Prijavite se

Pogledati punu verziju : Sta posle Elan Magfire 10?

montobene
17.01.2010, 09:16
Vozim MF10 160cm dve sezone, i evo u Banskom sam jedan dan vozio nove (koriscene 3 dana) skije Atomic SL11 163cm. Odusevio sam se kako drze po tvrdim stazama, uzivao sam ceo dan i naravno video da su zahtevnije. Kada sam opet stao na svoje, poceo sam da letim levo desno, proklizavam kao da nisu moje noge.
Mozda bih ostao pri ovim sirim modelima za manje uredjene staze, ali me interesuje koji su modeli ostavili lep utisak na vas. Znaci trazim preporuku za nesto tvrdje daske od MF10, namenjene istim stazama.
Relativno sam lagan - 76kg
Pozdrav!

oggy
17.01.2010, 14:43
Pa ako trazis "taj osjecaj" ne mozes da pogrijesis ni sa jednim top slalomskim modelom. Ja sam vozio Headove, Fischere i Volkle, i svi su relativno slicni. Volkl mozda mrvicu manje zahtijevan za noge (nisam sasvim razumio - da li trazis nesto manje zahtjevno od SL11 ili ti je to OK?). Jedina koja mi se nije dopala je bila Elan SLX, ali su na njoj kantne bile ocajne.

Mozda vrijedi razmisliti o nekom cross ili "nabrijanom" GS modelu (tj. sa kracim radijusom) ako volis brzu voznju.

montobene
17.01.2010, 20:01
(nisam sasvim razumio - da li trazis nesto manje zahtjevno od SL11 ili ti je to OK?).

SL11 mi nije preterano zahtevno, tvrdoca skije mi je po meri, ali bih voleo za nijansu sire

Mozda vrijedi razmisliti o nekom cross ili "nabrijanom" GS modelu (tj. sa kracim radijusom) ako volis brzu voznju.

Ipak ostajem pri sporijoj voznji (malo sam pao sa motora, sada ni na bajsu ne pustam neku vecu brzinu)!

ibane
19.01.2010, 00:26
Ako sam te dobro razumeo hoces skiju za sve uslove a koja takodje se dobro ponasa sa kratkim zavojima tj. kao slalomska skija (2 u 1 :))? Tako nesto i ja trazim ali od prosle/pretprosle godine barem ja nisam naisao na takav model. Postoji model koji se ne proizvodi vise i koji sam ja hteo pre 3 godine da kupim ali mi je bio tada skup (milsim da je bio 450 eura). Ali mozda moze da se nadje jos negde ili polovan.
To je Atomic Metron 11 b5 connected. Koliko sam ja video sada skije za sve uslove uglavnom se prave sire i sa vecim radijusom. Ova je sira ali sa manjim radijusom i ponasa se dobro kako po losem terenu tako i u kratkim zavojima.
Evo nekih recenzija o ovoj skiji:

http://www.ski-review.com/content/view/225/30/

http://www.skijanje.hr/hr/skijanje/clanak.php?id=15939

I mene interesuje neki model sa ovakvim karakteristikama. Ako nadjes nesto, pisi.