nassfeldu su zaista korektne - imali smo obicaj da sedimo u jednom kaficu na dnu staza 21/23 koji vuce na ''talijanski'' fazon, gde je sjajna muzika a cena fanta i coca cole je 2 eura, piva oko 3.5 eura. Cena spageta i pizza u restoranu na 2 stanici gondole je oko 8, a becke snicle oko 10 eura.

U istom terminu kao i mi u Nassfeldu su bili i ski manijaci koji su zaposedali jedan kafic na samoj stazi odakle su dopirali zvuci domacih hitova.

Kao i na temi Skijališta Koruške i istočnog Tirola i ovde cu se zahvaliti svima onima koji su na forumu iznosili svoja iskustva i pomogli mi da organizujem svoj ski odmor.

Kutuzov
24.03.2014, 15:03
Pretposlednjeg dana na sam na stazi 1 u punoj brzini pao - izgleda da ranac nije bio zatvoren pa mi je iz ranca ispao divan, upravo kupjen termos. Iste vecere sam doziveo tesku grdnju supruge zbog izgubljenog termosa. Ako neko naidje na isti, just give me a call, bicu zahvalan. :yay:

Damir
16.10.2014, 12:22
Da li u Nasfeldu ima slobodan ulaz u neke od bazena i sauna u toku dana i uvece? ili negde u blizini u Hermagoru i slicno?

Ikar
15.12.2014, 18:50
u Nassfeldu ski opening planaran za vikend za 5.12. odložen za 12.12.

međutim zbog nedostatka snega i zbog bolje pripreme staza odložili za 13.12.

snega je bilo dovoljno ali priliv skijaša u subotu je bio ogroman. radilo tek pola skijališta ili čak i manje. ski pass cena 30 eur zbog delimičnog otvaranja skijališta. vreme bilo oblačno i u subotu i u nedelju. u nedelju većina staza skroz popustila oko 13h usled T u plusu.

u martu 2014. u Nassfeldu je bilo super skijanje. celo skijalište otvoreno. snega bilo za izvoz.

za razliku od marta sneg je bio vlažan. staze koje su radile su progledale u donjim delovima. neke staze su u određenim delovima imale pomešanu zemlju, kamičke i šljunak sa snegom. (ko se žalio na Kopaonik u februaru 2014 da zna da ova pojava nije strana ni u Austriji u koju se mnogi kunu).

bili smesteni u sonnleitn naselju. apartmani za svaku pohvalu. urađeni u drvetu. topli i funkcionalni. od staze su nekih 250 m. nije ski in ski out varijanta ali nije ni tako strašno.

wlad
15.12.2014, 20:20
Super :) lepo ste se proveli u Nasfeldu i Moltaleru, zbog temperature u predsezoni bolji izbor glečer verovatno..

Mi smo pre dve godine bili porodično kod Marciusa a idemo i ovog januara. Veoma prostrani apartmani sa prijatnom atmosferom a udaljenost od staze zavisi koju kućicu dobijete, u svakom slučaju nije daleko da se prošeta :ok:

Ikar
15.12.2014, 23:35
Bili smo u kucici broj 7. Stvarno su super apartmani. Prostrani, topli. Naselje ni priblizno zivo kao u piku sezone. Nije daleko staza za setnju ali smo ipak isli kolima jer je zica na stazi sonnleitn radila samo za izvlacenje dok sama staza nije bila u funkciji.
Svakako je bingo ovog puta bio glecer. Ne moze se porediti kvalitet suncem obasjanih staza na gleceru sa sivim nebom i "na misice" pripremljenim stazama u Nassfeldu. Bez obzira na sve to osmeh na licu je trajao sva 4 dana. Nastavak sezone ide. Kopaonik, Gerlicen, Bad Gastein, Saalbach.

Ikar
16.12.2014, 10:01
evo jos slika iz Nassfelda. datum 13.12.2014.

ratrak je radio i tokom dana kako bi popravio stazu.

Chaki
17.12.2014, 23:33
Jel ima neko udruženje poput Skibusa koje organizuje odlazak u Nassfeld ove sezone, idealno u drugoj pol. januara...? Konkretno, za Skibus, znam da ne radi Nassfeld, al nemam pojma zašto. Bio prošle sezone al samo jedan dan i oduševio se, međutim ove sezone bih išao sam, pa mi potpuno neisplativo da sedam u kola...

wlad
11.02.2015, 13:34
Mali offtopic: mesto Nassfeld je gore u planini (pored Nassfeld mestašca postoji i Sonnleitn i one grupice kuća pri dnu Millenium Expressa) na prevoju između Austrije i Italije (postoji i smeštaj na IT strani i od smeštaja ima 100 metara do prvog tanjira koji kreće sa same granice). Odatle je i krenulo skijalište (pre gondole) zato su i brojevi žica mali (npr 1 :) ). Druga je stvar što se većina ljudi smešta u podnožje (Tropolach) ili prema Hermagoru. Poređenje bi bilo kao smeštaj u centru Kopaonika i u Brzeću / vikend naselju - kada bude postojala gondola :sm004:

sasacg
11.02.2015, 13:40
Mali offtopic: mesto Nassfeld je gore u planini (pored Nassfeld mestašca postoji i Sonnleitn i one grupice kuća pri dnu Millenium Expressa) na prevoju između Austrije i Italije (postoji i smeštaj na IT strani i od smeštaja ima 100 metara do prvog tanjira koji kreće sa same granice). Odatle je i krenulo skijalište (pre gondole) zato su i brojevi žica mali (npr 1 :) ). Druga je stvar što se većina ljudi smešta u podnožje (Tropolach) ili prema Hermagoru. Poređenje bi bilo kao smeštaj u centru Kopaonika i u Brzeću / vikend naselju - kada bude postojala gondola :sm004:

Koje je to mesto/selo na IT strani blizu zice? Da lakse potrazimo :)

wlad
11.02.2015, 13:50
Sa Italijanske strane nema mesta, samo par smeštaja, sa Austrijske strane Nassfeld je na samoj granici / prevoju. Pogledaj na GMaps:

https://goo.gl/maps/80Z8E

vidiš da je iznad jezera granica i da tu postoje tanjiri baš sa granice da izvlače..

Pošto ima i Google Street View podataka evo kako izgleda jedan od smeštaja sa IT strane:

https://goo.gl/maps/2F10H

sasacg
11.02.2015, 14:32
Sa Italijanske strane nema mesta, samo par smeštaja, sa Austrijske strane Nassfeld je na samoj granici / prevoju. Pogledaj na GMaps:

https://goo.gl/maps/80Z8E

vidiš da je iznad jezera granica i da tu postoje tanjiri baš sa granice da izvlače..

Pošto ima i Google Street View podataka evo kako izgleda jedan od smeštaja sa IT strane:

https://goo.gl/maps/2F10H

Ok. Hvala :dziveli: Pronaci cu onda na booking-u preko pozicije na mapi ;)

wlad
11.02.2015, 14:35
Koliko se sećam cene su bile jače ;) ako želiš da budeš na planini onda preporučujem Marcius apartmane u Sonnleitn naselju. Oni drže i "glavni" restoran (express) na planini..

sasacg
11.02.2015, 14:53
Volim ove insajderske informacije :) ;)

Odosmo u offtopic ;)

sev
11.02.2015, 14:58
Taj prevoj sa ITA strane u Nassfeldu zove se Ponteba. Ali poslušaj savet: ne traže dalje od Trepolaha. Dosta jeftinije nego gore, a dok zakopčaš cipele i vežeš kacigu, Milenijum te je izbacio u epicentar planine.

wlad
11.02.2015, 15:08
Prebacio sam sve postove u pravu temu :)

Pontebba je mesto u Italiji u podnožju planine - daleko od skijališta - tu se planira pravljenje gondole do Nassfelda.

Sam prevoj se zove Nassfeld pass..

Prednost smeštaja u planini je što ne moraš da se voziš pola sata sa gondolom a i naravno planinski ugođaj :ok:

sev
11.02.2015, 15:33
E, kako se prevoj zove zavisi ko ga zove, tj. sa koje strane granice ;). A i braća Slovenci imaju slovensko ime (pisao sam ranije), ali da ne tupim, nije bitno...

Baš sam puno puta bio u Nass-u (nama najbliže ozbiljno skijalište), probao svašta i stojim čvrsto, kao klisurina ;), da je daleko najbolja opcija cena/dobijeno u samom Trepolahu (odlični apartmani, 4*, više istih, za ispod 500e za dve osobe/6 dana, lošiji i mnogo jeftinije).

pz!

ftj
11.02.2015, 23:16
Mokrinje mislis? :)

Jes lepo biti u samom mestu ali nekih 5 km dalje se moze naci apartman sa doruckom za bar upola te cene.

SnowBeliever
14.02.2015, 15:25
e mi se bas spremamo za neka 2 dana u martu da zapucamo u Nassfeld, pa bas i gledam apartmane u/oko Trepolahu...znaci ok je to izbor za pocetnu stanicu, ono kilima ujutro do gondole to je par minuta i milina...

marbik
14.02.2015, 22:29
Evo preporuka za ovaj apartman, trenutno sam u njemu. Nasao ga preko bookinga, novo dodat, nema nijedan review, napisacu im ja prvi. Nalazi se i Fritzendorfu, to je kolima mozda 10 min max od Tropolacha.
Apartman je ganc nov, bukvalno, mirise na novo sve i zaista svaka preporuka (podno grejanje, 2 lcd tv-a, grejanje na pelete, ali ono neko providno cudo pa izgleda kao da imate kamin u sobi). A cena ... cena je 240e za 4 noci, ima odvojenu spavacu i sofu gde mogu dvoje da spavaju, ali par, 2 muskarca malo teze, ali je moguce svakako. U svakom slucaju veoma povoljno i odlicno.

https://www.booking.com/hotel/at/jank-maria.de.html?aid=304142;label=postbooking_modemai l;sid=bb0ac5a50dd4e908a19608665fe64000;dcid=4;dist =0&type=total&

Rossignol 8s
08.04.2015, 10:22
Pre nego sto smo odlozili skije do sledece sezone, otisli smo na Nassfeld za vikend 04-05.april.
O samom skijalistu, strukturi, stazama.... je sve vec apsolvirano na forumu.
Nas su docekale staze sredjene na najvisem nivou. Tome je verovatno doprinelo odsustvo padavima u proteklih 10-15 dana, tako da su baš lepo istabali. Vrlo me je (prijatno) iznenadio broj ljudi na skijalistu. Dosli smo u 8.30 na parking kod Cube-a, parkirali na najblizem parkingu do gondole, a pored nas je bilo ne vise od 30 automobila! Bez reda za ski pas, bez reda za gondolu. U trenutku sam pomislio da nesto ne valja.
Vreme na skijalistu u subotu visoka oblacnost, temp oko -5, u nedelju sa vetrom, malo sunce malo oblaci i -7, tako da su staze držale do samog kraja dana. U Tröpolachu je prolece, ujutru bude oko 0, posle podne ode na +7 +8.
Bili smo smesteni u selu pored, oko 2 km od gondole, pa smo dobili neki vaučer sa kojim je dvodnevni ski pas za 2 dana izasao 76e po osobi.
Za sledecu sezonu su najavili da ce staviti nove korpe na Mossernbahn, sa preklopom i grejačima, a da će takodje izgraditi i novi 6sed tamo gde su ona 2 paralelna sidra...
Slede slike

Rossignol 8s
08.04.2015, 10:36
http://i60.tinypic.com/166bzh4.jpg[/IMG]

http://i60.tinypic.com/k34qk2.jpg[/IMG]

http://i59.tinypic.com/2u5dk3k.jpg[/IMG]

http://i59.tinypic.com/22krgx.jpg[/IMG]

sredina Carnie

http://i61.tinypic.com/35a6phz.jpg[/IMG]

Rossignol 8s
08.04.2015, 10:42
poslednjih par stotina metara

http://i58.tinypic.com/2hrityr.jpg[/IMG]

za kraj sezone...
http://i58.tinypic.com/3h4o.jpg[/IMG]

Panzer
08.04.2015, 17:34
Odlične slike, kako su napravili stazu do početne Milenium gondole... Znači, vi se dobro iskijaste i pored plusa?
Preskočih ga ove sezone, ali godina je duga, tamo negdje u decembru....

stekan
08.04.2015, 21:44
Na Turracher-u danas idealni uslovi, osim na vrhu Kornock gdje je vjetar bio momački. Ako se sjetim, napraviću koju fotku sutra.

wlad
09.04.2015, 02:22
@Stekan: odličan centar taj Turracher, sa tako malo staza baš lepo može da se iskija :ok:

@Rossignol: ove godine bili nekoliko puta u Nassfeldu i odlično svaki put - prvo su najavili te haube na 6sedu a kasnije u sezoni i postavljanje 6seda na mestu sidra - to je jedino mesto (po meni) koje je trebalo infrastrukturno da se "dotera" na Nassfeldu i to će biti sledeće sezone tako da je :ok: :ok: :)

@Panzer: koliko sam shvatio bio je minus, osim na dnu Carnie..

Rossignol 8s
09.04.2015, 09:24
Odlične slike, kako su napravili stazu do početne Milenium gondole... Znači, vi se dobro iskijaste i pored plusa?
Preskočih ga ove sezone, ali godina je duga, tamo negdje u decembru....
Na skijalistu nije bilo plusa, pogotovo sto je duvao vetar, tako da je subjektivni osećaj, po mojoj proceni, u najtoplijem delu dana bio oko -5. Nedelja je bila za nijansu jos hladnija, jer je duvao meni omiljeni severoistočni vetar.
Na dnu gondole je druga prica, ipak je gondola na nekih 600 mnv.

@wlad: gledao sam neke projekte daljeg razvoja Nassfelda. Pored gondole od Pontebe (kojoj se uospste NE radujem), postoji ideja da se Rastl (mesto gde su one 2 gondole, kad se gleda mapa skijalista skroz desno) poveže sa centralnim delom skijalista. Isprekidanom sivom linijom su prikazani planovi za naredne godine
http://ski2.intermaps.com/nassfeld/skimap_touch.asp?navigation=on&slope=current&lang=de

Panzer
09.04.2015, 22:56
Od Rastla do centra - ako bude uz tu žicu staza (a hoće vjerovatno, moraju prosjeći šumu) onda se neće morati preko Troghohe-a na Carniu kada se ide nazad u Tropolach. Samim tim bi se rijeđe išlo i sa ova dva lifta koja se zamjenjuju (Rudnigsatell). A meni su baš, onako, dragi :)
Isto će ta gondola za Pontebu biti dobra. Ok, vjerovatno će se praviti veće gužve, ali dobiće se i staza....
Na mapi vidim i još jedan n-to sjed iz Sonnenalpena na vrh Auerning, tu mogu biti dobre staze s dvije strane - nazad prema Sonnenalpenu i preko prema Pontebi ako nije prestrmo. Kada se pogleda na google earthu vidi se da ima dobrih dijelova tamo prema talijanskom dijelu... :cool:

wlad
05.08.2015, 18:36
Juče smo se motali po Nassfeldu gde se čuju mašine kako rade na novom šestosedu koji sam pomenuo par postova iznad. Treba da "pokrije" dva tanjira, tj. da se izbegnu isti dok se skija u tom delu skijališta.

Na fotki se vidi kako je već uređen gornji deo staze (gde je ranije praktično bio ski put i povezivao Troghohe sa stazon tanjira):

15043

wlad
05.08.2015, 18:52
I dve interesantne fotke Carnia-e u donjem delu (slikano iz gondole):

15044

15045

Setih se žalbe kako se staze na Jezerinama ne kose pre sezone pa je na istim šiblje ;)

---

Iako na Nassfeldu postoji dosta letnjih sadržaja (dug bob na šinama, veoma duga mb/tricikl DH staza, adrenalinski kamp itd.) - nema markiranih šetačkih staza, sve je podređeno komercijalnom sadržaju :sm004:

Sa druge strane severno od Hermagora postoji gomila veoma lepih (i odlično markiranih) staza za šetnju. Jezero Pressegger takođe veoma lepo za kupanje, nije previše hladno - spada u najtoplije jezero u Austriji a voda je za piće tako da ne treba misliti o čistini iste.

Ako uzmete smeštaj koji je partner TO dobijate karticu "+Card PREMIUM" koja je veoma korisna u letnjem periodu. Dosta sadržaja je potpuno besplatno (npr. Millenium gondola i ostale žice koje rade leti, ulazak na većinu plaža na jezerima) a za druge važi popust od 20-30% - za nosioce ove kartice...

wlad
07.08.2015, 21:23
Danas smo pronašli jednu markiranu stazu pa smo se sa vrha Milenijum expressa spustili do Tropolacha pešice (oko 17km). Prošli smo pored gradilišta nove žice:

15046

15047

FreeRider
08.08.2015, 22:18
Fantastične slike... hvala ti što si ih podijelio sa nama... uživanje je gledati taj ski centar i ljeti.
A dobro ti je palo na um za Bjelasicu :) :)
Sjutra idem da uhvatim djir motorom do skijalista, taman da vidim jesu li kosili :)

Rossignol 8s
20.01.2016, 09:38
Inicijalno je planiran Zalbah ili Šladming, međutim zbog loseg vremena severno od Tauerna je odluceno da se ode na vikend u Nasfeld. Relativno lako nasli smestaj u Ratendorfu (selo pored, 2-3 km od gondole)....vreme suncano i hladno (-11 + vetar); bilo vetra,ali ne tako jakog kako je najavljeno. Staze u odlicnom stanju, kombinacija pravog i veštačkog snega. Od noviteta tu je novi 6sed (umesto sidra) i zamenjene korpe na Mosserbahnu (takozvani warm up). Novi su i putokazi na stazama. Ono sto do sada nisam primetio (ne mogu tvrditi da je novitet, a ovo mi je 5x na Nasf) je da su pored parkinga nasuli sneg sa blagim padom, pa sada ne moras da cekas onaj vozić, već skijama se spustiš do gondole. Naravno da vozic i dalje super funkcionise.
Sve u svemu, odlican vikend.

sev
20.01.2016, 12:14
Na koje tačno sidro misliš koje je zamenjeno 6-sedom?

wlad
20.01.2016, 13:50
@Rossignol 8s: ta staza pored parkinga postoji godinama, samo je nisi primećivao, ja lično nikada nisam koristio vozić nego sam išao tom stazom (a i u povratku možeš istom da se vratiš skoro do auta ako se propisno zaletiš niz stazu pa uzbrdo ;)).

@sev: misli na ona dva paralelna sidra koja nisi do sada mogao da zaobiđeš, bilo je na ovoj temi reči da se tu pravi novi šestosed (prošlog leta), to je po meni bilo praktično jedino mesto gde nisi mogao da izbegneš sidro.

Rossignol 8s
20.01.2016, 14:04
http://i64.tinypic.com/290vvhy.png[/IMG]

sev
20.01.2016, 22:49
Aha, vezna sidra... Fenomenalno!

A je l' ide šestosed skroz do gore (do visine dužeg sidra)?

edit: videh šemu gore, ide!

Rossignol 8s
21.01.2016, 11:49
Jos kad bi se pronasao nacin da se prokrči deo od pocetka Mosserbahna do Rastla, to bi bio pos'o :party:

sev
22.01.2016, 11:41
Pa to i nije previše bitno, pređeš sa 65 na 70 i to je to... Obrnuto bi bilo odlično, samo što nije moguće (da se "spustiš" uzbrdo ;)))

ftj
23.01.2016, 23:34
Bukvalno su skijaliste doveli do savrsenstva, nema sta vise da se unapredjuje. Vreme i staze su bile toliko dobre da smo bez veceg napora za dva dana presli 140 km.

Ono sto je bilo interesantno je da iako je snega na stazama bilo u izobilju(doduse dosta vestaka), topovi su radili na skoro maksimalnom kapacitetu, bukvalno svaka druga instalacija u proseku je bila aktivna. Valjda im se moze kad imaju ogromne akumulacije.

ski-shkomi
24.01.2016, 20:46
Da se malo ubacim u ovu temu.... nisam skijao u Nasfildu ali sam zaista cuo puno preporuka.... kako je sa cenom ski passa i smestajem,onako za jedno sedmodnevno skijanje? hvala unapred :)

Rossignol 8s
25.01.2016, 09:54
Da se malo ubacim u ovu temu.... nisam skijao u Nasfildu ali sam zaista cuo puno preporuka.... kako je sa cenom ski passa i smestajem,onako za jedno sedmodnevno skijanje? hvala unapred :)

Cena 7dnevnog ski pasa je manje vise ista (male razlike) po celoj Austriji, krece se oko 230-250e. Tu postoje razlicite mogucnosti, tipa 5 od 7 dana i slicno, zatim razlika u ceni za decu i seniore (ove godine je granica 1951.godiste).
Sto se tice smestaja, u selu pored (Rattendorf) smo 2x odseli i uvek bili vrlo zadovoljni. Kolima do gondole treba nekih 3-4 minuta, a imas i ski bus. Par puta smo bili oko Hermagora koji je 10ak km dalje.
Jedini ''problem'' je taj sto je Nasfeld nekako usamljen, u smislu da je prvo sledece veće skijaliste sigurno na nekih sat vremena voznje. Kad odem na 7 dana, volim da izmenjam 2-3 ski centra, razmazili me Alpi :obrvajedn, a to je teze izvodljivo ako se smestis u blizini Nasfelda. Naravno da se moze skijati 7 dana, ima tu staza za svakoga, Filah je na 60km, Klagenfurt jos 30ak km dalje.

jovicki
02.02.2016, 19:15
Bio u nassfeldu od 10.01. do 15.01. imali prelepo vreme, sunce i sveukupni utisak je pozitivan. Međutim, daleko od toga da nema prostora za unapređenja.

To se pre svega odnosi na levu stranu skijališta, koja ima čak 5 starih cetvoroseda, koji su odavno zreli za zamenu.
Kompletan ski Amade region je u tom pogledu daleko odmakao sa svojim ultramodernim liftovima, za potpuno istu cenu ski pasa. Posle takve infrastrukture, ovi liftovi zaista deluju razočaravajuce. Pretpostavljam da će Nassfeld kao i ove, u sledećim godinama menjati stare liftove i tako stati Uz rame sa najmodernijim ski centrima.
Desna strana skijališta ima dva nova sestoseda sa haubama i korišćenje tog dela je primetno veće, što samim tim i uslovljava da staze kraće drže.

Na uređenost i držanje staza u principu nemam zamerku ali neumereno korišćenje ski topova u popodnevnim satima je nešto što zaista smeta, pogotovo u slučaju kada je sunce, debeli minus i obilje snega kao kada sam ja bio, dakle bez velikog razloga da se ne moze sacekati 17h. Slovenci koju su bili sa nama u hotelu, kažu da je to ovde redovna praksa a ni njima nije jasno zašto to rade.

Kao i Rossignol 8s, i ja sam primetio da fali staza koja bi povezala početnu stranicu Mosserbahn sa Rastlom, jer se već posle dva dana na skijalistu oseti da je vrh na kome počinje Carnia poprilično odsecen, posebno kada se posle celog dana skijanja želite vratiti sa vrha do početne stanice Milenijuma, na skijama. Takodje, mislim da bi bilo sjajno da postoji lift koji bi sa dela Sonnenalpe vodiO na levu stranu skijališta.

Sve u svemu, blizina, činjenica da svi govore nas jezik, prelep Alpski ambijent, raznovrsne, dobro uređene, duge i široke staze svakako govore u prilog tome da vredi otići na 3 do 5 dana skijanja i da ćete poželeti doći opet.

Rossignol 8s
03.02.2016, 00:25
Ako se posmatra nivo investiranja i (ne)mogucnost istih, mora se imati u vidu da je Amade regija ultra popularna medju nemackom klijentelom , dok je Nasfeld i cela ostala Koruska osudjena na Slovence, Hrvate, Slovake, Madjare i nas. Ova cinjenica u velikoj meri uslovljava nivo i tempo ulaganja. Primera radi, od 2009 do 2015 god je u Amade ulozeno 411 miliona evra, a za ovi sezonu jos 44. Time dolazimo do cifre od famoznih 455 m evra. Sa druge strane je u Nasfeld za sezonu 2015/16 (nemam podatak za duzi period) ulozeno 12m evra, sto je skoro 4x manje nego u Amade (samo za sezonu 2015/16) . Ok, neko ce reci: da, ali Amade obuhvata 25 centara sa 270 liftova i 760 km staza, a Nasfeld je samo 1 skijaliste, ali treba imati u vidu da je Nasfeld ipak najpopularnije Korusko skijaliste i da cak legendarni BKK odavno bije glas da ima zastarelu infrastrukturu. Prosto je nemoguce porediti sveukupnu potrosnju (nemackih turista) u Salzburg regiji, Steiermarku, Tirolu (mada Amade ne zalazi u Tirol) sa potrosnjom turista u Kerntenu. Gospodja koja je 20 godina radila u Tirolu i poslednjih 15god u Kerntenu nam je pricala kako su ulaganja, ne samo u ski centre, vec u sveukupnu putnu i drugu infr. nebo i zemlja u Tirolu i Koruskoj. I pored svega toga, smatram da je Nasfeld na super nivou i da se tamo ljudi maximalno trude da centar drzi korak sa, istina, nabrijanijim centrima severno i zapadno od Hohe Tauerna. E sad da li su neki 4sedi zastareli...hmmm sta da kaze Kortina sa onim 2sedom na kome sam se nebezbednije osecao nego na 1sedu na Goču sredinom 90tih godina...

jovicki
03.02.2016, 12:33
hahahaha, sjajan komentar! Zaista je teško porediti čitav region sa jednim ski centrom. .*

Posebno ako se uzme u obzir činjenica da, zbog blizine Nemačke, ski Amadé posećuju daleko bogatiji turisti i da se na relativno malom području nalazi na desetine sjajnih ski centara.*

*Nassfeld je nekako usamljen i nema ozbiljnu konkurenciju, samim tim i nema potrebu za enormnim ulaganjima. Ski amade ima zajednicki budzet ali daleko od toga da se rasporedjuje na ravne časti. Naprotiv, svaki od centara od svoje zarade ulaze u zajednički budžet *proporcionalno daleko više nego što je slučaj u Nassfeldu, baš zbog te surove konkurencije.*

*Sto se tice Cortine, mada je to off-topic, ona pripada regiji Veneto, nema nikakvu autonomiju i sva zarada odlazi u Rim. Njima se vraća mrvica iz Italijanskog budžeta, slično kao nasa Vojvodina. To mi je pričao vlasnik hotela Pontejel, koji mi je sam povukao paralelu sa susednim južnim Tirolom, koji ima apsolutnu autonomiju i raspolaže sa svakim svojim zaradjenim eurom. Otuda je i tolika drastična razlika u kvalitetu infrastrukture u npr. Kronplatzu i Cortini. Taj dvosed ima verovatno više od 30 godina i nije jedini, dok je na Kronplatzu kompletna infrastruktura vrhunska i svake godine sve bolja. *

*Već sam rekao, Nassfeld me je prijatno iznenadio, s obzirom da je relativno blizu i da i nema konkurenciju u okolini, iskreno navijam za njih, da svake godine budu bolji i mislim da će mi postati redovna destinacija u budućnosti.*

wlad
04.02.2016, 10:51
To se pre svega odnosi na levu stranu skijališta, koja ima čak 5 starih cetvoroseda, koji su odavno zreli za zamenu.

Stari četvorosedi? Oni su brzi i isklopivi i četvorosedi - imaju veliki kapacitet. Šta je tu zrelo za zamenu?

Osim ako ne misliš da svaka žica mora da ima grejana sedišta i haube da bi bila nova / podnošljiva ;) ?

Razumem ja da uvek postoji nešto bolje i da se turisti "razmaze" ali tražiti "dlaku u jajetu" i reći da su brzi-isklopivi-četvorosedi zreli za zamenu zato što nemaju grejana kožna sedišta mi je malo previše :)

Za one koji nisu bili na Nassfeldu, poređenje je da su npr. novi Krčmar i Gvozdac moderne žice dok je "stari" Pančić zreo za zamenu ;)

jovicki
04.02.2016, 13:18
Osim ako ne misliš da svaka žica mora da ima grejana sedišta i haube da bi bila nova / podnošljiva ;) ?

Iskreno, za 50 e po osobi ili blizu 200 e za celu porodicu dnevno, odnosno vise od 1000 e za 6 dana, DA mislim da ne bi bilo na odmet da imaju kupole, da smanje bespotrebno zasnezavanje vestackim snegom, koje im se stalno prebacuje, cak i na njihovom forumu, godinama unazad.
Ako imaju istu cenu ski pasa kao i veci i moderniji centri, treba srazmerno tome i da ulazu.
Ovo je moje subjektivno misljenje, radi se o detaljima koji ne uticu mnogo na moje pozitivane utiske koje nosim iz Nassfelda. Jednostavno sam ih izneo kao svoje vidjenje na tvrdnju da nema vise mesta za unapredjenje.
Pozdrav svima :sm018:

Sinisha
04.02.2016, 22:38
Kakva situacija bude u Nassfeldu za Sretenje, u smislu gužvi i cena smeštaja ?

Odlučio sam da mi dupe vidi puta i skije novih padina. Pa mi je Nassfeld u užem izboru.

Da li biste mi preporučili neki smeštaj i koji je po vama optimum u smislu ski dana tamo, da li je 5 previše ?

stekan
04.02.2016, 22:56
... odnosno vise od 1000 e za 6 dana...

Nije baš toliko. Za odraslu osobu 6 dana košta 221€, a za dijete 111€. Za 1113€ se mogao uzeti porodični sezonski ski pass (roditelji + dvoje djece) za čitavu Korušku i istočni Tirol (30-tak skijališta), uključujući skijanje na Moelltaler glečeru do kraja maja.

Milos011
05.02.2016, 10:36
Malo je offtopic, ali ako se neko žali što nema hauba, treba razumeti i to da iako žičare sa haubama treba da te štite od vetra, imaju i nedostatak da kad baš vetar duva ne mogu da budu u funkciji zbog većeg otpora i "njihanja" korpi.

Rossignol 8s
05.02.2016, 10:49
Kakva situacija bude u Nassfeldu za Sretenje, u smislu gužvi i cena smeštaja ?

Odlučio sam da mi dupe vidi puta i skije novih padina. Pa mi je Nassfeld u užem izboru.

Da li biste mi preporučili neki smeštaj i koji je po vama optimum u smislu ski dana tamo, da li je 5 previše ?

Moja preporuka:
http://www.landhaus-flaschberger.com/
office@landhaus-flaschberger.com

lično mislim da je 5d dosta za Nasfeld. Po meni 3d max. Odradi 3d Nasf i 2d Obertauern.

sev
05.02.2016, 12:38
Ovo ti je i moja preporuka: 3d Nass i 2d Obertauern. Idealna kombinacija!

PS: Do Obera ne moraš da plaćaš tunel. Izađeš neposredno pre naplatne rampe i do Obertauerna popneš sa južne strane.

stekan
05.02.2016, 16:00
S obzirom na visoke cijene ski pass-a, zar ne bi bilo logičnije (i jeftinije) sa petodnevnim TopSki pass-om iz Nassfeld-a obići Katschberg, Turracher, Gerlitzen, Moelltaler glečer, Bad Kleinkircheim ili Mallnitz? Sva spomenuta su manje od sat vožnje od Villach-a. Moja sugestija je smještaj uz Villach i metoda "koliko dana - toliko skijališta".

P.S. Staze na Turracheru, Gerlitzenu i Katschbergu su mi draže od staza Nassfelda i Bad Kleinkircheima.

sev
06.02.2016, 10:22
U pravu si ako gledaš samo cenu ski pass-a. No, ako gledamo cenu ski dana (put, smeštaj, klopa itd) šteta je traćiti dane na Gerlitzen, Katschberg, pa čak i BKK. Možda jednom, da se vidi i stekne sopstveni utisak...

stekan
06.02.2016, 10:43
Ispade da sam protraćio nekoliko stotina dana skijanja do sada. Sreća pa smo svi različiti.

Po pitanju ukupne cijene, pored Villach-a se može naći smještaj za 10€ po osobi (bazen i wi-fi uključen u cijenu), dizel je u Austriji 0,95€ po litri, a ako se ide preko Ljubelja ne plaća se prolaz kroz Karavanke i Austrijska vinjeta.

sev
06.02.2016, 12:12
U pravu si... radi se o pitanjima ličnog senzibiliteta, a to je klizav teren. ;)

Sa moje tačke gledišta, za napredne rekreativce i bolje - stojim iza iznete ocene.

PS: još bliže i brže je preko Kranjske Gore, a onda preko Podkorena (Filah i dalje) ili Tarviza (Nassfeld). Ne mora ni AUS (jeftina) vinjeta ;).

Sinisha
09.02.2016, 21:44
Drugari, hvala puno na svetima i razgovoru koju ste započeli, nema konstruktivne diskusije bez sukobljenih mišljenja, pa i u slučaju kada su mišljenja subjektiva i oba u pravu kao sad... mnogo korisnih informacija !

@Rossignol 8s (http://www.skijanje.rs/forum/member.php?u=5008)
Uh, super smeštaj i povoljan, nažalost bukiran do sredine marta. Ali definitivno pamtim ovaj link, za neki drugi put ili kasnije u sezoni ! Ako imaš još neku ovakvu sugestiju salji, pošto na booking .com ne pronalazim ništa povoljno za kraj februara (znam špic sezone).

@sev
Kada si rekao 3 dana Nassf, 2 dana Obertauern, da li si ti ostajao u istom smeštaju u okolini Nassfelda pa putovao kolima do Obertauerna ili si tamo posebno bukirao smeštaj ? Da li si uzimao poseban ski pass za Obertauern ili moze da se kombinuje sa 5-dnevnim top ski passom za tu regiju ?

@stekan
Uhhh meni ta opcija odlično zvuči, samo nisam siguran da će biti moguća za dogovoriti ako nas bude išlo 5-6.

Gde se kupuje TopSki pass za celu oblast pretpostavljam Koruške, nisam uspeo da ga nađem na ovom cenovniku:
http://www.nassfeld.at/en/aktiv/skifahren-oesterreich/skigebiet-nassfeld/skipasspreise/mehrtageskarten
?

Imaš li neku sugestiju za smeštaj u Villach-u i okolini ?

stekan
10.02.2016, 08:14
@stekan
Uhhh meni ta opcija odlično zvuči, samo nisam siguran da će biti moguća za dogovoriti ako nas bude išlo 5-6.

Gde se kupuje TopSki pass za celu oblast pretpostavljam Koruške, nisam uspeo da ga nađem na ovom cenovniku:
http://www.nassfeld.at/en/aktiv/skifahren-oesterreich/skigebiet-nassfeld/skipasspreise/mehrtageskarten
?

Ima i 6-tokrevetnih apartmana, a postoji i transport sa 7 sjedišta. Uz Villach imaš dva jezera (Ossiacher i Faaker) koja su ljeti njihovo more iz uz njih je sagrađeno hrpa hotela i apartmana. Zimi je sve to prazno i može se pronaći cijena koju spomenuh.

TopSki pass prodaju sva skijališta u Koruškoj i istočnom Tirolu, ali se mora naglasiti da hoćeš TopSki inače dobiješ pass samo za to skijalište. Na nekim skijalištima (Turracher) ne postoji njihov ski pass, već prodaju samo TopSki. Cijene potraži na http://www.topskipass.at/.

Rossignol 8s
10.02.2016, 08:31
Drugari, hvala puno na svetima i razgovoru koju ste započeli, nema konstruktivne diskusije bez sukobljenih mišljenja, pa i u slučaju kada su mišljenja subjektiva i oba u pravu kao sad... mnogo korisnih informacija !

@Rossignol 8s (http://www.skijanje.rs/forum/member.php?u=5008)
Uh, super smeštaj i povoljan, nažalost bukiran do sredine marta. Ali definitivno pamtim ovaj link, za neki drugi put ili kasnije u sezoni ! Ako imaš još neku ovakvu sugestiju salji, pošto na booking .com ne pronalazim ništa povoljno za kraj februara (znam špic sezone).

@sev
Kada si rekao 3 dana Nassf, 2 dana Obertauern, da li si ti ostajao u istom smeštaju u okolini Nassfelda pa putovao kolima do Obertauerna ili si tamo posebno bukirao smeštaj ? Da li si uzimao poseban ski pass za Obertauern ili moze da se kombinuje sa 5-dnevnim top ski passom za tu regiju ?

@stekan

?

Sinisa, prosle godine smo bili ovde:
http://www.ferienwohnung-plozner.at/

isto sam hteo i ove godine, ali su bili puni, pa su poslali mailove svojim komsijama i u roku od 2-3 dana sam dobio nekoliko mailova sa ponudom za smestaj. Seosko komsijska saradnja i pomaganje za primer!
Sto se tice kombinacije Nassfeld-Obertauern, nerealno je da se budes smesten u blizini Nassf pa da se putuje za Ober, po gruboj proceni treba sigurno 1.5h voznje u jednom pravcu.
Ako ides Stekanovu varijantu, dobro razmisli gde ces uzeti smestaj.

sev
10.02.2016, 19:18
Sto se pitanja upucenog meni tiče: poseban smeštaj (dakle selidba ;)), poseban ski-pass.

bratori
20.10.2016, 11:11

Zdravo svima, Jel biste preporucili smestaj i
Sonnenalpe Nassfeld (https://www.airbnb.com/s/Sonnenalpe-Nassfeld--Austria) ?

Kako izgleda to mesto, ili je to samo skup par kucica/hotela? Kako izlgeda put do tog mesta?

Prvi put idem u Nassfeld, pa pokusavam da nadjem odgovarajuci smestaj. Isao bih u terminu od 1 januara, jel mislite da ce biti ogromna guzva? Hvala

Rossignol 8s
20.10.2016, 14:42
Sonnenalpe je, kao sto si rekao, skup kucica uz same staze i zicare. Ski in-ski out u pravom smislu reci. Tu je i Falkensteiner hotel. Nisam siguran da u okolini ima ikakvih prodavnica, tako da se moras snabdeti u Tropolahu ili Hermagoru (ako gresim, Wlad nek me ispravi). Koliko sam mogao iz gondole da vidim, put je manje vise korektan, sigurno bolji od Brzeće-Jaram.
Da li će biti guzva, verovatno hoće, zato pozuri sa rezervacijom.

wlad
20.10.2016, 19:34
Sonnenalpe Nassfeld je u stvari to glavno mesto po kojem je nazvano skijalište, put kojim dolaziš do njega je put od Tropolaha (AT) do Pontebe (IT) - put je naravno važan pa se i čisti. U njemu ima prodavnica i restorana, naravno većina mestašca je smeštaj (hoteli i apartmani).

Postoji i Sonnleitn koji bi preporučio ako hoćeš smeštaj na planini, mislim da je on jeftiniji od Sonnenalpe Nassfeld. Do Sonnleitn-a se dolazi istim putem, kreneš ka gore a onda pre Sonnenalpe-na skreneš desno i ideš do Sonnleitn-a ;). Tamo imaš nekoliko hotela, dosta apartmanskih kuća i par restorana + dve prodavnice. Imaš apartmane Marcius koje mogu da preporučim:

bratori
21.10.2016, 14:15
Sonnenalpe Nassfeld je u stvari to glavno mesto po kojem je nazvano skijalište, put kojim dolaziš do njega je put od Tropolaha (AT) do Pontebe (IT) - put je naravno važan pa se i čisti. U njemu ima prodavnica i restorana, naravno većina mestašca je smeštaj (hoteli i apartmani).

Postoji i Sonnleitn koji bi preporučio ako hoćeš smeštaj na planini, mislim da je on jeftiniji od Sonnenalpe Nassfeld. Do Sonnleitn-a se dolazi istim putem, kreneš ka gore a onda pre Sonnenalpe-na skreneš desno i ideš do Sonnleitn-a ;). Tamo imaš nekoliko hotela, dosta apartmanskih kuća i par restorana + dve prodavnice. Imaš apartmane Marcius koje mogu da preporučim:

E jeste Vlad, tim se putem ide. A pitao sam kakav je put, posto mi je domacin rekao: "Snow chains are required on the B90 Nassfeld Pass/Passo Pramollo".

Iskreno bas sam u dilemi za smestaj, jer idem za novu godinu pa se plasim guzve na gondoli, zato i pokusavam da izbegnem smestaj u podnozju. A opet sa druge strane ne bih da ostanem zavejan na brdu i da se smaram sa lancima svaki dan, jer je u planu da se svrckamo uvece do Vilacch-a i okolnih sela. Druga povoljna opcija koju sam nasao su neki apartmani u Reisach-u. Sta mislite gde je pametnije odsesti? :)

wlad
21.10.2016, 14:23
Lanci su neophodni da ih imaš u gepeku ;) put se čisti i može imati snega samo ako je mećava..
Da znaš da je put pravi planinski sa krivinama tako da ima da se vozi kada ideš u Villach..

Rossignol 8s
24.10.2016, 10:52
http://booking.nassfeld.at/nassfprem/en/accommodation/list?limMARK=dfc649ed-8518-42e9-9552-eae1a3f7bb59,2dd15e2a-c1ba-44dd-a6a5-4ea3c4fb3c19,2a31ba8c-750a-495f-b6fa-417cd506105a&customHeader=true&customHeaderPath=/en/tosc/unterkunft-liste

ovde sam nalazio smetaj po odlicnoj ceni na 1 km od gondole. Sto se tice guzvi na gondoli, ili budi tamo u 8.30 ili posle 9.30h.

wlad
24.10.2016, 11:13
Što se tiče gužve na gondoli izjutra pretpostavljam da iskusniji znaju kako da odu "preko reda"? Naime u zgradu gondole može da se uđe sa dve strane, jedna je sa "ulice" a druga sa suprotne strane (staze).

Ako dolazite sa parkinga na skijama (dakle sa one "leve" strane, snežnim putem) izlazite na stazu a zatim na taj zadnji ulaz, tamo obično nema reda i dolazite skoro do "kapije" SkiData sistema. Naravno "ulična" strana je ta sa gužvom.

Napomena: porodice sa malom decom imaju odvojen red (prioritet) i idu preko reda ;)

Grazer
01.12.2016, 15:50
Bookiran je smestaj u Nassfeldu za period od 08.01.-15.01. Smesteni smo u APARTMANI MARCIUS 3+ u Sonnleitn. Ima li iko iskustva s ovim apartmanom? Cini mi se da je neko pisao da u ovom selu nema trgovina, jel to istina? Sta ima sve u tom selu? Kakvo je stanje s cestom do sela?

Uzeo sam Top Ski Kartner gold ski pas. Inace nisam bio u inostanstvu na skijanju od kada se sin rodio tako da je ovo povratak korjenima i jedva cekam. Mali inace sad puni 3 tako da je plan da ga stavljam na skije.

sev
01.12.2016, 18:54
Totalno0 skijaško seoce (ako je i seoce), put je uvek ok (čisti se, ne brini). Od aktivnosti posle skijnanja nema ništa, ali tako ti je gotovo svuda (osim poneka apre ski kafana, gde je zanimljivo ako i kada se napiješ :)). Bilo je nekih prodavnica, ali ti savetujem da se opremiš u Hermagoru (ima sve uobičajeno od marketa).

Grazer
01.12.2016, 20:26
Jel moguce da nema spar, hofer, lidl? Ne samo u ovom selu vec i u sonnenalpe nassfeld ili u tropolach? Glavno da ima kafica i restorana da se navece ima gde sjesti i prosetati

wlad
01.12.2016, 23:13
Jel moguće da ne čitaš šta piše samo par postova iznad tvog pitanja ;)

Grazer
02.12.2016, 07:52
Ok, ok. Moje pitanje za te dve prodavnice; jesu to supermarketi ili si mislio na prodavnice tipa ski opreme?

Milos011
02.12.2016, 09:02
Jel zna neko šta je sa hotelom "Cube" u Nassfeldu? Ja sam bio par puta u decembru i za produženi vikend je bilo idealno sa super cenama. Vidim da ga nema više na sajtu... jel postoji uopšte na istom mestu? Možda se sad drugačije zove? A možda su ga rasklopili i premestili negde drugde?

sev
02.12.2016, 10:05
Ok, ok. Moje pitanje za te dve prodavnice; jesu to supermarketi ili si mislio na prodavnice tipa ski opreme?

Najbliži supermarketi i prodavnice opreme su u Hermagoru. Ovo sve je, uključujući Tropolach, veoma malo i sve je zatvoreno posle 17h, osim tih nekoliko apre ski kafana...

PS: Cube je letos radio, prošao sam pored...

wlad
02.12.2016, 11:05
Tako je, nema velikih supermarketa nigde od Tropolacha ka gore, najbliži je u Hermagoru. Ali te prodavničice imaju sve što je neophodno (te dve su prodavnice hrane). Inače kada se budeš checkin-ovao u Marcius apartmane (ostaviš auto u njihovu garažu kod hotela a za vas i stvari je obezbeđen udoban prevoz do apartmana posle checkina) pitaće te da li želiš sveže pecivo (kifle, kajzerice itd) svako jutro ti donesu do apartmana - zgodno da ne šetaš do prodavnice..

Što se tiče lokala u Sonnleitnu imaš u hotelu restoran, takođe iznad OK restoran a (po meni) najbolji je na stazi, kada se izađe iz gornjeg dela apartmanskog naselja na stazu (kod onog "skladišta" drva za kamin) drže ga neki Česi ili Slovaci i hrana i ekipa je najbolja :)

Ako te interesuje odeća/oprema imaš OK prodavnice u Tropolachu, jedna u Cube hotelu kod gondole a ima i Intersport blizu benzinske pumpe.

Poligon za decu / početnike se nalazi kod prve međustanice gondole, do njega sa klincem možeš doći autom od Sonnleitn-a, ili gondolom iz Tropolacha.

sev
02.12.2016, 17:52
Wlad, sjajno si sazvakao sve! 👍

Za opremu ipak preporucujem Filah (Gigasport, Intersport, Sport direct, hervis...) Cene su mnogo, mnogo bolje nego u intersport fransizi kod cuba. I ljubljana ti je usput, u btc-u postoji apsolutno sve, osim gogasport koji je zatvoren (Ali zato imas iglu i tc sport!!)

stekan
02.12.2016, 19:53
Za opremu ipak preporucujem Filah (Gigasport, Intersport, Sport direct, hervis...)
Zaboravio si Falle (ako je jezik problem, tu rade dva momka iz Bosne). Gdje se u Filahu nalazi Sport direct?

Grazer
08.12.2016, 11:01
Koja je to staza za nocno skijanje petkom?

Rossignol 8s
08.12.2016, 14:00
Koja je to staza za nocno skijanje petkom?

Donji deo Carnie, odnosno deo od prve međustanice pa do podnožja.

sev
08.12.2016, 21:18
Gdje se u Filahu nalazi Sport direct?

U pravu si, sada kada bolje razmislim - nema. Pomešah, iz nekog razloga :dontknow:, sa Liezen-om...

sev
08.12.2016, 21:19
Donji deo Carnie, odnosno deo od prve međustanice pa do podnožja.

Pri čemu je to najteži deo Carnie, tj. jedno od najkvalitetnijih noćni9h skijanja koje sam generalno skijao. Nikada ne propustiti! (uz redovan neka sića je za ski pass tu noć, ili je čak besplatno, ne mogu sada da se setim, ali je svakako trivijelno)

Grazer
09.12.2016, 08:48
Pri čemu je to najteži deo Carnie, tj. jedno od najkvalitetnijih noćnih skijanja koje sam generalno skijao. Nikada ne propustiti! (uz redovan neka sića je za ski pass tu noć, ili je čak besplatno, ne mogu sada da se setim, ali je svakako trivijelno)

A kako ja koji sam u Sonnleitn smjesten da skijam to? Jel moram autom skroz se dole spustati ili radi gondola do medju stanice u Treßdorfer Alm pa da tu udjem? Ili neka treca opcija?

hehad
20.12.2016, 18:26
Dva pitanja:

1. Može li preporuka za ski školu u Nasfeldu, sa instruktorom koji govori neki od Balkanskih jezika?
2. Ima li načina da se dobije neki popust za ski pas?

Grazer
21.12.2016, 08:24
Dva pitanja:

1. Može li preporuka za ski školu u Nasfeldu, sa instruktorom koji govori neki od Balkanskih jezika?
2. Ima li načina da se dobije neki popust za ski pas?

Odlicna pitanja. I mene to interesuje, pogotovo ako ima neki ucitelj koji je dobar u radu s decom koja prvi put staju na skije

Grazer
27.12.2016, 11:26
Odlicna pitanja. I mene to interesuje, pogotovo ako ima neki ucitelj koji je dobar u radu s decom koja prvi put staju na skije

A kako ja koji sam u Sonnleitn smjesten da skijam to? Jel moram autom skroz se dole spustati ili radi gondola do medju stanice u Treßdorfer Alm pa da tu udjem? Ili neka treca opcija?

Niko nista?

skiman
27.12.2016, 12:42
Ko je na FB-ku neka pita ovdje https://www.facebook.com/groups/45874917984/?fref=ts

Grazer
28.12.2016, 08:07
A oni sto nisu? :)

skiman
28.12.2016, 08:09
jebat ga.....:)

Grazer
03.01.2017, 17:45
Gde na putu za Nassfeld, konkretnu u Austriskom delu regije Villacha ima dobra prodavnica sportske opreme? Trebaju mi pancerice ali i ostala oprema (Polar sat za trcanje).

sev
05.01.2017, 09:59
Ima prodavnica po Hermagoru (uglavnom manje i franšizne), ali realno sve je u Villach-u. Još realnije :), najbolji izbor za najmanje vremena ti je u Ljubljani (BTC), tu je sve koncentrovano na malo prostora, ima parking itd. Imaš dobar centar i na ulazu u Kranj (oba su minimalna skretanja sa AP, do 10min).

Grazer
05.01.2017, 10:12
Predpostavio sam da je u Villachu. Im li neki konkretni Intersport ili Hervis?

stekan
05.01.2017, 11:00
U Villach-u je ubjedljivo najbolje opremljen Giga Sport. Treba pogledati i u Falle. U Hervisu sam bio prije dva dana i ponuda je pretužna. U Intersport nisam navraćao.

Grazer
05.01.2017, 18:45
E to me interesovalo. Hvala Stekane.

adwarf
06.01.2017, 09:24
Bili za Novu Godinu u Nassfeldu 3 dana i jedan dan otisli na Meltaler glecer. Sve u svemu, super skijaliste na toj udaljenosti od nas, dovoljan broj dobrih staza za 2-3 dana skijanja. Sve pohvale za Austrijance, bukvalno nije bilo 1mm snega van staza, a radilo je skoro celo skijaliste i to sa sasvim kvalitetnim uredjenjem staza. Iznad svih ocekivanja, s obzirom na uslove. Od staza koje ste ovde pominjali nisu radile crvena 1 i crna 75, ostatak je radio. Carina je fantasticna, jedna od boljih staza koje sam vozio, prosto neverovatno da planina od 2000m ima tako dugacku i kvalitetnu stazu. Generalno, slazem se sa konstatacijom da skijaliste nije za slabije skijaste, uglavnom su solidno teske crvene staze.

Meltaler glecer odlican, 1:15h od Nassfelda, ok put, samo jedan malo uzi prevoj do spajanja sa autoputom, pokriva ga isti (TopSki) ski pass, definitino vredi posetiti, pogotovo sto je nama upotpunio zimsku sliku, jer smo tek tu zglavno videli sneg :) Altec deo bzvz, jedna ok crna staza i jedan krak crvene koji nije ni staza nego neki put gde borderima ne preporucujem, jer ce malo da tabanaju. Problem je sto je to jedini povratak nazad a onda te jos ceka stari dvosed, tako da realno, mozda nema ni potrebe prelaziti na tu stranu. Ne znam gde su one 3-4 ucrtane staze ne toj strani. Ostatak odlican. Siroke glecerske staze, moze da se poveze lepa duzina od vrha (3150m) do dna godnole i jos nas je docekao lep suncan dan, uz temp u blagom minusu, tako da je sve bilo uzivanje.

Smesteni smo bili u blizini Hermagora, Haus Sunshine (http://www.booking.com/hotel/at/haus-sunshine.html?aid=964694;label=share;sid=b8f245bfd 79d5cac8de63eb8b42c6408;checkin=2016-12-29&checkout=2017-01-03&dist=0&from_sn=android&group_adults=4&sb_price_type=total&type=total&) , dobar smestaj, ok cena, super lokacija, bus staje tacno ispred kuce. Snabdevali smo se u hermagoru, u krugu od 50m ima 4-5 dobro opremljenih marketa (Spar, Hofer, Bila..), cene nisam poredio, uglavnom smo kupovali u Sparu.

Ono sto nisam video da je neko spominjao ovde, a meni je znacajno je da u Vilachu postoje odlicne terme, http://kaerntentherme.com/kt-en/, sa gomilom sadrzaja po prilicno povoljnoj ceni (20e karta 17-22h) (saune, hamami, turska kupatila, otvoreni i zatvoreni termalni bazeni, masaze, razne terapije, pilinzi i cuda...). Preporuka za posetiti.

Na kraju, kao neko ko je do sada godinama skijao samo u Tirolu ipak moram da priznam da visinska razlika, konfiguracija terena, velicine skijalista i verovatno mnogo vece finansije, znacajnu prednost daju Tirolu, ali zato blizina Koruske Srbiji otvara opciju skijanja od 3-4 dana na odlicnim skijalistima. Definitivno cu se vracati u ovu regiju kad god uhvatim par slobodnih dana. Krajem januara Zilertal, pa cu dati sud i o tome.

p.s. Bice i par slika ovih dana

Pejamachine
06.01.2017, 16:14
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20170106/ff1076156213982b9b83a2555128abd9.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20170106/cb01266ffeae1a73b8dff898be039188.jpg

Evo kratak info od danas..kao sto vidite na slici, samo vjestak, vedro, al prehladno, temp na vrhu jutros u 10 bila -17, u tropolachu -7..staze naravno da drze na ovoj temp ali dosta ledene...skoro pa sve je u funkciji i topovii rade non stop na stazama koje nisu otvorili...

Juce je bilo bolje za skijanje jer su temp bile visocije al nije bilo bas vedro kao danas..staze i juce perfektne..

Panzer
08.01.2017, 08:19
Extra. Evo čuda, snijega na Cetinje kolko hoćeš, a u Nassu ga nema.
Al su pripremili staze izgleda dobro.

tomba na kvadrat
15.01.2017, 14:38
Potreban mi je smještaj za skijanje u Nassfeldu.
Imate li neku preporuku?
gledao sam airbnb, booking i bergfex. Jako sleba ponuda a cijena visoka. Nešto za do 100eura bi bilo ok..
.Smještaj za dvoje sa djetetom od 10godina za početak februara.
poz

stekan
15.01.2017, 14:48
Februar je sezona raspusta u Austriji i menščini Sloveniji. Cijene više, potražnja veća...

Grazer
17.01.2017, 13:22
Nakon 7 dana Nassfelda da kazem par stvari. Bili smo smesteni u Sonnleitenu, malom selu koje cine 30 apartmana koji pripadaju hotelu Marcius. Imaju tu jos dva hotela i to je to. U selu ima jedna trgovina, u stvari vise kao kiosk, minimalisticki opremljena koja radi od 17-19 casova. Imaju i 3 restorana ali svi su slicni jedni drugom. Mozda taj sto pripada Slovacima je i najvise odisao zivotom. U glavnom Marcisus hotelu ima mali bazen i sauna. Moram da kazem da su apartmani odlicni, u alpskom su stilu isve je cisto i novo, apsolutna preporuka. Svako jutro smo sveze kifle dobijali. Mjesto za ljude koje ne interesuje setnja niti drustveni zivot. Mi smo bili s klincima i bilo je odlicno. Sanjkanje na stazi kao i ski skola, sve je tu. Za bilo kakve vece kupovine hrane mora se ici u Sonnelaple Nassfeld gde ima market koji radi do 18 casova. Sve ostale trgovine sportske opreme rade samo do 17 casova sto je nevidje glupost, nista se ne moze obici.
Uzevsi u obzir da snjega pa skoro nije ni bilo staze su perfekcija. Skoro pa svih 100km je bilo u funkciji, perfektno pripremljeno, topovi rade punom parom i staze se odrzavaju perferktno. Temperature su stalno u minusu bile, na vecim visinama i dobro duva vjetar. Najbolje skijanje je pre podne posto posle podne kad zadje sunce staze dobro polede i bas bude hladno. U cetvrtak je poceo snjeg da pada i padao ceo petak tako da je palo skoro metar snjega za ta dva dana. U petak, bez obzira na mecavu se skijalo. Mislim da je uz nas dvojicu mozda jos 10 ljudi skijalo taj dan, nigde nikoga.
Sto se tice skijanja, imaju mozde 2,3 crne teze staze ovo ostalo su sve crvene i plave staze, odlicno za pocetnike.
Nerazumem odusevljenje Carniom posto je 1/3 staze ustvari uski puteljak tako da nisam mozda 2 puta se spustio tom stazom. Po mom misljenju najbolja staza je FIS staza. Takodje i staza koje ide s vrha Troghöhe je odlicna, polu crna polu crvena.
Fascinantan je broj brace hrvata i koliko hrvata radi u Nassfeldu. Vise manje u svim lokalima po planini rade hrvati i svira hrvatska muzika. Mislim i da su 50% gostiju hrvati.
Sto se tice kupovine opreme , u Hermagoru ima Intersport outlet tako da ako neko nesto treba moze tamo naci. Sve je na -30 do -50%.
Sto se tice ski skola skoro 1/3 instruktora govori nas, u koju god da odete. Moj klinac koje je inace tek napunio 2 god je bio u bambini ski skoli i prvi put je stao na skije. Odlicno je prihvatio, ja sam presrecan. Vozili su ih jet ski sanjkama, bili si u igraonici na snjegu i skola skijanja.

Nadam se da sam pomogao onima koji tek planiraju da idu.

Sve u svemu dobar ski centar gde imas osecaj da si u Hrvatskoj a ne u Austriji

Grazer
25.01.2017, 13:27
Evo i par slika. Moj dvogodisnjak i njegovo prvo stajanje na skijanje

15774157751577615777

Rossignol 8s
25.01.2017, 13:39
Bravo! Svaka čast!

Brmi
26.01.2017, 09:42
Svaka čast za juniora! Kako se snašao?

Grazer
27.01.2017, 11:33
Odlicno. Nisam ga odmah dao u ski skolu posto nisam znao kako ce reagovati. Ipak ima tek dve godine. Zato je isao u bambini ski klub. Klub traje 3 sata, 1,5 su u vrticu pa su onda ski sanjkama otisli na poligon gde su sat vremena bili na snjegu. Od toga oko 45min budu na skijama. Uce otklizivanje na jednoj nozi pa penjanje na stranu pa onda dijagonalno otklizivanje. Posle se opet malo igraju na snjegu pa opet sanjkama nazad u igraonicu. Preporucujem svima da probaju ovakvu verziju za decu.

Ovih dana stalno ide po kuci pa prica o skijanju i kad ga pitas kako skija on stavlja ruke na koljena i kao pokazuje polozaj u kom skija. Ja sam presretan a vidim da je i njemu ostalo u lepom sjecanju sto je najbitnije.

ExBaker
16.03.2017, 21:27
Update iz Nassfelda na danasnji dan.
Elderly ekipa iz Titograda prevalila tričavih 950km za 2 dana za zatvaranje sezone.
Smjestili smo se u jednu kuću u brdu 2km od pocetka Milenium gondole, 80kvadrata za 3 nocenja 225€,simpatican smjestaj.
Temperatura danas majska, u dolini 20stepeni,na stazama do 1500nm oko 10 stepeni, na vrhovima 5-6. Staze koje nisu u suncu drze dobro citav dan, ove sto su u suncu vec oko 11 poprilicno razvaljene,sa ruznim teskim hupsevima mokrog snijega.
I pored losijih uslova preskijali smo po iskitrackeru 50km staza i 38km ziva. Prvo spustanje smo zapoceli 3 min do 9, a Carniu odskijali tacno u 15i48, sa pauzom pola sata. Jutarnje slijanje dobro,do 11 na svim stazama,prepeglane sve i tvrde tako da ko ima zivota moze stisnuti dobro. Nas stari Cimbo maximalno vozio 125km/h. Od staza posebno bi izdvojili stazu broj 1 i 51. Sjutra opet rano da uhvatimo minus,ako ga bude. Mislili smo subotu negdje na ostalim Koruskim skijalistima ali je prognoza dosta losa.
Par slika na kraju.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170316/b70197c0831a3294e8100a2f94b225a8.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170316/eae65ce2bb56da1366e7f3753062f01b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170316/285203444a5ee26f253b40fe4ae50f18.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170316/05208d1357dd2194bdd1e124297495bd.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170316/d4989efd0a9f3316358e5e572ec86772.jpg

Grazer
20.03.2017, 09:20
Jel moguce da je tolika razlika u snjegu na pocetku gondole i na vrhu gore?

ExBaker
20.03.2017, 09:23
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170320/bcc00f29afabbe9f6e4102ddef43cf26.jpg

ExBaker
20.03.2017, 09:24
Ovo je slika sa parkinga oko 3 popodne.Toplije u Tropolahu nego u Podgorici.

jovicki
20.03.2017, 15:14
Default savet?
kaži mi molim te, s obzirom na vremenske uslove i stanje na stazama, da li se isplati doći na tri dana? Već dugo planiram Nassfeld vikend, u terminu 24.03. međutim sada kada sam video tvoj post, bojim da ovo ne bude trošenje vremena i novca zbog skijanja na bljuzgi.

Hvala unapred

ExBaker
20.03.2017, 16:36
Pa da budem iskren ne znam sta da ti kazem.Ako smo mi prevalili 24 sata tamo i nazad za 2 dana skijanja, a nije nam zao, mislim da mozes i ti za bolje uslove,bar tako prognoza kaze.
Da se razumijemo,nama nije bilo lose, oba dana se skijalo sasvim OK do podne.Poslije je bilo losije, narocito u nizim dijelovima.
Mi bismo opet pošli za vikend.
[emoji6]

jovicki
20.03.2017, 17:14
hvala ti,, tako nekako i ja razmišljam. meni je nassfeld inače drag i ne mogu da zamislim da bude baš loše, nadam se da će vreme poslužiti :ok:

stekan
20.03.2017, 19:59
Ovo je slika sa parkinga oko 3 popodne.Toplije u Tropolahu nego u Podgorici.
Toyota Corolla 1.4 D-4D Luna ?

ExBaker
20.03.2017, 20:11
Panzerova službena mašina,motor je 1,4dizel a nisam siguran koji je paket opreme:)

stekan
20.03.2017, 20:15
... a 6,1 je prosječna potrošnja od Srbije do Austrugarske. U stvari, na Nassfeldu je više Austrohrvatska :-)

ExBaker
20.03.2017, 20:34
Prosjecna od Podgorice do Hermagora,uz 160km/h hrvatskim autocestama😊

edi_p92
31.01.2018, 20:11
Pozdrav ljudi,

Nakon visemjesecnog razmisljanja koje strano skijaliste posjetiti, odlucili smo se za Nassfeld - Koruska. Zelio bih da vam prenesem neke utiske sto se tice puta, smjestaja i samog skijanja. Period 11.01 - 16.01.2018. godine.

Obzirom da sam iz CG, do Nassfeld-a smo isli autoputem Hrvatska- Slovenija- Austrija-Italija-Austrija. Iskljucili smo se kod grada Ponteba (Italija). Put Ponteba - Nassfeld nimalo naivan, uzak, velika pendencija. Troskovi putarina: Hrvatska 33,00eur jedan pravac, vinjeta Slovenija 15eur, tunel Karavanke 6,5eur jedan pravac, vinjeta Austrija 7 eur, i putarina jednog dijela kroz Italiju 2,5eur. Skoro 3 rezervoara goriva ili nekih 200,00eur. Sve ukupno oko 300,00eur sa povratkom.

Bili smo smjesteni u srcu samog skijalista, apartman Nassfeld LUX Sonenalpe. Predobar smjestaj (skijasnica, Ski in - ski out). Veliki apartman 100m2, 2 spavace sobe, dnevni boravak, 2 kupatila i ogromna terasa. Za 5 osoba, 5 nocenja 1.250,00eur.

Sto se tice skijanja, ja sam prezadovoljan. Staze utabane, dosta dobro drze. Ima dosta suncanih strana skijalista. Cijena ski pasa za 4 dana oko 170,00eur.

Izdvojio bih crvene staze: 1.FIS-Abfahrt, 2. Garnitzen-Alm-Abfahrt, 8..Pontebbana, 9. Krone-Abfahrt, 23. Lärchenboden-Abfahrt, 40. Tröglabfahrt, 60.Kammabfahrt, 65.Sattelabfahrt, 70. Schnittlauchkofel-Abfahrt.

Ono sto mi se ne svidja jeste to sto ima samo jedan market u Sonenalpe koji radi do 18h. Slaba ponuda restorana, nocnog provoda nema. U sustini porodicno skijaliste.

16525165261652616526

Pejamachine
31.01.2018, 21:50
Pozdrav ljudi,

Nakon visemjesecnog razmisljanja koje strano skijaliste posjetiti, odlucili smo se za Nassfeld - Koruska. Zelio bih da vam prenesem neke utiske sto se tice puta, smjestaja i samog skijanja. Period 11.01 - 16.01.2018. godine.

Obzirom da sam iz CG, do Nassfeld-a smo isli autoputem Hrvatska- Slovenija- Austrija-Italija-Austrija. Iskljucili smo se kod grada Ponteba (Italija). Put Ponteba - Nassfeld nimalo naivan, uzak, velika pendencija. Troskovi putarina: Hrvatska 33,00eur jedan pravac, vinjeta Slovenija 15eur, tunel Karavanke 6,5eur jedan pravac, vinjeta Austrija 7 eur, i putarina jednog dijela kroz Italiju 2,5eur. Skoro 3 rezervoara goriva ili nekih 200,00eur. Sve ukupno oko 300,00eur sa povratkom.

Bili smo smjesteni u srcu samog skijalista, apartman Nassfeld LUX Sonenalpe. Predobar smjestaj (skijasnica, Ski in - ski out). Veliki apartman 100m2, 2 spavace sobe, dnevni boravak, 2 kupatila i ogromna terasa. Za 5 osoba, 5 nocenja 1.250,00eur.

Sto se tice skijanja, ja sam prezadovoljan. Staze utabane, dosta dobro drze. Ima dosta suncanih strana skijalista. Cijena ski pasa za 4 dana oko 170,00eur.

Izdvojio bih crvene staze: 1.FIS-Abfahrt, 2. Garnitzen-Alm-Abfahrt, 8..Pontebbana, 9. Krone-Abfahrt, 23. Lärchenboden-Abfahrt, 40. Tröglabfahrt, 60.Kammabfahrt, 65.Sattelabfahrt, 70. Schnittlauchkofel-Abfahrt.

Ono sto mi se ne svidja jeste to sto ima samo jedan market u Sonenalpe koji radi do 18h. Slaba ponuda restorana, nocnog provoda nema. U sustini porodicno skijaliste.

16525165261652616526Uh brate, dje nadje to penjanje, ja sam ljetos motorom tuda isao pa mi je i tad djelovalo strmoglavo a ne zimi..bolja varijanta za put po.mom misljenju je ici na ljubljanu pa villach pa tropolach i nasfeld...

Mozda grijesim ali meni su sva austrika skijalista porodicna, odlicna za skijanje ali poslije skijanja smor...cuo sam za iscgl da je malo vise mladalacki, ovo ostalo sve smor..it i fr su mnogo bolji za omladinu i zafrkanciju...po mom misljenju

Panzer
31.01.2018, 21:58
Mozda grijesim ali meni su sva austrika skijalista porodicna, odlicna za skijanje ali poslije skijanja smor...cuo sam za iscgl da je malo vise mladalacki, ovo ostalo sve smor..it i fr su mnogo bolji za omladinu i zafrkanciju...po mom misljenju

Za omladinu i elderly - Obertauern u vrijeme otvaranja sezone, ludnica. Mogu proci i schladming i saalbach.
Nassfeld nista posebno. Al je villach blizu.
U ita ovo sto sam bio - lezi u 10 i ujutro na stazu...
Sto bas i nije lose [emoji6]

ExBaker
31.01.2018, 22:06
@Edi, uz svo uvažavanje, nisi konsultovao ove starije sa foruma. Đe druže zimi preko Pontebe. Filah-Hermagor -Nasfeld, em brže em jeftinije.

Panzer
31.01.2018, 22:11
Pazite, edi je bio smjesten gore u sonnenalpenu, tako da se svakako morao penjati.
I sa strane tropolacha je pedenca...

wlad
01.02.2018, 00:47
Lakše je penjanje sa strane Tropolacha.. Što se tiče provoda slabo gde ga ima na skijalištima ;)

@Panzer: što se IT tiče u Corvari na primer imaš "Apres Ski L'Murin" u centru (pogledaj hitove na YouTube ;)). Inače to mesto leti radi kao fantastičan restoran.

stekan
01.02.2018, 05:52
Po pitanju noćnog života, neko ide na zimovanje, a neko na skijanje.

edi_p92
02.02.2018, 20:55
Ma navigavija nas je povela na Pontebu. U povratku smo isli dolje na tropolah. Ali put preko Pontebe, sta je ono ljudi? Kanjon morače je zlatan, a jos mi sa bmw-om 525 zadnja vuca. Sreca pa vrhunski odrzavaju put, suv, a sa strane metar snijega. Cak smo vidjeli i liju i zeca dok smo se peli...

Haha, naravno da je jedno zimovanje, a drugo skijanje :) ali sam se stvarno razocarao zivotom posle 16h, ka da im je izumrlo sve. Jednu noc smo otisli do Hermagora oko 21h, pustoš...

Pejamachine
02.02.2018, 22:55
Meni je npe Livinjo top za skijanje i za provod..brat mi bio ove godine u Madonu, kaze isto dobro..zato kazem IT mi vise za provod nego AT..nasfeld je brate samo za skijanje..vilach je na 40min al i vilach grad penzionera [emoji16]
Sto znam, volim i da skijam al volim i da izadjem uvece na koje pivo..
Zato mi je kopaonik top..relaticno blizu Pg, dobra hrana, dobro skijanje, dobar provod, domaci ljudi, korupcija...sto ces vise[emoji16]

snowglisser
03.02.2018, 10:34
Haha, naravno da je jedno zimovanje, a drugo skijanje :) ali sam se stvarno razocarao zivotom posle 16h, ka da im je izumrlo sve. Jednu noc smo otisli do Hermagora oko 21h, pustoš...
Једноставно тако је у Аустрији. Код њих провод и забава крену већ од 4-5 поподне, људи право са скијалишта иду у кафиће и барове, пију, проводе се, играју у панцерицама...
Али се зато раније и заврши. Већ до 8-9 је већином све готово.

У ФРА и ИТА је другачије. После скијања људи оду до смештаја, среде се, пресвуку, вечерају... и тек онда се излази и креће забава.

Доста Британаца преферира аустријски модел забаве (поготво ко воли да скија "хард") јер се оде раније на спавање и ујутру си опет свеж. Поготово ако се преко ноћи "мало" и попило, ујутро зна да се буде дехидриран, што је у Аутрији, где провод почиње раније, ређе случај.

Panzer
03.02.2018, 11:00
Hermagor je vukojebina, kao i Landeck npr.
Vole oni u pancericama poslije staze da cupaju. Al evo ova na sipki bez pancerica, snimljena poslije 22h u Oberu.
A evo ga i ExBaker [emoji38].

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180203/9834ae62b208b153146b80eaf63a4782.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180203/f6b151d891bcc6a8a6fc2101e6117bc9.jpg

nebojan
10.01.2019, 08:30
Pozdrav svima! Ove godine, nas 6 po prvi put ide u Nassfeld na skijanje i našli smo smeštaj u Sonnleiten-u. E sad, čitajući ovde po forumu, shvatio sam da Nassfeld baš i nije idelano skijalište za početnike, a mi u našoj grupi imamo jednog potpunog početnika na bordu (0 dana) i jednu za nijansu iskusniju borderku (6 dana).

Koje staze biste preporučili za njih da se uče i vežbaju? Na mapi sam video da baš tu pored četvoroseda koji izvlači iz Sonnleiten-a ima par kratkih plavih staza koji deluju kao poligoni za početnike/decu, samo što mi deluje da je tamo tanjir što će im svakako biti otežavajuća okolnost :)

Gledali smo malo i cene instruktora na netu ali to što smo našli deluje poprilično skupo. Imate li vi neka iskustva sa instruktorima borda tamo?

Panzer
14.01.2019, 22:55
Da, bašu tu iznad Sonnleitena se nalaze poligoni za učenje sa tanjirima. Za instruktore ne znam, ali sam čuo da ima naših (Hrvata i Srba). E, sad, za bord... ne znam.
Da se upišem i ove sezone, odradih Nassfeld jedan dan pred Novu Godinu. Sve tip top, malo manjka prirodnog snijega, ali sve žice rade. Ipak je Nass najbolje sklijalište u Koruškoj. Ski servis 8 € na vrhu (Kofel centar). Sve staze po 2 puta u jednom danu, učinak se vidi na slikama.

17023
Svaka žica po dva put :)

17024
Učinak

17025
Ovaj put sam se autom popeo do Nasffeld pass-a. 15 min od Tropolacha, uzbrdo.

17026

17027

Grazer
18.01.2019, 08:30
Tacno na ovom mjestu odekle si slikao polaznu stanicu gondole u Tropolachu je moja zena pala i pokidala koljeno. I dan danas ne razumem kako. Jesu ovo sadasnje slikje iz Nassfelda? Jel moguce da nemaju snjega?

stekan
18.01.2019, 13:58
Jesu ovo sadasnje slikje iz Nassfelda? Jel moguce da nemaju snjega?

Noćas i jutros je padao, pa je zabijelilo i oko Villacha. Prije par dana jeste izgledalo kao na fotografijama, tj. nije bilo snijega na dnu Milleniuma.

Panzer
19.01.2019, 21:36
Slike su dan pred Novu godinu, 31.12.2018.
Nass su zaobišle velike padavine u Austriji, tek, što kaže Stekan, sad pade malo...

nebojan
03.02.2019, 19:18
Pozdrav svima! Bili smo na Nassfeldu prošle nedelje, pa je red i da podelim svoje utiske :)

Prvo da pohvalim nekokoli stvari koje su mi se svidele (u odnosu na Kopaonik i Jahorinu, pošto sam do sada samo tamo bio):
- Staze su poprilično široke, pa ima dosta mesta za korekcije brzine (za nas osrednje skijaše koji se još uvek borimo da na strmijim delovima spojimo skije i da skijamo na kantnama)
- Na nekoliko početnih stanica žičara postoje i WC-i koji su svi veoma uredni
- Postojanje dodatnog sadržaja osim pukog skijanja (paralel slalom, slalom, speed trap, snake...)
- Više zatvorenih žičara i gondola (u par navrata nam je to baš značilo zbog vetra i/ili snega koji je vejao).

Ono što mi se nije dopalo:
- Izmedju prvog i drugog dana je napadalo poprilično puno snega pa su drugog dana sve staze bile praktično neutabane. Nismo to očekivali za tu cenu ski pasa.
- Fali poneka blaža i malo duže staza za početnike.

Mi smo imali smeštaj u Sonnleiten-u koji je bio veoma dobar i fino opremljen. Pošto je smeštaj pripadao Marcius kompleksu, imali smo organizovan prevoz stvari od i do smeštaja, što je praktično neophodno, jer bi šetanje od recepcije do smeštaja (koji je u našem slučaju bio u pretposlednjem redu vikendica) bilo patnja. Za ljude kojima izlasci nisu neophodni, Sonnleiten je sasvim dobar izbor. Za ove druge, preskočite Sonnleiten :) Pitali smo par ljudi (radnici u kafiću) za radnje, ali nam nisu znali reći gde su, pa smo u nabavku išli u Hermagor nakon skijanja.

Što se tiče samog skijališta, ono definitivno skijalište nije za početnike kao što je vas par već i reklo. Pola naše grupe su bili početnici, pa su skijali samo na par staza koje su nama bile najpristupačnije iz Sonnleiten-a. Najduža staza 80 (Carnia) je izuzev ona dva ravna poprilično dobra i uživali smo skijajući na njoj. Sa druge strane, penjanje sa dna te staze na vrh traje poprilično dugo, pa je nismo prečesto vozili. Staza 65 (onaj blaži deo) je bio savršen za vežbanje i skoro nikad nije bilo gužve tu. Staza 1 nam se takođe svidela zbog svoje dužine i lepog nagiba...

Sve u svemu, bilo je lepo iskustvo. Nadam se da ćemo uskoro probati i ostala skijališta u tom kraju.

Grimani
23.03.2020, 22:05
Evo jedna foto i video reportaza iz Nassfelda! 7-9. Mart
Prvi put smo bili tamo i vreme nas je jako dobro posluzilo. Za sada od par skijalista u toj regiji favoriti su mi Turracher Höhe i Nassfeld. Po bergfexu ochekivao nas je prvi dan u oblaku medjutim sve se promenilo na licu mesta.
Prvi dan, neka trka se odrzavala po celom skijalistu, selili su se sa vrha na vrh a to je bilo organizovano tako da se jedva moglo primetiti. Mislim da je sve bilo gotovo u podne. Staze su bile izuzetno pripremljene u nekim trenutcima kao da je reka ljudi na stazi ali kako su nam rekli u kafeu u podnozju da taj broj ljudi nije nista u odnosu kako je inache vikendom. Izgleda smo uboli dobar vikend a na sve to palo je prilicno snega par dana pre nasheg dolaska.
Skapirali smo da je idealno doci preko nedelje radnim danima ukoliko je to moguce jer u ponedeljak je osecaj bio kao da smo sami na stazi...
VIDEO LINK
(https://www.youtube.com/watch?v=MjPTjOTAPaY&feature=youtu.be)

https://www.youtube.com/watch?v=MjPTjOTAPaY&feature=youtu.be

https://lh3.googleusercontent.com/GyhAjpvzM-iYI5kEMy0di_zGx_8jKof_5G_QM7me3DhXWvvjHK-cEGLk1aUBqZgCDd8cVfkq5L0VSGUIiUbUtPJn1VJo4IndN-1vy2QBvni8GI-MUVPvpEYeUZwE0aZDgfh_gMJIidR5D2p7h0JhqFCmhxo8PsXoV pMZ-n7ffGDheYJ7K5wIteV6paeAjGrlr-aZ1pzMGP3iHa0xqNYBQJ4QDiTakfMn5ecZKKhZx1Sx45tuEcdO r0v3v9icIpcr6cJpmSNeu4XwwfacnGx_QVm6g34lKutKwUM-Ky-bAUn63a0LEZmg7XeYc18VtsPqcT0QHM-bD1ZVWJHupaV6Gw8ag6sOyVMWg49cgwf21lMtWUH9sMaNwO34A ErQFqOCgyHCqJxMFBIKpJqc1DPA2ttC-1MsgiRBIVS2yd8DQY5OjwiEvxsXRlsySr0sdsudpKiovj1C7Fs OUcDYKS1J2FoqPjbAP_-cYylECO9SsXPYcpu47vFp0SDHoIJWf6ABJtYaBxWMFx9ivgZdv OXlU-cS_sWjcq7WARkqVZToJEh1V4PVsE_UaGvYJ7NAVB46xjYbdZZQ lbWrslu9i4RfQlY4JVM3dOlAiOmYd91UxvhArCz3z51AsqzVqp EZwrJtraTsaGIRobCp34-rielr1ZjzFJpJJM-JWQCkt3d-LBD5VGZ5VPmGWUg-LrAwPuw=w1223-h917-no

https://lh3.googleusercontent.com/oKOSSMdeopOHH4zSfR3Hn5_lvme9oYFstsekuicy7wqJrb_ysp LtdHbQoYZ2TzK-wosWr-B9s-7QUKRPaIaQg8zD53c4tpWlSdtCa50wLMOjg5FdbqnWybt8-X_lNl9CH5aLB_kpgIHXSVl2ufP703Vt32Kubu3JC8IMadg-owAZ9uZVFBEhzd4MBWl9AFsTmsbSeWou4YzyvEkTUhNlfvOXec A3ZDeghGqK2bX5FPNmx75aCgmsTp_LHuPuWDh_kq_yv8fi7c4C S-HoYFgcSQMdqX8MVgYWvgGHyOC-vm8F-smgmIUYJNCtdB8sAWagBW4V2wJ9tdqQEYuh8XLhZbRLksOv2xR EgfG32TW3LYLxsTXt1Q_rI0AfJUg8EC5QYta5Ac_TwB2NCiMvr U7P5TfVs1dDmAKBPXLzTGbn3_WEOSbQfCq0nRgXXc781SpYWZ0 4qbvOkgIm75ALdWrOYeTBMCR6OM0s-NZE7KiVsAGAQriz_T6aC_bBCyQQRwWUf6urTCxWdKKxT_GILgP bX-nm4KhiBxEmRcfBlCPjngJqwiZrQtr-oKpjnK5QpnhaU63LWJrYfxDL2RljufNReJ3OL_G61Ymq1as6Z2 r8JXcq96vwarta3o3PjWTI2XE6KdkyteXgNUvB9o_csWskVFc6 MOFYdMDmcSeYNx732_SPxgN6w0N48it31GRseic=w1280-h720-no

https://lh3.googleusercontent.com/JIkAJPmxObUX9pLOR2z1XMbldbLoUSxdgDJ0FcMfa1_3ETcW_F PsNONTr7ZiNqRWgPiR1kLiNGqeEGMrel5LBN5zf6VJ14gy5pxF El7osehejrP65fx8vNGggMRg7lAfihxUVTRylGD5MJmP7wrWi8 lym-01smBFTcip7JZaX9GsYXqWgp2C6b0AlIdRyjkFBOxgwXmpMFaF zj2uS1s42pj432XLRj-ekYXOPZEUVv-_7ouuR6GK3qtusTmUPywIK-IL69QYtRRTxUTifIExvUhhddiupyYwo6XSR-rJAIyjwXoEirK9kgRncPf2AXwvpB1jJ9e16h-d6SaZObSLCbJi3aOQdZRhjL4BbPSqt2tgsbUHWlW7i3vyXuLBf O_O54yWXnRFxov2Tm_oEvHopLrx6EED9J3e4t5KvQwJ-uvlj42IWVQKqviIreL2TnMgWbVsxIu47wFJKMSlaZcA00gs87-dUc0Ah3fp0-i5JAbIvkTDWfHU7BcUPO53L6iPZ7fABn23QTAMOJ2O4lxJh5x6 tOaM4z-z_YW6JJnMfVjm6x8UhGjalzSmFYrVWsDDH3vUCZdIYA1N_jg2a-Z9vOCbPXsJ5-GJv873Azx-w_QnXNZVqYJ6TqnXNsezX3406Qtu0svy_Fick2_v45yZ3ttcm2 oVol3Cs3-65SyzScdHAB9En_bXP6OyHP-0Qh8=w1223-h917-no

https://lh3.googleusercontent.com/wbqbd_CAAZBKASiS7C-dgzR4Dh_JiKOwZI2mBy_GfrWUPlB4LRiqyDceSxfCxd3gUiTn5 IzH0d2r6jQ35bI2ll2M6g1Zxpg-zeAH0TQwvC2_eOyzwV_wi02fxyO1ipJY-l4YtWkbWYw6plpRkhZ9E6_qUQDBcR_ujVaG1zj8AFFy_nXCi5K b69KzqVrNPao1ir-RayChMJnC_B9iUHuFkOuCqp9nw9vEcqqY5bfo-D6g3EUqBh5XowwQm18KITElGUQKNvXVYlxl7k2o2dFxsiPUO4l rZyvzklbUsyc5OOyQ_ka-IabKTuCPhKLy9UCm_K-z33IU_IslNweGBH2be8pR5GnCrrI52aP-TXr0y4KeZV0LCH_sxhecujfSwyLgLXt_iXHDBOg58ILQjHEDff iVed7BW2CURBYTJHD-A2Q01xiIKbPJrhOhz6FLcwlK6D5iYXPQYnBfSxiO3kascGRP0r nWHBSgLKxwm4ilbdueS4E6vhPftg_dGug3GvZSizEtjznwpAnV cl5u0_rAqdzc90tX9wTN8Z1ldIfbhvMUUe7Vq3vQNKdo2QkJk-_NvcC9G5b9a94Gl86JrdhJsAPM3uwfgk32lOcWz2YdELj9jhcm seqOP7CPy0LHGX1iPuvBZ6U6HjXzrxjGrHIhNeBpp3-xZU0XnVixm76ZFWOD1_gaymPjuc4nfIDPsAY=w1223-h917-no

https://lh3.googleusercontent.com/OMGUVJ2OaUyAghoEMSjvrbdqNsvLUW0ak7TQ6Pc0HS6sVmpavE NsNCDctu2pZ7tEXDhl201Y9RAHXh0VPyDiwfQYYZYnpF5W5O8k 2DgXlOIwsxcw2N3yLXj6jmH48ksQIMdHAYAWG0bomndkU6kryo k1msDM1jm0MxOL-qeYZLjzasFQq_Z1KD-NilKmxmdbm5LY9h0_Rc0eQ7TUc1ZZOBGqdyN4KhPFwSpuwbyNs A9d2iHj0a4IJv5gv22G04ioB-tzkTv023l9q5JSEFSTqSQRxAnw8LxhLrm6DySovVb785swsixP RYW9abI4JN_cgJhNZ3s8JYyvzF0DzNPhw5rxSutbO-H0kbZ0kkSFe-T4R6tph_tHipYDlaWg0pR_VWyHpmHcp5IluxR3YjCyxY_KG_EJ X-WPHpHkPN9kN1kVlK6k2aAM4_pzT4HA7JRfI5F6SxDGdd__QEt7 sAj7Lc07u277FfZaH_MlhSoZYrG8RejaUztNmhqTUK3MaApuuF IIlz7DshwcwqEXGcge3PqcpL5JA-7fMDuUvqv9Bb_Q5v3E33wEd1Rj40iZIwy-DYB8gT7_oGvPKZQg0GrVC0oMLPJSmAixobBk9k9MyH5hlTQtTw PTNAFCS4Y7yrYmp8w6_I6FsCGkKYHvfDQBHGsThFLzc2H3k0Hl abHvKAlzOz6MAHlhy_15rgSXQio=w1223-h917-no

https://lh3.googleusercontent.com/6GbWUvEXX4DDtnvGdYMWmdJdKkN7iGkTyTLUmZa6ol-rvBvWtL-itcco041t_0LjGLxoqFZaDlzbrElJdBY3VL9aMzezc22xJxj7k A9Rt8ngPjQsgc8oebXiQTNFnpAzqtASZ4E20QiHvSm1GSjulRz w9dk3bMU2sj5wkAgsxvEfv_PHPcVaygj8-wRa6qGn3iB23qqPxgYrjfK75mpUnuL_OePRxQdGS4jji_6zWdD d-s7kYLwiJ8N1UTxwnggVZr7dJuN35SC2UmUfCO8brUCSgZXcdVZ e0HQym1xn2d-ncMdDtHBn0w0PXLOU3QmFBhcT8te_Toap75sgmv9FbTkgpzFnk l4HvqUK8zyqoU9zretwXAvO2dS5Tgs2l-NldqyYCv_h1m6lcuL9KfUuEBCVctjgHhs0EeuHapdI4KyP5Kkv MTGH4G-bvFfXaI0Y72RG3HrwpGSq9CRL_apgdsULFYDJX3hYHa9uZErQ_ XqVVWCD6_EYxHw4J83inYeZYVIOSB4S-dfAsKyhKP0X_ib6YH8xLuq5WHfnfZTzNPISQfBGb4sLRXQrIAw I7HYQ_mYFr1Ve2KYumkZ21H9damvndgXTg0JQwb9CKMaWMEdG3 innIddqhYNk3Ti5akfqvbmKGeMnHZcqe0rCRP8d3dTDxsZ9I56 M_AW5CvpY94555wJYuL1PTTTkcVQ9HOo=w1223-h917-no

https://lh3.googleusercontent.com/yKFdFhNpouTs-d5135FEpYpmYQ81SEd_u9ia2aEf5rUUQNeSAJAY7_PL_Qho6C6 EieL3Ps9WG5VAtZy3K6ae4STn4Wymv_8GxUA2I2WNktlT8OQpp BF4ycDmBPa7YbQS5LdN8ou4RRIgx2dvgBvYl1hXWhcB8UDG0iR EmpyAqTSksQ6A14C1gpYmLmeV0P7O_q3oQ09k8v1ReVjA_V1rv ftTJ3q1DNchfEJxhVnIiGDOgvaVmY026ftgfW4dcw0QAd13P5_ qOI71YucuvKZ33rSXVkykZ0yV4nUinnILa3mLDLpWSLmkZVMhG 24kUAP14oFTK7vHsah9vZl74NIwLs6vF1-gQkPiorMF89wiUxV9wwLfYJWKWy1DVhRmN3nuGqcYnRimRjC3D 1rYqTvUCNgXBIhqnIed_pBooXISE2ucWbbhr_zKrlh_DDKRvJp PlCvpqNCEpmF80-qonzgHolWTYoJa4mDrvnkDJ_8i0iU7JuuPP-u8AiSSpuJxD8Fyj5cfTFZ91LLJBxDE4QpQ8Qpt-hLm1_PuuiLW0QaktduGajkTcI2HuijR-tfoiOz0_2IqDEg9D0t0Q43lrg-LlDGQ_QWRVJYICn6DzGwWcB7-nL6c-4YfyPoQxgiKTIjZOn4XlS5dEQycqSwxKoPjyEeJ6wKJL0gOXQ7 TwPac-FbW9xc4OByovPm4Yzq5AzA=w1544-h868-no

https://lh3.googleusercontent.com/F6AoFf78l6h_FgLev8Ytaa_qmRuC-YeonMC3QBmuo0oyQ6TwoFnBwc0ECCwHuHT5c9omnOBrgzsBL3O mbGiyqDysZapCPWjPUijrZchM8Xre9Xx7qMMQuBRw_AxcIPBEU wNwg6QqoLo5bA0lY5EeX_y2X1Qcf1PXb1cRMzk-X477Qh568qoUbqKjkh66HhnDdPU1iRtsosoF5gYS7GSGvKVXv1 DkeFF6lMlI_Fc6nfihcRejXGcnz0F_sS4xMGx28UMKTmCjY0k4 Q7x--ImmifH8Lsh6HLBXVN5EYxWW3_m596GgmZq9JFs80UmvSWmI_nI LMi6KngCuFLBfwweukExJh25XNFh5OX_lbpjSwf0LsaSClRR2R 44pxSz3kcLPdl4b0Yo1CHATRzrdGZTritaHqt0_Eq11MZy4b8K 5-KnhR18bYr-_ZVuoMquxQRnI-aYfCdOeyDLqHuTJgEAsnHnhNr3IGDV1Kih5Ae-vVQQWgCjeTxWL3ro1qgCn4Efxbdzw_kHBUTjzP5YjCdNoqWLBJ 4kPqpNEoSY7-y9-i8Iz1QdSIcPFWK4kfdIcMD3z5IuTc_Jfw1h3Bpnh87MR1qejAX 4hogjAcTQRzqE2snm5q-gm2RwuCTEi0Gg6PYVv6aR3tmmcruh7W1xZypdtux4xsT1Q-LI5AfR-BTsmhjG_6Q1QxQmP0E9TssjbIC8=w1158-h869-no

https://scontent.fbeg2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/88325809_10158278272906349_8884316555320492032_n.j pg?_nc_cat=104&_nc_sid=110474&_nc_ohc=JuMYUAP19NAAX_VOrJQ&_nc_ht=scontent.fbeg2-1.fna&oh=92cd7114e9cfa2eb77fc002c0f27cdf1&oe=5EA08F34

https://lh3.googleusercontent.com/0YenCdB0nyaUcTwuRiWqwvnMxZwsk0l4f_SJ7EYvga5hoTTkKB md3i8AL3qN_Kkb46W5BmR8uWHEPdv49oW_42GhzjgOarxBmcWg lHs73uqRlm1q0XIPECVCNx1dOTCT1NUNMzism5rQMSmzAez63N 2X1xbQH5SkWeYdGaH46cdJHguWf-F3yB-YHWsy9wuQ9Ze3SCbO4wDVQMCUp0oBk55WyC9qvcQItGvWZDR9X w-Gmuyl2HXXVNu3LsFf-STCYnTiZ8ivkC6vvzqGg4avj44hzgeA5eo4bZvdT41ieVSn1mZ TbJldzcJgmRjEDLAHlRZ5MKBTVlVisyr2jegs-T-RQ2gbJFTJ3IOPqfOjSRsCypdVy2s7wY_V9y9UsnFu25qXBYcQB qaytQYEFAyLAzj9qbEQG_4oJwspt9lVn9dSnAqplRqBMhW_tq8 AI2lvRKb73TZ42KTpZFqAG06sW78HIjxnikQa8Cq926QycNrRj aUO-iWKxK1mvDYIJhQSjjY7hTRHl0uK3SP9_wEx_GFCFMomk8e46UJ W7hyb_qMHMgF9Vzy24uVNKUsWoFm7H7687Z4RP5yYR069YaASc SH6m9OM4xZeZ2V8YWtqW7NKcNcgTrAgatoqa1ko1J55CbF-kOzkxeiuV4K9nSn0Q-ED2oX_6w8eMi1QTHonUt5UuULGuT1otPy81tAHRtc=w1280-h852-no

wlad
24.03.2020, 01:47
Super, uhvatili ste poslednji voz pred ovo sr*nje :ok:

ExBaker
26.12.2021, 19:47
Elderly ekipa iz Pg u standardnom sastavu je ove godine odlucila da se upusti u avanturu i otvori sezonu u Austriji. Svi smo se boosterovali i sobom ponijeli nase crnogorske potvrde iz Instituta za javno zdravlje, obzirom da jos nemamo EU covid sertifikat. Iyvinajvam se sto je post i sva prica malo "bajata" i sto nisam info pisao sa lica mjesta, ali ajde, bolje ovako nego nikako.
Krenuli smo u petak 17.decembra oko 14 i 50 iz Pg, preko Nk, Bilece, Capljine, pa hrvatskim autoputem. Guzvi na putu i granicama nije bilo, carinici nisu zakerali, a mi nismo stedjeli gorivo, tako da smo nesto posle 22 i 30 navece bili u Novom Mestu u hotelu gdke smo rezervisali prenociste. Ideja je bila da subotu provedemo u putu ka LAndecku koji nam je bio odrediste, a li smo uz par piva pred spavanje plan izmijenili i ispostavilo se uradili pravu stvar. Odlucili smo umjesto sopingovanja i ostalih trica, otvoriti seyonu u Nasfeldu.
Ujutro rano budjenje, dorucak i pravac KAravanke, pa Hermagor! Vec nesto oko 11h smo bili na stazi. Nismo htjeli hvatati rebarca, ali smo se za neka 3 i po sata korektno iskijali. Nasfeld je Panzeru kao Bjelasica, jer je ovdje vec 6 puta bio, a nama dvojici legao je super posto smo staze vec znali. Bilo je otovreno oko 60% skijalista, Carnia nije radila, ni desno staze od Rudnigsattela, dok je dio GArnitzen alm radio. Elem, iako smo kupili dnevni ski pas koji nismo iskoristili kako inace iskoriscavamo, prvi dan je sasvim korektan i odlicno je posluzio kao uvodno uskijavanje i pripremu za naredna peglanja.

Da dodam da smo na Milleniumexpres gondoli radili servis skija na kraju dana i to vrijeme iskoristili za rucak u obliznjem restoranu. Ne bih preporucio taj servis za nekog ko ima namjeru peglati strmije staze sa dosta vjestaka. Vec posle 2 dana skije su mi trezile novo apdejtovanje.
Par slika za zazubice.18060

Starface
18.01.2022, 16:55
Drustvo, idem prvi put na skijanje u Nassfeld. Mozete mi reci da li moze da se plati ski pass preko kartice na onim automatima i da li je mozda bolje uzeti online? Vidim ima i ta opocija preko sajta ali ne znam kako onda tj gde preuzeti Ski pass karticu kada se plati online? :)

stekan
18.01.2022, 18:42
Drustvo, idem prvi put na skijanje u Nassfeld. Mozete mi reci da li moze da se plati ski pass preko kartice na onim automatima i da li je mozda bolje uzeti online? Vidim ima i ta opocija preko sajta ali ne znam kako onda tj gde preuzeti Ski pass karticu kada se plati online? :)

Zbog korone nije dovoljno kupiti kartu, već je moraš i 2G verifikovati, tako da ti je najjednostavnija klasična ski blagajna. Osim platne kartice treba ti potvrda o vakcinaciji i pasoš.

marbik
19.01.2022, 13:42
Samo da potvrdim sta je 2G verifikacija - pokazem da imam EU sertifikat o vakcinaciji i pasos kada kupujem ski pass i to je to?

stekan
19.01.2022, 14:51
Samo da potvrdim sta je 2G verifikacija - pokazem da imam EU sertifikat o vakcinaciji i pasos kada kupujem ski pass i to je to?

Baš tako, s tim što ne znam da li trenutno traže 2G (dve doze vakcine ili preležan kovid) ili 2G+ (tri doze vakcine ili dve doze + PCR test ili preležan kovid). Kad sam u prvoj polovini decembra uzimao sezonski pass bio je dovoljan 2G. Trenutno je zvanično potreban 2G+ za dolazak i boravak u Austriji: https://www.austria.info/en/service-and-facts/coronavirus-information/entry-regulations
Drugo je pitanje da li će to neko provjeravati. U četvrtak sam ušao u Austriju i u nedelju se vratio a da niko ništa nije pitao. Možda zato što sam došao iz Njemačke sa njemačkim tablicama. Prije 15-tak dana su na ulazu u Austriju iz pravca Slovenije na granici bili samo mladi vojnici, a na ulazu iz Njemačke nema nikog.

Bratko
19.01.2022, 17:10
https://www.austria.info/en/service-and-facts/coronavirus-information/entry-regulations[/URL]
Drugo je pitanje da li će to neko provjeravati. U četvrtak sam ušao u Austriju i u nedelju se vratio a da niko ništa nije pitao. Možda zato što sam došao iz Njemačke sa njemačkim tablicama. Prije 15-tak dana su na ulazu u Austriju iz pravca Slovenije na granici bili samo mladi vojnici, a na ulazu iz Njemačke nema nikog.
Ako i ne provere na granici (nama nisu detaljno, ušli iz Slo sa Srb tablicama), iz ličnog iskustva od pre 14 dana sam video da u smeštaju i pri kupovini ski-passa obavezno proveravaju (tad je važio 2G+).
p.s. Sad se setih zanimljivog detalja, u toj sedmici oko NG, uporedjujuci Nassfeld (2 ski-dana) i SkiAmade regiju (3 ski-dana), Nassfeld je imao primetno više prirodnog snega! :ski:

Maestro
20.01.2022, 11:57
Baš tako, s tim što ne znam da li trenutno traže 2G (dve doze vakcine ili preležan kovid) ili 2G+ (tri doze vakcine ili dve doze + PCR test ili preležan kovid). Kad sam u prvoj polovini decembra uzimao sezonski pass bio je dovoljan 2G. Trenutno je zvanično potreban 2G+ za dolazak i boravak u Austriji: https://www.austria.info/en/service-and-facts/coronavirus-information/entry-regulations
Od kada je uvedeno 2G+ pravilo za ulazak u Austriju ono je vazilo samo za ulazak. Za boravak u hotelima i kupovinu ski pass-a vazilo je 2G i sada je tako. Iako kolega Bratko kaze da je vazilo pre dve nedelje 2G+ izgleda da je nesto pomesao. Pratim iz dana u dan sta se desava i na svim sajtovima skijalista koja pratim (Ski Amade, Saalbach, Soelden...) stoji 2G pravilo za skijaliste i 2G+ za ulazak u zemlju. Ja imam potvrdu o prelezanoj bolesti ali buduci da je to obican papir bez QR koda bojim se da neko ne potegne pitanje njegove validnosti pa nameravam danas da posaljem mail na Ski Amade jer cu verovatno negde u tu oblast ako sve bude u redu i da prikacim papir koji imam i pitam da li je prihvatljiv za aktiviranje ski pass-a. Nadam se da na granici niko nece praviti problem oko tih potvrda koje imamo.

marbik
21.01.2022, 14:26
Samo mi nije jasno oko 2G+ pravila, ako supruga ima 2 fajzer vakcine, od cega je druga primljena pre manje od 2 meseca, ona opet mora PCR da radi? Ako da to je potpuna budalastina, pa valjda treba da postoji neki vremenski razmak izmedju vakcina.

stekan
21.01.2022, 14:54
Samo mi nije jasno oko 2G+ pravila, ako supruga ima 2 fajzer vakcine, od cega je druga primljena pre manje od 2 meseca, ona opet mora PCR da radi? Ako da to je potpuna budalastina, pa valjda treba da postoji neki vremenski razmak izmedju vakcina.

Sa dvije fajzer vakcine tvoja supruga ima 2G. Treba joj i taj "plus" koji je ili PCR test ili treća doza. Vremenski razmak između vakcina postoji, ali to nema veze sa PCR testom. Razmak izeđu druge i treće doze je 3 mjeseca.
Usput, juče su austrijanci ažurirali informacije o uslovima ulaska (link u mom prethodnom postu).

marbik
21.01.2022, 15:22
Znam, ali makar bi za ta 3 meseca posle druge doze trebalo da ne mora PCR test. Ali ocigledno nije tako. Hvala na linku svakako.

Bratko
24.01.2022, 15:02
Znam, ali makar bi za ta 3 meseca posle druge doze trebalo da ne mora PCR test. Ali ocigledno nije tako. Hvala na linku svakako.

Možete proveriti, pre polaska, preko app koje se koriste u Austriji. Jednostavno, instalirate app i kroz nju skenirate vaše EUDig.Zel.Qr kodove:
https://apps.apple.com/rs/app/greenpass-eu/id1577523293
ili
https://apps.apple.com/rs/app/gr%C3%BCner-pass/id1574155774

Mi smo koristili 1.app(GreenPass) i pokazivali je gde treba.
Čak smo je koristili i u Sloveniji na benz.pumpi (nismo pokazivali odštampan papir) i radila je.

Starface
28.01.2022, 23:41
Drustvo jel ima neka info kakvo je skijaliste sto se tice ljudi i zurki? Ortak i ja smo culi sve naj za ski centar ali nas malo brine sto su ugl sobe po hotelima sve dvokrevetne tj nema vecih ekipa a po instagramu i nema nesto zena. Dal ima jos neka alternativa da je tu negde blizu Nassfelda a da ima vise mladih? Pitam cisto da se ne smorimo, znam da posle 22h ne radi nista.

stekan
29.01.2022, 08:50
Drustvo jel ima neka info kakvo je skijaliste sto se tice ljudi i zurki? ...

Ako su ti Jahorina i Kopaonik reference za noćni život i druženje pa nešto slično očekuješ u Austriji, onda zaboravi. U Austriji ozbiljno shvaćaju koronu. Austrija je u ovim uslovima idealna za golo skijanje.

Danko1977
29.01.2022, 16:42
Drustvo jel ima neka info kakvo je skijaliste sto se tice ljudi i zurki? Ortak i ja smo culi sve naj za ski centar ali nas malo brine sto su ugl sobe po hotelima sve dvokrevetne tj nema vecih ekipa a po instagramu i nema nesto zena. Dal ima jos neka alternativa da je tu negde blizu Nassfelda a da ima vise mladih? Pitam cisto da se ne smorimo, znam da posle 22h ne radi nista.

Nassfeld nema noćnog života, nema čak ni nekog centra mjesta:sela niti ista takvog, Smjestaj je razbacan po brdu i ima nekoliko apres ski barova, i uglavnom smo se zabavljali po apartmanima/hotelima. Ima hotel Cube u podnožju gdje bi nekih zabava moglo biti…..i to je prije korone je tako, sad može samo biti lošije pi tom pitanju….inače u austrijskim mekana partijanje Ischgl, ST Anton čini mi se da je partijanje uvelike reducirano, bar je bilo prije 20 dana, strogo se pazi na broj ljudi, Itd…..! Nasi koji rade po Austriji kažu da je katastrofa sezona…..meni se po broju ljudi po stazama i cijenama smještaja nije činilo tako…..!